__MAIN_TEXT__

Page 1

Afz. Scouts en Gidsen Vilvoorde Benedestraat 322, 1851 Humbeek N° 5 | Tweemaandelijks | mei – juni 2019

Vilvoorde | P924049

WINDROOS mei - juni 2019

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260, Paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be IBAN: BE95 9799 5759 9058


Inhoud

Voorwoord Kapoenen Harlekijnen Welpen Akabe Algemeen Verjaardagen Kalender Contactgegevens Jonggidsen Jongverkenners Gidsen Verkenners

2 4 6 9 11 13 24 25 26 31 35 42

46 Jin 48

1


Voorwoord Beste ouders, leden, sympathisanten, Vilvoordenaars, oud/huidig/toekomstig scouts, arbeiders, bedienden en overige lezers,

Het is alweer tijd voor de laatste ‘normale’ windroos van dit scoutsjaar! Zoals gewoonlijk is het weer veel te snel gegaan, We kijken tevreden terug op de afgelopen edities van Skoetefest, Skoetkafee en Skoetekadee. Net zoals elk jaar hebben we ons best gedaan om deze evenementen naar een hoger niveau te tillen en naar mijn bescheiden mening zijn we daar dit jaar meer dan ooit in geslaagd. Skoetekadee met zijn professionele DJ act, Skoetekafee met zijn prachtige bierkaart en gezellige sfeer en Skoetefest met mooiere decoratie, betere muziek en meer podia, bezoekers en opbrengst dan ooit! Een dikke merci aan alle Jin, (oud)leiding, VOSOG en andere helpers die dit mee hebben mogelijk gemaakt.

Gelukkig hebben we ook nog een aantal dingen om naar uit te kijken! In mei hebben we onze bekende Italiaanse avond waar jullie met z’n allen van heerlijke spaghetti kunnen komen genieten, dit jaar met een nieuwe vegetarische saus! In juni zal vervolgens nog de klassieke uitstap naar de zee en het voetbaltoernooike doorgaan.

Daarnaast zijn we nog steeds druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe lokalen. Nu de ruwbouw er staat zijn de grondwerken rondom het gebouw aangevat en wachten we vol spanning op de ramen en deuren. Eenmaal winddicht beginnen we aan de binnenafwerking en maken we alles klaar voor de grote opening in september, want ja, het is nog steeds de bedoeling dat we het volgende scoutsjaar beginnen in onze nieuwe lokalen. Spannend! Hou zeker de Facebookpagina, de

2


Voorwoord Facebookgroep, de website en uw mailbox in de gaten voor verdere updates.

Geniet nog van de komende maanden die ongetwijfeld gevuld zullen zijn met leuke scoutsvergaderingen, mooi weer, lieve mensen en veel plezier op school.

Groetjes! Barry en Dieter, jullie groepsleiding van dienst

3


Kapoenen Hallo Kapoenen! We moeten jullie spijtig genoeg melden dat dit de laatste gewone windroos is van dit scoutsjaar. Maar niet getreurd! Wij gaan het jaar zo goed afsluiten dat jullie je kapoenen jaar nooit zullen vergeten. Zijn jullie net zo nieuwsgierig als wij? Lees dan maar snel verder.

Zaterdag 11 mei – CC het Bolwerk Vandaag kunnen jullie genieten van onze heerlijke pasta’s. Wat hebben pasta bolognaise, vegetarische pasta, pasta met zalm en pasta boscaliola. Je kan ons vinden in het CC Bolwerk van Vilvoorde. Onze deuren zijn open van 12u tot 15u en van 17u tot 23u. Tot dan!

Zondag 19 mei – 14u tot 17u aan de lokalen Weten jullie nog dat er in de maand januari twee meisjes aan ons leiding zijn komen geven? Awel dat gaat deze zondag ook zo zijn. Voor ons is het ook nog een zeer grote verassing. Als je even nieuwsgierig bent als ons moet je maar zeker een kijkje komen nemen.

Vrijdag 24 mei – vanaf 18u tot ... aan de lokalen Het is eindelijk zo ver. Je kan je vandaag komen inschrijven voor het groot, super leuk en mega tof kamp. Je kan bij ons terecht met je vragen en misschien vertellen we al wat we daar allemaal gaan doen. Daarna kan je ook altijd een hapje komen eten. We hebben namelijk een keuken vol met croque’s. Hopelijk zien we je komen!

Vrijdag 31 mei – geen vergadering

Vrijdag 7 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Bingo. Iedereen kent dit spelletje wel, waarbij de presentator aan een rad draait en iedereen vol spanning zit te wachten op het nummer van het balletje dat eruit rolt. Als jullie nu denken dat we twee uurtjes op een stoel gaan zitten en kijken naar de persoon vooraan, dan zijn jullie mis.

4


Kapoenen Vandaag spelen we namelijk niet zo maar bingo, maar de enige echt Balabingo. Wat dit dan zo speciaal maakt, dat houden we nog eventjes voor onszelf, maar we verzekeren jullie, het wordt plezant! Leer al die cijfertjes nog maar eens uit jullie hoofd, zie dat jullie schrijfhand is opgewarmd en jullie benen in vorm, tot dan!

Vrijdag 14 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Mooi weer, vrijdagavond, laatste weken van het schooljaar, iedereen goedgezind… Klinkt dit niet als hét ideale moment voor een barbecue? Wij vonden alvast van wel. Daarom nodigen wij jullie uit op de enige echte kapoenenbarbecue. Wij voorzien het vuur, het drinken en de groentjes (jaja, op de scouts doen we gezond) en jullie dan jullie eigen vlees, als dat geen goede deal is!

Vrijdag 22 juni – aan het station van Vilvoorde We gaan naar zee, naar zee en iedereen mag mee! Joepie, we gaan met heel de scouts naar de zee. We spreken om … af aan het station. Je mag altijd gerief meebrengen om op het strand te spelen. Verdere info kan je vinden in het midden van de windroos bij algemeen.

Zondag 30 juni – geen vergadering De vakantie begint morgen officieel. Geniet van de komende weken en bereid jullie voor op jullie eerste, en hopelijk mega plezant, kamp.

Zo kapoenen dat was het dan weer. Hopelijk zien we jullie deze dagen, want wij kijken er al naar uit. We kunnen al niet wachten tot de volgende windroos. Het wordt altijd maar beter en beter weer, dus we gaan nog meer buiten kunnen spelen. Joepie!

Vele kusjes van jullie favoriete leiding

5


Harlekijnen Heyooooo liefste Harlekijnen!!!! We beginnen al aan de laatste windroos van dit jaar. En wees maar zeker dat we het laatste voor het beste hebben gehouden â˜ş

Zaterdag 11 mei Italiaanse eetdag!!! Geen vergadering dus op zondag maar wel overheerlijke pasta op zaterdag! Vergeet zeker ook je poster niet op de hangen om een gratis pasta/ dessertje te winnen. Tot dan!

Zondag 19 mei 14u-17u De Jin maakt zich voor de tweede keer klaar om jullie een topnamiddag te bezorgen! Zo kunnen zij zich voorbereiden om volgend jaar misschien wel jullie echte leiding te worden. Wees dus maar heel braaf vandaag â˜ş

Vrijdag 24 mei HEEL BELANGRIJK!!! Deze vrijdagavond kunnen jullie ouders je komen inschrijven voor het kamp, joepie! Daarnaast kunnen jullie ook genieten van een lekkere croque, geen enkele reden om niet te komen dus. Meer info over de croque- en inschrijvingsavond vind je bij algemeen in deze windroos.

6


Harlekijnen Vrijdag 31 mei 19u-21u Op deze eerste (echte) vrijdagavond in de zomer trekken we naar het park om daar een megasupercool en spannend avondspel te spelen. (We spreken gewoon af aan de lokalen)

Vrijdag 7 juni 19u-21u Vanavond spelen we samen de kapoenen een leuk bingospel. Ik hoor jullie al denken ‘Bingo? Is dat niet voor oude mensen en een beetje saai?’ Ik kan jullie verzekeren dat bingo nog nooit zo leuk (en anders) gaat geweest zijn! Allemaal op post van 19u tot 21u aan de lokalen

Vrijdag 14 juni 19u-21u Om het scoutsjaar goed af te sluiten, maken we vandaag een mooi kampvuur. Het is natuurlijk heel belangrijk dat iedereen zijn smeerbanden insmeert zodat we alle leuke scoutsliedjes nog eens kunnen inoefenen.

Zou ons vuur even groot worden als het kampvuur twee jaar geleden?

7


Harlekijnen Zaterdag 22 juni WE GAAN NAAR ZEE EN IEDEREEN MAG MEE! Zoals de jaarlijkse gewoonte ons voorschrijft, trekken we ook dit jaar weer naar de Belgische kust. In Blankenberge hebben we de kans om heel de dag zandkastelen te bouwen, strandspelletjes te spelen, en misschien wel in de zee te zwemmen (neem allemaal de zon mee in je rugzak!). We verwachten allemaal aan het station in Vilvoorde! (meer info vind je weer bij algemeen)

Zondag 30 juni Hoewel het de laatste zondag is van de maand vandaag, verwachten we jullie toch allemaal in het Rolleveldpark voor ons jaarlijks voetbaltornooike! Je raadt het al: meer info hierover bij algemeen.

Ziezo lieve harlekijnen, dit was het voor de laatste twee maanden van het scoutsjaar. Wij wensen jullie een hele fijne vakantie toe en dan zien we jullie gauw weer op kamp!

Heel veel knuffels Matteo, Warre, Viktor, GaĂŤlle, Katinka en Paulien

8


Welpen Dag welp(jes)! Tijd voor de laatste windroos voor het echte kamp! Ik heb er al zin in en hopelijk jullie ook!

Zaterdag 11 mei - Italiaanse avond Deze zaterdag kunnen jullie allemaal komen smullen van een heerlijke spaghetti! Breng zeker al jullie familie en vrienden mee, iedereen is welkom! Meer informatie vinden jullie bij algemeen, op de website of fb-pagina.

Zondag 12 mei - geen vergadering Nadat jullie het buikje goed hebben vol gegeten en de leiding alles hebben opgeruimd, mag er wel een rustdagje worden ingelast. Toevallig is het vandaag ook wel moederdag, dus verwen de mama’s maar goed op deze dag!

Zondag 19 mei – 14u tot 17u aan de lokalen Vandaag komt de jin een geweldig spel met jullie spelen! Zorg dat jullie allemaal komen en misschien leren jullie dan al jullie toekomstige leiding kennen!

Vrijdag 24 mei - Croque- en inschrijvingsavond Deze vrijdag kunnen jullie en je ouders je komen inschrijven en natuurlijk ons kampthema te weten komen! Spannend! Ook kan je heerlijke croques komen eten met heel jouw familie!

Vrijdag 31 mei – geen vergadering Deze vrijdag is het laatste vrijdag van de maand. Jammer genoeg is het dan geen scouts dus geniet van jullie verlengd weekend en als jullie je toch echt vervelen kan je dit kruiswoordraadsel proberen te ontcijferen. Misschien ontdek je al een tip voor het thema.

9


Welpen

Vrijdag 7 juni - 19u tot 21u aan de lokalen Vandaag gaan we een kei cool parkspel spelen! Verwacht jullie maar aan een geweldig spel en warm jullie maar al op!

Vrijdag 14 juni - 19u tot 21u aan de lokalen De vuilste spelen komen er aan! Pak niet jouw beste kleren mee maar pak iets mee wat zeker vuil mag worden, een plastic zak en verse kledij kan ook wel handig zijn!

Zaterdag 23 juni - Zee De uitstap van het jaar is weer daar! We gaan naar zee! Joepie ja jeeeej! Vergeet zeker die schup en emmer niet want er wordt zeker een zandkasteelwedstrijd gehouden en Sébastien ondergraven mag ook! Ook een lunchpakket, genoeg drinken, zonnecrème/regenjas, eventueel zwemkledij als het weer het toelaat. Voor wat jullie nog moeten meenemen en waar we afspreken, kijken jullie best bij algemeen nog!

Zondag 30 juni - Voetbaltoernooike Deze zondag is het voetbaltoernooike! Kom zeker supporteren of zelf meedoen! Ook zal er voldoende drank aanwezig zijn om iedereen voorzien van een heerlijk drankje! Meer info vind je bij algemeen! Zo welpjes, dit was het voor de maanden mei en juni! Hopelijk zien we jullie ook allemaal op kamp en al de vergaderingen! Groetjes van jullie geweldige leiding Jasmien, Inès, Robin, Sébastien en Anouk

10


Akabe De laatste windroos van dit scoutsjaar! Maar niet getreurd, we hebben nog twee kei toffe maanden voor de boeg en ook het kamp komt steeds dichter bij. Lees maar snel verder om te ontdekken wat er jullie allemaal te wachten staat.

Zaterdag 11 mei – Italiaanse avond Vandaag kunnen jullie samen met mama en papa, oma en opa, tante en nonkel heerlijke spaghetti komen eten op de Italiaanse avond. Dit is niet het enige lekkere, ook heerlijke dessertjes zijn van de partij. Smullen maaaaaaar!

Zondag 19 mei – 14u tot 17u aan de lokalen Vandaag zijn de Jinners eens voor één keer de baas. Zij komen samen met ons een leuk spelletje spelen. Geen zorgen, jullie moeten ons niets missen want ook wij komen meespelen. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing. Spannend he? Tot dan lieve akabeertjes!

Vrijdag 24 mei – Croque- en inschrijvingsavond Zoals jullie waarschijnlijk wel weten gaan we in augustus samen op kamp. 5 dagen gaan kamperen in de Ardennen en ons samen geweldig amuseren. Vandaag kunnen jullie samen met mama en papa langskomen om jullie in te schrijven zodat jullie deze geweldige Scouts-week niet moeten missen. Wanneer jullie nog vragen hebben, is dit ook de ideale moment om deze te stellen zodat alles duidelijk is. Voor, terwijl of zelfs na dat jullie dit gedaan hebben kunnen jullie genieten van een heerlijke croque. We zien jullie dan!

11


Akabe Vrijdag 31 mei – 19u tot 21u aan de lokalen Niks is leuker dan eerst gezellig samen koken en daarna samen smullen. Zie jij dat ook zitten? Dan is er op vrijdag 31/05 maar 1 adresje: de keuken in de lokalen van scouts en gidsen Vilvoorde! Hopelijk tot dan

Vrijdag 7 juni – 19u tot 20u aan de lokalen Vanavond testen we eens hoeveel energie jullie nog hebben na een toffe schoolweek. Wij gaan samen op zoek in en rond de lokalen. Maar naar wie? Naar wat en hoe? Dat is nog even een geheimpje! Neem jullie speurneuzen mee en dan maken we er samen weer een super leuke avond van.

Vrijdag 14 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Na de actieve vergadering van vorige week, mogen jullie vandaag jullie luie kant eens laten zien. We gaan zoals echte scouts een gezellig vuurtje maken. Wat liedjes zingen, leuke verhaaltjes vertellen, wat spelletjes spelen maar vooral: GENIETEN! Tot dan lieve vriendjes!

Zaterdag 22 juni – Zee Vandaag trekken we me de trein naar het (hopelijk) zonnige Blankenberge. Wie vind het nu niet leuk om een gigantisch zandkasteel te maken op het strand? Of eens een frisse duik te doen in de zee? Ik denk dat jullie dat wel zien zitten hé? Waar jullie precies moeten zijn en andere praktische informatie kunnen jullie vinden bij algemeen. We zien jullie dan!

Wij zien het weer helemaal zitten voor de komende maand! Dikke knuffels Ianthe, Louise en Annelies

12


Algemeen

13


Algemeen

Prijs? 10â‚Ź, mee te geven bij vertrek

Wat nemen we mee? Lunchpakket, zonnecrème, zwemkledij en eventueel speeltjes voor aan het strand

Uren? 7:30 afspraak aan voorkant van het station van Vilvoorde, 8:13 vertrek trein naar Blankenbergen en om 17:45 terug aan het station van Vilvoorde

14


Algemeen

15


Algemeen

16


Algemeen

17


Algemeen

18


Algemeen

19


Algemeen

Belangrijk!

Een volledig uniform (hemd, groene broek/rok/short en das) is verplicht op elke scoutsactiviteit! Meer info op de volgende pagina of op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/uniform

20


Algemeen

Kentekens Waar plaats je al die kentekens?

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Tak-kenteken Groepslintje Jaarkenteken Das Vlaamse leeuw Internationaal scouts- of gidsenteken Belgische vlag Beloftekenteken (kabouter, wolfje of jonggiverbelofte)

21


Algemeen

Verkoopplaatsen Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Hopper

Vestigingen in Aalst, Antwerpen, Gent, Harelbeke, Hasselt en Leuven Meer info op https://www.hopper.be/winkel

Kentekens zijn elke eerste zondag van de maand te koop bij Laura, Lize of Mirko. Daarnaast zijn er bij ons ook tweedehands-uniformen beschikbaar (tot welpenmaten)

22


Algemeen

Tegemoetkomingen van de mutualiteit

Afhankelijk van uw mutualiteit kan het zijn dat u een tegemoetkoming krijgt op het inschrijvingsgeld van het scoutsjaar en van het kamp. Vooringevulde attesten voor verschillende mutualiteiten vindt u terug op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/attesten

23


Algemeen Maart

April 1

Lotte Herbosch

2

Sien Ramboer

3 4

Yada Lindekens

5

Eva Blanco

6

Christophe Verbist

7

Yrgen T’kint

8 Siska Roelant

9

Katz De Weerdt

10

Jinte Das

11

Hamza Ben Ali

12

Katinka Simoens, Pepijn Simoens

13 Fien Daelemans

14

Mirko Simoens, Chayenne Van Belle

15

Ianthe T’kint

Oscar De Moor

16

Vincent De Poorter

Yasmine Verbelen

17

Roos Kempenaers, Alice Goblet, Siska van Lierde

18 19

Dorah Verraes, Tibo van Vyve

20

Leticia & Nicolas Cools

21 22 Hillary Zuiderwijk

23

Arthur Eyndels

Felix Mevis

24

Xander Van Valckenborgh

Mirthe Spreutels, Gilles De Blocq, Mattias De Cubber

25

Dieter Holvoet, Louise De Cree

26 Lotte Dewit

27

Madelief Waents

28 29 30 31

24


Algemeen

Agenda 2018-2019

11 mei

Italiaanse avond

7 juni

Croque- en inschrijvingsavond kamp

22 juni

Uitstap zee

30 juni

Voetbaltoernooike

2 augustus

Bagage binnenbrengen

3 augustus

Vertrek voorwacht

6 augustus

Vertrek grote takken

12 augustus

Vertrek kleine takken

17 augustus

Terugkomst kamp

23-25 augustus

Herfstontmoeting (leiding en jin)

1 september

Laatste vergadering

8 september

Startdag

25


Algemeen

Kapoenen kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sander Somers Doordachte serval

Lize Janssens Hartstochtelijke flicka

Margot Geeraerts Inzichtrijke spitssnuitdolfijn

MaitĂŠ Robyn Charmant hert

sander.somers@outlook.be 0477 91 18 92 lize-janssens@hotmail.com 0473 56 17 20 margot.geeraerts@hotmail.com 0471 30 66 31 maiterobyn@hotmail.com 0483 44 59 77

Harlekijnen harlekijnen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Paulien Maton Vurig bloeddrupje

GaĂŤlle Debast Wulpse poema

Warre Kempenaers Onbevangen kauw

Victor Van Eenaeme Goedgeluimde olifant

Katinka Simoens Vlijtige oerakari

Matteo Molinari Goedaardige schaarbek

paulienmaton@hotmail.com 0479 93 74 40 gaelle-debast@live.be 0472 72 63 34 warrekempenaers@gmail.com 0479 55 54 07 victor.vaneenaeme@hotmail.com 0491 13 33 93 katinka.simoens@gmail.com 0492 61 66 80 matteo.molinari@outlook.be 0476 34 01 39

Welpen welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19

26


Algemeen Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

Jasmien Leemans Joviale spitsvogel

Inès Schoenmaekers Amusant grijs bokje

Anouk De Roover Genietende boomklever

sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09 jasmienleemans2@gmail.com 0476 54 95 22 ines.schoenmaekers@gmail.com 0493 68 25 72 anouk.de.roover@hotmail.com 0478 43 34 12

Akabe akabe@scoutsengidsenvilvoorde.be

Annelies De Roover Strijdlustige mungo

Louise Adriaenssens Goedhartig kortstaartaapje

Ianthe T’Kint Inspirerende newfoundlander

annelies-de-roover@live.be 0470 67 23 71 louise.adriaenssens@hotmail.com 0470 61 80 16 ianthetkint@hotmail.com 0476 03 30 17

Jonggidsen jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Basten Dekoninck Lyrische agame

Yaro Debeer Bekoorlijke springbok

Lina Debeer Bruisende dziggetai

Isa Marievoet Zonnige vlinder

Katrien De Vil Scherpzinnige kraanvogel

basten.dekoninck@hotmail.com 0474 13 93 71 debeeryaro@yahoo.com 0498 57 55 63 debeer_lina@yahoo.com 0471 32 15 19 isa.marievoet@hotmail.com 0498 48 38 15 kadevi@skynet.be 0475 44 74 45

27


Algemeen

Jongverkenners jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Toon De Vil Vooruitziende gnoe

Thijs Haelwaeters Onbestemde beloega

Miguel Viana Bravo Verwonderlijke steppelemming

dvilt@telenet.be 0478 49 48 75 thijs.haelwaeters@gmail.com 0471 43 97 31 miguelvianabravo@gmail.com 0497 12 26 14

Gidsen gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Jef Geeraerts Loyale beo

Mirko Simoens Gedreven koelan

Laura Leemans Bereidwillige cavia

jef.geeraerts@hotmail.com 0479 09 32 35 mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 laura.leemans2@gmail.com 0495 38 43 88

Verkenners verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Branko T‘ Kint Kritische saiga

Arno Adam Beheerste zeehond

brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90 arno.adam9@gmail.com 0479 49 48 87

28


Algemeen

Jin jin@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ester Vanherck Stralende saki

Frederik Vanclooster Vermakende salangaan

Willem Mevis Verblijdend leeuwaapje

Flor Van Meerbeek Levensgenietende wauw

ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32 frederik.vanclooster@gmail.com 0470 21 93 54 willem.mevis@hotmail.com 0494 91 20 21 florvanmeerbeek@gmail.com 0478 11 76 33

Groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Dieter Holvoet Rustvolle ibis

Thomas De Henau Opgewekte barry

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00

Assistent-groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ester Vanherck Stralende saki

Sander Somers Doordachte serval

ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32 sander.somers@outlook.be 0477 91 18 92

29


Algemeen

Materiaal en tenten materiaal@scoutsengidsenvilvoorde.be

Mirko Simoens Gedreven koelan

Thomas De Henau Opgewekte barry

Branko T‘ Kint Kritische saiga

Jef Geeraerts Loyale beo

Sander Somers Doordachte serval

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90 jef.geeraerts@hotmail.com 0479 09 32 35 sander.somers@outlook.be 0477 91 18 92

Uniform en kentekens Laura Leemans Bereidwillige cavia

Lize Janssens Hartstochtelijke flicka

Mirko Simoens Gedreven koelan

laura.leemans2@gmail.com 0495 38 43 88 lize-janssens@hotmail.com 0473 56 17 20 mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49

Windroos Sander Somers Doordachte serval

sander.somers@outlook.be 0477 91 18 92

30


Jonggidsen Zaterdag 11 mei – 12 tot 15u en 17 tot 22u in het CC Bolwerk Ciao ragazze, ti piacciono gli spaghetti? Kom dan zeker een spaghetti eten op onze Italiaanse avond. Vergeet ook niet jullie mama, papa, broers, zussen, oma’s en opa’s en BFFs mee te nemen! Zondag 19 mei – 14 tot 18u aan de lokalen Vandaag is het niet aan ons om jullie weer eens te imponeren met onze spelletjes, maar laten wij deze veeleisende, inspannende, stressvolle en niet te onderschatten taak over aan de JIN. Zie dit ook maar als hét moment om jullie misschien-wel-toekomstige leiding al een beetje beter te leren kennen.

Vrijdag 24 mei – 18 tot 22u aan de lokalen Vanavond kunnen jullie definitief jullie kampdeelname vastleggen aan de lokalen. Terwijl jullie kunnen speculeren over het kampthema, kunnen jullie genieten van een lekkere croque monsieur. Wees zeker aanwezig als je mee wilt met ons op kamp !!

Zaterdag 25 mei - 14u tot 17u aan de ingang van zwembad Pierebad Omdat wij zo een goede leiding zijn hebben we voor de vergadering van deze week eindelijk eens geluisterd naar wat jullie willen. Uit de eindeloze lijst van voorstellen hebben we uiteindelijk NIET voor het trampolinepark gekozen omdat een van ons (nee we gaan geen namen noemen) vanwege zeer ernstige hoogtevrees last heeft van paniekaanvallen als hij/zij ook maar een trampoline ziet. In plaats daarvan zetten we onze ‘JOGI VILVOORDE GOES’- reeks verder op een andere en iets veiligere manier: maak jullie klaar voor JOGI VILVOORDE GOES UNDERWATER. We spreken af om 14u aan zwembad Pierebad in Strombeek en om 17u

31


Jonggidsen mogen jullie mammies en pappies jullie komen halen aan de ingang van het zwembad. Vergeet zeker jullie badpak (GEEN bikini), handdoek en zwembril niet!

Vrijdag 31 mei - 19u tot 21u aan de lokalen Als er iets is dat we doorheen het afgelopen jaar over jullie te weten zijn gekomen dan is het wel dat jullie een (ongezonde?) passie hebben voor eten. En omdat jullie tijdens het jaar zo een brave jonggidsjes zijn geweest, hebben we besloten om jullie te belonen met een vergadering die jullie bewonderenswaardig enorme honger zal stillen: een supercoole JOGI-picknick! Maar als leiding konden we het natuurlijk niet laten om hieraan ook nog iets educatief te koppelen en jullie voor de bereiden op ons grote kamp in augustus. Na onze techniekvergadering zijn we natuurlijk al overtuigd van jullie sjor- en knooptalenten, maar jullie vuuren kookskills kunnen misschien nog wel wat bijgeschaafd worden. Vandaag wordt dus niet zomaar een picknick, het wordt een BBQpicknick! Neem allemaal een lekker vleesje (of veggie-vleesje) en je beste chef-skills mee, wij zorgen voor de rest!

Vrijdag 7 juni - 19u tot 21u aan de lokalen Na het absoluut overdonderende succes van de eerste editie kon jullie leiding er niet omheen nog eens een gesjellig filmavondje te organiseren, lekker onder deze malle meiden (en Yaro en Basten, die daar ook voor kunnen doorgaan I guess?). We horen jullie al denken: hoe halen jullie het in godsnaam in jullie hoofd om bij zo’n heerlijk weertje nog eens

32


Jonggidsen wat dichter op elkaar te kruipen in de muffe lokalen en naar een slijmerige romcom te gaan kijken? Wel, berg die bezorgdheden maar terug op, because we proudly present you: JOGI VILVOORDE “LOVE, ROSIE” OPEN AIR SCREENING voor BFF’s en ANDER BETOETERD GESPUIS xpppp1. Deze keer zonder doorspoelen omdat jullie leiding de tijd niet goed had ingeschat, maar met zoveel meer emoties, geluk, gebroken harten, schattige honden en pony’s. Altijd pony’s. 1

Als de weergoden ons goed gezind zijn weliswaar (tenzij jullie vinden dat nat worden door de regen deel van de hele ‘Love, Rosie’-experience is, wat wij als nog-niet-helemaal-volgroeide tienermeiden uiteraard begrijpen).

Vrijdag 14 juni Als er één iets is dat als absoluut bindmiddel dient voor alle sociale klassen in deze o zo ongelijk verdeelde samenleving, één iets dat zowel peuters, die hun eerste stapjes nog maar net gezet hebben, tot oudjes, die mijmeren naar een lang vervlogen tijd waarin ze nog konden stappen, samenbrengt, één iets dat overal ter wereld een glimlach op het gezicht tovert van al wie het horen wil, van de meest groteske paleizengangen tot de nederigste sloppenwijken, dan is dat één iets toch wel gewoon een plezierig avondje Just Dance, zou het niet? “GOD, JA?”, horen we jullie uit pure gelukzaligheid gillen, jullie ouders in de kamer ernaast wakker makend2. “GOD, JA!”, antwoorden wij dan. We doen het gewoon: voor een avondje die prehistorische Wii van onder het stof halen om gewoon gezellig een afstandsbediening in het rond te zwieren op liedjes waarvan niemand wist dat ze nog bestonden. En voor de minder dansbegaafden onder ons: we voorzien ook een karaoké, dus smeer die stemmetjes ook alvast maar. SEE. YOU. THEN!!!

33


Jonggidsen Want ja, windrozen hoor je ’s nachts te lezen, duh???

Zaterdag 22 juni– 7:30 Station van Vilvoorde De leukste vergadering van het jaar, joepieee naar zee ! Vergeet jullie zee spulletjes niet en 10 € in jullie geldbeugel te steken! Afspraak om 7:30 station van Vilvoorde en terugkomst om 17:45 station van Vilvoorde.

Zondag 30 juni - geen vergadering Vandaag is het geen vergadering! Dit weekend kunnen jullie tonen wat voor voetbaltalenten jullie wel niet zijn of gewoonweg goeie cheerleaders. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de scouts een voetbaltoernooi en jullie zijn allemaal uitgenodigd, kom allemaal gezellig iets drinken.

Woensdag 3 juli – 14u aan de hangaar Zoals jullie al weten, vertrekken we binnen een goeie maand op kamp… Om deze twee weken te overleven zullen we de nodige inkopen doen en ons materiaal in orde brengen. Jullie worden vanaf 14 uur aan de hangaar verwacht!

Ziezo dit was het dan voor de laatste windroos van het jaar, maar niet getreurd er wachten ons nog veel avonturen op kamp! Veel liefs, De allerleukste leiding

34


Jongverkenners Een stevige linker, communicanten en koorknapen Jullie hebben alweer de allerlaatste rubriek van deze Windroosjaargang in handen, en weten uiteraard wat dat zeggen wil: in je communiekleren naar de zondagvergaderingen komen, de kaksok op dertig graden wassen en de meest incoherente brij aan windroosnonsens lezen, alvorens we ons jaar met bengaals vuurwerk afsluiten. Ook jullie lieftallige groepsleiding heeft voor deze heuglijke

gelegenheid een plaatje laten maken, waarin hij – ietwat bleekjes – zijn persoonlijke felicitaties voor jullie uitdrukt om dit epische jongverkennerjaar (bijna) tot een degelijk einde te brengen. Aan het cijfer tien mogen jullie zelf een creatieve interpretatie geven. Genoeg nonsens, over naar meer gewauwel!

35


Jongverkenners Kapittel 7: Guldenmaand

Zondag den Twaalfden – Geen Bijeenkomst! Na een avond goed lachen met gewoonten (en vooral winst maken op de kap van) van die spaghettivreters die, net als ons Belgenlandje, hun begroting weigeren op orde te krijgen, meer specifiek de Italiaanse Avond, heeft jullie leiding tijd nodig voor zichzelf. Je kan gaan spelen op de E40 of de A12. We kregen een mailtje van Corneel van Oosterweel dat die daar wel eens een autoloze zondag wilde inlassen. Immers; wat doe je anders met zo veel belastingsgeld dat ter uwer genderloze vogelbeschikking wordt gesteld? Om een lang verhaal kort te maken: geen vergadering en daar wordt niet over onderhandeld.

Zondag den Negentienden – 14u tot 18u aan de jongverkennervertrekken De laatste zondagvergadering van het jaar wordt er eentje om uw vingers bij af te likken, matekens! In de wandelgangen worden de woorden ‘trashvergadering’ lichteuforisch uitgezucht, maar dat is slechts een benaming voor een project dat menig benaming overstijgt! Wat doen jullie mee? (Jawel, voor de eerste keer dit jaar voorzien wij zowaar praktische info in de windroos) Alle rommel die je op zolder hebt liggen en die niet terug hoeft, handschoenen die tegen splinters kunnen en misschien ook een lange broek. Het dragen van roze Crocs met witte kousen in, om achteraf te gaan hakken over de sloot op de nieuwe van Belle Perez, wordt aangemoedigd, en slechts met lichte lijfstraffen bestraft indien u dit nalaat. Vrijdag den Vierentwintigsten – 18u tot 22u: inschrijven kamp en krokmeneren schransen Een combovergadering – onder het motto twee vliegen in één klap – zowaar, beste leden! Jullie en jullie ouders mogen de officiële kampeed komen afleggen en daarbij een contract met eigen bloed ondertekenen, waarna wij jullie sollicitatie om ons te vergezellen in de wildernis in overweging nemen. Omdat je van zo’n intense selectieprocedure wel eens een lagere bloeddruk krijgen kan, voorziet de

36


Jongverkenners groepsleiding catering. Bij voorkeur spreek je hen die avond ook aan met ‘de mannen van de catering’, maar dit terzijde. Degelijke krokmeneren1 en warme mayonaise, op een bedje van komkommers zonder E. coli bacteriën2. Wie kan daar nu tegen zijn?

Kapittel 8: Wiedemaand Vrijdag den Zevenden – 19u tot 21u aan de Jongverkennervertrekken We laten jullie nog ietwat in het duister tasten omtrent de kernactiviteit van deze vergadering, kerels en kereltjes, maar we geven wel al mee wat er zeker in jullie knapzak voor deze vergadering moet zitten: een degelijk stuk vlees dat de houdbaarheidsdatum nog niet overschreden heeft en dat je al eens op een rooster kan leggen 3 . Een slaatje mag, maar is voor de konijnen. Verder sturen we jullie ook nog een week voordien een mail waarin jullie kunnen aanduiden of jullie een tattoo van een gieter, een gouden tand, of een stretchoorbel willen zetten na het rituele eindejaarskampvuur. Rustige avond dus.

1

De verfransing dringt ver door, stervelingen. Waar was de tijd dat je kon sterven bij het eten van een komkommer… Stof voor heldenepen die nu, al waren de Fipronileieren een verdienstelijke poging tot, ver te zoeken is. 33 Oké veel geheims is er uiteraard niet meer aan, maar graag geven wij een laatste tip voor de echt simpelen onder ons: https://www.youtube.com/watch?v=BaE-fzTroN4 2

37


Jongverkenners Vrijdag den Veertienden – 19u tot 21u aan de Jongverkennervertrekken We kunnen wel stellen dat dit de windroos van de toegevingen is, beste kameraden, waarin we aan elke smeekbede om eens een vergadering te organiseren waarop jullie effectief zitten te wachten aanhoren. Ook vandaag wordt weer een schot in de roos (dit woordmopje komt nog meer tot zijn recht als jullie verder lezen), waarde kompanen. Omdat we weten dat jullie aardig wat moeilijkheden hebben met het niet tot zes uur ’s ochtends op je smartphones onchristelijke boodschappen te lezen, geven wij vandaag toe aan jullie milleniumverslaving: neem jullie mobieltje mee en download vast en zeker ook de app ‘Jachtseizoen’. We nemen aan dat deze instructie geen verdere uitleg behoeft.

38


Jongverkenners Zaterdag den Tweeentwintigsten – kijk naar de middenrubriek voor exacte uren Tijd om een bezoek te brengen aan de kers op de taart der marginaliteit die onze Belgische kust te bieden heeft, zandstrijders! U hoort het goed, tijd voor ons jaarlijks bezoek aan de pittoreske badstad Blankenberge. De gemeente waar de inheemse bevolking wat betreft manieren nog iets leren kan van de plaatselijke fauna; daarbij denken we aan de meeuwen die hun cloaca zonder enige scrupules openzetten boven de nietsvermoedende badgast en diens picknickvoorbereidselen. Meer info omtrent de uren van afspraak met de NMBS en dergelijke kunnen jullie terugvinden in het midden van deze windroos. Of om het met een gedichtje te zeggen: Fruitsap uit blik smaakt beter vind ik. Dan fruitsap uit jeans Dat was het dan, tot ziens!4

Vrijdag den Negentwintigsten – geen vergadering Vandaag gaan we naar Disneyland! Hopelijk is de bus op tijd, want aangezien het maar twee uur vergadering is, zitten we met een heel strakke timing. Jullie hoeven geen geld mee te doen, we hebben een aantal risicobeleggingen gedaan met de kas in het begin van het jaar die wonder boven wonder de stagnerende Europese economie, voornamelijk veroorzaakt door die sputterende Duitse industrie, van de laatste zes

4

Vrij naar J.S. Stuer

39


Jongverkenners maanden overleefde. Driewerf hoera en anders maken we jullie iets anders wijs! Toedels.

Omdat we het toch niet kunnen laten jullie toch enige troost aan te bieden tijdens het missen van jullie leiding, voegen we verderop nog enkele foto’s toe van onze uitstap naar Bokrijk, waar jullie dan hete heimweetranen op kunnen plengen tijdens de eenzame, vergaderingloze zondagen.

40


Jongverkenners M-DADDY

THIJS

TOON

41


Gidsen Hallo Gidsen! Welkom bij jullie wekelijkse oefening begrijpend lezen. Normaal gezien zou dit na een jaar oefening al vlot moeten gaan, maar niets is minder waar. We gaan de laatste twee maanden van het scoutsjaar in en dit betekent dat we in juni weer beginnen aan de vrijdagvergaderingen zodat jullie kunnen focussen op die ‘oh zo leuke’ tentamens Zaterdag 11 mei - Italiaanse avond in het CC bolwerk Kom sliertjes met sausje eten, neem ook je moeder, vader, vriend(innet)je mee (gender is slechts een constructie van de maatschappij (we leven in een samenleving)). Zeer gezellig. Sfeer verzekerd. Vergeet zeker je veggievriendjes (bekt lekker) niet, want dit jaar is er voor het eerst een vegetarische spaghetti (nogmaals we leven in een samenleving en willen ook onze focus op de dierenliefhebbers leggen).

Vergeet zeker niet de poster aan je voorruit te plakken. Zo maak je kans op een GRATIS spaghetti, dus zeker doen.

42


Gidsen Zondag 19 mei – 13u tot 17u aan de lokalen Kom vandaag zeker in sportpakje én met de fiets uiteraard (schandalig dat we dit zelfs nog moeten zeggen), want we gaan verassing… sporten (joepie). We gaan jullie conditie en dergelijke op de proef stellen, want zoals een wijze meneer (zijn naam schiet me even niet te binnen, als jij hem weet mag je hem doorsturen via de gebruikelijke kanalen (zie contactinfo verder in de windroos)) ooit zei “Mens sana in corpore sano”. Vrijdag 24 mei – 18u aan de lokalen Kom broodjes met hesp een kaas verorberen terwijl wij jullie ouders overtuigen om jullie mee te nemen op kamp (laat ons hopen). De veggies zijn wederom welkom om een croqueje (als iemand het verkleinwoord van croque weet, ontvangt die een prijs) te komen verschalken. Vrijdag 31 mei – 19u tot 21u aan de lokalen De vrijdagvergaderingen zijn van start gegaan. Joepie. We vliegen er direct in met een klepper van formaat nl. een heuse quiz. We gaan nu het andere aspect van de wijze spreuk verkennen. De verlichte lectuur is Wikipedia van A-Z dus begin alvast maar te studeren.

43


Gidsen Vrijdag 7 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Na vandaag gaat de beurs voor jullie geen geheimen meer hebben. We gaan ons verdiepen in de gedrochten van de bel20 (en andere nietsbetekenende acronymen, want zoals een wijze man ooit zei “Je hoeft geen geld te bezitten om waardig te zijn.”), maar dus we gaan proberen door het bemachtigen van aandelen ons kapitaal te doen groeien en ons uit te leven op de kosten van het proletariaat.

Vrijdag 14 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Deze avond gaan we ons verdiepen in een klassieker van formaat. We houden een filmavond. Begin jullie armspieren almaar te trainen, want zo een filmrol op een projector leggen vergt wel wat kracht. We spitsen ons toe op een film in zwart-wit (suggesties mogen worden toegestuurd via de gebruikelijke kanalen). Vrijdag 22 juni – (zie corresponderende info ergens in de windroos) Vandaag staat de jaarlijkse uitstap naar de zee op de agenda. We trekken naar de parel van de Belgische kust (Blankenberge voor de leken onder ons (alle andere kuststeden zijn inferieur)). Dus pak jullie goede humeur en favoriete zwempakje en anderen nuttige bezittingen (bezit is louter een constructie van de kapitalistische instellingen) mee.

44


Gidsen Zondag 30 juni – 10u tot 17u in Park Poot De betekenisvolle info rond het voetbaltoernooike staat ook ergens in de windroos. Maar nodig al jullie vrienden uit om een ploeg samen te stellen en voor de winst te gaan. Ja, ook meisjes kunnen voetballen (zie eerder: gender is een construct van de maatschappij, net zoals stereotypen).

Zo dit was hem dan weer. Ik wens jullie nog veel succes met de examens. Het enige wat nog rest is samen op kamp gaan, hopelijk zijn jullie daar zoals altijd even talrijk Grts jullie leiding Cavia, Koelan en Beo

45


Verkenners Hallo bonjour beste verkenners. Mit deze windroos gaan we jullie talenkennis een beetje testen. Sommige woorden dans deze windroos zijn vertaald naar een andere language. Ich heb decided om toch geen Chinees te gebruiken en het te houden tot Engels, Frans en een klein beetje Duits. Spelfouten may occur. Les belangrijkste zaken staan in vetgedrukt en in het Nederlands.

Zaterdag 11 mei Today is le Italiaanse avond. Comme altijd c’est important om lots of spaghetti te manger. Plus informatie may you vinden elsewhere dans cette windroos.

Zondag 19 mei: 13-17u aan de lokalen Das ist watersportdag in Hofstade. Wij go naar there avec le FIETS. Si ta fiets in panne is, you may vragen pour un vervanging. C’est no problem. It is probably best om een handdoek en zwembroek/zwemshort mee te nemen. Il y a zeilen, windsurfing, kayak etc. Be prepared pour vanalles.

46


Verkenners Vrijdag 24 mei Vandaag c’est kampinschrijving-en croqueavond. If you ici niet kan zijn, zullen nous wel een e-mail schrijven om u zo in te schrijven pour kamp. It is always tres lekker das croques de scouts. More information tu peux probablement vinden bij ‘Algemeen’.

Vrijdag 31 mei – 19u tot 21u aan de lokalen We are going to kijken un film this evening. Opgelet: from today is het op vrijdagavond vergadering so voux kunnen bon studeren!

Vrijdag 7 juni – 19u tot 21u aan de lokalen What do you get si tu mix ‘paintball’ et ‘waterspelletjes’? PAIWAT het supercoole nieuwe spel exclusief pour today. It is best not uw beste kleren mee te nemen.

Zaterdag 22 juni - aan het station Nous allons to the zee today. Better and plus begrijpbare info bij ‘Algemeen’. Don’t forget votre zwembroek, handdoek, zonnecreme, zandschup, badeentje…

47


Verkenners Zondag 30 juni - park poot Voetbaltoernooike at le parc zoals elk year! Maybe kunnen vous un ploeg maken avec andere voetballiefhebbers? Comme toujours, il y a waarschijnlijk more info at ‘Algemeen’.

Auf wiedersehen!

Critical saiga & Controlé zeehond

48


Jin Ewa beste niffauws,

De komende maanden gaan we jullie introduceren aan het niffauwleven. Niffauws worden beschouwd als volgelingen van de opperniffauw: Boef. Hier voor u ligt de bijbel der niffauws met de volgende geboden als pilaren van ons geloof:

1. Gij zult dagelijks 5 keer bidden volgens de gezangen ‘HUTS’ van ‘The Blockparty & Esko’. 2. Gij zult enkel Armani, Gucci, Louis Vuitton en Versace dragen. 3. Gij zult iedereen in uw omgeving aanspreken met ‘faka broer’. 4. Gij zult u niet laten verleiden door vieze kechs. 5. Gij zult enkel stelen van die rijke tata’s. 6. Gij zult niet minder dan 50 liften. 7. Gij zult enkel spreken over het aantal nullen op uw bankrekening. 8. Gij zult een dégradé bas hebben. 9. Gij zult niet klein te krijgen zijn door de heidense media. 10. Gij zult niet twee keer nadenken over uw woorden en daden.

Zaterdag 11 mei (CC Bolwerk) - 12u-22u: Vandaag wordt er van de niffauws van Scouts Vilvoorde verwacht dat ze de tombola in goede banen leiden. Pronken op het podium tussen de barbiepoppen en de dreamlandballen zullen jullie doen. We laten nog wel meer weten voor de shiften hieromtrent!

49


Jin Maandag 13 mei - 7u-13u: Vandaag gaan de niffauws van Scouts Vilvoorde een Niffauwbar open houden op de jaarmarkt. Hopelijk hebben jullie massaal geen school of gaan jullie massaal brossen, want elk centje voor het buitenlands kamp telt! Mopje: echte niffauws skippen geen les đ&#x;˜‰. We spreken vroeg af om samen op te bouwen dus zorg dat je fris bent!

Zondag 19 mei: Vandaag gaan de niffauws van Scouts Vilvoorde zelf leiding geven aan kleine niffauws. Het is de bedoeling dat jullie op een dag zelf het niffauwleven helemaal de baas zijn dus gaan jullie vandaag nog eens op niffauwtraining. We geven jullie binnenkort mee aan welke niffauws jullie leiding moeten geven.

Vrijdag 24 mei: Vandaag kunnen de niffauws van Scouts Vilvoorde zich massaal inschrijven voor het legendarische niffauwkamp. Met het vooruitzicht op gezellige vuurtjes, drolpiramides in de hudo, geheime liftsessies op 3daagse, de eerste toelating in de fouragetent (!!!!!),‌ gaan wij met een croque in de hand het officiÍle toelatingscontract voor dit legendarische niffauwkamp vereeuwigen.

50


Jin

Zondag 26 mei: Vandaag wordt er van de niffauws van Scouts Vilvoorde verwacht dat ze zich nestelen achter hun bureau om te studeren voor de examens. Met wat Boef op de achtergrond, gaat dat allemaal vanzelf. Echte niffauws kennen hun prioriteiten!

Vrijdag 31 mei – 19u-21u (Casa Van Meerbeek): Vandaag gaan de niffauws van Scouts Vilvoorde genieten van het leven aan het zwembad van de leidingniffauw Flor. Flor zorgt voor de catering, de cocktails, de massages, de dj’s, het entertainment, de foute Hawaïhemdjes, de zwembadmodellen,… Kortom, we gaan ons zoals echte niffauws achterover laten zakken in de tuinstoelen en niet meer recht komen tot onze foute Hawaï-hemdjes in onze sixpacks staan getatoeëerd.

51


Jin Vrijdag 7 juni – 19u-21u (aan de lokalen): Vandaag gaan de niffauws van Scouts Vilvoorde barbecueën als echte niffauws, dit betekent: geroosterde paardengeit, sappige krullende hert, heerlijk gekruide impala en uiterst kwalitatieve kleine damhert. Ik hoor jullie denken ‘Doe toch normaal a niffauw’, maar jongens we hebben krullen op ons hoofd en we gaan spacen a niffauws. Zorg dat je er bent, want HUTS A NIFFAUWS!

Vrijdag 14 juni – 19u-21u (aan de lokalen): Vandaag gaan de niffauws van Scouts Vilvoorde voor de tv zitten of meerbepaald een openlucht cinema’ke placeren. Alleja, het is natuurlijk hoe ge het bekijkt: als uw oudere niffauws vragen wat we vandaag gaan doen zegt ge natuurlijk dat we gaan buiten spelen, ma wij weten goed genoeg dat wij als echte niffauws met een goed pak chips bij de hand ‘Patser’ gaan kijken.

52


Jin Zaterdag 22 juni (aan het station van Vilvoorde): Vandaag gaan de niffauws van Scouts Vilvoorde, samen met het hele niffauwsgevolg richting Blankenbergen trekken om als echte niffauws te genieten van het zonneke. Sike, t’is hier nog steeds België, zorg dus zeker dat ge uw regenjas (liefst Abibas) en uw waterdichte patta’s mee hebt. Zonnepaté, zwembroek en snelle zonneplanga’s zijn toegelaten, maar enkel op eigen risico.

En Hij zag dat het goed was.

HUTS, Jullie Niffauwleiding!

53


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos mei - juni 2019  

Windroos mei - juni 2019  

Advertisement