2 minute read

Hoe zou het zijn met: de jongverkenners?

De jongverkenners zoeken zin in het leven. Wanneer deze jonge snaken niet bezig zijn met diepgravende spelletjes vol met intriges of met het oplossen van filosofische vraagstukken, begeven ze zich graag onder de mensen. Op een regenachtige zondag trokken de goedlachse kameraden naar de eerste vlaaienlotennamiddag ten voordele van het NUMA Autocrossteam.

Terwijl de rest van de takken ploetert door de regen, maken de jongverkenners het zich gemakkelijk in de zaal achter Café ‘t Klaverke. De zaal, waar vorig jaar nog Jin&Tonic van de Gidsen plaatsvond, is vandaag omgedoopt tot een heus bingo-evenement, waar zelfs de Toetanchamon nog u tegen zou zeggen. Omdat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers op deze namiddag de 60 al lang overschreden heeft, kijken de oma’s en opa’s wat raar op wanneer een colonne twaalf tot dertienjarigen bij hen aan tafel komt zitten. Met een charmante en beleefde lach stellen de jongemannen het volk op hun gemak. Weeral ne zak chips gewonnen! Terwijl Sacha Verheyden zijn drie gewonnen bonnetjes inruilt voor evenveel zakjes chips zegt hij: “Ja, ik vind het leuk dat de leiding eens een ander soort vergadering organiseert. Grabbelend naar één van Sacha’s zakjes chips valt medejongverkenner Joppe Goris hem bij. “Dan kunt ge zo met oude mensen praten, dat is altijd wel leuk en grappig.” “Dan voelt ge u volwassen!”, besluit Nathan Van der Veeken. Ondertussen is hun volle focus weer bij het krijtje waarmee ze bingocijfers aanduiden op hun afwasbare bord.

VOLGENDE VERGADERING IS HET SPOEDCURSUS SPRUITEN ETEN.”
“GE KUNT ZO MET OUDE MENSEN PRATEN, DAT IS ALTIJD WEL LEUK EN GRAPPIG.”

Leider Pipra glimlacht. Hij vertelt over het doel van deze vergadering: “Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met het voorbereiden op je oude dag, waar klimmen in de bomen misschien opeens niet meer het beste idee is of waar je spruiten ineens wel lekker vindt. Je zou er van verschieten maar het kan zo maar van de ene dag op de andere gebeuren dat je te oud bent, ik spreek uit ervaring -RIP gratis vleeseke bij de beenhouwer-”, snikt de jongverkennerleider. “Anyways, maak het dan maar mee dat je het gewoon niet kan om oud te zijn, want ja op school leren ze ons alleen maar die nutteloze dingen zoals wiskunde en dt-regels -Ik heb dat helemaal niet nodig als professioneel HLN-commenter.- en niet de broodnodige kennis zoals hoe ik oud moet zijn en hoe ik mijn belastingen moet ontduik… euh… ik bedoel aangeven!” Pipra komt even op adem na dit emotioneel betoog. Na even wachten gaat hij verder. “Daarom hebben we ervoor gekozen om met onze jongverkenners deel te nemen aan een initiatie vlaaienloten in de Klaver.

Volgende vergadering is het spoedcursus spruiten eten.”

Growing up is losing some illusions, in order to acquire others. - Virginia Woolf