Page 1

10 agenda

NOUDISE413 Dijous, 10 de maig de 2012

CITES CINEMA CICLE ‘FUTURAMAS NEXT WORLDS’

Mi tío (Mon oncle, Jacques Tati, França, 1958). Presentada per Álvaro Yebra (Aula de Cinema de la UVEG), col·loqui posterior. Organitzen: Aula de Cinema. Vicerectorat de Cultura, Igualtat i Planificació. IHMC-López Piñero. Dia: 10 de maig. Hora: 18 i 21 hores. Lloc: Sala de Conferències. Palau de Cerveró. Pl/Cisneros 4. Preu: Entrada gratuïta. CINEMA EN VALENCIÀ A ONTINYENT

Any de gràcia, de Ventura Pons. Dia: 17 de maig. Hora: 22:30 hores. Lloc: Cineápolis-El Teler Ontinyent. Organitza: Cine Club Utiye. Col·labora: SPL-UV. Preu: Entrada gratuïta amb carnet de la UV (+ 1 acompanyant). CICLE ‘RESISTÈNCIES I DISSIDÈNCIES’ Minicicle Primavera Àrab. La batalla de Argel (La battaglia di Algeri, Gilo Pontecorvo, Itàlia-Algèria, 1965). VOSE. Presentació i col·loqui posterior a càrrec d’Alí Ait Mouhoub (periodista algerià especialista en cinema). Organitza: Aula de Cinema. Dia: 11 de maig. Hora: 19 hores. Lloc: Auditori Joan Plaça. Jardí Botànic. C/Quart 80. Preu: Entrada gratuïta. CICLE DE CINEMA SOBRE DRETS HUMANS Segon cicle de cinema sobre drets humans. Programa d’acció sobre països. Redacted (Brian de Palma, EUA, 2007). Organitzen: Amnistia Internacional i Vicerectorat de Cultura. Dia: 16 de maig. Hora: 19 hores. Lloc: Aula Magna de la Nau. C/Universitat 2. Preu: Entrada gratuïta.

EXPOSICIONS FRAGMENTS D’UN ANY. FOTOPERIODISTES DE VALÈNCIA 2011 La mostra recull els fets més destacats dels últims mesos, arriba a la novena edició i ofereix el treball de 29 professionals del periodisme gràfic en 106 instantànies que formen la memòria més recent de la vida valenciana. Organitzen: Unió de Periodistes Valencians i Universitat de València. Dies: Fins el 3 de juny. Lloc: Sala Estudi General. Centre Cultural La Nau. Horari: De dimarts a dissabtes de 10 a 14 i de 16 a

PROPOSTES 20 hores. Preu: Entrada gratuïta. EXPOSICIÓ SOBRE L’EDUCACIÓ DE LES DONES DURANT EL FRANQUISME Exposició amb el títol Dones per a Déu, per a la Pàtria i per a la Llar. L’educació de les dones en el franquisme. Organitza: Grup d’Història de l’Educació de les Dones de quart de Pedagogia. Lloc: Vestíbul de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Dies: Fins el 14 de maig. Preu: Entrada gratuïta. NIUS, SOMNIS I TEMPS. ESCULTURES DE JOSEP ALBERT Les peces de Josep Albert són tot natura, cànem, espart, guix, i tornen a la natura transformades per la mà de l’escultor, qui se sent fascinant per tot allò que troba al seu voltant. Dies: Fins el 10 de juny. Lloc: Jardí Exterior. Jardí Botànic. C/Quart 80. Organitza: Jardí Botànic. Horari: De dilluns a diumenges. Obert des de les 10 del matí. Preu: Entrada lliure.

CONFERÈNCIES PRESENTACIÓ-TAULA REDONA Presentació del disc A dos de val. Ovidi Montllor recita poemes de Joan Fuster. Amb la intervenció de Josep Albinyana, col·lectiu L’Olla de l’Olleria; Albert Bertomeu, autor de la música; Rafa Xambó, Universitat de València; Francesc de Paula Burguera, periodista; Paco Muñoz, productor del disc. Dia: 14 de maig. Hora: 20 hores. Lloc: Aula Magna de la Nau. C/Universitat 2. Preu: Entrada gratuïta.

EUROPEANA REGIA. BIBLIOTQUES PER A EUROPA Les biblioteques humanístiques: bibliòfils i lectors. A càrrec de María Luisa López-Vidriero Abelló. Dia: 28 de maig. Hora: 19:30 hores. Lloc: .Aula Magna de la Nau. C/Universitat 2. Inscripció: Per mitjà de correu electrònic a nauseminaris@uv.es amb el títol del seminari.

SEMINARI PERFILS SOCIODEMOGRÀFICS I PRÀCTIQUES CULTURALS DELS ESTUDIANTS DE LA UV Presenta: Antonio Ariño Villarroya. Ponents: Inés Soler Julve, economista, tècnica d’investigació de l’Observatori dels Estudiants (UV); Pau Pérez Ledo, sociòleg, Departament de Sociologia i Antropologia Social (UV). Economia i Ciències Socials (UPV). Fòrum

de Debats. Dia: 29 de maig. Hora: 16-18 hores. Lloc: Sala de Seminaris A. C. C. La Nau (C/Universistat 2). Inscripció: Per mitjà de correu elctrònic a nauseminaris@uv.es amb el títol del seminari.

30 ANIVERSARI DE RÀDIO KLARA El 15-M com a Assemblea Constituent. Rafael Cid, periodista. Entrada gratuïta, aforament llimitat. Dia: 15 de maig. Hora: 20 hores. Lloc: Aula Magna de la Nau. C/Universitat 2. Preu: Entrada gratuïta.

UN DRAMA SOCIAL, HIPOTECATS I DESNONATS Rosana Montalbán Moya, Plataforma d’Afectats per les Hipoteques. Fòrum de Debats. Dia: 10 de maig. Hora: 20 hores. Lloc: Aules Seminari de la Nau. C/Universitat 2. Preu: Entrada gratuïta.

TEATRE TALLER ESCENA ERASMUS Mostra del segon quadrimestre del taller de teatre Escena Erasmus. Organitza: Aula de TeatreEscena Erasmus. Col·labora: SPL-UV. Dia: 16 de maig. Hora: 19:30 hores. Lloc: Sala Matilde Salvador. La Nau C/Universitat 2. Preu: Entrada gratuïta amb invitació que caldrà arreplegar des de 2 hores abans del començament a la consergeria de la Nau.

EN CONSERVA De Carles Chiner. Companyia Teatre Albuit. Direcció: Manolo Maestro i Carles Chiner. Organitza: Servei de Política Lingüística. Bons descomptes. Dies: Del 10 al 13 de maig. Horari: Consulteu horaris en la pàgina web www.teatremicalet.org. Lloc: Teatre Micalet. Preu: 3 euros amb el descompte aconseguit amb el carnet de la Universitat. Cal bescanviar el bo de descompte per una entrada. Els bons s’adquireixen als Centres d’Autoaprenentatge de Llengües (CAL).

EL MONTAPLATOS De Harold Pinter. Direcció de Tono Berti. Organitza: Aula de Teatre. Dies: 9 i 10 de maig. Hora: 19:30 hores. Lloc: Sala Matilde Salvador de la Nau. Preu: Entrada gratuïta amb invitació que cal arreplegar a la consergeria de la Nau.

MÚSICA CONCERTS DE PRIMAVERA2012 Cicle Joves Intèrprets de l’IVM. Intèrprets: Mireya Peñarroja Segovia, violoncel; Celia García García, piano. Autors: S. Rakhmaninoff i Manuel de Falla. Dia: 15 de maig. Hora: 19:30 hores. Organitza: Aula de Música. Lloc: Sala de la Muralla del C.M. Rector Peset. Pl/Forn de Sant Nicolau 4. Preu: Entrada gratuïta. EMMA GET WILD + LULLA Pop-rock al Lluís Vives. Dia: 18 de maig. Hora: 20-21:30 hores. Organitza: Col·legi Major Lluís Vives. Lloc: Auditori Montaner. Col·legi Major Lluís Vives. Descripció: www.myspace.com/emmaget wildspain www.myspace.com/liulla.

CICLE ‘JAZZ, ENERGIA I SINERGIA’

Hui s’obri la preinscripció a l’Escola d’Estiu La Nau dels Xiquets i les Xiquetes i a La Nau Jove

L’ANTROPOLOGIA DE LA RELIGIÓ EN DREYER I PASOLINI. MITE, RITUAL I BRUIXERIA

Hui dijous 10 de maig s’obri el termini per a preinscriure’s a l’Escola d’Estiu La Nau dels Xiquets i les Xiquetes i a La Nau Jove que se celebren en el mes de juliol. El termini de preinscripció per als dos programes comença a les 10 hores de hui i acaba a les 14 hores del 17 de maig, i es realitzarà en un únic període. Tindran prioritat en la preinscripció els fills i filles del professorat (PDI), del personal d’administració i serveis (PAS), de l’estudiantat i de membres de l’Associació d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat, així com els qui participaren en les anteriors edicions de les escoles. La prevalença dels sol·licitants serà l’ordre d’inscripció. En la web del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) es troba tota la informació: www.uv.es/sedi. En aquesta dèsset edició, La Nau dels Xiquets i les Xiquetes té com a fil conductor Molt lluny, molt a prop. Durant el mes de juliol l’Escola d’Estiu de la Universitat centrarà les seues activitats en el món de la cooperació i la solidaritat. Mitjançant diverses activitats lúdiques, coneixeran en què consisteix la tasca de dones i homes que dediquen part del seu temps a defendre els drets humans i a afavorir el benestar de les persones amb més necessitats. Però no ho fan únicament en països molt llunyans, ja que es poden trobar també al nostre voltant. El desenvolupament de tots aquest punts es realitzarà mitjançant les següents setmanes temàtiques. Al meu voltant. Setmana de la participació i solidaritat al barri i la ciutat; Xiquets i xiquetes com jo. Setmana dels drets de la infantesa; Un poc més lluny. Setmana de la cooperació internacional per al desenvolupament. M’ho compres? Setmana del consum responsable. Les places ofertades als xiquets i xiquetes són 330 al Campus dels Tarongers i 100 al Campus de Burjassot-Paterna. I les places ofertades als joves són 75. Les escoles tindran lloc de dilluns a divendres durant el mes de juliol. La recepció dels xiquets i les xiquetes serà a les 8 hores o a les 9:30 hores i la recollida de 14 a 15 hores. La recepció dels joves serà a les 8 hores i l’eixida de 14:30 a 15 hores.

Col·loquis dirigits per José María Monzó i Joan Baptista Llinares. Dies: 11, 18 i 25 de maig. Hora: 9:30 a 13 hores. Lloc: Auditori Montaner. Col·legi Major Lluís Vives. Preu: Entrada gratuïta, aforament llimitat.

La Universitat obrirà dimarts la matrícula per a les activitats esportives d’estiu

Kontxi Lorente Quartet, Energia Mareomotriu amb Mediterranean Sea. Dia: 19 de maig. Hora: 19:30 hores. Lloc: Auditori Joan Plaça. Jardí Botànic. C/Quart 80. Entrada 4 euros, venda a les taquilles del Jardí.

ALTRES ‘LA DEMOCRÀCIA A AMÈRICA’ Presentació de la traducció al català de La democràcia a Amèrica, d’Alexis de Tocqueville (Riurau Editors, Barcelona, 2011). ntervindran: Jaume Ortolà, traductor i editor; Francesc J. Hernández, sociòleg. Presenta Antonio Ariño, vicerector de Cultura, Igualtat i Planificació. Dia: 24 de maig. Hora: 18:3020 hores. Lloc: Aula Magna de la Nau. C/Universitat 2. Organitzen: Fòrum de Debats. Vicerectorat de Cultura, Igualtat i Planificació.

‘LA DESAPARICIÓN DEL EXTERIOR: CULTURA, CRISIS I FASCISMO DE BAJA INTENSIDAD’ Presentació d’aquest llibre d’Antonio Méndez. Organitza: Fòrum de Debats. Vicerectorat de Cultura, Igualtat i Planificació. Dia: 24 de maig. Hora: 20 hores. Lloc: Aules Seminari de la Nau. C/Universitat 2. Preu: Entrada gratuïta,

El Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València obrirà el proper 15 de maig la matrícula per a les activitats esportives d’estiu, que es realitzaran els mesos de juny i juliol. Hi ha una àmplia oferta d’activitats dirigides tant a la comunitat universitària com al públic en general, i els cursos es poden realitzar tant a l’aire lliure (windsurf, golf…) com a l’interior (danses, ioga, pilates, estiraments, capoeira, spinning). També s’inclouen activitats dissenyades per als xiquets i les xiquetes, i per als estudiants de La Nau Gran (majors de 55 anys). Totes les inscripcions es realitzaran per automatrícula (http://www.uv.es/sef) a partir del 15 de maig a les 11 hores.

2012 05 10 nou dise