__MAIN_TEXT__

Page 1

Windroos september – oktober 2012

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260 – paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be Rek. nr: 979-9575990-58


Inhoud

Voorwoord………………………………………………………………………………….p2 Kapoenen…………………………………………………….………………………p3-10 Welpen……………………………………………………………………………….p11-15 Akabe……………………………………………………………………………………….p17 Algemeen…………………………………………………………………..……..p18-21 Info leiding………………………………………………………………………..p22-24 Spelletjes………………………………………………………………………….p25-26 Verjaardagen……………………………………………………………………………p27 Jonggidsen…………………………………………………………………………p29-31 Jongverkenners……………………………………………………….…………p32-34 Gidsen……………………………………………………………………………..…p35-39 Verkenners………………………………………………………………………..p40-44

1

1


Algemeen

Beste leden, ouders Het is al weer een paar maand geleden dat er nog een windroos verschenen is. Ondertussen zijn we met 155 man op kamp geweest. Bedankt aan iedereen die geholpen hebben om er een fantastisch kamp van te maken. Nu de vakantie voorbij is en het schooljaar weer van start gegaan is, beginnen wij ook aan een nieuw scoutsjaar. Een nieuw scoutsjaar wil ook zeggen dat we afscheid nemen van enkele leiding. Bedankt Liesbeth, Jonas, Ward, Arnaud, Maarten en Deborah voor jullie inzet! We nemen niet alleen afscheid, we zeggen ook welkom aan de nieuwe leiding. Zij zullen dat goed doen! Bij deze wens ik iedereen dan ook een fantastisch nieuw scoutsjaar toe! Voor de ouders die al de datum van het kamp willen weten. Leiding: 3/08 Grote takken: 6/08 Kleine takken: 12/08 Iedereen naar huis op 17/08

Bij een nieuw scoutsjaar hoort ook een nieuwe groepsleiding. Bij het schrijven van dit windroosartikel is er nog niet bekend wie dit zal zijn. Ik wens hen alleszins heel veel succes toe. Dit was het dan, mijn laatste voorwoord. Toch moet ik bekennen dat het raar aanvoelt ď Š. Voor de laatste keer Een stevige linker, De groepsleiding Zie elders windroos voor de contactgegevens

2


Kapoenen

Hey lieve kapoenen,

De eerste windroos van het jaar, dat wilt dus zeggen dat het tijd is voor nieuwe leiding. Wie we zijn verklappen we pas op het einde van het windroosartikel, maar omdat wij zo lief zijn gaan we jullie al een paar tips geven  : *We zijn met vijf! * vier meisjes en 1 Jongen * De oudste is 21 jaar * De jongste is 17 jaar * 3 hebben bruin haar * 2 zijn een beetje blond  Weten jullie het al een beetje, ik weet het wel al en jullie bijna….

3


Kapoenen

Voor we het verklappen gaan we eerst eens kijken wat we gaan doen in

September en oktober ď Š Een verandering met vorig jaar, is dat de windroos bestaat uit twee maanden in plaats van eentje.

Zondag 9 september 2012 ( 10u30-17u)

Het is weer tijd voor de overgang, dit wil zeggen dat: *De 2e jaars kapoenen welpen worden * De 1e jaars kapoenen,2e jaars worden *Jullie afscheid moeten nemen van de oude leiding, maar ook nieuwe in de plaats krijgen ď Š * Dat we dat gewoon doen (tijd voor een nieuw jaarthema)

Meer informatie kan je vinden onder algemeen.

4


Kapoenen

Zondag 16 september 2012 (14 u- 17u aan de sscoutslokalen) Het is weer tijd voor de jeugddag, heb je zin om eruit te zien als een leeuw, het springkasteel te ontdekken, een valse wonde te laten zetten? Kom dan vandaag zeker naar de scouts. Zondag 23 september 2012 (14u- 17u aan de scoutslokalen) Laten we vandaag eens kijken hoe goed jullie kunnen samenwerken, we spelen w e 1 TEGEN ALLEN 

Zondag 30 september 2012 Helaas, platte kaas is het vandaag de laatste zondag van de maand en dat wil zeggen dat er vandaag geen scouts is . maar geen paniek, of misschien juist wel, volgende week zijn we er weer terug 

5


Kapoenen

OKTOBER Zondag 4 oktober 2012 (14u- 17u aan de scoutslokalen) Kunnen jullie goed plaatsen herkennen? kunnen jullie goed onthouden en nadenken? Dan ga je vandaag deze eigenschappen goed kunnen gebruiken, want wen doen een fotozoektocht doorheen Vilvoorde.

Zondag 14 oktober 2012 (14u-17 u aan de scoutslokalen) Vandaag gaan we aan onze conditie werken en gaan we sporten in park Poot ď Š

6


Kapoenen

Zondag 21 oktober 2012 Vandaag is het geen scouts, doordat de leiding op leidingsweekend is. Zondag 28 oktober 2012 (14u-17 u aan de scoutslokalen) Wat we vandaag gaan doen is een grote verrassing ď Š. Ben je benieuwd? Zeker komen dan! Zondag 4 november 2012 (14u- 17u aan de scoutslokalen) Vandaag gaan we iets leuks doen om een beetje geld te hebben in de kapoenenkas zodat we nog heeeel veeeel leuke dingen kunnen doen dit jaar. Wat we precies gaan doen, daar gaan we samen nog eens goed over nadenken,

7


Kapoenen

Zo kapoenen, dit was het voor de maanden september en oktober. Tot zondag! Nu is het tijd om te verklappen wie we zijn 

Tromgeroffel………. Dit jaar is jullie leiding: Gwen:

Fien:

Brent:

Iris: 8


Kapoenen

Liesje:

Kijk ook eens op www.scoutsengidsenvilvoorde.be

9


Kapoenen

10


Welpen

Haaaaaaaaaaaiiii die welpen! Het gaat allemaal zo snel zeg. 3 september is ondertussen alweer voorbij, misschien nieuwe vriendjes gemaakt en kennis gemaakt met je nieuwe leerkracht. Maar een nieuwe leerkracht, betekent een nieuw schooljaar, betekent een nieuw scoutsjaar, betekent nieuwe leiding. En dat is nu net wat wij hier allemaal willen vertellen! We kunnen je zeker al zeggen dat we alle 5 supercool zijn. Jaja je hebt het goed gelezen, dit jaar zijn we met 5 leiding speciaal voor jullie! Enkele tips over wie we zijn: • • • •

Er is maar één jongen onder ons. Er is maar ook één dom blondje (gelukkig zeg!) We drinken allemaal graag kidibull met veel bubbels Eentje van ons hebben de eerste- en derdejaars al gehad als leiding • We zijn met 4 nieuwe leiding (van de gidsen of verkenners) • 2 meisjes van de gidsen zijn vorig jaar eens komen helpen bij de welpen Wil je weten wie we zijn? Blijf dan zeker verder lezen! Nu genoeg mysterieus gedaan, over naar het programma van september en oktober. Jaja, twee maanden in één keer! Vanaf nu krijg je de windroos maar om de twee maanden.

11


Welpen

Zondag 16 september 14u-17u lokalen Vandaag zullen jullie waarschijnlijk allemaal met de fiets naar de scouts moeten komen want het is autoloze zondag. En voor de welpen die al een beetje ervaring hebben in de scouts, is het duidelijk wat we vandaag zullen doen. Het Rooseveltplein is vandaag speciaal voor alle kinderen vol met leuke activiteiten gezet. Allen daarheen dus!

Zondag 23 september 14u-17u lokalen Vilvoorde is niet voor jullie allen bekend terrein en niet elke welp is voor jullie een bekend gezicht. Daarom is het vandaag eens tijd voor een grote speurtocht rond de lokalen. Haal allemaal jullie speurneus en jullie vergrootglas maar boven, want jullie kunnen het zeker wel gebruiken vandaag! We gaan jullie nog niet te veel verklappen, anders valt er niets meer te ontdekken natuurlijk!

Zondag 30 september Vandaag is het eens tijd om de bomma en de bompa een bezoekje te brengen! We zijn er zeker van dat jullie ons gaan missen, maar niet getreurd, volgende week zijn we er weer, met meer weer!

12


Welpen

Zondag 7 oktober 13.45u-16.45u speeltuin domein 3 fonteinen Het is weer eens tijd om in den bos te gaan ravotten. Trek dus al maar vast slechte kleren aan, want wees er maar zeker van dat jullie vies gaan worden! Neem voor de zekerheid ook allemaal een extra warme trui mee, want wie weet kan het wel eens frisjes worden.

Zondag 14 oktober 14u-17u lokalen

Wie van jullie kunnen we binnen 4 jaar op de Olympische Spelen verwachten? Dat gaan we vandaag eens testen. Trek allemaal je sportieve scouts-outfitje aan ( je uniform dus) en wie weet sleep jij wel een echte welpenmedaille in de wacht! Begin almaar te trainen zodat je zeker je sportieve skills kan meebrengen vandaag!

13


Welpen

Zondag 21 oktober14u-17u lokalen Vandaag is de leiding zelf de welp aan het uithangen op een tof leidingsweekend ď Š Geniet nog is van een uitstapje naar de bomma en de bompa en geef je huisdier nog wat eten. We zien je alvast volgende week!

Zondag 28 oktober 14u-17u lokalen Zoals jullie zelf wel weten is het bijna Halloween daarom gaan we vandaag een super mega cool Halloweenspel spelen !!! Ga in de kast eens zoeken naar jullie engste verkleedkledij en –attributen en zet je slechtste beentje eens voor.

Zondag 4 november 14u-17u lokalen Ooit al eens gedroomd van je eigen kroost, om je eigen regels te stellen en ook eens de job als mama of papa uit te oefenen? Wel, dan komen vandaag al je dromen uit! We gaan ontdekken hoe het is om volwassen te zijn. Voor zij die ook eens willen zagen zoals hun mama en papa, is de boodschap: komen!

14


Welpen Ziezo dit was het dan weer voor de maanden september en oktober. Dikke knuffels en zoentjes van jullie aaaaaaaaaaalleerliefsteeeeee leiding!

Kaa Lauren

Hathi Arno

Rikki Tiki Tavi Lisa

Chill Ellen

Malchi Jessica

Als je vragen/opmerkingen/suggesties hebt, kan je ons altijd contacteren via: welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

15


Algemeen

Ben je iets verloren op kamp? Heb je iets gevonden in je koffer wat niet van jou is?

THE PLACE TO BE ďƒ HET WELPENLOKAAL Kom voor of na de vergadering een kijkje nemen bij de tafels in het welpenlokaal, misschien ligt er wel iets van jou tussen. Breng zeker ook de spullen die niet van jou zijn mee zodat ze terug bij de rechtmatige eigenaar terecht komen!

P.S.: Wat eind oktober niet weg is, wordt aan spullenhulp geschonken!!!

16


Akabe

Sorry, je leiding heeft deze maand geen windroosartikel binnengebracht. Ze zullen je op de hoogte brengen van de activiteiten via een brief.

17


Algemeen

Dassen en kentekens Elke eerste zondag van de maand bij Liesje Op voorhand bestellen is niet nodig!

18


Algemeen

Kentekens & uniformen

1 Tak-kenteken 2 Groepslintje 3 Jaarkenteken 4 Das 5 Vlaamse leeuw 6 Internationaal scouts- of gidsenteken 7 Belgische vlag 8 Beloftekenteken (kabouters(s), wolfje(s) of jonggiverbelofte) Voor meer info: kijk op www.scoutsengidsenvlaanderen.be

19


Algemeen

! OPROEP ! Alle gele papiertjes van SON mogen binnen gebracht worden bij Glenn De Munck. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

20


VOLLEDIG UNIFORM - Hemd - Groene broek/rok/short - Das

VERPLICHT OP ELKE SCOUTSACTIVITEIT!!! Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Bij

in Mechelen, Adegemstraat 102

Of in een Hopper-winkel op de volgende adressen: - Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen - De Vilanderstraat 6A, 9300 Aalst - Lange Violettestraat 33, 9000 Gent - Dorpsstraat 13, 3500 Hasselt - Diestsevest 92A, 3000 Leuven - Zandbergstraat 80, 8530 Harelbeke

21


Contactgegevens kapoenen@scoutengidsenvilvoorde.be Liesje Heemeryck Levendige rob Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel Iris Vanherck Waardevolle strandloper Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw Gwen De Sweemer Prikkelende aap

lies123@hotmail.com 0491/36 34 93 brent.verhasselt@hotmail.com 0471/73.46.42 iris.vanherck@hotmail.com 0476/79.66.80 fienebie@hotmail.com 0471/21.39.50 0488/42.38.60 welpen@scoutengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever Jessica Vandeperre Krachtige eekhoorn Lisa Vanhaelen Streepmuis Lauren Adriaenssens Onbezonnen griend Arno Jacobs Speelse spiesbok

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 jessica_vandeperre@hotmail.com 0494/73.99.09 lisakeee_vh@hotmail.com 0470/89.86.86 lauren.a3@hotmail.com 0473/67.03.99 0471/73.46.40 akabe@scoutengidsenvilvoorde.be

Lize Geeraerts Hardnekkige arazari Chelsey Bettens Intense Oestiti Almira Dewit

lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 bettenschelsey@hotmail.com 0492/70.57.43 almiradewit@gmail.com 0499/46 45 68

22


Contactgegevens jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel Pauline Meskens Dartele ekster Gert Van der Brempt Argeloze spoorkoekoek Samuel Vermote Enthousiast schaap Dylan Colonne Lampongaap

sofie.adam@base.be 0472/88 94 13 pauline_meskens@hotmail.com 0479/25 65 60 gert-van-der-brempt@hotmail.com 0494/15.82.32 samuelvermote@hotmail.nl 0474/25.14.69 dylancolonne@hotmail.com 0474/52.90.41 jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sarah Meskens Scherpzinnige ooievaar Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Tom Bossuyt Eigenzinnige arend Paulien Geeraerts Parmantig Sikahert

sarah_meskens@hotmail.com 0474/34 79 29 wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 pohjola666@gmail.com 0471/38.00.35 paulientje-geeraerts@hotmail.com 0479/05.21.96 gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ida Coulommier Vrolijk winterkoninkje Ineke Heemeryck Motiverende lijster Bea Vertongen Heldere patrijs

idake@msn.com 0476/48 57 72 inekeheemeryck@gmail.com 0496/36.80.48 beavertongen@hotmail.com 0476/61 63 86 verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Annelies Vertongen Bedachtzame mus Kaat Van Der Bremt Felle bunzing

anneliesvertongen@hotmail.com 0472/77 75 02 kvanderbrempt@gmail.com 0478/73 96 57

23


Contactgegevens groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be Glenn De Munck Zachtmoedige kiang Lize Geeraerts Hardnekkige arazari

glenndemunck@gmail.com 0474/74 34 36 lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 Materiaal en tenten

Glenn De Munck Zachtmoedige kiang Ellen Janssens Ijverige bergbever

glenndemunck@gmail.com 0474/74 34 36 ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 Dassen en kentekens

Liesje Heemeryck Levendige rob

lies123@hotmail.com 0491/36 34 93

24


Spelletjes

In elke lege cel moet een nul of een ĂŠĂŠn ingevuld worden. Er mogen niet meer dan twee dezelfde cijfers direct naast of direct onder elkaar staan. Elke rij en elke kolom is uniek en bevat evenveel nullen als enen.

25


Spelletjes

26


Verjaardagen September Louise Adriaenssens, Anton Adriaenssens

Oktober 1

Katrien De Vil

2 3

Lauren Adriaenssens

Manon De Raedt

4

Louis Saber

Robbe Loos

5 6 7

Arno Jacobs

8 Dylan Colonne

9

Fee Dekoninck

10 Isabel Meskens

11 12

Bram Loos

13 14

MaitĂŠ Robyn

15 16

Simon Dries

17 18 Hendrikje Van Eenaeme

19

Thijs Haelwaeters, Tine Haelwaeters

Tom Van Holsbeek

20

Marie Decloedt

21 22 Samuel Vermote, Cara De Sweemer

23 24

Ingmar Maenen

Basten Dekoninck

25

LoĂŻke Jacobs

26

Stijn De Roover

27 28

Brent Verhasselt

29

Gwen De Sweemer, Sebastien Grootjans, Nicolas Grootjans, Esther Vanherck

30 31

27


Algemeen

Ben je iets verloren op kamp? Heb je iets gevonden in je koffer wat niet van jou is?

THE PLACE TO BE ďƒ HET WELPENLOKAAL Kom voor of na de vergadering een kijkje nemen bij de tafels in het welpenlokaal, misschien ligt er wel iets van jou tussen. Breng zeker ook de spullen die niet van jou zijn mee zodat ze terug bij de rechtmatige eigenaar terecht komen!

P.S.: Wat eind oktober niet weg is, wordt aan spullenhulp geschonken!!!

28


Jonggidsen

Allerliefste / coolste / tofste / stoerste / (vul zelf maar aan-) Jogi’s, De vakantie loopt jammer genoeg weer op zijn eind, en jullie zitten allemaal weer braaf (of sommigen misschien niet zo braaf) achter de schoolbanken. Maar liefste jogi’s niet getreurd, want samen met het einde van de vakantie staat er ook weer een schitterend begin van een nieuw scoutsjaar met supertoffe leiding voor de deur ;). Voor alle nieuwsgierige aagjes onder jullie, hieronder al een voorproefje van waar wij dit jaar overal gaan uithangen, met wat we ons allemaal gaan bezighouden, en de grote vraag van 10 miljoen, met wie?

Zondag 9 september 10u-18u OVERGANG!!! De dag waarop jullie allemaal zitten te wachten, sommigen onder jullie gaan over, er worden nieuwe leden verwelkomd en er wordt met veel spijt in het hart afscheid genomen van anderen! Vandaag ontdekken jullie ook wie jullie nieuwe leiding is, spannend... Op het programma staat: - De welbekende mis (we spreken af aan de kerk van Vilvoorde) - Picknick (vergeet dus geen boterhammetjes) - Heel veel vuiligheid!! (reservekledij!!) Wij kijken er alvast enorm naar uit ;)!

Zondag 16 september

14u -18u

Op deze leuke zondag trekt alle jeugd naar Vilvoordecentrum, wij dus ook. Jeugddag staat garant voor veel plezier, activiteiten en vooral véél jeugd! We laten ons van onze beste kant zien op het Rooseveltplein. Iedereen wordt verwacht in perfect uniforrm! Proud to be scout ;) Het is vandaag ook autoloze zondag. Daarom kom je best met de fiets naar de scouts. Breng wat zakgeld mee, dan kan je wat kopen om te eten en te drinken.

29


Jonggidsen

Zondag 23 september

11u – 14u

Onze eerste echte vergadering met z’n allen samen gaan we doorbrengen in echte jogistyle. We houden een picknick om elkaar wat beter te leren kennen, en om hopelijk nog wat te mogen genieten van de laatste zomerse temperaturen!

Eerst zullen jullie jullie charmes en trade skills moeten gebruiken om aan lekker eten te geraken. Hoe beter jullie in deze opdracht slagen, hoe meer gesmul achteraf. Haal dus maar alles uit de kast!

Zondag 30 september De eerste maand zit er alweer op. Tegen nu zijn jullie al helemaal gehecht geraakt aan jullie nieuwe groep en leiding en dus wordt deze laatste zondag toch wel wat lonely, want vandaag is er geen vergadering! Rust maar lekker uit, want volgende zondag zijn we er weer bij, vol energie!

Zondag 7 oktober

14u-18u

Vandaag gaan we Vilvoorde onveilig maken, verwacht jullie aan een ‘vetcool’ stadsspel en heel wat plezier!

30


Jonggidsen

Zondag 14 oktober

14u-18u

Deze zondag mogen jullie het competitiebeest in jullie zelf loslaten. We gaan ons kei hard geven in een laddercompetititie die zal aantonen wie nu de slimste/sterkste/grappigste/... jonggids is! Tot dan!

Zondag 21 oktober Jullie leiding is op leidingsweekend geweest en daarom is het deze zondag geen scouts. Neeeeeeeeeeee ď Œ horen we jullie al denken‌ Maar droog snel je tranen! Volgende week is het uitzonderlijk wel vergadering op de laatste zondag van de maand.

28 oktober

14u-18u afspraak aan het station Om de scoutsloze zondag van vorige week goed te maken, gaan we er deze laatste zondag dubbel en dik voor. Maak jullie al maar klaar voor heel wat plezier in het metrostation van Brussel. Vandaag spelen we metrospel, voor degene die nog niet met het metrospel bekend zijn, kom zeker af want het staat garant voor een schitterende afsluiter van het weekend!

Hopelijk waren het al twee toffe maanden en zien we jullie volgende maand weer gewoon terug! Super veel groetjes van jullie nieuwe leiding! XX, XY, XX, XY

31


Jongverkenners Beste jongverkenners Aangezien jullie ongetwijfeld allemaal zijn uitgerust van het vermoeiende kamp en ondertussen al weer wat gewend zijn aan het luxeleventje in de bewoonde wereld, is het hoog tijd voor een nieuw jaar bij de scouts (en helaas ook op school, maar daar beginnen we liever niet over). Een nieuw jaar betekent natuurlijk ook het afscheid van de derdejaars, die jullie een heel kamp lang hebben mogen commanderen, en het verwelkomen van verse eerstejaars om op te leiden tot volwaardige JV. Uiteraard mogen we ook niet vergeten te vermelden dat jullie nieuwe – of (gedeeltelijk) dezelfde, wie zal het zeggen? – leiding krijgen, maar deze wenst voorlopig nog in nevelen van mysterie gehuld te blijven… Dat volstaat als inleiding, vooruit met de geit, hier volgt het programma van de maand september. Oktober krijgt u er gratis bij, als dat geen uitzonderlijk aanbod is! Zondag 9 september 2012, 10u30-18u, kerk van Vilvoorde De veteranen onder jullie weten al wat voor dag het is: vandaag zal de beruchte jaarlijkse overgang van Scouts en Gidsen Vilvoorde plaatsvinden en dat zullen zij die over een goed reukvermogen beschikken geweten hebben, want de overgang is gewoonlijk een behoorlijk vettige bedoeling. Het is op deze dag dat de derdejaars officieel verkenner zullen worden en de derdejaarswelpen zich eindelijk jongverkenner (of jonggids, maar naar die kijken we niet om) kunnen noemen en dat wordt uitbundig gevierd met de nodige vetzakkerij.

Toch zullen we ons eerst een beetje moeten gedragen: om 10u30 spreken we af aan de grote kerk van Vilvoorde voor de jaarlijkse misviering. Het kan helaas niet altijd even plezant zijn. Na de mis wandelen we met z’n allen naar onze lokalen waar jullie een niet te vergeten lunchpakket kunnen verorberen. Om 14u starten de effectieve activiteiten van de overgang en kan het feest beginnen! Om 18u mag iedereen naar huis voor de nodige wasbeurt(en) en komen jullie eindelijk, brandend van nieuwsgierigheid, te weten wie jullie nieuwe leiding wel mag zijn. Zeker komen dus!

32


Jongverkenners Zondag 16 september 2012, 14u-18u, lokalen We hoeven de meesten onder jullie al niet meer te vertellen wat er gaande is in Vilvoorde op de derde zondag van september, want jullie weten natuurlijk al dat het dan Jeugddag is en dat jullie met jullie kersverse groep en leiding nogmaals aan heel de stad kunnen tonen wie de jonverkenners van Scouts en Gidsen Vilvoorde zijn. Om 14u staan jullie in onberispelijk uniform aan onze lokalen, waarna we ons te voet naar het centrum van Vilvoorde begeven om vol enthousiasme deel te nemen aan de activiteiten. Het zou eveneens autoloze zondag moeten zijn, dus met de fiets komen is misschien niet zo’n slecht idee. Zondag 23 september 2012, 14u-18u, lokalen Na vorige week kent Vilvoorde de jonverkenners, tenzij jullie je werk niet goed hebben gedaan, maar kennen de jongverkenners Vilvoorde wel? Wij stellen jullie met plezier op de proef in een stadsspel waarin jullie eigenhandig de stad kunnen overheersen – of net zwaar verliezen tegen jullie tegenstanders. We ontmoeten elkaar weerom aan onze lokalen om 14u, vergeet jullie uniform niet aan te doen! Zondag 30 september 2012, alleszins niet op de scouts Het is al de laatste zondag van de maand, wat betekent dat we jullie een weekend niet zullen zien. Normaal gezien raden we dan aan om eens naar familie te gaan, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk veel uitgebreider dan dat alleen. Huiswerk maken, bijvoorbeeld‌ Of toch maar naar de bomma? Zondag 7 oktober 2012, 14u-18u, lokalen Het is algemeen geweten dat de meeste mensen tegenwoordig te weinig bewegen en te vet eten. Het zou als leiding onverantwoordelijk zijn om jullie bewust tot die groep te laten behoren, dus hebben we voor jullie een amusante sportvergadering voorzien waarin de krachtpatsers hun spieren eens kunnen laten rollen en jullie kunnen bewijzen hoeveel teamspirit jullie in zich hebben. De training start om 14u stipt aan de lokalen. Een perfect uniform volstaat als sportkledij vandaag.

33


Jongverkenners Zondag 14 oktober 2012, 13u45-17u45, speeltuin Domein Drie Fonteinen Vilvoorde hebben we na de Jeugddag en ons stadsspel wel gezien, het is eens tijd om de stad de rug toe te keren en het beetje natuur dat Vlaanderen nog rest te verkennen. Haal jullie oerinstincten terug boven, want de jongverkenners gaan het bos onveilig maken gedurende een bosspel! Opgelet: de vergadering begint en eindigt een kwartier vroeger en we spreken deze keer niet af aan de lokalen. De leiding is te vinden aan de speeltuin van het Domein Drie Fonteinen in het gehucht Kassei te Vilvoorde. Voor degenen die vroeger niet veel buiten zijn geweest, deze vindt u op uw linkerkant nadat u de hoofdingang van het Domein bent ingereden. Het is ook mogelijk het lawaai van uw medeleden te volgen. Zondag 21 oktober 2012, eveneens niet op de scouts‌ Helaas! Jullie leiding is vandaag op weekend met de volledige leidingsploeg en het is bijgevolg onmogelijk om jullie te entertainen. Jullie worden vandaag jammerlijk aan jullie lot overgelaten en zullen zelf voor een bezigheid moeten zorgen, of jullie kunnen uitrusten na de sportvergadering, het bosspel en de loodzware schoolweken daartussen. Zondag 28 oktober 2012, 14u-18u, kerk van Vilvoorde Het mag dan wel de laatste zondag van de maand zijn, het is niet omdat we jullie vorige week in de steek lieten, dat we het ons deze week weer permitteren om stil te zitten. We hebben voor jullie een zowel fysiek als mentaal uitdagende activiteit voorzien, waar jullie in de toekomst nog veel aan zullen hebben – als dat niet uitnodigend klinkt! Om het helemaal speciaal te maken, spreken we eens niet aan de lokalen af, maar aan de kerk van Vilvoorde. Het uniform mogen jullie echter niet achterwege laten. Zo, dat was het voor de maanden september en oktober! Wij hopen uiteraard jullie elke keer opnieuw in grote getale te zien tijdens onze vergaderingen. Groeten van jullie voorlopig nog onbekende leiding

34


Gidsen

35


Gidsen

16 september 2012 23 september 2012 14u – 18u Voor de show Stad Vilvoorde heeft weer een hele dag vol pret voor jullie in petto. Dus we gaan dat daar eens gaan checken voor de show!

14u – 18u Schoon en meedogenloos Sien en Maria staan klaar met hun geniaalste schoonmaaktips.

30 september 2012 7 oktober 2012

De zevende dag Na een maandje scouts krijgen jullie een weekendje om even van ons af te kicken.

14u – 18u Vlaanderen vakantieland Erika Van Thielen ontdekt een vergeten stukje hemel: `Vilvoorde´. Ben Roelants maakt er kennis met de echte inwoners/ gidsen van ´t stad.

36


Gidsen

14 oktober 2012

21 oktober 2012

14u – 18u Fear factor Wie heeft het minste angst en durft de meeste opdrachten aan? De winnaar gaat naar huis met een geweldige prijs!

Vermist Leiding is spoorloos verdwenen en Witse, Aspe en speurneus Jak kunnen het niet oplossen. Dus geen vergadering! ( Wij zijn op leidingsweekend)

28 oktober 2012

4 november 2012

14u – 18u Masterschef vs komen eten Gidsen zullen beoordeeld worden op koken, gastvrijheid en originaliteit. Hopelijk eindigt dit niet in een `kitchen nightmare´. Alles wordt in de studio´s voorzien.

14u – 18u Scream Trek je meest favoriete gruweloutfit aan en kom naar de scoutslokalen om het mysterie te ontrafelen!

37


Gidsen

38


Gidsen

TOT ZONDAG! Bea, Ida en Ineke

Laat iets weten als je niet kan komen! Ida: 0476/48.57.72

of

39

Ineke: 0496/36.80.48


Verkenners

Yooooo Verkenners! Ge zult ondertussen wel al weten wie u nieuwe leiding is, en hopelijk zijde er tevreden mee :) Wij kijken er alvast enorm naar uit. Als ge benieuwd zijt wa er ulle te wachten staan, moet ge zeker verder lezen.

23/09: Vandaag is het de jaarlijkse autoloze zondag. Dit kan natuurlijk maar 1 ding betekenen: de mannen van de jeugddag zijn back in town. Dat betekent dat we richting roosevelt trekken met de rest van de scouts om ons daar nekeer goed uit leven. Om 14:00 aan de lokalen.

40


Verkenners

28/09: Jaa ge hebt dat goed gezien (of juist niet): den 28ste is gene zondag, ma ne vrijdag. Het is namelijk sjorrersnacht en wij gaan daar nekeer laten zien wat d a wij (of eerder gelle) in elkaar kunt steken. We meeten aan de lokalen, uren worden nog meegedeeld.

41


Verkenners

07/10: Vandaag is tijd voor ĂŠĂŠn van de klassiekers. We gaan richting The City trekken voor een vet stadsspel. Met de nadruk op een VET stadsspel. Om 14:00 aan de lokalen.

14/10: Deze zondag spreken we af aan het station in Vilvoorde. Daar pakken we de trein naar Bxl Centraal. Gaat er al een belleke rinkelen? Om 14:00 aan het station.

42


Verkenners

21/10: Ook deze zondag spreken we niet af aan de lokalen, maar aan de ingang van de drie fonteinen. We gaan namelijk een andere klassieker uit de kast halen en we gaan nog eens een echt, vuil bosspel spelen. Om 14:00 dus afspraak op t kassaa.

43


Verkenners

28/10: Vandaag geen vergadering, laatste zondag van de maand. Gegroet K.& A.

44


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos september-oktober 2012  

Windroos september-oktober 2012  

Advertisement