Page 1

Eekelaar Optiek Magazine

SEE YOU

voorjaar 2011

OPTIEK TRENDS 2011 DE HIPSTE ZONNEBRILLEN DE OPTOMETRIST ZIET MEER De nieuwe looks van

Rudolph

ALLES OVER NACHTLENZEN


YOU

ONS TEAM Rob Thomassen Petra Klijn Anke Dielemans

INHOUD 4

8

De hipste zonnebrillen Lenzenaanpassing in beeld

10

12

Alles over Nachtlenzen Trendsettend Cutler&Gross / Paul Frank


SEE Harm Eekelaar

Wilfred Kafoe

primeur voor u én voor ons! De allereerste uitgave van ons eigen magazine See You is een feit! Na een lange periode van voorbereiding kunnen we u het resultaat in handen geven en daar zijn we trots op. In de halfjaarlijkse uitgave houden wij u op de hoogte van de nieuwste trends in brillen en zonnebrillen én laten u zien dat behalve fashion ook techniek zeer belangrijk is in de optiek. Techniek die we gebruiken bij contactlenzen, in de optometrie en bij de Visioffice® meting. In dit nummer komen uiteraard, met de zomer in aantocht, onze zonnebrillen uitgebreid aan bod. We maakten een selectie van de nieuwste monturen waarmee u niet alleen volgens de laatste trends de zon ingaat, maar waarmee u ook uw ogen optimaal beschermt. Met meesterkok en –patissier én enthousiast brillendrager Rudolph van Veen maakten we een leuke fotoshoot. Hij vertelt op pagina 14 over zijn brillenpassie. Net als Rudolph van Veen hebben wij bij Eekelaar allemaal een passie voor brillen en voor alles wat met ons vak te maken heeft. Daarom was het maken van dit magazine voor ons een feestje. We hopen dat u het lezen van See You ook zo ervaart. Veel plezier en graag tot ziens in onze winkel! See You!

Cor Schoenmakers

Marga Moonen Margareth Eekelaar Leon Cleffken

14

16

18

20

22

23

Nieuwe looks van Rudolph

Beautiful Theo / Mykita

Ray-Ban Actie

Optometrie

Zonneglazen Actie

HD oogmeting


SEE

D&G € 136,D&G verkrijgbaar v/a € 125,-

Ray-Ban € 135,-

TOD’s € 251,-

Ray-Ban verkrijgbaar v/a € 119,-

TOD’s verkrijgbaar v/a € 220,-

PRADA € 202,-

Dolce&Gabbana € 198,-

PRADA verkrijgbaar v/a € 125,-

Dolce & Gabbana verkrijgbaar v/a € 172,-

Wij worden er altijd weer vrolijk van: de komst van de nieuwe zonnebrillen. Heerlijk om in de winkel al die nieuwe trends, modellen, kleuren en merken om ons heen te hebben. Dit zomergevoel willen we graag met u delen, dus kom snel langs om al het nieuws te bekijken.

‘Boyfriend’ is een term die in modekringen steeds vaker wordt gebruikt. Van hem, voor haar. De baggy spijkerbroek bijvoorbeeld, of het iets te grote overhemd. De ‘boyfriend’ trend zien we dit seizoen ook bij de zonnebrillen, met grote, stoere modellen met een dubbele neusbrug. Ze zijn er vooral in kunststof, maar hier en daar komen we ook een metalen model tegen. Zolang de uitstraling maar cool en een beetje jongensachtig is.

4


YOU

Paul Frank € 137,Paul Frank verkrijgbaar v/a € 137,-

Ralph Lauren € 99,Ralph Lauren verkrijgbaar v/a € 99,-

RayBan € 135,RayBan verkrijgbaar v/a € 119,-

Lindberg € 395,Lindberg verkrijgbaar v/a € 395,-

Tim van Steenbergen € 238,TvS verkrijgbaar v/a € 238,-

Hogan € 205,Hogan verkrijgbaar v/a € 165,-


YOU

We zagen voor deze zomer heel veel kleur op de internationale catwalks. Ook zonnebrillen mogen dit seizoen groot en opvallend gekleurd zijn! Alle felle kleuren komen in de collecties voorbij en wat zo leuk is: ze hoeven niet met elkaar te matchen. Hoe meer contrast, hoe beter. Ook voor mannen zijn de zonnebrillen in 2011 lekker groot. Zelfs bekende klassiekers zijn in een ‘maatje meer’ uitgevoerd. Stijlvol trendy, that is. Perfect voor in de auto en op het terras! Wie graag en veel sport kan niet zonder een speciale zonnebril. Eekelaar Optiek heeft een uitgebreid assortiment sportzonnebrillen, met glazen die aan alle bijbehorende eisen voldoen. Het is belangrijk uw ogen tijdens het sporten tegen alle weersinvloeden te beschermen: zowel op de golf- en tennisbaan als bij het hardlopen of fietsen.

Boss € 204,Boss verkrijgbaar v/a € 192,-

Mykita € 274,Mykita verkrijgbaar v/a € 274,-

6

Tim van Steenbergen € 275,-

Anne et Valentin € 219,-

Tim van Steenbergen verkrijgbaar v/a € 238,-

Anne et Valentin verkrijgbaar v/a € 196,-


Oakley € 135,Oakley verkrijgbaar v/a € 95,-

Adidas € 207,Adidas verkrijgbaar v/a € 83,-

SEE

Prada Sport € 165,-

Serengetti € 240,-

Prada verkrijgbaar v/a € 165,-

Serengetti verkrijgbaar v/a € 240,-

Carrera € 110,Carrera verkrijgbaar v/a € 90,-

Tom Ford € 293,-

Persol € 139,-

Hogan verkrijgbaar v/a € 216,-

Persol verkrijgbaar v/a € 139,-


SEE

1

Informatie De heer Beukers krijgt informatie over het dragen van contactlenzen. We maken een afspraak voor het aanmeten van contactlenzen.

2

Objectieve refractie (oogmeting) De globale oogsterkte, oogvorm en oogdruk worden automatisch gemeten.

3

Subjectieve refractie (oogmeting) De oogsterkte wordt gemeten d.m.v. een gezichtsscherptetest. Verder wordt de balans tussen beide ogen gecontroleerd.

4

Cornea topografie Het hoorvlies wordt nauwkeurig gecontroleerd. De beelden worden digitaal getoond en beoordeeld.

5

Digitale beoordeling De contactlensspecialist controleert de passing van de contactlens met de digitale microscoop. Het contact van de lens op het oog wordt nauwkeurig beoordeeld.

6

Afleveren lenzen De assistente geeft uitleg over het inzetten, uithalen en de verzorging van de contactlenzen.

DE AANPASSING

YOU 8


“Met multifocale lenzen kan ik op alle afstanden

scherp zien.”

Multifocale lenzen Herkent u dit? U kijkt tv en leest de krant en hoewel u lenzen of een bril draagt, merkt u dat de kleine lettertjes steeds lastiger te lezen zijn. Multifocale Oblong lenzen zijn hiervoor de oplossing. Met deze lenzen kunt u op elke afstand scherp zien; of u in de auto of achter de computer zit, of een boek aan het lezen bent. Deze lenzen zijn de beste optie voor uw leesprobleem. Bovendien ziet u er met contactlenzen jonger uit dan met een leesbril! Bij Eekelaar Optiek vertellen we u graag alles over de Oblong lenzen.

Acuvue Oasis lenzen Acuvue Oasis lenzen zijn gemaakt van een nieuwe generatie zacht lensmateriaal: silicone hydrogel. Deze contactlenzen laten vijf keer meer zuurstof door dan standaard zachte lenzen. Uw ogen blijven hierdoor langer fit en gezond. Dankzij een betere bevochtiging kunt u Acuvue Oasis lenzen bovendien langer comfortabel dragen dan gewone zachte lenzen. Wilt u hier meer over weten? Stap eens bij ons binnen en we vertellen u vrijblijvend alles over de Acuvue Oasis lenzen.

Welke zorgverzekeraar vergoedt in 2011 uw bril of lenzen?

“Het plezierige van vormvaste lenzen is dat ik gewoon vergeet dat ik ze draag.”

Laat u niet misleiden door uw zorgverzekering! In de aanvullende verzekering bieden de meeste zorgverzekeraars een vergoeding voor brillen of lenzen. Onterecht wordt soms de indruk gewekt dat u voor zo’n vergoeding enkel terecht kunt bij bepaalde opticiens of enkele optiekketens. Niets is minder waar. Iedere zorgverzekeraar geeft u, indien u het juiste pakket hebt, een vergoeding op brillenglazen of lenzen bij elke opticien. En zo”n vergoeding kan zelfs oplopen tot het volledige bedrag! Bij aankoop van een bril of lenzen wordt deze vergoeding door Eekelaar Optiek direct in mindering gebracht op de rekening.

Vormvaste lenzen

Wie contactlenzen wil gaan dragen, kan ook kiezen voor vormvaste lenzen. Deze lenzen worden gemaakt van een zeer hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal waardoor je ogen minder vermoeid raken en de hele dag fit blijven. Ze gaan langer mee en zijn goedkoper in gebruik. Het voordeel van vormvaste lenzen is dat u bijna vergeet dat u ze draagt! En dat geldt ook tijdens het sporten.


‘s Nachts lenzen dragen en...... overdag scherp zien zonder Eekelaar ‘de nachtlensspecialist’ wil u graag laten kennismaken met nachtlenzen.

Voor informatie of een gratis proefmeting kunt u een afspraak maken via tel. 013 5422871. Geheel vrijblijvend!

“mijn zus had ook al nachtlenzen en die bevielen goed” Ik kwam er op school achter dat ik het niet goed kon zien. Na een onderzoek van de GGD kreeg ik het advies om naar de opticien te gaan. Na de oogmeting bleek mijn sterkte -1.25. Ik wist gelijk wat ik wilde. Mijn zusje had namelijk ook al nachtlenzen en die bevielen goed. Na een week had ik nachtlenzen, maar ik moest eerst oefenen bij de opticien om de lenzen goed in en uit te doen. Nu draag ik de lenzen om de nacht en ben blij dat ik weer scherp kan zien.

Sharmaine Sontrop

“Nachtlenzen, in een woord ideaal!” Nachtlenzen, in een woord ideaal! Wie wil dat nou niet? Lenzen ‘s nachts in doen, ‘s ochtends uit en vervolgens een hele dag goed zien. Ik ben altijd druk bezig met sport. Ik wil me dan niet druk maken of mijn bril blijft zitten of dat mijn lenzen irriteren. Daar heb ik gelukkig nooit last van. Ik kan het dan ook iedereen aanraden!

10

Ik heb ongeveer twee jaar een bril gehad. Maar heb nu sinds een jaar nachtlenzen. Ik was er snel aan gewend, maar het duurde wel even voordat het inzetten helemaal goed ging. Dat ik overdag geen bril of lenzen draag, vind ik echt veel fijner. Want het is makkelijker met sporten. Gelukkig geen bril meer. Ik vind het een heel fijn systeem. Alex Tossaint & Evie Tossaint

Het is de modernste manier van Het geeft je de ultieme vrijheid


Alleen geschikt voor sterkte ! mensen met (bijziend)

-

bril of lenzen

Drie jaar geleden bracht Eekelaar me op de hoogte van een nieuwe lenzentechniek en bood me aan over te gaan op nachtlenzen. Deze lenzen worden gedragen tijdens het slapen. Na een paar nachtjes wennen, bleken de nachtlenzen echt een uitkomst voor mij. Alle eventuele vooroordelen over lenzen zijn met deze nieuwe techniek van de baan.

“geniet van het gebruik van nachtlenzen, net als ik”

lenzen dragen

Geen droge of vermoeide ogen meer, scherp zicht in het verkeer en mijn ogen zijn bestand tegen weer en wind. Overdag heb ik dus geen lenzen of bril nodig. Het is ideaal tijdens werk, vrije tijd en sporten zoals mountainbiken en zelfs duiken. Kortom; je hoeft totaal geen rekening meer te houden met het feit dat je lenzen draagt, wat echt heerlijk is. Veel mensen kennen het fenomeen nachtlenzen niet, maar ik kan het iedereen echt persoonlijk aanbevelen. Voor mij is het de beste oplossing in de opticienmarkt! Loop eens binnen bij Eekelaar en laat je adviseren en geniet van het gebruik van nachtlenzen, net als ik.”

Roland van Gameren


CUTLER AND GROSS trendsettende collectie uit Engeland

Wie op zoek is naar iets zeer exclusiefs dat in Nederland in slechts een paar optiekzaken wordt verkocht, valt direct voor Cutler and Gross. Het zijn de namen van twee Britse opticiens die 40 jaar geleden in Londen een winkel openden en zijn uitgegroeid tot de geestelijk vaders van de retro look. Alle monturen van Cutler and Gross worden in een eigen fabriek gemaakt van acetaat in een superieure kwaliteit. Mooi detail is dat de scharnieren bijna helemaal met de hand worden ‘geklonken’.

12


CUTLER AND GROSS â‚Ź 348,-

paul frank â‚Ź 216,-

paul frank brutaal en kleurrijk

Paul Frank is inmiddels bij een groot publiek bekend met het opvallende logo van aapje Julius, dat te zien is op onder meer kleding, accessoires, een interieurcollectie en schoolspullen. Paul Frank heeft eveneens een trendsettende collectie brillen, waarin grote, opvallende monturen de toon zetten. Typisch Amerikaans, lekker bold en gedurfd. Een kleurrijke kwaliteitscollectie!


De nieuwe looks van

Rudolph

14


Hij is iedere week te zien in Life4You, de tv-show van Carlo en Irene, en toert door het land met zijn Busstop Bakery, een Amerikaanse schoolbus van waaruit cupcakes worden verkocht voor het goede doel. Daarnaast is hij gastdocent aan de nieuwe opleiding van Fontys in Tilburg: International Lifestyle Studies. En dat is nog niet alles: Rudolph van Veen is druk bezig met de voorbereidingen van een digitale tv-zender die 24/7 kookprogramma’s gaat uitzenden. Op 1 oktober moet de zender, 24Kitchen genaamd, on air. Ondanks zijn volle agenda maakt Rudolph graag tijd vrij voor een fotosessie en interview met See You. Brillen zijn namelijk ook een passie van de Tilburgse meesterkok en meesterpatissier.

CUPCAKES EN BRILLEN DE PASSIES VAN RUDOLPH VAN VEEN

“Sta je er wel eens bij stil dat iedereen die jou aan-

functioneel moest zijn en dat mensen mijn ogen goed

kijkt, door jouw bril bij jou naar binnen kijkt? Door

moesten kunnen zien. Sindsdien draag ik wat grotere

dezelfde bril als waardoor jij naar buiten kijkt? Het is

modellen”. De nieuwste aanwinst van Rudolph is een

dus heel belangrijk dat je een bril kiest die helemaal

semi-transparant, felpaars montuur van het hippe

bij je past”. Rudolph van Veen zoekt samen met Harm

Britse merk Cutler and Gross. Tegelijk met de aanschaf

Eekelaar en Wilfred Kafoe zijn brillen altijd zorgvuldig

van deze bril, vond zijn kapper het tijd voor een

uit. Met de aanschaf van meerdere brillen per jaar,

nieuwe coupe, dus er was sprake van een complete

heeft Rudolph in de loop der jaren een collectie op-

make-over. “Mensen dachten dat ik bewust een me-

gebouwd van enkele tientallen modellen, die nu een

tamorfose had ondergaan, maar eigenlijk vielen bril

mooie afspiegeling vormen van de tijdgeest. Op zijn

en kapsel toevallig samen”. Rudolph is zeer te spre-

27e kocht de kok bij Eekelaar zijn allereerste bril, een

ken over zijn nieuwe bril en krijgt veel positieve reac-

klein model van L.A. Eyeworks. “Dat was echt een héél

ties: “Op de een of andere manier wil iedereen deze

klein brilletje. Ik heb een tijdlang kleine modellen ge-

bril zelf even opzetten om te zien hoe hij staat. Hij

dragen, maar op een gegeven moment kreeg ik van

heeft inmiddels op heel wat neuzen gestaan”.

mijn management te horen dat mijn bril op tv ook


De statements van Theo Liefhebbers van verrassende en opvallende brillen kennen dit Belgische merk zeker. Theo is avantgardistisch, maar altijd met een knipoog. Exclusief, verrassend en vernieuwend. De grote collectie van Theo wordt tweemaal per jaar vernieuwd en daarnaast regelmatig uitgebreid met actuele kleuren. Een perfect merk voor mensen die houden van eigenzinnigheid en niet bang zijn met hun bril een statement te maken. vanaf â‚Ź 272,-

16


In een prachtig pand in Berlijn worden de brillen van Mykita ontworpen, ontwikkeld en met de hand in elkaar gezet. Alles vindt plaats onder ĂŠĂŠn dak. De vier oprichters van Mykita doen geen enkele concessie aan de kwaliteit. Ze zijn voortdurend op zoek naar hoogwaardige en innovatieve materialen, die ze verwerken in stijlvol, ingetogen en individualistisch design. Het resultaat is een high-end collectie zonnebrillen en correctiemonturen met een minimalistische uitstraling en subtiele details. vanaf â‚Ź 359,-

handgemaakte brillen uit Berlijn


YOU

Het merk Ray-Ban bestaat al sinds 1936, toen het bedrijf Bausch + Lomb van de Amerikaanse luchtmacht het verzoek kreeg een zonnebril voor piloten te ontwerpen. Dit werd de Aviator, die in 1937 voor het publiek op de markt kwam en daarna wereldberoemd is geworden. De Aviator is, net als andere klassiekers van Ray-Ban, zoals de Wayfarer, nog steeds te koop. Uiteraard hebben de modellen in de loop der jaren herhaaldelijk een upgrade gekregen en voldoen ze aan alle eisen die aan een moderne zonnebril worden gesteld.

vanaf â‚Ź 169,-

18


SEE € 119,€ 119,-

€ 169,-

NEVER HIDE!! Profiteer nu van de geweldige Ray-Ban Actie!! Bij aankoop van een Ray-Ban bril of zonnebril ontvangt gratis u deze unieke Ray-Ban slippers. Wees er snel bij want op=op! Bovendien verloten wij onder deze nieuwe Ray-Ban dragers een fantastische WEBER BBQ! Actieperiode: tot 31-08-2011


SEE De Optometrist ziet meer Wat is Optometrie? Optometrie is de vakterm voor oogmeetkunde; een zelfstandig vak in de eerstelijns oogzorg. Een optometrist voert specialistische metingen uit om eventuele oogafwijkingen op te sporen. Blijkt tijdens het onderzoek dat verder onderzoek en/of behandeling nodig is, zal de optometrist doorverwijzen naar de oogarts. Optometrie zal in de Nederlandse oogzorg een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De efficiënte samenwerking tussen oogartsen, huisartsen en optometristen heeft als resultaat dat uw ogen sneller de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Cor Schoenmaker Optometrist

Wanneer gaat u naar de Optometrist? Bij Eekelaar Optometrie kunt u terecht met al uw oogklachten, variërend van wazig zien, dubbelzien, lichtflitsen en zwarte vlekken, tot droge, rode en branderige ogen. Wanneer in de familie oogziekten als glaucoom en maculadegeneratie voorkomen, raden wij aan uw ogen regelmatig te laten onderzoeken. Diabetes- en glaucoompatiënten kunnen bij Eekelaar terecht voor de jaarlijkse oogcontrole. Dit gaat altijd in overleg met de huisarts en/of oogarts die een verwijzing meegeeft.

Tip De kosten voor een optometrisch onderzoek worden door diverse verzekeringen vergoed. Informatie hierover is beschikbaar bij de zorgverzekeraars. 20


‘Oog voor Gezondheid’ ‘Oog voor Gezondheid’ is een samenwerkingsverband

YOU

tussen oogartsen, huisartsen en optometristen. Optometristen hebben een aanvullende, praktijkgerichte opleiding gevolgd die specifiek gericht is op het verlenen van de beste oogzorg buiten het ziekenhuis. Op deze manier wordt een stabiel en hoog niveau gegarandeerd. Bovendien staat onze optometrist hierdoor in direct contact met oogheelkundige klinieken.

Diabetes Huisartsen adviseren diabetespatiënten een jaarlijkse oogcontrole. Dit om mogelijke complicaties van diabetes aan de ogen te voorkomen. Bij iedere controle worden gezichtsscherpte, oogdruk en brilsterkte geregistreerd. Er vindt een

Wat biedt Eekelaar Optometrie u?

spleetlamponderzoek plaats en er worden netvliesfoto’s gemaakt. De uitkomsten hiervan worden opgeslagen en gerap-

Wij kunnen een oogonderzoek uitvoeren om eventuele oogafwijkingen op te sporen en zo de gezondheid van uw ogen te beoordelen. Een optometrisch onderzoek kan bestaan uit:

porteerd aan de huisarts. Bij de geringste afwijking beoordeelt

• Oogmeting • Spleetlamponderzoek

Het totale onderzoek duurt ongeveer 20 minuten en patiënt

(microscopisch onderzoek v/h hoornvlies)

• Oogdrukmeting • Gezichtsveldonderzoek • Hoornvliestopografie

de optometrist of het nodig is dat de patiënt via de huisarts naar een oogarts wordt doorverwezen.

en huisarts ontvangen de uitslag direct. Als de optometrist tekenen van aantasting van de bloedvaatjes vindt, verwijst hij door naar de oogarts. Deze zal de diagnose stellen en kan, indien nodig, een behandeling starten.

(meting van 16.ooo punten o/h hoorvlies)

• Netvliesfotografie

Wanneer tijdens het onderzoek blijkt dat verdere behandeling nodig is, wordt u gericht doorverwezen.

OPTOMETRIE

Bij het maken van netvliesfoto’s worden de ogen meestal gedruppeld. Dankzij deze druppels blijven de pupillen wijd open en reageren ze niet meer op licht. Dit is noodzakelijk om goede netvliesfoto's te kunnen maken. Nadelen zijn dat de patiënt zo’n drie uur lang een minder scherp zicht heeft en de ogen lichtgevoelig zijn. Autorijden na dit onderzoek wordt dan ook afgeraden. Het dragen van een zonnebril helpt verlichtend. De diabetescontrole wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars.


Enkele voorbeelden uit ons uitgebreide assortiment

1. Persol: Compleet inclusief enkelvoudige glazen € 178,-*

2. Ray-Ban: Compleet inclusief enkelvoudige glazen € 178,-*

3. D&G: Compleet inclusief enkelvoudige glazen € 175,-*

4. Ralph Lauren: Compleet inclusief enkelvoudige glazen € 138,-* Toeslag Crizal Sun: € 30,- (ontspiegeling incl. kraswerende laag) Toeslag Multifocaal-Basic: € 99,-

1.

ZONNEBRIL OP STERKTE

2. www.crizal.nl Geen last van de zon maar comfortabel zien, zoals u dagelijks gewend bent; dat kan nu met een zonnebril op uw eigen sterkte!

Bij aanschaf van een paar zonneglazen op uw eigen sterkte krijgt u op uw glazen

3.

50%

KORTING (ook bij Varilux)

4.

22


Minder vermoeide ogen met

Varilux Computerglazen Tachtig procent van alle informatie die wij tot ons nemen komt via de ogen binnen. Sinds we pen en papier grotendeels vervangen hebben door de computer is ‘visuele vermoeidheid’ een actueel probleem. Essilor heeft voor ‘computerogen’ speciale brillenglazen ontwikkeld, zodat een lange dag achter het beeldscherm geen zwaar hoofd meer oplevert. Kom naar ons toe en overtuig uzelf!

HD-BRILLENGLAZEN DOOR DYNAMISCHE 3D-OOGMETING!

Uw persoonlijke “oogdiagnose” voor een optimaal zicht. Door een dynamische 3D meting is Eekelaar Optiek in staat om meer dan 20 verschillende gegevens te verwerken in de berekening en productie van uw brillenglazen. Het resultaat is een glas met 5 keer meer precisie ongeacht de richting waarin u kijkt. Vraag om Eyecode brillenglazen.

by Essilor


SEE YOU

NEXT TIME! SEEYOU is een uitgave van Eekelaar Optiek. Bredaseweg 100 Tilburg. Tel.: 013 5432073 www.eekelaaroptiek.nl

Openingstijden: Maandag: gehele dag gesloten Dinsdag: 9.00 uur - 18.00 uur Woensdag: 9.00 uur - 18.00 uur Vrijdag: 9.00 uur - 18.00 uur Donderdag: 9.00 uur - tot 21.00 uur (Koopavond) Zaterdag: 9.00 uur - 17.00 uur Ontwerp & Layout: Eekelaar strategische vormgeving

Fotografie: Maarten Eekelaar Fotografie & Styling Tekst: Woordenschat

magazine  
magazine  

test magazine

Advertisement