Page 38

NOTISER

Texstar förvärvar WAW N

u har Norrtäljebaserade Texstar förvärvat majoriteten av företaget Wear At Work AB och breddar samtidigt segmentet. Sedan tidigare har man fokuserat på lätta arbets- och profilkläder samt kläder till ordningsvakter och väktare. Nu ligger fokus även på segmentet dental- och vårdsektorn.

Rebecka Ardo och Cathrine Edblad

SKAPAR ARBETSLUST Det nyligen förvärvade bolaget Wear At Work AB, WAW, har en affärsidé som handlar om att

skapa yrkesstolthet med hjälp av arbetskläder. Bolaget grundades av Rebecka Ardo och Cathrine Edblad år 2016. - WAW delar samma synsätt som Texstar, där en professionell design med hög modegrad är grunden för verksamheten. - WAW har, liksom Texstar, ambitionen att ge kunderna komfortabla och snygga kläder att trivas i på jobbet; alla ska hitta något som passar i både stil och storlek, berättar Mats Ågren, VD på Texstar.

- Detta är ett förvärv med många synergier. Vi ser fram emot att få vara med och ta WAW vidare in i ett nytt skede där vi ser stora möjligheter att bygga ett ännu starkare varumärke. - När Texstar nu går in som huvudägare får WAW tillgång till våra resurser i lagerkapacitet och logistik, vilket möjliggör fler och större affärer. Grundarna av WAW kommer att arbeta vidare och driva verksamheten.

Myvendo Fair växer

Å

rets Myvendo Fair hölls på Odense Congress Center i Odense, Danmark den 6-7 mars, rapporterar branschtidningen Eppi på sin hemsida. Detta var den tredje upplagan av mässan och arrangörerna har märkt en

stor ökning av utställare; i år 128 jämfört med 93 för år 2018. Eppi Magazine skriver även att arrangörerna fick runt 750 besökare på två dagar, jämfört med 620 i mars 2018.

Bamatex förstärker N

u har Bamatex, ett av de ledande företagen inom textilförädling på den nordiska marknaden, förvärvat Nordiska Etikettbolaget. Bamatex ingår i Rudholm Group. - Det är roligt att kunna förstärka kompetensen med det fina familjeföretaget Nordiska Etikettbolaget. Förvärvet ger oss en ännu starkare position och ökar vår produktionskapacitet, säger Joakim Engen, VD på Bamatex. - Med ökande försäljning som komplett helhetsleverantör på transfer, transfertryck, textiltryck, vävda och broderade märken, var vi i behov av någon som kunde öka vår produktionskapacitet.

38

SCREEN & MARKNADEN 5-2019

Detta innebär att Nordiska Etikettbolaget blir en del av Bamatex, vilket bolagets grundare och tidigare ägare, Lasse Svensson, tycker är bra. TAR MARKNADSANDELAR - Vi kan marknaden och har erfarenhet och kundrelationer sedan 1993. Genom förvärvet säkerställs framtiden för företaget, säger Lasse Svensson. - Vi växer och tar hela tiden marknadsandelar. Med nya maskiner och kompetensförstärkning kan vi börja bearbeta nya marknader. Nordiska Etikettbolaget har export till flertalet europeiska länder, avslutar Joakim Engen.

Pantflaska som biljett

N

u gör kollektivtrafiken i Istanbul, Turkiet ett försök att använda PET-flaskor och aluminiumburkar som betalning i biljettautomater. I ett första steg har man installerat 100 pant-

och biljettautomater i staden. Enligt Waste Atlas producerar Turkiet nästan 29 miljoner ton avfall per år och i princip inget material återvinns.

Profile for Martin Eriksson

Screen&Marknaden Nr 5/2019  

Advertisement