Page 1

Jaaroverzicht Samen Vrienden Wat heeft de Stichting Samen Vrienden in 2012 allemaal georganiseerd om gelden te verdienen waarmee activiteiten bekostigd kunnen worden om het leven van de bewoners van alle locaties van de Woonzorggroep Samen te kunnen opfleuren? Graag geeft het bestuur in dit jaarverslag deze activiteiten kort weer.

2012 belang vindt dat de bootreis betaalbaar blijft voor iedereen, zal deze verhoging een structureel karakter krijgen. Mede dankzij vele medewerkers en vrijwilligers die hiervoor een week van hun eigen vakantie opofferen is het weer een groot succes geworden!

De rolstoelbus De gerestylde rolstoelbus, die de cliënten de gelegenheid biedt voor een uitstapje, valt lekker op in het NoordHollandse landschap. Wel is het door het economische tij lastiger om de bus volledig vol te krijgen met adverteerders. Er zijn dus nog wat plekken op de bus over en we hopen dat deze plekken in 2013 opgevuld zullen worden. Op onze website www.samenvrienden.nl is meer informatie te lezen over de mogelijkheden. Na jaren het onderhoud van de bus naar tevredenheid te hebben gedaan, is Haulo gestopt met zijn bedrijfswerkzaamheden en dus ook gestopt met het onderhoud van de rolstoelbus. Gelukkig hebben we een opvolger voor Haulo gevonden en mag Groet autobedrijven dit nu doen. Vanaf deze plaats spreken wij natuurlijk onze waardering uit voor alle vrijwilligers die met grote inzet achter het stuur van de rolstoelbus plaatsnemen. Zonder hen rijdt de bus niet!

Varen, varen! Een keer per jaar nemen honderd bewoners deel aan een vaarvakantie op de Nederlandse wateren met het luxe hospitaalschip ‘Prins Willem Alexander’. Een exclusieve onderbreking in het leven van de bewoners van Woonzorggroep Samen. Alleen al het toeleven naar deze unieke vaarvakantie biedt de nodige voorpret en daarnaast heeft het gezamenlijk terugkijken op dit afwisselende uitje en het delen van ervaringen en herinneringen een hoog positief sociaal gehalte, en versterkt de onderlinge betrokkenheid en contacten. De huur voor twee weken van de ‘Prins Willem Alexander’ is een aanzienlijk bedrag. In 2012 heeft de Stichting Samen Vrienden hiervoor een bijdrage gedaan van € 15.000,-. Ten opzichte van voorgaande jaren is dat een bedrag van € 5000,- meer, omdat de kosten voor de huur van de boot gestegen zijn. Omdat het bestuur het van

Optredens Joke Oud Zangeres Joke Oud heeft op uitnodiging van de Stichting Samen Vrienden alle huizen van de Woonzorggroep Samen bezocht om daar een optreden te verzorgen. De bewoners waren zeer enthousiast over het optreden van Joke en regelmatig werd er gezellig meegezongen door een ieder. Naast de liedjes vertelde Joke, die in wisselende outfits verscheen, ook korte verhaaltjes onder meer over haar jeugd in Spierdijk. Voor vele bewoners zeer herkenbare verhalen van vroegere tijden. Al met al zeer geslaagde optredens!


Bijdragen aan projecten

Eindejaarsacties

Van tijd tot tijd helpen de Vrienden ook om andere, eenmalige, wensen in vervulling te laten gaan. In 2012 is zo een bijdrage geleverd aan 't Tuinpad, voorheen de alzheimertuin, heeft de Hornhoeve in Dirkshorn een bijdrage gekregen voor een arresleetocht en is aan het Noorderlicht in Hippolytushoef een LED TV geschonken. Ook zijn er eenmalige bijdragen gegeven aan Huys ten Oghe in Callantsoog en Sabinahof in Waarland vanwege hun respectievelijk 20 en 12,5 jarig bestaan.

Altijd worden er jaarlijks kerstmarkten georganiseerd en zo dus ook in 2012. Er zijn Kerstmarkten geweest in Noorderlicht, Lelypark en in Magnushof. Het blijven altijd leuke en vooral gezellige markten waar we menigeen mogen begroeten en met veel plezier onze heerlijke erwtensoep verkopen.

Kofferbakmarkten Helaas was 2012 best een nat jaar en als het dan niet regende, was het zo warm dat mensen liever naar het strand gingen dan op de kofferbakmarkt hun waar te koop aanboden. De vijf kofferbakmarkten werden hierdoor niet altijd even goed gevuld, maar de mensen die er stonden waren wel enthousiast! Ondertussen is er een enorm mailbestand ontstaan van alle deelnemers van de markt, waardoor bij toekomstige markten heel gericht uitnodigingen gestuurd kunnen worden. Ook in 2013 gaan we weer volop met de kofferbakmarkten aan de slag!

Website

Het bestuur van Samen Vrienden In 2012 bestond het bestuur van Samen Vrienden uit de volgende personen: Wouter Jaarsma (voorzitter) Co Wiskerke (penningmeester) Lammie de Ruiter (secretariaat) Friso Scheltema de Heere Willem van de Sande Babs Lont Greet Koning Annette Tesselaar Anneke Molenaar

Bij Woonzorggroep Samen behoren: Verpleeghuis Magnushof (Schagen) Zorgcentrum De Bron (Schagen) Zorgcentrum De Zandstee (’t Zand) Zorgcentrum Kapellehof (Den Oever) Zorgcentrum Lelypark (Wieringerwerf) Zorgcentrum Molenweid (Wieringerwaard) Zorgcentrum Noorderlicht (Hippolytushoef)

Anneke Molenaar (l) en Greet Koning pakken oliebollen in.

Bezoek regelmatig onze website: www.samenvrienden.nl

Woonzorgcomplex Angelapark (Warmenhuizen) Woonzorgcomplex De Caegstate (Schagen) Woonzorgcomplex De Carrousel (Breezand) Woonzorgcomplex De Trambaan (Nieuwe Niedorp) Woonzorgcomplex Hornhoeve (Dirkshorn) Woonzorgcomplex Huys ten Oghe (Callantsoog) Woonzorgcomplex Maria Mater (’t Veld) Woonzorgcomplex Parkzicht (Hippolytushoef) Woonzorgcomplex Sabinahof (Waarland) Woonzorgcomplex St. Jozefpark (Tuitjenhorn) Woonzorgcomplex St. Maartenshof (Sint Maarten) Wijksteunpunt Keijzershoff (Anna Paulowna)

Vormgeving en opmaak: SdH vormgeving

Wellicht is het u al opgevallen; in 2012 is de website van de Samen Vrienden geheel vernieuwd. Naast de koppeling van sociale media aan de site is er ook een aantal andere zaken bijgekomen. Nieuw op de site is de digitale nieuwsbrief (www.samenvrienden.nl > nieuwsbrief) waar u zich voor kunt aanmelden, zodat u meteen op de hoogte bent van het wel en wee van de Stichting. Ook is er dit jaar gebruik gemaakt van een online bestelformulier voor de oliebollen en de bestellingen zijn dit jaar voor een deel via deze weg bij de Stichting terecht gekomen.

De oliebollenverkoop verliep dit jaar een beetje anders dan anders. Naast de mogelijkheid tot het online bestellen van deze lekkernij was wel de grootste verandering de inkoop van de oliebollen en appelbeignets. Het vaste inkoopkanaal via Samen was geen optie meer, dus zijn we op zoek gegaan naar een alternatief en hebben die gevonden in bakkerij Alkemade uit Anna Paulowna. Zij hebben ons de heerlijke oliebollen kunnen leveren en veel mensen hebben 2012 dan ook met een verse oliebol of appelbeignet van de Samen Vrienden kunnen afsluiten.

Jaaroverzicht Samen Vrienden 2012  

Jaaroverzicht Samen Vrienden 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you