Page 1

Guió d’Història

Guillem Ramos Chulvi 4ºB Irene García Tamames 4ºB Esther Alberola 4ºB Sergio Frutos Pinés 4ºB


(Zugarramurdi, a l’època de l’antic règim, uns camperols descansen a la seua casa, després d’un dur dia de treball. Zugarramundi és un poble xicotet dominat per la inquisició. Tots els fets estan interpretats com fenòmens d’origen diví o, en alguns casos, maligne.) -Miquel: Joana dona’t pressa en preparar el sopar que tinc molta fam. Hui ha sigut un dia dur al camp. -Joana: Ja falta poc, que te creus que fer el dinar no cansa o que. -Miquel: Tu donat presa, hui ha vingut el propietari del camp a vore les terres, i ens ha dit que si no treballem molt més, ens vaixarà el salari i augmentarà les hores. (De sobte van apareixer tres soldats de l’inquisició. Van irrumpir a la casa sense explicació i van agafar a Joana. Mikel es va llançar a defençar-la, però un dels soldats el va agafar per l’esquena.) -Miquel: No podeu detindre-la, no ha fet res de roí. -Soldat 1: Ha sigut acusada de brugeria, furtar fills de la noblesa i fer un pacte amb el dimoni. -Miquel: Joana no n’és una bruixa, és més, de jove va estar a punt de ferse monja, però no ho va fer per poder estar amb mi. -Joana: Solteu-me, jo no sòc ninguna bruixa. Esteu tots bojos, les bruixes no existeixen. -Soladat 2: Anem-nos, no tenim perquè discutri les ordres del rei amb uns simples camperols. -Miquel: No deixaré que vos l’amporteu soles per uns pensaments equivocats.

(Miquel va agafar una espasa que tenia al sostre i començà a lluitar contra un dels soladats. Com era evident, el soldat el va vencer i el tirà a terra.)


-Soldat 3: Espere que et servisca de lecció per al futur. Si tornes a entreposar-te en el camí de l’Inquisició, jo mateixa et mataré. -Soldat 1: Anemnose’m, tenim que que preparar-la per al crematori. -Joana: Adeu Miquel sempre et recordaré. (Els soldats se van emportar a Joana, i van deixar a Miquel a terra amb una fedira al braç esquerre.)

* (Per la nit tot el poble estava esperant a que el crematori de la bruixa començara, Miquel hi va asistir, esperant encara un milacre de Deu) -Soldat 1: En uns moments començarà el crematori de la bruixa. -Poble: (Crits, aplausos) Bé!!!!!!!!!!!!!!!! (Els soldats van traure a Joana. La van lligar a un mástil molt llarg amb llenya als costats. Van encendre un foc i va començar a cremar-se la llenya.) -Miquel: Nooo!!! Deixeu-la. Ella no és una bruixa, tot aço és una invenció de la Inquisició, per a que vos cregau tot el que diu la religió. -Soldat 3: Altra vegada tu, aquesta vegad no et lliuraràs, mateu-lo. (Dos soldats van anar a per Miquel i el van matar, mentre Joana entre el foc i el sofriment, va tindre que observar com mataven al seu amor, i tot això per un pensament equivocat, que segles després hem deixat de pensar.)

Guió d'història  
Guió d'història  

Guió de dramatització