__MAIN_TEXT__

Page 1

WINDROOS september – oktober 2016

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260, Paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be IBAN: BE95 9799 5759 9058


Inhoud

Voorwoord Kapoenen Harlekijnen Welpen Akabe Algemeen Verjaardagen Kalender Contactgegevens Jonggidsen Jongverkenners Gidsen Verkenners Jin

2 3 6 11 16 20 25 26 27 32 37 40 44 52

1


Voorwoord Beste ouders en leden,

Grenzeloos groeien! Tijdens een tocht pas na enkele uren doorhebben dat je de kaart ondersteboven houdt. Aan het kampvuur oprecht sorry zeggen tegen je beste vriend voor een grappig bedoelde opmerking waar hij niet mee kon lachen. Een spel in het honderd zien lopen omdat de spelregels nogal ruim geĂŻnterpreteerd kunnen worden. Scouting is de plek waar we samen, met vallen en opstaan, kunnen groeien. Het nieuwe jaarthema staat dan ook volledig in teken van grenzen verleggen, samen op ontdekking gaan en onszelf ontplooien. Wij zijn er alvast klaar voor om jullie bij te staan op tocht. Bedankt aan Paulien, Jacob, Hanne, Anton, Brent, Fien, Lauren, Gert, Ida, Lize en Lisa voor alle fijne momenten tijdens de afgelopen jaren! Ook welkom aan de nieuwe leiding. Met 24 leiding, 6 hulpleiding en 2 groepsleiding is onze ploeg groter dan ooit tevoren. We zijn er zeker van dat dit heel wat toffe activiteiten en engagement teweeg zal brengen. Ondertussen komt er heel wat meer duidelijkheid in het lokalendossier. Er zijn akkoorden in de maak met Stad Vilvoorde, maar het financiĂŤle aspect zal zeker nog zwaar doorwegen. De komende weken zal hier een beslissing in genomen worden. We houden jullie maandelijks op de hoogte via ons lokalencafĂŠ. We hopen jullie elke zondag talrijk te mogen verwelkomen, van jong tot minder jong, om samen het spel van scouting te spelen. Heb je nog vragen of opmerkingen, aarzel zeker niet om de groepsleiding te contacteren. De gegevens vind je in het midden van deze windroos.

Een stevige linker, De Groepsleiding

2


Kapoenen Hoi allerliefste kapoenen! Verveel jij je altijd op zondagnamiddag? Mis je jouw vriendjes in het weekend? Zit je vol energie en enthousiasme? Heb je zin om te ravotten, je uit te leven, een avontuurlijk spel te spelen, dingen te ontdekken, je eens goed vuil te maken, het varken uit te hangen of eens heel creatief te zijn? Dan is de scouts zeker iets voor jou!

Hieronder ontdekken jullie welke activiteiten wij voor jullie in petto hebben. Wij kijken er alvast naar uit!

Zondag 18 September 14u tot 17u - Lokalen

De eerste keer scouts en we vliegen er meteen in! We gaan met z’n allen naar de jeugddag in Vilvoorde. Dit is een dag vol springkastelen, schminken, gekke fietsen, speleobox, spelletjes, dikke fun en zo veel meer.

Zondag 25 September Geen scouts Helaas moeten wij jullie al meteen een weekje missen, het is de laatste zondag van de maand en dan is er jammer genoeg geen scouts.

Zondag 2 Oktober 14u tot 17u - Lokalen

We hebben jullie nog maar één keertje gezien, hoog tijd om wat beter kennis te maken met een namiddag vol kennismakingsspelletjes!

3


Kapoenen Zondag 9 Oktober 14u tot 17u - Lokalen

Ay Ay piraatjes! Zijn jullie klaar om de zeven zeeĂŤn te bevaren? Zijn jullie bestand tegen de woeste stormen? Hebben jullie een paar stevige zeebenen en zijn jullie niet vies van een schatzoektocht? Kom dan deze zondag zeker naar de scouts! Extra goudstukken voor wie verkleed komt!

Zondag 16 Oktober 13u45 tot 18u45 – Parking restaurant 3 fonteinen

Trek jullie ravotkleren maar aan want we trekken naar het bos voor een supercool bosspel! En wie weet passeren we ook eens langs de speeltuin. We spreken iets vroeger dan normaal af op de parking links van de brasserie de drie fonteinen.

Zondag 23 Oktober 14u tot 17u - Lokalen

Jullie zijn er allemaal dol op: snoepjes! Deze keer gaan we ze helaas niet zelf opeten. We gaan snoepzakjes en -brochettes verkopen om wat centjes te verdienen. Breng zeker je mama en papa op de hoogte om eens langs te komen met een centje.

Zondag 30 Oktober Geen scouts

4


Kapoenen Zondag 6 November 14u tot 17u - Lokalen

Ik hoop dat jullie niet bang zijn van griezelverhalen, heksen, spinnen, zombies, zwarte katten en wandelende pompoenen want het is Halloween! Trek jullie meest angstaanjagende kostuum aan en zet je schrap voor een stevige griezelvergadering!

Tot dan!

Groetjes van jullie leiding,

Annelies

Frederik

Silke

5


Harlekijnen Dag liefste Harlekijnen,

Joepiejeej de scouts begint weer! Wat hebben we dat gemist! Nu zijn wij voor jullie nog onbekenden, maar daar willen wij snel verandering in brengen. Vanaf 18 september zijn wij jullie nieuwe leiding en willen wij jullie stuk voor stuk leren kennen. Dat gaan wij doen doorheen het hele jaar met geweldige, mega-coole, fantastische spelletjes! Wij hebben er alvast heel veel zin in! Hopelijk jullie ook! Maar eigenlijk twijfelen wij daar niet aan. Lees maar snel de eerste windroos van dit jaar en dan zien jullie zelf met welke leuke activiteiten wij dit scoutsjaar beginnen! Oh ja, bijna vergeten, kennen jullie het nieuwe jaarthema al? Dit jaar is het thema……… GRENZELOOS GROEIEN! En dat is wat wij doen op de scouts: samen met vallen en opstaan groeien en nieuwe dingen ontdekken. Dus begin er al maar aan, want in deze windroos kunnen jullie onze eerste activiteiten al ontdekken.

Zondag 18 september Vandaag is het een enorm speciale dag, want vandaag worden de voetgangers en de fietsers in de bloemetjes gezet voor al hun sportieve moeite. Zo worden de auto's verbannen uit Vilvoorde en is de straat van de voetgangers en de fietsers! Dat is niet alles: ook het jeugdig geweld wordt in de bloemetjes gezet en dit door middel van de super leuke jeugddag. Het Rooseveltplein wordt speciaal voor jullie omgetoverd tot een ware speeltuin boordevol springkastelen, circustaferelen, spelletjes, … De 'place to be' dus! We spreken af om 14u aan de lokalen om vanaf dan de straten van Vilvoorde te voet onveilig te maken. Om 17u, wanneer we heel Vilvoorde hebben kunnen overtuigen van wat voor super bende Harlekijnen we wel niet zijn, kunnen we met een tevreden hart de vergadering afsluiten.

6


Harlekijnen Zondag 25 september Vandaag is de leiding droevig, elke laatste zondag van de maand heeft de leiding hun maandelijks dipje... Vandaag liggen wij dus de hele dag te jammeren en te wenen in ons bed omdat we onze teergeliefde Harlekijnen niet kunnen ontmoeten vandaag. Dit zijn steeds donkere dagen in de geschiedenis van de scouts, maar we moeten er doorheen! Veel sterkte gewenst aan alle Harlekijnen, vrienden, familie en naasten en hopelijk tot volgende week – als we vandaag weten te overleven!

Zondag 2 oktober Hopelijk hebben jullie allemaal goed opgelet tijdens ‘Ratatouille’, want we gaan koken! “Iedereen kan koken”, wist Gusteau ons te vertellen. Wel, laten we met een overheerlijk bordje spaghetti bolognaise bewijzen dat hij gelijk heeft! Hopelijk hebben we enkele echte Ratatouilles onder ons die het kookproces in goede banen kunnen leiden. Het zal niet zoals normaal vergadering zijn om 14u, maar wel om 10u zodat we rond de middag onze zelfgemaakte spaghetti kunnen opeten! Wanneer we om 14u onze buikjes hebben rond gegeten mogen de ouders jullie komen halen. Breng alvast jullie keukenschorten mee!

Zondag 9 oktober “Één voor allen en allen voor één!” Jullie kunnen het al raden, vandaag spelen we één tegen allen! Een paar weken geleden kregen wij van een onbekend persoon een berichtje met verschillende opdrachten die wij allemaal moesten uitvoeren voor maandag 10 oktober. Het is dus héél dringend! We hebben ze uiteraard allemaal geprobeerd, maar zonder succes. Nu vragen wij jullie om ons te helpen die super-moeilijke opdrachten tot een goed einde te brengen. Wij hopen dat het jullie lukt, want wij konden er niets van. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat de super sterke Harlekijnen al deze opdrachten tot een goed einde

7


Harlekijnen kunnen brengen! We spreken af om 14u aan de lokalen en zorg maar dat jullie er klaar voor zijn!

Zondag 16 oktober De Lange Molenstraat, KTA Horteco, Snack Gold, Hanssenspark, zegt het jullie iets? Nee? Wel dan gaan we daar eens spoedig verandering in brengen dus gaan we vandaag op verkenning. Door middel van een kei tof stadsspel gaan wij alle beruchte hoekjes en donkere steegjes van Vilvoorde ontdekken. Denk maar niet dat Vilvoorde na vandaag nog geheimen zal hebben voor onze speurneuzen! We spreken af om 14u in de Verbindingsstraat aan de 1569ste grasspriet van links op het graspleintje tegenover het lichtbruine huis met de paarse bloemen in de voortuin. Tot dan!

Zondag 23 oktober Het is tijd om het eens wat rustiger aan te doen na al die drukke weken! We hebben de lokalen omgetoverd tot een echt kunstenaarsatelier want we gaan namelijk de beeldhouwer in onszelf naar boven halen en knutselen met klei. Jullie kunnen al jullie ideeĂŤn deze namiddag de vrije loop laten gaan. Achteraf mogen jullie jullie meesterwerkjes mee naar huis nemen en aan iedereen tentoonstellen, zoals echte kunstenaars dat doen (je kan ze natuurlijk ook cadeau geven aan iemand die je leuk vindt). Breng alvast jullie creatieve geest mee, voor de rest zorgen wij wel. Wij hopen alle toekomstige kunstenaars dan om 14u aan de lokalen te mogen inwijden!

8


Harlekijnen Zondag 30 oktober Vandaag hebben de scoutsgoden weer besloten om een zondagje te vergaderen. Elke laatste zondag van de maand steken zij de koppen bij elkaar om de volgende scoutsmaand nóg leuker te maken. Aan de ronde kristallen tafel van eeuwenoude scoutsoppergod Harlecines bundelen zij hun krachten om van elke Harlekijn een gelukkige Harlekijn te maken. Bij wijze van zondagsgebed aan de scoutsgoden mogen jullie god Harlecines inkleuren! Tot volgende nóg toffere maand!

Weekend van 4-6 november Huh? Sinds wanneer duurt de scouts drie dagen? Jawel jullie zien het goed, wij gaan op weekend! Joepie! Dit is dé ideale manier om elkaar beter te leren kennen! Naar waar we gaan is een groot geheim maar jullie ouders ontvangen daar binnenkort een mailtje over! Spannend hé! Hou deze datum alvast vrij, want wij willen jullie er allemaal bij!

9


Harlekijnen Ziezo, dat waren al de eerste twee maanden. Wees gerust, er volgen nog veel leuke maanden hoor! Als er iets niet duidelijk mogen jullie (of jullie ouders) ons altijd bellen, sms’en, mailen of ons op zondag aanspreken en wij antwoorden met plezier op al jullie vragen. (al onze gegevens staan in de windroos)

Groetjes en tot snel op de scouts! Jullie nieuwe leiding

Willem de Gekke

Laura de Grappige

Nicolas de Goedgemutste

10

Jaan de Banaan


Welpen HEEEEEY STOERE WELPEN, Het schooljaar is weer begonnen  maaaaaaar dit wilt ook zeggen dat het nieuwe scoutsjaar weer is begonnen, JOEPIE! Jullie nieuwe (nog onbekende) leiding heeft er alvast super veel zin in, wij hopen jullie ook !  Zondag 18 september: 14u tot 17u (aan de lokalen) Vandaag is het jeugddag! We gaan met allemaal andere chiro en scouts in Vilvoorde leuke dingen doen. Er zullen springkastelen staan, je kan je laten schminken in een mooie prinses of een stoere leeuw, fietsen op SPECIALE fietsen,… zeker komen dus!!!!  Zondag 25 september Het is de laatste zondag van de maand, dus vandaag zal er helaas geen vergadering zijn !  Zondag 2 oktober: 14 tot 17 u (aan de lokalen) Vandaag wilt de leiding eens zien hoe goed de welpen kunnen samenwerken, we spelen dan ook het mega grote 1 tegen allen spel!!!! Zondag 9 oktober: 13u45 tot 16u45 (aan de speeltuin van domein 3 fonteinen!!!) Trek vandaag jullie vuile kleren aan want wij gaan ravotten in het bos! LET OP: andere locatie en wees goed op tijd voor ons coooool bosspel! 

11


Welpen Zondag 16 oktober: 14u tot 17u (aan de lokalen) Zijn onze welpen sportief? Dat moeten jullie ons vandaag dan eens goed bewijzen! Wij gaan vandaag sporten in het park. Trek alvast jullie sportschoenen aan  Zondag 23 oktober: 14u tot 17u (aan de lokalen) Deze zondag mogen jullie je van je beste kant tonen tijdens de laddercompetitie!! Misschien is er zelfs een prijs weggelegd voor diegenen die het hoogst eindigen  Zondag 30 oktober: GEEN SCOUTS! Vandaag is het geen scouts, doordat de leiding op leidingsweekend is.  Zondag 6 november: 14 u tot 17u (aan de lokalen) VERRASSINGGGGGGGG! Vandaag gaan we jullie nog niet zeggen wat we gaan doen, ai ai stoute leiding! Maaaar als je zo nieuwsgierig bent en wil weten wat we gaan doen, kom dan zeker maar naar de vergadering!  Voila, dit was de windroos voor de maanden september en oktober! Hopelijk verwachten we jullie op de super coole vergaderingen met TOP leiding, wij kijken er alvast naar uit! TOT DAN SUPERTOFFE WELPEN! Xxxxxxxxxxxxxx

12


Welpen

Robbe met zijn leuke vriend 

Knappe Cara 

Toffe Louise  ENNNNNNNNN STOERE WOLF ! (geen foto van gevonden, maar jullie zien hem elke zondag  )

13


Akabe Dag liefste akabeertjes! Het nieuwe scoutsjaar kan beginnen, en wij zijn er helemaal klaar voor! Wij, dat zijn jullie nieuwe leiding die jullie ondertussen al gezien hebben. Toch zal ik ons nog eventjes kort voorstellen, zodat jullie zeker weten wie wij zijn. Als eerste hebben we….. Sébastien! Een supertoffe jongen die sommigen misschien al kennen, en waar we heel veel plezier mee gaan beleven! Jullie gaan er goed op moeten letten dat hij altijd zijn uniform aanheeft, hij durft dat soms al eens te vergeten. Ter herinnering (want het is vakantie geweest natuurlijk) zo ziet een uniform eruit:

Vervolgens hebben we… Robin! Opnieuw een supertoffe jongen en een dikke vriend van Sébastien. Hij houdt ook van plezier maken, en dat gaan we het komende jaar dus heeeeeeeeeel veel doen. Tot slot gaan wij ook veel hulp krijgen van Sofie, die jullie misschien nog kennen van enkele jaartjes geleden. We hadden natuurlijk nog een meisje nodig bij deze twee stoere kerels en dan was Sofie de ideale keuze. Net zoals andere jaren, hebben wij ook een jaarthema dit jaar. Dit jaar is dat “Grenzeloos groeien”, wat dat precies betekent zullen we nog wel eens uitleggen. In de formatie zal de groepsleiding dan “Grenzeloos” roepen, en dan roepen jullie om ter hardst “groeien”. Dat is gelukkig heel wat makkelijker dan “Be Prepared” van vorig jaar he!

14


Akabe We zullen eens zien wat we de eerste twee maanden van dit nieuwe scoutsjaar allemaal zullen beleven. Ik zal al iets verklappen, het zijn allemaal zeer leuke vergaderingen! Zouden jullie wel steeds iets kunnen laten weten als jullie er niet kunnen zijn, zo weten we met hoeveel we op de vergadering gaan zijn. (Onze nummers vind je op de website of hier in de windroos) Zondag 18 september (14u-17u) Aan de lokalen: Vandaag is het feest in Vilvoorde, het is namelijk Jeugddag! Omdat daar veel coole standjes staan en er veel te beleven valt, gaan wij daar met zijn allen eens een kijkje nemen. Staan er mooie springkastelen? Wat heeft onze scouts nu weer neergezet? Kan je sporten? Kom het allemaal te weten op deze Jeugddag. Zondag 25 september: Jammer genoeg is dit de laatste zondag van de maand en is er dus geen scouts. Maar niet getreurd, binnen een weekje zijn wij weer terug! Omdat jullie nu tijd hebben, mag je proberen deze tekening te vervolledigen.

15


Akabe

16


Akabe Zondag 2 oktober (14u-17u) Aan de lokalen: Vandaag spelen we het megacoole Ganzenbordspel! Hierbij moeten jullie opdrachtjes voltooien, met dobbelstenen gooien en vele meer om als eerste in het midden van het bord te geraken. Dat de beste moge winnen. Hieronder zien jullie een foto van een ganzenbord.

.Zondag 9 oktober (14u-17u) Aan de lokalen: Wij hebben het gerucht gehoord dat er een schat is verstopt ergens in Vilvoorde. Het is dan onze opdracht om deze vandaag proberen te vinden. We trekken erop uit en komen hopelijk terug thuis met een heuse schat. Neem dus vandaag maar je beste speurneus mee naar de scouts! Zondag 16 oktober (14u-17u)

Aan de lokalen:

Er zijn veel leuke dingen die we kunnen doen zonder centjes, maar sommige dingen kosten (jammer genoeg) een beetje geld. Om dit probleem op te lossen, gaan wij vandaag smoothies verkopen! Dit zijn heel lekker, gezonde, fruitige drankjes. Wij gaan vandaag dus fruit schillen, in stukjes snijden en vervolgens alles mixen om een lekker drankje te bekomen. Laat maar zien dat jullie allemaal keukenprinsen zijn en dan gaan er zeker veel verkocht worden. Je mag natuurlijk ook al je vrienden uitnodigen om mee te komen drinken!

17


Akabe Zondag 23 oktober (13.45u-16.45u) ruiterijcomplex:

Aan

de

speeltuin

van

het

Vandaag gaan wij eropuit naar het domein Drie Fonteinen, ook gekend als “den bos”. We gaan een heus bosspel spelen! Doe dus niet je meest chique kostuum aan, maar als echte scouts wisten jullie dat natuurlijk al. Zoals je kan zien spreken we ook af om kwart voor twee tot kwart voor vijf, dit om praktische redenen. Als dit moeilijk is om er dan te geraken of jullie weten niet zo goed waar dat juist is de speeltuin, dan mag je ons dat altijd laten weten en dan vinden we zeker een oplossing. Zondag 30 oktober: Aiai, wat vliegt de tijd! Vanavond is het Halloween, maar op de scouts valt er jammer genoeg niets te beleven. Tot volgende week! (Jullie mogen altijd foto’s trekken van jullie Halloweenkostuum en volgende week aan ons tonen) Zondag 6 november (14u-17u) Aan de lokalen: De laatste vergadering van deze windroos, dat betekent dus dat we er al twee supertoffe maanden op hebben zitten! Vandaag gaan we dit verderzetten, met een heuse knutselvergadering. We gaan de zotste dingen knutselen die je kan bedenken, coole ideeën zijn altijd welkom.

Oef, je hebt de ganse tekst gelezen, proficiat, want het was toch een ganse boterham! Dit was de planning voor de komende maanden, hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij! Tot gauw!

Sofie

18

Sébastien

en

Robin


Spelletjes

19


Algemeen

Belangrijk! Een volledig uniform (hemd, groene broek/rok/short en das) is verplicht op elke scoutsactiviteit! Meer info op de volgende pagina of op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/uniform

20


Algemeen

Kentekens Waar plaats je al die kentekens?

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Tak-kenteken Groepslintje Jaarkenteken Das Vlaamse leeuw Internationaal scouts- of gidsenteken Belgische vlag Beloftekenteken (kabouter, wolfje of jonggiverbelofte)

21


Algemeen

Verkoopplaatsen Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Hopper

Vestigingen in Aalst, Antwerpen, Gent, Harelbeke, Hasselt en Leuven Meer info op https://www.hopper.be/winkel

SON

Winkel in de Adegemstraat 102 te Mechelen Meer info op http://www.sonkamp.be/

Kentekens zijn elke eerste zondag van de maand te koop bij Mirko of Laura. Daarnaast zijn er bij ons ook tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten)

22


Algemeen

Gevonden en verloren voorwerpen Ben je iets verloren op kamp? Heb je iets gevonden in je koffer wat niet van jou is?

THE PLACE TO BE = HET WELPENLOKAAL Kom voor of na de vergadering een kijkje nemen bij de tafels in het welpenlokaal, misschien ligt er wel iets van jou tussen. Breng zeker ook de spullen die niet van jou zijn mee zodat ze terug bij de rechtmatige eigenaar terecht komen!

P.S.: Wat eind oktober niet weg is, wordt aan spullenhulp geschonken!!!

23


Algemeen

OPROEP! Alle gele papiertjes van SON mogen binnengebracht worden bij Ellen Janssens. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

24


Verjaardagen

Gelukkige verjaardag! September Louise Adriaenssens

Oktober 1

Katrien De Vil

2

Glorian Hendrix

3 4 Robbe Loos

Louis Saber

5 6 7

Arno Jacobs

8

Isabel Meskens, Zarah Monté

9

Fee Dekoninck, Cynthia Cuvelier

10

Frone T’KInt

11 12

Bram Loos

13 Henri Depraetere

14

Maité Robyn

15 Vicky Dekoninck, Axel Van Dam

16

Nora Persoons

17

Simon Dries

18 Hendrikje Van Eenaeme

19

Thijs Haelwaeters, Tine Haelwaeters

20 21 22 Samuel Vermote, Cara De Sweemer

23

Filah Smits

24 25

Loike Jacobs

26 Lies Dries

27

Willem Mevis, Thomas Deroover

28 29 Basten Dekoninck

Sebastien Grootjans, Nicolas Grootjans, Ester Vanherck

30 31

25


Algemeen

Agenda 2016- 2017

26

28-30 oktober

Leidingsweekend (geen scouts)

16 december

Schaatsen en aprèsschaats

18 maart

Skoetefest

20 mei

Italiaanse avond

9 juni

Croque- en inschrijvingsavond kamp

24 juni

Uitstap zee

25 juni

Voetbaltoernooike

28 juli

Bagage binnenbrengen

29 juli

Vertrek voorwacht

1 augustus

Vertrek grote takken

8 augustus

Bezoekdag en vertrek kleine takken

12 augustus

Terugkomst kamp

25-28 augustus

Herfstontmoeting (leiding)

3 september

Laatste vergadering

10 september

Startdag


Algemeen

Groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71

robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09 brent.verhasselt@hotmail.be 0471 73 46 42

Kapoenen kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Annelies De Roover Strijdlustige mungo

Frederik Vanclooster Vermakende salangaan

Silke Van Der Brempt Serene aardeekhoorn

annelies-de-roover@live.be 0470 67 23 71 frederik_vanclooster@hotmail.com 0470 21 93 54 silke-van-der-brempt@hotmail.com 0497 87 83 37

Harlekijnen harlekijnen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Nicolas Grootjans Oprechte fennek

Laura Leemans Cavia

nicolas.grootjans@hotmail.com 0476 03 50 83 laura.leemans2@gmail.com 0495 38 43 88

27


Algemeen Jaan Bilsen Fleurige hond

Willem Mevis Verblijdend leeuwaapje

jaanbilsen@hotmail.com 0470 59 45 70 willem.mevis@hotmail.com 0494 91 20 21

Welpen welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Louise Adriaenssens Goedhartig kortstaartaapje

Cara De Sweemer Dartele stekelstaarteekhoorn

Robbe Nuyens Verassend stekelvarken

Wolf Van Eenaeme Impulsieve mustang

louise.adriaenssens@hotmail.com 0470 61 80 16 cara.de.sweemer@gmail.com 0471 67 96 93 nuyensr@gmail.com 0496 04 09 21 wolfgang.vaneenaeme@gmail.com 0495 36 99 81

Akabe akabe@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

sofie.adam6@gmail.com 0472 88 94 13 robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Jonggidsen jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ester Vanherck Stralende saki

Flor Van Meerbeek Levensgenietende wauw

28

ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32 florvanmeerbeek@gmail.com 0478 11 76 33


Algemeen Arne Raes Amicale muriqui

arneraes123@gmail.com 0487 45 79 76

Jongverkenners jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Mirko Simoens Gedreven koelan

Branko T‘ Kint Kritische saiga

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90

Gidsen gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Samuel Vermote Enthousiast schaap

Robin Simoens Behoedende kameleon

Isabel Meskens Dromerige panda

Jo Bossuyt Gevatte wasbeer

samuelvermote@hotmail.nl 0474 25 14 69 robin.simoens@icloud.com 0474 13 94 43 isabel.meskens@hotmail.com 0474 95 71 12 jo.bossuyt@hotmail.com 0479 07 36 30

Verkenners verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Loike Jacobs Guitige dingo

Eline Maton Charismatische maki

Johannes Mevis Onbevreesde kwikstaart

loike@hotmail.be 0473 38 98 21 elinematon@hotmail.com 0472 96 39 08 johannes_mevis@hotmail.com 0498 13 31 45

29


Algemeen Dieter Holvoet Rustvolle ibis

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75

Jin jin@scoutsengidsenvilvoorde.be

Chelsey Bettens Intense oestiti

Thomas De Henau Opgewekte barry

Arno Adam Beheerste zeehond

bettenschelsey@hotmail.com 0492 70 57 43 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 arno.adam9@gmail.com 0479 49 48 87

Materiaal en tenten materiaal@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Thomas De Henau Opgewekte barry

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Dassen en kentekens Mirko Simoens Gedreven koelan

Laura Leemans Cavia

30

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 laura.leemans2@gmail.com 0495384388


Algemeen

31


Jonggidsen Hey hey meiden, welkom bij het aller-koelste deel van de windroos, het stukje voor de jonggidsen uiteraard! Een nieuw scoutsjaar is alweer aangebroken, jullie vet-koele leiding staat te popelen om jullie de leukste tijd van jullie leven te geven en jullie staan waarschijnlijk ook te popelen om te weten te komen wie die vet-koele leiding dan wel niet is (een geruststelling: we zijn echt wel koel). Benieuwd wat we gaan doen de komende weken? Lees maar snel voort dan! Zondag 11 september van 10 tot 17 uur: Vandaag is het weer zover, de dag waar iedereen naar uitkijkt, de dag waarop de 1ste jaars officieel 2de jaars worden, en de 2de jaars officieel 3de jaars worden. En op deze zeer triestige dag zullen we afscheid moeten nemen van 3de jaars maar nog belangrijker van de leiding die jullie vorig jaar een gans jaar heeft voorzien van topactiviteiten, en die ervoor gezorgd hebben dat jullie een fantastisch kamp in Graide hebben beleefd. Maar nog belangrijker en spannender en eigenlijk het moment waar iedereen naar uitkijkt terwijl hij helemaal volbesmeurd is met etensresten van 3 jaar geleden. JULLIE KOMEN TE WETEN WIE JULLIE NIEUWE LEIDING IS DIE NOG VEEL COOLER IS DAN VORIG JAAR, EN ALLES NOG 100 KEER ZO TOF EN GEK EN VUIL GAAT MAKEN. Zoals jullie het waarschijnlijk nu wel weten vandaag is het overgang! Breng kleren mee die vuil mogen worden en een picknick! Zondag 18 september: Nu jullie weten wie jullie nieuwe leiding is en jullie dus elke zondag gaan komen om jullie overcoole leiding te vergezellen, hebben we voor de eerste vergadering al iets gedaan wat jullie misschien wel gaan zien zitten. Vandaag is het zoals de meesten al wisten jeugddag. Maar aangezien jullie elk jaar de laatste 2 uur op de grond zitten, en om de 5 minuten het uur te vragen, hebben wij, jullie geniale leiding, nog iets bedacht zodat jullie toch nog iets te doen hebben. We gaan namelijk

32


Jonggidsen flyeren voor ons KUBB-tornooi dat we gaan organiseren op 1 oktober (credits voor dit geweldig idee aan jullie geniale leiding). Wij zullen flyers voorzien, maar eventuele beter ontwerpen/ideeĂŤn die rechtstreeks uit jullie wonderlijke brein komen mogen ook doorgegeven worden na de overgang dus denk thuis al maar is gerust na en haal die creatieve ziel in je boven. Zondag 25 september: Ik zou allemaal jullie gezichten willen zien als jullie dit lezen maar ik denk dat jullie aan het wenen zijn om dat jullie deze week jullie ubercoole leiding voor een weekje moeten missen ď Œ NOT COOL

Zaterdag 1 oktober: Het is eindelijk zover, Het KUBB-tornooi van de jonggidsen scouts en gidsen Vilvoorde!!!! Wij verwachten jullie vandaag massaal aanwezig, zodat iedereen zijn steentje kan bijdragen. Als je iemand kent met een KUBB-setje of je hebt dat zelf thuis liggen dan mag je dat zeker meenemen, we verwachten een grote opkomst en een prachtige dag! Het tornooi zal starten om 1 uur, maar wij verwachten jullie al om 11:30 aan de lokalen om alles klaar te zetten.

33


Jonggidsen Zondag 9 oktober van 13u45 tot 18 uur: metrospel De laatste tijd hebben wij gehoord dat de Brusselse metro zeer onveilig is geworden door drugsdealers die met pistolen en messen rond lopen, daarom gaan we als stoere jogi’s deze drugsdealers proberen pakken en zorgen dat ze in de bak belanden waar ze thuis horen! DRUGS IS NOT GOOD we spreken af aan het station van Vilvoorde om 14 uur. Vergeet zeker geen Gsm mee te pakken en ook nog 10 euro voor de trein en de metro! Laten we samen al die drugbendes oprollen.  de oh zo bekende drugsdealer Pablo Escobar. Hij is voor het laatst gezien in de Brusselse metro met 3 bodyguards dus pas maar op.

Zondag 16 oktober van 14 tot 18 uur Aangezien jullie allemaal smartphones, laptops, tablets enzovoort hebben. En jullie allemaal hetzelfde excuus gebruiken om deze te kopen namelijk ‘ mama/papa ik heb dat nodig voor school’ terwijl jullie allemaal diep vanbinnen weten dat jullie aan het liegen zijn tegen jullie ouders en dat jullie dit eigenlijk gewoon willen gebruiken om op alle social media te zitten. Vandaag halen wij jullie weg vanachter jullie elektronische bullshit en spelen we het ‘real life social media spel’ .

34


Jonggidsen Zondag 23 oktober van 14 tot 18 uur Zoals Parijs-Roubaix bij de wielrenners een klassieker is, hebben wij bij de scouts ook veel klassiekers zoals: 24 uren spel, een dropping (dit doen we jullie nu NOG niet aan #Besteleidingever), 50 minuten spel (Waar gans de scouts mee aan het lachen was omdat jullie het niet begrepen) enzovoort‌ Maar vandaag gaan we het meest klassieke spel spelen dat de scouts heeft namelijk 1 TEGEN ALLEN en er zal iets aan verbonden zijn! Ooeeehh spannend. We verwachten jullie om 14 uur aan de lokalen, en om 18 uur gaan jullie tegen jullie zin weliswaar naar huis want jullie gaan ons 2 weken moeten missen ď Œ

Zondag 30 oktober Rara wat zou er vandaag zijn, op onze planning staat er een scoutsactiviteit #leidingsweekend, maar op jullie planning zal er vandaag spijtig genoeg niks staan. Weeral die leiding missen pff we leven met jullie mee meisjes.

Zondag 6 November van 11 tot 14 uur Aangezien de meesten van jullie echte lekkerbekken zijn en wij jullie toch een beetje moeten voorbereiden op het verdere leven, zonder ouders die voor je wassen, strijken, kuisen, vervoeren en KOKEN. Wij gaan dus vandaag lekker koken en heel misschien gaan we het daarna opsmukkelen als het allemaal al niet op is voordat we hebben kunnen koken! OPGEPAST vandaag worden jullie van 11-14 uur aan de lokalen verwacht. Ook al een kleine voorbereiding voor op kamp zodat jullie de lieve leiding lekker eten kunnen bezorgen mmmh we kijken er al naar uit.

35


Jonggidsen Eehlaba jogi’s, jullie aller koelste leiding hier nog eens. Op dit moment weten jullie eindelijk wie jullie een heel jaar gaat entertainen met super toffe spelletjes of bij wie jullie terecht kunnen met jullie grootste problemen, grapjes en vragen. De slapeloze nachten zijn voorbij. We gaan ons bienkes amuseren dees jaar, tot zondag! Kusjeeeeeeeeeeeeees, de allerbeste leiding die jullie ooit gehad hebben: Flor, Ester en Arne

P.S. voor al uw photoshop-wensen, contacteer Robin Simoens.

36


Jongverkenners Beste jongverkenners Het spetterende kamp met kou, regen, zon en knalactiviteiten is achter de rug. Hopelijk heeft iedereen die erbij was er van genoten! Aan diegene die er niet waren: dit jaar zeker meekomen want het wordt een knalkamp. Maar het kamp is nog ver weg! Ondertussen is de vakantie gedaan en staat september voor de deur. Tijd voor die draad weer op te nemen en elke dag naar school te gaan :( Gelukkig is er de scouts om jullie zondagen wat op te fleuren! Dit alles volstaat als inleiding, vooruit met de geit we vliegen erin!

Zondag 11 september zoals elk jaar: overgang! Vandaag gaan we afscheid nemen van de derdejaars en de oude leiding, maar verwelkomen we ook nieuwe jongverkenners. Ook krijgen jullie vandaag te horen met wie jullie een heel jaar opgescheept worden! Maak jullie klaar om samen met de rest van de scouts lekker vuil te worden! Ge hebt vuil, en vuil vuil. Vandaag gaan wij uiteraard voor dat tweede. Zorg voor kleren die vuil mogen worden, propere kleren voor na de overgang en een lunchpakket. Voor het uur en de locatie voor deze vergadering mogen jullie elders in deze windroos kijken.

Zondag 18 september 14u - 18u aan de lokalen Vilvoorde gekend om zijn inzet voor jeugd! Zoals altijd op de derde zondag van september is het ook dit jaar weer de jeugddag. Jullie kersverse leiding zal samen met jullie eens laten zien wie de jongverkenners van Vilvoorde zijn! We combineren deze activiteit met een nog nooit gezien stadsspel. Wees om 14u paraat met fiets en in perfect uniform aan de lokalen.

37


Jongverkenners Zondag 25 september We weten dat jullie al genoten hebben van de eerste maand, toch moeten jullie af en toe eens naar de bomma en bompa. Dit is het ideale moment om wat extra zakgeld te gaan halen. Kortom, vandaag is het geen vergadering.

Zondag 2 oktober 13u45u - 17u45u - DRIE FONTEINEN Genoeg gezien van Vilvoorde city. Vandaag gaan we de natuur in om onze oerinstincten weer helemaal wakker te maken! Tussen de bomen, onder de bladeren, zoeken, snuffelen, lopen, klauteren... We gaan ons al een echte Skoete gedragen. Wij wachten jullie op aan de speeltuin in de drie fonteinen om 13u45.

Zondag 9 oktober 14u - 18u Een wereld zonder geld is maar niks. En een tak zonder geld is al helemaal niks. Jullie horen het al: wij willen af en toe wat extra's doen. En aangezien dat je voor alle leuke dingen centen nodig hebt gaan wij er vandaag een heleboel verdienen! In de plaats van snoep verkopen of auto’s wassen gaan wij eens iets nieuws en totaal ongezien doen: zelf taarten bakken en die dan uiteraard verkopen!

Zondag 15 oktober 13u -17u Neen dit is geen drukfout, we houden een spetterend spel in één van de grootste winkelketens. Wie onder jullie heeft thuis niets staan van IKEA? Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een kwart van de Belgische gezinnen een rasechte IKEA keuken heeft. Ook ongeveer de helft van de slaapkamerkasten worden door deze zweden gemaakt! We spreken af om 13h aan de lokalen. Zorg er wel voor dat je GEEN uniform aan hebt.

38


Jongverkenners Zondag 23 oktober 13u - 17u45 Vandaag gaan we weer eens een stadsspel spelen! Maar Vilvoorde hebben we ondertussen al onveilig gemaakt. Vandaag gaan we naar een anderen stad. Om het een beetje moeilijker te maken gaan we jullie wat tips geven. Zo kunnen jullie zelf te weten naar waar we gaan en hoe we daar gaan geraken. De stad die we vandaag gaan ontdekken ligt op deze coördinaten: 51° 13’ NB en 4° 24’ OL. Te voet nogal ver, maar de IC 3112 zal ons vast verder helpen. Al moeten we dat wel stipt op tijd zijn! Zoals jullie hierboven al kunnen lezen spreken we af om 13u. Mochten jullie het niet vinden mogen jullie ons contacteren via mail of sms. Maar wel moeite doen!

Zondag 30 oktober Wij zijn vandaag absoluut niet bereikbaar aangezien wij net terug zijn vanop leidingsweekend. Aangezien wij ook maar gewone mensen zijn die op maandag moeten presteren zullen wij deze laatste zondag gebruiken om uit te rusten. Maar niet getreurd volgende week zijn we er weer!

Zaterdag 5 november Vandaag wordt het een knetterende, spetterende, warme avond! Wil je weten wat we hiermee willen zeggen? Kom dan af! Verdere info omtrent de locatie en het uur volgt nog.

Wij kijken alvast erg uit naar dit nieuwe jaar! xoxo, jullie leiding

39


Gidsen HOERAAAAA het is weer september en dat betekent dat het nieuwe scoutsjaar is aangebroken (en school opnieuw begint terwijl jullie lieve leiding nog een maand vakantie heeft jippie). Nu jullie eindelijk weten wie jullie nieuwe superleuke leiding is (tenzij de leidingsverdeling natuurlijk gelekt is, wat niet de eerste keer zou zijn), kunnen we er met veel vreugde en zin aan beginnen.

Zonder verder te zeveren (aangezien Samuel in Japan is op dit moment en dus helaas pindakaas de windroos niet kan schrijven) stellen wij u nu trots de planning voor die wij speciaal voor jullie gidsen hebben uitgedacht in een van de vele McDonald's in Brussel, the place-to-be.

18 september We starten dit wondermooie jaar met jaajaa de oh-zo-leuke JEUGDDAG. Vandaag mogen jullie lekker rondlopen op de jaarmarkt en al de standjes die daar speciaal voor jullie een hele namiddag staan bezoeken *yay*. Kom met de fiets, zo kunnen we ons sneller naar de jeugddag verplaatsen en kunnen jullie er veel langer van genieten. Ik hoop dat jullie alvast even enthousiast zijn als deze lieve kitten!

2 oktober Vandaag gaan we naar het jeugdsportival. Dit is HET evenement van het jaar waar iedereen al maanden naar uitkijkt. Dit alles vindt plaats in het Blosodomein van Hofstade. We spreken dan ook daar af aan de ingang om 10.30 uur.

40


Gidsen 9 oktober Ik hoop dat jullie graag op een metro zitten, want anders heb je pech. Zoals je al kan raden spelen we vandaag dus een metrospel. Hiervoor spreken we af aan het Station van Vilvoorde. Neem iets van geld mee voor de trein en voor de metro.

16 oktober Liefste gidsen,

Een paar weken heeft Isabel telefoon gekregen van niemand minder dan Bernardo Provenzano (belangrijkste maffiabaas ever). Terwijl hij op zijn sterfbed lag (†13/07/2016) vertelde hij dat hij onze hulp nodig heeft om zijn drugs te smokkelen. In in ruil daarvoor zouden wij (de leiding, niet jullie) een reis naar Barcelona krijgen in september. Isabel kon geen nee zeggen tegen de stervende man en accepteerde zijn voorstel. Vandaag zullen we jullie dus opleiden als echte drugssmokkelaars door middel van een drugsspel (hoera!). Jullie zullen training krijgen van de beste smokkelaars aller tijden. Wij hopen dat jullie de handlanger van B. Provenzano niet teleurstellen, anders zullen wij, jullie arme leiding, hier de zware gevolgen van moeten dragen.

Veel kusjes en lekjes, Isabel, Jo, Samuel en Robin.

41


Gidsen 23 oktober Trek maar alvast jullie mooiste laarzen aan (of niet), want we gaan een bosspel spelen. We spelen niet zomaar een bosspel, we spelen HET ULTIEME BARBIESPEL. Wie van jullie gidsen zal uitblinken en zichzelf ĂŠĂŠn jaar lang DE Barbie van de gidsen mag noemen en zo in Robin zijn voetsporen mag treden (Barbie van het kamp 2012), zal allemaal vandaag beslist worden. We zullen vandaag ook jullie inlevingsvermogen testen en daarom verwachten wij dat jullie verkleed komen (als Barbie natuurlijk, voor zij die een beetje mentaal achter zijn).

We spreken af om 14 uur aan het ruiterijcomplex (Drie Fonteinen).

6 november Vandaag trekken wij naar het mooie Brussel om een stadsspel te spelen. Neem zeker genoeg geld mee voor de trein. We spreken af aan het Station van Vilvoorde. Het uur zal nog meegedeeld worden, aangezien wij het uur van de trein nog niet kennen.

Zo liefste gidsen, dit is wat er jullie de komende weken te wachten staat. Wij hebben er alvast heeeeeeeeel veeeeel zin in en hopen jullie ook.

XXXXX

42


Gidsen Jullie allerliefste en superleuke leiding

(MEAN GIRLS VOOR DE CULTUURBARBAREN ONDER ONS )

43


Verkenners Zondag 18 September: 14u tot 18u aan de lokalen

Zondag 25 September: # = de zoveelste letter van het alfabet Letter 1: Zoek de # verschillen

44


Verkenners

45


Verkenners

Letter 2:

Letter 3: X = het aantal I in de afgewerkte binairo: # = (X²/512) – 0,125 + 1

Letter 4: = AZERTYUIOPQSDFGHJKLMWXCVBN – AZERTYUIOPQDFGHJKLMWXCVBN

46


Verkenners Zondag 2 Oktober: 14u tot 18u aan de lokalen, kom met de fiets

Zondag 9 Oktober: 14u tot 18u aan de lokalen

47


Verkenners Je vind al deze onderstaande woorden terug in het raster hierboven, behalve ĂŠĂŠn en die geeft antwoord op de vraag: 'wat gaan we doen vandaag':

Oude mensen

Parachutespringen

Pretpark

Wereldreis

Pannenkoeken

Coffeeshop

Blankenbergen

Cinema

Vuilniskar

Fruitsla

Trump

Ellen Janssens

Anticonceptie

Zeekoe

Carpe Diem

Gino Verano

Mekitburn

Fritzel

Puzzelen

Waterspelen

Kanye West

Fietsen

Fisten

Looney Tunes

Zeepaartjes

Zuigplek

Ellen Janssens

Teletubbies

Gaybashen

Eensdanschijntvoorjoudezon

Havermoutpap

Afwassen

Ass N Titties

Icetea

Pallembomen

Facialcumshot

Ellen Janssens

Schapenneuken

Hartenbreken

48


Verkenners Zondag 16 Oktober: 14u tot 18u aan de lokalen # = de zoveelste letter van het alfabet

1 + 253 + 672 + 984 + 12 + 2824 + 34591 + 25.5 + 89101224 + 96204258 + 696969 + 243 + 126409212 + 45607258 + 18303132456723 + 199049625810248045 + 4508022 + 22453824 + 82436665876 + 10231997 + 40051995.5 + 14826 + 80423 – 22 + 285 + 5 + 38792 + 3425183472000000000192312 + 219543001011875261231147342418 – 2194282020383292610095766369538 = ##|#|##|##|#|##|##|#|##|#|##|#|##|##|##|#|##

49


Verkenners Zondag 23 Oktober: 14u tot 18u aan de lokalen

Zondag 30 September: zie 25 September

50


Verkenners Zaterdag (!) 5 November: 14u tot 18u aan de lokalen, zonder uniform

– Besta Graag

Ellen Janssens + SP

– Anabol Xplode

Bakraoui

51


Jin JIN. De tak die overgang vormt tussen het lid zijn en het leiding worden. Een jaartje om te genieten van jullie laatste dagen als lid en dat terwijl jullie voorbereid worden op het leiding zijn. “Het beste van twee werelden” (althans dat is wat we jullie willen doen geloven). Shiften draaien op Skoetefest, eigen vergaderingen organiseren, meehelpen bij het begeleiden van leden, meehelpen met de voorbereiding van het kamp en meegaan op voorwacht, buitenlands kamp, … Enfin jullie zullen zelf wel zien wat er jullie allemaal te wachten staat in het nieuwe scoutsjaar! Wat jullie leiding betreft… Waar is de tijd dat ik lekker geheimzinnig mocht doen over wie we zijn. De laatste tijd krijgen jullie -de leden- de windroos pas bij de overgang, dus nu maakt het niet meer uit of er in de windroos staat wie jullie leiding is. Om toch een beetje de spanning erin te houden zal ik het geheim houden tot na het artikel over de overgang. Voor die dat echt niet kunnen wachten en te lui zijn om verder te lezen geef ik toch nog een tip: Wij zijn waarschijnlijk de knapste, sympathiekste en leukste leiding die jullie ooit gehad zullen hebben … als Jin. Voila, dat is dan ook weer geregeld.

Zondag 4 september 2016 Dit is de laatste vergadering van het scoutsjaar 2015-2016. Iets waar wij dus totaal niets mee te maken hebben. Geniet van de laatste momenten als Gids of Verkenner!

Zondag 11 september 2016: 10h – 17h a.d. lokalen Vandaag: de bekende overgang startdag … ik ben al lang niet meer mee, is het nu overgang of startdag? Noem het wat je wil, na al jullie jaren in de scouts weten jullie ongeveer wel waar dit op neerkomt! Vandaag komen jullie eindelijk officieel te weten wie jullie leiding is, ik verwacht enkel blije gezichtjes en enthousiast gejuich bij de bekendmaking ;).

52


Jin Zondag 18 september 2016: 14h – 17h a.d. lokalen Om trouw te blijven aan de traditie gaan we vandaag naar de jeugddag. De site van Vilvoorde zelf verteld ons het volgende over deze jeugddag:

“De Jeugddag is een jaarlijks weerkerende evenementendag voor kinderen en jongeren. De Jeugddag wordt georganiseerd door de Jeugdraad en de dienst Jeugd. Deze vindt traditioneel plaats tijdens de Autovrije Zondag op het einde van september. Op de Rooseveltlaan (Franklin) worden een heleboel activiteiten, workshops en attracties gratis aangeboden. De Jeugddag is ondertussen een begrip geworden in Vilvoorde en trekt jaarlijks meer dan 1000 jongeren. De jeugddag van 2013 vindt plaats op zondag 22 september op en rond de Rooseveltlaan (Franklin) van 13 tot 17 uur. Je kan er deelnemen aan heel wat activiteiten.” Bron: Jeugddag. Geraadpleegd op 27 augustus 2016 via http://www.vilvoorde.be/product.aspx?id=679

Misschien moet iemand “het stad” erop wijzen dat de laatste update van de website dateert van 3 jaar geleden… Als jullie allemaal met de fiets komen dan kunnen we ons allemaal tezamen, snel van en naar de jeugddag verplaatsen.

Zondag 25 september 2016: geen vergadering Dit is de laatste zondag van de maand en dus is er geen vergadering. Dit is voor sommigen van jullie leiding (Adam en Barry) ook de laatste dag vakantie (Voor de leden en Chelsey: HA HA jullie vakantie is al lang gedaan!) en dus kunnen we deze dag gebruiken om hun boekentas te maken, bokes te smeren en op tijd te gaan slapen, want vanaf morgen is het weer om 5h45 opstaan om om 8h in de les te kunnen zitten :p

53


Jin Zondag 2 oktober 2016: 14h – 18h a.d. lokalen EINDELIJK, de eerste echte vergadering! Een JIN-jaar is niet bepaald hetzelfde als een Verkenner- of Gids-jaar. Het grootste verschil ligt hem waarschijnlijk in het buitenlands kamp. Zo een kamp vergt echter veel organisatie en natuurlijk ook genoeg geld. Het is belangrijk dat we vandaag eens samenzitten om eens te brainstormen over dat kamp en duidelijk te maken wat de verwachtingen zijn. Het is dus niet onbelangrijk om aanwezig te zijn. Daarnaast zullen we ook enkele andere verplichtingen met jullie bespreken. Zoals al eerder vermeld in de windroos vormen jullie een tak tussen leden en leiding en wordt er dus ook verwacht dat jullie de leiding bijstaan bij het organiseren van sommige evenementen zoals skoetefest en italiaanse avond. Gene paniek! Dit klinkt allemaal heel serieus, maar we houden de sfeer luchtig door ook wat spelletjes/sporten te spelen tussendoor.

Zondag 9 oktober 2016: 14h – 18h a.d. lokalen Vandaag staan twee concepten centraal: concurrentie en Money, money, money! Voor de sukkelaars onder jullie: Concurrentie: “In de economie wordt gesproken van concurrentie

wanneer twee of meerdere bedrijven strijden om een grotere positie op de markt. Money, money, money: het gaat hier niet om speelgoedgeld, maar echt geld! Geld waarmee men bijvoorbeeld op buitenlands kamp kan gaan… Misschien ook belangrijk: de uitkomst van deze vergadering bepaalt het verloop van de volgende vergadering!

54


Jin

Zondag 16 oktober 2016: verdere info volgt! Deze vergadering wordt bepaald door de vorige vergadering. (zie artikel zondag 9 oktober 2016)

Zondag 23 oktober 2016: 14h15 – 17h45 in drie fonteinen Wat denken jullie ervan als we vandaag nog eens nostalgisch doen en een oude klassieker oproepen? (Deze vraag is retorisch, wat jullie ervan denken maakt uiteindelijk niet uit, maar op deze manier creÍren we toch de illusie dat jullie iets te zeggen hebben) Een bosspel! Voor diegenen onder jullie die de titel van elke paragraaf niet lezen: we spreken vandaag af in het domein drie fonteinen en dus niet aan de lokalen! We zien mekaar aan de speeltuin die zich naast het ruiterijcomplex bevindt. See you there!

Zondag 30 oktober 2016: geen vergadering Jullie leiding is op leidingsweekend EN het is laatste zondag van de maand, dus vandaag is er geen vergadering. Geniet desalniettemin van jullie weekend, want vanaf volgende week vliegen we er weer in!

Zondag 6 november 2016: 14h – 18h a.h. station van Vilvoorde

55


Jin Diegenen die een abonnement hebben voor de MIVB/STIB (de slimmerikken onder ons hebben al gezien dat de MIVB en de STIB eigenlijk twee dezelfde dingen zijn) brengen dat vandaag best mee. Ja ja het is weer tijd voor nog een klassieker (WEERAl!? Twee keer prijs deze windroos!) Metrospel! Vandaar het abonnement. We spreken af aan het station van Vilvoorde en vragen aan ieder lid om 10 euro mee te nemen!

Het einde van de eerste windroos ‌

Het begin van een geweldig scoutsjaar!

Groetjes, Jullie favoriete leiding Chelsey, Adam en Barry!

56


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos september - oktober 2016  

Windroos september - oktober 2016  

Advertisement