Page 1


beste lezer, De ‘Online Ober’ is een creatief evenementenbureau dat zich specialiseert in het service verlenen op de werkvloer en op digitaal niveau. Wij zijn altijd creatief, betrokken en geheel in lijn met waar uw feest of evenement voor staat. Met aandacht en gevoel voor detail, uitstraling en budget. Wij passen onze visie op uw feest of evenement aan.

“Zodat u alle aandacht kunt geven

aan uw gasten, zoals het hoort.


Met onze persoonlijke ervaring in de horeca- en organisatiebranche weten wij precies waar de behoeftes van u en uw gasten liggen. In deze brochure kunt u alles lezen over ons bureau. Mocht u na het lezen vragen hebben staan wij altijd voor u klaar. Ten slot wens ik u veel lees plezier en hoop u een keer van dienst te kunnen zijn.

Sebastiaan Wijnen Directeur


Een van de mogelijkheden waarmee de ‘Online Ober’ zich onderscheidt van andere evenementenbureau ‘s is onze mobiele app. Beschikbaar voor alle mobiele platformen. De wensen van onze klanten variëren enorm. Vandaar dat wij onze mobiele app kunnen aanpassen op uw evenement. Vaak kunnen wij gebruik maken van eerder ontwikkelde modules. Dit scheelt ons tijd en u geld, wel zo eerlijk. Ontwikkelde modules die onze applicatie al bevat zijn: ticketmodule, scanmodule, ordermodule en betaalmodule.

De werking van deze modules zal op de vervolg pagina’s worden uitgelegd. Zo ziet u precies wat de mogelijkheden op dit moment al zijn. Heeft u een andere module nodig voor uw evenement? Dan gaan wij graag, onder het genot van een kop koffie, met u aan tafel zitten.


Onze mobiele app


Onze ticketmodule is een voorloper in de wereld van “mobile ticketing”. U als ondernemer kunt eenvoudig een ticket creëren in uw eigen huisstijl. De bezoeker van uw evenement kan deze ticket via internet bestellen als een ‘E-ticket’. De ticket kan de bezoeker zelf uitprinten en deze meenemen naar de ingang van het evenement.

‘Voorbeeld E-ticket’

Bij de ingang van het evenement staan dan onze scanners die de tickets kunnen verwerken. De ticket word ingelezen op de computer en er verschijnt een overzicht met de bestelling van de bezoeker.

“Onze app de voorlope

“mobile t


Ticketmodule De Online Ober is altijd opzoek naar groene manieren van digitalisering. Daarom bieden wij de mogelijkheid om de bezoeker via onze app de ticket digitaal inladen als een ‘I-ticket’.

er in de wereld van ticketing”

‘Voorbeeld I-ticket’


Onze scanmodule is direct gekoppeld aan de ticketmodule. Wanneer uw gast het evenement wilt betreden dan kan uw gast de ‘E-ticket’ of ‘I-ticket’ voor de lezer houden. Onze scanner controleert dan de unieke QR-code of barcode en leest deze in.

De gegevens worden opgeslagen in de computer. Zo kunt u altijd op ieder gewenst moment zien: • Hoeveel bezoekers er zijn geweest. • De regio van de bezoekers. • Contact gegevens. Deze overzichten zijn voor u als organisator wellicht interessant bij vervolg evenementen.

De computer weergeeft dan de ingelezen informatie op de monitor. Zo kan er direct weergeven Met deze gegevens kunt u indien worden: het nodig uw promotieplan aanpassen aan komende edities • Hoeveel tickets er zijn besteld. om zo nog doelgerichter te • De gegevens van de adverteren voor nieuwe tickethouder. evenement. • Welke extra opties er bij besteld zijn. Met deze gegevens bouwt u een database op voor, tijdens en na uw evenement.


Scanmodule

Dat is onze scanmodule

“Veilig en snel.


Pinkpop 2012 Zal plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 3 maart 2012. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 29 februari 2012 in poptempel Paradiso te Amsterdam. Koop geen kaarten voor 3 maart 2012, www.weetwaarjekoopt.nl! Pinkpop zal in 2012 voor de 43ste keer plaatsvinden, een uniek record. Sinds 1990 is Pinkpop opgenomen in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival in Europa (maar volgens velen zelfs van de wereld). De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer werd gehouden. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar in 2012 voor de 25ste keer plaatsvinden. Ook een jubileum om naar uit te kijken.

kaartverkoop De officiĂŤle kaartverkoop start zaterdag 3 maart 2012 om 10.00 uur onder meer online via www.ticketservice.nl Koop je entreekaart alleen via de officiĂŤle voorverkoopkanalen, hiermee voorkom je dat je a) valse kaarten koopt die geen toegang geven tot het festival en b) dat je teveel betaalt.


Samenwerking Tijdens Pinkpop 2012 hoeft de bezoeker vanaf nu geen zorgen te maken, als het gaat om genieten van de acts. De Online Ober & Pinkpop gaan samen werken. Tijdens dit fantastische evenement hebben wij per podia 3 verschillende bars staan. En bij het hoofdpodium zelfs 5! Zo gaan wij zorgen dat de bezoeker optimaal kan genieten van het evenement. Via de speciaal ontwikkelde bestel applicatie van Pinkpop, kan vanaf nu vanaf iedere locatie op het terrein een drank bestelling gedaan worden. De betaling gaat, zoals onze gebruikers gewenst zijn, allemaal via de digitale snelweg. Geen gedoe meer met geld of consumptiemunten, gewoon veilig en snel afrekeningen via iDEAL.

Meer weten? Kijk dan op www.OnlineOber.nl/Pinkpop of volg ons op twitter via @OnlineOber Wij zien je graag op Pinkpop 2012!


Onze ordermodule is een uniek systeem wat wereldwijd alleen door de ‘Online Ober’ gebruikt mag worden. Deze module is ideaal voor grotere evenementen. U als organisator hoeft geen zorgen meer te hebben dat uw gasten zonder drank komen te zitten. Waarom? Uw gast regelt het helemaal zelf! Met onze applicatie kan uw gast blijven genieten van het evenement, de dranken worden persoonlijk bij de gast afgeleverd. Hoe werkt het? Door gebruik te maken van onze applicatie, kan de gast keuze maken uit diverse alcoholische en non-alcoholische dranken. De gast selecteert de drankjes en wanneer de bestelling compleet is druk de gast op ‘versturen’.

Vanaf de eerste bestelling word er een digitale portemonnee aangemaakt binnen onze applicatie. Deze portemonnee onthoud alle consumpties die gedurende het evenement zijn besteld. Wanneer het evenement is afgelopen ontvang de gast een bericht met het totaal. Dit totaal wordt automatisch afgeschreven van de gekoppelde rekening.


Ordermodule Zo hoeft de gast geen geld meer mee te nemen en u hoeft geen kassa te bemannen. Nu is de stap van bestelling opnemen al overgeslagen. Dit zal u direct in de snelheid en dus klanttevredenheid merken.

Deze geeft, op de meter, precies door waar de gast staat. De ober haalt de bestelling op bij de bar en brengt deze naar de locatie. Zo kan de gast blijven genieten van het evenementen zonder steeds weer naar de bar te hoeven lopen.

Wanneer er een bestelling is geplaatst krijgt het personeel achter de bar een bon. Deze bon geeft precies de geplaatste bestelling door. Tevens staat op deze bon de locatie van de gast. De locatie wordt exact bepaald door ons GPRS-systeem.

voor grotere “ Ideaal evenementen

“


Ten slot hebben we alles gekoppeld aan onze betaalmodule. Wij werken samen met het betaalsysteem van iDEAL. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kunt u direct met iDEAL betalen.

U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent. Online Ober maakt het voor u gemakkelijker door de betalingen in een digitale portemonnee te stoppen. Zo krijgt u aan het eind niet diverse afrekeningen, maar ĂŠĂŠn totaal rekening.


betaalmodule

“

“Veilig, snel en gemakkelijk


Natuurlijk kunt u uw eigen personeel gebruiken voor uw evenement. Wij geven, tijdens een 1-daagse training, uw personeel uitleg en training met het gebruik van onze apparatuur.

Ons personeel is uitstekend bekend met onze apparatuur en applicaties en werken prima binnen uw eigen teamverband.

Met hun opleiding en vakkundigheid worden zorgvuldig gescreend. Alleen de beste sollicitanten worden uitgenodigd om op gesprek te komen.

Ons personeel verzorgt niet alleen een stukje entertainment, maar bovenal service!

Flairtending Om uw evenement helemaal af te Heeft u geen personeel? Of maken en iets unieks te geven getraind personeel nodig? Dat kan! hebben wij personeel dat getraind is in het entertainen van uw gasten. Ons personeel vormt ĂŠĂŠn van de belangrijkste pijlers van ons Diverse personeelsleden binnen ons succes. Onze vakbekwame en team zijn gespecialiseerd en gemotiveerde medewerkers gecertificeerd in het fenomeen hebben oog voor service en detail. flairtending.

Zo selecteren wij bij onze visie passend personeel om onze kwaliteit hoog te houden.

De Online Ober verstaat onder flairtending veel meer dan alleen het gooien met flessen, Flairtending is een stukje bedrijfsfilosofie.


Personeel Het is alles van de totaal van de geboden services. Een lach, interesse, snel werken, show en perfect uitgebalanceerde cocktails,

diensten die wij u kunnen bieden!

“

“ Dat omschrijft precies alle


Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande mogelijkheden

Adresgegevens Evenementenbureau Online Ober Ghunenbeek 15 5807 CE Oostrum Telefoon +31 (0)478 - 58 1626 Mobiel +31 (0)6 - 28310762

Fax +31 (0)478 - 51 19 44 E-mail info@OnlineOber.nl Website www.OnlineOber.nl


Contact Of bereik on makkelijk en snel via Social Media.

@OnlineOber Online Ober youtube.com/OnlineOber


Online Ober  

Evenementenbureau opdracht school

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you