Page 1

www.ruukkidak.nl

Ontworpen om het leven gemakkelijker te maken Ruukki stalen daken


Kwaliteit die decennia mee gaat. Bovendien ziet het er prachtig uit Uw huis is een kostbaar bezit, zorg dan ook dat er een goed dak op zit. De stalen daken van Ruukki beschermen uw huis onder alle omstandigheden. Bovendien zijn ze esthetisch en tijdloos. Een Ruukki dak geeft uw huis meerwaarde. Een dak van Ruukki staat voor Finse kwaliteit. Of u nu van plan bent te renoveren of een nieuw huis te bouwen, ons uitgebreid dakenaanbod garandeert u van een mooie, duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing. In combinatie met onze regenwatersystemen en veiligheidsproducten voor het dak, heeft u een stijlvol en functioneel pakket tot het laatste detail.

Ontworpen voor veeleisende weersomstandigheden Onze daken zijn toegesneden op het zware Noord Europese klimaat en doorstaan jarenlang de zomerse hitte, herfstregen en winterse vrieskou. De daken zijn bovendien gemakkelijk te onderhouden. Kies voor Ruukki en u krijgt een prachtig dak waar u jarenlang plezier van heeft. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn de unieke coatingen Purex en Pural Mat. Ze geven de oppervlakte een ongeĂŤvenaarde duurzaamheid en bieden een betere bescherming tegen krassen en corrosie. Daarnaast is de coating, in tegenstelling tot de traditionele coatingen in zijn productgroep, beter resistent tegen UV-straling. Purex en Pural Mat zijn een uitstekende aanvulling op de kennis en het erfgoed van Ruukki wat betreft de stalen daken. Ze zijn verkrijgbaar in diverse aardtinten met als toevoeging antraciet/zwart.

2


Ruukki stalen daken

Daken getest onder Finse weersomstandigheden

3


Een design waarbij alle delen naadloos in elkaar passen

Een stalen dak raakt nooit uit de mode Staal is een tijdloze keuze. Het gebruik van staal kent een lange traditie. Tegelijk is het op basis van het uiterlijk en de eigenschappen het meest moderne materiaal voor daken. De stalen daken van Ruukki stralen de eenvoud en functionaliteit uit die kenmerkend zijn voor de Noord Europese vormgeving. Hierdoor zijn ze efficiĂŤnt en onderhoudsvriendelijk. De daken zijn licht, waardoor ze ook ideaal zijn voor renovaties.

4


Ruukki stalen daken

Opties voor een rijke verscheidenheid aan omgevingen en bouwstijlen Ruukki’s stalen daken zijn verkrijgbaar in modellen die geschikt zijn voor een rijke verscheidenheid aan omgevingen, zowel modern als traditioneel. Een Ruukki dak, in combinatie met onze regenwatersystemen en veiligheidsproducten, zorgt ervoor dat u niet hoeft te schikken met minder.

Druk u zelf uit We hebben een uitgebreid en veelzijdig aanbod aan standaardkleuren die op Europese landschappen zijn afgestemd en die in elk gebouw het beste naar boven halen. Welke kleur past het best bij u en uw woning?

5


De snelste en gemakkelijkste weg naar een nieuw dak De gemakkelijkste manier om een nieuw dak te leggen of een bestaand dak te renoveren, is een dakbedekkingspakket van Ruukki. Zo eenvoudig is het: 1. Raak bekend met ons aanbod, kies het pakket dat u het best bevalt op www.ruukkidak.nl en vraag een offerte aan. 2. Een Ruukki expert zal u een kostenraming leveren. 3. Bespreek met de expert de leveringsdag. 4. Het zal niet lang duren voordat uw bestelling, installatieklaar, aan huis geleverd wordt. 5. In een mum van tijd zal de expert voor de installatie zorgdragen. Een dakpakket bevat het volgende: • dakbedekkingsplaten • raamwerk en afdichtingsmateriaal • dakdoorvoeren • bevestigingsmateriaal • regenwatersystemen • veiligheidsproducten voor het dak

Met deze keuze valt gemakkelijk te leven

Ruukki’s stalen daken zijn waterbestendig, licht en gaan tientallen jaren mee. Dankzij het design en de gebruikte materialen veroorzaken ze geen problemen en zijn ze onderhoudsvriendelijk.

Ruukki tot uw dienst Ruukki is een uiterst betrouwbare expert wanneer u op metaal gebaseerde materialen, componenten, systemen en geïntegreerde systemen nodig hebt. We ontwikkelen voortdurend ons productenaanbod en onze huidige modellen om aan de behoeften van onze klanten tegemoet te komen.

Meer informatie over onze producten en diensten vindt u op www.ruukkidak.nl of bij uw plaatselijke dealer.

6


Ruukki stalen daken

Met Ruukki kunt u zich op de belangrijke dingen in uw leven concentreren

7


RR11 RR22 RR23 RR29 RR32 RR33 RR40* RR41* RR750 RR887 RR779 RR798 *metallic

8


Ruukki stalen daken

C l assic ™

Modellen

Stoer en mooi

Ruukki Classic is een eersteklas stalen dak met een unieke uitstraling. Het profiel benadert sterk de traditionele zinken, koperen of aluminium felsdaken, maar tegelijkertijd is het modern en stijlvol. Het past bij verscheidene architectuurstijlen en het is eveneens een voortreffelijk keuze voor daken met een minimale dakhelling. Voor een tijdloze en langdurige schoonheid is Ruukki Classic uw keuze. De plaat is stevig, onderhoudsvriendelijk en heeft ook een uiterst fijne afwerking. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen schroeven bij de dakvoet te gebruiken door de unieke omslag aan de onderzijde, wat tevens de duurzaamheid bevorderd. Ruukki Classic kent drie modellen: glad, Classic SR35-475C, voorzien van twee rillen: Classic SR35-475D en de Classic Economy. Optioneel: de plaat kan worden voorzien van een geluid absorptie vilt aan de onderzijde De Classic heeft een technische garantie van 50 jaar wanneer deze is voorzien van de coating Pural Mat.

9


RR22

RR23

10


Ruukki stalen daken

C l assic ™ premium Uniek uiterlijk, uniek gevoel Deze nieuwe versie van de Classic is ontworpen voor iedereen die alleen het allerbeste van zijn dak verlangt. Alle sterke punten van de Classic, zoals het tijdloze, elegante voorkomen, de topkwaliteit en de duurzaamheid zijn aanwezig. Een nieuw kenmerk is het geÍmbosseerde oppervlak, welke deze nieuwe Classic een fris en stijlvol kenmerk geeft. De embossering verhoogt de stijfheid waardoor het profiel super recht en vlak wordt. Ook een nieuw kenmerk is een verhoogd wooncomfort door het toevoegen van een vilt aan de onderzijde, die een positieve bijdrage levert aan de geluidsisolatie. De Classic Premium heeft een technische garantie van 50 jaar wanneer deze is voorzien van de coating Pural Mat.

11

Modellen


12


Ruukki stalen daken

RR23

RR29

RR32

RR33

RR750

finnera ™ Het meest intelligente dak ooit Het nieuwe en innovatieve design van Finnera maakt uw stalen dak niet alleen mooi, maar ook uiterst duurzaam en efficiÍnt. De voorste rand van het product zorgt voor een optimale weerbestendigheid en maakt een bewonderenswaardig naadloos ogend dakeinde mogelijk, zelfs bij een modulaire uitvoering van de staalelementen. Zo krijgt u topkwaliteit in een volledig gestandaardiseerd opstapelbaar pakket, waardoor uw hele dakbedekkingsproject gemakkelijk en vlot verloopt. De Finnera heeft een technische garantie van 40 jaar wanneer deze is voorzien van de nieuwe coating Purex.

13

Modellen


14


Ruukki stalen daken

Decorre y ™ RR29

Voordeliger dan dat het lijkt RR32

RR750

Bij aanschaf van een Ruukki Decorrey stalen dakpanplaat kunt u er zeker van zijn dat deze, met haar zeer gunstige werkende breedte, tegen een opmerkelijk competitieve prijs in de markt wordt gepositioneerd. Deze optimaal geprofileerde Decorrey is duurzaam, eenvoudig te installeren en onderhoudsarm. Het lage profiel zorgt voor een moderne en stijlvolle uitstraling en de betaalbaarheid maakt het bijzonder aantrekkelijk om bij renovatiewerkzaamheden te gebruiken.

De Decorrey heeft een technische garantie van 30 jaar wanneer deze is voorzien van de coating Polyester.

15

Modellen


16


Ruukki stalen daken

RR11

Ada m ante ™

RR23 RR29

Wanneer stijl belangrijk is

RR32 RR33 RR750 RR887 RR779

Het is de makkelijke manier om indruk te maken. Ruukki Adamante is een onderscheidend nieuw dakpanprofiel voor de stijlbewuste huiseigenaar. Twee volledig nieuwe kleuren, wijnrood en aubergine, complementeren perfect het sterke en stijlvolle design. Wanneer u meer klasse voor uw huis wenst, laat Ruukki Adamante spreken.

RR798 De Adamante heeft een technische garantie van 50 jaar wanneer deze is voorzien van de coating Pural Mat.

17

Modellen


RR11 RR23 RR29 RR32 RR33 RR35 RR37 RR750 RR779 RR798 RR887

18


Ruukki stalen daken

M onterrey ™ De populairste om verschillende redenen

Ruukki Monterrey past voortreffelijk bij een rijke afwisseling aan landschappen en huizen. Daarom is het ook ons populairste model. Dankzij het lage profiel geeft de Monterrey uw dak een serene uitstraling. De Monterrey biedt u drie opties; Premium, Plus en Standard, die van elkaar verschillen in prestaties op lange termijn.

Ruukki geeft u drie coating opties voor de Monterrey. Wanneer uw keuze valt op de Monterrey Premium, bedraagt de technische garantie 50 jaar doordat deze is voorzien van de nieuwe coating Pural Mat.

19

Modellen


RR11 RR23 RR29 RR32 RR33 RR750 RR779 RR798 RR887 RAL 3011 RAL 7024 RAL 8017

20


Ruukki stalen daken

Profie l T20

Modellen

Voor elk soort constructie Het T20 profiel biedt een veelzijdige oplossing voor dakbedekking behoeften, variÍrend van moderne particuliere huizen tot agrarische gebouwen. Door de lineaire en rigide vorm van de platen is het T20 profiel esthetisch en gemakkelijk te installeren, niet alleen op nieuwbouw, maar ook op bestaande gordingen bij renovatietoepassingen. Profiel T20 biedt twee opties: Premium en Standard. Een typische toepassing voor Profiel T20 Premium is een modern gebouw waar een goed uitgevoerde en gestroomlijnde uiterlijke afwerking goed tot zijn recht komt, terwijl Profiel T20 Standard veelal toegepast wordt in de agrarische sector voor verschillende typen gebouwen, zoals graanschuren, schuren, silo’s en het hoofdgebouw van het complex Het Profiel T20 biedt u twee opties. Profiel T20 Premium heeft een technische garantie van 50 jaar doordatr deze is voorzien van een Pural Mat coating.

21


RR2G3 RR23 RR29 RR33 RR887

22


Ruukki stalen daken

TSP Pro Felsbaar staal Het kenmerk van vakmanschap

Ruukki’s machine gefelste daken en gevels zijn geschikt voor meer uitdagende constructies en omgevingen, bijvoorbeeld karakteristieke stadscentra. Het kan ook gebruikt worden voor moderne architectonische dakconstructies. Een indrukwekkend voorkomen wordt gegarandeerd door gebruik van premium materialen maar ook door de voltooiing met uitzonderlijk hoog vakmanschap. Denk hierbij aan het inwerken en afwerken van bijzondere details in het dak. De zachtheid van het staal is aangepast aan de eisen die gesteld worden voor een optimale plooiing van het materiaal zowel mechanisch als handmatig, waarbij geen concessies zijn gedaan aan de kwaliteit van het staal. TSP Pro daken en gevels worden uitgevoerd met Purex HB coating en hebben een technische garantie van 40 jaar

23

Modellen


Allemaal in dezelfde mate van nauwkeurigheid Het regenwatersysteem maakt het dak

Stalen accessoires, dak doorvoeren en

tot een compleet functioneel pakket

andere accessoires

Het regenwatersysteem leidt het regenwater op een effectieve manier van het dak af. Het regenwatersysteem leidt het regenwater op een effectieve manier van het dak af. De voorvervaardigde onderdelen zijn stevig en gemakkelijk te installeren. Ze zijn vervaardigd uit dubbelzijdig gecoat en gegalvaniseerd staal. De soepele bochten verminderen vuilopstoppingen. Externe gootbeugels zijn stabiel en hebben het voordeel dat ze makkelijk schoon te maken zijn.

Wanneer u kiest voor de accessoires van Ruukki, kiest u voor een stijlvol en tot in het laatste detail functioneel dak. De stalen accessoires, de doorvoeren en de stalen latten zijn vervaardigd uit hetzelfde materiaal als de dakbedekkingplaten en geproduceerd met moderne productiemethodes. Daardoor kunnen ze met precieze afmetingen en met een uniforme kwaliteit gemaakt worden. Ons gestandaardiseerde aanbod maakt snelle leveringen mogelijk. Ondernokken kunnen nodig zijn voor nokken, hoekkepers en kilgoten van het dak. Voor het vastmaken van dakbedekkingsplaten worden zelfborende schroeven met EPDM afdichtingsringen gebruikt. Schroeven worden in passende kleuren geleverd, zodat ze onopgemerkt in het dak opgaan. De doeltreffend ontworpen schroeven boren zich moeiteloos in de oppervlakte.

24

Veiligheidsproducten voor het dak

Ruukki’s daken zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Een dak moet veilig zijn. Al is het dak onderhoudsarm, het dak dient bereikbaar te zijn voor eventuele werkzaamheden, zonder onnodige risico’s te lopen. Ladders, dakbruggen en sneeuwvangers van Ruukki zijn veilige en kwaliteitsvolle oplossingen voor alle daken en doelen. Onze dakveiligheidsproducten zijn zowel in kleur als gegalvaniseerd verkrijgbaar.

Meer informatie over onze producten en diensten vindt u op www.ruukkidak.nl of bij uw plaatselijke dealer. U krijgt tips en brochures over technische details en installaties.


Dakbedekkingsplaten in detail

Classic Premium

RR23

Ruukki stalen daken

RR22

Coating: Pural Mat geĂŤmbosseerd 0,50 mm Technische / esthetische garantie 50/20

Classic

RR29 RR32

RR11

RR750 RR23 RR33

RR22

RR40* RR41* RR887 RR779 RR798

Coating: Pural Mat, PVDF* 0,50 mm Technische / esthetische garantie 50/20

Classic Ecomomy

RR23

RR29

RR32

RR33

RR23

RR29

RR32

RR33

RR29

RR32

RR33

RR750

RR29

RR32

RR11

RR750

RR23

RR33

RR887

RR779

RR798

RR29

RR32

RR11

RR750

RR23

RR33

RR887

RR779

RR798

RR29

RR32

RR11

RR750

RR23

RR33

RR887

RR29

RR32

RR11

RR750

RR23

RR33

RR37

RR35

RR887

RR29

RR32

RR11

RR750

RR23

RR33

RR887

RR779

RR798

RR11

RR23

RR29

RR32

RR33

RR750

RR887

RAL 7024

RAL 8017

Coating: Polyester 0,50 mm Technische / esthetische garantie 30/10

Finnera

RR23

RR750

Coating: Purex 0,50 mm Technische / esthetische garantie 40/15

Decorrey

RR29

Coating: Polyester 0,50 mm Technische / esthetische garantie 30/10

Adamante Coating: Pural Mat 0,50 mm Technische / esthetische garantie 50/20

Monterrey Premium Coating: Pural Mat 0,50 mm Technische / esthetische garantie 50/20

Monterrery Plus Coating: Purex 0,50 mm Technische / esthetische garantie 40/15

Monterrey Standard Coating: Polyester 0,50 mm Technische / esthetische garantie 30/10

T20 Premium Coating: Pural Mat 0,50 mm Technische / esthetische garantie 50/20

T20 Plus Coating: Polyester 0,50 mm Technische / esthetische garantie 40/15

T20 Standard

RR11 RR33 RR750 RAL 3011

Coating: Polyester 0,50 mm Technische / esthetische garantie 30/10

TSP Purex HB

RR2G3 RR23 RR29 RR33 RR887

Coating: Purex HB 0,5 mm Technische / esthetisc0he garantie 40/15

Bovenstaande kleuren betreft een indicatie. Vraag vrijblijvend een kleurmonster aan.

25


• Classic

Hoogte van de naad Werkende breedte Totale breedte Maximale lengte Minimum lengte Materiaal dikte Zinklaag Type C Type D Optie

: 32 mm : 475 mm* : 505 mm : 10.000 mm : 800 mm : 0,50 mm : 275 g/m² : vlak : voorzien van 2 rillen : geluid absorptie vilt

475

32

SR35-475D

P.s: door de omgevouwen geen schroeven nodig bij dakvoet.

• Adamante™

Totale hoogte Dakpanlengte Werkende breedte Totale breedte Maximale lengte Minimum lengte Materiaal dikte Zinklaag

: 55 mm : 350 mm : 125 mm : 1.153 mm : 8.200 mm : 850 mm : 0,50 mm : 275 g/m²

~1153 5 x 225 = 1125 225,0 30,0

TS55-350-1125 25,0

• Monterrey

Totale hoogte Dakpanlengte Werkende breedte Totale breedte Maximale lengte Minimum lengte Materiaal dikte Zinklaag

: 39 mm : 350 mm : 1.100 mm : 1.180 mm : 8.200 mm : 850 mm : 0,50 mm : 275 g/m²

~1180 6 x 183,3 = 1100 183,3

15

26

24

TS39-350-1100


Ruukki stalen daken

• Decorrey

Totale hoogte Dakpanlengte Werkende breedte Totale breedte Maximale lengte Minimum lengte Materiaal dikte Zinklaag

: 28 mm : 350 mm : 1.130 mm : 1.181 mm : 6.800 mm : 850 mm : 0,50 mm : 275 g/m²

~1181 6 x 188,3 = 1130 188,3 18

10

TS28-300-1130

• Finnera Moduul dak Totale hoogte Dakpanlengte Werkende breedte Totale breedte Werkende lengte Totale lengte Materiaal dikte Zinklaag

: 52 mm : 330 mm : 1.140 mm : 190 mm : 660 mm : 725 mm* : 0,50 mm : 275 g/m²

6 x 190 = 1140 22

190 TS52-330-1140 30

Ps: De omgevouwen voorkant maakt het installeren nog eenvoudiger en geeft optimale duurzaamheid

• Profiel T20

Totale hoogte : 17 mm Breedte van trapezium : 28,5 mm Werkende breedte : 1.095 mm Totale breedte : 1.129 mm Maximale lengte : 12.000 mm Minimum lengte : 600 mm Materiaal dikte : 0,50 mm Zinklaag : 275 g/m² 8 x 136,9 = 1095 28,5 T20-29W-1095

27

17

71,5


CNL.001.NL/04.2012/CMS

Ruukki Express Holland / SDS Ommen Systemen & Projecten B.V., Hessenweg West 5b, 7731 RN Ommen +(31)529 45 00 00, +(31)529 45 46 65 www.ruukkidak.nl , www.sdsommen.nl CopyrightŠ2012 Rautaruukki Corporation. Alle rechten voorbehouden. Ruukki, Rautaruukki, Living. Working. Moving. en de productnamen van Ruukki zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Rautaruukki Corporation. Tussentijdse wijzigingen voorbehouden.

Profile for SDS Ommen

Stalen dakpanplaten  

Ruukki stalen dakpanplaten

Stalen dakpanplaten  

Ruukki stalen dakpanplaten

Profile for sdsommen
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded