Page 1

SECO NIEUWSOVERZICHT 2014-1


2


ANTWOORDEN VOOR UW UITDAGINGEN van een eenvoudige toepassing met slechts één gereedschap, of dat u een volledige productielijn moet opzetten en implementeren, wij kunnen u het inzicht en de expertise bieden om uw succes te waarborgen.

Bij Seco is iedere actie gericht op oplossingen te bieden voor de uitdagingen waarmee u nu en in de toekomst wordt geconfronteerd. Onze wereldwijd actieve teampartners werken nauw samen met fabrikanten in alle industriesectoren en in alle geografische regio's. Ze bouwen zo een enorme kennisbank op van trends in de markt. Deze informatie vormt de basis voor onze omvangrijke R&D-investeringen. Die stellen ons in staat onze onderzoekmogelijkheden in te zetten om zo de beste resultaten te boeken voor uw bedrijfsactiviteiten.

Seco-Nieuws 2014-1 omvat een uitgebreid scala aan nieuwe producten en uitgebreidde product gammas. Daarmee kunt u gebruikmaken van nieuwe oplossingen, ongeacht of u freest met kleine diameters, boort in hittebestendige legeringen, draait in roestvast staal, of u zich bezighoudt met een groot aantal andere gebruikelijke toepassingen. Zoals altijd, staat ons team van meer dan 5000 medewerkers in meer dan 45 landen tot uw beschikking om u te helpen bij de optimalisering van uw verspaningsbewerkingen. Of het nu gaat om verbetering

In deze documentatie vindt u een overzicht van onze meest recente innovatieve producten en hoe daarmee uw productiviteit kan worden beïnvloed. Meer gedetailleerde informatie over ongeacht welke oplossing vindt u op onze website www.secotools.com. U kunt ook contact opnemen met uw lokale Seco-expert.

Square T4-08 ......................... 4 X4 ........................................... 6 Kwaliteit MS2050 ................... 8 Schijffrees met regelbare zitting 335.25 ......................... 9 Steadyline™ Combimasteropnames .............................. 10

Ruwkotterkoppen EPB A610 en Hydraulische opnames EPB 5835 ............................. 11 Double Octomill® met hoge voeding ....................... 12 Jet-mes 150.10...................... 13 W-MF4 Geometrie met hoge voeding ....................... 14

Crownloc® Plus M- en L-geometrieën ..................... 16 Geometrie M06 ................... 18 Jetstream Tooling® .............. 19 Seco-oplossingen voor draaien ........................ 20 Jabro® volhardmetalen kopfrezen............................. 22

3


DE NIEUWSTE OPLOSSING VOOR HOEKFREZEN

SQUARE T4-08 R220.94-08 / R217.94-08

Met het nieuwe concept van de Square T4-08 zijn optimale prestaties en kosteneffectiviteit perfect in evenwicht. Sterke, betrouwbare zittingen gecombineerd met snijplaten met meerdere snijkanten zorgen voor optimale stabiliteit en wanden van perfect 90°. Omdat snijplaten tangentieel worden gemonteerd, zijn ze voldoende sterk voor grotere snededieptes bij kleine diameters. Met de Square T4-08 kan soepel worden gefreesd met positieve spaanhoeken. De frees presteert uitstekend bij de meeste toepassingen in gietijzer en staal, en eveneens bij contourfrezen van moeilijker te bewerken materialen.

UW VOORDELEN: • Economische, hoge prestaties dankzij vier snijkanten • Betere spaanafvoer door het innovatieve ontwerp van de frees

4


FREZEN

TANGENTIËLE FREES W

RADIALE FREES W

Frezen: Dc = 16 – 63 mm ap max = 8 mm Opsteektypes: • Opnamesverbinding (R220.94-08) • Combimaster, cilindrisch, cilindrisch/Weldon (R217.94-08) Snijplaten: Geometrieën: M08, MD08 Kwaliteiten: MP1500, MP2500, MP3000, MM4500, MK1500, MK2050, T350M, F40M

Bij een frees met tangentieel gemonteerde snijplaten worden de snijkrachten langs het dikste gedeelte van de snijplaten geleid. Dat zorgt voor zeer solide frezen.

Zie voor meer informatie de pagina's 40-45 in de Update Catalogus 2014.1.

5


BETERE RESULTATEN MET GLEUFSTEKEN EN AFSTEKEN

X4

Door zijn unieke ontwerp is X4 een flexibele en high-performance oplossing bij gleufsteken en afsteken. X4 is voorzien van sterke, tangentiële snijplaten met een stabiel klemsysteem voor maximale veiligheid en grotere snededieptes. Meerdere snijkantbreedtes (van 0,5 – 3 mm) zorgen niet alleen voor flexibiliteit bij het gleufsteken, maar beperken tevens de materiaalverlies bij het afsteken tot een minimum. Met een maximale snedediepte van 6,5 mm kunnen met X4, werkstukken worden afgestoken tot een diameter van 13 mm. Omdat alle opnamen bovendien geschikt zijn voor elke X4snijplaat, blijft de beschikbare voorraad gereedschappen beperkt. Voor X4 zijn twee nieuwe snijplaat-geometrieën geïntroduceerd. Snijplaten met FG-geometrie zijn bestemd voor klemringen en platte standaardschroefdraad. De R-geometrie omvat een serie snijplaten met volledige radius. Om de standtijd en spaancontrole nog verder te verbeteren, is X4 compatibel met Jetstream Tooling Duo, waarbij gebruik wordt gemaakt van twee koelstralen voor een optimale spaanvorming en -beheersing.

R-geometrie

6

FG-geometrie


GLEUFSTEKEN EN AFSTEKEN

UW VOORDELEN: • Economische prestaties dankzij vier snijkanten • Hoge flexibiliteit omdat elke snijplaat in elke opname past • Minder materiaalverlies dankzij smalle snijkantbreedte • Langere standtijd en betere spaancontrole dankzij Jetstream Tooling Duo

Uitgebreid assortiment opnamen en X4-wisselsnijplaten Schachtversies: 16 mm, 20 mm, 25 mm Seco-Capto™: C4, C5, C6 Gleufbreedtes b = 0,5 – 3 mm Gleufdieptes ar max. = 6,5 mm Snijkantgeometrie: neutraal en gehoekt (R/L) Geometrieopties: MC, FG*, R* Kwaliteiten: CP500, CP600 *Nieuwe geometrie! Zie voor meer informatie de pagina's 36-38 in de Update Catalogus 2014.1.

7


FREZEN

HOGERE PRODUCTIVITEIT VAN TITANIUMLEGERINGEN

KWALITEIT MS2050

Door een nieuwe bekledingstechniek en substraat dat optimaal is afgestemd op moeilijke omstandigheden, zorgt de snijplaatkwaliteit MS2050 voor een grotere procesbetrouwbaarheid en hogere snijvoorwaarden in titaniumtoepassingen. MS2050-snijplaten zijn voorzien van een PVD-bekleding voor een grotere slijtvastheid en om reactie met het werkstukmateriaal te voorkomen. Fabrikanten in de lucht- en ruimtevaartsector en andere fabrikanten die titaniumlegeringen bewerken, zullen tot de conclusie komen dat MS2050 een uitstekende aanvulling is op de bestaande kwaliteiten F40M en T350M. De nieuwe kwaliteit is verkrijgbaar in diverse positieve geometrieën voor hoekfrezen, vlakfrezen, kopieerfrezen en hoogvoedingsfrezen.

UW VOORDELEN: • Lagere kosten dankzij hogere productiviteit en langere standtijden • Betere machinebezetting dankzij hogere betrouwbaarheid Zie voor meer informatie de pagina's 64-78 in de Update Catalogus 2014.1.

8


FREZEN

MEER FLEXIBILITEIT BIJ HET FREZEN

SCHIJFFREES 335.25: VERSTELBARE BREEDTE Aan de uiterst succesvolle schijffrees 335.25 zijn frezen met regelbare zitting voor breedtes van 21 – 32 mm toegevoegd. Ze zijn verkrijgbaar in diameters van 160 – 315 mm. Door een complete serie geometrieën, kwaliteiten en hoekradii van de frezen wordt de productserie 335.25 door de nieuwe aanwinsten nog verder uitgebreid en nog flexibeler. De schijffrees met regelbare zitting is voorzien van vervangbare cassettes, zodat de freesbreedte snel en nauwkeurig kan worden ingesteld. De cassettes zijn bekleed voor grotere duurzaamheid en verkrijgbaar in twee groottes voor optimale spaanruimte en met een optimaal aantal tanden voor een productieve en betrouwbare bewerking. Alle frezen in de productserie 335.25 beschikken bovendien over een unieke snijplaatgeometrie voor lagere snijkrachten en lager geluidsniveau.

UW VOORDELEN: • • • •

Hoge flexibiliteit dankzij eenvoudig regelbare freesbreedte Economische prestaties dankzij vier snijkanten per snijplaat Uitstekende oppervlakteafwerking door ingebouwde schraapsnijkant Lagere snijkrachten en optimale spaancontrole dankzij een uniek ontwerp van snijplaat een frees

Gleufbreedte 21 – 32 mm Dc = 125 – 315 mm rε = 0,8 – 6 mm Geometrieopties: E, M Kwaliteiten: MP2500, F40M, MK2050, H25 Zie voor meer informatie de pagina's 46-57 in de Update Catalogus 2014.1.

9


FREZEN

OVERWIN DE UITDAGING VAN LANGE UITSTEEKLENGTEN

STEADYLINE™ COMBIMASTER-OPNAMES Het populaire Combimaster-systeem van Seco, bedoeld voor middelgrote frezen, omvat nu Steadyline-technologie voor trillingsdemping. Deze nieuwe houders staan garant voor optimale prestaties wanneer lange uitsteeklengten van gereedschap noodzakelijk zijn om moeilijk bereikbare delen te bewerken. Het dynamische Steadylinedempingssysteem verlengt de standtijd, vergroot de procesveiligheid en maakt een verkorting van de bewerkingstijd tot 50% mogelijk. De serie Steadyline Combimaster-houders omvat het type EPB K820, dat taps toeloopt en daardoor het beste compromis biedt tussen stabiliteit en toegankelijkheid van het werkstuk. Type EPB K821 is cilindrisch voor maximale toegankelijkheid van het werkstuk.

UW VOORDELEN: • Meer stabiliteit bij het werken met grote uitsteeklengtes • Hogere snijvoorwaarden mogelijk zowel bij veeleisende als conventionele toepassingen • Veel meer mogelijkheden voor complexe toepassingen dan bij conventionele houders Zie voor meer informatie de pagina's 120-125 in de Update Catalogus 2014.1.

10


KOTTEREN

KOTTERTOEPASSINGEN VEREENVOUDIGEN

RUWKOTTERKOPPEN EPB 610 De ruwkotterkoppen EPB 610 zijn gebaseerd op het modulaire Graflex® systeem. Ze zijn gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te stellen en voorzien van een duw en trek mechanisme voor indicatieve instelling van de diameters. EPB 610 maakt zowel symmetrische bewerkingen als assymetrische bewerkingen mogelijk en is leverbaar in vier formaten met diameters van 39 tot 115 mm.

Zie voor meer informatie de pagina's 105-108 in de Update Catalogus 2014.1.

UW VOORDELEN: • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig ontwerp maakt training overbodig • Compact ontwerp voor maximale stabiliteit van de kottereenheid • Hoge productiviteit doordat een snedediepte tot de helft van de snijplaatbreedte mogelijk is

SNELLER VERSPANEN

HYDRAULISCHE OPNAMES EPB 5835 Vergeleken met de klassieke hydraulische opnames zorgen de kortere lichaamslengte en de grotere buitendiameter van de nieuwe hydraulische opnames van het "sterke type" EPB 5835 voor uitstekende stabiliteit en minder trillingen. Met deze opnames is een hoger overdraagbaar koppel gewaarborgd, agressieve snijvoorwaarden zijn mogelijk en spanen bij ruwfrezen worden beter afgevoerd. EPB 5835 levert in vergelijking met Weldon-opnames betere prestaties en is een goed alternatief voor gebruikers die niet beschikken over krimpopnames.

Zie voor meer informatie de pagina's 135-140 in de Update Catalogus 2014.1.

UW VOORDELEN: • Grotere stabiliteit, hogere productiviteit en betere spaanafvoer • Rondlooponnauwkeurigheid van max. 4 μm bij 3xD • Kan worden gebruikt bij diameters van 3 – 32 mm, direct of met behulp van reductiehulzen 11


FREZEN

VERHOOG UW VOEDINGSNELHEDEN BIJ RUWFREZEN

HOOGVOEDINGSFREZEN MET DOUBLE OCTOMILL™ De nieuwe Double Octomill hoogvoedingsfrees is ontwikkeld voor een groot verspaand volume in staal en gietijzer, hiermee wordt uw productiviteit sterk verhoogd. De hoogvoedingsvlakfrees is verkrijgbaar in diameters van 80 – 160 mm en biedt het grootste voordeel in toepassingen met grote werkstukken. Alle Double Octomill hoogvoedingsfrezen zijn uitgevoerd met een uniek zittingontwerp die samen met geslepen sleuven in de snijplaat zorgt voor maximale nauwkeurigheid.

WAT IS HOOGVOEDINGSFREZEN?

Frezen: Dc = 80 - 160 mm ap max = 2 mm Opsteektypes: opnamesverbinding Snijplaten: Geometrieën: M12, M14, MD16 Kwaliteiten: MP1500, MP2500, MK1500, MK2050 Zie voor meer informatie de pagina's 58, 61 in de Update Catalogus 2014.1.

12

Bij dit proces wordt een kleine snedediepte gecombineerd met een hoge voeding per tand. Dat betekent een groter verspaand volume wat resulteerd in een kortere afwerktijd. De snijkrachten zijn axiaal gericht op de machinespindel, wat een grotere stabiliteit, minder trillingen en een langere standtijd oplevert.

UW VOORDELEN: • Aanzienlijk grotere productiviteit dankzij een groter verspaand volume. • Betrouwbare procesveiligheid door robuust freeslichaam • Uitstekende prijs prestatie verhouding met 16 snijkanten per snijplaat


AFSTEKEN

OPTIMAAL AFSTEKEN VAN SUPERLEGERINGEN EN ROESTVAST STAAL

150.10 JET-BLADE

Het ontwerp van een 150.10 Jet-Blade biedt maximale stabiliteit en is gemaakt uit een HSS-blad uitgevoerd met Jetstream Tooling Duo, een nieuwe oplossing voor het afsteken in veeleisende materialen. De 150.10 Jet-Blad is een aanvulling op de bestaande serie afsteekbladen, en is heel waardevol voor fabrikanten die leveren aan de lucht- en ruimtevaartsector of werken met toepassingen in roestvast staal of superlegeringen. De Jetstream Tooling Duo-technologie maakt gebruik van twee koelmiddelstralen die optimaal in de snijzone worden gericht. Dat zorgt voor een goede spaanvorming en effectieve spaanafvoer. Door toepassing van deze technologie heeft de 150.10 Jet-Blade een langere standtijd en zijn hogere snijsnelheden mogelijk.

SPAANBREKER EN KWALITEITSGELEIDING NAAR CENTER

Eenvoudige Moeilijke omstanomstandigheden digheden

BUIS

Eenvoudige Moeilijke omstanomstandigheden digheden

12 CP500

12 CP600

16 TGP45

16 CP600

14 CP500

16 CP600

14 CP500

16 CP600

12 TGP35

16 T25M

12 TGP35

16 TGP45

14 CP500

16 CP600

14 CP500

16 CP600

16 HX

14 CP600

16 HX

16 CP600

16 HX

16 T350M

16 HX

16 T350M

Eenvoudige omstandigheden: voorbewerkt oppervlak, kleine diameter, dunne wanden etc. Moeilijke omstandigheden: ruw oppervlak, grote diameter, dikke wanden etc.

UW VOORDELEN: • Snellere afwerktijd door hogere snijvoorwaarden • Lagere kosten dankzij een langere standtijd • Verhoogd processtabiliteit door minder trillingen

Snijplaatbreedtes van 2 – 6 mm Spaanbrekergeleiding: -12 eerste keuze voor staal bij kleine voeding -14 eerste keuze voor roestvast staal en staal bij middelhoge voeding -16 eerste keuze voor staal en gietijzer onder moeilijke omstandigheden of bij hoge voeding Zie voor meer informatie de pagina's 34-35 in de Update Catalogus 2014.1.

13


DRAAIEN

HOGERE PRODUCTIVITEIT EN KWALITEIT BIJ HET DRAAIEN VAN ROESTVAST STAAL

W-MF4-GEOMETRIE

Door het speciaal ontwikkelde ontwerp kunnen met W-MF4 prestatieniveaus worden gerealiseerd die voorheen alleen mogelijk waren in gewoon staal. In zeer uiteenlopende industriesectoren (lucht- en ruimtevaart, scheepsbouw, olie en gas, voedingsmiddelen, pompen en algemene engineering) kan worden geprofiteerd van de nieuwe geometrie. De W-MF4 hoogvoeding (schraap) geometrie betekent een aanzienlijke verbetering van zowel de oppervlakteafwerking als de maximale voeding bij toepassingen in roestvast staal. Fabrikanten kunnen veel sneller dezelfde kwaliteit realiseren of snijvoorwaarden toepassen die zowel een betere kwaliteit als een hogere productiviteit opleveren.

UW VOORDELEN: • Groter productievolume door hogere productiviteit en langere standtijd • Werkstukken van uitstekende kwaliteit dankzij betere oppervlakteafwerking • Betere spaancontrole

14


Kwaliteiten: TM2000, TM4000, CP500 Snijplaten: CNMG, DNMX, WNMG

6 MF4 5

Vergelijking in grafiek: CNMG120408W-MF4, TM4000 t.o.v. CNMG120408-MF4, TM4000 κ = 95° ap = 1 mm vc = snijsnelheid standtijd afgestemd op voeding

Ra [micron]

4

3

2

W-MF4

1

0 0,1

0,2

0,3

0,4

0,5

0,6

0,7

0,8

Zie voor meer informatie de pagina's 5, 15, 23, 31 in de Update Catalogus 2014.1.

Voeding [mm / omw]

15


BOREN

VERHOOG UW PROCESVEILIGHEID BIJ GATBEWERKINGEN

CROWNLOC® PLUS M- EN L-GEOMETRIEËN Er zijn twee nieuwe geometrieën toegevoegd aan de Crownloc Plus-serie boren met verwisselbare kroon. Door deze uitbreiding kan bij nog meer toepassingen worden geprofiteerd van deze kosten besparende gereedschappen. Bij Crownloc Plus-boren wordt de kroon stevig met het boorlichaam geborgd. Gebruikers kunnen dus gewoon de kroon wisselen en hoeven bij slijtage niet een compleet gereedschap te vervangen.

Ø DC

Md

De L-geometrie biedt flexibiliteit bij verzinkboren.

16


BESTAANDE P-GEOMETRIE

M-GEOMETRIE

L-GEOMETRIE

De eerste keuze voor algemene toepassing is de P-geometrie. Een krachtige en veelzijdige oplossing, die zorgt voor betrouwbare bewerking bij toepassingen in uiteenlopende materialen.

De M-geometrie maakt gebruik van een lichtsnijdend centrum om de warmteproductie tot een minimum te beperken. Met deze geometrie worden uitstekende prestaties geleverd in hogetemperatuurlegeringen, titanium, titaniumlegeringen en roestvast staal. De verwisselbare kop is voorzien van een 10% microkorrelsubstraat en een gecombineerde TiAIN/TiN coating die zich kenmerkt in een lagere wrijvingscoefficient. Resulterend wordt een grotere taaiheid gecombineerd met minder risico op snijkantopbouw.

De L-geometrie bestaat uit een vlakke geometrie met een centerpunthoek van 140°. Daarmee wordt een optimale spaancontrole bereikt bij smeedbare, langspanige staalsoorten. Dankzij de dubbele geleidelippen is de geometrie een uitstekende keuze voor veeleisende toepassingen, zoals uitgangen onder een hoek. De L-geometrie met een hoek van 180° is geschikt voor het verzinkboren van boutkoppen. Het diameterbereik is afgestemd op de meest gangbare metrische boutmaten.

UW VOORDELEN: • Lange en voorspelbare standtijd bij veeleisende materialen • Aanzienlijk minder warmteproductie

UW VOORDELEN: • Hogere procesveiligheid door betere spaancontrole • Lange en voorspelbare standtijd bij veeleisende toepassingen

Boorlichaam 3xD, 5xD, 8xD Dc = 12.00 –19,99 mm Ra = 1 – 3 μm Schachtversies: cilindrisch, ISO 9766 Boortolerantie IT9 – IT10 Zie voor meer informatie de pagina's 95-97 in de Update Catalogus 2014.1.

17


FREZEN

OPTIMALE BEWERKING VAN ROESTVAST STAAL EN TITANIUMLEGERINGEN

M06-GEOMETRIE X0EX10T3 met de volgende radii: 0,4, 0,8, 1,2, 1,6, 2,0, 2,4, 3,1 Zie voor meer informatie de pagina's 75 in de Update Catalogus 2014.1.

18

De M06-geometrie op X0EX10T3-snijplaten betekent een langere standtijd bij de bewerking van roestvast staal en titaniumlegeringen. De nieuwe snijplaatgeometrie, die is ontwikkeld voor de bestaande Turbo 10-serie hoekfrezen, is verkrijgbaar in de kwaliteiten F40M, T350M, MP2500, MP1020, MM4500, MS2500 en MS2050.

UW VOORDELEN: • Lagere kosten door langere standtijd • Compatibel met bestaande Turbo 10-frezen


DRAAIEN

BETERE PRESTATIES BIJ HET DRAAIEN

JETSTREAM TOOLING

De uiterst productieve Jetstream Tooling-serie is nu - behalve met de inlaat in de achterzijde van de schacht - voorzien van een koelmiddelinlaat die vanaf de achterzijde is aangesloten op de schacht. Dat betekent dat de efficiënte spaancontrole en hoge productiviteit van Jetstream Tooling eenvoudig kunnen worden toegepast op een grotere diversiteit van machines. De alternatieve inlaat is verkrijgbaar voor beitelhouders met schacht voor positieve snijplaten (centrale vergrendeling) en negatieve snijplaten. Bij de nieuwe beitelhouders is ook gebruik gemaakt van de Jetstream Tooling Duo-technologie om met een extra koelmiddelstraal het vrijloopoppervlak te spoelen terwijl met de bovenste straal het spaanvlak wordt gespoeld. Voor een nog betere ruwbewerking is Jetstream Tooling behalve met de standaard inductor voor afwerken en mediumruwen, nu ook verkrijgbaar met een nieuwe, optionele inductor voor ruwen.

UW VOORDELEN: • Betere spaanvorming en -controle door optimale koelmiddeltoevoer • Langere standtijd en werkstukken van betere kwaliteit dankzij betere warmtebeheersing

Beitelhouders die hiermee zijn uitgevoerd, worden aangegeven met de letter B aan het einde van de productaanduiding, bijv. PCLNR2525K12JETLB Zie voor meer informatie de pagina's 2-3, 6-10 in de Update Catalogus 2014.1.

19


DRAAIEN

DRAAIBEWERKINGEN OPTIMALISEREN

SECO-OPLOSSINGEN VOOR DRAAIEN

POSITIEVE SNIJPLATEN CP600 De uiterst taaie snijplaatkwaliteit CP600 met PVD-bekleding is nu verkrijgbaar voor positieve snijplaten met centrale vergrendeling. Dankzij de samenstelling uit taai hardmetaal, de PVD-bekleding en de scherpe snijkanten, levert de CP600 uitstekende resultaten bij veeleisende, inwendige bewerkingen van roestvast staal. Bij draaibewerkingen met krappe boringen of veel onderbrekingen wordt de procesveiligheid enorm verbeterd.

UW VOORDELEN: • Enorm verbeterde procesveiligheid bij veeleisende draaibewerkingen 20

SNIJPLAATKWALITEITEN TH1000/ TH1500 De snijplaatkwaliteiten TH1000/TH1500 zijn uitgebreid met een groter geometriebereik. Deze extreem harde snijplaatkwaliteiten zijn uitstekend geschikt voor lastig te bewerken materialen, zoals gehard staal en superlegeringen. TH1000/TH1500 biedt grote voordelen voor fabrikanten in de lucht- en ruimtevaart- en automobielsector.

UW VOORDELEN: • Uitstekende prestaties bij veeleisende materialen


SPAANBREEKGEOMETRIE M6 VOOR TK2001

INCH MATEN VOOR ZWARE BEITELHOUDERS

De uiterst productieve spaanbreekgeometrie M6 is nu verkrijgbaar voor TK2001, een Duratomic®-kwaliteit die is geoptimaliseerd voor het draaien van gietijzer. Deze introductie betekent een langere standtijd en hogere betrouwbaarheid bij het ruwen van smeedbaar gietijzer of andere veeleisende soorten gietijzer.

De uiterst succesvolle serie beitelhouders voor zware bewerkingen is uitgebreid met inch maten. De voordelen van deze robuuste producten kan nu in nog meer toepassingen worden ingezet.

UW VOORDELEN: • Hogere prestaties bij nog meer toepassingen

UW VOORDELEN: • Veiligheid of productiviteit bij het draaien van gietijzer

21


FREZEN

FREESBEWERKINGEN MODERNISEREN

JABRO VOLHARDMETALEN FREZEN INCH BEREIK VOOR JABRO- VOLHARDMETALEN2 FREZEN JS522 De JS522 is een finiseergereedschap met een lange snijlengte. De JS522 voldoet aan de eisen die in de luch en ruimtevaart sector worden gesteld aan de haaksheid en de fijne oppervlakte afwerking, en met een hoge verspaning debiet. Omdat de frees nu verkrijgbaar is in veel gevraagde inch maten, kan hiermee in één bewerking het vereiste oppervlakte kwaliteit worden behaald.

UW VOORDELEN: • Kortere cyclustijd door afwerken in één bewerkingscyclus • Hogere kwaliteitsnormen zijn eenvoudiger te handhaven

22


UITBREIDING VAN JABRO-SOLID2 JS400 KOPFREZEN VOOR ALUMINIUMLEGERINGEN Er zijn vier nieuwe geometrieën van de JS400-serie speciaal ontworpen voor de bewerking van aluminiumlegeringen bij algemene toepassingen en voor toepassing in de lucht- en ruimtevaart. Om de serie nog verder af te stemmen op de lucht- en ruimtevaart, is de JS453 uitgebreid met nieuwe hoekradii en lange uitvoeringen.

UW VOORDELEN: • Hogere snijvoorwaarden dankzij optimale spaanvorming • Groter toepassingsgebied door nieuwe radii en uitsteeklengtes

UITVOERINGEN JABRO JC0710 ZN-4 FLUTE EN ZN-6 FLUTE Deze nieuwe uitbreiding van de JCO710-serie (HSS-E) frezen met zn-4 Flute-uitvoeringen vergroot de procesveiligheid bij volledig gleuffrezen, met name bij minder ideale snij-omstandigheden. De nieuwe zn-6 Flute-uitvoeringen van de JCO710 zijn bovendien geschikt voor het efficiënt en effectief zijdelingsfrezen tot wel 4xD in één bewerkingscyclus.

UW VOORDELEN: • Hoge procesveiligheid en volledig gleuffrezen met de JCO710-geometrie • Hoog volume frezen, zijdelingsruwen in 1 pas mogelijk op oudere machines

23


WWW.SECOTOOLS.COM 02917825, ST20136426 NL, Š SECO TOOLS AB, 2013. Alle rechten voorbehouden. Technische specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nl brochure summary 2014 1 hr  
Advertisement