__MAIN_TEXT__

Page 1

september-oktober 2013

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260 – paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be Rek. nr: 979-9575990-58


Inhoud

Voorwoord………………………………………………………………………………….p2 Kapoenen…………………………………………………….…………………………p4-6 Welpen…………………………………………………………………………………p7-10 Akabe…………………………………………………………….…………………..p11-17 Algemeen…………………………………………………………………….…….p18-21 Info leiding………………………………………………………………………..p22-24 Kalender………………………………………………………………………………….p26 Verjaardagen……………………………………………………………………………p27 Jonggidsen…………………………………………………………………………p28-31 Jongverkenners……………………………………………………….…………p32-35 Gidsen……………………………………………………………………………..…p36-40 Verkenners…………………………………………………………………………p41-43

1


Voorwoord

Beste ouders en leden, Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en dat betekent dat er ook weer een nieuw scoutsjaar voor de deur staat. Eerst en vooral willen we alle helpende handen, die ervoor gezorgd hebben dat het een schitterend kamp is geweest, bedanken! Hopelijk wordt volgend jaar minstens even goed! Een nieuw jaar betekent nieuwe mensen. We nemen dit jaar afscheid van Liesje, Almira, Pauline, Sarah, Bea, Ida, Annelies, Kaat en Glenn. Bedankt voor de vele jaren bewezen diensten! We verwelkomen ook de nieuwe leiding en groepsleiding en hopen dat ze er een aantal fantastische jaren van maken waarin ze veel plezier zullen maken met de leden en medeleiding. Een nieuw jaar betekent een nieuw thema. Dit jaar ‘Spelen, bovenal overal’. S&G Vlaanderen daagt alle scoutsgroepen uit om de schoenen aan te trekken en buiten te gaan spelen. We moedigen de leiding en leden aan om zoveel mogelijk te spelen in straten, pleinen, bossen, velden, … en om de buitenwereld te tonen dat jongeren op een verantwoorde manier in een samenleving kunnen buiten spelen. Een nieuw jaar betekent ook een beetje vaste regels behouden. Wij vragen aan de leden om het uniform (hemd, das en groene broek) te dragen als teken van eenheid en verbondenheid. Zo kunnen we de buitenwereld laten zien dat we één groep zijn. Een nieuw jaar betekent hopelijk ook veel plezier, nieuwe vrienden, toffe weekends en spelletjes. We staan in ieder geval tot jullie beschikking om alle vragen en opmerkingen te beantwoorden. Blader gerust verder en ontdek wat dit scoutsjaar allemaal te bieden heeft. Een stevige linker, De groepsleiding

2


Algemeen

Ben je iets verloren op kamp? Heb je iets gevonden in je koffer wat niet van jou is?

THE PLACE TO BE ďƒ HET WELPENLOKAAL Kom voor of na de vergadering een kijkje nemen bij de tafels in het welpenlokaal, misschien ligt er wel iets van jou tussen. Breng zeker ook de spullen die niet van jou zijn mee zodat ze terug bij de rechtmatige eigenaar terecht komen!

P.S.: Wat eind oktober niet weg is, wordt aan spullenhulp geschonken!!!

3


Kapoenen

Allerliefste kapoenen, Het school is weer begonnen (  ) maar dit wil ook zeggen dat het nieuwe scoutsjaar weer is begonnen! Jullie nieuwe (nog onbekende!) leiding heeft er alvast super veel zin in, wij hopen jullie ook! 

Zondag 15 september 14u – 17u Kennismakingsnamiddag Je vriendjes en vriendinnetjes ken je waarschijnlijk al door en door, maar al die nieuwe kapoenen? En die nieuwe leiding? Vandaag komen we eerst en vooral elkaars naam te weten maar misschien ook elkaars lievelingskleur, lievelingseten, lievelingsdier, hobby’s, … We spreken af van 14u tot 17u aan de lokalen!

Zondag 22 september 14u – 17u Jeugddag Het is jeugddag in Vilvoorde! Heel de stad is verkeersvrij en daar gaan wij gebruik van maken! Zijn jullie klaar voor enkele superleuke spelletjes en een tal van activiteiten? Of wil je je laten schminken in een mooie prinses of in een dappere ridder? Kom dan zeker af! Afspraak van 14u tot 17u aan de lokalen.

4


Kapoenen

Zondag 29 september Geen scouts Ouuuuuh, vandaag is het geen scouts  Rust allemaal maar goed uit zodat jullie er volgende zondag weer volledig klaar voor zijn! Zondag 6 oktober 14u – 17u Wieltjes- en vriendjesdag Breng vandaag allemaal jullie wieltjes en vriendjes mee! Rolschaatsen, fietsen, steppen, skateboards, éénwielers,.. ze zijn vandaag allemaal welkom! We spreken af van 14u tot 17u

aan de lokalen.

Zondag 13 oktober Domein 3 fonteinen 14u15 – 16u45 Bosspel We spelen een superleuk bosspel vandaag! Zodat mama en papa jullie broers en zussen op tijd aan de lokalen kunnen afzetten en gaan halen spreken we af om 14u15 aan de leeuwen aan de grote speeltuin in de 3 fonteinen, ze kunnen jullie daar dan ook om 16u45 komen afhalen. Zondag 20 oktober 14u – 17u Sporten Wij gaan sporten! Wie is de meest sportieve kapoen? Wie heeft de langste uithouding? Wie kan het beste voetballen? Of voor de meisjes, wie kan het mooiste dansen? We zien jullie graag van 14u tot 17u aan de lokalen.

5


Kapoenen

Zondag 27 oktober Geen scouts De leiding is op leidingsweekend dit wil zeggen dat er spijtig genoeg geen scouts is vandaag ď Œ We missen jullie ook! Zondag 3 november 14u – 17u Halloween Vandaag spelen we het grote Halloween-spel! Niet bang zijn, de leiding is erbij! Verkleed jullie allemaal als het meest griezelige spook, het meest enge monster, de meest akelige vampier of heks! We spreken af van 14u tot 17u aan de lokalen. Zo, dit was het weer voor de maanden september en oktober! We hopen er samen met jullie een fijn jaar met megasupercoole zondagen van te maken! Dikke, dikke knuffels van jullie nieuwe leiding, Lize, Arno, Matthias en Laura! !!! Jullie kunnen je kapoen inschrijven op 15 september tussen 13h & 14h en vanaf 16u30 aan de lokalen !!!

6


Welpen

Dag lieve welpen, De vakantie zit er voor iedereen weer op. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten en zijn jullie goed uitgerust om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen. We zullen er samen een jaar van maken met leuke activiteiten, een tof weekend, ‌ Jullie nieuwe leiding heeft er in elk geval al veel zin in. Nu zijn jullie waarschijnlijk al wat benieuwd wat we in september en oktober gaan doen. We zullen het eens vertellen.

Zondag 15 september 2013: 14u tot 17u aan de lokalen Vorige week hebben jullie kennis gemaakt met de nieuwe leiding. Nu zouden wij jullie ook willen leren kennen en misschien kennen jullie elkaar ook niet meer. Dus vandaag gaan we uitgebreid kennis maken met elkaar. Dit zullen we doen door heel leuke spelletjes te spelen. Samen gaan we ook ons lokaal wat opfleuren. Zondag 22 september 2013: 14u tot 17u aan de lokalen De jeugdraad van Vilvoorde organiseert vandaag de jaarlijkse jeugddag. Dus gaan wij ons daar amuseren vandaag. Er zijn heel veel leuke dingen te doen. Ieder van jullie zal het daar fijn vinden. Zondag 29 september 2013: geen vergadering De maand september is weer voorbij gevlogen. Het is vandaag tijd voor een rustdag. Misschien kunnen jullie wel eens een bezoekje brengen bij oma en opa. Volgende week zien we jullie weer terug.

7


Welpen

Zondag 6 oktober 2013: 14u tot 17u aan de lokalen 1 tegen allen is een hele leuke activiteit. Dan mogen jullie samenspannen tegen de leiding. Al de opdrachten moeten door de welpen uitgevoerd worden, anders zijn jullie niet geslaagd. Als jullie dit samen doen is het allemaal mogelijk. Samen staan we sterk!

Zondag 13 oktober 2013: 14u tot 17u aan de lokalen Wij hebben vernomen dat jullie een speurneus hebben. Als dit juist is kunnen jullie ons vandaag helpen het grote mysterie te ontrafelen.

Zondag 20 oktober 2013: 14u tot 17u aan de lokalen met iets op wieltjes Jullie mogen vandaag iets met wieltjes meenemen. Een step, een fiets, een skateboard, ‌ Jullie mogen pronken met jullie kunstjes en laten zien wat jullie kunnen. Wij zijn alvast benieuwd.

8


Welpen

Zondag 27 oktober 2013: geen vergadering Het is alweer de laatste zondag van de maand. Dat wil zeggen dat het vandaag geen scouts is. Zondag 3 november 2013: 14u tot 17u aan de lokalen Wie is de slimste welp? Wie is de snelste welp? Kunnen jullie samenwerken en samen denken? Deze zondag zullen we de antwoorden op deze vragen te weten komen aan de hand van een quiz. Voor degenen die dit niet zo leuk vinden, niet treuren. Het is geen traditionele quiz. Wij hebben het in een nieuw jasje gestoken.

9


Welpen

Hopelijk hebben jullie allemaal al fijne dingen gedaan in september en oktober. Nu is het tijd voor november en december. Veel plezier! Groetjes, jullie nieuwe leiding Loike, Dieter, Thomas en Iris

10


Akabe

Hallo allerliefste AKABE’ertjes! Hier spreekt jullie nieuwe leiding. Hopelijk hebben jullie een leuk kamp achter de

rug en hebben jullie je goed geamuseerd. Wij in ieder geval wel! ď Š En nu zijn jullie goed uitgerust, zodat we er weer flink tegenaan kunnen gaan. Want dat is wat we gaan doen. September is de maand waarin de school terug begint, maar gelukkig ook de scouts! Dan kunnen we elke zondag even al die lessen en taken achter ons laten en ons gewoon goed amuseren. Hieronder volgt een overzicht van wat we allemaal gaan doen de komende 2 maanden.

Zondag 15/09/2013 De eerste dag van ons nieuwe scoutsjaar.

Omdat wij jullie nog niet zo goed kennen en jullie ons nog niet, gaan we daar vandaag

verandering in brengen. Wat zeggen jullie van een paar kennismakingsspelletjes? Dat lijkt ons wel een goed idee! En als er nieuwe

AKABEleden zijn, kunnen we hen eens een rondleiding geven in onze lokalen en in de buurt.

11


Akabe

Zondag 22/09/2013 Vandaag is het een speciale dag in Vilvoorde. Weten jullie wat er vandaag is? Hier zijn een paar tips:

1) Er mogen geen auto’s rijden in Vilvoorde

2) Er zullen heel veel kinderen zijn in het centrum van Vilvoorde

3) Op Het Rooseveltplein staan allerlei leuke attracties, speciaal voor ons

Inderdaad, vandaag is het Jeugddag! En dat kunnen we niet missen! Net zoals elk jaar gaan we een kijkje nemen en eens checken hoe we ons daar allemaal kunnen amuseren.

Zondag 29/09/2013

Vandaag is het de laatste zondag van de maand. En dat betekent dat het geen

scouts is ď Œ Deze zondag kunnen we allemaal een beetje uitrusten. Want we zullen onze energie nodig hebben in oktober.

12


Akabe

Zondag 06/10/2013

Op de eerste vergadering van oktober gaan we onze hersenen aan het werk zetten. We zullen jullie één hint geven; jullie gaan mogen puzzelen… En jullie zullen ook goed samen moeten werken. Bereid jullie maar goed voor! Vandaag komen jullie voor een echt uitdaging te staan.

Zondag 13/10/2013

Vandaag wordt het een echte gezelschapsspelletjes dag! De leiding zal voor een

paar leuke spelletjes zorgen. Maar het wordt natuurlijk nog leuker als jullie zelf ook je favoriete spel meenemen  Dat wordt zeker een heel gezellige namiddag, ideaal om he weekend mee af te sluiten.

13


Akabe

Zondag 20/10/2013 Als je graag knutselt, dan moet je bij ons zijn! Jep, vandaag gaan we de kunstenaar

in onszelf loslaten. Neem zeker een slechte T-shirt en/of schort mee, dan kunnen we ons helemaal laten gaan met schaar, lijm, verf, ‌ Misschien kunnen we zelfs wat

versiering maken voor ons lokaal? Wees er maar zeker van dat we er iets speciaal van zullen maken!

Op deze tekening mogen jullie al gerust jullie creativiteit op los laten.

14


Akabe

Zondag 27/10/2013 Ik kan het bijna niet geloven, maar het is alweer de laatste zondag van de maand… Bovendien gaan alle leiders en leidsters een weekendje weg. Dat betekent dus geen scouts vandaag. Geniet van jullie extra rustdag!

Zondag 03/11/2013, aan Domein 3 Fonteinen November, dat betekent dat de herfst volop bezig is. En volgens ons is de herfst het ideale seizoen om in het bos te gaan spelen. Vandaag gaan we dus een spannend

bosspel spelen, in Domein De 3 Fonteinen. We spreken ook daar af, aan de ingang van de speeltuin, om 14u. Op die manier verliezen we geen tijd om helemaal naar daar te stappen. Jullie mama’s en papa’s kunnen jullie ook daar weer komen oppikken.

15


Akabe

Zo, dat was het al voor de 2 eerste maanden. Hopelijk hebben jullie er veel zin in, dan zien we jullie zondag! ď Š

Groetjes! Jullie nieuwe leiding.

Chelsey Bettens

Paulien Geeraerts

16

Sofie Adam


Akabe

En hier is nog een spelletje, voor als jullie je zouden vervelen op de zondagen dat het geen scouts is!

17


Algemeen

Dassen en kentekens Elke eerste zondag van de maand bij Sofie Op voorhand bestellen is niet nodig!

Er zijn ook terug tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten).

18


Algemeen

Kentekens & uniformen

1 Tak-kenteken 2 Groepslintje 3 Jaarkenteken 4 Das 5 Vlaamse leeuw 6 Internationaal scouts- of gidsenteken 7 Belgische vlag 8 Beloftekenteken (kabouters(s), wolfje(s) of jonggiverbelofte) Voor meer info: kijk op www.scoutsengidsenvlaanderen.be

19


Algemeen

! OPROEP ! Alle gele papiertjes van SON mogen binnen gebracht worden bij Ellen Janssens. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

20


VOLLEDIG UNIFORM - Hemd - Groene broek/rok/short - Das

VERPLICHT OP ELKE SCOUTSACTIVITEIT!!! Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Bij

in Mechelen, Adegemstraat 102

Of in een Hopper-winkel op de volgende adressen: - Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen - De Vilanderstraat 6A, 9300 Aalst - Lange Violettestraat 33, 9000 Gent - Dorpsstraat 13, 3500 Hasselt - Diestsevest 92A, 3000 Leuven - Zandbergstraat 80, 8530 Harelbeke

21


Contactgegevens kapoenen@scoutengidsenvilvoorde.be Lize Geeraerts Hardnekkige arazari Arno Jacobs Speelse spiesbok Matthias Simoens Goedwillige steenarend Laura Molinari Elegante stokstaart

lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 arnojacobs123@hotmail.com 0471/73 46 40 matthias.simoens@gmail.com 0488/05.98.71 laura.molinari@skynet.be 0478/79.92.40 welpen@scoutengidsenvilvoorde.be

Iris Vanherck Waardevolle strandloper Thomas De Heneau Opgewekte barry Lo誰ke Jacobs Guitige dingo Dieter Holvoet Ibis

vanherck.iris@belgacom.net 0476/79.66.80 thomasdehenau@skynet.be 0498/20.74.00 loike@hotmail.com 0473/38.98.21 dieter.holvoet@gmail.com 0498/24.85.75 akabe@scoutengidsenvilvoorde.be

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel Chelsey Bettens Intense Oestiti Paulien Geeraerts Parmantig Sikahert

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13 bettenschelsey@hotmail.com 0492/70 57 43 paulientje-geeraerts@hotmail.com 0479/05 21 96

22


Contactgegevens jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be Gwen De Sweemer Prikkelende aap Jessica Vandeperre Krachtige eekhoorn Gert Van der Brempt Argeloze spoorkoekoek Johannes Mevis Onbevreesde kwikstaart

0488/42.38.60 jessica_vandeperre@hotmail.com 0494/73 99 09 gert-van-der-brempt@hotmail.com 0494/15 82 32 johannes_mevis@hotmail.com 0498/13.31.45 jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Tom Bossuyt Eigenzinnige arend Lisa Vanhaelen Heftige streepmuis Lauren Adriaenssens Onbezonnen griend Arno Adam Beheerste zeehond Lennert Maenen Steltral

pohjola666@gmail.com 0471/38 00 35 lisakeee_vh@hotmail.com 0470/89 86 86 lauren.a3@hotmail.com 0473/67 03 99 arno.adam9@gmail.com lennertmaenen@hotmail.com 0499/47.13.76 gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw Samuel Vermote Enthousiast schaap

fienebie@hotmail.com 0471/21.39.50 samuelvermote@hotmail.nl 0474/25 14 69 verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 brent.verhasselt@hotmail.com 0471/73.46.42

23


Contactgegevens groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be Ellen Janssens Ijverige bergbever Lize Geeraerts Hardnekkige arazari

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 Materiaal en tenten

Ellen Janssens Ijverige bergbever Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Tom Bossuyt Eigenzinnige arend

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 pohjola666@gmail.com 0471/38 00 35 Dassen en kentekens

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13

24


Algemeen

Ben je iets verloren op kamp? Heb je iets gevonden in je koffer wat niet van jou is?

THE PLACE TO BE ďƒ HET WELPENLOKAAL Kom voor of na de vergadering een kijkje nemen bij de tafels in het welpenlokaal, misschien ligt er wel iets van jou tussen. Breng zeker ook de spullen die niet van jou zijn mee zodat ze terug bij de rechtmatige eigenaar terecht komen!

P.S.: Wat eind oktober niet weg is, wordt aan spullenhulp geschonken!!!

25


Kalender

Agenda 2013-2014 25-27 oktober: leidingsweekend (geen scouts) 13 december: schaatsen en aprèsschaats ?? maart: Italiaanse avond ?? mei: Groepsfeest ?? mei: Skoetefest 13 juni: Croque- en inschrijvingsavond kamp 28 juni: uitstap zee 29 juni: voetbaltoernooike 1 augustus: bagage binnenbrengen 2 augustus: vertrek voorwacht 5 augustus: vertrek grote takken 10 augustus: bezoekdag + aankomst kleine takken 16 augustus: terugkomst kamp 29-31 augustus: herfstontmoeting nieuwe leiding 7 september: laatste vergadering takken 14 september: overgang

26


Verjaardagen September Louise Adriaenssens, Anton Adriaenssens

Oktober 1

Katrien De Vil, Adriaan Jacobs

2

Glorian Hendrix

3

Lauren Adriaenssens

4

Louis Saber

Robbe Loos, Manon De Raedt

5

Joran Spreutels

6 7

Arno Jacobs

8 9

Fee Dekoninck

10 Isabel Meskens

11

Amelie De Turck

12

Bram Loos

13 14

MaitĂŠ Robyn

15 16

Simon Dries

17 18 Hendrikje Van Eenaeme

19

Tom Van Holsbeek

20

Gerben Reygaert

21

Thijs Haelwaeters, Tine Haelwaeters

22 Samuel Vermote, Cara De Sweemer

23

Jens Merchiers, Filah Smits

24 25

LoĂŻke Jacobs

26

Stijn De Roover

27

Basten Dekoninck

28

Brent Verhasselt

29

Gwen De Sweemer, Sebastien Grootjans, Nicolas Grootjans, Esther Vanherck

30 31

27


Jonggidsen Heyhey liefste jogi’s

Aight! Nu jullie weten wie jullie leiding zal zijn dit jaar, kunnen we er ook effectief aan beginnen. En geloof ons maar, het wordt een AWESOME jaar!!! Wij hebben er in elk geval al zin in en we hopen dat jullie blij zijn met ons. Zo niet, dat is dan heel spijtig voor jullie. Muhahahaaaa !!!

Maar nu, genoeg gelachen. We beginnen aan het serieuze werk. Dit is jullie zondagsprogramma voor de komende 2 maand. Enjoy!

Zondag 15/09 (14:00-18:00 aan de lokalen)

Een nieuw jaar, nieuwe leden, nieuwe leiding. Veels nieuws dus. Vandaag leren we elkaar kennen. Geen geheim overleeft het vandaag, die zijn er toch alleen maar om te vertellen, toch?? :p Slechte kantjes, stiekeme kwaaltjes, gênante verhalen, alles heilige huisjes worden vandaag afgebroken. Maar er mag ook gelachen worden, goeie kanten in de verf gezet, etc.

Ik denk dat het ondertussen wel duidelijk is, vandaag smeden we banden die van ze lang zal ze leven niet verbroken zullen worden!

Nog wel even herinneren, zoals elk jaar, elke zondag opnieuw worden jullie in perfect uniform en op tijd

verwacht aan de lokalen, tenzij wij zeggen dat dit niet nodig is. Dit betekend: hemd, das én groene broek of rok.

Zondag 22/09 (14:00-18:00 aan de lokalen)

Jullie kennen het ondertussen wel. Naar jaarlijkse gewoonte trekken wij weer met de hele skoete naar de jeugddag. Tot dan!

28


Jonggidsen Zondag 29/09

Ja lap seg, we zijn nog maar juist begonnen of ’t is alweer geen scouts! Niks aan te doen zeker? Maar niet getreurd, we zien jullie hopelijk allemaal heelhuids terug volgende week. Rust vandaag maar goed uit, jullie gaan het nodig hebben voor oktober. Zondag 06/10 (14:00-18:00 aan de lokalen) Benodigdheden: vuile kleren

een hele boel creativiteit

ongelooflijk veel energie

alles wat nodig is om er een massief zalige vergadering van te maken

jogi’s + losgeslagen leiding

verf, veel verf

Jullie hebben het misschien al door, vandaag gaan we ons amuseren met verf. En denk dan maar aan ‘amuseren met verf’ zoals je er nog nooit aan gedacht hebt.

Zondag 13/10 (14:00-18:00 afspraak op de speeltuin in 3 fonteinen)

We spreken af in 3 fonteinen. Dat kan maar één ding betekenen: wij gaan vandaag ‘den bos’ in. Kwestie van wat wood-time in te halen, die we dit kamp jammer genoeg niet gehad hebben. Of ik zeg misschien beter modder-time. That’s right ladies niemand raakt proper thuis, niemand! Maar wacht nog even met freaken over jullie

gelakte nageltjes en mooi gekamde haartjes. Na

ons super-de-luxe modderspel zal jullie huid zo

zacht zijn als een perzik. We maken er gewoon een heuse wellness-therapie van! Of misschien ook niet ;).

Neem dus sowieso slechte kleren mee. Liefst ook

reserve kleren en een extra pull om daarna aan te doen.

29


Jonggidsen Zondag 20/10 (14:00-18:00 aan de lokalen)

Hoewel het de laatste zondag van de maand is, is het vandaag toch vergadering. Wij verwachten jullie dus allemaal in perfect uniform (zoals altijd natuurlijk) aan de lokalen.

Neem trouwens alle handigheidjes en nuttige benodigdheden al maar mee. Want je weet nooit wat je allemaal wel niet kan gebruiken tijdens onze één-tegen-allen jogi special. Zondag 27/10

’t Is weer van da zene! Weeral niks te doen op zondag :s potver.. vol koffie (hier wordt niet gevloekt). Vandaag kan je dus andere leuke dingen doen, zoals bijvoorbeeld: * broertjes en/of zusjes pesten

* haasje over doen over elke brievenbus van de straat

* lekker lang uitslapen en een hele dag in pyjama rondslenteren * shoppen om mama’s kosten * de hond uitlaten

* een boom ombreien

* een springkasteel maken * je kamer herinrichten *…

ziezo, nu weet je el weer eventjes wat doen zeker? Tot volgende week dan maar  Zondag 03/11 (14:00-18:00 aan de lokalen)

agoedgieoedgie abubu baaa, bajaboba boeeee! Aketsjoe toet, toet toet, toet toet toet. Hihi haaaa jabbejabbatjsoe ajajaj bajoeboeba.

Tijd om volwassen te worden, kleine babskes

30


Jonggidsen Ziezo, tot zover september en oktober. We hopen dat jullie twee toffe maanden gehad hebben en we zien jullie graag terug voor het fantastische vervolg ervan in november en december. Toedels en tot de volgende!

Greetz van jullie 端berfantastimatische leiding.

31


Jongverkenners Gegroet jongverkenners! Hopelijk is iedereen uitgeziekt na het kamp en kunnen jullie er weer keihard tegenaan gaan. Dat zal nodig zijn, want jullie kersverse leiding is dat alleszins van plan. Zet die sombrero’s af en kom uit die hangmatten, het nieuwe jaar begint. En wel onmiddellijk. Zondag 15 september 2013, 14u-18u, lokalen De nieuwe jongverkenners hebben vorige week afscheid kunnen nemen van hun voormalige tak, de Welpen. Hoog tijd om kennis te maken met hun nieuwe bestaan bij de grote takken. Vandaag leren we elkaar op een amusante manier beter kennen. Mensen die graag vrienden binnen de tak zouden hebben, worden vriendelijk uitgenodigd aanwezig te zijn. Zondag 22 september 2013, 14u-18u, lokalen Zoals elk jaar vindt op een bepaalde zondag van september de Jeugddag in Vilvoorde plaats. Wij mogen, zoals elk jaar, absoluut niet ontbreken. Kom in perfect uniform naar de lokalen (we stappen samen onder strijdlustig tromgeroffel naar het centrum) en laat deze stad eens zien dat er nog jeugd in leeft! Zondag 29 september 2013 Helaas! De tijd vliegt voorbij en het is al meteen de laatste zondag van de eerste maand. Dat betekent dat wij vandaag niet verantwoordelijk zullen zijn voor jullie stommiteiten en dat jullie deze ook niet aan de lokalen kunnen uithalen. Volgende week beter, natuurlijk! Zondag 6 oktober 2013, 12u-17u, lokalen Vandaag brandt de lamp in Hofstade, want daar gaat het Jeugdsportival door. Deze aangename mix van sport en muziek leek ons iets voor jullie en dus geven we jullie de kans dit unieke evenement mee te maken. Bedank ons gerust later.

32


Jongverkenners We spreken vroeger dan gewoonlijk (12u) af aan de lokalen. Kom allemaal met de fiets! Zorg er ook alsjeblieft voor dat deze fiets in orde is, in boetes heeft de leiding geen zin. Wie niet met de fiets komt, zal heel, heel, heel snel moeten lopen. Neem ook €10 mee, het Jeugdsportival is niet gratis en dan zou je helemaal voor niks tot in Hofstade gefietst zijn… Op het Jeugdsportival kunnen jullie deelnemen aan een veertigtal sporten en andere activiteiten. Op het einde is er ook een streepje muziek voorzien. Het Jeugdsportival eindigt om 16u. We proberen om rond 17u weer aan de lokalen te zijn. Zondag 13 oktober 2013, 14u-18u, lokalen Voor de eerstejaars zit de eerste maand van hun carrière bij de grote takken erop. Ook de tweedejaars en derdejaars hebben al een beetje tijd gehad om aan hun nieuwe rol te wennen. Hoog tijd om eens te tonen wat jullie zoal in jullie mars hebben. Wij hebben enkele uitdagingen voor jullie klaarliggen die niet van een leien dakje zouden mogen lopen. Aan jullie om te bewijzen of jullie de titel “jongverkenner” wel degelijk waard zijn. Of net niet? Zondag 20 oktober 2013, 14u-18u, lokalen Willen of niet, er is geen tak waar het aanleren van technieken belangrijker is dan bij de jongverkenners (omdat ze het bij de verkenners niet meer zo geduldig uitleggen!). Als jullie ooit eens indruk willen maken en bij de verkenners een stelling recht willen zetten die – zoals het voorbije kamp – hoger is dan de vlaggenmast, hebben jullie geen andere keuze. Technieken zijn dus onmisbaar. Techniek is (gelukkig) meer dan alleen sjorren. Deze maand behandelen we een techniek die over het algemeen zeer populair is. Kwestie van goed te beginnen.

33


Jongverkenners De techniek van oktober is letterlijk van levensbelang. Zonder dit element kom je op kamp simpelweg om van de honger of vries je ’s avonds dood. Het is wel belangrijk alles goed onder de knie te hebben, anders wordt de kans op overleven helaas ook kleiner. Slimmeriken weten ondertussen wat er vandaag op de agenda staat. Hier heb je nog een beetje plaats om de naam van deze techniek zelf te raden (aan de hand van galgje):

____ ____ ____ ____

Zondag 27 oktober 2013 Jullie leiding mist het lid-zijn af en toe en is daarom op weekend gegaan om het groot kind uit te hangen. Wij kunnen daardoor niet tijdig aan de lokalen zijn en jullie zullen deze zondag in blinde paniek thuis moeten overleven. Onze excuses. Zondag 3 november 2013, 14u-18u, lokalen Wij kunnen er ook niets aan doen, maar deze planeet draait meer en meer alleen op geld. Ook de scouts heeft geld nodig en de jongverkenners vormen geen uitzondering. In onze takkas zit momenteel:

Niks. Daar moet verandering in komen! Nu de directie van Loempia Internationals niet meer tot onze tak behoort en de staat heeft laten weten dat wij geen eigen bank mogen oprichten, zullen we het maar simpel houden.

34


Jongverkenners Observeer Piet Huysentruyt, Peter Goossens en Jeroen Meus, want de jongverkenners gaan pannenkoeken bakken en daarmee zo rijk worden als die drie koks bij elkaar. Wij schieten de ingrediĂŤnten voor, jullie zorgen voor de baking skillz.

Dat was het voor de maanden september en oktober. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij. Tot dan! Tom (eigenzinnige arend) Lisa (heftige streepmuis) Lauren (onbezonnen griend) Lennert (steltral) Arno (beheerste zeehond)

35


Gidsen Hey daar, Gidsen en mensen die de foute rubriek van de windroos aan het lezen zijn! Het nieuwe scoutsjaar is aangebroken en bijgevolg is het aan jullie nieuwe, mysterieuze leiding, s3xiiti3neRr__69xX en fUrbiiluv3Rr_ , om jullie te GIDSEN doorheen het nieuwe jaar. (ja ja, jullie nieuwe leiding heeft een gevoel voor humor, kuch.) Maar genoeg pogingen om origineel en grappig uit te hoek te komen: tijd om te verklappen wat we allemaal gaan doen deze twee maand.

15 september van 12u tot 16u We beginnen sterk: s3xiiti3neRr_69xX zal er helaas niet bij kunnen zijn deze vergadering. Gelukkig zal fUrbiiluv3Rr_ wel aanwezig zijn en jullie van harte verwelkomen bij haar thuis de Bavaylei 112 te Vilvoorde. Als het weer meezit, wacht er hier een namiddag vol zonnebaden, zwemmen en semiaangebrand barbecuevlees op jullie. Neem dus allemaal jullie mooiste badpak mee en vergeet vooral niet wat vlees mee te brengen; verhongeren vindt niemand leuk. Hopelijk leren jullie elkaar nog een beetje beter kennen daar en tot dan! (of niet tot dan als je naam s3xiiti3neRr_69xX is, sniff ď Œ)

(in jullie hoofd)

(realiteit)

22 september van 14u tot 18u Hoera, het is weer dag van de mensen onder de achttien jaar! Vandaag mogen jullie wat rondzwerven op de Grote Markt en mee doen aan allerlei activiteiten die speciaal voor jullie jeugdige jongeren worden georganiseerd. Probeer niet te verdwalen in de speleobox en kom vooral eens kijken bij de scoutstand, wat schaamteloze zelfpromotie mag altijd!

36


Gidsen

(Aaah, de eeuwige charmes van de speleobox)

29 september Laatste zondag van de maand, het ging weer snel. Helaas geen toffe, super coole, zalige, geweldige scoutsactiviteit vandaag! Wat studeren of naar de vreselijke zondagsprogramma’s op TV kijken, dat moet ook eens kunnen.

6 oktober van 14u tot 18u Vandaag zullen jullie GEGIDST worden doorheen verschillende sportactiviteiten ( neen, het is niet afgezaagd), want het is BLOSO sportdag! We gaan dus gezellig met heel de scouts wat experimenteren (neen, niet op die manier, meisjes) en allerhande nieuwe sporten uitproberen. Wie weet worden jullie wel verliefd op één of andere exotische dansvorm of verlaten jullie het evenement wel met zeer zware spierpijn. Anyways, gegarandeerd plezier voor iedereen! (behalve de persoon met de spierpijn dan.)

37


Gidsen 13 oktober van 14u tot 18u Magie, kastelen, geld, prinsessen, de gevangenis, kanskaarten… Al een idee waar ik het over heb? Inderdaad (of “neen, fout!” als je het niet wist), vandaag gaan we het geliefde Monopolyspel uitvergroten tot levensechte grootte! Maar wat hebben magie, prinsessen en kastelen er dan mee te maken, vragen jullie zich ongetwijfeld af. Wel, we gaan niet zomaar reuze monopoly spelen, neen, vandaag voegen we een klein toetsje magie toe aan het geheel. We gaan Disney-monopoly spelen! Dus trek allemaal jullie mooiste prinsessen kostuums aan: hoe beter verkleed, hoe meer voordeel jullie zullen hebben in het magische spel vol geld, belachelijk hoge huur en gevangenissen. Tot dan!

(hier alvast iemand wiens kostuum jullie niet kunnen overtreffen)

20 oktober 14u tot 18u Money, money, money… Jullie leiding heeft allemaal leuke activiteiten in hun hoofd, maar helaas! Hier is geld voor nodig! Daarom gaan jullie vandaag even zwoegen en vooral jullie ongetwijfeld ongerivaliseerde charmes gebruiken om ervoor te zorgen dat er wat geld in onze scoutskas belandt. Wat we gaan doen is normaal beslist geweest op de barbecue aan het begin van het jaar (indien niet: foei, foei, fUrbiiluv3Rr_!). Probeer dus massaal aanwezig te zijn vandaag, want je weet wat ze zeggen: “hoe meer zielen, hoe meer… geld.” Hoe meer geld jullie vandaag verdienen, hoe meer leuke dingen we samen gaan kunnen doen doorheen het jaar, dus wij verwachten 200 procent inzet van jullie! Tot dan!

38


Gidsen

(als we niet kunnen zwemmen in het geld dat jullie verdiend hebben gaan we zeer zeer zeer teleurgesteld zijn.)

27 oktober Vandaag weer geen scouts, hard, wij weten het. Maar soms moet je op je tanden bijten in het leven en niet een zondagnamiddag spenderen in een groen rokje en een bruin scoutshemd. Gelukkig zijn we er volgende week opnieuw, vol plezier en slechte taalmopjes!

(het is ok, het is maar voor een week)

3 november van 14u tot 18u Zwervers, snackmachines en af en toe een metro: vandaag trekken we naar het metrostation van Brussel om het Grote Metrospel te spelen! Een klassieker in de scouts met een twist. Als jullie willen weten wat, moeten jullie zeker komen. Tot dan!

39


Gidsen

Hopelijk wordt het een heerlijk jaar samen, wij hebben er alvast zin in! Veel xoxoxoxo’s van jullie mysterieuze leiding:

s3xiiti3neRr__69xX

fUrbiiluv3Rr_

40


Verkenners Yo zwoeries, zoals elk nieuw scoutsjaar hebben jullie ook nieuwe leiding. Ja, geef het maar toe zo’n sexy en stoere leiding hebben jullie nog niet gehad! Aan jullie dus om ons als rolmodel op te nemen, naar onze standaard te leven en net zoals ons te veranderen in echte stoere mannen!! 15/09 Wij beginnen dit scoutsjaar al direct met een stadsspel om elkaar en de minder bekende plekjes van vilvoorde eens gaan te verkennen, afspraak om 14uur aan de lokalen zoals gewoonlijk! Doe zeker jullie uniform aan maar neem ook een extra pull of andere t-shirt mee om iets meer incognito rond te lopen ;) 22/09 Vandaag herbeleven wij het zwoele, bijna erotische gevoel van de jaarlijkse sensatie, de jeugddag! We gaan ons vandaag als echt zwoeries gedragen, vette boit op de jeugddag!!! Afspraak om 14uur aan de lokalen pak misschien uw gele fiets mee om te cruisen door Vilvoorde, maar kom zeker af! 29/09 De eerste maand zit er alweer op. Tis dus ver tijd om nog eens naar de bomma te gaan (ik heb al goesting in de stoemp me worst) maar dus geen vergadering vandaag. Jullie mogen altijd om 14uur naar de lokalen komen maar er zal niemand zijn, als jullie er toch zijn veeg het pleintje dan eens en het gras afrijden zou ook vriendelijk zijn, merci! 6/10 Aangenomen dat er de laatste zondag van september niemand ons gras is komen afrijden, de speelplaats niet geveegd heeft en jullie ook niet super spontaan de ramen eens een wasbeurt gegeven hebben sturen wij jullie nu al op strafkamp naar Hofstade! Hier gaan we de hinkstap-hupel-rennen-springenvliegen-duiken-vallen-en-weer-doorgaan-tirolerdans-bijtrekpas-fßr Elisemoonwalk-slalomsprong-zandkasteeltjebouw-springen leren! Dus oefent al maar en zie dat je om 10 uur met een perfect inorde fiets aan de lokalen staat. Om 18 uur zullen wij terug aan de lokalen staan.

41


Verkenners 13/10 Wij, jullie teergeliefde leiding, hebben onze hersenen eens laten werken! Wij willen dit jaar allerlei coole dingen doen coole dingen doen kost soms ook geld voor geld moeten wij werken van werken worden wij moe ! Dus hebben wij besloten dat jullie samen met ons vandaag onze kas gaan spijzen en een kasactiviteit organiseren. Uren hebben wij liggen denken wat we konden doen, tot we opeens met het super leuke en originele idee kwamen van pannekoeken te bakken!!! We spreken af rond 13u30 aan de lokalen zodat we alles kunnen klaarzetten en we na de formatie direct kunnen beginnen bakken. De ouders mogen komen eten van 16uur30 tot 18uur dus zouden wij jullie ook willen vragen om een beetje langer te blijven en ons wat te helpen met het opruimen. Om nog eens de denker van Rodin in ons te laten werken: Hoe meer verkenners er zijn  hoe beter het werk gaat  hoe minder werk een individu moet doen  hoe minder moe we zijn  hoe meer we kunnen werken  hoe meer centjes we hebben  hoe meer coole dingen wij dit jaar kunnen doen  iedereen gelukkig !! 20/10 Punt 1: check filmke http://www.youtube.com/embed/B9hjJGsqrWE Punt 2: beantwoord deze vraag: Kunnen wij dit beter dan hun? Punt 3:voorzie een voorwerp waar je altijd al van af wou (tussen de 1 en 5 kg) Punt 4: be in time van 14 tot 18 aan de hangar! 27/10 Traditioneel is er de laatste zondag van de maand geen vergadering. En tradities zijn er om te behouden, vandaag dus geen vergadering.

42


Verkenners 3/11 We gaan vandaag eens zien wie van ons een echte bospoeper is, en waar kunt ge beter bospoepen dan in den bos? We gaan dus niet naar den bos aangezien er geen echt bos is in Vilvoorde. Maar we trekken naar het beste alternatief, een plek waar bomen zich verenigen en waar men de bladeren nog ziet als het wc-papier van de natuur. Afspraak om 13uur45 aan het ruiterij complex in de 3 fonteinen, jullie ouders kunnen jullie daar weerzien om 17u45. Greets Brent en Wouter

43


Algemeen

Ben je iets verloren op kamp? Heb je iets gevonden in je koffer wat niet van jou is?

THE PLACE TO BE ďƒ HET WELPENLOKAAL Kom voor of na de vergadering een kijkje nemen bij de tafels in het welpenlokaal, misschien ligt er wel iets van jou tussen. Breng zeker ook de spullen die niet van jou zijn mee zodat ze terug bij de rechtmatige eigenaar terecht komen!

P.S.: Wat eind oktober niet weg is, wordt aan spullenhulp geschonken!!!

44


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos september-oktober 2013  

Windroos september-oktober 2013  

Advertisement