Page 1


INHOUD Dag allemaal

3

Kapoenen

4

Welpen

2

Jojo​’​s

4

Jonggidvers

6

Jins

11

Akabe

17

Groepsweekend

19

Kerstboomverbranding

20

Groepsfilm

21

Pannenkoekenslag

22

Hopper shopper

23


Dag allemaal Dag allemaal, Eerst en vooral willen wij jullie allen een gelukkig 2019 wensen. Ook in dit nieuwe jaar staat de leidingsploeg weer te springen om het beste van zichzelf te geven. Na de talloze kerstfeestjes en de originele nieuwjaarsbrieven staat er ook op scoutesk vlak weer veel op het programma. In januari organiseren onze jins naar jaarlijkse gewoonte de ​kerstboomverbranding​. Deze gaat door op ​12 januari​. Om al wat in de sfeer te komen, organiseren we ook een ​fakkeltocht​ die eindigt op deze afsluiter van de kerstperiode. Een weekje later, op ​17 januari​, toveren we onze lokalen om tot een heuse cinema. Neem je warmste dekentje mee en kom samen met ons een ​film​ kijken! Volgende evenement laat niet lang op zich wachten. Op zaterdag ​16 februari​ mag iedereen zich piekfijn uitdossen om naar het ​gidvergalabal ​te komen. Iedereen is welkom en het belooft, zoals ieder jaar, een heel leuke avond te worden. Een weekje later is het dan de beurt aan onze jojo’s. Zij organiseren hun ​pannenkoekenslag​ op zondag ​24 februari​. Niets leuker dan tijdens de vergadering een pannenkoek komen eten, toch?! En dan zijn we al bij maart aangekomen en ook dan hebben we weer allerlei leuke activiteiten in petto voor jullie. Te beginnen met het ​groepsweekend​ dat dit jaar zal doorgaan van ​8 tot 10 maart​. Houd je mailbox zeker in de gaten, want binnenkort krijgen jullie hierover zeker meer info. 2 weken later op ​23 maart​, geven de welpen het beste van zichzelf in hun ​frituur​. Kom gezellig een frietje eten in het lokaal ten voordele van hun lokaal. En om deze eerste periode van 2019 goed af te sluiten, kunnen jullie jullie hersen laten kraken op de ​jinkwis​. Deze gaat door op zaterdag ​30 maart​. Voor meer info over al deze activiteiten verwijzen we jullie graag door naar verderop in dit kompas. Ook verschijnen deze activiteiten in onze maandelijkse nieuwsbrief. Wij hebben er in iedere geval al zeer veel zin in! Nogmaals onze beste wensen! De groepsleiding Wannes, Boas, Brian en Christophe


Kapoenen Op zaterdag 5 januari trotseren we de koude om driekoningen te vieren. Al zingend trekken we door Lint en verzamelen we snoep en centjes. Verkleed jullie allemaal als ​Caspar, Melchior en Balthasar en neem een trommel of ster mee. ​We spreken af aan de kerk van Lint om 18u, de vergadering is gedaan om 20u.

Op zaterdag 12 januari organiseert de leiding een fakkeltocht, aansluitend vindt de kerstboomverbranding plaats ten voordele van het Jinkamp. Meer informatie volgt nog. Zaterdag 19 januari kruipen we met alle leden van scouts Lint gezellig samen om naar een film te kijken. De groepsfilm gaat door van 18u tot 20u30 op de scouts.

Ravotten en rollebollen in je slaapzak?! Dat kan op zaterdag 26 januari tijdens onze heuse slaapzakken vergadering van 18u tot 20u. We spelen leuke spelletje in onze slaapzak. en ontspannen even van alle examenstress.

Helaas, jammer, spijtig, teleurstellend en sneu: zondag 3 februari is het de eerste zondag van de maand en bijgevolg geen vergadering

Clowns, olifanten, koorddansers en stunts je kan het te gek niet bedenken, het kan allemaal tijdens onze circus vergadering. We gaan op zoek naar de grappigste, sterkste of meest acrobatische kapoen. Van twee tot vijf op de scouts op 10 februari.

Zondag 17 februari komen de Jins leiding geven. Wat we gaan doen, blijft zowel voor jullie


als voor ons ĂŠĂŠn grote verrassing. EĂŠn zekerheid hebben we wel, de vergadering gaat door van 2 tot 5.


Op zondag 24 februari verlaten we de scoutslokalen en trekken we de wereld rond. We spelen reisje rond de wereld in het Lindenhof (de sportzaal in het park) We spreken daar af om 14u en ronden af om 17u. 3 maart is het weer de eerste van de maand, geen vergadering dus. Van 8 tot 10 maart is het groepsweekend: een weekend met iedereen van scouts Lint, van jong tot oud. Meer informatie volgt nog! Op zondag 17 maart komen de Jins nog eens langs om een vergadering te geven. We zien jullie graag komen van twee tot vijf.

Zondag 24 maart willen we opvallen, we trekken allemaal ons fluohesje aan! Van twee tot vijf spelen we allerlei spelletjes in de meest opmerkelijke kleuren en outfits.

Verzamel zoveel mogelijk grondstoffen, verover de meeste landen en wordt de machtigste koning ter wereld. Op 31 maart organiseren we een risk vergadering, van 2 tot 5

Groetjes van jullie leiding

      6


Welpen Om het sprankelende nieuwe jaar warm en gezellig in te zetten gaan we dit jaar weer op Fakkeltocht. Vergeet geen muts en handschoenen, het belooft een lange (frisse) wandeling te worden! Wandelaars paraat ​op 12 Januari ​ aan de parking van de Ernest Claeslaan (daar is ook de kerstboomverbranding). Nu we bekomen zijn van de feestjes en pakjes is het tijd voor wat gezelligheid in ons lokaaltje! Het is tijd voor de jaarlijkse groepsfilm. De afspraak is ​19 Januari van 18:00 tot 20:30​ aan de scoutslokalen. Een dekentje en kussen voor comfort zijn zeker aangeraden. Op 27 Januari​ hebben de jins een generale repetitie voor het leiding geven volgend jaar. Zij zijn alvast enorm enthousiast (en wij ook!). We weten nog niet waar het over zal gaan, maar pret is verzekerd! Wees paraat van ​14 uur tot 17 uur​ aan de scoutslokalen. 3 Februari​ is de eerste zondag van de maand en krijgt de leiding een beetje tijd om te rusten ;-). ​Geen vergadering​ dus! 17 Februari​ komt er een ander groepje Jins even leiding geven. Zoals altijd: afspraak van ​14 uur tot 17 uur. ​Wees maar een beetje streng, ze zouden jullie leiding kunnen worden! 22-24 Februari​: Eindelijk is het zover! W-E-E-K-E-N-D! Verdere info wordt via mail (en Facebook) nog doorgestuurd. We kunnen alvast zeggen dat dit (behalve het kamp natuurlijk) het hoogtepunt van het jaar zal worden! 8-10 Maart​: Nu we net bekomen zijn van het superduper toffe weekend, vertrekken we al op het volgende weekend. We gaan op groepsweekend!!! Met alle takken en leiding samen gaan we een weekend vol spelletjes en plezier beleven. Verdere info volgt nog via mail!

7


Hopelijk niet derde keer, goede keer. ​17 Maart​ is er nog een jinstage. Deze dag zal er een derde groepje langskomen om de best mogelijke vergadering te komen geven! Plezier verzekerd van ​14:00 tot 17:00 aan het lokaal. Een kamp heeft natuurlijk ook centjes nodig! Daarom organiseren we ​23 Maart​ onze eigen Welpenfrituur. Nodig de mama’s, papa’s, vrienden en vriendinnen, buren en burinnen zeker uit. Verdere info volgt, maar één ding is zeker: oefen op je serveerkunsten! 31 Maart​ zullen we nog eens samen koken, deze keer in echte scoutsstijl. Eet ’s middags zeker niet te veel, want deze lekkernij zal je niet kunnen laten liggen. Let op: dit wordt geen volwaardige maaltijd, toch iets zwaarder dan een tussendoortje! Koks paraat om​ 14:00 tot 17:00 aan het lokaal.

                     

8


Jojo​’​s Dag lieve kinders! 2019 is van start gegaan, een nieuw jaar! Een nieuw jaar betekent dus ook een nieuw kompas! In dit kompas vinden jullie alle info voor januari, februari en maart! HET WORDT KEI TOF SUPER PLEZANT BEESTIG COOL! Driekoningen, Driekoningen, geeft mij nen nieven hoed; M'nen ouwe is versleten, ons ma mag 't nie weten. ons vader heeft het geld al op de rooster geteld. 5 januari ​mogen jullie verkleed naar de kerk van Lint komen om 19u ​waarna we rond gaan zingen in Lint als echte 3 koningen. ​Jullie ouders mogen jullie dan om 21u ​terug komen aan de kerk. 12 januari​, of ook wel de gezelligste dag van het jaar genoemd. Die avond gaan we met z’n alle een heuse fakkeltocht doen doorheen Lint-city! Fakkels kopen kan je ter plaatse ten voordele van de jins. Nadien kan je een lekkere warme chocomelk drinken, je opwarmen aan het grote vuur, en je ouders trakteren op een heerlijke jenever! Pret gegarandeerd! Meer info verder in het kompas! 19 januari ​gaan we weer zoals ieder jaar met z'n alle gezellig een film kijken op de scouts! Verdere informatie is te vinden achteraan in het kompas! Wij hopen jullie alvast dat jullie mogen verwachten! Die gekke mannetjes die op de WII racen. Misschien heb je er al van gehoord: Mario. Kom ​27 januari van 14u00-17u00 ​naar het lokaal en kom meer te weten over het spel Mario Kart.

Margaux, jullie lievelingsleiding, is geboren op 11 februari om 19:23. Om haar verjaardag goed in te zetten, houden we al een groot feest op ​zondag 10 februari van 14u00 tot 17u00. Vergeet zeker geen leuk cadeautje mee te brengen en kei veel goesting om een feestje te bouwen! Pa-pa-partyyyy! 9


Wie zijn die kleine blauwe mannetjes met hun witte mutsen? JA ZIJ ZIJN DE SMURFEN! Smurf allemaal op ​zondag ​17 februari van 14u00 tot 17u00 ​om samen lekker te smurfen. Smurf je er klaar voor? Mmmmmmmh heerlijke pannenkoeken! ​24 februari gaan we lekkere pannenkoeken verkopen! Hierbij hebben we al jullie hulp en kookkunsten nodig. Breng al zeker al je vrienden, kennissen en familie op de hoogte! Verdere informatie hierover volgt nog! 8-10 maart ​gaan wij samen met de andere takken op ​groepsweekend​, dit zal verder gecommuniceerd worden naar jullie vanuit de groepsleiding. Inschrijvingen zullen ook door hen geregeld worden. Indien je algemene vragen hebt over het weekend kan je steeds terecht bij ​groepsleiding@scoutslint.be​.

17 maart gaan we terug naar de tijd van de Vikings! Kom dus zeker naar de scouts van 14u00 tot 17u00​ voor mee deel te nemen aan deze spannende vergadering!

O wat een feest is het op ​24 maart ​om ​14u00 zullen wij starten met onze fameuze Rijstkoekvergadering​. Wat er net op onze rijstkoeken zal liggen dat hangt van jullie af. Kom het mee kiezen tot ​17u00​. Op ​31 maart gaan we eens testen wie er het beste op de hoogte is van de meest recente roddels! Lees dus zeker alle roddelblaadjes die je thuis hebt liggen voor je naar de scouts komt. Kom dus van ​14u00 tot 17u00 ​naar de scouts en neem een sappige roddel mee. Zo dit was het dan weer, wij hebben er alvast kei-veel zin in! Dikke zoenen van jullie leiding, Margaux, Lisa, Matthias, Rob, Laura en Tiemen

10


Jonggidvers Halloo iedereen! Jullie examens zijn gedaan, die van ons moeten nog beginnen! Daarom raden we jullie aan om zeker te kijken wanneer het vergadering is.

Zondag 6 januari herdenken we de drie wijzen uit het oosten die een opgaande ster zagen en daarop de koning van de Joden gingen bezoeken. Jullie kennen waarschijnlijk allemaal het verhaal, zo niet, geen probleem. Want eigenlijk gaat het op deze dag maar over twee dingen: taart eten waar een boon in zit en geld/snoep gaan schooien bij de mensen. Ook dit jaar gaan we weer deur naar deur. We spreken op ​vrijdag 4 januari af om 18u​. We gaan zingen en weten nog niet waar, dus ​kom met de fiets​. Ons zangpartijtje gaat door ​tot 20u​. PS: Verkleed je als koning, de origineelste krijgt misschien wel iets van ons.

11


Zaterdag 12 januari ​organiseren de jins weer de jaarlijkse kerstboomverbranding en bijhorende fakkeltocht. Ook wij zullen er zijn om samen met jullie deze gezellige avond te beleven. Voor meer informatie blader je best verder naar de flyer verder in het ​kompas​. Eujj,​ zaterdag 19 januari​ is het weer tijd voor de groepsfilm! Samen met de gidvers en jins kijken we weer een film. Voor meer informatie blader je weer verder in het ​kompas​. Zaterdag 26 januari​ gaan we gezellig genieten van een kampvuur. Neem gerust iets lekkers mee! Wij zorgen met de leiding ook voor een knabbeltje! We spreken af aan de scouts van ​20u tot 22u​.

Het eerste weekend van februari gaan we samen op ​jogiweekend​!! Hier mogen jullie jullie beloftes aan ons doen, vertellen we misschien al wat meer over de patrouilles … Schrijf ​1 - 3 februari​ dus al maar in je agenda als BEZET! Meer info hierover volgt nog. Zondag 10 februari​ is het weer een gewone scoutsvergadering! We zien jullie graag van ​14u tot 17u​ op de scouts. Zondag 17 februari​, de dag na het gidvergalabal en misschien wel de dag waarop jullie even leiding krijgen van iemand anders. Van de volwassen pubers, ook gekend als jins. Als dit niet het geval is, staan wij gewoon voor jullie klaar! Van ​14u tot 17u​, ofcourseeee. Zondag 24 februari​ organiseren de jojo’s de pannenkoekenslag. Neem allemaal ​4 euro​ mee voor een lekkere pannenkoek! We verwachten jullie van ​14u tot 17u​ aan de scoutslokalen. Zondag 3 maart is het de eerste zondag van de maand, dus geen vergadering! Wij bereiden ons voor op het groepsweekend, dus jullie doen dat best ook.

Het ​weekend van 8 tot 10 maart​ gaan we met heel scouts Lint op ​groepsweekend​. Meer informatie hierover volgt nog via mail. 12


Zondag 17 maart ​is het omgekeerde dag! Ontbijt in de avond, avondeten in de ochtend. Jongens worden meisjes en meisjes worden jongens. Leden worden leiding en leiding worden leden! Wat zal deze namiddag brengen? Kom van ​14u tot 17u​ naar de lokalen. Vrijdag 22 maart​ organiseren we weer een avondvergadering. Ben je benieuwd wat we gaan doen? Kom dan zeker naar de scoutslokalen van ​20u tot 22u. PS: De welpen organiseren 23 maart het welpenfrituur! Vraag dus zeker eens aan je ouders of jullie hier naartoe kunnen gaan! Vrijdag 29 maart ​hebben jullie waarschijnlijk weer examens. En omdat wij super coole leiding zijn organiseren we dan weer een avondvergadering. Omdat wij hier een mega cool iets willen organiseren houden we nog even geheim om hoe laat en waar we jullie verwachten. Meer info geven we nog via mail. Alvast te noteren in agenda: ● Zondag 7 april hebben de jonggidvers vergadering van 14u tot 17u. ● Zondag 21 april is het GEEN VERGADERING (Paaszondag). ● Het weekend van 27 - 28 april is het onze Vlaaienslag, iedereen wordt verwacht! Als jullie niet naar de vergadering kunnen komen, gelieve dan af te melden. Dit kan via mail, naar ​jonggidvers@scoutslint.be​ ​of via een berichtje. ● ● ● ● ●

Marie: 04 71 39 06 15 Marionne: 04 84 10 61 72 Quinten: 04 88 16 36 19 Maarten: 04 91 91 24 35 Matthias (Bokke): 04 95 31 65 62

13


Gidvers Hallo kechjes, hieronder vinden jullie nog eens het leuke kompas. Natuurlijk zijn wij de volgende 3 maanden ook nog in jullie jeugdige jaren aanwezig. We beseffen dat jullie razend nieuwsgierig zijn naar wat er komen zal. Daarom hieronder een overzicht van de meeste chille dagen van jullie leven.

5 januari gaan we zingen voor Dreikeunigen. We verwachten jullie aan de kerk met echt een litte outfit om 19u tot 21u. We gaan die floes fiksen, de jacht is begonnen.

Hip hip hoera, kom allemaal chocomelk zuipen bij de fakkeltocht en de kerstboomverbranding op 12 januari, want Ellen is jarig!!!! Dus zeker allemaal aanwezig met cadeaus. Meer info volgt.

Welkom bij de Netflix en chill vergadering. Deze gaat door op 19 januari, want dan is het groepsfilm. Pak jullie dekentjes, kussens mee en teddybeer. Meer info in het kompas.

27 januari gaan we zien wie het sterkste geslacht is: De mannen of de vrouwen. Vrouwen zet jullie meest feministische hoedje op en voor de heren blijf jullie zelf. Vergadering op de scouts van 14u tot 17u. Vandaag gaan we eens kijken hoe scherp en hoe goed jullie technieken zijn. Aangezien jullie Brian als jogileiding hadden zullen we dit zeker nog eens moeten oefenen. Vergadering op 3 februari op de scouts van 14u tot 17u 14


Op 10 februari gaan we iets minder nadenken en het zotste in ons naar boven halen. We gaan veel kattenkwaad uitspoken,want het is de Jackass vergadering. We weten namelijk dat er diep in elke Gidver een stuntman/-vrouw verschuilt zit. Wie toevallig nog een dwerg kent, mag deze altijd meenemen. Vergadering van 14u tot 17u.

16 februari doen we weer een prachtig evenement om ons geweldig lit kamp te sponseren. We hopen dat jullie weer zo talrijk aanwezig zijn als op de Italiaanse avond. GO GIDVERS!! Meer info volgt. Vandaag spelen we het spel waar jullie al zolang op aan het wachten zijn. Pablo escobar dit gaat door op 24 februari van 14u tot 17u. Op 3 maart kruipen we er eens lekker vroeg op en gaan we op zoek naar de dauw. Dus zet jullie wekker extra vroeg. We spreken af om 6uur aan de scouts. De tocht gaat ongeveer 2uur duren tot 8uur dus daarna kunnen jullie terug in jullie bedje kruipen. 8 tot 10 maart is het groepsweekend. Wij weten nog geen informatie over de locatie of vertrekpunten dus wij zijn minstens even benieuwd als jullie. Christophe, Brian, Wannes en Boas zullen jullie nog meer info geven.

Vandaag gaan we zien in het beste is in het ANDERE geslacht zijn. Zet je waardigheid aan de kant en stap in het leven van een ander. Meisjes kleedt jullie om in jongens en jongens kleedt jullie om in meisjes. De omgekeerde vergadering gaat door op 17 maart op de scouts van 14u tot 17u.

23 maart is het frituur van de Welpen, dus kom allemaal frietjes eten om die lieve welpjes te steunen op de scouts.

Aangezien Geoffrey gisteren jarig was doen we op 24 maart de “wie is Geoffrey nu eigenlijk vergadering?� Neem allemaal een cadeautje mee voor jullie liefste leiding. Van 14u tot 17u worden jullie verwacht op de scouts. Onze inspiratie was op omdat dit de laatste datum is van het kompas. Daarom kunnen jullie nog eens spel helemaal uitspelen. We gaan stratego spelen!! We verwachten jullie op 31 maart op de scouts van 14u tot 17u. 15


Joeeee de balle, bye, ciao, doei, au revoir, daag, au swederzien

         

Jins

16


17


18


19


(Cadeautje is verplicht!)

20


21


XOXO jullie leiding!

22


Akabe Gelukkig nieuwjaar liefste Akabe! Wij hopen dat jullie een geweldige vakantie achter de rug hebben. Wij wensen jullie het allerbeste voor 2019. Tijdens het scoutsjaar hebben we alvast fijne vooruitzichten: leuke vergaderingen, een weekend en natuurlijk ons Akabekamp . Wij hopen dat jullie er heel veel zin in hebben!

Op ​12 januari​ zijn jullie ​samen met jullie mama en papa welkom op de ​kerstboomverbanding en fakkeltocht. De fakkeltocht start om ​20u​ aan de ​Ernest Claeslaan, aansluitend kunnen jullie je verwarmen op de kerstboomverbranding.

Op ​zaterdag 19 januari​ kunnen we samen genieten van onze jaarlijkse groepsfilm. We verwachten jullie ​van 18 uur tot 20u30 aan de scoutslokalen​.

Trek ​zondag 3 februari​ je laboshort aan, want wij worden uitvinders. Net als professor Gobelijn duiken we in de wereld van de wetenschap. We verwachten jullie van ​11u tot 17u aan de scoutslokalen.

Klaar om te ontsnappen? Op ​zondag 17 februari ​proberen we samen uit een zelfgemaakte escape room te ontsnappen. In de nammidag spelen we een spel met de gidvers van Boechout. We verwachten jullie van ​11u tot 17u aan de scoutslokalen​. 23


Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloriaaaa, in de glooooriaaaaa.... Hip hip hip hoera! Vandaag vieren we Noa haar verjaardag ter land, ter zee en in de lucht. Komen jullie mee vieren op ​zondag 3 maart van 11u tot 17u aan de scoutslokalen​?

De lente staat voor de deur, tijd om onze groene vingers boven te halen. Komen jullie mee helpen in onze Akabe moestuin? We verwachten jullie op​ zondag 17 maart van 11u tot 17u aan de scoutslokalen.

Van ​zaterdag 30 maart om 13u tot zondag 31 maart om 13u​ is het onze Akabe – 24 uur.​ Meer info hierover volgt nog. Wel kunnen we het thema al verklappen: ‘Akabe got Talent’.

Alles op een rijtje: - Zaterdag 12 januari van 20u tot​ ​... in de Ernest Claeslaan​ = kerstboomverbrandig en fakkeltocht (samen met jullie mama en/of papa) - Zaterdag 19 januari van 18u tot 20u30 in de scoutslokalen ​= Groepsfilm - Zondag 3 februari van 11u tot 17u in de scoutslokalen​= Uitvinders - Zondag 17 februari van 11u tot 17u in de scoutslokalen​ = Escape room - Zondag 3 maart van 11u tot 17u in de scoutslokalen​ = Noa haar verjaardag vieren ter land, ter zee en in de lucht. - Zondag 17 maart van 1u tot 17u in de scoutslokalen​ = Groene vingers - Zaterdag 30 maart om 13u tot zondag 31 maart om 13u in de scoutslokalen​ = Akabe 24 uur ‘Akabe Got Talent’.

24


Groepsweekend Beste ouders en leden, Zoals elk jaar organiseert onze scouts een spetterend groepsweekend. Ook dit jaar zal dit door gaan. De officiële brief wordt later nog met jullie meegedeeld maar hier hebben jullie toch al een beperkt aanbod aan informatie over dit weekend. Wanneer? Waar? Hoe?

8-10 maart In Bekkevoort De bus zal ons vrijdag naar de weekendlocatie brengen en jullie worden door de lieve mama’s en papa’s terug naar huis gebracht.

De gedetailleerde info vanaf welk uur jullie waar worden verwacht zal in de later verwachte brief meegedeeld worden. Vergeet jullie kind(eren) ook niet in te schrijven via het onderstaand google formulier; https://docs.google.com/forms/d/1K9PlbkK7p2KnEX4oD2pA48sa7R5EBpFrkjcLtzsK1A0/ed it Alvast bedankt. Wij kijken er al hard naar uit! De leiding

25


Kerstboomverbranding 26


27


28


Hopper shopper

29

Profile for scoutslint

Kompas januari-maart 2019  

Kompas januari-maart 2019

Kompas januari-maart 2019  

Kompas januari-maart 2019