Page 1

Mehukas tapa hyvään kuntoon! V I TA M I I N I B Löytyy herneistä ja muista vihanneksista. B-vitamiinit ovat tärkeitä aineenvaihdunnalle, hermostolle ja kehon kykyyn hyödyntää proteineeja.

V I TA M I I N I A Löytyy mm. porkkanoista, parsakaalista, pinaatista ja mangosta. Tämä vitamiini on tärkeä näön, veren, kudosten sekä solujen uusiutumisen kannalta.

V I TA M I I N I C Löytyy hedelmistä ja marjoista. Vahvistaa luita ja rustoa, parantaa haavoja, avittaa vastustuskykyä ja on erittäin hyvä antioksidantti.

V I TA M I I N I E Löytyy vihreästä, kuten esim. viherkaalista. Vähentää ja ehkäisee soluvaurioita.

V I TA M I I N I K Löytyy mm. viherkaalista, avokadosta, parsakaalista ja pinaatista. K-vitamiini on tärkeä veren hyytymisen kannalta.


Wilfa Tuoremehuprässi SJ-150A on huippumallimme alumiinista, voimakkaalla keraamisella myllyllä, joka ei värjäänny.

Terveellisemmille ruokatavoille on pari helppoa oikotietä joten on tärkeä hyödyntää niitä joka päivä.

Terveysviranomaiset suosittelevat että söisimme hedelmiä ja vihanneksia viisi kertaa päivässä. Eli noin puoli kiloa. Terveellinen tapa, joka harvalla meistä onnistuu päivittäin. Ei sen takia, ettemme haluaisi, vaan siksi että elämän rytmi on hektinen ja meillä ei ole aikaa. Tämän määrän syöminen vie tuhottomasti aikaa jopa hevoselta, saati sitten ihmiseltä.

tuoremehuksi.

Hanki Wilfan tuoremehuprässi niin ehdit nauttia päivän hedelmä tai vihannes annoksen. Tee omat maukkaat mehusi ja sekoita joukkoon vielä vähän hauskuutta ja hyvää terveyttä. Päivittäinen hedelmä ja vihannes annos muuttuu parissa minuutissa maukkaaksi

Hedelmiä ja vihanneksia: Miksi?

Jännittävää, houkuttelevaa ja kaikille makutottumuksille. Tästä kirjasesta löydät reseptejä sekä nuoren että vanhemman makuun, ja muutaman sanan vielä siitä, miksi valita juuri meidän tuoremehuprässi. Nyt voit siis juoda mehuja hyvällä omallatunnolla!

Hedelmät ja vihannekset sisältävät vitamiineja ja mineraaleja, aineita joita krop-

pamme yksinkertaisesti tarvitsee voidakseen toimia kunnolla. Aineenvaihdunta, hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien muunto. Verenkierto, hyvin toimiva hermosto, lihasten, luiden, ihon ja limakalvojen huolto. Melkein kaikki kehomme osat tarvitsevat vitamiineja toimiakseen. Kaikki vitamiinit eivät ole samanlaisia. Keho voi varastoida A, D, E ja K vitamiinit, mutta ei C ja B vitamiineja. Näitä meidän tulee siis syödä päivittäin.


Wilfa Tuoremehuprässi SJ-150W valkoisesta muovista, prässää mehut hedelmistä ja vihanneksista.

5 vinkkiä hyvään tuoremehuun. hedelmät ja vihan❶ Pese nekset huolellisesti. Poista myös tarrat, ne eivät maistu hyvälle! kaikki ❷ Valmistele ennen kuin aloitat, kuten huuhtelu, kuorinta ja pilkkominen. Aloita aina reseptin ensimmäisellä ainesosalla ja jatka listaa järjestyksessä.

vihreät hedelmät ja ❸ Onko vihannekset tylsiä? Omenalla, limellä tai sitruunalla saat hieman pirteyttä tuoremehuusi. aina ylimääräiset, ❹ Säilytä valmiiksi pilkotut hedelmät ja

tuoremehupräs❺ Mikäli sisi “tukkeutuu”, käytä peruutustoimintoa painamalla toista painiketta tai poista tukos prässäämällä 1/2 omena tai päärynä.

vihannekset. Laita ne jääkaappiin ilmatiiviiseen rasiaan ja voit käyttää ne tuoremehuusi seuraavana päivänä!

Kaikista tämän kirjasen resepteistä saat tärkeitä mineraaleja. Kun nautit tuoremehua päivittäin, kroppasi ja terveytesi kiittää!


Aurinkoa lasissa G I N G E R O R A N G E “Aurinkoinen Inkivääri “ 3 appelsiinia 1 lime 2-4 cm inkivääriä 1 kourallinen vihreitä rypäleitä 2 omenaa

P I N E A P P L E M I N T “Ananas Minttu”

1 ananas 1 lime 1 kourallinen mintun lehtiä 1 kourallinen vihreitä rypäleitä 1 omena

Jaa omenat 4 osaan ja poista siemenkodat. Kuori lime ja appelsiini. Jaa appelsiini 4 osaan, kuori inkivääri ja irroita rypäleet varsista. Laita ainekset tuoremehuprässiin aloittaen appelsiinista ja lisää sitten lime, inkivääri, rypäleet ja omenat.

Leikkaa ananaksesta ylä- sekä alaosa, kuori se. Jaa se kahtia pituus suunnassa. Jaa sitten palat kahtia pituus suunnassa. Näin sinulle on 4 palaa ja nyt saat helposti leikattua pois kovan keskiosan. Paloittele se vielä tarvittaessa. Jaa myös omena 4 osaan, poista siemenkota ja kuori lime.

W I L D T H I N G “Villi Marja”

M A N G O I N P A S S I O N “Mango Passio”

1 appelsiini 1 kourallinen mustikoita 1 kourallinen vadelmia 1 kourallinen karhunvatukoita 1 päärynä 1 omena

3 mangoa 3 passiohedelmää 2 appelsiinia 1 pieni ananas

Kuori appelsiini, omena ja päärynä. Jaa ne 4 osaan ja poista omenasta ja päärynästä siemenkodat.

Kuori mango terävällä veitsellä. Leikkaa pohja tasaiseksi ja leikkaa sitten sivut kiveen asti. Paloittele prässiin mahtuviksi paloiksi. Jaa passiohedelmät kahtia ja raaputa sisältö suoraan prässiin. Kuori appelsiini ja jaa se 4 osaan. Leikkaa ananaksesta ylä- sekä alaosa, kuori se. Jaa se kahtia pituus suunnassa. Jaa sitten palat kahtia pituus suunnassa. Näin sinulle on 4 palaa ja nyt saat helposti leikattua pois kovan keskiosan. Paloittele se vielä tarvittaessa.

Juo tuoremehua päivittäin, kehosi kiittää paremmalla terveydellä!


Bilde av fire frukt juicer


Hyvä haltija B E E T S & R O O T S “Ryhtiä Juureksista”

1 tomaatti 1/2 lime 1 kourallinen pinaattia 2 porkkanaa 1 punajuuri Leikkaa tomaatti prässiin sopiviksi paloiksi. Kuori lime. Poista porkkanoista päät. Kuori punajuuri ja paloittele tarvittaessa.

R E D H O T T O M AT O E S

“Kuuma Tomaatti” 4 tomaattia 1/2 sitruuna 1/2 chili 1 valkosipulinkynsi 2 sellerin vartta 3 porkkanaa Leikkaa tomaatit prässiin sopiviksi paloiksi. Kuori sitruuna ja valkosipulinkynsi. Poista porkkanoista päät ja chilistä siemenet.

B R O C C O L I B O M B “Parsapommi”

P O P E Y E & G I N G E R “Kippari-Kalle”

1/2 parsakaali 4 sellerin vartta 2 omenaa

1/2 parsakaali 1/2 avokado 1 kourallinen pinaattia tai 1 viherkaalin lehti 1 kourallinen persiljaa 1/2 kurkku 2 cm inkivääriä 2 porkkanaa 2 omenaa

Jaa parsakaali nuppuihin, mutta käytä myös varsi. Jaa omena 4 osaan ja poista siemenkota.

Jaa parsakaali nuppuihin, mutta käytä myös varsi. Kuori inkivääri ja avokadon puolikas. Jaa omena 4 osaan ja poista siemenkota. Leikkaa porkkanoista päät.

Juo tuoremehua päivittäin, kehosi kiittää paremmalla terveydellä!


Bilde av fire grønnsaks juicer


Juo tuoremehua päivittäin,

Biopolttoainetta B E R R Y E N E R G Y “Marjaisaa Energiaa”

1 avokado 1 appelsiini Kourallinen mustia viinimarjoja 1 kourallinen mustikoita 2 omenaa + vehnäoraan jauhetta tai muuta jauhetta Jaa avokado, kuori se ja poista kivi. Kuori appelsiini ja jaa se prässiin sopiviksi paloiksi. Jaa omena 4 osaan. Poista siemenkota. Aloita mehun teko listan ensimmäisestä aineksesta ja jatka järjestyksessä. Sekoita jauhe valmiseen juomaan.

G I N G E R A P P L E “Inkivääri pommi”

1 sitruuna 1 banaani 1 avokado 2 cm inkiviääriä ¼ ananas 2 omenaa + proteiini jauhetta, tai muuta jauhetta (esim. kuntoiluasi avittava) Halkaise avokado, kuori se ja poista kivi. Kuori inkivääri, banaani ja sitruuna. Leikkaa ananaksesta ylä- sekä alaosa, kuori se. Jaa se kahtia pituus suunnassa. Jaa sitten palat kahtia pituus suunnassa. Näin sinulle on 4 palaa ja nyt saat helposti leikattua pois kovan keskiosan. Paloittele se vielä tarvittaessa. Jaa omena 4 osaan ja poista siemenkota.

Bilde av to glass med en skje til hver. En med yogurt en med proteinpulver


kehosi kiittää paremmalla terveydellä!

Lastenleikkiä GREEN SPY

LIMING CARROT

BARRY BERRY

“Vihreä Vakooja”

“Oranssi Pommi”

“Tanssiva Marja”

1 appelsiini ¼ ananas ¼ kurkku 1 parsakaalin varsi

1 banaani ¼ ananas 1 lime 2 porkkanaa 2 omenaa

1 kourallinen mustikoita 1 kourallinen karhunvatukoita 8 isoa mansikkaa 1 kourallinen vadelmia 2 lehteä viherkaalia / pari kourallista pinaattia 1 omena 1 appelsiini tai ¼ ananas

Kuori appelsiini ja jaa 4 osaan. Leikkaa ananaksesta ylä- sekä alaosa, kuori se. Jaa se kahtia pituus suunnassa. Jaa sitten palat kahtia pituus suunnassa. Näin sinulla on 4 palaa ja nyt saat helposti leikattua pois kovan keskiosan. Paloittele se vielä tarvittaessa.

Kuori banaani. Leikkaa ananaksesta ylä- sekä alaosa, kuori se. Jaa se kahtia pituus suunnassa. Jaa sitten palat kahtia pituus suunnassa. Näin sinulla on 4 palaa ja nyt saat helposti leikattua pois kovan keskiosan. Kuori lime. Jaa omena 4 osaan ja poista siemenkota. Leikkaa porkkanoista päät.

Bilde av to glass med en skje til hver. En med yogurt en med proteinpulver

Katso muista resepteistä miten edetä kunkin ainesosan kohdalla.


Ulkoista hyvinvointia HAIR & NAILS “Hiukset ja kynnet”

THE CLEANER

N AT U R A L B E A U T Y

“Putsaaja”

“Luonnon kauneus”

Porkkanassa, parsassa, kurkussa ja pinaatissa on tärkeitä aineita, joita sekä hiuksemme että kyntemme tarvitsevat! 1 henkilölle:

Tämä mehu on hyväksi suolistolle. Älä unohda liikuntaa - se on tärkeää vatsan hyvinvoinnille! Muista myös juoda vettä. 1 henkilölle:

Tämä resepti on kehitetty ulkoiseen hyvinvointiin. Mutta muista - se mitä syöt vaikuttaa myös ulkoisesti.

4 parsaa ½ kurkku 1 lime 1 kourallinen pinaattia 2 porkkanaa 1 omena

1 sitruuna 4 porkkanaa 1 omena

Kuori lime. Leikkaa porkkanoista päät. Jaa omena 4 osaan ja poista siemenkota. Aloita reseptin ensimmäisestä aineksesta ja jatka järjestyksessä.

Kuori sitruuna. Leikkaa porkkanoista päät. Jaa omena 4 osaan ja poista siemenkota. Aloita reseptin ensimmäisestä aineksesta ja jatka järjestyksessä.

kuorittu kurkku 1 rkl hunajaa Paloittele kurkku todella pieneksi ja muussaa esim. haarukalla, lisää 1 ruokalusikallinen hunajaa ja levitä seos kasvoille. Anna vaikuttaa 10 minuuttia. Huuhtele haalealla vedellä. Ihostasi tulee ihanan sileä. Voit myös laittaa kurkkuviipaleet silmiesi päälle. Se vähentää turvotusta ja silmäpusseja. Naamio säilyy tiivissä rasiassa jääkaapissa jopa viikkoja.

Juo tuoremehua päivittäin, kehosi kiittää paremmalla terveydellä!


Ruokaa kuitu-aineesta G R E AT M E AT B A L L S O F F I R E

“Mahtavat, tuliset lihapullat” 2 dl kuitu-ainesta esim. punajuurista, porkkanoista (myös parsakaali, selleri ja muut vihannekset käy). 1 kupillinen raastettua parmesaania ½ pilkottu sipuli 1 kourallinen persiljasilppua 1 muna 2 valkosipulinkynttä, murskattuna 1 rkl pilkottua rosmariinia 1 tl chilipippuria, jauhettu 1 t merisuolaa 1 tl vastajauhettua pippuria 400 g jauhelihaa Laita kuitu-aines ja jauheliha kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon parmesaani, sipuli, persilja, muna, valkosipuli, chili, rosmariini, suola ja pippuri. Pyörittele pieniä lihapullia ja paista pannulla öljyssä ja voissa.

M A N G O F O R A TA N G O “Mangon Tango” 6–8 annosta

Pohja: 3 dl murskattuja keksejä 1 dl kookosraastetta 2 rkl sokeria 6 rkl voisulaa Täyte: 4 keltuaista (säästä valkuaiset marenkia varten, josta voit tehdä “kannen”) 1/4 tl leivinjauhetta 2 dl kermaa 1 dl sokeria kuitu-aines 2 mangosta 1 limen raastettu kuori ja mehu Laita uuni 170°C. Voitele piirakkavuoka. Sekoita keksimurska, kookosraaste, sokeri ja voisula. Painele taikina piirakkavuokaan. Paista 8-10 minuuttia kunnes pohja on kullanruskea. Sekoita keltuaiset ja leivinjauhe. Vatkaa joukkoon kerma ja sokeri ja lisää limen kuori ja mehu sekä kuitu-aines vähitellen koko ajan sekoittaen. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja paista 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Tee marenki kanneksi (mikäli haluat), kuori mango, viipaloi siitä juustohöylällä ohuita siivuja ja koristele.

Hedelmistä ja vihanneksista jäävä kuitu-aines on kuivaa ja sitä voidaan käyttää esim. ruokiin ja kakkuihin.

Juo tuoremehua päivittäin, kehosi kiittää paremmalla terveydellä!


Wilfa Juicemaster on helppo puhdistaa - siinä on vähän osia. Käytät jopa 4 minuuttia muiden mehuprässien puhdistuksen, kun taas Wilfa Juicemaster on puhdas ja valmis käyttöön jopa minuutissa!

Helppo puhdistaa Moni hieno keittiökone jää kaappiin pölyttymään sen takia että ne on vaikea pitää puhtaana.

Myös tuoremehuprässit ja mehukoneet ovat monesti vaikeita puhdistaa - mutta ei meidän!

Wilfa Juicemasterissa ei ole montaa osaa, ne ovat isoja, ja ne on muotoiltu niin ettei niihin tartu paloja tai väriä hedelmistä ja vihanneksista.


Muissa tuoremehuprässeissä mehua jää kuitu-aineeseen ja 5 minuutin kuluttua huomaat sen lasissasi. Wilfan Juicemasterilla tehty mehu (sama määrä hedelmiä käytetty kuin muissa prässeissä) sisältää enemmän mehua, sillä sitä ei jää kuitu-aineeseen!

Olemme ylpeitä! Tuoremehuprässi valmistaa mehun puristamalla - ei linkoamalla. Puristaminen on erittäin tehokasta, sillä kuitu-aineeseen ei jää melkein yhtään mehua.

Prässissämme on vähän osia, ja nekin ovat isoja, joka helpottaa purkamista, puhdistamista ja kokoamista. Prässimme on myös erittäin hiljainen: mikäli olet aamuvirkku ja haluat

Wilfa Juicemaster SJ-150A

juoda mehusi ennen kuin muut heräävät, voit valmistaa mehusi vasta aamulla. Prässäämällä saat enemmän vitamiineja ja mineraaleja - ja mehu on todella maukasta!

Wilfa Juicemaster SJ-150W


Detaljit, jotka tekevät meidän laitteesta paremman kuin moni muu: sekä banaanit ❸ Käsittelee että avokadot. prässää kaikki mehut ❷ Tehokas, ja nesteet hedelmistä ja

❹ Murskaa jäät ja jäiset marjat.

vihanneksista.

ja turvallinen käyt❺ Helppo tää - jopa perheen nuorimmat voivat itse tehdä mehunsa.

❶ Erittäin hiljainen.

puhdistaa, ❻ Helpompi käyttää ja eikä vaadi isoa säilytystilaa.


Foto: Chris Harrison, In-House WIlfa

Aloita mehukas ja terveellinen elämäntapa jo nyt!

wilfa.com Markkinoija Suomessa: OY WILFA SUOMI AB Melkonkatu 28 E 19 00210 Helsinki

P: +358 9 680 3480 F:+ 358 9 6803 4820

www.wilfa.fi asiakaspalvelu@wilfa.fi

juice_hefte_fi_1363079858  
juice_hefte_fi_1363079858