Page 1

SOMMER I SØNDERBORG S Ø N D E R J Y L L A N D S V I D E N - O G K U LT U R C E N T E R

SÆSONPROGRAM EFTERÅR

10


Kære publikum Velkommen til en ny sæson, der vel nærmest kan betegnes som et kulturelt efterår i mangfoldighedens tegn. Programmet dette efterår er proppet med nostalgiske genhør, motion til lattermusklerne, fantastiske skuespilpræstationer, overraskende shows og koncerter samt smukke symfoniske klange. Det er et efterår hvor såvel lokale grupper som nationale og internationale stjerner nærmest står i kø for at give os sublime oplevelser, inden for stort set alle genrer. Der har hidtil ikke været præsenteret så meget jazz i Koncertsalen, men ingen tvivl om, at Niels Lan Doky med trio vil klæde salen helt utrolig godt. Det er også med garanti for en oplevelse udover det sædvanlige, når Alsion i forbindelse med Elektronisk Festival omdannes til ét stort musik og udstillingslokale. Til de mere vovede, har vi en anderledes julekoncert, hvor der bliver vendt op og ned på alle traditioner. Men det bliver forrygende - og af meget høj klasse! Gå heller ikke glip af CaféSang arrangementerne, hvor vi hver 1. lørdag i måneden mødes til brunch og fællessang i Café Alsion. Vel mødt til endnu en forrygende sæson i Koncertsalen Alsion.


SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

20. august kl. 20.00

9. september kl. 20.00

11. september kl. 19.30 12. september kl. 15.00

Sønderjyllands Symfoniorkester indleder årets koncertrække med velklingende smagsprøver fra den kommende sæson. Ved koncerten præsenteres en række af orkestrets egne musikere som solister. Oplev bl.a. Per Nielsen og koncertmester Rumen Lukanov. Orkesterchefen selv vil optræde som musikalsk guide.

Sæsonen åbnes med orkestrets nye chefdirigent, hollandske David Porcelijns, ved roret så naturligvis med hollandsk musik på programmet – nemlig af den hollandske minimalist Tristan Keuris. Cedric Tiberghien er solist i Ravels klaverkoncert og Porcelijns giver sit bud på Carl Nielsens 3. symfoni.

Oplev Benny Andersson og Bjørn Ulvaeus mesterlige musical og nyn med på One Night In Bangkok, Anthem, I know him so well og mange flere fantastiske melodier. En historie om kærlighed, hemmeligheder, forræderi og hævn, samt et skakspil om verdensmesterskabet – og modstanderens kæreste.

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.sonderborgteaterforening.dk T 7442 9916

Gratis entré www.sdjsymfoni.dk

CHESS

AUGUST/SEPTEMBER

SMAG PÅ SÆSONEN – GRATIS KONCERT


SEPTEMBER/OKTOBER

MICK ØGENDAHL - PROPAGANDA

PROMUSICA 40 ÅRS JUBILÆUMSKONCERT

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

18. september kl. 19.00

19. september kl. 15.00

1. oktober kl. 20.00

Idioti har mange ansigter! En komikers skamløse ridt igennem dalen af egne holdninger og observationer. Et show befriet for konventioner og saglige argumenter – kun drevet af lyst og ren uforfalsket galimatias. Nyd Mick Øgendahls perfekte timing i selskab med DJ Steen Rock.

ProMusica er et kammermusikforum for Sønderjyllands Symfoniorkesters egne musikere. Her får kammermusik og solistværker sin helt egen plads.

www.billetnet.dk T 7015 6565

Der er gratis entré til alle ProMusica koncerter.

Programmet offentliggøres 14 dage før koncerten på www.promusica.dk.

Kina er på vej. Det gælder også i den klassiske verden, hvor den store nation har fostret den ene fabelagtige musiker efter den anden. Ved denne koncert skal vi møde cellisten Tian Bonian, der anses som en af sin generations dygtigste cellister. Dirigent er taiwanesiske Shao-Chia Lü. www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555


OKTOBER

BROAGER BRANDVÆRNS ORKESTRE – JUBILÆUMSKONCERT

RUNE KLAN – DET BLÅ SHOW

NIELS LAN DOKY TRIO

6. oktober kl. 20.00

3. oktober kl. 14.00 Oplev en søndag eftermiddag for fuld musik, når Broager Danseorkester og Broager Tyrolerorkester åbner op for deres 30 års jubilæumskoncert. Eftermiddagen byder på dansktop, party- og tyrolermusik, og i spidsen for det hele står “Kandis-Johnny” og Bjørn fra “Bjørn & Okay”.

Med dette show vil Rune Klan tage den kombinerede showform med tryl og komik videre ind i et nyt årti. Det bliver som altid sjovere, større, vildere, men denne gang i høj grad også smukkere og mere æstetisk end hidtil set. Kan man gå så langt som at kalde det kunst? Rune kalder det for “det blå show”.

”Et smukt, melodisk og gennemført lille mesterværk…” Sådan skrev anmelderne om et af dansk jazz’ største internationale navne Niels Lan Dokys nye album, Return to Denmark. Ved aftenens koncert flankeres Niels Lan Doky af trommelegenden Alex Riel og bassisten Morten Ramsbøll. Jazz i verdensklasse!

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.billetnet.dk T 7015 6565

9. oktober kl. 20.00

www.billetnet.dk T 7015 6565


OKTOBER PETER SCHAUFUSS BALLETTEN – ROMEO & JULIE 10. oktober kl. 15.00 Schaufuss Ballettens iscenesættelse af en de mest romantiske historier gennem tiderne. Shakespeares tragedie om Romeo og Julie, som forelsker sig i hinanden, men pga. deres familiers interne stridigheder ikke kan få lov til at vise deres kærlighed. Et intenst drama om kærlighed og død. www.sonderborgteaterforening.dk T 7442 9916

CABARET 16. oktober kl. 19.30

BØLLE-BOB MED BØRSTERNE

Willkommen – Bienvenue – Welcome til den udødelige musicalklassiker. Den charmerende og dæmoniske konferencier byder velkommen til Berlin anno 1929. En verden og en by på kanten af afgrunden. Vold og racisme ulmer i sidegaderne. Men i den dekadente og lokkende Kit Kat Klub holder festen aldrig op!

17. oktober kl. 15.00

www.sonderborgteaterforening.dk T 7442 9916

www.billetnet.dk T 7015 6565

Oplev en hit-kavalkade af iørefaldende sange og stadig aktuelle tekster med emner, der vedrører børn og teenagere. Det bliver et herligt genhør med Ikke rigtig voksne, Smukke Sally samt naturligvis titelsangen Bølle-Bob. Desuden medvirker de sjove og skøre Børsterne med sange og humoristiske indslag.


PROMUSICA KONCERT

MANON LESCAUT

31. oktober kl. 15.00

23. oktober kl. 13.30

Musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester spiller kammermusik i forskellige konstellationer.

5. november kl. 19.30 6. november kl. 15.00

Sønderborg Garden kan i år fejre 30 års jubilæum, og det bliver fejret med et spændende program, vekslende mellem Brass Band og Tambourkorps. Der vil være musik for både store og små i form af taktfaste marchrytmer og underholdende popmusik. Dirigenterne er Jeppe Rasmussen og Torben Rasmussen. Gratis entré

Programmet offentliggøres 14 dage før koncerten på www.promusica.dk.

Der er gratis entré til alle ProMusica koncerter.

Der venter publikum en enestående oplevelse med Puccinis gennembrudsværk, Manon Lescaut. Operaen er fuld af genial musik, iørefaldende arier og en dramaturgisk skarphed, der skabte sensation ved uropførelsen. En opera om den unge Manons splittelse mellem kærlighed og luksuslivets fristelser. www.sonderborgteaterforening.dk T 7442 9916

OKTOBER/NOVEMBER

SØNDERBORG GARDENS 30 ÅRS JUBILÆUM


NOVEMBER LIONS KONCERT 7. november kl. 19.30 Mød Kurt Ravn og Signe Asmussen, når de sammen med Slesvigske Musikkorps leverer festlig musik til LIONS-clubbernes traditionsrige støttekoncert. Det er 4. år i træk, at LIONS afholder denne koncert, hvor overskuddet går til LIONS lokale hjælpearbejde.

www.billetten.dk T 7442 3555

ELEKTRONISK FESTIVAL 2010

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

13.-14. november

19. november kl. 20.00

24 timer intens festival fra lørdag eftermiddag til søndag eftermiddag. Hør blandt andet pioneren Anders Remmer aka Dub Tractor, det norske Biosphere og finske Mika Vainio/Ø. Sent lørdag aften danses og festes der til bl.a. Bjørn Svin og Band Ane. Læs mere på www.newartsonderborg.dk

Brahms og Schuman, to af romantikkens største personligheder, skrev hver et requiem, inspireret af den latinske messe for de døde. Brahms fandt de tekster i biblen han ville fortolke, mens Schumanns er bygget over gamle latinske tekster. Orkestret og Flensburger Bach-Chor dirigeres af Matthias Janz.

www.newartsonderborg.dk

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555


NOVEMBER

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER 25. november kl. 20.00

GOSPELJUL MED LONDON COMMUNITY GOSPEL CHOIR

Malkovinderen Joshua Weilerstein og Carl Nielsen-vinderen, violinisten Hrachya Avanesyan, væltede på det nærmeste salen, da de første gang gæstede Alsion. De blev naturligvis begge geninviteret på stedet, og denne gang er det Sjostakovitjs violinkoncert nr. 1, der kommer under kærlig behandling.

28. november kl. 14.00

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

Mød Sønderborg Gospel Choir sammen med korsangere fra både ind- og udland samt det verdenskendte performancekor London Community Gospel Choir. Deltag i en gospelfest uden sidestykke, og oplev suset fra hen ved 300 sangstemmer, toppet op med de allerbedste solister og musikere genren har at byde på.

CITY SINGLER 30. november kl. 20.00 Sex and the City har fundet deres overkvinder – i et frækt, satirisk show med Vicki Berlin, Sofie Lassen-Kahlke, Trine Gadeberg og Anne Louise Hassing. Snakker kvinder også om ting under bæltestedet? Ja da: SKO! ...og en hel del andet selvfølgelig. En musikalsk liveoplevelse – helt oppe på de høje hæle!

www.billetnet.dk T 7015 6565


DECEMBER SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

PROMUSICA KONCERT

3. december kl. 18.30

Musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester spiller kammermusik i forskellige konstellationer.

Det er jul og det skal fejres! Med de to sjove herrer, Ole Kibsgaard og Christian Kluxen i spidsen, synger vi, sammen med et oplagt symfoniorkester og nissekor julen ind for alle børn og deres forældre. Vi skal høre alle de gode nissemelodier og julesange, som alle kan synge med på.

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

5. december kl. 15.00

Programmet offentliggøres 14 dage før koncerten på www.promusica.dk.

Der er gratis entré til alle ProMusica koncerter.

JULEKONCERT MED JESPER LUNDGAARD 8. december kl. 19.30 I smukke rammer skabes varme og nærværende musikalske øjeblikke i julens tegn. Oplev Jesper Lundgaards store stemme, det glade humør, de smukke klange, det skønne lys og julens pynt. Der er med andre ord lagt op til en aften, der emmer af jul og stemning. Med på scenen er Årets Julekvartet. www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555


DECEMBER

JULEGALLA MED SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

EN ANDERLEDES JULEKONCERT!

STIG ROSSEN - JULEKONCERT 2010

11. december kl. 15.00

13. december kl. 20.00

9. december kl. 20.00

The Middle East Peace Orchestra er et unikt samarbejde mellem musikere, som på tværs af trosretninger, har fundet sammen i fælles glæde over at spille for fred. Sammen med DR Vokalensemblet giver de bl.a. et spektakulært bud på Händels Messias. En anderledes julekoncert med masser af show og energi.

Det er de dejlige, traditionelle danske sange krydret med de bedste fra udlandet, der danner rammen om Stigs fantastiske julekoncert. Koncerten bringer os igennem nogle hyggelige timer med skønne sange, inden hele salen traditionen tro rejser sig og synger julen ind sammen med Stig. Gæstesolist er Rikke Hvidbjerg.

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.billetten.dk T 7020 2096

Dominic Natoli er en lyrisk tenor af Guds nåde og har tidligere arbejdet sammen med Symfoniorkestret i operaopsætninger. Hver gang har han imponeret alle med sin stemme og karisma, og derfor er det oplagt at lægge årets julegalla i hans kyndige hænder sammen med dirigenten Josep Caballé-Domenech. www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555


DECEMBER JULEKONCERT MED SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

JULEKONCERT MED PER NIELSEN

EN GOD START PÅ KONCERTEN

18. december kl. 19.30

16. december kl. 20.00

Per Nielsen runder sin traditionelle juleturné Christmas Time 2010 af på ”hjemmebane” i den fantastiske koncertsal i Alsion. Oplev de elskede julemelodier i fantastiske rammer kædet sammen på Per Nielsens charmerende sønderjyske dialekt. Gæstesolist: Marie Carmen Koppel.

I forbindelse med koncertsalens arrangementer er vores buffet en god start på en hyggelig aften i koncertsalen. Bordbestilling nødvendig på T 2616 7750. Husk du kan bestille dine drikkevarer inden forestillingen - så de er klar til pausen.

Selvom Händels Messias er en juletradition både her og i hele verden, er en ny og frisk fortolkning altid velkommen. Her skal vi bl.a. opleve den svenske kontratenor Daniel Carlsson sammen med Symfoniorkestrets eget filharmoniske kor og dirigent Stephen Layton. www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.billetnet.dk T 7015 6565


Nytårskoncert med Sønderjyllands Symfoniorkester - fest og farver, et festklædt orkester og to fremragende sangsolister

16. januar 2011

Nytårskoncert med Danfoss Orkestret - en klassisk nytårskoncert med en god blanding festlig musik og nytårsløjer

22. januar 2011

Nytårskoncert med Promenadeorkestret Lauseniana - også kendt som Slyngelorkestret

29. januar 2011

Flagermusen - operetternes dronning med mange Johann Strauss highlights

3. februar 2011

Familiekoncert med Charlie Chaplin - film skal høres i koncertsalen!

11. februar 2011

Wiener Johann Strauss Konzert-gala - førsteklasses Strauss-fortolkninger

19. februar 2011

Peter Schaufuss Balletten – Michael I’m bad - Schaufuss Ballettens hyldest til Michael Jackson

5. marts 2011

Africa – my Love - South African Musical Group med ny forrygende musical

8. marts 2011

Gymnasiekorkoncert med Sønderjyllands Symfoniorkester - Haydns Skabelsen – Gymnasiekor, rappere, dansere og et stort dansk rapnavn

www.alsion.dk

KOMMENDE ARRANGEMENTER I ALSION

5. januar 2011


Kulturhovedstad - hvad er det? Den Europæiske Kulturhovedstad er Europas mest eftertragtede kulturvandreevent, fordi den skaber international opmærksomhed, tiltrækker flere turister og giver store indtægter til by og region. Hvert år udpeges to værtslande, som selv vælger den by, der skal være kulturhovedstad. Kulturhovedstaden skal præsentere et program for kulturåret, som både er for byens og regionens borgere og for gæster fra andre lande. Programmet kan bestå af 500-7.000 events og skal vise det, der gør by og region unik, og det, andre kan lære af.


Sønderborg vil samle hele grænseregionen om at blive kulturhovedstad i 2017 under overskriften

Kultur over grænser Initiativet kommer fra Sønderborgs kulturudvalgsformand og får støtte til sin vision fra både politikere, erhvervsfolk og kulturaktører på begge sider af grænsen. Se mere på www.sonderborg2017.dk og på Sønderborg 2017 på facebook.com


Skal du

UD IND så klik

www.alsion.dk din genvej til store oplevelser på Sønderborgs scener

Headquarters

Alsion progran  
Alsion progran  

Alsion Europas bedste koncertsalTristan Keuris, Cedric Tiberghien, Carl Nielsen, Per Nielsen, CHESS, MICK ØGENDAHL, Shao-Chia Lü, RUNE KLAN,...

Advertisement