Page 1

Bij Woonzorggroep Samen behoren:

Vormgeving: SdH vormgeving en art & design Bredewold en Buczynski

Verpleeghuis Magnushof (Schagen) Zorgcentrum De Bron (Schagen) Zorgcentrum De Zandstee (’t Zand) Zorgcentrum Kapellehof (Den Oever) Zorgcentrum Lelypark (Wieringerwerf) Zorgcentrum Winkelmade (Winkel) Zorgcentrum Noorderlicht (Hippolytushoef) Zorgcentrum Molenweid (Wieringerwaard) Woonzorgcomplex Angelapark (Warmenhuizen) Woonzorgcomplex De Caegstate (Schagen) Woonzorgcomplex Hornhoeve (Dirkshorn) Woonzorgcomplex Huys ten Oghe (Callantsoog) Woonzorgcomplex Maria Mater (’t Veld) Woonzorgcomplex Sabinahof (Waarland) Woonzorgcomplex St. Jozefpark (Tuitjenhorn) Woonzorgcomplex Sint Maartenshof (Sint Maarten) Woonzorgcomplex Parkzicht (Hippolytushoef) Woonzorgcomplex de Carrousel (Breezand) Thuiszorg Samen (Schagen) Seniorenhuisvesting Schagen Wijksteunpunt Keijzershoff (Anna Paulowna)

Informatie kunt u ook vinden op onze website: www.samenvrienden.nl

Jaaroverzicht Samen Vrienden Een andere naam De Stichting Vrienden van de Zuster Kueter Stichting heeft haar naam laten veranderen. Sinds de tweede helft van 2009 luidt de nieuwe naam Stichting Samen Vrienden, roepnaam: Samen Vrienden. Samen Vrienden in de meest uitgebreide zin des woords. Als bestuursleden van deze stichting zijn we samen vrienden. Met de donateurs willen wij de vriendschappelijke betrekkingen bestendigen, ook met de adverteerders op de rolstoelbus. En vooral willen wij vrienden zijn van alle cliënten die zijn toevertrouwd aan de zorg van Woonzorggroep Samen. Voor hen doen wij het immers allemaal. Doen wat? Geld zien te krijgen om daarmee ten behoeve van de cliënten allerlei zaken te bekostigen die niet uit het normale budget betaald kunnen worden. In Den Haag gaat men er nog altijd van uit, dat de zorg zich dient te beperken tot strikt noodzakelijke handelingen. Een dagje samen uit mag dan voor betrokken cliënten fantastisch zijn, geld hiervoor beschikbaar stellen is er echter niet bij. Gelet op de bezuinigingen zal deze situatie de komende jaren zeker niet in positief opzicht wijzigen. Meer dan

2009 ooit zal de financiële ondersteuning door sponsors en adverteerders dan ook nodig zijn. Het bestuur is u erkentelijk. Vooral namens de cliënten van Woonzorggroep Samen. Voor hen heeft Samen Vrienden echt inhoud.

Krenten in de pap Wie voor zorg geïndiceerd is, krijgt de zorg die nodig is. Maar daar blijft het dan ook bij. Dat mensen ook behoefte hebben aan afwisseling, zal niemand ontkennen. Meer dan tweeduizend jaar geleden gold bij de Romeinen dan ook de gevleugelde uitspraak: ‘Geef het volk brood en spelen.’ Allerlei vormen van afwisseling zijn dan ook de krenten in de pap, die het leven meer smaak geven, voor gezonde mensen, laat staan voor onze medemensen die door ziekte en zeer zich aan tal van beperkingen blootgesteld zien.

Jaaroverzicht Ook in het afgelopen jaar heeft de Stichting Vrienden van de Zuster Kueter Stichting (Nu: Samen Vrienden) diverse activiteiten georganiseerd om gelden bij elkaar te sprokkelen waarmee activiteiten bekostigd kunnen worden om het leven van de cliënten van Woonzorggroep Samen te


toelbus toelbus? ls o R e d p o rols dverteren ding op onze

A kunnen opfleuren. In dit jaaroverzicht laten wij zien wat wij zoal gedaan hebben om inkomsten te genereren en wat wij ermee gedaan hebben. Dan weet u wat er met uw bijdrage gebeurd is.

aamsvermel se resseerd in n ze secretares Bent u geïnte ct op met on 11. ta n 11 co 1 2 an d – n 0224 o Neemt u fo le samen.nl te , er it de Ru woonzorgroep @ er it ru d mevrouw L. L. n: ook e-maileen U kunt haar

Hoe kan ik Samen Vrienden steunen? Misschien voelt u zich aangespoord om aansluiting te zoeken bij Samen Vrienden. Wat dat betreft houden wij u graag aan het lijntje. Samen Vrienden worden. Dat kan heel eenvoudig. Bijvoorbeeld door donateur te worden. Vanaf € 10,- per jaar schaart u zich bij de Vrienden en oogst u de dankbaarheid van de cliënten van Woonzorggroep Samen. U zult geen tegenstand ondervinden als u meer dan € 10,- overschrijft op bankrekening 651369525 onder vermelding van ‘Donatie aan Samen Vrienden’. Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden om onze doelstellingen te helpen bereiken. Zo kunt u bijvoorbeeld aanschuiven bij onze traditionele Westfriese maaltijd in restaurant ‘de Ontmoeting’ in verpleeghuis Magnushof in Schagen. Komend jaar. Wanneer precies zal via de media bekend gemaakt worden. Zeker is wel dat deze activiteit letterlijk en figuurlijk in de smaak valt, getuige het feit dat wij afgelopen jaar diverse gegadigden moesten teleurstellen, zo groot was de belangstelling.

Hoe besteden wij onze opbrengsten? Het leeuwendeel van onze opbrengsten is bestemd voor het rijdend houden van onze rolstoelbus. Jaarlijks legt de rolstoelbus zo’n 15.000 km in deze contreien af om cliënten de gelegenheid voor een uitstapje te bieden. Vanaf deze plaats willen wij meteen ook onze waardering uitspreken voor de diverse vrijwilligers die met grote inzet achter het stuur van de rolstoelbus plaatsnemen. Immers zonder hen zou er geen gelegenheid zijn om de cliënten van hot naar her te brengen.

Diverse bedrijven staan met naam en logo op de rolstoelbus vermeld. Voor € 500,- per jaar kan ook uw bedrijf hier een vermelding krijgen. Dagelijks is de naam van uw bedrijf dan op vele plekken in de Kop van Noord-Holland te zien, hetgeen de uitstraling van uw bedrijf ongetwijfeld ten goede komt. En meer dan dat. Want met deze vermelding komt tevens naar voren dat uw onderneming getuigt van maatschappelijke betrokkenheid.

Vaarvakantie Eén keer per jaar nemen honderd bewoners deel aan een vaarvakantie op de Nederlandse wateren met het luxe hospitaalschip ‘Prins Willem-Alexander’. Een exclusieve onderbreking in het leven van de bewoners van Woonzorgroep Samen. Alleen al het toeleven naar deze unieke vakantie biedt al de nodige voorpret. Ook het gezamenlijk terugkijken op dit afwisselende uitje en het delen van de ervaringen en herinneringen heeft een hoog positief sociaal gehalte en versterkt de onderlinge betrokkenheid en contacten. Het afgelopen jaar stonden wederom twee weken vaarvakantie gepland. Maar de kosten hiervan zijn niet misselijk. De huur van de ‘Willem Alexander’ bedraagt maar liefst € 23.000,- per week! De Stichting Samen Vrienden heeft hiervoor een bijdrage van € 10.000,- gedaan. Maar ook is deze vakantie mogelijk dankzij diverse medewerkers èn vrijwilligers. Zo gaat dat met Samen Vrienden.

Andere wensen Van tijd tot tijd helpen de Vrienden ook om bescheidener wensen in vervulling te doen gaan. Bijvoorbeeld om de aanschaf van een breedbeeldtelevisie mogelijk te maken, verduisteringsgordijnen aan te schaffen, een dvd-speler, een muziekinstallatie, een videorecorder. Kortom, allemaal zaken die het dagelijks leven van de cliënten kunnen veraangenamen.

Het bestuur in 2009 Acht leden vormen het bestuur van Samen Vrienden. Hieronder een korte kennismaking. • Voorzitter is Martin van Exter, van professie tekstschrijver en freelance docent. • Arie Brugman is de penningmeester. Van huisuit bankier is hij de aangewezen persoon om over de penningen te waken. Met professionele toewijding ziet hij erop toe dat de gelden verantwoord besteed worden. • Rutger Jan Bredewold, beeldend kunstenaar en vormgever. Een vrije vogel met oorspronkelijke ideeën die veel ervaring heeft in de begeleiding van non-profit organisaties in verband met fondswerving. • Hetzelfde kan opgemerkt worden met betrekking tot Friso Scheltema de Heere, als zelfstandig ondernemer werkzaam in de reclamewereld en die er plezier in heeft om zijn professionele kennis aan te wenden om de naamsbekendheid en de uitstraling van de Vrienden te vergroten. • Anneke Molenaar werkt in verpleeghuis Magnushof. Zij zit in het bestuur vanwege haar functie als coördinator van de vrijwilligers en activiteitenbegeleiding. Ze heeft diverse hobby’s, waaronder het ‘skroive van Westfriese verhale’.

• Co Wiskerke. ‘Na mijn loopbaan bij de Koninklijke Marine kon ik tijd maken voor dit mooie werk. Ik werk graag voor – en met de mensen. Daarnaast besteed ik veel tijd aan de lokale politiek en ben ik vrijwilliger bij de atletiekvereniging TAS’82, de Christoforuskerk en de Wijkvereniging Groeneweg.’ • Natascha Stouthart, notaris van professie. De aangewezen persoon om in de arm te nemen als u of iemand uit uw kennissen- of familiekring overweegt schenkingen te doen. • Wouter Jaarsma, voormalig lid van de Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen. Koos na een stage tijdens zijn opleiding tot huisarts bewust voor de zorg voor ouderen. Zijn motto: ‘Je kunt veel meer, als je het maar goed aanpakt.’ Met ingang van 1 januari ging hij met OBU en trad toe tot het bestuur. • Babs Lont. Zij is lange tijd betrokken geweest bij de zorg en kent het klappen van de zweep. Iedereen kijkt graag uit naar een verzetje. Daar wil mevrouw Lont zich mede voor inzetten. • Lammie de Ruiter. Zij maakt geen deel uit van het bestuur, maar als toegevoegd secretaresse is zij onmisbaar. Van tijd tot tijd herinnert zij de voorzitter aan gemaakte afspraken. Een dame die achter de schermen veel belangrijk werk verricht.

Wisselingen bestuur 2010 In het komende jaar zullen er in de samenstelling van het bestuur van Samen Vrienden enkele wijzigingen komen. De huidige voorzitter Martin van Exter wil de voorzittershamer graag aan iemand anders overdragen en vervolgens als ‘normaal’ lid aanblijven. Arie Brugman, penningmeester, wil na vele jaren uiterst bekwame inzet er een punt achter zetten. Vanaf deze plek alvast een woord van dank aan onze scheidende penningmeester en voorzitter.

Informatie kunt u ook vinden op onze website: www.samenvrienden.nl


toelbus toelbus? ls o R e d p o rols dverteren ding op onze

A kunnen opfleuren. In dit jaaroverzicht laten wij zien wat wij zoal gedaan hebben om inkomsten te genereren en wat wij ermee gedaan hebben. Dan weet u wat er met uw bijdrage gebeurd is.

aamsvermel se resseerd in n ze secretares Bent u geïnte ct op met on 11. ta n 11 co 1 2 an d – n 0224 o Neemt u fo le samen.nl te , er it de Ru woonzorgroep @ er it ru d mevrouw L. L. n: ook e-maileen U kunt haar

Hoe kan ik Samen Vrienden steunen? Misschien voelt u zich aangespoord om aansluiting te zoeken bij Samen Vrienden. Wat dat betreft houden wij u graag aan het lijntje. Samen Vrienden worden. Dat kan heel eenvoudig. Bijvoorbeeld door donateur te worden. Vanaf € 10,- per jaar schaart u zich bij de Vrienden en oogst u de dankbaarheid van de cliënten van Woonzorggroep Samen. U zult geen tegenstand ondervinden als u meer dan € 10,- overschrijft op bankrekening 651369525 onder vermelding van ‘Donatie aan Samen Vrienden’. Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden om onze doelstellingen te helpen bereiken. Zo kunt u bijvoorbeeld aanschuiven bij onze traditionele Westfriese maaltijd in restaurant ‘de Ontmoeting’ in verpleeghuis Magnushof in Schagen. Komend jaar. Wanneer precies zal via de media bekend gemaakt worden. Zeker is wel dat deze activiteit letterlijk en figuurlijk in de smaak valt, getuige het feit dat wij afgelopen jaar diverse gegadigden moesten teleurstellen, zo groot was de belangstelling.

Hoe besteden wij onze opbrengsten? Het leeuwendeel van onze opbrengsten is bestemd voor het rijdend houden van onze rolstoelbus. Jaarlijks legt de rolstoelbus zo’n 15.000 km in deze contreien af om cliënten de gelegenheid voor een uitstapje te bieden. Vanaf deze plaats willen wij meteen ook onze waardering uitspreken voor de diverse vrijwilligers die met grote inzet achter het stuur van de rolstoelbus plaatsnemen. Immers zonder hen zou er geen gelegenheid zijn om de cliënten van hot naar her te brengen.

Diverse bedrijven staan met naam en logo op de rolstoelbus vermeld. Voor € 500,- per jaar kan ook uw bedrijf hier een vermelding krijgen. Dagelijks is de naam van uw bedrijf dan op vele plekken in de Kop van Noord-Holland te zien, hetgeen de uitstraling van uw bedrijf ongetwijfeld ten goede komt. En meer dan dat. Want met deze vermelding komt tevens naar voren dat uw onderneming getuigt van maatschappelijke betrokkenheid.

Vaarvakantie Eén keer per jaar nemen honderd bewoners deel aan een vaarvakantie op de Nederlandse wateren met het luxe hospitaalschip ‘Prins Willem-Alexander’. Een exclusieve onderbreking in het leven van de bewoners van Woonzorgroep Samen. Alleen al het toeleven naar deze unieke vakantie biedt al de nodige voorpret. Ook het gezamenlijk terugkijken op dit afwisselende uitje en het delen van de ervaringen en herinneringen heeft een hoog positief sociaal gehalte en versterkt de onderlinge betrokkenheid en contacten. Het afgelopen jaar stonden wederom twee weken vaarvakantie gepland. Maar de kosten hiervan zijn niet misselijk. De huur van de ‘Willem Alexander’ bedraagt maar liefst € 23.000,- per week! De Stichting Samen Vrienden heeft hiervoor een bijdrage van € 10.000,- gedaan. Maar ook is deze vakantie mogelijk dankzij diverse medewerkers èn vrijwilligers. Zo gaat dat met Samen Vrienden.

Andere wensen Van tijd tot tijd helpen de Vrienden ook om bescheidener wensen in vervulling te doen gaan. Bijvoorbeeld om de aanschaf van een breedbeeldtelevisie mogelijk te maken, verduisteringsgordijnen aan te schaffen, een dvd-speler, een muziekinstallatie, een videorecorder. Kortom, allemaal zaken die het dagelijks leven van de cliënten kunnen veraangenamen.

Het bestuur in 2009 Acht leden vormen het bestuur van Samen Vrienden. Hieronder een korte kennismaking. • Voorzitter is Martin van Exter, van professie tekstschrijver en freelance docent. • Arie Brugman is de penningmeester. Van huisuit bankier is hij de aangewezen persoon om over de penningen te waken. Met professionele toewijding ziet hij erop toe dat de gelden verantwoord besteed worden. • Rutger Jan Bredewold, beeldend kunstenaar en vormgever. Een vrije vogel met oorspronkelijke ideeën die veel ervaring heeft in de begeleiding van non-profit organisaties in verband met fondswerving. • Hetzelfde kan opgemerkt worden met betrekking tot Friso Scheltema de Heere, als zelfstandig ondernemer werkzaam in de reclamewereld en die er plezier in heeft om zijn professionele kennis aan te wenden om de naamsbekendheid en de uitstraling van de Vrienden te vergroten. • Anneke Molenaar werkt in verpleeghuis Magnushof. Zij zit in het bestuur vanwege haar functie als coördinator van de vrijwilligers en activiteitenbegeleiding. Ze heeft diverse hobby’s, waaronder het ‘skroive van Westfriese verhale’.

• Co Wiskerke. ‘Na mijn loopbaan bij de Koninklijke Marine kon ik tijd maken voor dit mooie werk. Ik werk graag voor – en met de mensen. Daarnaast besteed ik veel tijd aan de lokale politiek en ben ik vrijwilliger bij de atletiekvereniging TAS’82, de Christoforuskerk en de Wijkvereniging Groeneweg.’ • Natascha Stouthart, notaris van professie. De aangewezen persoon om in de arm te nemen als u of iemand uit uw kennissen- of familiekring overweegt schenkingen te doen. • Wouter Jaarsma, voormalig lid van de Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen. Koos na een stage tijdens zijn opleiding tot huisarts bewust voor de zorg voor ouderen. Zijn motto: ‘Je kunt veel meer, als je het maar goed aanpakt.’ Met ingang van 1 januari ging hij met OBU en trad toe tot het bestuur. • Babs Lont. Zij is lange tijd betrokken geweest bij de zorg en kent het klappen van de zweep. Iedereen kijkt graag uit naar een verzetje. Daar wil mevrouw Lont zich mede voor inzetten. • Lammie de Ruiter. Zij maakt geen deel uit van het bestuur, maar als toegevoegd secretaresse is zij onmisbaar. Van tijd tot tijd herinnert zij de voorzitter aan gemaakte afspraken. Een dame die achter de schermen veel belangrijk werk verricht.

Wisselingen bestuur 2010 In het komende jaar zullen er in de samenstelling van het bestuur van Samen Vrienden enkele wijzigingen komen. De huidige voorzitter Martin van Exter wil de voorzittershamer graag aan iemand anders overdragen en vervolgens als ‘normaal’ lid aanblijven. Arie Brugman, penningmeester, wil na vele jaren uiterst bekwame inzet er een punt achter zetten. Vanaf deze plek alvast een woord van dank aan onze scheidende penningmeester en voorzitter.

Informatie kunt u ook vinden op onze website: www.samenvrienden.nl


Bij Woonzorggroep Samen behoren:

Vormgeving: SdH vormgeving en art & design Bredewold en Buczynski

Verpleeghuis Magnushof (Schagen) Zorgcentrum De Bron (Schagen) Zorgcentrum De Zandstee (’t Zand) Zorgcentrum Kapellehof (Den Oever) Zorgcentrum Lelypark (Wieringerwerf) Zorgcentrum Winkelmade (Winkel) Zorgcentrum Noorderlicht (Hippolytushoef) Zorgcentrum Molenweid (Wieringerwaard) Woonzorgcomplex Angelapark (Warmenhuizen) Woonzorgcomplex De Caegstate (Schagen) Woonzorgcomplex Hornhoeve (Dirkshorn) Woonzorgcomplex Huys ten Oghe (Callantsoog) Woonzorgcomplex Maria Mater (’t Veld) Woonzorgcomplex Sabinahof (Waarland) Woonzorgcomplex St. Jozefpark (Tuitjenhorn) Woonzorgcomplex Sint Maartenshof (Sint Maarten) Woonzorgcomplex Parkzicht (Hippolytushoef) Woonzorgcomplex de Carrousel (Breezand) Thuiszorg Samen (Schagen) Seniorenhuisvesting Schagen Wijksteunpunt Keijzershoff (Anna Paulowna)

Informatie kunt u ook vinden op onze website: www.samenvrienden.nl

Jaaroverzicht Samen Vrienden Een andere naam De Stichting Vrienden van de Zuster Kueter Stichting heeft haar naam laten veranderen. Sinds de tweede helft van 2009 luidt de nieuwe naam Stichting Samen Vrienden, roepnaam: Samen Vrienden. Samen Vrienden in de meest uitgebreide zin des woords. Als bestuursleden van deze stichting zijn we samen vrienden. Met de donateurs willen wij de vriendschappelijke betrekkingen bestendigen, ook met de adverteerders op de rolstoelbus. En vooral willen wij vrienden zijn van alle cliënten die zijn toevertrouwd aan de zorg van Woonzorggroep Samen. Voor hen doen wij het immers allemaal. Doen wat? Geld zien te krijgen om daarmee ten behoeve van de cliënten allerlei zaken te bekostigen die niet uit het normale budget betaald kunnen worden. In Den Haag gaat men er nog altijd van uit, dat de zorg zich dient te beperken tot strikt noodzakelijke handelingen. Een dagje samen uit mag dan voor betrokken cliënten fantastisch zijn, geld hiervoor beschikbaar stellen is er echter niet bij. Gelet op de bezuinigingen zal deze situatie de komende jaren zeker niet in positief opzicht wijzigen. Meer dan

2009 ooit zal de financiële ondersteuning door sponsors en adverteerders dan ook nodig zijn. Het bestuur is u erkentelijk. Vooral namens de cliënten van Woonzorggroep Samen. Voor hen heeft Samen Vrienden echt inhoud.

Krenten in de pap Wie voor zorg geïndiceerd is, krijgt de zorg die nodig is. Maar daar blijft het dan ook bij. Dat mensen ook behoefte hebben aan afwisseling, zal niemand ontkennen. Meer dan tweeduizend jaar geleden gold bij de Romeinen dan ook de gevleugelde uitspraak: ‘Geef het volk brood en spelen.’ Allerlei vormen van afwisseling zijn dan ook de krenten in de pap, die het leven meer smaak geven, voor gezonde mensen, laat staan voor onze medemensen die door ziekte en zeer zich aan tal van beperkingen blootgesteld zien.

Jaaroverzicht Ook in het afgelopen jaar heeft de Stichting Vrienden van de Zuster Kueter Stichting (Nu: Samen Vrienden) diverse activiteiten georganiseerd om gelden bij elkaar te sprokkelen waarmee activiteiten bekostigd kunnen worden om het leven van de cliënten van Woonzorggroep Samen te

Jaarverslag Samen Vrienden 2009  

Jaarverslag Samen Vrienden 2009