BOEM Magazine - Nr 8 - 2020

Page 22

WUBBEN.CHAN

10 jaar toonaangevend Wubben.Chan is een van de toonaangevende architectenbureaus van Westland. Alweer bijna tien jaar is het allround kantoor actief in de agroprojecten, bouw, utiliteit en verbouw binnen en (ver)buiten onze regio. Gesitueerd op de bovenste twee etages van het voormalig Vestia-kantoor aan de Naaldwijkse Tiendweg is men klaar voor de toekomst. Wubben.Chan is een familiebedrijf waarvan Aad Wubben aan de wieg heeft gestaan: “We lijken het soms bijna vergeten, maar ruim 10 jaar geleden was er een ernstige crisis, die zijn uitwerking had op de vastgoedmarkt. Zeker het segment van de luxere kantoren en woningen zakte compleet in elkaar. Ik was verbonden aan KOW, maar moest weer kleiner beginnen na de crisis. Vol enthousiasme ben ik toen met Mike en John ‘Wubben. Chan’ gestart.”

22

Architecten, engineering en projecten

Mike Wubben was net twee jaar klaar met de studie HBO Bouwkunde en hij trad ook toe tot de onderneming: “Wubben. Chan is al die jaren een architectenbureau geweest. Mettertijd zijn er ook andere diensten bijgekomen, we hebben ruim vier jaar geleden besloten om daar ook aparte labels voor op te zetten. Nu is er naast de architectentak ook een Wubben. Chan engineering en een Wubben.Chan projecten. We zitten allemaal in hetzelfde kantoor en Aad is vooral actief in de architectuur en acquisitie. Zelf houd ik me vooral bezig met engineering. De projecten pakken we samen op, daar kunnen we echt onze creativiteit in kwijt.”

Parkzoom

Mike (links) en Aad Wubben

“Het mooie is dat Wubben.Chan projecten zich bezighoudt met woonproducten waarbij we onze maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen.” zegt Aad