Page 1

Federació d’Scouts Valencians

WWW.SCOUTSVALENCIANS.ORG


RONDA 2009 / 10 II ESCULTADA D'UN ESCULTA, UNA UNITAT: ESCULTADA 2010 Durant el cap de setmana del 22 al 24 de gener es va celebrar l'ESCULTADA 2010 a Denia. L'escultada és una activitat federativa en què s'organitza una acampada de convivència entre els escultes dels grups pertanyents a Scouts Valencians, amb l'objectiu últim de conèixer-se i practicar l'escoltisme. Es van presentar i van comentar les activitats de la regió europea (LoA Day, subvencions per a projectes, etc); es va fer un gran raid d'orientació per la muntanya i la ciutat. La vetlada va ser el convit d'una gran boda entre dos escultas, i els scouters van fer de cambrers; es van fer diversos debats per grups, en concret sobre el "bullying" en les escoles, generant un document final amb conclusions per a Scouts Valencians; es va visionar el vídeo de "El Silencio de las piedras", sobre una unitat de pioners de MSC que se'n van anar de ruta-raid per el Monte Perdido.

◘ Data: del 22 al 24 de gener. ◘ Lloc: Local GS Denia. Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant:

De la província de València:

Fuji-Yama

Ímpetus III

Resurrección.

Cotopaxi

Horizontes.

Edelweiss-X

La Nucía.

La Canyada

Denia.

Imatges de l’activitat.

2

De Castelló: Sant Francesc.


II UDOLS 2010 Es va celebrar al alberg i granja escola “La Torreta del Marqués” a Benigànim els dies 6 i 7 de febrer. Els Grups Scouts participants van haver de fer-se una orelles de llop a casa, que van portar a l'Udols i que van utilitzar en l'activitat. Es van realitzar jocs d'integració per a conèixer el nom dels udols que componen cada una de les Manades, d'esta manera almenys els udols, tenien un grup de referència ja que conèixer-los a tots en profunditat al ser tants resulta complicat. Van fer multitud de jocs, com el "arranca-cebollas", "futbol scout" o "el mocador".

La participació va arribar a més de 200 estols i 45 scouters. Les guanyadores del concurs de cartells de l’SPRE per a aquesta activitat van ser Aida Gil i Natalia Gil del G.S.Timbiras

◘ Data: 6 i 7 de febrer. ◘ Lloc: Benigànim. Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant:

De la província de València:

Fuji-Yama

Ímpetus III

Resurrección

Fénix 215

Horizontes

Cotopaxi

Khanhiwara

Edelweiss-X

Nazaret

Timbiras

San Rafael

Vernisa Alba Impeesa XV

3

De Castelló: Sant Francesc.


I SCOUTERCAMP El GS San Rafael va tindre la iniciativa de organitzar la I ScouterCamp, i la presentaven dient: “com no sabien que era imposible... ho van fer. I per això van decidir preparar Una acampada per als scouters d'Scouts Valencians. Una acampada per a què? (van dir alguns), doncs bé... a vegades ens trobem amb scouters que no coneixem bé i amb els que ens agradaria treballar mes a fons i desenrotllar projectes entre els nostres grups. També ens trobem amb scouters que han perdut la il·lusió i ja a penes assistixen a els consells, la càrrega de treball és tan alta que no sempre es pot estar en tot i és una pena. Doncs bé, per a tots ells hem cregut necessària esta activitat ,que pretén traure de nosaltres la mateixa energia i il·lusió que els nostres xics tenen al vindre al grup i estem segurs de que ens deixarà bon sabor de boca.” El dinar del dissabte, una magnífica barbacoa, va ser preparada per la Unitat Esculta Kim del GS San Rafael 99. Durant l'acampada, els assistents van participar en una original festa de disfresses per parelles, es va debatre sobre la participació dels grups en la federació, els scouters es van deixar missatges entre ells usant un gran panell de paper, que al final van ser llegits, i un llarg etcètera. Però, sobretot, es va jugar i va ballar com un escolta més... En l'assemblea de l'endemà, es va presentar un vídeo amb les millors imatges de l'acampada.

◘ Data: 13 i 14 de febrer. ◘ Lloc: Elx. Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant:

De la província de València:

Fuji-Yama

Iwana

Resurrección

Fénix 215

Horizontes

Edelweiss-X

Nazaret

Timbiras

San Rafael

Vernisa

Denia

Cotopaxi La Canyada San Cristóbal

4

De Castelló: Sant Francesc.


Imatges de l’activitat.

5


XLV FESTIVAL DE LA CANÇÓ El XLV Festival de la Cançó, organitzat pel Grup Scout Horizontes de Benidorm, tingué com a lema “Un mar d'històries”, perquè, què és l'Escoltisme sinó una meravellosa manera de viure experiències, que arrepleguem per a poder estar preparats i servir en qualsevol moment? Cada un de nosaltres haurà viscut l'Escoltisme en una època, d'una manera, però en molts casos amb les mateixes il·lusions i els mateixos objectius. Amb les cançons de cada festival, intentem sovint reflectir eixa heterogeneïtat d'històries i de punts de vista sobre l'Escoltisme i sobre el món... Les nostres melodies formen un vaivé d'idees, de símbols, de sentiments que expressem cantant i que després ens acompanyen vetlada després de vetlada, campament després de campament. Cada cançó és com una onada, que seguix a una altra, que té altres al seu costat, formant un gran mar d'històries que es fonen amb els nostres records. Va comptar amb gran nombre d'scouts de tota la Comunitat, i de les autoritats locals i provincials. En total vora 1000 – 1200 persones van gaudir del Festival a l’amfiteatre “Julio Iglesias”.

Després de les actuacions dels Grups, el Jurat es va retirar a deliberar, per a donar-nos a conèixer als Grups Scouts guanyadors: 1er .- EL MAFEKING D'ALCOI amb la cançó “Som Gavina” 2n.- GS Denia. 3er.- GS Edelweiss. Grups participants: - Grup Scout La Cañada "Somos la lluvia" - Grup Scout Cotopaxi "Sentimiento Scout" - Grup Scout Dénia "Ser scout" - Grup Scout Edelweiss "Nautilus Clan" - Grup Scout Fuji-Yama "Mi viejo uniforme" (finalment no participà) - Grup Scout Impeesa "A veces es díficil ser scout" - Grup Scout Ímpetus "Ser scout" - Grup Scout La Salle "40 anys" Participaba pero no entró en concurso. - Grup Scout Mafeking "Som gavina" - Grup Scout San Cristóbal "Imaginar" - Grup Scout Timbiras "El indomable lobo" Grups que assistiren a animar: Grup Scout Khanhiwara, Grup Scout la Nucía, Grup Scout Nazaret, Grup Scout Resurreción, Grup Scout San Francesc, Grup Scout Sant Jordi, Grup Scout San Rafael, Grup Scout Fénix, Grup Scout Vernisa i Grup Scout Iwana VIII.

6


Imatges de l’activitat.

7


LoA Day En què consistix això de Terres d'Aventura? Terres d'Aventura és part del pla estratègic de la regió Scout Europea des de 1998 la seua implantació s'ha anat renovant en els successius plans donada la seua bona acollida i alta participació.

Pretén: - Animar als escoltes a què coneguen els seus veïns europeus - Fomentar el treball per patrulles - Implantar l'ús de les TIC - Desenrotllar el projecte (Aventura, empresa...) amb escoltes d'un altre país Les patrulles trien un país europeu que els agradaria conèixer més a fons i preparen un treball sobre ell investigant i contactant amb escoltes d'eixe país. En esta edició es van inscriure la Unitat “Aitana” del Grup Scout Horizontes i el Resurrección, encara que finalment només va participar el GS Horizontes.

Imatges de l’activitat

8


XXV SANT JORDI 2010 Alboraya es va omplir d'Scouts de la Comunitat Valenciana que celebrem En este municipi de L'horta la festivitat del nostre Patró, baix el lema “El futur ets tu”. Més de 1500 membres d'Scouts Valencians cantarem el passat 25 de Abril la cançó de despedida junt amb les Autoritats locals i autonòmiques, que Ens van acompanyar en la celebració de el nostre patró, Sant Jordi. Angèlica Such, consellera de Benestar Social, Manuel Álvaro, alcalde d'Alboraya, el president de la Federació de Scouts d'Espanya, Julio del Valle, i el President de la Federació d'Scouts Valencians, Salvador Mompó, junt amb el president el Excap Scout nacional, Santiago Matas, van poder comprovar l'ambient festiu que es va respirar durant este Sant Jordi, Organitzat pel Grup Scout Sant Cristòfol d'Alboraya. Entre centenars de tendes, i rodejats per xiquets, jóvens, pares, voluntaris, representants d'entitats i Associacions locals col·laboradores, es va posar el punt final a un esdeveniment que suposa la trobada més important entre els que celebra Scouts Valencians cada any. Alboraya es va omplir d'Scouts Els veïns d'Alboraya van poder observar durant dos dies com els Scouts realitzaven les seues activitats, diferents en funció de la seua edat, Pels carrers del municipi i també per l'horta i la platja. Segons van comentar després veïns del poble, “donava gust veure el bé que es comportaven els xavals, i el organitzats que estaven”. Després de la clausura els assistents se van afanyar per desmuntar les tendes i menjar. Dos paelles gegants van ajudar a rependre forces abans de emprendre el viatge de volta als seus llocs d'origen. Voluntaris i orxata L'organització va reunir a més de 100 voluntaris per a intentar que l'estada dels participants fora el més agradable i segura possible, dins de les limitacions que oferix un municipi Situat en plena horta. També va tindre molt d'èxit l'orxata i fartons, que es va repartir a tots els assistents. Des del Grup Scout Sant Cristòfol asseguren que han treballat molt, però a gust, i esperen que els grups ho hagen passat bé i aporten idees que ajuden a altres grups a millorar les Successives edicions.

9


Col·laboració amb la ONG Menuts del món Gràcies a la solidaritat dels assistents l'organització va entregar en l'acte de clausura un xec a la ONG Menuts del món per un import pròxim als 1300 euros, que es destinarà a la campanya “I després Què?”, el fi de la qual és crear un fons perquè una xiqueta boliviana, Yoselin, afectada per cremades en el 70% del seu cos puga viure dignament quan torne al seu país després del tractament que rep a València.

Imatges de l’activitat.

10


XXXVI FESTIVAL NACIONAL DE LA CANÇÓ SCOUT “LA RIOJA” El cap de setmana 1 i 2 de maig es va celebrar el Festival Scout 2010 en Alfaro, La Rioja. Allí es va desplaçar el GS Màfeking d'Alcoi, representant a Scouts Valencians a nivell nacional. Però no van estar sols, junt amb ells van acudir a esta localitat riojana per a animar-los pares del Grup, el Grup Scout Sant Jordi, Fènix, Timbiras, i també scouts del GS Sant Francesc i Sant Rafael. Prepararen una animació de “On està Wally?” com per a dir, on està Scouts Valencians? També els pares del GS Màfeking es disfressaren de mimos per animar. A pesar d'haver-hi altres contingents autonòmics més nombrosos, Scouts Valencians es deixà veure i sentir en la plaça de bous, animant en tot moment als participants. EL Grup Màfeking va simular una traducció simultània de la lletra de la cançó amb uns cartells gegants que anàvem passant amb la lletra en castellà. Castella i Lleó gana el Festival de la cançó amb 'Canvia el ritme del timó'.

◘ Data: 1 i 2 de maig. ◘ Lloc: Alfaro, La Rioja.

11


III INTER TROPES Per a la programació i execució d'esta activitat es va tindre en compte la Promesa Scout, els Principis Scouts i les Virtuts de l’scout que van ser establits per Baden Powell en “Escultismo para muchachos”. Però no va ser tot teoria, si no que es van fer diferents dinàmiques i jocs que reforçaven tot lo explicat.

◘ Data: 29 i 30 de maig. ◘ Lloc: local GS Denia. Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant: Fuji-Yama

Mafeking Ontinyent.

Resurrección.

Impeesa XV

Horizontes.

Impeesa Burjassot.

La Nucía.

La Canyada

Denia.

12

De la província de València:

De Castelló: Sant Francesc.


II CHAPOTEOS Es va sofrir un canvi en la data de celebració, mentre que al calendari apareix els dies 15 i 16 de maig, finalment es celebrà els dies 5 i 6 de juny, per que va haver un canvi en el grup organitzador. El Castor que va guanyar el concurs de cartells va ser Fernando Hernández, del GS Timbiras.

Es van realitzar activitats en el local del GS Denia, i a una piscina que es va a obrir únicament per al castors, amb monitors que hi feien activitats. També hi va haver una excursió al Castell de Dénia.

◘ Data: 5 i 6 de juny. ◘ Lloc: local GS Denia. Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant: Nazaret

Timbiras

Denia.

Edelweiss

Imatges de l’activitat.

13

De la província de València:


ASSEMBLEA SCOUT FEDERAL EXTRAORDINÀRIA El dia 13 de juny es va celebrar les eleccions a nou Equip Scout Federal en el marc de la Assemblea General Extraordinària. Del total de 270 vots censats a la Federació, es van acreditar 200 vots. El nou Equip va eixir amb 162 vots favorables a la candidatura encapçalada per José Gómez, actual President Scout, lo que vol dir un suport de més del 80% de la Federació. Per tant, queda nombrat nou Equip Scout Federal, amb la següent composició: President Scout Federal.

José Gómez Plasencia

G.S. Edelweiss

Vicepresidenta Scout Fed.

Pilar De La Morena Aparicio

G.S. Nazaret

Secretaria Scout Federal.

Sabina Sánchez Buye

G.S. Timbiras

Tresorer Scout Federal. Directora de l’SPRE. Director de Form. i RRHH.

Vicente Pascual Molins

G.S. Sant Jaume

Nuria López García

G.S. Horizontes

Vicente Bronchú Alonso

G.S. Fuji-Yama

A més de l'equip, s'han assignat càrrecs per a diferents col·laboradors i col·laborades per primera vegada en al història de la Federació, per a ajudar al millor funcionament de l’Equip, sobretot al Àrea de l’SPRE. Relacions Institucionals Branca Castors

Rosalía López Ponce

G.S. Impesa Burjassot G.S. Sant Cristòfol

Branca Estols

José Carlos Rodríguez Lara

G.S. Fuji-Yama

Branca Scout

Laura Cordellat Escudero

G.S. Timbiras

Branca Esculta

Eduardo Delgado Gómez

G.S. Denia

Branca Rover

Jaime San Nicolás Navarro

G.S. Edelweiss

Juan Manuel Martínez Pareja

G.S. Fuji-Yama

Branca Scouters

14

Salvador Mompó Valls


VIATGE LOURDES 2010 Com tots els anys, va tindre lloc el pelegrinatge a Lourdes amb malalts, un acte en què Scouts Valencians presta servici ajudant als malalts en totes les tasques que comporta el dit pelegrinatge. El viatge es fan amb autobús i amb tren i nosaltres, els scouts som els que organitzem el viatge, preparació d'autobusos i càrrega de malalts, servici durant el transport, acomodament dels malalts en l'hospital una vegada ja a Lourdes i transport per tot el recinte de les persones malaltes. El responsable del Contingent de la Federació va ser Jesús Cruz, coordinador del GS Frumenti, i el viatge es va dur a terme sense cap incident. També va contar amb la presència del President Scout, Salvador Mompó, i del responsable de RRHHAA, Vicent Bronchú, i un grup de rovers i scouters de la nostra Federació. El servici es va a dur a terme del 23 al 27 de juny. Durant quasi una setmana els Scouts estaran realitzant la seua Bona Acció diària ajudant als malalts a desplaçar-se, endreçar-se i animant-los, en la qual cosa sens dubte és un grat experiència per a tots els scouts que han participat en este Pelegrinatge des de 1962. Els voluntaris pertanyien als Grups Scouts: De la província d’Alacant: Fuji-Yama

De la província de València: Frumenti Fénix 215 Impeesa Burjassot.

Imatges de l’activitat.

15

De Castelló: Alcora


CAMPAMENTS D’ESTIU 2010

Aquestos son els grups que pertanyen a la nostra Federació i els llocs on han celebrat els seus campaments de fi de ronda solar durant l’estiu de 2010: GRUP STMO. SALVADOR LA NUCIA KHANHIWARA HORIZONTES VERNISA PARPALLO DENIA PEGO SANT FRANCESC ALCORA

IMPEESA XV FENIX- NAZARET FRUMENTI LA SALLE

IMPEESA BUÑOL FUJIYAMA MAFEKING ONTINYENT ALBA

16

LLOC MASIA DEL COSI MUSEROS MÀS DEL BORRÀS ALTO MIJARES (CASTELLÓ) FUENTE LA PEÑA PEÑASCOSA ( ALBACETE) ENDRINO DE ABAJO ALUSTANTE (GUADALAJARA) CAMPING CAUARCA LES VALL D’ARAN (CATALUNYA) ECHO (LLEIDA) CAMPING MARIOLA (VALÈNCIA) ARCAS DE VILLAR (CUENCA) SARRIA (LUGO) CENTRO NATURALEZA VIVA LAS CABAÑAS (CARUCEDOLEON) TALAYUELAS (CUENCA) GUISANDO ( AVILA) FTE. DEL BERRO POVEDA DE LA SIERRA (GUADALAJARA) LAXEMBURG (AUSTRIA) “AUSTRIAN JUBILEE JAMBOREE” BENAGEBER (VALÈNCIA) MAYANSA (ONTINYENT) MOLINO DE AGUA YESTE (ALBACETE) FUENTE DEL LADRON HIGUERUELAS (VALENCIA)

DATA 18 DE JULIOL AL 25 DE JULIOL 2 DE JULIOL AL 10 DE JULIOL 1 DE JULIOL AL 15 DE JULIOL 27 DE JUNY AL 11 DE JULIOL 17 DE JULIOL AL 28 JULIOL 1 D´AGOST AL 15 D´AGOST 17 DE JULIOL AL 30 DE JULIOL 1 D´AGOST AL 8 D´AGOST 31 DE JULIOL AL 14 D´AGOST 1 D´AGOST AL 11 D´AGOST

1 D´AGOST AL 15 D´AGOST 31 DE JULIOL AL 15 D´AGOST 1 D´AGOST AL 14 D´AGOST 24 DE JULIOL AL 2 D´AGOST

1 D´AGOST AL 8 D´AGOST 3 D´AGOST AL 14 D´AGOST 2 D´AGOST AL 14 D´AGOST 31 DE JULIOL AL 6 D´AGOST


SAN RAFAEL RESURRECCIÓN III IMPETUS LA CAÑADA

IWANA VIII SAN CRISTOBAL TIMBIRAS IMPEESA BURJASOT COTOPAXI SANT JORDI QUO VADIS MAFEKING ALCOI SANT JAUME EDELWEISS X

17

SAO JACINTO (PORTUGAL) CAMPAMENTO SAN JUAN RIOPAR (ALBACETE) ALUSTANTE (GUADALAJARA) CENTRO DE INTERPRETACIÓN AMBIENTAL DE TOIRIGO BOI (LLEIDA) RAÜMUNZACH (SELVA NEGRA) ALEMANYA LLOMA VELA I PEÑAGOLOSA VISTABELLA (CASTELLÓ) PRADO MOLINO HOYOS DEL ESPINO (AVILA) PRADO DE LA CARRASCA JABALOYAS (TERUEL) FINCA CAURANA (MURCIA)

30 DE JULIOL AL 13 D’AGOST 3 D´AGOST AL 15 D´AGOST

PEREROLES, MORELLA (CASTELLÓ) PRADO MOLINO HOYOS DEL ESPINO (AVILA) FUENTE LA TEJA PEÑALEN (GUADALAJARA) FUENTE ENDRINO ALUSTANTE (GUADALAJARA)

31 DE JULIOL AL 8 D´AGOST

2 D´AGOST AL 15 D´AGOST 1 D´AGOST AL 12 D´AGOST

30 DE JULIOL AL 12 D´AGOST 1 D´AGOST AL 15 AGOSTO 1 D´AGOST AL 15 D´AGOST 1 D´AGOST AL 14 D´AGOST 12 D´AGOST AL 18 D´AGOST

1 D´AGOST AL 15 D´AGOST 1 D´AGOST AL 14 D´AGOST 1 D´AGOST AL 14 DF AGOSTO


RONDA 2010 / 11 III INDABA ◘ Data: 11 i 12 de setembre. ◘ Lloc: Mas del Capellá, Olocau. La Indaba, que es la reunió anual dels nostres scouters, continuarà essent al mateix temps un punt de trobada dels monitors, per l’intercanviï d’experiències i l’aprenentatge de noves tècniques educatives, així com una activitat animació dels equips de branca, pel divertiment i el coneixement mutu. La intenció de la Indaba que vam fer a Setembre, en “Mas del Capellà”, a la localitat de Olocau durant el cap de setmana del 11 i 12, va ser que s’utilitze la Indaba com un fòrum sobre la situació dels nostres voluntaris, els seus interessos i necessitats, i a més puguem realitzar una reflexió de futur sobre el tipus de adults compromesos que volem pel futur immediat de la nostra federació i a més. Es va debatre i es va consensuar un model d’organització interna per a les activitats federals, conjuntament amb un Protocol d’actuació durant les mateixes. També s’organitzà el mètode de treball dels equips de branca, i per primera vegada a la història de la nostra Federació, es va obrir l’equip de branca “scouters” que programarà anualment la ScouterCamp, i gestionarà el concurs de projectes educatius “José Pérez”. Tots els grups assistents van tindre l'oportunitat de col·laborar en la preparació de les activitats per a la pròxima ronda. Es van formar taules de treballs per seccions en què els scouters van treballar amb moltes ganes i il·lusió. També es va comptar amb la col·laboració de Susana Vicente del G.S.Sant Rafael que ens ensenyà activitats internacionals en què poder participar i informe del treball a realitzar en les xarxes de (ASDE) on ens animà a assistir. El guanyador del Concurs de cartells per a la INDABA va ser Jaume Morant, del GS Màfeking d’Ontinyent. Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant:

De la província de València:

Fuji-Yama

Fénix 215

La Canyada

Denia

Edelweiss-X

San Cristóbal

Horizontes

Frumenti

Ímpetus III

San Rafael

Màfeking Ontinyent

Impeesa Burjassot

Màfeking Alcoi

Timbiras

La Salle

Vernisa

18


JOTA I JOTI Enguany com a part del JOTA-JOTI (Jamboree en l'aire - Jamboree en Internet), que va tindre lloc el 16 i 17 d'octubre, l'OMMS es va associar amb UNICEF per a desenrotllar una plataforma que oferira als jóvens l'oportunitat d'expressar les seues opinions. En relació amb l'any Internacional de la Joventut que es va llançar a l'agost d'enguany i el 20 aniversari de la firma de la Convenció sobre els Drets dels Xiquets celebrada al novembre del 2009, el tema d'enguany per al JOTA-JOTI és "El Dret a Ser Scoutt", que es divideix en subtemes com els drets de la joventut, la participació dels/les jóvens i l'apoderament juvenil. Este tema es relaciona directament amb el mandat d'UNICEF. A banda del tradicional xat en Internet (JOTI) o ràdio (JOTA) enguany els Scouts també utilitzaren les noves ferramentes de mitjans de comunicació com facebook, twitter, YouTube, flickr i el blog La Joventut Opina d'UNICEF. Com cada any i per facilitar aquesta possibilitat a tots els grups que volguérem ser partícips d’aquesta experiència, a banda de l’accés a l’activitat des del domicili particular, cosa que era possible, la nostra Federació tornà a organitzar un aplec general a la seu de la nostra oficina.

V CURS DE GUÍES 2010 Al Curs de guies i subguies d’enguany van participar vora 100 scouts dels nostres Grups, acompanyats per uns 25 scouters. Com a novetat a les activitats per branques, es van fer coincidir totes, en espai i temps, i començat un divendres de vesprada com es va acordar a la darrera INDABA. El SPRE de la branca Scout va parlar amb els guies i subguies dels òrgans de la secció, les fases de una aventura, etc. Coma record, es va fer entrega d’una cinta per col·locar-la al banderí de cada patrulla participant en el curs.

◘ Data: del 5 al 7 de novembre. ◘ Lloc: Finca Mayansa, Ontinyent (València)

19


Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant:

De la província de València:

Resurrección

Frumenti

San Rafael

Fénix 215

La Nucia

Impeesa XV

Sant Jordi

Timbiras Vernisa La Canyada San Cristóbal La Salle Impeesa Burjassot

Imatges de l’activitat.

20

De Castelló: Quo Vadis


II CASTORAMA En la segona Edició del Castorama van participar uns 40 castors i 20 scouters. Van fer jocs per presentar els personatges de "Los amigos del bosque", quina es la llei i el lema de la colònia i s'ho passaren molt bé. Els scouters van cuinar els dinars i sopars del més menuts de la Federació. Esperen ser molts més l'any que ve.

◘ Data: del 5 al 7 de novembre. ◘ Lloc: Finca de Tots Vents, Ontinyent (València) Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant: Denia

De la província de València: Cotopaxi Edelweiss Timbiras San Cristóbal

Imatges de l’activitat.

21


I RALLY Es la primera edició d’aquesta activitat per als udols: el Rally, i no podia començar en una participació tan àmplia com la que va tindre, vora 130 udols i més de 20 scouters dels nostres Grups ens van donar cita a la Finca Mayansa de Bocairent durant tot el cap de setmana. Aquesta activitat pretén fomentar la competitivitat dins de la branca, i motivar als educands a aprendre y desenvolupar habilitats tant de destresa com habilitats socials, mitjançant el joc. També es va fomentar la importància de la reforestació, sota la ambientació en els bosc, i el perill de la desforestació.

◘ Data: del 5 al 7 de novembre. ◘ Lloc: Finca Massarra, Bocairent (València) Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant:

De la província de València:

Horizontes

La Salle

Denia

San Cristóbal Mafeking Ontinyent Impeesa Burjassot

Imatges de l’activitat.

22


III ESCULTADA 2010 La Escultada va comptar amb la participació d’uns 80 escultes i vora 10 scouters, que durant els tres dies van fer activitats de tot tipus, totes elles encaminades a aconseguir els objectius de fomentar les relacions entre les diferents unitats Escultes de la Federació, afavorir el treball en equip dins de la Unitat, promoure la sana competitivitat, i conèixer la simbologia, la metodologia educativa i el funcionament de la Unitat. Es va fer un concurs d’empreses , i es va debatre les propostes per al IV Foro Jove d’ASDE, d’on va eixir un document per a defendre en ASDE.

◘ Data: del 5 al 7 de novembre. ◘ Lloc: Finca de Tots Vents, Ontinyent (València) Els Grups Scouts participants van ser: De la província d’Alacant:

De la província de València:

Horizontes

Cotopaxi

La Nucía

Edelweiss

Resurrección

Timbiras

San Rafael

La Canyada Mafeking Ontinyent

Imatges de l’activitat.

23


II ACAMPADA CONTINGENT “JAMBOREE SUECIA 2011” Primera acampada del Contingent d'Scouts Valencians en el Jamboree Scout Mundial de Suècia en 2011. (segona des de 1995) 27 i 28 de novembre del 2010. Sant Esperit, Gilet (València) La primera acampada del Contingent de la Federació d'Scouts Valencians (FSV) per al pròxim Jamboree Scout Mundial de 2011, ha sigut tot un èxit, amb una participació superior als 50 scouts. A l'arribar a la zona d'acampada, tots els participants i scouters vam fer un parell de danses per a trencar el gel, i jocs de presentació. A continuació es van formar les patrulles de la Tropa “Rat Penat”: Ciervos, Cuervos, Lobos, Patos i Toros. Cada Patrulla, amb el seu guia i subguia, es va reunir, i amb l'ajuda de les fitxes que els entregarem, van repartir els càrrecs que exerciran des d'esta acampada fins a la finalització del Jamboree. Amb les Patrulles formades, es va procedir a hissar les banderes en un acte comunitari. Després del menjar i el temps lliure, cada Patrulla va dissenyar el que serà el banderí de Patrulla, que lluiran en el Jamboree i que es quedaran per a l'ús de la Federació. Cada participant penjarà la seua cinta en el banderí de Patrulla, per a recordar que va assistir al Jamboree Scout Mundial de Suècia 2011. Després de dissenyar els banderins, vam tindre diversos jocs de desfogament, i una xarrada, junt amb el Responsable del Contingent, Vicente Bronchú, on van parlar sobre què és un Jamboree i donar unes xicotetes pautes i normes de comportament. Després de la xarrada va començar la preparació de la vetlada, tematitzada amb la globalitat que trobarem en el Jamboree. Cada Patrulla representava un continent durant la vetlada, i el seu esquetx girava entorn del continent que els havia tocat. El diumenge comptarem amb la visita de la directora del Servici de Programes i Recursos Educatius (SPRE), Nuria López, i del president Scout, José Gómez, que van voler conèixer de primera mà als participants que ens representaran. Després d'un gran joc de proves, va tindre lloc el repartiment de les camisetes que portarem tot el Contingent, i es van prendre les mesures als participants per a l'elaboració d'un kit d'uniformitat propi del Contingent de la FSV. Així mateix, també omplim unes fitxes on explicava cada participant quina espera d'esta experiència i què li portà a apuntar-se a la gran aventura de participar en un esdeveniment mundial d'estes característiques. Finalment, ens vam fer la primera foto oficial de la Tropa “el Rat Penat” i l'arriada de banderes va posar punt final a esta primera acampada.

24


Per primera vegada som un contingent de més de 80 scouts! ◘ Data: 27 i 28 de novembre. ◘ Lloc: Sant Esperit (València) ◘

Grups de procedència dels assistents a la acampada:

De la província d’Alacant:

De la província de València:

San Rafael

Fénix 215

Khanhiwara

Frumenti

Denia

Timbiras Vernisa San Cristóbal La Salle

Imatges de l’activitat.

25

De la província de Castelló: Alcora


INDABA ASDE Un total de sis membres de la Federació van participar a la INDABA, organitzada en diverses taules redones per tractar cadascun dels temes: Comunicació, Internacional, Cooperació, Financiació, Relacions Institucionals, Igualtat de gènere i coeducació, i intervenció social.

◘ Data: del 4 al 6 de desembre. ◘ Lloc: Los Negrales, Villalba (Madrid) Grups de procedència dels participants a la INDABA de ASDE: De la província d’Alacant:

De la província de València:

San Rafael

Fénix 215

De la província de Castelló: Sant Francesc

Timbiras

IV FORO JOVE De la nostra Federació van participar quatre Escultes, que van defensar les propostes eixides de la Escultada, on es van tractar els temes del Foro. A les conclusions final, davant del participants de la INDABA, una de les nostres representants va llegir les conclusions, i les recomanacions dels joves a ASDE. ◘ Data: del 4 al 6 de desembre. ◘ Lloc: Guadarrama (Madrid) Grups de procedència dels participants al IV FORO JOVE: De la província d’Alacant: Horizontes

26

De la província de València: Edelweiss

De la província de Castelló: Sant Francesc


IV CONCURS DE CURTS SCOUTS Un total de nou curts, dels 26 a concurs, es van projectar el dissabte 4 de desembre en Los Negrales, Madrid, dins del 4t Festival de Curts Scouts. La nit va ser divertida, emocionant i va estar plena d'aplaudiments i expectació.

Scouts Valencians va estar present en les tres categories: ◘ CATEGORIA 1: CASTORS, UDOLS I SCOUTS (de 6 a 14 anys) Medi ambient / Coeducació: o Grup Participant: Sant Francesc 377 amb el curt “No h’hi ha vida sense aigua”

◘ CATEGORIA 2: ESCULTES I ROVERS (de 14 a 21 anys) Salud / Exclusió Social o Grup Participant: San Cristóbal 170 amb el curt “Un terç de la meua vida”

◘ CATEGORIA 3: CATEGORIA 3 : GRUP SCOUT Medi ambient / Coeducació / Salud / Exclusió Social / Valors Scouts. o Grup Participant: San Rafael’99 amb el curt “El contacontes” Cal destacar que el Grup Scout San Rafael’99 va guanyar el IV Festival a la seua categoria. ◘ Data: 4 de desembre. ◘ Lloc: Los Negrales, Villalba (Madrid)

27


I CONCURS DE FOTOGRAFIA SCOUT El Grup Scout Sant Francesc de Castelló va arribar a la final del I Concurs de Fotografia Scout organitzat per ASDE. Fins allí es van desplaçar membres del Grup, per a vore si guanyaven el Concurs. ◘ Data: 4 de desembre. ◘ Lloc: Los Negrales, Villalba (Madrid)

Aquesta foto ha estat utilitzada per ASDE per a los calendaris de 2011.

28


PARTICIPACIÓ A LES CAMPANYES OBERTES ALS GRUPS A continuació es fa una relació de les campanyes enviades des d’ASDE obertes als Grups, i el llistat dels nostres Grups que hi ha participat.

“e- educando y e- disfrutando las TIC” Fénix 213 Edelweiss X 495 Vernisa. 616 Horizontes Benidorm 617 Denia

Mójate por los ríos La Canyada Impeesa XV

Tu Propia web Scout Fénix Sant Francesc

No te inicies sin coco Timbiras Horizontes Frumenti

Jugando Juntos/as Timbiras Frumenti La Canyada

29


Campaments Interculturals Timbiras FĂŠnix Frumenti Edelweiss Vernisa

Campanya del 0,52 Timbiras La Canyada Edelweiss FĂŠnix Vernisa Iwana Nazaret

30


PARTICIPACIÓ EN LAS “REDES y SERVICIOS DE ASDE” RED/SERVICIO

31

NOM

GRUP SCOUT

DATA

Persones Adultes

José E. Martínez

La Canyada

6 i 7 de febrer

Educació Scout

José Gómez

Edelweiss

6 i 7 de febrer

Centenari

José Gómez

Edelweiss

17 i 18 de abril

Desenvolupament Espiritual

José E. Martínez

La Canyada

17 i 18 de abril

Intervenció Social

Beatriz Martínez

Nazaret

17 i 18 de abril

Activitats Internacionals

Javi Quilez

San Rafael

17 i 18 de abril

Àmbits - Medi Ambient

Nuria López

Horizontes

17 i 18 de abril

Àmbits

Laura Cordellat

Timbiras

17 i 18 de abril

Àmbits

Ana Mª Batres

Sant Francesc

17 i 18 de abril

Àmbits

Nieves Sainz

Horizontes

17 i 18 de abril

Persones Adultes

Vicent Bronchú

Fuji-Yama

29 i 30 de maig

Educació Scout

José Gómez

Edelweiss

29 i 30 de maig

Formació

José E. Martínez

La Canyada

29 i 30 de maig

Comunicació

Àlex Navarro

Fénix

25 i 26 de setembre

Activitats Internacionals

Javi Quilez

San Rafael

25 i 26 de setembre

Desenvolupament Espiritual

José E. Martínez

La Canyada

25 i 26 de setembre

Àmbits - Medi Ambient

Nuria López

Horizontes

25 i 26 de setembre

Àmbits

Laura Cordellat

Timbiras

25 i 26 de setembre

Àmbits – Integració Social

Ana Mª Batres

Sant Francesc

25 i 26 de setembre

Àmbits – Integració Social

Susana Vicente

San Rafael

25 i 26 de setembre

Àmbits

Nieves Sainz

Horizontes

25 i 26 de setembre


32

Persones Adultes

Vicent Bronchú

Denia

25 i 26 de setembre

Creiximent

José Gómez

Edelweiss

25 i 26 de setembre

Intervenció Social

Cristina Lorente

Fénix

25 i 26 de setembre

Àmbits – Medi Ambient

Damián Monllor

Fuji-Yama

25 i 26 de setembre

Reunió de Formació

José E. Martínez

La Canyada

16 i 17 d’octubre

Jornades de Formació Continuada

Ximo Mora

Fénix

Del 12 al 14 de novembre

Jornades de Formació Continuada

José E. Martínez

La Canyada

Del 12 al 14 de novembre

INDABA ASDE

Guillermo Martínez

Sant Francesc

Del 4 al 6 de desembre

INDABA ASDE

Belén Martínez

Sant Francesc

Del 4 al 6 de desembre

INDABA ASDE

Pablo Carceller

Sant Francesc

Del 4 al 6 de desembre

INDABA ASDE

Àlex Navarro

Fénix

Del 4 al 6 de desembre

INDABA ASDE

Susana Vicente

San Rafael

Del 4 al 6 de desembre

INDABA ASDE

Laura Cordellat

Timbiras

Del 4 al 6 de desembre

IV FORO JOVE

Amparo Tortajada

Edelweiss

Del 4 al 6 de desembre

IV FORO JOVE

Manel Gasent

Horizontes

Del 4 al 6 de desembre

IV FORO JOVE

Andrés Fabregat

Sant Francesc

Del 4 al 6 de desembre

IV FORO JOVE

Natalia Coleto

Edelweiss

Del 4 al 6 de desembre

IV FORO JOVE

Angélica Sos

Sant Francesc

Del 4 al 6 de desembre


CONCURSOS DE L’SPRE CARTELLS II ESCULTADA Natalia Coleto del Grup Scout Edelweiss X

II UDOLS Natalia Gil i Aida Gil del GS Timbiras

III INTER TROPES Ana Baeza Mañas del GS Impeesa XV de Mislata

II CHAPOTEOS Fernando Hernández del GS Timbiras

33


III INDABA Jaume Morant del GS Máfeking d’Ontinyent

V CURS DE GUIES Carmen Muñoz del GS Impeesa XV

II CASTORAMA Paula García del Grup Scout Timbiras.

34


XI JOSÉ PÉREZ Se li va donar el format de projectes no realitzats per a executar en activitats federals. Es van presentar el Khanhiwara i l'Iwana VIII, amb un projecte per a esculta i clan, respectivament. Cada projecte es va premiar amb 180 €. El projecte del Khanhiwara es va emprar per a la II Escultada federal.

ACTIVITATS DE SERVICI El Grup Scout Frumenti va presentar el projecte de voluntariat a Lourdes, i va guanyar aquest concurs amb una dotació de 1000€ per a desplaçament i material.

35


36

WWW.SCOUTSVALENCIANS.ORG

Memoria Activitats 2010  

Memòria d'activitats realitzades l'any 2010 a la Federació d'Scouts Valencians - ASDE, i els seur grups associats.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you