Issuu on Google+

Jaaroverzicht Samen Vrienden Wat doen we en voor wie? De Stichting Samen Vrienden zamelt geld in om daarmee ten behoeve van de bewoners van Woonzorggroep Samen allerlei zaken te bekostigen die niet uit het normale budget betaald kunnen worden. In Den Haag gaat men er nog altijd van uit, dat de zorg zich dient te beperken tot strikt noodzakelijke handelingen. Een dagje samen uit mag dan voor betrokken cliënten fantastisch zijn, geld hiervoor beschikbaar stellen is er echter niet bij. Meer dan ooit zal de financiële ondersteuning door donateurs, sponsoren en adverteerders dan ook nodig zijn. Het bestuur van de Stichting is u erkentelijk. Vooral namens de bewoners. Voor hen heeft Samen Vrienden echt inhoud.

2010 De rolstoelbus

Het leeuwendeel van onze opbrengsten is bestemd voor het rijdend houden van onze rolstoelbus. Jaarlijks legt deze bus een dikke 15.000 km af, om cliënten de gelegenheid voor een uitstapje te bieden. Vanaf deze plaats spreken wij ook de waardering uit naar alle vrijwilligers die met grote inzet achter het stuur van de rolstoelbus plaatsnemen. Zonder hen zou er geen gelegenheid zijn om de bewoners te halen en te brengen. Diverse bedrijven staan met logo op de bus. Op onze website kunt u de mogelijkheden lezen onder het kopje “Doelen”.

Om extra geld te genereren organiseren wij kofferbakmarkten, een Westfriese avond en op oudejaarsdag verkoopt Samen Vrienden in verpleeghuis Magnushof te Schagen oliebollen, die elk jaar opnieuw gretig aftrek vinden. Daarnaast staan wij op diverse kerstmarkten van Woonzorggroep Samen met een loterij met veel mooie door ondernemers gesponsorde prijzen.

Samen Vrienden worden? Misschien voelt u zich aangespoord om aansluiting te zoeken bij Samen Vrienden. Samen Vrienden worden, dat kan heel eenvoudig. Bijvoorbeeld door donateur te worden. Vanaf €10,- per jaar schaart u zich bij de Vrienden en oogst u de dankbaarheid van de bewoners van Woonzorggroep Samen. U kunt uw donatie over maken op bankrekening 651369525 onder vermelding van ′donatie aan Samen Vrienden′.

Jaaroverzicht Ook in het afgelopen jaar heeft de Stichting Samen Vrienden diverse activiteiten georganiseerd om gelden bij elkaar te sprokkelen waarmee activiteiten bekostigd kunnen worden om het leven van de bewoners van Woonzorggroep Samen te kunnen opfleuren.

Vaarvakantie Een keer per jaar nemen honderd bewoners deel aan een vaarvakantie op de Nederlandse wateren met het luxe hospitaalschip ‘Prins Willem Alexander’. Een exclusieve onderbreking in het leven van de bewoners. Alleen al het toeleven naar deze unieke vaarvakantie biedt al de nodige voorpret. Daarnaast heeft het


gezamenlijk terugkijken op dit afwisselende uitje en het delen van ervaringen en herinneringen een hoog positief sociaal gehalte, en versterkt de onderlinge betrokkenheid en contacten. De kosten voor de twee weken huur is niet gering en de Stichting Samen Vrienden heeft hiervoor een bijdrage gedaan van € 10.000,- Maar ook is deze vakantie alleen mogelijk dankzij diverse medewerkers en vrijwilligers die hiervoor een week van hun eigen vakantie opofferen.

lstoelbus lstoelbus? o R e d p o n onze ro Advertere melding op aamsver l onder het resseerd in n envrienden.n am .s w Bent u geïnte w w secretaresse onze website p met onze o ct ta Kijk dan op n co ” of Neem 1 11 11. kopje “Doelen uiter, telefoon 0224 – 2 men.nl R nzorgroepsa e o d o w L. @ w u er it ro mev n: L.dru ook e-maile U kunt haar

Deze bus kan rijden voor de bewoners van Woonzorgroep Samen mede dankzij deze vriende

Rolstoelbus vrienden worden? www.samenvrienden.nl

Andere wensen

Het bestuur van Samen Vrienden

Van tijd tot tijd helpt Samen Vrienden ook om bescheidener wensen in vervulling te laten gaan. Bijvoorbeeld elektronische apparatuur (muziekinstallaties, televisies) voor de gezamenlijke woonkamers of optredens. Dit jaar verzorgde Diaboliques 15 optredens op verschillende locaties met een show vol amusement. Wat hebben de mensen ervan genoten. Kortom, allemaal zaken die het dagelijks leven van de bewoners kunnen veraangenamen.

In 2010 zijn er wat bestuurswisselingen geweest. Hieronder een overzicht van het huidige bestuur van Samen Vrienden: Wouter Jaarsma (voorzitter) Co Wiskerke (penningmeester) Friso Scheltema de Heere Willem van de Sande Natascha Stouthart Babs Lont Anneke Molenaar Lammie de Ruiter (secretariaat)

Bij Woonzorggroep Samen behoren:

Informatie kunt u ook vinden op onze website: www.samenvrienden.nl

Vormgeving: SdH vormgeving

Verpleeghuis Magnushof (Schagen) Zorgcentrum De Bron (Schagen) Zorgcentrum De Zandstee (’t Zand) Zorgcentrum Kapellehof (Den Oever) Zorgcentrum Lelypark (Wieringerwerf) Zorgcentrum Winkelmade (Winkel) Zorgcentrum Noorderlicht (Hippolytushoef) Zorgcentrum Molenweid (Wieringerwaard) Woonzorgcomplex Angelapark (Warmenhuizen) Woonzorgcomplex De Caegstate (Schagen) Woonzorgcomplex Hornhoeve (Dirkshorn) Woonzorgcomplex Huys ten Oghe (Callantsoog) Woonzorgcomplex Maria Mater (’t Veld) Woonzorgcomplex Sabinahof (Waarland) Woonzorgcomplex St. Jozefpark (Tuitjenhorn) Woonzorgcomplex St. Maartenshof (Sint Maarten) Woonzorgcomplex Parkzicht (Hippolytushoef) Woonzorgcomplex de Carrousel (Breezand) Thuiszorg Samen (Schagen) Seniorenhuisvesting Schagen Wijksteunpunt Keijzershoff (Anna Paulowna)


Jaaroverzicht Samen Vrienden 2010