Page 20

EVENT

Ett koncept för

framgång

Mange Lindblad och Alfred Lindblad

I

nära anslutning till Nordic Profile Fair huserar Unitedprofile, ett företag med huvudkontor i Dalarnas Djurås och med inriktning på webbaserade tjänster. Det är Mange Lindblad, ansvarig för konceptförsäljningen, som tillsammans med systersonen Alfred Lindblad träffar kunder och intresserade leverantörer. Senast någon från redaktionen träffade Unitedprofile var för ca tre år sedan när de hade en roadshow på Himmelstalundshallen i Norrköping. - Fast inte långt efter det la vi ner roadshow-konceptet, förklarar Mange Lindblad. - Från början handlade det om att skapa goodwill och kontakter för vår plattform, men det tog för mycket tid att administrera. Därför la vi ner roadshowkonceptet, åtminstone för tillfället, för att kunna fokusera all tid och allt engagemang på profil-plattformen.

UNIKA TJÄNSTER Om vi ska försöka sammanfatta konceptet, så har Unitedprofile lyckats samla några av marknadens bästa leverantörer och varumärken i en och samma lösning. Det gör att man kan erbjuda ett enormt

20

SCREEN & MARKNADEN 7-2019

utbud av produkter; säkert, snabbt, bekvämt och dessutom enkelt. - Vi jobbar uteslutande med profilbranschen, vilket gör att vi kan utveckla helt unika tjänster, säger Mange Lindblad. - Varje leverantör som ingår i Unitedprofile är utvald inom sitt affärsområde och gör affärerna direkt med anslutna återförsäljare, som genom Unitedprofile får tillgång till hela deras sortiment och kunnande. - Vi är idag den enda webblösningen som erbjuder ett färdigt sortiment från de flesta ledande leverantörerna inom profilbranschen.

FÄRDIGT SORTIMENT Unitedprofile är nu väl etablerade i profilbranschen med sin plattform och sina tjänster som knyter samman kunderna med 80-talet välrenommerade leverantörer. Tjänsteplattformen utvecklas ständigt genom en öppen dialog med både kunder och leverantörer samt egna idéer. - Fördelarna för kunderna är att de får på direkten möjlighet att välja ett färdigt sortiment och samtidigt stärka sin profil, genom en koncentration till den egna hemsidan, förklarar Mange Lindblad.

- Kunderna tjänar tid och har optimal valfrihet när det gäller både leverantörer, kategori- och produktnivå. De skapar helt enkelt sitt eget, unika sortiment på basis av de bästa leverantörerna. - Vi har koncernavtal med New Wave och en del större grupper inom återförsäljarledet.

YRKESBRANSCHEN NÄSTA Idag råder det väl ingen tvekan om att Unitedprofile har en etablerad och aktad position i profilbranschen. Samtidigt kommer man inte att stanna där, utan målet är att på motsvarande sätt vinna terräng både inom kontorsbranschen och yrkesbranschen. - Vårt fokus just nu är profilbranschen och där vill vi göra mer. Vi har funderingar och visioner om sk educationsdays. - Det kan vara ett sätt att medverka till att lyfta branschen kompetens- och kvalitetsmässigt; skapa kontakter över alla gränser för att optimera möjligheten till de bästa lösningarna för slutkunden. Både Mange och Alfred lyser av energi och engagemang. Inget verkar omöjligt och framtiden välkomnas - här verkar det enbart vara fantasin som sätter gränser.

Profile for Martin Eriksson

Screen&Marknaden 7/2019  

Sjunde numret av Screen&Marknaden årgång 2019. I detta nummer går det att läsa om New Wave Profiles kick-off i Jönköping, skyltföretaget Foc...

Screen&Marknaden 7/2019  

Sjunde numret av Screen&Marknaden årgång 2019. I detta nummer går det att läsa om New Wave Profiles kick-off i Jönköping, skyltföretaget Foc...