Page 1

Medpodjetniški izobraževalni center

Prostori na MICu Šolski center Velenje

Predstavitev prostorov

Današnji čas potrebuje sodobno izobraževanje. Mi vam ga ponujamo.

Junij 2010


Prostori


M 2 - 111 - Laboratorij za avtomatizacijo procesov Laboratorij je opremljen s šestnajstimi delovnimi mesti. Vsako delovno mesto ima osebni računalnik z ustrezno programsko opremo in strojno opremo. Delovne mize so pripravljene tako, da nudijo vse napetostne in tokovne vire, ki jih srečujemo v proizvodnih procesih, Vsaka delovna miza ima premični pano s krmilnikom in stikalnimi elementi. Pri usposabljanu uporabljamo pri nas v procesih najpogosteje uporabljane krmilnike (Siemens S7-200, Siemens S7-300 in Ohmron). Kot nadzorni sistem procesov uporabljamo skado InTouch. Učilnica je primerna za usposabljanje s področja programiranja krmilnikov, izdelovanje nadzornih sistemov in načrtovanje le teh. Oblike izvedbe izobraževanja so vaje za študente VSŠ, vaje za dijake ŠCV in kot seminarji in tečaji za druge, ki se želijo izobraževat in nadgradit svoje znanje.


Siemens S7-200 Compact and powerful: The SIMATIC S7-200 Micro PLC is fast, communication-capable and highly productive in real-time mode. The consistently modular design facilitates the creation of tailormade, expandable solutions in the low-end performance range. The S7-200 Micro PLC from Siemens can be used as either a stand-alone Micro PLC solution or in conjunction with other controllers.

PLC - do 320 V/I Kompaktni krmilniki z vgrajenim napajalnikom, katerih ponudba sega od enostavnih in zmogljivih krmilnikov družine CP1L do zelo zmogljivih krmilnikov serije CP1H. Opremljeni so z velikim naborom navodili zaradi lažjega in učinkovitega programiranje. Ti krmilniki so idealni za manj zahtevne ali srednje zahtevne aplikacije. Krmilniki imajo vgrajene hitro števne vhode, pulzne izhode, za aplikacije kjer je potrebno nadzorovati hitrost ali položaj.

Programi usposabljanj Uporaba informacijske tehnologije Vsebina programa je v podajanju uporabe informacijske tehnologije

Strokovno računalništvo Strokovno računalništvo zajema tri module, kateri so primerni predvsem

Računalniško vodeni procesi Računalniško vodeni procesi so najpogostejši primeri uporabe v industriji. Srečamo jih na vsakem koraku. Laboratorij nam omogoča delo na krmilnikih proizvajalca Siemens in Ohmron.


M 2—205

M 2—211

Elektronika


M 1 - 105 - Učna delavnica elektroinstalacij in omrežij Kompaktni krmilniki z vgrajenim napajalnikom, katerih ponudba sega od enostavnih in zmogljivih krmilnikov družine CP1L do zelo zmogljivih krmilnikov serije CP1H. Opremljeni so z velikim naborom navodili zaradi lažjega in učinkovitega programiranje. Ti krmilniki so idealni za manj zahtevne ali srednje zahtevne aplikacije. Krmilniki imajo vgrajene hitro števne vhode, pulzne izhode, za aplikacije kjer je potrebno nadzorovati hitrost ali položaj.

M 2 - 205 - Učilnica za električne stroje Kompaktni krmilniki z vgrajenim napajalnikom, katerih ponudba sega od enostavnih in zmogljivih krmilnikov družine CP1L do zelo zmogljivih krmilnikov serije CP1H. Opremljeni so z velikim naborom navodili zaradi lažjega in učinkovitega programiranje. Ti krmilniki so idealni za manj zahtevne ali srednje zahtevne aplikacije. Krmilniki imajo vgrajene hitro števne vhode, pulzne izhode, za aplikacije kjer je potrebno nadzorovati hitrost ali položaj.

M 2 - 206 - Učna delavnica krmilij in regulacij Kompaktni krmilniki z vgrajenim napajalnikom, katerih ponudba sega od enostavnih in zmogljivih krmilnikov družine CP1L do zelo zmogljivih krmilnikov serije CP1H. Opremljeni so z velikim naborom navodili zaradi lažjega in učinkovitega programiranje. Ti krmilniki so idealni za manj zahtevne ali srednje zahtevne aplikacije. Krmilniki imajo vgrajene hitro števne vhode, pulzne izhode, za aplikacije kjer je potrebno nadzorovati hitrost ali položaj.

M 2 - 211 - Učna delavnica digitalnih vezij in krmilij Kompaktni krmilniki z vgrajenim napajalnikom, katerih ponudba sega od enostavnih in zmogljivih krmilnikov družine CP1L do zelo zmogljivih krmilnikov serije CP1H. Opremljeni so z velikim naborom navodili zaradi lažjega in učinkovitega programiranje. Ti krmilniki so idealni za manj zahtevne ali srednje zahtevne aplikacije. Krmilniki imajo vgrajene hitro števne vhode, pulzne izhode, za aplikacije kjer je potrebno nadzorovati hitrost ali položaj.

M 2 - 216 - Večnamenska delavnica Kompaktni krmilniki z vgrajenim napajalnikom, katerih ponudba sega od enostavnih in zmogljivih krmilnikov družine CP1L do zelo zmogljivih krmilnikov serije CP1H. Opremljeni so z velikim naborom navodili zaradi lažjega in učinkovitega programiranje. Ti krmilniki so idealni za manj zahtevne ali srednje zahtevne aplikacije. Krmilniki imajo vgrajene hitro števne vhode, pulzne izhode, za aplikacije kjer je potrebno nadzorovati hitrost ali položaj.

Predstavitev prostorov  

Predstavitev prostorov

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you