Page 1

Xano Esport LA HISTÒRIA DEL VALÈNCIA CF, OBJECTE D’ESTUDI UNIVERSITARI

BUTLLETÍ DEL SERVEI D’EDUCACIÓ FÍSICA I ESPORTS

El València CF ha esdevingut un dels pocs clubs del món a ser estudiat en un centre universitari La Universitat de València, des del Servei d’Educació Física i Esports, junt amb el València CF, i el seu acabat de crear Centre de Formació Fundació València CF “The Academy”, han organitzat la docència d’un curs de lliure elecció titulat La història del València CF, que s’impartirà en aquesta Universitat el pròxim mes de novembre. D’aquesta manera, el València CF esdevé un dels pocs clubs del món a ser objecte d’estudi universitari. Es tracta d’una assignatura amb tres crèdits de lliure elecció, dirigida a tots els estudiants de la Universitat de València, per a la qual s’han dotat tres-centes places i a la qual també podran assistir altres persones en funció de la disponibilitat de places.

Durant trenta hores (en deu sessions de tres hores) es repassarà la història del València des d’un punt de vista cronològic, però també des

ES TRACTA D’UNA ASSIGNA TURA AMB TRES CRÈDITS DE LLIURE ELECCIÓ, DIRIGIDA A TOTS ELS ESTUDIANTS DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA de l’anàlisi del club en el context de la societat valenciana i del panorama futbolístic nacional i internacional. També s’hi coneixeran les diferents històries publicades fins a hui, i el paper que hi ha tingut el camp de Mestalla, els mitjans de comunicació i els protagonistes de la història del club, tant dins com fora del terreny de joc. El club com a tal i com a societat anònima esportiva i les actuals estratègies esportives, socials, econòmiques i financeres de l’entitat, també s’analitzaran en el curs.

Descomptes especials per a la Universitat en el València Open 500.

2

La Universitat inicia els curs curriculars amb un Voluntariat en esdeveniments esportius: el Critèrium de Ciclisme

3

La dansa oriental a la Universitat

4

La Universitat es proclama 3ra d’Europa en el Campionat Universitari de Tennis

5

Selina Moreno, l’esportista patrocinada per la Universitat, Selina Moreno, travessa nadant el canal de la Mànega

6

La Universitat de València convoca les beques per als esportistes d’elit

7

Dos valencians, fitxats per Iowa per jugar al futbol

8

www.uv.es/sesport El responsable del curs és el periodista Alfonso Gil (coautor amb Luis Furió del llibre Valencia CF-90 años de historia). Les sessions comptaran amb professors especialistes de la Universitat de València, amb periodistes i autors de diferents treballs i publicacions sobre el club de Mestalla, amb responsables del club en l’actualitat i amb protagonistes de la seua història. Així mateix, els alumnes tenen programada un visita a l’estadi de Mestalla, la casa del valencianisme. La primera sessió tindrà lloc dilluns 2 de novembre i l’última classe està prevista per al 30 d’aquest mateix mes. La docència s’impartirà a la sala de graus de la Facultat de Filologia, al campus de Blasco Ibáñez.

Any V

53 núm

1

Xano Esport. Any VI 53 núm

Profile for Servei d'Educació Física i Esports

Xano Esport nº 53 (val)  

Xano Esport 53 en valencià

Xano Esport nº 53 (val)  

Xano Esport 53 en valencià

Profile for sefuv
Advertisement