Page 23

(ADVERTORIAL)

AMSTERDAM RAI DUURZAME PARTNER IN EVENTS EN CATERING

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO) BEGINT OOK IN DE CONGRESBRANCHE VOET AAN DE GROND TE KRIJGEN. TEL DE EFFECTEN BIJ ELKAAR OP: VLIEGMIJLEN, AUTOKILOMETERS, PAPIERKILO’S, SPULLEN EN PRULLEN EN NIET TE VERGETEN DE HALF OPGEGETEN BUFFETTEN. HET KAN VAAK EEN STUK GROENER, VERANTWOORDELIJKER EN SOBERDER. Amsterdam RAI is koploper op Europees niveau in de beurs- en congreswereld en heeft hoge ambities op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In 2013 heeft zij zich voorgenomen om de meest duurzame beursen congreslocatie van Europa te zijn. Er zijn inmiddels heel wat mogelijkheden om een congres of bijeenkomst van kop tot staart maatschappelijk verantwoord te organiseren en uit te voeren. Ook klanten zijn steeds meer op zoek naar een duurzame locatie of willen een duurzaam evenement organiseren. Zo heeft Amsterdam RAI een stappenplan voor duurzame events. Deze tool biedt een organisator of exposant handvatten om een evenement zo duurzaam mogelijk te maken.

HARTVERWARMEND AMSTERDAM De keuken van Amsterdam RAI heeft een bewuste keuze gemaakt voor het werken met regionale producten met een meerwaarde en het verwijderen van kwetsbare ingrediënten uit ons standaard assortiment. De keuzes binnen dit concept zijn verschillend. Maar de producten hebben altijd een meerwaarde voor de regio of de maatschappij in het algemeen. Zorgboerderijen, voor dagbesteding of educatie, kleine lokale boerderijen, stadkassen en kaasboerderijen uit de regio zijn de leveranciers maar ook de inspiratiebron. Op deze manier worden kwetsbare producenten in onze verstedelijkte regio ondersteund en biedt het de mogelijkheid om gebruik te maken van niet alledaagse prachtproducten uit onze regio en niet te vergeten het seizoen.

van duurzaam gevangen zoetwatervis - zoals snoekbaars - garandeert. Frituren gebeurt ook geheel verantwoord bij Amsterdam RAI. Niet alleen wordt er 100% plantaardige olie gebruikt, ook wordt deze olie weer op geheel duurzame wijze verwerkt in de afvalstroom. Al het biologische afval wordt binnen de RAI sowieso op unieke wijze in een gesloten systeem opgevangen en verwerkt. In een (externe) bio-vergasser, wordt vervolgens op een zuivere manier elektriciteit opgewekt uit de afvalstroom. Als er gebruik gemaakt moet worden van verpakkingsmateriaal en wegwerpartikelen, dan wordt waar mogelijk altijd biologisch afbreekbaar materiaal gebruikt. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, kokos of palmblad.

DUURZAME CATERING Het duurzame beleid komt ook tot uiting in de catering van Amsterdam RAI, van de duurzame koffie waarvan Amsterdam RAI jaarlijks zo’n 1,5 miljoen koppen serveert, tot aan de afvalverwerking en van de opleiding van jonge koks tot een regionaal catering concept “Hartverwarmend Amsterdam”. Voor de koffie is gekozen voor Tierra Intenso van Lavazza, dit is sinds 1 april 2011 de standaard koffiesoort van Amsterdam RAI. Daarmee is de RAI het eerste convention centre in Europa dat deze 100% duurzame koffie schenkt aan al haar gasten.

Amsterdam RAI is samenwerkingsverbanden aangegaan met verschillende initiatieven op het gebied van duurzaamheid en sociale ontwikkeling, zoals de “stadskwekerij Osdorp” en “stichting Landzijde”. Beide houden zich bezig met dagbesteding voor minder valide en jonge werkloze Amsterdammers. Ook de “Ridammerhoeve” - de geitenboerderij uit het Amsterdamse bos - is RAI partner. Amsterdam RAI heeft al diverse certificaten mogen ontvangen. Zo mogen ze als enige cateringbedrijf het certificaat “ Zuiderzeezilver” voeren, waarmee Amsterdam RAI het gebruik

GROENSTE BEURSGEBOUW Amsterdam RAI is het groenste beursgebouw van Europa en heeft twee belangrijke keurmerken in haar bezit: de Gouden Green Key en het internationale keurmerk de zilveren Earth Check (voorheen Green Globe; red.). In juni 2009 heeft Amsterdam RAI tijdens de internationale AEO Excellence Awards de ‘Sustainable Initiative of the Year Award’ gewonnen voor haar MVO-beleid.

Holland in Congres nr.1 2011  

Holland in Congres is hét vakblad voor (potentiële) initiatiefnemers van internationale congressen in Nederland. In het magazine wordt onder...

Holland in Congres nr.1 2011  

Holland in Congres is hét vakblad voor (potentiële) initiatiefnemers van internationale congressen in Nederland. In het magazine wordt onder...

Advertisement