Page 1

Theater Twee Hondjes Programma

De Nieuwe Veste Opzoomerlaan 106 Hellevoetsluis 0181 310473 De Nieuwe Veste theatertweehondjes.nl

Opzoomerlaan 106 Hellevoetsluis 0181 310473 theatertweehondjes.nl

...........................

2010 2011


Theater brengt mensen bij elkaar. Dat is het idee.

Rabobank is sponsor van Theater Twee Hondjes Rabobank. Een bank met ideeĂŤn.

www.rabobank.nl/vpr


Johan Veenstra / Theaterdirecteur

Voorwoord

voorwoord

Theater Twee Hondjes, uw theater!

Het komende seizoen staat weer bol van de nieuwe voorstellingen, maar ook op de tribune staan dan eindelijk onze nieuwe stoelen!

dus aan het meubilair en de opstelling daarvan gaan we niets doen. Wel gaan we de plafonddoeken vervangen, nog meer sfeerverlichting aanbrengen en de bestaande bar een wat gezelligere uitstraling geven.

Al geruime tijd waren er ‘klachten’ over onze stoelen. Na een uur ga je ze voelen (ik zei altijd tegen de artiesten dat onze stoelen een hoge attentiewaarde hadden maar na een uur wilde je toch wel heel graag een pauze). De klemmen waar ze mee vast stonden schoten met enige regelmaat los (over attentiewaarde gesproken, midden in een voorstelling en altijd in een moment van stilte, schoot je stoel los, ja dan had je de aandacht wel), maar dit is allemaal verleden tijd. Deze zomer komen de nieuwe stoelen. Om u meer comfort te geven zullen de stoelen een hogere rugleuning hebben en een iets dikkere zitting.

U weet niet wat u ziet als u weer naar het theater komt om al die leuke, mooie en ontroerende voorstellingen te gaan bezoeken. En dat gaat u natuurlijk massaal weer doen want zeg nou zelf; het was al een leuk theater maar met al deze verbeteringen wordt het nog leuker en dan heb je toch eigenlijk geen excuus meer om niet te komen!

We gaan de tribune stofferen met een donkere vloerbedekking, dus meer rust voor het oog maar ook voor het oor, want ook het ‘’bonken’’ en ‘tikken’’ behoren dan tot het verleden.

Johan Veenstra, Directeur

Ook gaan we de foyer deze zomer ‘upgraden’! Nou vond iedereen het al een gezellige foyer,

1

En wij dan, de medewerkers, vrijwilligers en bestuur? Wij blijven u onveranderd op onze eigen wijze van harte welkom heten in uw theater!

p.s. Voor de volledige beschrijving van de voorstellingen verwijzen wij u graag naar www.theatertweehondjes.nl


12.00 uur / € 7,00 / € 4,00

Cabaret / Try-out

ALGEMENE INFORMATIE

Info 10/11 Schriftelijk reserveren

Reserveren via Internet

Voor de theatervoorstellingen kunt u schriftelijk reserveren met het reserveringsformulier in dit programmaboekje. Stuur het formulier (vóór 2 augustus) op naar Theater Twee Hondjes, Postbus 22, 3220 AA Hellevoetsluis of fax het naar (0181) 390980. U ontvangt zo snel mogelijk een schriftelijke bevestiging van uw reservering. Dit is tevens de factuur. Deze kunt u voldoen via bank of giro (inclusief administratie- en portokosten € 2,50), ), dan worden de kaarten u toegestuurd. U kunt ook de factuur vanaf 16 augustus contant aan de kassa voldoen, u krijgt de kaarten dan gelijk mee. Alle aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Als een voorstelling is uitverkocht, krijgt u daarvan bericht.

Reserveren via onze website vindt plaats op basis van het BAS systeem (Best Available Seat) en betaling is uitsluitend mogelijk via iDEAL. Per reservering wordt er € 2,50 in rekening gebracht. De kaarten worden tot een week voor de voorstelling opgestuurd. Vindt de reservering binnen een week voor de voorstelling plaats, dan liggen de kaarten voor u klaar bij de kassa. U vindt ons op www.theatertweehondjes.nl

Kaartverkoop vanaf een reservelijst Als u kaarten krijgt aangeboden vanaf de reservelijst dan dienen deze minimaal twee dagen voorafgaand aan de voorstelling te worden opgehaald. Mocht u op de dag van de voorstelling kaarten aangeboden krijgen, dan dienen deze kaarten uiterlijk 3 kwartier voor aanvang te worden opgehaald. Niet tijdig opgehaalde kaarten gaan opnieuw in de verkoop. 12.00 uur / € 7,00 / € 4,00

Losse kaartverkoop en telefonisch reserveren Vanaf 19 augustus start de losse kaartverkoop het telefonisch reserveren. Cabaretesken toneel U kunt dit doen via telefoonnummer (0181) 310473. Telefonische reserveringen blijven twee weken geldig, daarna vervalt de reservering. Vindt de voorstelling binnen twee weken na uw telefonische reservering plaats, dan kunt u uw gereserveerde kaarten tot drie kwartier voor aanvang van de voorstelling afhalen. Niet tijdig opgehaalde kaarten gaan opnieuw in de verkoop.

Aanvang voorstellingen (tenzij anders vermeld)

Avondvoorstellingen 20.15 uur. Jeugdvoorstellingen zondag- en/of woensdagmiddag 15.00 uur Matineevoorstellingen 15:00 uur. Concerten Meesterlijke Melodieën zondag 12.00 uur.

U kunt echt niet langs komen? Maak dan het totaalbedrag over op bankrekening 36.54.91.950 onder vermelding van de naam van de artiest en de voorstellingsdatum dan sturen wij de kaarten op. Wij rekenen dan wel € 2,50 administratiekosten.

Kortingen / prijzen Bij sommige voorstellingen staan twee prijzen vermeld. Voor houders van een Cultureel Jongeren Paspoort, Cultuurkaart en voor 65-plussers geldt de tweede prijs bij dit programma. Voor alle kortingen geldt dat de CJP-pas/Cultuurkaart bij het afhalen van de kaarten moet worden getoond/gescand. Voor de 65+ korting moet u een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. Indien slechts één prijs wordt vermeld is geen korting mogelijk. Voor de Vrienden van het theater geldt een aparte regeling (zie Vrienden van)

Openingstijden kassa • • • •

donderdag en vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur avondvoorstellingen vanaf 19.00 uur matinee- en jeugdvoorstellingen vanaf 14:00 uur kijk voor openingstijden rond de feest- dagen op www.theatertweehondjes.nl

22


12.00 uur / € 7,00 / € 4,00

Cabaret

Info 10/11 Theater Twee Hondjes accepteert theaterbonnen/cadeaukaarten en is verkooppunt van de PODIUM Cadeaukaart.

Omruilen toegangskaarten

Voor een onbezorgd avondje uit verzoeken wij u het volgende!

Toegangskaarten kunnen tot één week voor de voorstelling worden omgeruild voor kaarten van een andere voorstelling. Voor deze service berekenen wij € 2,50. Er wordt geen geld terugbetaald. Indien een voorstelling vervalt kunt u, of uw kaarten binnen 14 dagen zonder kosten omruilen voor een andere voorstelling of uw geld terugkrijgen.

Het registreren van de voorstellingen in welke vorm dan ook (audio, video, film, foto’s) is niet toegestaan.

Stichting Vrienden van Theater Twee Hondjes Eén van de belangrijkste taken van het bestuur van de Stichting Vrienden van Theater Twee Hondjes is het vinden van zoveel mogelijk Vrienden voor het theater. Met de Stichting Vrienden van Theater Twee Hondjes worden vrienden van het theater “(h)echte vrienden”. U kunt er voor kiezen een Vriend te worden of een Bedrijfsvriend. Welke voorrechten de diverse Vrienden hebben kunt u lezen in het aanmeldingsformulier elders in dit boekje.

Mobiele telefoons moeten worden uitgeschakeld. Dient u bereikbaar te zijn, laat ons dit dan weten, dan proberen we daarvoor een regeling te treffen.

Horeca

Slechthorenden. Ons theater beschikt over gratis voorzieningen voor slechthorenden. Bezoekers die van dit systeem gebruik willen maken kunnen zich voor de voorstelling melden bij de kassa.

Mindervalide. Het theater is goed toegankelijk voor mindervalide. Indien u gebruik maakt van een rolstoel verzoeken wij u dit te melden bij uw reservering, zodat wij een plaats voor u kunnen vrijmaken in de zaal.

De horeca van Theater Twee Hondjes wordt verzorgd door Theatercafé ApplauzzZ. Behalve de foyer is ook het theatercafé geopend voor en na de voorstelling. Er worden heerlijke meerkeuzemenu’s geserveerd, wat de mogelijkheid biedt om uw avondje uit compleet te maken. Ook is er iedere week een wisselend 3 gangen Theatermenu voor € 22,50. Bij een aantal voorstellingen zal er een themabuffet (3 gangen en onbeperkt eten) aangeboden worden, dit wordt vermeld bij de betreffende voorstelling en gaat alleen door bij voldoende belangstelling. Ook kunt u bij een jeugdvoorstelling een kinderfeestje laten organiseren. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij Sylvain en Veronique Vinck van Theatercafé ApplauzzZ, telefoonnummer (0181) 390 985 / 06 10978580

Zitplaatsen bij voorstellingen zonder tribune

3

Geen tribune, wel voldoende zitplaatsen in de zaal en foyer.

Geen tribune, alleen zitplaatsen in de foyer.

ALGEMENE INFORMATIE

Komt u alstublieft op tijd. Na aanvang van de voorstelling is toegang tot de theaterzaal (vaak) niet meer mogelijk. U kunt dan op uw gemak een kopje koffie of een drankje drinken in de foyer. Consumpties mogen niet mee de theaterzaal in.


Elektrotechnische Installaties Beveiligingsinstallaties Communicatiesystemen Mechanische Ventilatiesystemen Systeemplafonds

DISTELSTRAAT 19A - TEL (0181) 31 34 88 - HELLEVOETSLUIS E-MAIL INFO@BARENDRECHTELEKTRA.NL


Burg. van der Jagtkade 50 3221 CD Hellevoetsluis T/F 0181-337940 M 06-10251204 E info@arego.nl W www.arego.nl

Industriële reiniging & dienstverlening

• Vacuümwerkzaamheden • Hogedrukwerkzaamheden • Chemisch reinigen • Openen en sluiten van installaties • Afvoeren van afvalstoffen • Shutdown management • Wensen op maat

Pampus 15-17 3251 ND Stellendam t. (0187) 49 76 00 f. (0187) 49 76 01 e. info@e-i-d.nl w. www.e-i-d.nl


12.00 uur / € 7,00 / € 4,00

Cabaret / Try-out

Info 10/11 Actuele informatie

Twee broers. Een Vechter en een Ziener. Stichting Meesterlijke Melodieën Twee werelden. De ene laat je denken De de Stichting Melodieën ander Meesterlijke laat je lachen. Ze zeggen hun organiseert dit de seizoen een serie van 9 de bestaan op kermis vaarwel. Om concerten*. erfenis van vader op te halen. Die ligt verborgen in zijn koffiehuis. Veelal jonge, maar zeer getalenteerde musici, brengen kamermuziek boeiende Het koffiehuis blijkt de doosopvan Pandowijze doorverhaal Annekedat Stoutjesdijk. De ra ingeleid te zijn. Een moet worden concerten in Theater Twee verteld.vinden Niets isplaats wat het lijkt. Verleden, Hondjes. concertenraken beginnen om 12.00 hedenAlle en toekomst verstrikt. uur.De erfenis is niet wat ze dachten maar wel wat het zou moeten zijn.

Alle voorstellingen en activiteiten worden aangekondigd op onze website: www.theatertweehondjes.nl, in de regionale en lokale bladen en via TXT TV Voorne.

SEPTEMBER

ALGEMENE INFORMATIE SEPTEMBER

Verhuur De ruimtes in Theater Twee Hondjes (theaterzaal, kleine zaal, foyer) worden ook verhuurd voor congressen, bedrijfspresentaties, voorstellingen, repetities en andere culturele activiteiten. Voor meer informatie en mogelijk beschikbare data kunt u contact opnemen met Natasja de Jong, telefoon (0181) 310473 / administratie@theatertweehondjes.nl Over de culinaire invulling denken de mensen van Theatercafé ApplauzzZ graag met u mee. Het theatercafé is bereikbaar onder nummer 0181 390985

Meesterlijk Theater Sparen.

Een magisch realistische voorstelling Voor trouwe bezoekers en cultuurwaarbij twee totaal verschillende liefhebbers is er extra voordeel! in elkaars theatermakers voortdurend Ookvaarwater dit seizoen blijft de actie van Theater zitten. Twee Hondjes en Stichting Meesterlijke Melodieën: het meesterlijke theater sparen. Bij ieder theaterbezoek** ontvangt u bij de kassa van het theater een stempel. Een volle spaarkaart (vijf stempels) geeft recht op een toegangsbewijs voor een concert naar keuze bij Meesterlijke Melodieën. uursparen / € 7,00 / €volle 4,00kaarten Ook12.00 samen mag: kunnen, na reservering, aan de kassa van de Stichting Meesterlijke Melodieën ingeleverd worden.

Overige Culturele Cabaretesk toneel Activiteiten Jeugdtheaterschool Hofplein De Jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam heeft sinds 1995 een dependance in Hellevoetsluis, dependance Voorne. Iedereen vanaf 6 jaar en tot 26 jaar kan leerling worden van de Jeugdtheaterschool Hofplein. Van september tot medio april wordt er wekelijks les gegeven in spel, zang en dans voor diverse leeftijdsgroepen door vakdocenten van het Hofplein. Informatie en opgave leerlingen bij Jeugdtheaterschool Hofplein 010 2110050.

* Er staat een overzicht van de concerten op pagina 54 ** Geldt alleen voor de eigen programmering van Theater Twee Hondjes

SG Helinium Ieder jaar geven de eindexamenleerlingen dans en drama van het Helinium hun eindpresentatie in het theater. Samen met docente(n), leerlingen en technici van het theater worden er mooie presentaties neergezet. Het voelt haast aan als een avondvullend theaterstuk en het is bijzonder om te zien hoe gepassioneerd en professioneel de leerlingen telkens weer invulling geven aan dit kunstvak. Meer informatie vindt u op www.helinium.nl

Elk jaar brengt Jeugdtheater Hofplein een productie met leerlingen van de dependance Voorne en Hoeksche Waard op de planken. Deze productie wordt opgevoerd als schoolvoorstelling voor de basisscholen en er worden 5 vrije voorstellingen gespeeld. In april 2011 zingen, dansen en spelen de leerlingen de voorstelling “Spel der vergissingen”.

66


12.00 uur / € 7,00 / € 4,00

Cabaret

Info 10/11 * doorrijden door de Brielse Poort. Na ca. 300 meter ligt aan de linkerkant (naast de kerk) het Kunstencentrum ‘De Nieuwe Veste’.

Voorstelling gemist of uitverkocht? Bezoek dan het Brestheater in Brielle of Theater De Stoep in Spijkenisse, mogelijk staat bij een van deze theaters de desbetreffende voorstelling nog. Kijk voor meer informatie op www.brestheater.nl of www.destoep.nu

Peter Oole is cultuurbemiddelaar voor Brielle, Hellevoetsluis en Bernisse. De cultuurbemiddelaar is gedetacheerd vanuit het onderwijs in Theater Twee Hondjes en heeft als taak Cultureel Erfgoed - en Kunstprojecten binnen het voortgezet onderwijs te activeren, te organiseren en te begeleiden. Binnen deze functie heeft hij als taak de banden tussen culturele instanties en het voortgezet onderwijs op het eiland Voorne Putten te verstevigen. Voor informatie: www.cultuurvanheteiland.nl Ook de volgende drie culturele instellingen kunt u vinden in De Nieuwe 12.00 / € 7,00presenteren / € 4,00 Veste uur en samen zij van tijd tot tijd gezamenlijke projecten.

Stichting Beeldende Kunst ZHE

Vanuit Spijkenisse: via N218 (Groene Kruisweg) langs Geervliet/Heenvliet, linksaf afslag Hellevoetsluis. Bij volgende twee stoplichten rechtdoor, daarna rechtsaf (Amnesty Internationallaan). Rechtdoor en bij de derde rotonde linksaf richting Vesting (Rijksstraatweg/Brielse Straatweg). Verder vanaf *. Vanuit Brielle: via de Rijksstraatweg doorrijden tot de rotonde. Hier rechtdoor richting/Vesting, Cabaret Try-outdoorrijden door de Brielse Poort, na ca. 300 meter na de kerk ligt aan de linkerkant het Kunstencentrum/Theater Twee Hondjes.

Deze stichting beheert de Kunstuitleen in Hellevoetsluis.

Stichting Muziekschool Voorne

Vanuit Goeree-Overflakkee: via de N57 na de Haringvlietbrug rechtsaf richting Hellevoetsluis. Bij de eerste rotonde rechtdoor, bij de tweede rotonde rechtsaf richting Vesting. Verder vanaf *.

Omroep Voorne verzorgt radiouitzendingen op Voorne en beheert de kabelkrant TXT TV Voorne.

Openbaar vervoer: alle bussen in Hellevoetsluis stoppen bij Vermaat/hoek Rijksstraatweg. Rijksstraatweg inlopen richting Vesting, door de Brielse Poort, na ca. 300 meter na de kerk ligt aan de linkerkant het Kunstencentrum/Theater Twee Hondjes (ca. 10 minuten lopen). In de Vesting stoppen geen bussen.

Bij Muziekschool Voorne kunnen kinderen en jongeren op een veelheid aan instrumenten les krijgen, zowel individueel als in groepen.

Routebeschrijving/ parkeren

Parkeren: Er is een ruime parkeerplaats achter het Gemeentehuis op ca. 3 minuten loopafstand. Wij verzoeken u van deze parkeerruimte gebruik te maken om eventuele overlast voor de buurtbewoners van het theater te voorkomen.

Theater Twee Hondjes is gevestigd in ‘De Nieuwe Veste’ aan de Opzoomerlaan 106, in de Vesting van Hellevoetsluis. Vanaf de Amnesty Internationallaan richting de Vesting aanhouden, (Rijksstraatweg/ Brielse Straatweg),

77

SEPTEMBER

Cultuurbemiddelaar

ALGEMENE INFORMATIE SEPTEMBER

Vanuit Rotterdam: via A15 en N57. Op de N57 de afslag richting Hellevoetsluis nemen. Bij de stoplichten rechts langs het kanaal. Bij de tweede stoplichten rechtsaf (Amnesty Internationallaan). Rechtdoor en bij de derde rotonde linksaf richting Vesting (Rijksstraatweg/Brielse Straatweg), Verder vanaf *.


Bij ons staat Ăş in de spotlights

Bomen over betrokkenheid

Met ons totaalconcept in woninginrichting komt elke voorstelling goed uit de verf!

WOONDECOR

Leefbare en duurzame gebiedsontwikkeling

VERF BEHANG ZONWERING GORDIJNSTOFFEN VLOERBEDEKKING

HELLEVOETSLUIS Hoek Rijksstraatweg-Moriaanseweg Oost Tel. 0181 - 311 546, www.woondecor.decokay.nl Op de Moerman woonpromenade

t 0181 - 33 10 50 | e info@lindeloof.nl | i www.lindeloof.nl


GROOTSTE VOORRAAD KANTOORARTIKELEN IN DE OMGEVING

Groothandelsprijzen voor oa: - Cartridges - Kantoorbenodigdheden - Papier - Kantoormachines - Toners - Kantoormeubelen Kantooradres: Sportlaan 7, 3223 EV Hellevoetsluis Postadres: Postbus 200, 3220 AE Hellevoetsluis Tel.: (0181) 31 80 88, Fax: (0181) 31 89 46 E-mail: info@verzijl-lindeijer-notarissen.nl

Als bedrijfsvriend van Theater Twee Hondjes wenst De Zeeuw Makelaardij een ieder een (onroerend)goed nieuw theaterseizoen!

Oostzanddijk 8 3221 AL Hellevoetsluis Telefoon 0181 - 33 57 10 www.dezeeuwmakelaardij.nl info@dezeeuwmakelaardij.nl

Vierpolders

Seggelant Zuid 12H Tel.: 0181 479 469 www.a4-leuvekamp.nl.

Radio Voorne Lokaal nieuws en muziek op 106.9 FM in de ether, 105.9 FM via de kabel Voorne Text Dagelijks lokaal nieuws op UPC kabel kanaal 59Studio : De Nieuwe Veste Opzoomerlaan 106, Hellevoetsluis Post : Postbus 58, 3220 AB Hellevoetsluis Tel. : 0181 399324 Fax : 0181 399298 E-mail : omroepvoorne@planet.nl Website : www.omroepvoorne.nl

Nieuws van alledag


12.00 uur / gratis

Cultuur

Cultureel Festival Jaarlijks vindt in en om De Nieuwe Veste het Cultureel Festival plaats.

ZO

12

SEPTEMBER

Op deze middag presenteren de culturele instellingen van Hellevoetsluis en omgeving hun nieuwe programma voor het komende seizoen. Er zullen weer volop stands aanwezig zijn waar u alle informatie kunt krijgen over de diverse instellingen. Er vinden allerlei activiteiten plaats voor jong en oud, waaronder diverse workshops, demonstraties en optredens van een aantal verenigingen en gezelschappen. Ook zal er volop muziek te beluisteren zijn, zowel binnen als buiten.

20.15 uur / â‚Ź 15,00

Toneel

Yvonne van den Hurk, Mylou Frencken en Ineke Veenhoven De Hormonologen / try-out De overgang herkenbaar ĂŠn bespreekbaar.

vr

24

SEPTEMBER

Een rake, herkenbare maar ook humorvolle theatervoorstelling door Yvonne van den Hurk over de overgang en, zoals de titel al aan geeft, de bijbehorende hormonen. Een onderwerp dat ondanks alle aandacht anno 2010 nog steeds in de taboesfeer verkeert. Yvonne van den Hurk gaat in gesprek met gynaecologen, overgangsconsulenten, vrouwen voor, na en in de overgang, dikke vrouwen, dunne, Chinese, Nederlandse, Surinaamse, Marokkaanse, Turkse, geletterde, ongeschoolde, lesbische, vrolijke, depressieve, humoristische, rijke, arme, lelijke, knappe, kortom aan alles wat er aan vrouwen rondloopt. www.winterspelen.net 10


20.15 uur / € 16,00

Muziek

Johan Verminnen & Trio 40 jaar Verminnen Klaar voor een prachtige luisteravond?

ZA

Johan Verminnen, boegbeeld van het Nederlandstalig chanson in Vlaanderen, was de leermeester van Stef Bos. Zijn eerste gitarist was Raymond Van het Groenewoud. Bekend van zijn Clouseau-hit ‘Laat me nu toch niet alleen’ en van veel ander eigen werk. Bovendien is hij dé vertolker van Brels erfgoed. Hier blikt hij terug op zijn meer dan 40 jaar muzikale loopbaan: Johan heeft zoveel beleefd dat hij het publiek moeiteloos op sleeptouw neemt. Net dát maakt zijn voorstelling zo sterk: de mooie mix van doorleefde liedjes en tussenteksten. Samen met zijn vertrouwde trio excellente muzikanten neemt Johan zijn publiek mee voor een prachtige luisteravond.

SEPTEMBER

25

www.johanverminnen.be

20.15 uur / € 17,00

Toneel

Kiki Classen, Diana Dobbelman, Aukje van Ginneken, Adrienne Kleiweg e.a. Een humoristisch drama over borstkanker

Ontboezemingen try-out

DO

30

SEPTEMBER

Het alledaagse leven van vijf zeer verschillende vrouwen wordt ruw onderbroken door een knobbeltje, een bezoekje aan de dokter, de diagnose. Wat doet het met je als je lijf, je vrouwelijkheid wordt aangetast? Hoe reageert je familie, je kind, je partner? Welke keuzes maak je als de dood plotseling zo dichtbij komt? Vijf vrouwen. Vijf verhalen. Over ziek zijn, geloof, seks, relaties, vakanties, tieten, pruiken, familie, en appeltaart. Een muzikale voorstelling met een humoristische ondertoon en absurdistische wendingen. Ontroerende overpeinzingen en hilarische momenten. www.ontboezemingen.eu 11


Muziektheater

20.15 uur / € 16,00 / € 14,00

Vuile Huichelaar

Vuile Huichelaar is terug…

’t Zal Je Kind Maar Wezen! / try-out

Raap je sokken van de grond! Doe het dopje op de tandpasta! Doe de wc bril naar beneden! Komt dit u bekend voor? Dan heeft u een man in huis. Eigenlijk zouden we het over onze kinderen hebben. En dat zullen we zeker doen. Maar wie is het grootste kind in huis en wie is niet meer op te voeden?

za

02

Juist. De man. Uw man. We hebben een nieuwe selectie gemaakt van schitterend meezingrepertoire en we gaan ons natuurlijk weer heerlijk druk maken over de halve wereld en onszelf.

OKTOBER

Laat uw man lekker thuis (bij de kinderen). Vergeet een avond alles wat je vergeten wil en kom lekker met vriendinnen naar: ‘t zal je kind maar wezen! www.vuilehuichelaar.nl

Toneel

20.15 uur / € 13,00 / € 11,00

Theater Nomade

Een absurdistische vertelling van de Nederlandse geschiedenis.

Neerlands Trots in Barre Tijden 2

Na het succes van deel 1 in 2009 is er nu een tweede deel van de Canon van Nederland. Originele filmbeelden, authentieke teksten en 20e eeuwse avant-garde muziek. De Nederlandse historie van de Bataafse republiek tot de Euro op eigenzinnige en ironische wijze genadeloos herschreven. Ter lering ende vermaeck. Een voorstelling als een feest van ‘herinnering en herkenning’

WO

06

oktober

Waarom Nederlandse koningen pleisters op hun mond dragen. Pacifistische liederen van Dirk Witte uit 1917. Waarom Anne Frank een hoofddoek draagt. Nostalgie uit de oertijd van de Nederlandse televisie Poskoloniale illusies, het veiligheidsparanoia en de Islamofobie. www.theaternomade.nl 12


20.15 uur / € 8,50

Cabaret

Dit cabaretduo vindt alles prima

Lachen Met Je Moeder

Terug in het theater met het tweede avondvullende programma. Lachen Met Je Moeder is een duo bestaande uit twee heren die zo heerlijk op elkaar ingespeeld zijn maar tegelijkertijd zo enorm verschillend zijn. Of het nu gaat om een serieus stukje theater, grof cabaret, een absurd liedje, wat sketches en bizarre typetjes, u krijgt het allemaal te zien… Bent u klaar voor een avond doldwaas cabaret? Het enige passende antwoord op deze vraag is… Prima!

Prima!

DO

07

OKTOBER

Er kan gereserveerd worden via: lachenmetjemoeder@live.nl en via 0616774129 Deze voorstelling maakt geen deel uit van de reguliere programmering van dit theater, maar vindt plaats op basis van verhuur.

20.15 uur / € 14,00 / € 12,00

Fysiek cabaret

Schudden: dé oplossing voor uw problemen

Schudden

Noorderzon / try-out

Weltschmerz… De wereld is onvolmaakt en dat doet pijn. Om die pijn te bestrijden kunt u terecht bij psychologen en de apotheker. U kunt zoeken naar uw goeroe of online coach of u verliezen in uw werk tot u er dood bij neervalt. Maar wij zijn de oplossing die u nodig heeft. Vluchten kan weer, wij weten hoe, vluchten mag en wij weten waar naar toe. Pak uw koffer en volg ons. Wij wijzen u de weg. Noorderzon is een tragikomisch programma vol herenigingen en verbrekingen, vol afscheidsrituelen en open armen die ontvangen, vol volmaaktheden en schrijnende tekortkomingen. Wij zijn Schudden. Na ons kunt u de wereld weer aan, eh.... voor even dan.

VR

OKTOBER

08

www.schudden.nu 13


Muzikaal cabaret

20.15 uur / € 15,00

The New Rope String Band

Uitbundig theatraal en tomeloos energiek Educatief muzikaal cabaret, gebracht door vier folk-profs van hoog niveau uit Engeland. Het is onvoorstelbaar hoe deze muzikale goochelaars in zo’n hoog tempo zoveel circusacts uithalen, terwijl zowel de acrobatische grappen als de muzikale kwaliteit keer op keer op topniveau blijven.

ZA

09

Is het folk, is het cabaret of is het variété? U moet zelf komen kijken naar deze voorstelling, want dit fantastische spektakel is niet te beschrijven. De mensen die het gezien hebben vinden het te gek!

OKTOBER

www.speelman.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

Muzikaal entertainment

15.00 uur / € 27,50 (incl. High Tea)

Martine de Jager

Een middag met uw favoriete gastvrouw

Op De High Tea Met Martine

High Tea: een gezellig moment met familie of vrienden en vriendinnen, lekkere hapjes, kopje koffie en thee en vooral kletsen en vermaakt worden in een prettige ambiance met goede muziek. Het theater is hiervoor de plaats bij uitstek! Onder het genot van koffie, thee en een heleboel lekkere hartige en zoete hapjes van de huiscateraar, wordt u in een drie uur durende voorstelling een middag lang vermaakt door gastvrouw Martine de Jager en haar pianist. Een persoonlijk praatje, een bijzondere song op verzoek en af en toe een paar lekkere stevige nummers.

ZO

oktober

10

Met al haar ervaring en kwaliteit is Martine voor een gezellige en vermakelijke middag dan ook absoluut uw favoriete gastvrouw! www.martinedejager.nl 14


20.15 uur / € 17,50 / € 15,50

Muziek

Tim Akkerman

Tim Akkerman in concert / try-out Het compleet nieuwe geluid van Tim Akkerman

VR

15

oktober

Na meer dan duizend optredens, een kast vol prijzen en vier succesvolle albums kondigde Tim Akkerman begin 2009 aan te stoppen met Di-rect. Sinds die tijd werkt Tim aan een solocarrière waarbij traditionele en vooral ook heel persoonlijke liedjes centraal staan. “Ik wil graag een mix maken van Bruce Springsteen, Simon & Garfunkel, Nick Drake en Jason Mraz. Zijn compleet vernieuwde geluid, met Tim zelf op de akoestische gitaar en aangevuld met diverse gastmuzikanten, zorgt in een intieme setting voor een uniek optreden. www.timakkerman.nl

15.00 uur / € 9,50 / € 7,50 tot 12 jaar

Jeugdtheater 4+

Hakim’s versie van het bekende sprookje

Hakim

Roodkapje

Zowel kinderen als volwassenen kunnen kennis maken met Hakim’s versie van het aloude en zeer bekende verhaal van Roodkapje. En zoals altijd laat Hakim hierbij zijn fantasie op volle toeren draaien. Dat betekent dat je van tevoren nooit weet wat je te zien krijgt, want de Algerijnse verhalenverteller zet zijn publiek graag op het verkeerde been. Speelt Roodkapje eigenlijk nog wel een rol in dit nieuwe verhaal? En is de wolf echt zo slecht als we denken? Doet grootmoeder nog wel mee?

WO

20

oktober

Eén ding is bekend: Hakim speelt zijn voorstellingen nooit alleen. En dus zijn er ook in Roodkapje volop mogelijkheden voor de acteerprestaties van vaders, moeders, opa’s, oma’s en vooral kinderen. Daarom is elke voorstelling anders. En moet je zelf maar komen kijken hoe het afloopt. 15


20.15 uur / € 14,00

Cabaret

Kees Torn

Loze kreten / try-out Maffe en intelligente woordgrapjes, inventieve rijmschema’s en virtuoze liedjes

VR

22

oktober

Voetstoots aangenomen waarheden worden tegengesproken en vastgeroest gewoontedenken wordt losgedrilboord op subtiele wijze. De drijfveren zijn ergernis, onbegrip, het verlangen naar schoonheid, waarheid, luchtigheid en ongevaarlijke ongehoorzaamheid. Met het aangeboren gevoel voor taal en relativering. Er worden geen woeste mokerslagen uitgedeeld, maar er wordt aandacht besteed aan de wonderen die niet iedereen opmerkt, er worden zonder bravoure zorgvuldig uitgekozen pianotoetsen ingedrukt, lettergrepen gecombineerd, knipogen gegeven en wenkbrauwen geheven. www.harrykies.nl

Muziek

20.15 uur / € 17,00 / € 15,00

Ernst Jansz

Ernst Jansz zingt Bob Dylan, vertaald

Dromen van Johanna

Na Doe Maar trok hij als producer en bandleider van Bram Vermeulen en Boudewijn de Groot jarenlang langs schouwburgen en concertzalen in Nederland en Vlaanderen. Nu is hij er te zien met zijn tweede eigen programma. Ernst Jansz vertaalde in twaalf maanden tijd twaalf teksten van Bob Dylan. Aan een goede vriend heeft hij nauwgezet verslag gedaan van zijn twijfels, zijn enthousiasme en zijn zoektocht naar achtergrondverhalen. Ernst Jansz leest fragmenten voor uit deze briefwisseling en zingt de liedjes die voor zovelen zoveel betekend hebben: Visions of Johanna, Sad Eyed Lady of the Lowlands, Just like a woman, Desolation Row en andere. Maar nu vertaald.

ZA

oktober

23

www.ernstjansz.nl 16


14.30 uur / € 7,50

Muziek

zO

24 The Lighthouse Singers Een groeiend mannenkoor

middag kunt beluisteren bestaat o.a. uit Engels en Nederlandstalige evergreens en folksongs zoals Sloop John B., Country Roads, Home On The Range, Het Dorp, The Rivers of Babylon,enz.

Heel veel inzet en enthousiasme van zowel de zangers als de dirigent kenmerken het mannenkoor The Lighthouse Singers. De naam en het koor zijn ontstaan na een doorstart van het opgeheven Voorne’s Mannenkoor in september 2004. Het koor telt inmiddels 33 leden en de dirigent is de gedreven Amare Bilate. Het repertoire wat op u op deze zondag-

www.lighthousesingers.nl Deze voorstelling maakt geen deel uit van de reguliere programmering van dit theater maar vindt plaats op basis van verhuur.

20.15 uur / € 15,00

Cabaret

Man van ideeën, inspiratie en ongebreidelde energie

Lebbis

oktober

The Lighthouse Singers in Concert

Branding (Unplugged)

Lebbis geeft op stormkracht meningen, buitelt over zichzelf heen, spreekt zichzelf tegen, probeert je in verwarring te brengen en is daarnaast, daarboven en daaronder ontzettend grappig. Of zoals hij zelf zegt: “Ik maak nu al 20 jaar cabaretvoorstellingen met ongelooflijk veel plezier. Er is nog zoveel te doen. Er is nog zoveel te vertellen. Ik popel weer om het te proberen. Met nieuwe energie, nieuwe inzichten, nieuwe hoop.” Bij Lebbis weet je dat je meer krijgt dan je verwacht had. De bonus zeg maar. Tot ziens bij Branding!

WO

27

oktober

www.lebbis.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 17


Cabaret

20.15 uur / € 15,00

ManManMan

Over het instinct van de mens…

AAP

In AAP, hun derde voorstelling, slingert Manmanman door de Kongolese jungle om te landen tussen de oren van een aap. Darwin en Freud kijken glimlachend toe. Manmanman laat het instinct botvieren en geeft “de primaat in de mens” vrij spel. Op geheel eigen wijze vertelt Manmanman over King Kong en de liefde, over Leopold II en over schaamtelijk behaarde mannen. Maar vooral over het ‘instinct’ van de mens en het ‘gedacht’ van de aap.

VR

29

oktober

Manmanman speelt in AAP een verzameling uitzinnige verhalen en hartveroverende liedjes. Twee eerlijke stemmen begeleid door een geflipte ukelele en een pompende bas. AAP schiet recht naar het hart.

Muziek

20.15 uur / € 16,00

Michiel Borstlap

Een pianist met wereldwijde naam en faam

Solo 2010

Michiel Borstlap is Neerlands meest vooraanstaande jazzpianist met een wereldwijde bekendheid. Michiel studeerde cum laude af aan het Hilversums Conservatorium en won in 1996 de prestigieuze Thelonious Monk Award. In 1992 was hij de Beste Solist van de European Jazz Contest en in 2008 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film “Tiramisu”, geregisseerd door Paula van der Oest.

ZA

30

oktober

Werkt samen met sterren als Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley maar ook met buitenlandse beroemdheden als Herbie Hancock, Wayne Shorter, Gino Vannelli, Pat Metheny, Jimmy Haslip, Les Paul en George Duke. In 2009 kreeg hij de Edison Jazz Award voor zijn album MONK. www.michielborstlap.com 18


20.15 uur / € 15,00

Cabaret

Wegens omstandigheden: een avond lachen

Femmage

Wegens omstandigheden / try-out

Soms lijkt het leven wel een aaneenschakeling van gemiste kansen. En dat ligt natuurlijk allemaal aan de omstandigheden. Toch? Of is het maar hoe je het bekijkt? Wat voor de één een brute aanranding is, is voor de ander een gepassioneerde zomerliefde. De één z’n dood is de ander z’n kans op eeuwige roem. Zo kun je alles mooier maken dan het is. Niks voor Femmage eigenlijk. Zij zijn ondeugend, scherp en geraffineerd. Gemeen als putwater, maar tegelijk poeslief.

VR

05

NOVEMBER

Femmage is muziek en humor: vier prachtige strotten, pretentieloze zelfspot met een dun laagje diepgang, hilarische situaties en dus vooral een avond ongegeneerd lachen. Wegens omstandigheden: Ook écht leuk voor mannen! www.femmage.nl

20.15 uur / € 15,00

Muziektheater

Ontroerend, humoristisch en overrompelend

Evi de Jean Aarde / reprise

Evi De Jean woonde in haar kindertijd in Israël. Maar nu, op haar dakterras in Amsterdam, vraagt ze zich af waar ze eigenlijk thuis is. Uit weemoed pakt Evi haar koffer en reist terug naar het land dat ze tweeëntwintig jaar geleden achter liet. Letterlijk de reis van haar leven. In Aarde gaat het over de melancholie van herinneren. En over de oerkracht van leven.

ZA

06

NOVEMBER

Deze jonge Vlaamse vrouw zingt met haar vurige, warme stem door de straten van Jeruzalem. Muziek geschreven door vier wereldcomponisten. En Evi doet waar zij meester in is: Een krachtig verhaal vertellen over de kleine dingen in het leven en het zo toch stiekem hebben over de grote. Ontroerend, humoristisch, overrompelend. Dit is echt! www.evidejean.com 19


Jeugdtheater 3+

15.00 uur / € 8,50 / € 6,50 tot 12 jaar

Peuter- en Kleuterliedjesband De Nieuwe Voorstelling

Een frisse interpretatie van bekende kinderliedjes met originele arrangementen Roodkapje, de Jager en de Wolf zijn verkleed als drie bouwvakkers en komen zingend op: Hieperdepiep, het is vakantie. Ze hebben een plekje gehuurd ergens in het bos, waar ze een vakantiehuisje gaan bouwen en dan lekker vakantie vieren natuurlijk. Muziekinstrumenten zijn mee en er is al veel geoefend, om straks bij het kampvuur lekker te zingen en muziek te maken. Dan blijkt dat er kinderen en ouders in de zaal zitten. Zijn die niet op vakantie en waar is het bos? Ze besluiten toch het huis te gaan bouwen, dan maar niet in het bos…….

Z0

NOVEMBER

07

Een muzikaal programma voor iedereen vanaf 3 jaar

Cabaret

20.15 uur / € 16,00

Lenette van Dongen

Innemende showvrouw; humor, poëzie en échte emoties

Hoogseizoen / try-out

Geen groot orkest, geen groots decor, maar simpele hulpmiddelen. Met haar ongeremde energie en kracht om het publiek te laten huilen van het lachen en diep te ontroeren mag ze na de grote schoonmaak in haar nieuwe voorstelling eindelijk met vakantie. In het Hoogseizoen van haar leven hoopt Lenette die ene ongekende bestemming te bereiken maar loopt ze al snel vast in een defilé van opblaas krokodillen, koelboxen, kindergeluk en andere menselijke onmacht op badslippers. Als je het geluk zoekt, zul je het niet vinden en als je niet oplet loop je er met een knal tegenaan.

DO

NOVEMBER

11

www.lenettevandongen.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 20


20.15 uur / € 14,00 / € 12,00

Cabaret

Finalistentournee

AMSTERDAMS TIOS Daniëlla’s portret KLEINKUNST FESTIVAL

Concours om de Wim Sonneveldprijs 2010

VR

Het Amsterdams Kleinkunst Festival startte drieëntwintig jaar geleden het Concours om de Wim Sonneveldprijs, dat aanstormende cabaretiers en kleinkunstenaars deze kans biedt.

12

NOVEMBER

Een uitgebreid voortraject, met Halve Finalistentournee, onder professionele begeleiding leidt uiteindelijk tot de grote finale in De Kleine Komedie. Dit najaar gaat niet alleen de winnaar, maar gaan alle finalisten op tournee langs de Nederlandse theaters. Ontdekt u hierin de nieuwe Thomas Acda of Maarten van Roozendaal? Eerdere grote namen als de Vliegende Panters, Droog Brood, Dames Voor Na Vieren en Mike & Thomas kregen hier hún kans.

20.15 uur / € 15,00 / € 13,00

Muziektheater

Identiteit, kracht, zwart, zwier en verdwaald.

Joy Wielkens Negra

Joy Wielkens is ‘lost in translation’. In haar nieuwe voorstelling Negra, stelt Joy zichzelf de vraag, hoe zwart ze is en wat zwart zijn voor haar betekent. Een persoonlijk, maar vooral muzikaal portret van een jonge oud-migrant.

za

13

NOVEMBER

De weg van de zwarte diaspora is het uitgangspunt geweest voor de muziekkeuzes van Joy. Afrikaanse melodieën, Braziliaanse en Surinaamse ritmes en Nederlandse klanken wisselen elkaar af, om dat aan te geven wat generaties zwarte vrouwen onomstotelijk verbind; muziek. De pers over Negra: ‘Wielkens is van alle markten thuis: ze zingt de sterren van de hemel, is een indrukwekkende verhalenvertelster, actrice én ze danst alsof ze nooit heeft stilgestaan’. (www.cultuurbewust.nl) 21


Cabaret

20.15 uur / € 17,00

Sjaak Bral

Sjaak Bral neemt 2010 nog even met u door…

Vaarwel 2010 / try-out

2010. Zo’n raar, wanhopig jaar. Domheid regeert. Het beeld is voller geworden, maar de koppen leger. We maken fout op fout. Geeft niet. Op je bek gaan is ook vooruitgang. Ik fileer het jaar 2010 met veel plezier en precisie. Ik dien het op met een kruidige, Haagse saus. Zie het publiek smullen. Pas later zullen ze bemerken dat er nog wat gemene graten in zitten. Even slikken en weer doorgaan!

WO

17

NOVEMBER

Vaarwel 2010 is de 13e oudejaarsconference van Sjaak Bral. www.sjaakbral.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

20.15 uur / € 8,50

Toneel

Toneelgroep Helvetia De Herbergierster

Helvetia speelt Commedia Dell Art en neemt u mee naar de 18e eeuw.

ZA

20

Mirandolina, een jonge vrouw, heeft na de dood van haar vader de leiding over hun herberg op zich genomen. Ze heeft te maken met edellieden, knechten en toneelspeelsters. Zij is er voor haar gasten en die mogen het aan niets ontbreken. Alle mannen zijn verliefd op haar, behalve die ene man, die vrouwenhater.

NOVEMBER

Jaloezie, passie, een duel…… u gaat het allemaal meemaken Deze voorstelling maakt geen deel uit van de reguliere programmering van dit theater, maar vindt plaats op basis van verhuur. 22


20.15 uur / € 16,00

Cabaret

Time flies when having fun!

Richard Groenendijk Terug bij af / reprise

DI

23 WO

24

november

Zes soloprogramma’s, een hoofdrol in Les Misérables, verschillende theater en TV producties, columns, een eigen radioprogramma en een rol in een speelfilm. Groenendijk zit tien jaar in ‘t vak en dat gaat ‘ie vieren met: Terug bij af. Een show met hoogtepunten uit zijn zes soloprogramma’s. Terug bij af is één groot feest voor zijn trouwe fans en meteen een spoedcursus voor diegenen die Richard Groenendijk nog niet kennen. Dit is net wat we nodig hebben in tijden van crisis: Richard Groenendijk, dè theatertip van dit seizoen! www.richardgroenendijk.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

20.15 uur / € 17,00

Theaterconcert

Leoni met de mooiste liedjes uit haar omvangrijke repertoire

Leoni Jansen The Third Road

Leoni is een veelzijdige, zeer productieve zangeres en theatermaakster. De Keltische folk zit de Nederlandse in het bloed en met het Afrikaanse continent heeft ze al jaren een innige relatie. Maar ook de tijdloze popliedjes en ballads uit haar jeugd hebben diepe indruk achtergelaten. Leoni heeft in de loop der jaren bewezen van vele markten thuis te zijn. Ze heeft alle invloeden weten samen te brengen in haar kloeke, ontroerende en betoverende liedjes. Zij lardeert The Third Road bovendien met pure verhalen over het hier en nu.

VR

november

26

www.leoni.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 23


20.15 uur / € 12,00 / € 10,00

Conference

Arie Blok

Over winnaars Waar laat je je geluk als er niets meer te winnen is?

ZA

27

NOVEMBER

Als je nog nooit iets gewonnen hebt, als je telkens naast het net vist, als je enige meevaller een voorbijganger was die met je mee viel, als je nooit eens zes gooit als het er echt toe doet en als je vroeger zelfs je eigen rubberbootje miste met de peddels er nog in, dan kan je vanavond je hart ophalen. Winnen is zo leuk nog niet. Maar als je daarentegen omkomt in de zegen van geluk en bijval, mazzel, boffen, zondagskind en altijd in de snelste rij, dan hoort vanavond daar ook zeker bij.

www.arieblok.nu

20.15 uur / € 14,00

Cabaret

Dick en Debbie RAMPEN TAMPEN

Voor de vrolijke nood…

DO

Valt er tussen honger, tsunami, landmijnen en aardverschuivingen dan niks meer te lachen? Natuurlijk wel: Fred en Ria wijzen ons, ondanks hun getroebleerd huwelijksverleden, de weg.

02

DECEMBER

Deze professionele BN-ers, met hun allround podiumervaring, denkt u maar eens aan die schitterende derde prijs in de Schiedamse soundmixshow van 1997, staan garant voor een ‘vloedgolf’ aan amusement. Kortom, lachen tot je erin stikt met deze schlagerzangers pur sang. Wie herinnert zich niet de hits Lachen moet je leren, schreien komt vanzelf en Als de maan vol is schijnt ze overal. www.harrykies.nl 24


20.15 uur / € 15,00

Muziektheater

Het best bewaarde geheim van de Nederlandstalige muziek

Guido Belcanto

Ik zou mijn hart willen weggeven

Men noemt Guido Belcanto wel eens respectvol de Koning van het Vlaamse Levenslied maar zelfs deze ‘oververdiende’ eretitel doet hem eer tekort. Een groot deel van zijn oeuvre wortelt weliswaar in de traditie van het levenslied maar in zijn muziek horen we evengoed echo’s uit het Franse chanson, kleinkunst, oude rock’n roll, folk en blues.

VR

03

DECEMBER

In België zijn zijn theaterprogramma’s steevast uitverkocht en zijn albums vinden gretig aftrek. Nu is Guido eindelijk weer terug in Nederland. www.guidobelcanto.be Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

15.00 uur / € 8,50 / € 6,50 tot 12 jaar

Familievoorstelling 4+

“Er is er maar één!”?

Theatergezelschap o.l.v. Peter Oole

Een mooi schoencadeautje!! De laatste Sintinkopen worden deze middag gehaald voor een gezellige Sinterklaasavond, terwijl uw kinderen vermaakt worden door Sint en de Pieten in het theater.

zA

04

DECEMBER

Eén van de Pieten vindt een vreemd briefje tussen het grote boek van Sinterklaas. Wat er op staat?: “Er is er maar één!”. Wat zou dat nu weer te betekenen hebben? Heel geheimzinnig. Er wordt druk overlegd door de Pieten onderling. Tenslotte wordt er besloten gewoon aan Sint te vragen wat dat briefje te betekenen heeft… Een Sinterklaasvoorstelling vol humor, liedjes en een traktatie na afloop. 25


Kleinkunst/Muziektheater

20.15 uur / € 14,00 / € 12,00

Roemer van der Steeg

Winnaar Wim Sonneveld Concour 2008

Ik ben geen kernfysicus

Je komt erachter: je bent intelligent, sportief en handig. Maar je bent niet de nieuwe Albert Einstein. Je zult de Olympische Spelen nooit halen. En je kunt prima je fiets repareren, behalve als het om de trap-as gaat. Of de ketting.

VR

10

DECEMBER

In het liedjesprogramma Ik ben geen kernfysicus gaat Roemer van der Steeg na wat er nog wel mogelijk is. Want dat is natuurlijk heel veel. Je kunt lugubere spelletjes spelen, proberen je jeugdliefde te versieren, grootmoeders taart eten, genieten van een nieuwbouwwijk en nog veel meer. Ik ben geen kernfysicus gaat over de vraag of er van je leven nog iets aardigs te maken is. Ondanks alles. www.roemervandersteeg.nl

Komedie

20.15 uur / € 17,00

De Nel

Je ex-man nodigt je uit, in het oude vertrouwde vakantiehuis in Frankrijk. Je zit nu zo goed in je vel, dat je gaat. Maar er komen nog drie andere exvrouwen opdagen. Het uitje met weemoedige herinneringen blijkt al gauw een confronterende nachtmerrie. Er laait van alles op: hormonen, jaloezie, wraak, hebzucht, spijt en vooral: de ontluisterende waarheid. Hij heeft het weer voor elkaar! Vier totaal verschillende vrouwen (van dezelfde ex) raken verwikkeld in een schaamteloos conflict vol hilarische rivaliteit en typische wijvenstreken. Geen wonder. Allemaal voorbij de veertig en heilig van plan om eindelijk te krijgen wat hen toekomt…..

Denk aan mij / try-out

ZA

DECEMBER

11

www.denkaanmij.com Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 26


15.00 uur / € 8,50 / € 6,50 tot 12 jaar

Familievoorstelling 7+

Een familievoorstelling over herinneren, vergeten en accepteren.

Ida van Dril Oma’s Oma

Oma’s Oma is het verhaal van Merel. Haar oma is oud. Oma doet een beetje raar de laatste tijd. Oma is oma niet meer. Of juist wel? Merel begrijpt er niks meer van. Boos zit ze op de zolder van oma. Daar woont Meneer André. Achter de oude stoel. Hij kent alle oude verhalen van de oma’s en hun reizen. Meneer André is veel ouder dan oma. Hij speelde al met oma’s oma. Toen ook zij zelf als boos kind op zolder zat.

ZO

12

DECEMBER

Ida van Dril treedt in de voetsporen van Fred Delfgaauw. Samen met hem maakt ze een betoverende, vrolijke en ontroerende voorstelling om van te smullen. www.idavandril.nl

20.15 uur / € 16,00

Cabaret

Het beste dan maar

Ernesto & Marcellino en Wilfried Finkers

In de 15 jaar van hun bestaan zijn deze ‘cabareteske actionpainters die de humor in vette halen de zaal in spetteren’ (Noord-Hollands Dagblad) uitgegroeid van ‘Het beste bewaarde theatergeheim van Nederland’ (De Telegraaf) tot ‘Komisch supertrio’ (Leeuwarder Courant). Hun boekhouder heeft berekend dat - als deze trend zich voortzet - ze over tien jaar een kwart eeuw in het vak zitten. Tijd dus voor een jubileum.

DO

16

DECEMBER

Wilt u alle problemen een keer vergeten, aanschouw dan samen met de vele trouwe én nieuwe bezoekers waar dit trio al die tijd mee bezig is geweest. De boodschap die ze over willen brengen is in ieder geval duidelijk: denk niet alleen aan jezelf, denk ook eens aan iets leuks. www.ernesto-marcellino.nl 27


Muziek

20.15 uur / € 16,00 / € 14,00

Van der AA’s en Zekhuis

Is Let’s do Men! u misschien eerder ontgaan, zorg er dan voor dat u deze zeker niet gaat missen.

Let’s do her! / reprise

In de nieuwe voorstelling zullen deze drie stoere dames liedjes vertolken van hun vrouwelijke collega’s; ze kwamen tot de ontdekking dat vrouwen ook met ballen kunnen zingen! U zult genieten door hun opzwepende enthousiasme en onvermoeibare power en daarnaast wordt u geraakt door de plotselinge kwetsbaarheid die weerlegd wordt in een intiem liefdeslied. De eigen interpretatie van de songs zorgen opnieuw voor kippenvelmomenten!

VR

17

DECEMBER

Wederom onder de inspirerende regie van Leoni Jansen brengen deze drie dames een emotionele, brutale en muzikale show welke nog dagen lang in uw hoofd zal weerklinken! www.vanderaasenzekhuis.nl

Muziek

15.00 uur / € 16,00 / € 14,00

Delta Swing Band met Joke Bruijs

Kerstbal Swingend de kerstdagen in met Joke Bruijs en de Delta Swing Band Ons huisorkest de Delta Swing Band zal weer samen met Joke Bruijs een spetterend concert verzorgen. Joke Bruijs zingt sinds haar 15de jaar de sterren van de hemel en is een veelgevraagd actrice voor zowel theater, televisie als filmproducties.

zo

19

Bij dit concert hebben we voldoende zitplaatsen en er is ook ruimte om te dansen. Dus, voetjes van de vloer!

december

www.deltaswingband.nl www.jokebruijs.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ na afloop van de voorstelling een themabuffet voor E 24,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 28


Goed op weG Bulk- & Koeltransport Distributie- & Routetransport Diensten & Warehousing Logistic Service Center

Blok Transport is door haar 80-jarige ervaring een meer dan betrouwbare partner voor uw logistieke wensen. Groot geworden in de loop der jaren en niet stilgestaan. Blok Transport is nog immer een dynamische onderneming, opererend door heel Europa met het modernste materieel. Of het nu transport, warehousing of logistic services betreft;

Blok Transport goed op weg!

29

Carrouselweg 4, 3225 LN Hellevoetsluis Tel.: 0181 31 60 00 / Fax 0181 31 33 33 michel@bloktransport.nl www.bloktransport.nl


Grave adv 62x92 FC

06-04-2010

14:13

Voor alle tandprothetische problemen heeft De Grave dĂŠ oplossing.

Vestiging Hellevoetsluis Rijksstraatweg 90 3223 KB Hellevoetsluis Telefoon 0181-316143

Sp rep oed klaararaties u waterwijl cht! (Na tel. af spraak )

Vestiging Hoogvliet

Middenbaan-Noord 34 3191 EH Hoogvliet Telefoon 010-8200215 www.mzcdegrave.nl

Onderdeel van de mtc groep

Pagin


Beste theaterliefhebber, In 2005 is de Stichting Vrienden van Theater Twee Hondjes opgericht. Deze Stichting heeft als doel Theater Twee Hondjes vanaf de zijlijn bij te staan, in financiële en materiële zin. Één van de belangrijkste taken van het bestuur van de Stichting om dit doel te bereiken is om zo veel mogelijk Vrienden voor het theater te vinden. In de afgelopen jaren hebben we aangetoond dat door de vele vriendschappen met het theater niet alleen het theater professioneel kan blijven functioneren, maar we ook onze Vrienden vele extra’s kunnen bieden. Want de extra’s voor de Vrienden stoppen niet bij de in deze folder omschreven voordelen. Als Vriend van het theater kunt u ook genieten van vele andere voorrechten en extra acties die wij voor u in petto hebben.

We hopen van harte dat ook u het theater een warm hart wilt toedragen en een (h)echte vriendschap aan wilt gaan met het theater. U kunt daarbij kiezen een Vriend te worden of een Bedrijfsvriend. Welke voordelen en voorrechten de diverse Vrienden in ieder geval hebben kunt u lezen in deze folder, welke ook het aanmeldingsformulier bevat. Wij hopen u als (Bedrijfs)Vriend van Theater Twee Hondjes te mogen verwelkomen. Met vriendelijke groet, Bestuur Stichting Vrienden van Theater Twee Hondjes


- Het programmaboekje wordt u minimaal één maand eerder overhandigd c.q. toegezonden dan dat deze beschikbaar is voor andere theaterbezoekers. Dit geeft u het voordeel dat u kunt profiteren van een voorinschrijving. Bij populaire programma’s bent u er dus vrijwel zeker van één of meerdere kaarten te kunnen aanschaffen. - U betaalt als Vriend bij de schriftelijke voorreserveringen geen  2,50 administratieen portokosten; - U ontvangt een korting van  2,00 per kaart voor maximaal vier kaarten; - U ontvangt een uitnodiging voor twee personen voor het jaarlijkse Vriendenfeest; - Op het Vriendenfeest ontvangt u twee consumptiebonnen.

Bedrijfsvriend /  1.000,00 per jaar * - Het programmaboekje wordt u minimaal één maand eerder overhandigd c.q. toegezonden dan dat deze beschikbaar is voor andere theaterbezoekers (zie ook onder Vriend). - U betaalt bij de schriftelijke voorreserveringen geen  2,50 administratie- en portokosten; - U ontvangt een uitnodiging voor vier personen voor het jaarlijkse Vriendenfeest, inclusief diner(buffet) en drankjes; - U ontvangt vier gratis entreekaarten voor speciaal geselecteerde voorstellingen; - U ontvangt 10 vrijkaarten voor voorstellingen naar keuze; - U kunt kosteloos een advertentie plaatsen in het programmaboekje van het theater (1/4 pagina); - Uw bedrijfsnaam c.q. logo wordt vermeld op het speciale ‘Bedrijfsvriendenbord’ in het theater.

*) Uw vriendschap met het theater gaat in op de eerste dag van de maand volgend op uw betaling.

Ja!

ik word Vriend van Theater Twee Hondjes

Opsturen naar: Stichting Vrienden van Theater Twee Hondjes, Postbus 22, 3220 AA Hellevoetsluis of faxen naar (0181) 390980

(Bedrijfs)naam

Straat en huisnummer

Postcode

Woonplaats

Telefoon

E-mail

Ik kies ervoor de volgende Vriend te worden:

Betaling Hierbij machtig ik de Stichting Vrienden van Theater Twee Hondjes om het Vriendenbedrag, behorende bij de door mij aangegeven soort Vriend, tot wederopzegging jaarlijks af te schrijven van de volgende rekening:

Vriend Naam

Datum

Plaats

Bedrijfsvriend

Handtekening

Hierlangs afscheuren

Vriend /  25,00 per jaar *


Theater Twee Hondjes Reserveringen

De Nieuwe Veste Opzoomerlaan 106 Hellevoetsluis 0181 310473 De Nieuwe Veste theatertweehondjes.nl

Opzoomerlaan 106 Hellevoetsluis 0181 310473 theatertweehondjes.nl

...........................

2010 2011


Reserveringformulier Ik reserveer, middels dit reserveringsformulier voor voorstellingen in het nieuwe seizoen en ontvang een bevestiging van de reservering.

Opsturen naar: Theater Twee Hondjes, Postbus 22, 3220 AA Hellevoetsluis Of faxen naar: (0181) 390980

1011

Naam

Straat en huisnummer

Postcode

Woonplaats

E-mail

Telefoon

Datum

*) **

Voorstelling

Volw. Korting*

Korting: vul hier in CJP, 65+ of Vriend. Aantal personen opgeven voor het buffet.

Eventuele opmerkingen

Betaalwijze Contant

Datum Via bank*) Handtekening

*) Via bank: totaal bedrag voorstellingen + â‚Ź 2,50 administratiekosten op bankrekening 36.54.91.950 t.n.v. Theater Twee Hondjes o.v.v. factuurnummer of naam en datum van de voorstelling.

Kind

Totaal bedrag

Buffet**

Hierlangs afscheuren

Theater Twee Hondjes


VERHUUR 10/11

Theater Twee Hondjes Verhuur

Theater Twee Hondjes, uw theater! U noemt het... wij regelen het

Een compleet, modern gebouw met alle denkbare faciliteiten voor (bedrijfs) feesten, workshops, trainingen, presentaties, lezingen, vergaderingen, uitvoeringen etc.

U kunt onze ruimten huren op die manier zoals u dat wenst; alleen een vergaderzaal, de theaterzaal met foyer tot en met het gehele theater inclusief catering en een door u uitgekozen voorstelling toe. U noemt het, wij regelen het.

Wat biedt het theater u

Overnachtingsmogelijkheden in de directe omgeving van Hellevoetsluis zijn ruim voldoende aanwezig.

- grote theaterzaal met 198 zitplaatsen op een inschuifbare telescoop tribune; - aangrenzende foyer met ruimte voor 150 personen met een schitterend uitzicht op het ruime theaterplein; - Een sfeervol theatercafé met 80 zitplaatsen en een uitstekend geoutilleerde professionele keuken; - kleine theaterzaal met 60 zitplaatsen (theateropstelling) of 40 zitplaatsen (vergaderopstelling).

Verdere informatie Wilt u verdere informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen, dan kunt u ons bereiken op: telefoon 0181 310473 e-mail info@theatertweehondjes.nl Wij zullen het uiterste doen uw verblijf in ons theater tot een onvergetelijk aangename te maken!

Alle zalen zijn uitgerust met hoogwaardige technische installaties op gebied van licht en geluid. Vanzelfsprekend is er professionele presentatieapparatuur aanwezig zoals flip-overs, overheadprojector, beamer etc. Een uitgebreide technische lijst van de aanwezige installaties en apparatuur sturen wij u graag toe. Het theater is goed toegankelijk voor minder validen en heeft in de directe omgeving goede, gratis parkeergelegenheid. In gebouw ‘De Nieuwe Veste’ is ook het theatercafé gevestigd, dat ook geopend is als er geen voorstellingen zijn. 35


Producent en leverancier van bevestigingsmaterialen 速

holland - hellevoetsluis

www.gebuvolco.nl


...........................

Theater Twee Hondjes Programma

2011 De Nieuwe Veste Opzoomerlaan 106 Hellevoetsluis 0181 310473 theatertweehondjes.nl


Muziek

20.15 uur / € 17,00

Re-Play

Re-Play met hun nieuwe From Rotown to Motown concert

From Rotown to Motown / try-out

De titel geeft al een hint naar de inhoud, waarbij Rotown staat voor Rotterdam, de thuisbasis van Re-Play en de plaats waar de groep haar grootste hits schreef en uiteraard Motown (Detroit Motor Town) de stad waar decennia lang de meest succesvolle hits, gezongen door de grootste artiesten, vandaan kwamen. Als eerbetoon en ode aan al die grote namen uit die tijd mochten de Re-Play fans mede de repertoirekeuze bepalen voor deze nieuwe concerttour. Daaruit heeft Re-Play uiteindelijk een selectie gemaakt van bekende swingende uptempo stukken, bloedmooie ballads en eigen hits. Samen met hun bekende humoristische babbel en eigen 5 mans band is dit opnieuw dé ideale mix om u de avond van uw leven te bezorgen.

WO

januari

05

www.re-play.nl

Cabaret

20.15 uur / € 14,00

Onno Innemee

Een vlucht uit het Koekoeksnest

Het is hier een gekkenhuis / try-out

Via internet is Onno verliefd geworden op een verpleegster van een psychiatrisch ziekenhuis. Om binnen te komen in deze gesloten inrichting bedenkt hij een plan, maar hij werkt zichzelf steeds verder in de nesten. Met het verrassende decor en de verschillende typetjes, allen gespeeld door Onno, ontstaan steeds dwaze en komische situaties.

za

08

januari

Met behulp van fantastisch geluid en goed acteerwerk, ga je je afvragen of Onno het écht klaarspeelt in zijn eentje of dat je zelf klaar bent voor het gekkenhuis. Je wordt continue voor de gek gehouden, niets is wat het lijkt en je zult je afvragen: Wie is er nou gek, de gek of de toeschouwer? De humor wint het overduidelijk. www.onnoinnemee.nl 38


20.15 uur / € 17,00

Muziek

Na deze avond roept u voortaan opgelucht: dan maar niet gelukkig!

Veldhuis en Kemper

Dan maar niet gelukkig / try-out

Of het nu komt door die megabonus, de meditatiecursus in het buurthuis, een geheime affaire, dat 6e kind of allemaal tegelijk, het maakt niet uit; als je maar gelukkig bent. En zo niet; aan de bak! Nog nooit waren er zoveel zelfhulpboeken en cursussen over relationeel ontslakken, babyfluisteren, bloedgroepmeditatie, dansen met je innerlijke zelf en vegetarische erotiek. En nog nooit zaten er zoveel Nederlanders aan de antidepressiva of op de bank bij een psycholoog. Zoals u van de mannen gewend bent is er heel veel te lachen en genoeg te onthouden. En met zeer veelzijdige muzikanten aan hun zijde zit het ook muzikaal weer geramd.

DO

januari

13

Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

20.15 uur / € 15,00 / € 13,00

ImproCabaret

Gegarandeerde slappelachgarantie!

Op Sterk Water De Theatertour

VR

21

januari

Twee mogelijkheden: of u kent Op Sterk Water al en dus komt u dit jaar weer, óf u bent nog onwetend en zoekt iets nieuws en unieks om uw theaterseizoen perfect te maken. In dat geval is er maar één oplossing: doen wat tienduizenden mensen voor u deden: laat u meeslepen door de ‘illusionisten van het cabaret’ (Alexander Nijeboer, de Volkskrant). Ontdek zelf waarom Op Sterk Water de veelgeziene gast is op bekende comedyfestivals, een vast item heeft op Radio 3FM en de afgelopen tien jaar alle zalen plat speelde met de meest hilarische en muzikale improvisatievoorstellingen ooit. Collectief met o.a.: Arjen Lubach (Koefnoen, Wie is de Mol), Roemer van der Steeg (winnaar AKF 2008). www.opsterkwater.nl

39


Muziek

20.15 uur / € 15,00

Dennis Kolen

Een mooie muzikale avond met prachtige songs en harmonieën

Revolution of the Romantics

Dennis Kolen wordt door velen omschreven als één van de beste Nederlandse singers/songwriters. Hij begon bij de popband Wyatt, maar zijn carrière maakte een vliegende start toen Neerlands popgoeroe Leo Blokhuis zijn debuutalbum ‘The Jinx’ als “belachelijk mooi” betitelde in ‘De Wereld Draait Door’.

ZA

22

januari

Dit jaar verschijnt Dennis’ vijfde album ‘Revolution of the Romantics’ waarmee hij opnieuw de theaters voor zich zal winnen. Ook dit album laat goed zien hoe Dennis is beïnvloed door de platenkast van zijn vader, waar grote namen in stonden als James Taylor, Jim Croce, Paul Simon, Neil Young, The Eagles en the Beatles. Dennis en zijn band staan garant voor een prachtige muzikale avond. 
 www.denniskolen.nl

Muziektheater

15.00 uur / € 13,00 / € 11,00

Stichting Nederlands Komedie Theater

Liedjes van Louis Davids Een feest van herkenning Een muzikale ode aan Louis Davids, de eerste kleinkunstenaar van Nederland. Bij zijn overlijden in 1939 laat Davids een oeuvre na uit alle facetten van het vak: film, cabaret, revue en variété. Dit alles wordt gespeeld door een verrassende combinatie van jonge theatermakers en in een moderne variétéstijl, wat het programma een modern en fris karakter geeft. Geniet u van de schitterende hoogtepunten uit zijn onverwoestbare en onvergetelijke repertoire waaronder ‘Zandvoort bij de zee’, ‘De voetbal-match’, ‘Het hondje van Dirkie’, Een reisje langs de Rijn’, etc. etc.

zO

23

januari

www.liedjesvanlouisdavids.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ na afloop van de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 40


20.15 uur / € 16,00

Cabaret

Grappige liedjes en sombere conferences

Hans Dorrestijn Buigen / try-out

Onlangs zat ik in een televisieprogramma en zong een lied dat ik een half mensenleven geleden geschreven had. Het heet de Kerhofganger, waarin het onderwerp necrofilie wordt behandeld. Ik verwachtte weinig respons op het nummer vanwege de hoge leeftijd, maar ik kreeg er meer reacties op dan ik ooit voor een televisieoptreden had gehad. De meningen van de kijkers liepen overigens nogal uiteen, maar de meesten hadden zich kapot gelachen. En dat is mijn streven, dat ze zich kapot lachen.

VR

28

januari

www.kikproductions.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

20.15 uur / € 14,00 / € 12,00

Cabaret

Daniël Arends Blessuretijd Cabaret op z’n best

ZA

Geboren worden, naar school, studeren, werken en met kerst naar de schoonfamilie. Alles volgens afspraak. Zoals het hoort. Zo doen we, ademen, leven we. Alles om de lieve vrede te bewaren. In Blessuretijd gaat Daniël Arends verder. Op zoek naar de plek die de schaamte en de angst voorbij is. Wat gebeurt er als de druk wordt opgevoerd? Als we de lieve vrede de oorlog verklaren? Wie houden zich dan nog staande?

29

januari

Daniel Arends won in 2006 op het Cameretten festival de jury- en publieksprijs. In 2008 debuteerde hij met Joko79. In het jaar daarop speelde hij zijn tweede programma Geen excuses. En dan nu Blessuretijd. www.comedytrain.nl 41


Muzikale kindervoorstelling 4+

15.00 uur / € 9,50 / € 7,50 tot 12 jaar

Kleintje Kaf

Het Dierenbal vol plezier, blijdschap en verrassingen!

Het Dierenbal

Olaf het gansje woont op de boerderij en is erg nieuwsgierig. Hij heeft heel veel vragen. Op een dag trekt hij het hek van de boerderij achter zich dicht om de wijde wereld in te gaan. Want hoe ziet die wereld er uit? Tijdens zijn reis beleeft Olaf allerlei avonturen. Hij vaart mee met de zeezeilende cavia, maakt een ritje op de rug van een dolfijn en wordt in Amerika opgeleid tot een echte cowboy. Als Olaf thuiskomt vieren de dieren feest en organiseren een groot dierenbal.

zO

30

januari

Met liedjes over vieze varkens, ondeugende vogels, luie mieren, springende sprinkhanen en er is ook nog een vegetarische slang. Voor het publiek is er volop ruimte om mee te knorren, loeien en dansen. www.kleintjekaf.nl

Toneel

20.15 uur / € 15,00

Thriller Theater Met: Sander

Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood / try-out

de Heer, Hymke de Vries en Rop Verheijen

In de jaren vijftig zaten miljoenen luisteraars aan de radiospeaker gekluisterd om naar de spannende avonturen te luisteren van detective Paul Vlaanderen. Het Thriller Theater brengt deze held nu op het toneel. Sander de Heer (Onderweg naar morgen), Hymke de Vries (Mussen en Zwanen) en Rop Verheijen (Purper) nemen alle stemmen voor hun rekening en verzorgen live op het toneel ook alle geluidseffecten. Van grintbakken tot brekend glas en van hevige regenval tot piepende remmen. Daarmee is ‘Paul Vlaanderen en het mysterie van de verzonnen dood’ geen hyperrealistische detective, maar een toneelode aan een haast verdwenen kunstvorm, namelijk die van het radiospel.

VR

FEBRUARI

04

www.thrillertheater.nl 42


20.15 uur / € 14,00 / € 12,00

Cabaret

Emotie vertaald naar grappen en hyperdramatische anekdotes

Ronald Goedemondt Binnen de lijntjes / try-out

In zijn vierde avondvullende voorstelling verkent Ronald Goedemondt het thema conformisme. Dat zou je als cabaretier kunnen doen door het brengen van een lineair en chronologisch verteld betoog met steekhoudende, logische verhalen over herkenbare dingen uit onze maatschappij om uiteindelijk een duidelijk punt te maken. Maar helaas, dat kan Goedemondt niet. Hij springt, huppelt, duikt en pareert zowel fysiek als verbaal door zijn stof met achter hem de blaffende hond die logica heet. U gaat lachen.

ZA

05

FEBRUARI

www.ronaldgoedemondt.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

20.15 uur / € 14,00

Cabaret

Geraffineerd balanceren op de rand van cabaret en revue

Luider en Van Donselaar Klittenband

Luider en Van Donselaar blijven zichzelf trouw, ook in hun derde avondvullende programma ‘Klittenband’. Dol, dwaas, hilarisch, serieus en ook zeer ontroerend… maar altijd uitermate komisch. Als geen ander weten beide dames herkenbare situaties te bewerken tot meeslepende sketches, scènes en liedjes.

VR

11

Februari

Met vragen als: Halen Tamara en Bianca de finale van de X-Factor? Heeft een huwelijk een houdbaarheidsdatum? Schuilt in iedere vrouw een Grieks drama? Hebben vrouwen van stand ook klittenband? Borsten en andere bobbels?’’ www.luiderendonselaar.nl 43


20.15 uur / € 16,00

Theaterconcert

Scrum

Sluit je ogen en waan je in een Schotse kroeg. Geniet van saamhorigheid, vriendschap, muziek en drank. Akoestische folk met een keur aan instrumenten: Gitaren, viool, banjo, mandoline, accordeon, drums, tin whistle en bagpipe.De voorstelling is geïnspireerd op een trip naar Schotland waar de mannen van Scrum het authentieke Schotse kroeggevoel hebben ervaren. Daar wordt muziek niet alleen in haar puurste vorm gemaakt, maar ook met respect beleefd en geleefd. Scrum: Zes gedreven muzikanten met liefde voor rauwe, eerlijke en energieke muziek, die zij doorgaans als pure folkpunkrock het publiek in smijten.

A Night at the pub

ZA

12

FEBRUARI

www.scrummusic.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

Familievoorstelling 8+

15.00 uur / € 8,50 / € 6,50 tot 12 jaar

Achtste-groepers huilen niet

Een muzikale voorstelling met liedjes van Arthur Umbgrove Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens is al tien jaar een bestseller en dat wordt gevierd met de uitgave van een jubileumeditie en een theatertournee.

ZO

13

februari

Hoewel ze al dik in de twintig zijn, spreken Joep en Elise elke vijf jaar af op het plein van hun oude basisschool. Om herinneringen op te halen aan hún groep 8: het jaar waarin ze met de hele klas op kamp gingen, de Cito-toets moesten doen en heftige ruzies keihard werden uitgevochten. Maar vooral het jaar waarin hun klasgenootje Akkie ernstig ziek werd… De voorstelling gaat over het vieren van de herinnering. Over gedeelde hoogte- en dieptepunten. En over alles wat je nooit meer wilt vergeten. www.VEtheater.nl 44


20.15 uur / € 14,00 / € 12,00

Muziek

Met Trois beleefd u een mooie avond!

Alderliefste

Na de succesvolle tournee van De Franse Slag (daarvan getuigen de talloze enthousiaste reacties op hun website) komt Alderliefste met een nieuw theaterprogramma. De band brengt in Trois een Frans-Nederlandse mix van hits en eigen werk. Een ode aan Shaffy zal natuurlijk ook niet ontbreken. Met hun nieuwe theaterprogramma gaan Gerard Alderliefste, Robert Kramers en Luc de Bruin verder op de ingeslagen weg: Trois is een gevarieerde, swingende show met prettige interactie, die getuigt van een grote liefde voor (Franse) muziek.

Trois

vr

18

februari

www.alderliefste.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

20.15 uur / € 16,00

Onemanshow

Seth Gaaikema met zijn 50-jarige jubileumshow

Seth Gaaikema Het mooiste komt nog

Seth viert zijn vijftigjarig theaterjubileum met een nieuwe onemanshow: “Het mooiste komt nog”. Het lachen om de maatschappij en om jezelf wordt met de jaren steeds uitbundiger. Niet het aftellen is begonnen, maar het optellen van die heerlijke mogelijkheden, die je als rebel van 71 hebt! Met de jaren groeit de vrijheid. De regering zet ons in de kou, de maatschappij gilt om commentaar. Ieder is op zoek naar warmte, liefde en gezond verstand. Ga naar Seth!

ZA

19

februari

www.sethgaaikema.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 45


Cabaret

20.15 uur / € 14,00 / € 12,00

Thijs Maas/Stefan Pop

Een mooi dubbelprogramma met twee cabarettalenten

Dubbelprogramma

Thijs komt met zijn tweede muzikale cabaretvoorstelling ‘Genade’, waarin hij definitief alle schroom, zijn beginnergeluk en zijn stropdas van zich afwerpt. Alles moet anders. Thijs ontmaskert wat vals is, omarmt wat mooi is en vecht voor wat goed is. En hij is vastberaden om af te rekenen met iedereen die hem voor de voeten loopt.

VR

25

FEBRUARI

Stefan Pop is van mening dat de beste ideeën juist niet door iedereen worden bedacht. Zeggen wat zijn publiek al denkt zal hij daarom ook niet doen. En dat is maar goed ook, anders zou je ook niet naar het theater hoeven. Dan zou je lekker thuis naar jezelf kunnen gaan zitten luisteren. Wél naar het theater gaan en naar Stefan Pop met Popaganda komen luisteren, laat dat nou eens een goed idee zijn!

Theaterconcert

20.15 uur / € 15,00 / € 13,00

Esther Groenenberg

Een concert met rake, vrolijke, ontroerende en gevoelige liedjes

Slingers en Balonnen

Van de hit Oh meisje naar een volwassen debuut in het theater; Esther’s eerste liedjesprogramma is, net als haar zeer goed ontvangen debuutalbum getiteld Slingers en Ballonnen en vertelt over het grote, maar vooral het kleine geluk en het zo veel mogelijk vieren van het leven; als het moet met behulp van een stevige portie fantasie en verbeeldingskracht.

za

26

FEBRUARI

Esther schrijft over werkelijk alles wat haar voor de voeten komt en zingt haar teksten zittend achter de piano of staand voor haar vierkoppige band. Deze vier fantastische muzikanten, Esther’s heldere, spatzuivere zang en energieke podiumverschijning maken dat het publiek niet anders kan dan meegaan in haar wereld. www.koperen-kees.com 46


20.15 uur / € 15,00

Tekstueel Cabaret

Weg met de voorgekauwde canon! De heren schrijven zélf de geschiedenis wel!

Pieterse & Van Pamelen Schrijven Geschiedenis

Voor taalkunstenaars Pieterse & Van Pamelen is geen onderwerp veilig. In hun historisch denken verbinden zij alles met alles: politiek met popmuziek en het koningshuis met andere natuurrampen; naadloos gekoppeld aan de actualiteit van de dag. Nooit eerder lagen historie en hysterie zo dicht bij elkaar. Pieterse & Van Pamelen herzien de gehele vaderlandse historie.

VR

04

maart

Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse schrijven geschiedenis. In twee keer 50 minuten gooien de twee woordkunstenaars de afgelopen 500 jaar overhoop. Niets blijft zoals het was. Geen onderwerp is veilig. Alles wordt met alles verbonden. Veldslagen met voetbaltoernooien en politiek met popmuziek. www.wallisfinkers.nl

20.15 uur / € 16,00

Cabaret

Een indringende show met een ongezonde dosis humor

Silvester

Het Recht Van De Sterkste

Dat Silvester een zaal plat kan spelen, bewees hij jarenlang met zijn duo ‘Arie&Silvester’. Als solocabaretier kwam hij hierna overdonderend op dreef in de voorstelling ‘Silvester Alone’.

ZA

05

MAART

Met ‘Het Recht Van De Sterkste’ zet Silvester deze nieuwe koers overtuigend door. De grote vraag van de avond is: zijn wij evolutionair gezien niet allang voorbij onze uiterste houdbaarheiddatum? En als wij inmiddels evolutionair afval zijn, wat doen we dan nog met onze tijd op aarde? De tweede soloshow van deze cabaretier is grappig, indrukwekkend en meeslepend. Het Recht Van De Sterkste biedt hilarische visuele scènes, interactieve sketches, bloedstollende verhalen, filosofische overpeinzingen en sterke, harde grappen. www.silvesterzwaneveld.nl 47


Theaterconcert

20.15 uur / € 16,00

Jan Akkerman

Jan Akkerman, de gitarist met wereldfaam

Alone Together

Jan Akkerman wordt beschouwd als de invloedrijkste gitarist die Nederland heeft voortgebracht. De in 1946 geboren Amsterdammer kreeg privélessen van Gerard Gest, die al gauw merkte met een natuurtalent te maken te hebben. Dat blijkt vooral uit zijn weerzin tegen muziektheorie en solfège. Gespééld moet er worden!

VR

11

maart

En dit keer solo, helemaal alleen is Jan ook in staat om een mooie show neer te zetten. Zoals hij zo vaak doet in het buitenland op diverse gitaarfestivals. Op zijn prachtige Patrick James Eggle en Lowden zal hij eigen interpretaties spelen van bestaande stukken. Heel uniek is deze keer dat hij ook zijn luit zal meenemen en stukken speelt van John Dowland. www.janakkerman.nl

Muziek

19.00 uur / € 17,50

Keltisch Festival

Een avond vol traditionele Keltische muziek Dat traditionele Keltische muziek populair is, hebben wij afgelopen seizoen gemerkt bij het aantal bezoekers bij het Iers Festival St. Paddy’s Day. De reacties waren zeer positief. Daarom wordt er dit seizoen weer een Keltisch Festival georganiseerd.

ZA

12 Houd voor de verdere invulling van de avond de website www. theatertweehondjes. nl goed in de gaten!

Met o.a. The Star of The North, een traditionele Ceili Band. Geen band afkomstig uit het Ierse platteland, maar gewoon uit het nuchtere noorden van Nederland. De Ierse ervaring bij hun optreden is er niet minder om! En met plezier melden wij dat de Iers/Britse groep Uiscedewr weer voor u op zal treden.

maart

Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 48


20.15 uur / € 15,00

Theaterconcert

Irena Filippova en Hans Visser: oude bekenden in het theater

Irena Filippova

Russin zoekt man!? / reprise

Tien jaar geleden arriveert Filippova, na een busreis van veertig uur, op station Amsterdam Amstel met slechts een accordeon op haar rug. Geen woord Nederlands, geen regenjas, ‘n paar dollars op zak. Met veel nieuwsgierigheid begint ze haar avontuur in Nederland. Alles is anders: het weer, de cultuur, het eten en… de liefde.

VR

18

Filippova, een aantrekkelijke allochtoon Filippova, een virtuoos op accordeon Filippova brengt prachtige muziek waarbij vrolijkheid, warmte en melancholie een ieder raakt.

maart

www.iren.nl Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 20.15 uur / € 15,00 / € 13,00

Cabaret

Pieter Derks Het werd ook wel eens tijd Actueel, scherp, grappig en muzikaal

ZA

Nog steeds geen doorleefde kop, nog steeds geen rauwe stem, een vrouw die maar niet bij hem weg wil gaan; het artiestendom valt Pieter Derks niet mee. En dus heeft hij besloten het deze keer anders aan te pakken. Ondanks dat charmante voorkomen, die fijnzinnige grappen en dat muzikale talent gaat hij er tóch gewoon een mooi programma van maken. Omdat ook keurige jongens rake vragen kunnen stellen. Het belooft in zijn derde programma actueler, scherper en grappiger te worden dan u toch al van hem gewend was. Maar dat komt misschien vooral omdat Pieter zelf dit tekstje schreef. Komt u kijken? Mooi. Het werd ook wel eens tijd.

maarrt

19

www.pieterderks.nl 49


20.15 uur / € 15,00 / € 13,00

Cabaret

Brokstukken

Three times a Lady De drie heren van Brokstukken brengen een onzinparade die zijn weerga niet kent

VR

25

maart

De drie heren van Brokstukken vonden het niet meer dan eerlijk om nu eens een keer een show samen met drie vrouwen te maken. Zij ontvingen honderden aanmeldingen en hielden vervolgens uitgebreide audities. Helaas konden Arjan, Chris en Korneel geen enkele vrouw op ook maar een greintje humor betrappen. Vandaar kwamen zij tot de conclusie dat inderdaad vroeger alles beter was: in de tijd van Shakespeare werden immers ook alle rollen door mannen gespeeld. In hun nieuwe programma moeten ze het dus weer helemaal zelf doen... Three times a lady. www.brokstukken.nl

20.15 uur / € 15,00 / € 13,00

Theaterconcert

Niki Romijn KATE / reprise

Een feestje voor de fans van Kate Bush en Niki Romijn

ZA

Singer/songwriter Niki Romijn heeft grote indruk gemaakt met haar eerste soloprogramma ‘Roos Van Jou Mond’, naar de prachtige poëzie van de ZuidAfrikaanse dichter Ingrid Jonker. In haar nieuwe voorstelling KATE draait alles om popdiva Kate Bush. Niki Romijn combineert op humoristische wijze haar eigen belevenissen als muzikant met de bijzondere muziek van Kate Bush.

26

maart

Onnavolgbaar bijgestaan door bassist Erik Robaard en violist Friedmar Hitzer. Verrassend, ontroerend en indrukwekkend. Regie Rien Kroon. www.nikiromijn.nl

50


20.15 uur / € 15,00 / € 13,00

Cabaret

Jandino

Laat Ze Maar Komen Jandino daagt iedereen uit…

za

Hoe wil je het hebben, want hij gaat het je geven. Jandino is uniek in zijn soort, vol passie en charme overspoelt hij het publiek. Met scherpe energieke grappen, mooie verhalen, eigenzinnige personages en prachtige liedjes.

02

Deze opkomende ster is niet te stoppen. In “Laat Ze Maar Komen” daagt hij iedereen en alles weer uit, maar vooral zichzelf.

APRIL

Laat Ze Maar Komen. Hij wacht…….. www.jandino.nl

20.15 uur / € 15,00

Cabaret

Een voorstelling met ballen!

Niet Schieten!

De concentratie testosteron in de manvan-nu is tot een bedenkelijk niveau gedaald. Hij staat met een schort om kant-en-klare vleesvervangers te braden. Hij is klassenmoeder op de school van zijn kind. Hij gaat gewillig op koopzondag ‘sierkussens voelen’ bij de Ikea. Hij gebruikt dagcrème… met natuurlijke bestanddelen. Plassen doet hij zittend. Mannen zijn zeikwijven geworden. Arend, Erik en Maarten gaan met de onbevreesdheid van Jeanne D’Arc, de onverzettelijkheid van Aletta Jacobs en de charme van Eva Perron voorop in de zoektocht naar nieuwe mannelijkheid.

Mannen zijn zeikwijven

vr

08 ZA

09

www.nietschieten.nl

april

Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 51


Familievoorstelling 6+

Toegang: € 10,00 / € 8,00 tot 12 jaar

Jeugdtheater Hofplein

Gespeeld, gedanst en gezongen door leerlingen van Jeugdtheaterschool Voorne en Hoeksche Waard

Spel der vergissingen

Spel der vergissingen is gebaseerd op één van Shakespeare’s vroegste en kortste werken: The Comedy of Errors. Schrijfster Hannah van Wieringen bewerkte dit blijspel met een afwisseling van grappen, vergissingen en misverstanden tot een vrolijk modern sprookje.

WO

13 15.00 VR

15 19.00

Een gezin met een identieke tweeling met hun twee slaven gaat op reis. Door een enorme storm op zee raakt de ene helft van de familie de ander kwijt en zo groeien de tweelingbroers op in rivaliserende steden. Op een dag gaat de ene broer op zoek naar de andere. Wanneer familie en vrienden oog in oog staan met de ‘verkeerde’ broer, worden ze beschuldigd van vreemdgaan, jatten en totale gekte.

ZA

16 15.00 19.00

ZO

17 15.00

www.jeugdtheaterhofplein.nl

Cabaret

20.15 uur / € 15,00

André Manuel

Politiek geëngageerd, hard, zwart, confronterend

Leve de man van de SVP!

In zijn 12e voorstelling Leve de Man van de SVP! gaat André Manuel opnieuw de grenzen van het theater verkennen. Ditmaal als Jan Kwakman, zelfbenoemde Nieuwe Leider van dit Land, die vanuit zijn thuishaven Volendam het schitterende Nederland aan zijn voeten krijgt. Het is een soort van revue maar dan zonder ballet. Het is een soort van ballet maar dan zonder tutu. De SVP staat voor Soort Van Pim en in Jan Kwakman zien een heleboel Nederlanders hun gedroomde sterke man terug. Jan Kwakman zal het politieke landschap een hele grote beurt gaan geven. Omdat iemand het moet doen. En dat allemaal onder het motto: Leve de Man van de SVP! Een hele zieke geest in een gezond lichaam. Komt allen in sportkleding.

VR

april

29

www.maneman.nl 52


20.15 uur / € 16,00 / € 14,00

Theaterconcert

“het geluk waaraan men lijdt, het verdriet dat men geniet”

Quatro Ventos Mais um Fado

Het fadokwartet Quatro Ventos rond de Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha brengt met Mais um Fado haar vijfde avondvullende muziekprogramma met de Portugese fado als muzikaal ankerpunt.

ZA

07

Fado wordt vaak geassocieerd met enkel kommer en kwel; Quatro Ventos brengt met Mais um Fado echter naast meeslepende fado’s en emotionele ballades ook optimistische en vrolijke liederen en geeft bovendien tekst en uitleg om het publiek maximaal bij de avond te betrekken. www.quatroventos.nl

MEI

Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater.

20.15 uur / € 16,00

Muzikaal cabaret

Aan de vooravond van het songfestival komt Vrouw Holland bijeen. Dit is het moment waarop een lang gekoesterde droom werkelijkheid wordt. Om het gevoel van een hele natie te kunnen vertolken maken ze dankbaar gebruik van Oost-Europese charmes, veel make-up en valse kitsch. Happend naar sensatie en gewokte lucht gooien ze alles in de strijd, desnoods met de broek op de knieën. Manloos, kinderloos en moederloos, maar het grote publiek zal daar niets van merken. Zij komen voor de verpakking. Vrouw Holland is de smaakmaker! Een verwachtingsvolle avond met chips op schoot, vol energieke humor en muziek uit alle deelnemende landen.

Vrouw Holland

Vrijheid van de slechte smaak

VR

13

www.vrouwholland.nl

mei

Bij voldoende belangstelling verzorgt Theatercafé ApplauzzZ voorafgaand aan de voorstelling een themabuffet voor E 22,50 per persoon. U kunt hiervoor reserveren bij het theater. 53


Muziek

20.15 uur / € 11,00

Igor Live

Na Engeland en Ierland weer thuis…

Singer-songwriter

Het verhaal achter deze singer-songwriter is ongebruikelijk. Met slechts een paar optredens achter de rug koos hij ervoor om te gaan waar singer-songwriters gaan: optreden in Engeland en Ierland.

ZA

14

Voor Igor was dat vanzelfsprekend: je volgt je hart. Hij zingt zijn hart en toont zijn liefde en woede over de grote en kleine dingen in het leven. ‘Wake Up’ is een mooi voorbeeld: ‘Everything changes, if we don’t change’ is de paradoxale zin die het complexe klimaatprobleem simpel samenvat.

MEI

Na Engeland, Ierland en een eerste album is deze Hellevoetse band weer thuis waar het begon: Theater Twee Hondjes. Met Rolf van der Toorn op toetsen, Mario van de Pol op gitaar, Sander Koedoot op bas en Micha van Oers op drums. www.igorlive.com

12.00 uur / € 7,00 / € 4,00 tot 12 jaar / donateurs M.M. na reserveren vrij entree

Klassieke concerten op de Zondag

Reserveren bij Anneke Stoutjesdijk 0181 310309 of via stoutjesdijk@scarlet.nl Stichting Meesterlijke Melodieën zal dit seizoen klassieke concerten Stichting9 Meesterlijke Melodieën zal dit seizoen 9 klassieke concerten verzorgen. verzorgen. Voor informatie over deze concerten kunt u terecht bij Voor informatie over deze concerten Anneke Stoutjesdijk van Stichting kunt u terechtMelodieën, bij Anneke Stoutjesdijk Meesterlijke van Stichting Meesterlijke Melodieën, telefoonnummer 0181 310309 of via stoutjesdijk@scarlet.nl telefoonnummer 0181 310309 of via stoutjesdijk@scarlet.nl 03 OKTOBER 31 OKTOBER 21 NOVEMBER 05 DECEMBER 16 JANUARI 06 FEBRUARI 06 MAART 27 MAART 15 MEI

In Theatercafé ApplauzzZ wordt na elk concert een High Tea aangeboden voor E 12,50 per persoon. U kunt hiervoor uitsluitend reserveren bij ApplauzzZ, via 0181 390985/06 10978580 54

Openingsconcert Herfstconcert Novemberconcert Sinterklaasconcert Winterconcert Krokusconcert Narcisconcert Lenteconcert Slotconcert


Christiaan Huygensweg 38 3225 LD Hellevoetsluis Vrouwen- en mannenmode

Telefoon: 0181-399155 E-mail: info@waalboer.nl

Winkelcentrum Struytse Hoeck Hellevoetsluis tel. 0181 310546 info@fabertdewit.nl www.fabertdewit.nl

Cadeaukaart

voor theater, concert & festival

“EMOTIONEEL EN ONTROEREND” “ONVERGETELIJK” “BETOVEREND” “EEN UNIEKE ERVARING”

GEEF EEN LIVE CADEAU! De PODIUM Cadeaukaart. LIVE & MEESLEPEND * PODIUM Cadeaukaart is de opvolger van de Theater & Concertbon.

Deel de magie van theater, concert & festival. Geef een live cadeau, met de PODIUM Cadeaukaart. Welke voorstelling iemand ook kiest, met de PODIUM Cadeaukaart weet u zeker dat het een unieke ervaring wordt. Ga voor meer informatie, tips en het ontwerpen van uw eigen unieke cadeaukaart naar www.podiumcadeaukaart.nl


Bestman Shipping and Forwarding BSF staat inmiddels 12 jaar voor:

‘Best Service in Forwarding’ Door de jarenlange ervaring en opgebouwde expertise als expediteur in de markt van (Non-) ferro recycling en alle andere soorten goederen die verscheept of vervoerd worden wereldwijd, is BSF uitgegroeid tot een belangrijke speler.

‘The link between you and your client’ BSF is de link tussen de verkoper en de koper. Het gaat verder dan alleen het verschepen van containers van A naar B. Zij begeleiden het hele traject van klant tot afnemer. Daarin adviseert BSF op relevante regelgeving en de benodigde documenten. De toegevoegde waarden laten zich het best omschrijven als: ‘Wanneer de klant van onze opdrachtgever tevreden is, heeft de meerwaarde zich uitbetaald’. Indien gewenst door de opdrachtgever kan BSF ondersteuning bieden aan de eindontvanger op plaats van bestemming, waar ook ter wereld. Neutraal, vertrouwelijk en volledig onafhankelijk zijn de kernwaarden van BSF en koppelt dit aan een hoogwaardig servicesysteem.

24-uursservice, 7 dagen per week, uitstekend ingevoerd in de markt van expeditie, realtime up-todate informatie en stabiele en financieel betrouwbare partners, waarborgen de kwaliteit van BSF. ‘Een eerste indruk maak je geen tweede keer’, is dan ook het motto binnen de totale BSF organisatie. Om naast de service de opdrachtgevers te garanderen van adviezen, zijn alle sleutelposities dubbel bezet. ‘Juist onze onafhankelijke en uiterst betrouwbare manier van werken, ondersteund door onze service, heeft gezorgd voor onze huidige marktpositie en verschaft ons onze groei van vandaag.’ Willem Bestman is grondlegger en oprichter van BSF, even zolang is zijn zoon Ruud bij de zaak betrokken. Willem is directeur algemene zaken, Ruud commercieel directeur. ‘We zijn een waar familiebedrijf. Zo voelen de medewerkers dat ook. Het geeft loyaliteit en betrokkenheid, daar krijgen we passie voor terug, wat overslaat op onze klanten’. Samen bewaken zij de uitgezette strategie en waarborgen zij de fundamenten van BSF voor nu en in de toekomst.

Christiaan Huygensweg 38, 3225 LD Hellevoetsluis Tel.: +31 (0)181 391 515 Fax: +31 (0)181 399 694 E-mail: info@bsf.nl, Website: www.bsf.nl

EXPEDITIE BV


Matineevoorstellingen

2010/2011

Programma-overzicht Zo. 10 OKTOBER

Martine Op de High Tea met Martine / Muziek High Tea: een gezellig moment met familie of vrienden en vriendinnen . Het theater is hiervoor de plaats bij uitstek! Onder het genot van thee of koffie en een heleboel lekkere hartige en zoete heerlijkheden van Theatercafé ApplauzzZ, wordt u de hele middag vermaakt door gastvrouw Martine de Jager en haar pianist.

10/10

matineeprogrammering

15.00 uur / e 27,50 (inclusief High Tea)

Zo. 19 december

Delta Swing Band met Joke Bruijs Kerstbal / Muziek Ons huisorkest de Delta Swing Band zal weer samen met Joke Bruijs een spetterend concert verzorgen. Bij dit concert hebben we voldoende zitplaatsen en er is ook ruimte om te dansen. Dus, voetjes van de vloer! Bij voldoende belangstelling zal er na afloop van de voorstelling een buffet verzorgd worden door

19/12

Theatercafé ApplauzzZ à € 24,50 per persoon. U kunt zich hiervoor opgeven bij het reserveren van de kaarten.

15.00 uur / e 16,00 / e 14,00 (excl. buffet)

Zo. 23 JANUARI

Stichting Nederland Komedie Theater Liedjes van Louis Davids / Muziektheater Een muzikale ode aan Louis Davids, de eerste kleinkunstenaar van Nederland. Een feest van herkenning!

23/01

15.00 uur / e 13,00 / e 11,00 58


Jeugdvoorstellingen

2010/2011

Programma-overzicht

12/12

04/12

wo. 20 oktober

z0. 30 JANUARI

Hakim

Kleintje Kaf

Zowel kinderen als volwassenen kunnen kennis maken met Hakim’s versie van het aloude en zeer bekende verhaal van Roodkapje.

Met liedjes over vieze varkens, ondeugende vogels, luie mieren, springende sprinkhanen en er is ook nog een vegetarische slang. Voor het publiek is er volop ruimte om mee te knorren, loeien en dansen.

Roodkapje / Jeugdtheater 4+

Het Dierenbal / Kindervoorstelling 4+

15.00 uur / e 8,50 / e 6,50 tot 12 jaar

15.00 uur / e 9,50 / e 7,50 tot 12 jaar

zo. 07 november

Peuter en Kleuterliedjesband

z0. 13 FEBRUARI

De Nieuwe Voorstelling / Jeugdtheater 3+

Achste groepers huilen niet

Een frisse interpretatie van bekende kinderliedjes met originele arrangementen. Een muzikaal programma voor iedereen vanaf 3 jaar.

Naar het bekende boek van Jaques Vriens Familievoorstelling 8+ Een muzikale voorstelling met liedjes van Arthur Umbgrove Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens is al tien jaar een bestseller en dat wordt gevierd met de uitgave van een jubileumeditie en een theatertournee.

15.00 uur / e 8,50 / e 6,50 tot 12 jaar za. 04 DECEMBER

Theatergezelschap o.l.v. Peter Oole “Er is er maar één!”? Familievoorstelling 4+

15.00 uur / e 8,50 / e 6,50 tot 12 jaar

Een Sinterklaasvoorstelling vol humor, liedjes en een traktatie na afloop. Een mooi schoencadeautje!!

z0. 12 DECEMBER

Wo. 13 April 15:00 uur Vr. 15 April 19:00 uur Za. 16 April 15:00 uur Za. 16 April 19:00 UUR Zo. 17 April 15:00 uur

Ida van Dril

Jeugdtheater Hofplein

15.00 uur / e 8,50 / e 6,50 tot 12 jaar

Oma’s Oma / Familievoorstelling 7+

Spel der Vergissingen / Familievoorstelling 6+

Ida van Dril treedt in de voetsporen van Fred Delfgaauw. Samen met hem maakt ze een betoverende, vrolijke en ontroerende voorstelling om van te smullen.

Deze komische familievoorstelling wordt gespeeld, gedanst en gezongen door de leerlingen van Jeugdtheaterschool Hoeksche Waard en Voorne.

15.00 uur / e 8,50 / e 6,50 tot 12 jaar

e 10,00 / e 8,00 tot 12 jaar 59

JEUGDVOORSTELLINGEN

20/10


2010/2011

Programma-overzicht

compleet programmaoverzicht 2010/2011

Pag. 19 NOVEMBER Vr. 5 Za. 6 Zo. 7 Do. 11 Vr. 12 Za. 13 Wo. 17 Za. 20 Zo. 21 Di. 23 Wo. 24 Vr. 26 Za. 27

Pag. 10 SEPTEMBER Zo. 12 Vr. 24 Za. 25 Do. 30

Femmage / try-out Evi de Jean / reprise Peuter en Kleuterliedjesband Lenette van Dongen / try-out Amsterdams Kleinkunst Festival Joy Wielkens Sjaak Bral / try-out Toneelgroep Helvetia Meesterlijke Melodieën Richard Groenendijk / reprise Richard Groenendijk / reprise Leoni Jansen Arie blok

Pag. 24 DECEMBER

Cultureel Festival Yvonne van den Hurk, Mylou Frencken en Ineke Veenhoven / try-out Johan Verminnen Kiki Classen, Diana Dobbelman, Aukje van Ginneken, Adrienne Kleiweg e.a. / try-out

Do. 2 Vr. 3 Za. 4 Zo. 5 Vr. 10 Za. 11 Zo. 12 Do. 16 Vr. 17 Zo. 19

Pag. 12 OKTOBER Za 2 Vuile Huichelaar / try-out Zo. 3 Meesterlijke Melodieën Wo. 6 Theater Nomade Do 7 Lachen met je moeder Vr. 8 Schudden / try-out Za. 9 The New Rope String Band Zo. 10 Martine de Jager Vr. 15 Tim Akkerman / try-out Wo. 20 Hakim Vr. 22 Kees Torn / try-out Za. 23 Ernst Jansz Zo. 24 The Lighthouse Singers Wo. 27 Lebbis Vr. 29 ManManMan Za. 30 Michiel Borstlap Zo. 31 Meesterlijke Melodieën

Dick en Debbie Guido Belcanto Theatergezelschap o.l.v. Peter Oole Meesterlijke Melodieën Roemer van der Steeg De Nel / try-out Ida van Dril Ernesto&Marcellino en Wilfried Finkers Van der AA’s en Zekhuis / reprise Delta Swing Band met Joke Bruijs

Pag. 38 JANUARI Wo. 5 Re-Play / try-out Za. 8 Onno Innemee / try-out Do. 13 Veldhuis en Kemper / try-out Zo. 16 Meesterlijke Melodieën Vr. 21 Op Sterk Water Za. 22 Dennis Kolen Zo. 23 Stichting Nederlands Komedie Theater Vr. 28 Hans Dorrestijn / try-out Za. 29 Daniël Arends Zo. 30 Kleintje Kaf 60


2010/2011

Programma-overzicht Pag. 42 FEBRUARI

compleet programmaoverzicht 2010/2011

Vr. 4 Thriller Theater / try-out Za. 5 Ronald Goedemondt / try-out Zo. 6 Meesterlijke Melodieën Vr. 11 Luider en Van Donselaar Za. 12 Scrum Zo. 13 Achtste-groepers huilen niet Vr. 18 Alderliefste Za. 19 Seth Gaaikema Vr. 25 Thijs Maas/Stefan Pop Za. 26 Esther Groenenberg Pag. 47 MAART Vr. 4 Pieterse & Van Pamelen Za. 5 Silvester Zo. 6 Meesterlijke Melodieën Vr. 11 Jan Akkerman Za. 12 Keltisch Festival Vr. 18 Irena Filippova / reprise Za. 19 Pieter Derks Vr. 25 Brokstukken Za. 26 Niki Romijn / reprise Zo. 27 Meesterlijke Melodieën Pag. 51 APRIL Za. 2 Jandino Vr. 8 Niet Schieten! Za. 9 Niet Schieten! Wo. 13 Jeugdtheater Hofplein Vr. 15 Jeugdtheater Hofplein Za. 16 Jeugdtheater Hofplein Zo. 17 Jeugdtheater Hofplein Vr. 29 André Manuel Pag. 53 MEI Za. 7 Vr. 13 Za. 14 Zo. 15

Quatro Ventos Vrouw Holland Igor Live Meesterlijke Melodieën 61


Seizoensprogramma 2010/2011

Theater Twee Hondjes Colofon Uitgave: Stichting Theater Twee Hondjes Postbus 22, 3220 AA Hellevoetsluis 0181 310473

© mei 2010

Redactie: Johan Veenstra en Sonja Zonneveld Pre-press: Reitsma en Snijders Reklamemakers bv. Druk: Segers Offset Schiedam

Oplage: 6.000 exemplaren

Alle wijzigingen nadrukkelijk voorbehouden

COLOFON

Fotografie Cover HenkJan Kamerbeek, 24-09 Titia Hahne, 25-09 Heidi Gelders (sens-art), 30-09 Dominique Nok, 2-10 Geert Gratema, 6-10 Theater Nomade, 8-10 Bob Bronshoff, 9-10 NB, 10-10 NB, 15-10 AT Productions NB, 20-10 Geert Gratema, 22-10 Menno Leutscher, 23-10 Jaap Reedijk, 27-10 Martin Oudshoorn, 29-10 NB, 30-10 Bianca Pilet, 5-11 Roy Beusker, 6-11 Coen Bouman, 7-11 Débora Neys, 11-11 Alek Bruessing, 12-11 Astrid Verhoef, 3-11 Ilja Keizer, 17-11 Martijn Beekman, 20-11 NB, 23 en 24-11 Fot Piek, 26-11 Nick van Ormond, 27-11 NB, 2-12 Lidwien van Kempen, 3-12 Marijke Bisschops, 10-12 Annick Ligtermoet, 1112 Wendy Oakes, 12-12 Ministerie van Beeld Gorinchem, 16-12 vrij, 17-12 Hanneke Lathouwers, 19-12 NB, pag. 37 Ministerie van Beeld Gorinchem, 5-1 vrij, 8-1 Suzan vande Roemer, 13-1 Leo Veger, 21-1 Merlijn Doomernik, 23-1 NB, 28-1 Bert Andre, 29-1 Daan Brands, 30-1 vrij, 4-2 Joris van Bennekom, 5-2 Tyche Tjebbes, 11-2 Godfried van Utrecht, 12-2 Merlijn Doomernik, 13-2 Annet Schaap, 18-2 Hester Doove, 19-2 Piet Vermuë, 25-2 Mark van den Brink en Merlijn Doomernik, 26-2 Bullet-Ray.com, 4-3 Willem de Roon, 5-3 Bram Jonker, 11-3 Live Music Management BV, 12-3 nvt, 18-3 Hans Visser, 19-3 Willem de Roon, 25-3 Frank van Delft, 26-3 HenkJan Kamerbeek, 2-4 Brett Russel 8 en 9-4 Sander de Goede-Claud Caron, 13 t/m 17-4 NB, 29-4 vrij, 7-5 T. Gelsing, 13-5 Laurien Riha, 14-5 NB.

Vrienden van Theater Twee Hondjes Het theater is zeer trots, naast de vele individuele Vrienden natuurlijk, op de volgende Bedrijfsvrienden:

MET DANK AAN...

A4 Kantoortechniek Leuvekamp Aannemingsbedrijf Waalboer BV AVarego Barendrecht-Elektra BV Blok Transport BV B.S.F. Expeditie BV Decokay Woondecor Design Xpressions De Zeeuw Makelaardij Europoort Industrie Diensten BV Fabert de Wit GebuVolco Lindeloof BV Rabobank Voorne-Putten Rozenburg Reitsma & Snijders Reklamemakers Stichting Bevordering Eigen Woningbezit Tandprotetischcentrum De Grave Van den Ban Autobanden BV Van Son Houten Vloeren Verzijl & Lindeijer C.S. Notarissen

62


Trots op onze rol  achter  de schermen

Full service reclame-adviesbureau Communicatie strategieën Direct Marketing Grafische vormgeving Web design Content Management Web shops R&S Reklamemakers bv. Turfkade 34 3231 AR Brielle 0181-418067 info@rs.nl www.rs.nl


Restaurant Theatercafé

WIJ MAKEN UITGAAN BETAALBAAR!! Restaurant ApplauzzZ is een gezellig, kleurrijk en sfeervol ingericht café/restaurant gevestigd in het gebouw de Nieuwe Veste, naast Theater Twee Hondjes. Wij hebben ca. 55 zitplaatsen en een ruime gezellige bar. In de zomermaanden voorzien van een terras aan de voorzijde. Parkeergelegenheid voor de deur aanwezig. Wij ontvangen U graag voor een lunch, diner of zomaar een drankje. Voor elk seizoen hebben wij een uitgebreide wisselende menukaart. Voorgerechten vanaf • d3,50 Hoofdgerechten van • d11,50 tot • d15,50 Nagerechten vanaf • d4,50 Naast deze menukaart serveren wij ook wekelijks een wisselend 3-gangen theatermenu. Kortom: Restaurant ApplauzzZ is de perfecte gelegenheid om U culinair te laten verwennen. Maar geeft U een bedrijfsbijeenkomst of heeft U zomaar iets te vieren?? Ook dit kan in Restaurant ApplauzzZ. Informeer naar onze uitgebreide mogelijkheden en wij maken voor U een offerte op maat. Sylvain & Veronique Vinck

OOK GEOPEND ZONDER THEATERVOORSTELLING!! Restaurant ApplauzzZ, professionele gezelligheid van A tot Z. Opzoomerlaan 106 in gebouw De Nieuwe Veste Voor reserveringen: 0181-390985 / 06-10978580


Netwerk

Hardware

Webdesign

VAN SON Houten vloeren

Huisstijlen

Ook dit seizoen weer veel spektakel op de planken. Veel plezier!

Software

Ambitieus Omdat je niet het beste kunt leveren

zonder naar het hoogste te streven

Rijksstraatweg 254a Hellevoetsluis Tel.: (0181) 336944

Hosting

Pascalweg 15 3225 LE Hellevoetsluis T (0181) 32 99 38 F (0181) 32 98 49

info@dynalinx.nl www.dynalinx.nl

Advertentie 2hondjes.indd 1

www.vansonhoutenvloeren.nl Onderhoud

17-4-2009 12:56:29

Beter zicht voor uw kind?

Stoel verhogers In ons theater verkrijgbaar Ă e 3,00

‘s zomers te gebruiken als strandtas!


Restaurant Duinhoek

Dagscho tel

vanaf â‚Ź11,75

Gezellig dineren voor de voorstelling? Lekker eten voor een ouderwets goede prijs. Dat is wat je kunt verwachten van restaurant Duinhoek. Een verrassende kaart voor lunch, diner en borrelhapjes, laat zien dat onze koks niet alleen smaak hebben, maar ook oog voor uw portemonnee. Bovendien bezorgt restaurant Duinhoek complete maaltijden thuis of bij u op het bedrijf. Viert u uw feest graag buiten de deur? Vraag dan eens naar ons all-inclusive tarief. Makkelijk ĂŠn betaalbaar. De keuken van restaurant Duinhoek is 7 dagen per week open van 12.00 tot 21.30 uur.

U ben van h t ar welko te m!

Restaurant Duinhoek, Parkweg 1, 3221 LV Hellevoetsluis, Tel. 0181 - 39 10 52, www.duinhoek.nl Telefoon van onze bezorglijn is 0800 - forfood.

Theater Twee Hondjes programma 2010_2011  
Theater Twee Hondjes programma 2010_2011  

Theater Twee Hondjes programma 2010_2011

Advertisement