Page 1

Lista Gri (Grey Listing)-Un filtru Anti Spam Revolutionar

Compania daneza SecPoint, unul dintre liderii pietei de securitate a retelelor a introdus noua aplicatie de top antispam –Lista Gri. Lista Gri detecteaza si blocheaza intre 75 si 85% din toate spamurile inca dinainte ca ele sa intre in retea. SecPoint a introdus aplicatia Lista Gri ce detecteaza si blocheaza intre 75 si 85% din toate spamurile inca dinainte ca ele sa intre in retea cu scopul de a veni in sprijinul utilizatorilor pentru a evita pierderea de timp pretios din cauza curatarii casutei de mail. Victor Christiansen, Managing Director la Secpoint Danemarca explica principiul de functionare al Listei Gri: “ Este o sistem ce blocheaza portiuni extinse ale spamului fara a fi nevoie de analize sofisticate sau alte metode ce pot contine erori.” “Sursele de spam nu se comporta ca un client tipic de mail. Lista Gri actioneaza verificand validitatea sursei in timp ce majoritatea tehnicilor echivalente se bazeaza doar pe analiza continutului mailului. Prin intermediul aplicatiei Lista Gri un mail poate fi respins imediat. Daca mailul provine de la o sursa valida va fi automat retrimis catre de Lista Alba (White List) si apoi ajunge la destinatie. Data viitoare cand se va primi un mail de la aceeasi adresa acesta va fi trimis direct destinatarului fara a mai trece prin Lista Gri.”

Pe scurt- Majoritatea spammerilor nu-si folosesc mail serverele proprii ci sisteme asupra carora au preluat controlul numite zombie. Aceste sisteme zombie sunt apoi utilizate pentru a trimite cantitati importante de spam prin intermediul unei adrese valide. De regula sistemele ce trimit cantitati importante de spam sunt zombie ce functioneaza sub Windows. Cand se trimite spam de la un zombie, acest lucru se intampla de regula o singura data, iar mai-ul nu va arata ca un mail valid explica dl Christiansen. Pe scurt: Cu ajutorul Listei Gri puteti castiga timp pretios in ceea ce priveste eliminarea spamurilor. Sistemul revolutionar antispam Lista Gri este foarte usor de folosit. Se initializeaza prin intermediul unui click. Aceasta facilitate este gratuita pentru fiecare utilizator ce are licenta valabila pentru SecPoint Protector .

STUDIU DE CAZ-la compania Kjaergaard Nettet Hafnet avand 4000 utilizatori. Administratorv retea Lars.. “ In urma implementarii solutiei Lista Gri pentru SecPoint Protector in reteaua noastra am constatat o reducere semnificativa a numarului mesajelor spam. Numerosi clienti ne-au transmis ca sunt fericiti ca nu mai au nevoie de softuri specializate antispam ce le consumau resursele PC pentru a preveni spamurile.”


Pentru mai multe amanunte despre Lista Gri: ……

Despre SecPoint Protector-Managementul Centralizat al Amenintarilor SecPoint Protector, disponibil in 4 modele pornind de la echipamente pentru cativa useri pana la companii mari, este prevazut cu facilitatea Managementului Centralizat al Amenintarilor. Toate modulele sunt incluse; antispam cu Lista Gri, antivirus, antispyware, filtru continut, prevenirea patrunderilor neautorizate, anti P2P, control asupra Instant Messaging si Skype. Update-urile repetate zilnic asigura actualizarea bazei de date pentru toate modulele. Spre deosebire de solutiile software disponibile pe scara larga pentru desktopuri care necesita mult timp pentru instalare, Protectorul se instaleaza foarte usor si lucreaza fara a fi necesara o reconfigurare si intretinere a retelei la nivel de user. SecPoint Protector este complet echipat si poate fi instalat in mai putin de 5 minute. Reteaua dumneavoastra va fi protejata imediat dupa instalare.

Despre Sec Point: •

Compania a fost infiintata in 1999 de Victor Christiansen si are sediul central in orasul Vejle din Danemarca.

SecPoint exporta siguranta retelelor in 80 de tari prin intermediul a 600 reseleri.

Inca de la infiintare, SecPoint s-a dovedit a fi un lider in ceea ce priveste securitatea sistemelor. Alaturi de birourile din Danemarca, SecPoint are birouri si in Olanda, Spania, Slovenia, Italia, Bulgaria, Romania si Republica Ceha.

Pentru mai multe informatii despre SecPoint accesati: ….


SecPoint GreyListing Press Release May 2007 RO  

Victor Christiansen, Managing Director la Secpoint Danemarca explica principiul de functionare al Listei Gri: “ Este o sistem ce blocheaza p...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you