Page 1


De redactie van Femme

In Nederland voldoet zes op de tien mensen aan de b e w e e g n o r m v a n m i n i m a a l 3 0 m i n u t e n p e r d a g b e w e g e n . To c h i s dit nog niet genoeg, er zijn nog erg veel mensen met overgewicht en die daar door ziektes hebben zoals suikerziekte of iets aan het hart of de bloedvaten. In dit nummer staat wat informatie over verschillende evenementen speciaal voor vrouwen die een gezondere levensstijl willen, bijvoorbeeld de Leontien Ladies Ride. Ook is er een inter view met een d e e l n e e m s t e r o v e r h a a r e r v a r i n g e n m e t d e ‘g e z e l l i g s t e f i e t s t o c h t v a n N e d e r l a n d ’. Ve r d e r h e b b e n w e n a t u u r l i j k s p o r t m o d e , v o o r d e s p o r t i e v e vrouw die van de nieuwste trends op de hoogte wilt zijn. En make -up tips om ook na het spor ten er geweldig uit te zien. Tijs Limpens eindredacteur FEMME.

1 - 3 FEMME


Femme Hoofdredactie Tijs Limpens Art direction Sabine de Kort Mara van Doorenmalen Redactie Managers Bram de Leuw Rick de Knegt Tom Nieuwenhuizen

Sportmode pagina 18 Vaste rubrieken

6 - Lezersreacties en brieven 8 - Column Sabine. Sporten is gezond. 25 - Puzzel en win! Genieten in de sauna. 26 - Weekmenu 28 - Abonnementsvormen 29 - Horoscoop 31 - Volgende week!

Mode en beauty

10 - Make up tips. Prachtig gekleurde ogen 18 - Mode reportage. Zo zie je er sportief en modieus uit

FEMME 1 - 4

Mode & Beauty Tijs Limpens Culinair Rick de Knegt Wonen Tom Nieuwenhuizen Reportage Sabine de Kort Weekmenu Tijs Limpens Tekst- en eindredactie Tijs Limpens Sabine de Kort Projectredactie Sabine de Kort Beeldredactie Tijs Limpens Vormgeving Sabine de Kort Indeling en technische eindredactie Sabine de Kort Internet Sabine de Kort Adverteren Tel. 013-466 18 41 Salesvrouwen@Femme-uitgevers.nl Zie: www.femme-uitgevers.nl Uitgever Sabine de Kort Ons adres is redactie Femme, Postbus 5102, 2130 JC Tilburg redactie@Femme.nl


Deze week in FEMME Huisstyling pagina 23

Lezen

12 - Interview Leontien van Moorsel. Carrière, moederschap en de Leontien Ladies Ride. 16 - Informatie Ladies Ride en Jumbo 16 - Interview deelneemster Ladies Ride

Aanbiedingen en extra’s

23 - Minicurus huisstyling. Zo krijg jij de inrichting die je zelf wilt. 24 - Holland Casino Ladies Day. Een dagje uit met vriendinnen!

Interview met Leontien van Moorsel

1 - 5 FEMME


Oude liefde roest niet

In Memories zie je mensen hun vroegere liefde terugvinden. Steeds weer blijkt dat gevoelens die jarenlang sluimerden door deze ontmoetingen weer naar boven komen en dat beide partijen enorm blij zijn elkaar terug te zien. Vaak gaat het om mensen die intussen getrouwd zijn en een gezin hebben. Mijn vraag is nu: hoe gaat de partner hiermee om? Dit aspect wordt nooit belicht en omdat ik in een soortgelijke situatie terecht ben gekomen, ben ik toch wel erg benieuwd hoe anderen hiermee omgaan. Wat mijzelf betreft, ik heb het er nog steeds moeilijk mee. Na vijftig jaar huwelijk duikt een relatie van vroeger op die he waagt mijn leven op zijn kop te zetten omdat zij zo nodig mijn man terug moet zien. T.

Wat een blunder.

Samen met mijn dochter Jeanet ga ik naar Lichtjesavond in Voorburg. Als we daar aankomen, heb ik heel veel zin in koffie. We kijken om ons heen en mijn dochter ziet een leuk café. “kom mam, dat ziet er gezellig uit.” Gearmd lopen we het stenen trafje af en we stappen naar binnen. Als we om ons heen kijken, zien we dat we midden in een woonkamer vol mensen staan. Heet gezellig, dat wel. Maar het was gewoon een prachtig versierd huis! Hanny van Leeuwen

Tweet van de week

“krijg ineens een lekke band! Maar geluk bij een ongeluk.... Náást het kantoor van de Wegenwacht” Nicolette van Dam. Nicolette volgen? Ga naar www.twitter.com/Femme Wij volgen haar ook!

IK BEN WEER MAMA! Als ik op de achtste dag na de uitgerekende datum opsta, ben ik zenuwachtig. Vandaag gaan ze haar halen. We hebben alles tot in den treure besproken. Het kan bijna niet misgaan, in ieder geval niet zoals bij mijn eerste bevalling, toen ik in krietieke toestand naar de OK werd gebracht, omdat mijn baarmoeder niet wilde sluiten. Eenmaal in het ziekenhuis voel ik me veilig. De bevalling verloopt soepel en na vier uur heb ik mijn dochter in mijn armen. Dan gaat het mis. De placenta wil er niet uit. Mijn man en ik kijken elkaar aan, maar hoeven niets te zeggen. Het komt goed. Op weg naar de OK duim ik, bid ik en vertrouw op mijn gevoel. Je kunt het, nog één keer, de laatste. Als ik wakker wordt, is het licht. Het eerste wat ik denk, is: ik ben er, de operatie is goed gegaan, ik ben weer mama! Annet van den Bosch

FEMME 1 - 6


Voetbalplaatjes sparen

Vandaag begint de leukste spaaractie aller tijden. Weg met de Dungans, Streetbeens en Disneyfiguren. Voetbalplaatjes gaan we sparen! En niet zomar voetballers, nee, de spelers van de plaatselijke voetbalvereniging! zal ik ook bij de uitgang van de supermarkt mensen opwachten en vragen: “mevrouw, heeft u voetbalplaatjes?”, zoals de kinderen deden toen er een spaaractie was bij de grote supermarkt. want mijn zoon zit ook bij de plaatjes. trots zit hij aan de keukentafel de pakjes open te maken. Teamgenoten en de kleine F-jes zitten er bij, trainers en coaches, zal hij er deze keer zelf bij zijn? “mam, je moet meer boodschappen doen hoor!” Ook in het team is het onderwerp van gesprek. Leuk dat ze er nog zo’n lol over hebben. En dat ze als rond de twintig zijn, maakt niets uit. Een trotse moeder

Ik zag het licht.

We hebben het zeven jaar volgehouden. Leven aan de andere kant van de wereld. Alles hebben we eraan gedan om daar gelukkig te worden, te aarden en ons bedrijf te laten slagen. Het is ons niet gelukt, maar om dat de erkennen hebben we heel wat strijd moeten leveren met onszelf en met elkaar. We wilden niet toegeven dat we er geen toekomst meer in zagen. tot ik een weekend in retraite ging. De stilte maakte mijn hoofd leeg, ik kon weer helder denken en vond de kracht om de knoop door te hakken. Ik had letterlijk het licht gezien. Een maand later waren we terug. Dat is nu drie jaar geleden en we hebben geen moment spijt gehad van deze beslissing. Saskia

1 - 7 FEMME


COLUMN

SPORTEN

FEMME 1 - 8

Wij Nederlanders zijn over het algemeen best sportief. Zes op de tien Nederlanders voldoen aan de beweegnorm van minimaal 30 minuten per dag. Dat klinkt toch best goed? Maar hoe komt het dan, dat er toch nog best veel Nederlanders zijn die last hebben van overgewicht, of zelfs obesitas? Deze vormen kunnen erfelijk zijn. Dat betekend niet dat je thuis op de bank moet gaan zitten en helemaal niet moet gaan bewegen. Natuurlijk is het vervelend als het erfelijk. Hier kan weinig aan veranderd worden. Maar zorg er voor dat je fit bent door bijvoorbeeld te gaan wandelen en uiteindelijk een mooi doel halen.

Het is goed om te blijven bewegen. Als je normaal blijft bewegen en minimaal één keer in de week gaat sporten, ben je een stuk energiekvoller. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die minimaal 1 keer in de week sporten veel vrolijker zijn, beter kunnen nadenken en minder snel opgeven. Dus mocht je voor een nieuwe baan willen gaan, en willen ze zien dat je doorzettingsvermogen hebt, laat dan weten dat je sport. Maar je moet ook een beetje uitkijken. Vertel niet te snel wélke sport je doet, niet alle sporten worden namelijk gewaardeerd.

Tekst: Sabine de Kort

Bazen zijn minder gek op voetballers, omdat deze redelijk vaak op maandag ziek kunnen zijn en soms een redelijk ernstige blessure kunnen krijgen, zodat ze niet kunnen werken. Zwemmers daarentegen zijn wel erg in trek, deze sporters hebben weinig blessures en toch veel wilskracht om iets te bereiken.

Zes op de tien Nederlanders voldoet aan de beweegnorm van minimaal 30 minuten per dag.


KNALLENDE OGEN!

Oogschaduw is een veel gebruikt make-up artikel. Omdat er verschillende kleuren oogschaduw zijn, zijn er ook verschillende toepassingen voor. Sommige kleuren laten je ogen meer spreken. Maar het aller belangrijkste is de kleur van je ogen. Deze week speciaal voor de mensen met blauwe ogen, ontdek hoe jij je ogen nog meer glans kunt geven. BLAUW RANDJE Breng een blauwe eyeliner aan rond de ogen, zowel boven als onder. Breng vervolgens lichtblauwgrijze oogschaduw aan op het bovenste ooglid en een smalle lijn onder het oog. Gebruik aan de buitenkant van het oog wat donkerblauwgrijze oogschaduw. Maak het af met een grijze of donkerbruine mascara.

FEL BLAUW Iets opvallender is deze felle blauwe oogschaduw. Breng eerst een donkergrijze eyeliner aan die je wat vervaagd. Vervolgens de felblauwe oogschaduw op het bovenste ooglid. Er is ook wat bruine oogschaduw aangebracht aan de binnenkant van het bovenste ooglid. Gebruik grijze of donkerbruine mascara.

FEMME 1 - 10

EEN BEETJE GRIJS Breng een donkergrijze eyeliner aan op het bovenste ooglid en een dunnere lijn onder het oog, die je wat vervaagt. Breng vervolgens een paarse oogschaduw aan rond het oog. Eventueel een highlighter gebruiken boven de paarse oogschaduw.


DONKER GRIJS Bij grijsblauwe ogen kan grijze oogschaduw erg mooi staan. Breng een donkergrijze eyeliner aan die je vervaagd. Breng vervolgens een lichte grijze tint oogschaduw aan rond het oog, en een donkere tint aan de buitenkant van het ooglid. Op het plaatje zijn kunstwimpers gebruikt, maar je kunt ook een goede grijze of donkerbruine mascara gebruiken.

PAARS Een iets feestelijkere make-up is deze combinatie van goud met paarse oogschaduw. Breng wat eyeliner aan rond de ogen. Breng wat gouden oogschaduw aan aan de binnenkant van het oog. Goed vervagen. Breng dan een paarse tint aan op het bovenste en onderste ooglid. En tenslotte een donkerblauwe oogschaduw in het midden van het bovenste en onderste ooglid. Goed vervagen. Afwerken met een highlighter en mascara. LICHT ROZE Ook geschikt voor een feestje is deze roze-fuchsia blauwe combinatie. Begin met de eyeliner. Breng dan een lichte roze oogschaduw aan op het midden van het bovenste ooglid en wrijf dit uit naar buiten. Breng een fuchsia tint aan op de bovenste buitenkant. Vervolgens een lichtblauwe smalle rand onder het oog. Witte oogschaduw of highligter aan de binnenkant van het oog en onder de wenkbrauw. Mascara om het af te maken. Experimenteer je zelf wel eens met oogschaduw en mascara? Stuur een foto en jou tips op naar de redactie via makeuptips@Femme.nl. De mooiste foto’s en beste tips komen op de website. Kijk op www.Femme.nl 1 - 11 FEMME


Leontien van Moorsel Geschreven door Tijs Limpens

Als we het over vrouwen wielrennen hebben, komen we automatisch uit bij Leontien van Moorsel. In 2004 bij de zomerspelen in Athene, zette Leontien een punt achter haar prachtige carrière. We hebben haar een paar vragen gesteld over het moederschap en natuurlijk de Leontien Ladies Ride, waar ze nu veel mee bezig is. Leontien, jullie dochtertje Indy is alweer 3 jaar, heb je een goede balans tussen het werk en de zorg? Hoe regel je het thuis allemaal? “We hebben thuis een fijne hulp en daarbij vaak ook nog eens ondersteuning van (schoon)ouders waardoor ik een goede balans heb gevonden tussen werk en de zorg. Sommige weken zijn heel erg druk, maar er zijn ook weken bij waar ik het wat rustiger heb en dan heb ik weer genoeg tijd om leuke en gezellige dingen te doen met Indy. Het wisselt elkaar prima af op deze manier”.

Heeft het moederschap je veranderd? “Ja, het heeft me zeker veranderd. Ik ben een stuk rustiger en zelfverzekerder geworden. Niets is belangrijker dan Indy. Als zij maar gezond en gelukkig blijft, ben ik blij en gelukkig. Alle andere dingen zijn veel minder belangrijk nu”.

Hoe ziet een zondag eruit bij jullie? “Meestal ga ik eerst even sporten. Als het slecht weer is, doe ik dan binnen en is Indy gezellig bij me. Ze heeft zo’n kleine kinderhometrainer waar ze dan 5 minuutjes op ‘traint’ en gaat daarna lekker spelen met haar keukentje die bij ons in de sportruimte staat. In Waar wordt je een happy de wintermaanden gaan we mom van? Waar haal je regelmatig naar het veldrijenergie uit? den en in de zomermaanden “Als ik Indy uit bed haal, die naar wedstrijden van onze prachtige glimlach zie en wielerploeg. Indy gaat dan haar armpjes om me heen vaak mee als grootste supvoel. Dat is echt het allerporter. Maar mijn ideale mooiste wat er is”! zondag is om lekker met z’n drietjes en de hondjes het EEN PAAR KAMPIOENSCHAPPEN OP EEN bos in het te gaan, daar een flinke wandeling te maken RIJTJE.... en daarna lekker pannen6 x Sportvrouw van het Jaar. koeken te gaan eten. Als 7x Nederlands kampioene op de weg. we het s’ avonds dan nog 2x Olympische kampioene afsluiten met een DVD op tijdrijden. de bank, ben ik helemaal 2x wereldkampioene op de weg. gelukkig!”

1x Olympische kampioene op de weg. 1x Olympische kampioene achtervolging.

1 - 13 FEMME


Je ziet er altijd fantastisch uit; moet je er veel aan doen om er zo goed uit te blijven zien? “Ja! Je krijgt niets voor niets! En hoe ouder we worden, hoe meer tijd het kost, dat is nou eenmaal een feit. Maar ik beweeg iedere dag, eet verantwoord en zorg goed voor mezelf. Daarnaast ga ik regelmatig voor een lekkere beautybehandeling naar Dorien.nl en kom dan herboren weer naar buiten”. Is er nog iets in de toekomst wat je zou willen doen of vindt je het leven wat je nu leidt helemaal goed? “Ik ben echt heel erg gelukkig op het moment. Graag zou ik in de toekomst meer willen gaan betekenen voor meisjes die te maken hebben met een eetstoornis. Momenteel ben ik druk aan het uitzoeken op welke manier ik dit het beste kan gaan doen met mijn Leontien.nl Foundation.”

FEMME 1 - 14

Heb je nog een goede tip voor andere moeders? Geniet!!! Kinderen zijn zo groot dus geniet daarom van ieder vrij moment met je kindjes. Ook als je een hele drukke baan hebt!

In de toekomst wil ik graag meer betekenen voor meisjes die te maken hebben met een eetstoornis. Leontien, nu even over een ander geweldig project van je, de Leontien Ladies Ride. Je organiseert de Ladies Ride, wat is dat precies en waarom ben je daarmee begonnen? “De Ladies Ride is een fietstoertocht voor vrouwen van alle leeftijden. Je kunt meerijden op iedere fiets die je maar kunt bedenken en er is geen competitie-element. Het gaat er vooral om dat je een sportieve en gezellige

dag beleeft met vriendinnen of collega’s. Ik ben het begonnen omdat vrouwen en vooral moeders veel te weinig tijd hebben. In al die drukte komt bewegen altijd op de laatste plaats, terwijl dit niet zou moeten. Van bewegen krijg je juist meer energie. De Ladies Ride is echt een dag voor jezelf, heel ontspannen met andere vrouwen 35 of 65 km fietsen. Er zijn wel fietsevenementen voor mannen en vrouwen, zoals de Amstel Gold Race, maar dan is 95% van de deelnemers man en staan de vrouwen en kinderen langs de lijn. Ik wil juist een evenement waar de vrouwen het middelpunt zijn. De mannen mogen best langs de weg komen te staan, maar de vrouwen zijn het waar we die dag trots om mogen zijn.


Ladies Ride en Jumbo Veel dames zullen er wel al eens van gehoord hebben, de Leontien Ladies Ride, dit is een fietstoertocht voor vrouwen van alle leeftijden. Na haar actieve sportcarrière wilt Leontien graag mensen aan het bewegen krijgen. Bij de Ladies Ride gaat het vooral om het gezellig samen bewegen, er zit dus geen competitie element in de tocht, die bestaat uit twee verschillende afstanden van 35 km of 65 km. Hierdoor kan iedereen zelf kiezen welke afstand er gereden wordt.

Omdat er zoveel mogelijk vrouwen bereikt moeten worden, zijn er drie verschillende datums en drie verschillende steden waar de tocht dit jaar gehouden wordt, Amsterdam (29 mei), Rotterdam Alexander (26 juni) en ‘s-Hertogenbosch (18 september). Bij Jumbo kan je sparen voor een gratis toegangsbewijs (ter waarde van € 21,-) en een tweede kaartje voor de helft van de prijs, zodat je samen met je moeder, zus of een vriendin naar de Ladies Ride toe kan gaan.

Bij elke tien euro aan boodschappen krijg je één zegel, bij vijf zegels heeft u dus een gratis kaartje voor de Ladies Ride, bij twee extra zegels heeft iemand anders een kaartje voor de helft van de prijs. Lever een volle spaarkaart in bij uw Jumbo Supermarkt, en u krijgt een speciale code waarmee u kan inloggen op Leontienladiesride.nl, hier kunt u aangeven welke tocht u wilt gaan rijden, of u het extra luxe pakket wilt en of u een fiets wilt huren of deze zelf mee neemt. Veel plezier! geschreven door Sabine de Kort

Interview deelneemster Ladies Ride Cariene de Leuw is 49 jaar en woonachtend in Oisterwijk. Deze getrouwde moeder van twee kinderen heeft de afgelopen twee jaar meegedaan aan de Leontiens Ladies Ride. Aan haar hebben we 5 vragen gesteld over haar gevoel bij de Ladies Ride. Hoe kwam je erbij om mee te doen met Leontiens Ladies Ride? Een vriendin vroeg mij of ik het leuk vond om mee te doen. Zelf is zelf goed bevriend met Leontien. Dus het leek me wel eens leuk om Leontien te ontmoeten, en om met alleen maar vrouwen te fietsen en te kletsen, natuurlijk.

Geschreven door Bram de Leuw

FEMME 1 - 16

Hoe kijk je terug op je eerste Leontiens Ladies Ride? Ik vond het een geweldige ervaring. Alleen maar vrouwen, die er allemaal een gezellige dag van willen maken en wat zorgt voor een geweldige sfeer, waar ze allemaal van fietsen houden en ervan houden om buiten te zijn. Hoe vond je de organisatie? Echt geweldig, ik had zelf allemaal eten en drinken meegenomen. Maar dat was helemaal niet nodig, je wordt heel de rit verzorgd van start tot finish. Daar kun je iets te eten pakken, een paar km verder wat te drinken, ik vond het geweldig georganiseerd.

Wat zijn je verwachtingen bij je volgende Ladies Ride? Verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen, omdat de vorige 2 edities een groot succes waren. Ik denk ook dat deze editie een enorm succes zal zijn. Heb je nog iets dat je kwijt wil over de Ladies Ride? Dat er nog vele mogen volgen, en dat er nog meer vrouwen mee gaan doen, want het is een geweldige dag die je niet snel zal vergeten.


Sportmode 2011 Elke sportieve vrouw wilt de nieuwste modetrends op sportgebied weten. Speciaal voor Adidas, heeft Stella McCartney een sportieve maar toch vrouwelijke sportmode lijn gemaakt. Hier in FEMME, is er speciaal voor u een kijkje achter de schermen van de mooiste vrouwelijke sportmode van 2011. Alles in dit nummer kunt u bestellen via femme.nl

FEMME 1 - 18

Jack: â‚Ź 99,95 Dress: 79,95 Adidas by Stella McCartney


Bag: € 109,95 Adidas by Stella McCartney

T-shirt: 39,95 Short: 29,95 Shoes: 98,95 Adidas by Stella McCartney

Bag: € 99,95 Adidas by Stella McCartney

Legging: € 29,95 Top: € 34,95 Adidas by Stella McCartney

1 - 19 FEMME


FEMME 1 - 20

Jumpsuite: € 99,95 Top: € 29,95 Adidas by Stella McCartney

Jumpsuite: € 109,95 Belt: € 19,95 Shoes: € 119,95 Adidas by Stella McCartney


T-shirt: € 59,95 Short: € 49,95 Adidas by Stella McCartney

Jack: € 119,95 Short: € 59,95 Adidas by Stella McCartney

1 - 21 FEMME


Minicursus Woonstyling Tekst: Tom Nieuwenhuizen

Om een kamer een heel andere uitstraling te geven, hoeft echt niet het hele huis op zijn kop. Met een paar slimme tips & trucs kom je al een heel eind. De smaak te pakken gekregen? Lees op onze site meer tips van onze woonstylist.

BEGIN KLEIN

een nieuwe kleur op de muur, de tafel op een andere plek, een paar nieuwe kussens op de bank. ook kleine aanpassingen kunnen veel invloed hebben op de sfeer in huis.

IN BALANS.

Het sleutelwoord bij stylen is: balans. als er veel verschillende kleuren en materialen worden gebruikt in een ruimte, wordt het onrustig.

KNALLEN OF CAMOUFLEREN, KNUS OF KOEL.

Kleuren hebben een groot effect op een ruimte. je kunt er iets mee laten opvallen (de schouw in een knalkleur) of camouflleren (de radiator in dezelfde kleur als de muur). warme kleuren zoals rood en oranje komen meer op je af en maken een kamer knus. koele kleuren zoals blauw en groen scheppen afstand en maken een ruimte groter. ga voor een combinatie van warm en koel.

De drie basisstijlen Klassiek: weelderig, uitbundig, veel details. modern: koele kleuren, rechte hoeken, weinig details en franje, gladde oppervlakken. landelijk: symmetrisch, rond, organisch, hout stijlen combineren? voeg minstens één item uit de andere stijl toe. zo krijg je eenheid. Mooi moodboard Maak, om duidelijk idee van alle wensen en ideeën te krijgen, eerst een moodboard. knip of scheur alle mooie plaatjes uit die u aanspreken. het hoeft er niet letterlijk uit te zien zoals u het uiteindelijk wilt hebben. het gaat om de sfeer. 5x licht in een woonkamer zijn vijf lichtbronnen voldoende om een fijne sfeer te creëren. basisverlichting (de ruimte in een keer verlicht), indirect (zoals plafondspotjes), een eyecatcher (mooie, grote lamp), lees of werkverlichting en zacht licht om details te accentueren. En dan nu: shoppen! maak voordat u gaat shoppen voor nieuwe spullen een stylingplan. Bepaal welke ruimte u wilt inrichten, maak een moodboard, teken een plattegrond, deel alles in, maak combinaties, en kies de kleuren en materialen. 1 - 23 FEMME


Holland Casino Ladies Day

Op Special Ladies Day is natuurlijk iedereen welkom voor een avondje uit, maar speciaal de dames! Naast het spannende spelaanbod, draait de avond vooral om fashion, beauty, food en drinks.

Hoe ziet de avond er uit? De avond start met een verfrissende Licor 43 Sparkling, dat u kunt afhalen bij één van onze bars. In het restaurant kun je vervolgens genieten van een heerlijk Special Ladies Day menu dat speciaal is samengesteld voor deze bijzondere avond. U kunt al genieten van dit menu voor de aantrekkelijke prijs van € 22,50. Mocht u later op de avond nog zin hebt in iets lekkers, dip dan snoep, koekjes of fruit in de

FEMME 1 - 24

speciaal voor de Ladies Day klaargezette chocoladefontein.

Speciale prijzen. Verder zijn er natuurlijk de speelautomaten waar naast de normale geldprijzen ook kans wordt gemaakt op een exclusieve Omar Munie handtas, deze tas is speciaal ontworpen voor het Holland Casino. Ben je één van de gelukkige winnaars, dan maak je bovendien kans om samen met een vriendin een ontwerpclinic in het atelier van Omar Munie te volgen! Wat is er nog meer? Daarnaast zijn er altijd diverse lokale ondernemers aanwezig om hun producten te laten zien of om je te adviseren.

Tot slot. En tot slot zorgt de band Lift it Up ervoor dat je deze avond in de juiste stemming bent. Deze band is geïnspireerd door acts als Faithless, Soulvation en Kraak &Smaak. Daardoor combineren ze house, funk, soul en jazz in hun muziek en optredens. Deze heerlijke muziek zorgt er vanzelf voor dat u wilt gaan dansen. Reserveer nu! De Special Ladies Day start om 20.00 uur met het diner. Heeft u er al zin in, bel nu uw vriendinnen en reserveer woensdag 7 september 2011 alvast in uw agenda. Dan is de eerst volgende Ladies Day. Geschreven door Sabine de Kort


PUZZEL & WIN

Stuur uw antwoord naar ons op en wie weet....

2X

WIN EEN KANS

WELLNESS- DAGJE VOOR TWEE t.w.v. € 200,-

Niets is zo fijn om te ontspannen als een lekkere beautybehandeling. Dit kunt u winnen in het hart van Nederland, bij Houten Sauna. In dit kleinschalige en luxe beautycentrum wordt u heerlijk verwend door de professionele schoonheidsspecialtes. U mag gebruik maken van een badjas en badlaken. Laat u lekker verwennen met een gezichtsbehandeling én een massage (beide duren 50 minuten) en een manicurebehandeling. Ook kunt u lekker onder de zonnebank, genieten van een opgieting in één van de luxe sauna’s, lekker zwemmen of relaxen in een jacuzzi. ‘s Middags krijgt u van ons nog een lekkere lunch en uw wellnessdag eindigt met een hapje en een drankje. voor meer informatie www.houtensauna.nl

MEEDOEN? Los de puzzel op en stuur uw ingevulde sudoku in een enveloppe met een kaart waar uw telefoonnummer op staat naar ons op. Schrijf op de enveloppe om welk puzzelnummer het gaat. Stuur uw oplossing vóór dinsdag 14 juni 2011 naar ons op. Postbus 5102, 2130 JC Tilburg. Prijzen kunnen niet worden geruild of in geldwaarde uitgekeerd, ook niet gedeeltelijk.

Geschreven door Sabine de Kort

1 - 25 FEMME


WEEKMENU Roerbak met varkensfilet en mango

Hoofdgerecht (4 personen) 20 minuten bereidingstijd 1 pak notenrijst (275 g); 1 mango; 2 el wok- of zonnebloemolie; 300 g varkens-filetlapjes in blokjes; 500 g bami- en nasigroenten; 1 boullionblokje; 1 teen knoflook gepeld; 1 el bruine suiker; 2 el gembersiroop; 1 el azijn; 3e ketjap manis. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes. Verhit de olie, bak het vlees ca. 5 minuten al omscheppend bruin en haal het vervolgens uit de wok. Roerbak de groenten in de achtergebleven olie al omscheppend ongeveer 5 minuten. Schep het vlees erdoor en verkruimel er eventueel het bouillonblokje boven. Pers de knoflook boven de wok uit. Voeg de suiker toe en bak dit zo’n 30 seconden mee. Roer de mango, gembersiroop, azijn en ketjap erdoor en warm alles nog ongeveer 2 minuten door. Serveer deze rappe roerbak met rijst.

FEMME 1 - 26

Maandag

Salade met asperge en zalm

Kalkoenreepjes in ketjapsaus

5 el olijfolie; 1½ el witte wijnazijn; 1 tl grove mosterd; 1 tl vloeibare honing; peper; 500 g asperges geschild, in schuine plakjes van ca. ½ cm dik; zout; 100 g gerookte zalm; 1 zakje veldvla (100g); ½ bakje tuinkers

300 g witte rijst; 4 el zonnebloemolie; 300 g kalkoenfilet, in reepjes; 1 ui, gesnipperd; 1 tl gemalen komijn; 1 blikje tomatenpuree (70 g); 75 ml GoTan echte ui (fles 300 ml); 1 paksoi, in repen

Klop een sausje van de azijn, mosterd, honing, zout, peper en 4 el olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan of wok. Roerbak de aspergeplakjes 4 minuten tot ze lichtbruin zijn en bestrooi ze met zout en peper. Snijd de zalm in stukjes. Verdeel de zalm en veldsla over 4 borden, sprenkel het sausje erover, schep de aspergeplakjes erop en strooi er tot slot tuinkers over.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de kalkoenreepjes in 3 minuten. bruin. Bak de ui 1 min, mee. Schep de komijn en tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut. Voeg de ketjap toe en verwarm het geheel nog 2-3 minuten. Verhit in een wok 2 el zonnebloemolie. Bak de paksoi 4-5 minuten. Giet de rijst af en schep door de paksoi. Breng de kalkoenreepjes op smaak met peper (of sambal) en serveer met de rijst.

Hoofdgerecht (4 personen) 15 minuten bereidingstijd

Dinsdag

hoofdgerecht (4 personen) 20 minuten bereidingstijd

Woensdag


30 mei - 5 juni

22

DEZE WEEK BIJ JUMBO, 10% KORTING OP ALLE BOODSCHAPPEN OP VERTOON VAN DEZE BON

Boodschappen

Zalmmoot met venkel- Lentepasta met biessalade look Hoofdgerecht (4 personen) 25 minuten bereidingstijd

hoofdgerecht (4 personen) 20 minuten bereidingstijd.

1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes; 600 g venkel met groene takjes; 2 el citroenmayonaise; 1 el yoghurt; 4 el olijfolie; 4 zalmmoten

300 g fusilli; 2 el olijfolie; 700 g prei, in ringen; 200 g hamreepjes; 200 ml créme fraîche; 2 el bieslook, fijngehakt

Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout 5 minuten. Snijd of schaaf de venkel in reepjes. Hak het venkelgroen grof. Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, 1 el water en zout en peper naar smaak. Schep er de venkel met het groen door. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de aardappelblokjes in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en bak ze in 3-5 minuten bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Leg de zalmmoten op 4 borden en schep er de venkelsalade bij. Serveer met de aardappelblokjes.

Donderdag

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekepan de olijfolie. Bak de prei in 4-5 minuten knapperig gaar. Schep de hamreepjes erdoor. Voeg de créme fraîche toe en verwarm de saus op laag vuur. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pasta met voldoende kookvocht door de prei tot een smeuïge pasta ontstaat. Schep er de bieslook door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 diepe borden.

Vrijdag

Geschreven door Tijs Limpens

1 - 27 FEMME


TWEELINGEN 21-5 T/M 21-6

Als mensen niet direct op u reageren, probeer dan niet kost wat kost toch hun aandacht te krijgen. De Tweelingen zou deze week genoeg aandacht aan zichzelf en zijn eigen bezigheden moeten hebben. Reageer liever niet te snel verongelijkt, zeker niet aan het einde van de week. Dat valt niet goed.

KREEFT

22-6 T/M 22-7

Geschreven door Sabine de Kort

SCHORPIOEN

Voor de kreeft is het belangrijk om 23-910T/M 21-11 deze week feedback te krijgen voor Als u alleen maar uw eigen voordeel datgene waar hij mee bezig is. U wilt behalen, dan is de kans groot hebt de neiging om op uw eigen dat u de kous op uw kop krijgt. De eilandje bezig te zijn en daardoor Schorpioen wordt deze week door kunt u de aansluiting missen die u anderen met argusogen gevolgd en nodig hebt om uw ideeën op een iedere misstap wordt u aangeregoede manier in de wereld te zet- kend. Wees dus zorgvuldig en laat ten. uw altruïstische kant spreken: dat helpt.

LEEUW

23-7 T/M 22-8

23-8 T/M 22-9

VISSEN

Maandag kan een aangename dag worden voor de Vissen, een dag vol romantische verrassingen of uitjes. De rest van de week zit u minder goed in uw vel, dus zorg ervoor dat u aan het begin van de week actief bent, zelf leuke dingen organiseert én u openstelt voor anderen.

BOOGSCHUTTER 22-11 T/M 20-12

Kleine ondernemingen kunnen De Boogschutter wil zich vrij en ondeze week goed uitpakken voor de afhankelijk voelen, maar er zijn wel Maagd. Wanneer u het echter grootsverplichtingen waar hij niet onderwilt aanpakken en uw stempel op uit kan. Het beste wat u deze week de buitenwereld wilt drukken, dan kunt doen is ervoor te waken dat u loopt u tegen barrières aan. Zoek zaken voor u uitschuift. Dan wordt het in en om het huis. Want als de druk te groot en komt het mohet op het thuisfront goed zit, dan ment om vrij adem te halen nooit. komt de rest ook.

WEEGSCHAAL

20-1 T/M 18-2

Een mooie nieuwe start is mogelijk voor de Waterman, maar dan zult u oude koeien moeten laten waar ze horen: in de sloot. U bent geneigd om oud zeer naar boven te halen. Op die manier houdt u uzelf tegen en wordt u er niet vrolijker op. Blijf er niet in hangen.

19-2 T/M 20-3

Als iets u niet zint, is het slim om dat meteen in de kiem te smoren. Leeuwen lopen deze week eht risico dat zaken uit de hand lopen en moeten erbovenop zitten zodra ze merken dat het de verkeerde kant op gaat. Het prettige is dat u dit op een stijlvolle en charmante manier doet.

MAAGD

WATERMAN

STEENBOK

21-12 T/M 19-1

RAM

21-3 T/M 20-4

Succes is mogelijk voor de Ram, maar dan moet hij wel zijn eigen grenzen bewaken. Uw enthousiasme kan met u op de loop gaan en dan spreekt u deingen af met anderen waarvan de kans groot is dat u zich er niet aan kunt houden. De sleutel is om uw eigen beperkingen in de gaten te houden.

STIER

21-4 T/M 20-5

23-9 T/M 22-10 Voor de Steenbok is het tijd voor Liefde en aantrekkingskracht spelen De Weegschaal heeft de afgelopen verandering. Als u niets doet, volvoor de Stier een rol. Maar onzekertijd de rommel laten ophopen. Als trekt het een en ander zich met heid eveneens. Dit betekent dat u u dat blijft doen, weet u straks kleine sprongetjes tegelijk. Als uw best doet om in het gezelschap niet meer waar alles ligt. Ga er u zich in deze tijd voor honderd van mensen te verkeren om wie u aan het begin van de week tegen- procent inzet, dan gaat het met geeft, maar dat u zich steeds afaan, dan hebt u daar de rest van de reuzensprongen. Dat ziet u zelf ook vraagt of uw gezelschap wel echt week plezier van. Want er zitten wel, maar toch vindt u het lastig om gewenst is. U mag best meer vereen paar leuke activiteiten aan te uzelf aan te sporen. trouwen hebben. komen.

1 - 29 FEMME


PRACHTIGE LINNEN Vul de bon in via de website! SJAAL VAN Ja STROKE

Ook elke week uw eigen FEMME in de bus?

Ik neem een abonnement op

FEMME en kies voor:

sjaal van Stroke (u betaalt €135,20)*

eenmalig 12 nummers gratis (u betaalt €101,40) Achternaam: ............................................................ Voorletters: .................... M / V Straat: ....................................................................... Huisnr. .............. Toevoeging ...... Postcode .................. Woonplaats: ............................................................. Geb. datum: ............................................................. Telefoon: .................................................................... 06-nummer: .............................................................. E-mail: ...................................................................... .... Ik machtig FEMME uitgevers het abonnementsgeld automatisch af te schrijven van mijn bankrekeningnummer,

WINKEL WAARDE € 89,90

GRATIS bij een jaarabonnement FEMME 1 - 30

.................................................................................. ...... Datum: ........................................ Handtekening. Deze bon kunt u invullen via de website. www.femme.nl zodra u de bon heeft ingevuld, krijg u binnen twee weken uw eerste FEMME in de bus! Ik abonneer mij tot wederopzegging, maar voor tenminste 1 jaar (52 nummers). Ik ontvang FEMME ongeveer twee weken na deze opgave thuis. FEMME Uitgevers incaseert na de eerste termijn het abonnementsgeld voor FEMME standaard halfjaar en via automatische incasso. Deze aanbieding is geldig tot twee maanden na bladdatering zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden. U ontvangt FEMME twee weken na deze opgave thuis. Voor abonnementen buiten Nederland gelden afwijkende voorwaarden. Kijk op www.femmeuitgevers.nl/klantenservice.


VOLGENDE WEEK Openhartig interview met Dyanne Beekman

FANTASTISCHE AANBIEDING SANTA BARBARA

Volgende week

Zwem je fit Welke kleur past bij jou? Lang leve de zonnebloem maar wat wilt deze ons zeggen? en ook de beste manier om je gezicht te reinigen Waarom is fruit gezond? 1 - 31 FEMME


FEMME  

Het tijdschrift voor de sportieve, modieuze, zelfbewuste, eigentijdse vrouw.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you