Sædalsposten

Page 1

SÆDALS POSTEN SÆDALEN IDRETTSPARK (s. 4-5)

10. juni

(s. 6-7)

BERGEN3000

BASKET, FOTBALL, HÅNDBALL, INNEBANDY, TAEKWONDO

IDRETT OG FOLKEHELSE Q 1: MARS

2023

(s.8-13)

Utgave 1


Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

Innholdsfortegnelse Innhold

Side

Leder

3

Sædalen idrettspark

4-5

BERGEN 3000

6-7

Idrettene

8-13

Fotballavdelingen A-laget fotball Håndballavdelingen Damelaget håndball Basket / Innebandy Taekwondo / Idrettssskole

Sponsor: Oris Dental

14-15

Folkehelse i fokus

16

Informasjon

17-19

Kontakt oss

20-21


3 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

LEDER Året 2023 ser ut til å bli et år der store drømmer blir reelle i Sædalen Idrettslag. Et idrettslag som er bygget opp innerst i en dal der Sædalsbussen en gang snudde mellom gårder, marker, andedammen og noen få hus. Nå har vi jo fremdeles snupassen inntakt, andedammen er her også, men bare som en liten påminnelse om hvordan det en gang var. De mørkeblå, mellomblå og lyseblå fargene i idrettslaget blir stadig tydeligere. I starten var det noen få ildsjeler, men siden har mange tatt et tak i idrettslaget.

Tilslutt i denne aller første lederen i vår yngste baby som har fått navnet Sædalsposten. Tanken er å bygge opp en informasjonskanal som skal gjøre oss enda sterkere sammen. Da trenger vi input fra medlemmer rundt på feltet som sender inn de gode sakene og fotografer som fanger idrettsgleden, så håper vi at Sædalsposten har kommet for å bli.

Vi har levd som et farende folk uten eget samlingssted, uten et sosialt midtpunkt, uten egen fotballbane, uten egen idrettshall men med et stort idrettshjerte og enorm vilje. Takk til alle dere som har dratt dette godstoget i alle disse årene. Takk til dere som ville så mye at vi står her i dag med planer og finansiering av ny og egen fotballbane, egen idrettshall for håndball, basket og andre inneaktiviteter, og kanskje mest av alt, vi kan kanskje bli et sosialt midtpunkt i dalen vår.

Mange kunne vært nevnt for sitt fantastiske arbeid med klubben, men jeg tror-og håper de det gjelder kjenner på effekten av sitt arbeid uavhengig av det! Fakk for det fantastiske arbeidet dere gjør for barnene og ungdommene våre. Idrettslaget er på en spennende reise fremover.

God påske!


4 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

SÆDALEN 1900 andeler til salgs DRØMMEN OM 11ER BANE I SÆDALEN NÆRMER SEG REALITET

For å realisere drømmen trenger vi drahjelp fra medlemmer og engasjert rundt klubben. Vi får støtte fra vår gode idrettsvenn Trond Mohn, samtidig som vi skal gjøre dugnad og legge ned egeninnsats for å vise oss tilliten verdig. Andelssalget er en viktig del av det økonomiske bidraget fra idrettslaget. Gjennom kjøp av en eller flere symbolske andeler i fotballbanen bidrar du til bedre rammevilkår for aktivitet for barn og ungdom i Sædalen. Som takk for bidraget vil alle andelseiere synliggjøres på nettsider, sosiale medier og et stort skilt ved fotballbanen. Det er mulig å kjøpe så mange andeler du vil!

BYGGESTART HØST 2023

*Transaksjonskostnad Kr.9,- + inntil 4,9% avgift tilkommer pr. andel.


5

Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023 Q 1: Mars 2023

IDRETTSPARK ER SÆDALEN IL SIN NYE HOVEDSPONSOR! Idrettspark

og tok i den anledning avsparket på andelssalget og klinker ballen i mål med et meget pent bidrag til andelssalget. Tusen takk!

Som en del av sponsoravtalen har fotballfritidsordningen fått nytt navn: Rema1000 Nattland Fotballfritidsordning! Klubben gleder seg stort over samarbeidet med butikken og kjøpmann Frode Andersen.

100 andeler solgt EN ANDEL KOSTER 750* KRONER

An annual report is a comprehensive report on a company's activities throughout the preceding year.

SKYTER BALLEN I MÅL MED ET SOLID BIDRAG INN I SÆDALEN FOTBALLARENA! Vi jobber mot byggestart i 2023 og setter stor pris på all drahjelp for å få på plass banen! Tusen takk for støtten og engasjementet for å bedre idrettslagets fasiliteter fra en lokal samarbeidspartner som Kaman!


6 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

BERGEN 10 STORE LUNGEGÅRDSVANNET RUNDT

. juni

rekordjakt- 5 000 kroner i 1.premie - endorfiner - mestring - grilling - bading - marked

3000 meter voksen / barn 3000 meter para 300 meter barn Bærekraftsstafetten

RABATTERTE PRISER FOR SÆDALEN MEDLEMMER

SædalenV gir startnummer for 150,(voksen fra og med 14 år)

Gjelder til 31.05.2023

SædalenB gir startnummer for 125,(barn opp til og med 13 år)

Gjelder til 31.05.2023

2022: 100 Sædalen løpere - slår vi det i år? MELD DEG PÅ HER:

Vi har behov for frivillige fra Sædalen under løpet! Se sedalenil.no for mer info

www.bergen3000.no


7 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

3000

Q 1: Mars 2023

2022

4. juni 2022 gikk startskuddet for den første versjonen av det nye mosjonsløpet BERGEN 3000. Vi hadde gått med ideen i noen år, vi skulle kuppe Store Lungegårdsvannet og den kommende bystranden som løpsarena. Etter år med bybaneutbygging så vi en mulighet i 2021 til å realisere tankene våre i 2022. Med sol og mye folk ble det en fantastisk opplevelse. 628 påmeldte løpere var over all forventning, og vi ble det 4. største løpet i Bergen i 2022,…ja på første forsøk. Det ble satt uoffisiell norgesrekord, som vitner om at løypen er like rask som vi trodde. Kan det settes offisiell rekord i år? Vi har bestilt startpistol og rigger for muligheten! I år har vi som mål å passere 1000 deltakere, men da trenger vi også støtte fra medlemmer i Sædalen IL gjennom påmeldinger og markedsføring. I 2022 deltok ca 100 Sædalen medlemmer, og i år håper vi at flere blir med på løpsfesten! Vi håper å se mange andre lag på startlistene fremover. Vi sees 10. Juni 2023!

www.bergen3000.no


8 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

Hva skjer i fotballavdelingen? Rema1000 Nattland Fotballfritidsordning: Påmelding for perioden fra påske til sommerferien er åpnet. Påmelding via spond: Jenter og gutter f. 2011 - 2014 har FFO tilbud i ukedagene Jenter og gutter f. 2010 - 2012 har også tilbud om lørdagstreninger

Seriestart for fotballavdelingen Etter påske starter årets fotballsesong og vi i Sædalsposten ønsker alle lag i Sædalen lykke til! Vi håper dere vil ta litt bilder og skrive noen oppdateringer som vi kan informere om i senere utgaver Terminlistene finner du her Trenerforum 20 april: Årets andre trenerforum arrangeres i amfiet i Sædalshallen. Fair-play og seriestarten står på agendaen for kvelden! Vi oppfordrer alle trenere og lagledere til å prioritere denne samlingen, både for faglig påfyll og for å bli kjent på tvers av lagene.


9 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

A-LAGET 2023: 4 DIV, AVDELING 02 Forventninger fra trenerteamet til sesongen 2023/2024:

"Etter vinterens oppkjøringsfase med ekstremt mye sykdom og skader, har vi nå et mål om å opprettholde plassen i 4.div. Det blir tøft og vi er på de fleste områder ett divisjonsnivå høyere enn vi har forutsetninger for mht. treningsfasiliteter, treningsmengde og spillertropp. Trenerteamet jobber med å legge en god plan og samtidig være smarte i gjennomføringen av sesongen. Hovedmålsetningen for A-laget er fortsatt å tilby fotballmoro med faglig innhold.

Vi ønsker å videreutvikle unge spillere slik at de kan ta steget opp i seniorfotballen. Vi har ambisjoner om å etablere et godt team rundt laget som ivaretar krav fra NFF, vårt sportslige tilbud og det sosiale aspekter for spillere og trenere. Vi har en av divisjonens yngste spillertropper og trenger tid for ta nivået i 4.div. I løpet av sesongen vil vi legge til rette for at Sædalens Juniorspillere kan debutere i seniorfotballen. Dette blir spennende, vi gleder oss til sesong!!"

Følg A-laget i sosialemedier for løpende oppdateringer

Sædalen IL A-lag saedalenilalag Seriestart: Flaktveit - Sædalen IL / 14.04.2023 19.00 - Flaktveit stadion


10 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

Hva skjer i håndballavdelingen? Håndballstyret 2023: Årsmøte ble avholdt i amfiet i Sædalshallen 08.03.2023

Håndballstyret har behov for nye krefter, er du interessert i å bidra inn i avdelingen samt ha mulighet til å påvirke utviklingen, ta kontakt med Henriette Schaathun eller Kathrine Waardal.

REMA1000 HÅNDBALLSKOLE: Mandag til onsdag i vinterferien gjennomførte vi for første gang Rema1000 Håndballskole i Sædalen. 40 håndballglade medlemmer fra 7 til 12 år deltok på fartsfylte og innholdsrike håndballdager fra klokken 9 til 15, ledet av 4 gode instruktører fra J2007. Dette skal vi gjenta!!


11 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

DAMELAGET HÅNDBALL HÅNDBALL SESONGEN 2022/2023 NÆRMER SEG SLUTTEN. TRENERTEAMET OPPSUMMERER SESONGEN: "Etter at flesteparten av spillerne på damelaget sluttet etter forrige sesong, til fordel for militæret og ulike studier, har vi brukt denne sesongen til å bygge et nytt damelag. Det har vi klart og har nå en god og stabil stamme som spiller godt sammen og har det veldig gøy! Siden serien nå er ferdigspilt har vi tatt oss en utvidet påskeferie, men er klare for å starte opp forberedelsene til neste sesong allerede i april. Vårt første mål har vært å skape et damelag som skal være et tilbud til de jentene som ønsker å fortsette og spille håndball i nærmiljøet etter at de er ferdig med ungdomshåndball. Det har vi klart. På lenge sikt ønsker vi å få laget opp en divisjon eller to eller tre, slik at vi kan være med på å heve nivået i klubben og gi de yngre spillerne noe å strekke seg etter.

Vi har deler av sesongen hatt felles trening med J15. Det har gjort at vi har fått en større treningsgruppe og andre muligheter i treningssammenheng. Det har begge lagene hatt stor nytte av og resultatene har absolutt vist seg på håndballbanen! Denne utrolig fine gjengen har absolutt plass til flere, så om noen ønsker å prøve seg så trener vi tirsdag og torsdag 20:00 – 21:30 i Sædalshallen fram mot sommeren. Vi takker for en fin sesong og ser med glede fram mot neste!"


12 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

Hva skjer hos

BASKET J 2008 laget vårt hevder seg helt i toppen i basket Norge! I september 2022 deltok laget i Bærum Open og tok sølv, kun slått av et svensk lag. Jentene trener mandag 17-18 i Sædalshallen og onsdag 20-21 i NOT-hallen

I 2022 ble det startet opp en EasyBasket gruppe for barn fra 1.trinn til 4.trinn. Gruppen har trent hver onsdag fra klokkeen 16 - 17 i NOT hallen, med periodevis hjelp av ungdomslaget! Dette er gledelig, og vi håper på et oppsving i antall deltakere i løpet av 2023. Spørsmål eller lyst å komme på en prøve trening? Ta kontakt med oss på sil@sedalenil.no

INNEBANDY 3 aldersgrupper for junior: 1-4 trinn / 5-7 trinn / 8 -10.trinn: Treningstid: Tirsdag 17.30 -18.30 NOT Onsdag 16 - 17.30 Sædalshallen Treningene har fokus på samspill, lek og mestring. Lagene spiller flere turneringer gjennom året! Seniorgruppen har hatt ett gledelig oppsving etter corona! Gruppen trener mandager fra 21-22 i Sædalshallen.


13 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

Hva skjer hos

TAEKWONDO I 2022 ble Sædalen Taekwondo en avdeling i Sædalen IL . 2022 ble brukt til fusjonering, og 2023 blir første året der klubbene driftes sammen! Dette er gledelig Taekwondo har treningstilbud for alle, fra 2.klasse. Treningstider i Not-hallen: Tirsdager: Ungdom/voksne Torsdager: Barn/ungdom og ungdom/voksne Fredager: Barn/ungdom og ungdom/voksne

Er du nysgjerrig? Lurer du på om Taekwondo kan være en idrett for deg? Ta kontakt med leder Ole Havmøller på ohavmol@gmail.com

IDRETTSSKOLE 3 aktive grupper: f. 2018, f.2017 og f.2016. 2017 og 2018- partiene er fulle, men det er mulig å sette seg på venteliste dersom du ønsker å delta til høsten 2023. Treningstider 2018: Onsdag 17-18 2016: Onsdag 18-19 2017: Torsdag 17-18 I høst starter vi opp med parti for barn f.2019 - ta kontakt med hovedinstruktør Jonar Kolve hvis du ønsker å stå på venteliste


14 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

Tannlegekjeden Oris Dental er ny og stolt sponsor: Heier på Sædalen IL og god tannhelse!

ORIS

Som Sædalen IL er også Oris Dental opptatt av god helse og livsglede. Vi vet at det er lettere å nyte livet med god helse - og tannhelsen er ikke noe unntak! Oris Dental har nå åtte klinikker i Bergens-området, og kan tilby alt innen tannbehandling – fra undersøkelser og regulering til tannproteser og implantater. I våre klinikker jobber vi også daglig «på lag» og med det å være en inkluderende og god lagspiller. Det å spille hverandre gode vinner hele laget på og vi gleder oss til å være sponsor av barneidretten i Sædalen IL – der det hele starter. Premium tannbehandling – på dine premisser Klinikken nærmest Sædalen er Oris Dental Nesttun - en topp moderne allmennklinikk med et totaltilbud innen tannhelse. Klinikken ligger midt i hjertet av Nesttun sentrum, med bybaneog busstopp og parkering rett utenfor. Klinikken har kveldsåpent mandag til torsdag og tilbyr akuttbehandling. Timebestilling gjør du enkelt på våre nettsider der du velger både tid og behandler. -Vi har et fantastisk team med erfarne allmenntannleger, tannpleiere og spesialister på ulike fagområder, og kan dermed tilby god og rett tannbehandling til pasienter i alle aldere, uansett behov, informerer avdelingsleder Asha Christin Kumar.

Oris Dental Sandsli Tannregulering Sandslihaugen 10, 5254 Sandsli - 55 92 90 20 // orisdental.no/sandsli


15 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

DENTAL Regulering av tenner – for både barn og voksne -Feil bitt eller skjev tannstilling kan by på utfordringer og redusert livskvalitet både i ung og voksen alder, forteller kjeveortoped (reguleringstannlege) Marko Scepanovic. Rette tenner er enklere å rengjøre imellom og hjelper deg med å tygge maten din som er viktig for en god fordøyelse. Å kunne smile trygt og selvsikkert er viktig – for både barn og voksne, men ikke like selvfølgelig for alle. Ved Oris Dental Sandsli Tannregulering kan både barn, ungdom og voksne få tennene regulert. Her tilbys alt fra tradisjonell regulering til usynlige skinner, og usynlig regulering på baksiden av tennene, alle med kort ventetid. Omsorg og trygghet -I Oris Dental har vi gleden av å møte mange fantastiske pasienter. Dessverre er det ikke alle som synes det er like gledelig å møte oss, forteller Asha. Så mange som én million nordmenn kvier seg for å gå til tannlegen, og utsetter eller dropper gjerne tannlegebesøket. Dette ønsker vi i Oris Dental å gjøre noe med. Hos oss skal alle føle seg trygge på at vi har kompetansen på både det tannhelsefaglige, men også på å håndtere tannlegeskrekk. Her skal de oppleve å bli både sett og hørt, og få den tiden og behandlingen de trenger. Som medlem i Sædalen IL får du 10 % rabatt på behandling hos oss* *Gjelder ikke regulering og tannteknikerarbeid. Oris Dental Nesttun: Østre Nesttunvegen 2, 5221 Nesttun - 55 10 17 00 // orisdental.no/nesttun


16 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

FOLKEHELSE I FOKUS Sædalen IL har et bredt tilbud med lavterskel fysisk aktivitet for voksne og seniorer. Vi ønsker å aktivisere så mange i nærmiljøet som overhode mulig.

Aktivitetstilbudene: Innebandy Senior: Mandager 21.00-22.30 Sædalshallen Jogg med Jonar: Onsdager kl 19.30-20.30 utenfor NOT Åpen Hall: Mandager kl 21.00-22.00 Sædalen Skole Onsdager kl 21.00-22.00 NOT Fotballveteran: Søndager: 08.30 - 10.00 NOT GoldenGirls Fotball: Onsdager: 20.30 - 21.30 Sæterdalsbanen

SENIORTRIM PÅ HELGETUN Med støtte fra StiftelsenDam og GcRieber Stiftelsen har vi etablert en seniorgruppe på Helgetun som får ukentlige treninger med hovedinstruktør! Alle pensjonister i nærmiljøet er velkommen på trening!

Aktivitetstilbudene: Nivå 1 (balanse og styrke): Torsdag kl 11.00-12.00 Veksthuset på Helgeseter Nivå 2 (puls og styrke) Torsdag kl 12.15-13.15 Veksthuset på Helgeseter Foredrag med ulikt innhold og diskusjon


17 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

Hva skjer

FREMOVER I SÆDALEN? DUGNAD Smakstesting av SJOKOLADE Smakstesting av FANTA

Uke 13 OG 18 April

Vi ser etter respondenter i alderen 16-74 år (foresatte, søsken og besteforeldre er velkommen til å delta dersom man har barn i idrettslaget som er under 16 år. 100 kroner til valgfri lagkasse for hver person som fullfører undersøkelsene

ARRANGEMENT Vosscup håndball

14 - 16 april

Trenerforum fotball

Torsdag 20 april

Foredrag av "Idrett Uten Alkohol" Fredag 28 april Foredrag for ungdomsidretten med fokus på prestasjon, søvn, kosthold og alkohol.

BERGEN3000

Lørdag 10 juni

Vosscup fotball

16 - 18 juni

Mer info til lagledere og foresatte kommer i løpet av april fra fotballstyret og arrangementsgruppen

TINE Fotballskole Påmelding åpner i slutten av april. Tilbud for barn f. 2016 - 2011

Uke 26


18 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

BLI

GRASROTGIVER Grasrotandelen gir deg mulighet til å være med og bestemme hva noe av overskuddet fra norsk tipping skal gå til. Du kan selv velge hvilket lag eller forening som skal få et beløp tilsvarende inntil 7 % av din spillinnsats.

1 https://www.norsktipping.no/grasrotandelen/finn-mottaker

2

3

SØK: Sædalen Idrettslag

Velg: sett som din mottaker

Tusen takk for din støtte


19 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

NY KLUBBKOLLEKSJON! Handledager hos Torshovsport 20.03 - 02.04

25 % PÅ KLUBBKOLLEKSJON KULLKOLLEKSJON HAR FERDIG RABATTERTE PRISER PÅ NETT

RABATTKODEN "TTKLUBB" GIR 15 % PÅ ORDINÆRE FOTBALL-OG LØPSVARER I NETTBUTIKKEN


20

K

Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

ontakt oss

Hovedstyret styret@sedalenil.no

Wilhelm Monsen, Cecilie Sirevaag, Ole Eidsheim, Ximena Andrea Sagenes, Tomas Finnøy, Kevin Cruickshanks, Jan Ove Næss, Reidun Helle-Johnsen & Henriette Fjerdingren

Fotball

Håndball

fotball.styret@sedalenil.no

handball@sedalenil.no

Vasan Singaravel, Arnfinn Osmundsvaag, Trond Arild Klever, Malin Karlsen, Nina Vik, Stig-Ove Martinsen , Arild Nordrevoll

Henriette Schaathun, Kathrine Waardal, Stian Morchmann, Eivind Lussand, Ingebrod Winge, Hilde Kristin Tveit

Sportslig utvalg sportslig.utvalg@sedalenil.no Rune Danielsen, Arnfinn Osmundsvaag, Roar Fredriksen, Roger Helland, Marcin Wodka

Taekwondo

ohavmol@gmail.com

Idrettsskolen jtk@sedalenil.no

Innebandy eisja@equinor.com

Basketball

lindathue@gmail.com


21 Sædalsposten, årgang 1 - utgave 1

Q 1: Mars 2023

Administrasjon i SIL Vilde Brodahl: vb@sedalenil.no // daglig leder Marcin Wodka: mw@sedalenil.no // trener-og spiller utvikler Jonar Kolve jtk@sedalenil.no // hovedinstruktør Pål Thorsen: pht@sedalenil.no // anlegg Olav Berg: prosjektmedarbeider REDAKSJONEN I SÆDALSPOSTEN

Ansvarlig redaktør: Vilde Brodahl Redaksjonsmedarbeidere: Jonar Kolve & Olav Berg

Jonar Kolve

Olav Berg

Sædalsposten trenger journalister og fotografer! Bor det en journalistspire i deg, ta kontakt med Sædalsposten på sil@sedalenil.no

Vilde Brodahl


SÆDALS POSTEN KONTAKT OSS HVIS DU HAR SAKER DU ØNSKER SKAL OMTALES I POSTEN

NESTE UTGAVE PUBLISERES I MAI

BASKET, FOTBALL, HÅNDBALL, INNEBANDY, TAEKWONDO

IDRETT OG FOLKEHELSE Q 1: MARS

2023

Utgave 1