__MAIN_TEXT__

Page 1

WINDROOS mei – juni 2018

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260, Paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be IBAN: BE95 9799 5759 9058


Inhoud

Voorwoord Kapoenen Harlekijnen Welpen Akabe Algemeen Verjaardagen Kalender Contactgegevens Jonggidsen Jongverkenners Gidsen Verkenners

2 3 6 10 13 15 24 25 26 33 36 49

42 Jin 46

1


Voorwoord Beste ouders en leden,

Dit is alweer de laatste gewone windroos van het scoutsjaar. Dat wilt zeggen dat de zomer nu echt wel dichterbij komt en dat we stilaan kunnen uitkijken naar het scoutskamp. De leiding is tijdens de jaarlijkse kampverkenning de omgeving van Ozo reeds gaan verkennen. We ontdekten de streek rond het kampterrein en bereidden onder andere de indeling van het kampterrein en praktische afspraken met bakker, beenhouwer en boer voor. Daarnaast hebben we ook weer een geslaagde editie van Skoetefest, Skoetekafee en Skoetejunior achter de rug. Een dikke merci aan iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt! We blijven ook nadenken over hoe we dingen de komende edities beter kunnen doen, dus jullie feedback is zeker welkom. De komende maanden beloven ook nog druk te worden met heel was scoutsactiviteiten zoals de Italiaanse avond (12 mei), croque- en inschrijvingsavond (8 juni), de uitstap naar de zee (23 juni) en het voetbaltoernooike (24 juni). Hopelijk mogen we jullie allemaal talrijk verwelkomen op deze activiteiten. Jullie kunnen ook nog sparen voor Joyvalle, geef flapjes en/of codes zeker af aan de leiding voor 20 mei.

Een stevige linker, De groepsleiding

2


Kapoenen Dag lieve kapoenen! Ik hoor jullie al denken “Zijn ze daar nu weer met die windroos?” en ja hoor hier zijn we weer! Het is weer tijd voor onze geheimen te onthullen en te verklappen welke leuke dingen we weer allemaal gaan doen komende maanden. Hebben jullie er al even veel zin in als wij? Wij kunnen namelijk niet wachten om jullie weer te zien en allemaal ongelofelijk leuke en coole dingen te doen! Zet jullie dus maar klaar want we gaan er aan beginnen 3…2…1 START! Zaterdag 12 mei – Italiaanse dag in het CC Het Bolwerk Beginnen doen we met het aller lekkerste ter wereld! Nee, ik heb het niet over spuitjes, maar over de overheerlijke spaghetti van de scouts! Vandaag is het Italiaanse dag bij de scouts en we hopen al jullie lachende gezichtjes dan ook te zien. Maar info vinden jullie bij algemeen of op via het Facebook evenement. Tot dan!

Zondag 20 mei – 14u tot 17u aan de lokalen Vandaag gaan we iets heel speciaal doen. Zoals jullie allemaal al weten gaan we samen op kamp gaan tijdens de zomervakantie en tijdens zo een kamp hebben we natuurlijk allemaal vuile kleren. We kunnen al die vuile kleren moeilijk later rondslingeren in onze tent. Daarom gaan we samen onze volledig zelf gepersonaliseerde linnen zakken maken om van alles in te kunnen steken op kamp. Ga je niet mee op kamp (huh wat?!), geen probleem! Het worden super mooie zakken die je ook gewoon thuis kan gebruiken. Neem dus zeker een knutsel schort mee als je die hebt en denk al maar eens na wat je op je zak wilt. We gaan ook proberen om het kampthema er in te verwerken, maar wat dat is verklappen we natuurlijk nog niet ;)

3


Kapoenen Zondag 27 mei – geen vergadering Na al dat knutselen hebben jullie wel wat rust verdient. Het is vandaag dus helaas geen scouts, maar niet getreurd want volgende week zijn we er weer! Moest je vandaag toch iets heel leuk willen doen kan je altijd eens proberen om thuis een kamp te bouwen van stoelen en dekens. Wie verzint er het beste wachtwoord om binnen te mogen in je zelfgebouwde kasteel?

Zondag 3 juni – 14u tot 17u aan de lokalen Tijd om eens de echte scout uit te hangen en met onze handen aan de slag te gaan! Maar we zitten met een klein probleempje en we hebben daarvoor eerst jullie hulp nodig. Er is ingebroken in de opslagruimte van de scouts en er zijn een aantal balken en wat touw verdwenen. Willen jullie samen met ons opzoek gaan naar de gestolen dingen? En wie weet maken we er daarna wel iets cool van. Zo kunnen we bewijzen dat kapoenen gewoon de beste zijn!

Vrijdag 8 juni – 18 tot 22u aan de lokalen Geen vergadering dit weekend, maar wel inschrijven voor het kamp! Vanavond krijg je de kans om je te komen inschrijven voor het enige echte, mega coole kamp waar we heel veel extreem leuke dingen gaan doen. Alleen inschrijven zou een beetje saai zijn dus jullie kunnen hier vanavond ook gezellig een croque monsieur komen eten met mama en papa. Meer info vinden jullie bij het stukje algemeen. Tot dan!

Vrijdag 15 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Aangezien jullie leiding volop aan het studeren is en moeilijke toetsen moeten maken gaan we deze week eens op vrijdag afspreken. Neem vanavond jullie favoriete gezelschapspelletjes maar mee want we gaan er een super gezellig avond van maken. We zijn heel benieuwd of jullie de leiding gaan kunnen verslaan….

4


Kapoenen Zaterdag 23 juni – 8u tot 18u aan het station van Vilvoorde (voorkant)!!!! 8u aan het station. 8u uur aan het station. 8u aan het station. Ik denk dat het nu wel duidelijk is. Wij spreken niet zomaar af aan het station nee, vandaag gaan we eens iets helemaal anders doen. We gaan naar de zee! JEEEJ, KEI LEUK!!! Ja ja vandaag gaan de kapoenen samen met de rest van de scouts op uitstap naar de zee. Vergeet zeker jullie zonnebril, €10 en zonnecrème niet want we nemen geen kreeftjes terug mee naar huis. Verdere info bij algemeen.

Zondag 31 juni – geen vergadering Na een gans jaar in de scouts beginnen jullie de tradities al een beetje te kennen, niet? Dus, aangezien het de laatste zondag van de maand is, is het geen vergadering. Maar, 31 juni dat zegt mij toch iets… ah ja, het begin van de zomervakantie!! Doe de komende maanden alles waar je maar goesting in hebt; trek erop uit richting vreemde landen, bouw een boomhut, bezoek verre familieleden, maar wees vooral op tijd om de bus op te stappen richting Ozo!

Zo dit was het dan voor deze windroos. Samen met jullie maken we er nog een spetterende twee maanden van! Veel kusjes van jullie leiding!

xxx

5


Harlekijnen Hellowkes allerliefste harlekijnen!

Weten jullie nog de eerste windroos van het scoutsjaar? Jullie wisten niet wie wij waren en wij wisten nog niet wie jullie waren. Allemaal nog héééél spannend. Intussen zijn we een leuke bende van vrienden geworden en is het einde van het scoutsjaar in zicht. Dit is dan ook de laatste, gewone windroos. (kampwindroos volgt natuurlijk nog) Geniet er dus extra hard van!

Zaterdag 12 mei - Italiaanse Dag in CC Het Bolwerk Njam, njam! Vandaag wordt het smullen geblazen, want de jaarlijkse Italiaanse Dag van de scouts komt er weer aan! Dit weekend zal alles in het teken staan van de kookkunsten van jullie leiding: tafel nog eens gezellig met vrienden en geniet van een bord pasta op grootmoeders wijze. Misschien spatten de vonken er wel hard vanaf zoals bij Lady en de Vagebond? Door deze activiteit is er jammer genoeg geen vergadering op zondag, maar wie weet kom je ons wel tegen in de keuken van Het Bolwerk op zaterdag!

Praktische informatie vind je op de site van Scouts & Gidsen Vilvoorde en op de facebookpagina. Arrivederci!

Zondag 20 mei - 14u tot 17u aan de lokalen Deze zondag is een heel speciale zondag, want we gaan met nog meer zijn dan normaal. Vandaag hebben wij voor één keer de toestemming gekregen om mee met Akabe terug te keren naar de middeleeuwen. Hebben jullie altijd al een prinses in een mooi kasteel

6


Harlekijnen willen zijn? Of een prins die vecht tegen een draak om zijn prinses te bevrijden? Dan is dit jullie geluksdag, want vandaag komen jullie dromen uit! Begin al maar te oefenen op jullie prinsessenloopje of jullie gevecht tegen de gevaarlijke draak.

Zondag 27 mei – geen vergadering Lieve harlekijntjes, vandaag hebben we goed nieuws en slecht nieuws voor jullie. Om de pijn van zo kort mogelijke duur te houden, beginnen we met het slechte nieuws: de maand is alweer om en we zijn allemaal aan wat rust toe, dus ook deze keer is er op de laatste zondag van de maand geen vergadering… Het goede nieuws daarentegen is dat het de laatste maand is waarin er een laatste zondag is, wat betekent dat we vandaag de laatste keer treuren omdat het de laatste zondag van de maand is! Is dat geen fantastisch nieuws? Daarbij, jullie oma en opa mogen ook nog eens in de watjes gelegd worden… We zien jullie volgende maand weer!

Vrijdag 1 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Ich bin so schön, ich bin so toll, ich bin der Anton aus Tirol! Jullie leiding hier, en ja, we weten dat er al vijf maanden geen sneeuw meer te vinden is in België en dat het laatste après-skifeestje al van de paasvakantie dateert, maar wij vonden dit juist het uitgelezen moment om je ski- en snowboardkunsten nog eens boven te halen! Bereid jullie voor om de aloude vete tussen snowboarders en skieërs andermaal te beslechten, en misschien leggen we het daarna wel bij op een reuzegezellig aprèsskifeestje? Zien jullie dan, snoesjes!

Vrijdag 8 juni - 19u tot 22u aan de lokalen Vanavond zijn niet alleen jullie maar ook jullie ouders welkom op onze traditionele croqueavond! Terwijl jullie kunnen genieten van een overheerlijke croque-monsieur, schrijven wij jullie in voor ons jaarlijkse, langverwachte scoutskamp in augustus. Twee vliegen in één klap dus. Deze avond is voor elke harlekijn.

7


Harlekijnen Als er vastberaden rakkers tussen zitten die zich zonder twijfel in willen schrijven voor het zomeravontuur, wees welgekomen. Als er harlekijnen (of mama’s en papa’s) zijn die nog een beetje twijfelen over het al dan niet meegaan, wees evenzeer welgekomen voor vragen en dergelijke. Jullie leiding zal er staan! Als jullie er om een of andere reden niet bij kunnen zijn, maar je toch heel graag mee wil: niet getreurd! Op latere vergaderingen is het nog steeds mogelijk om jullie in te schrijven. Tot dan!

Vrijdag 15 juni - 19u tot 21u aan de lokalen Vandaag, liefste harlekijntjes, is de dag waar we toch wat tegenop zagen. Het is vandaag namelijk de laatste echte harlekijnenvergadering van het bewogen scoutsjaar. Ter ere van die feestelijke, en misschien ook een beetje droevige gelegenheid organiseren we voor jullie een onvergetelijk slotfeest, waar we met enkele gelukstraantjes zullen terugkijken op enkele prachtige vergaderingen en gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Ik zou zeggen: zorg dat jullie er nog meer dan anders talrijk bij zijn, zodat we er een spetterend afscheidsfeest van kunnen maken!

Zaterdag 23 juni – 8u tot 18u aan het station van Vilvoorde De laatste jaarlijkse traditie voor het kamp om het scoutsjaar in schoonheid af te sluiten is vandaag lieve harlekijnenkinders: de uitstap naar zee! Ole olee! Anders dan de vorige jaren, kiezen we als strandbestemming voor dit jaar voor de parel van de Belgische kust: het koninklijke Oostende. Neem jullie duikbrillen en schepjes maar mee om dat strand daar eens goed om te spitten. Jullie worden normaal gezien verwacht ten laatste om kwart voor acht aan het station van Vilvoorde met tien euro zakgeld voor de treinreis. Normaal gezien (als we vertrouwen op onze kameraden van de NMBS) zijn we tegen zes uur terug aan het station.

8


Harlekijnen (voor extra uitleg of eventueel andere uren, neem eens een kijkje onder de rubriek ‘algemeen’) Zonnecrème en andere dergelijke bescherming is aangewezen als het zonnetje stevig gaat schijnen die dag. Tot dan!

Zondag 31 juni - geen vergadering De laatste laatste zondag van het scoutsjaar, lieve bengels van ons! We raden jullie aan om nog eens stevig jullie oma en opa te verwennen voor jullie op vakantie vertrekken, of misschien je valies al eens een dagje vroeger te maken om mama wat inpakstress te besparen, allemaal tips en tricks om het leuke aan het nuttige te koppelen.

Voilà, dat was ‘em dan, de laatste windroos. Hopelijk kijken jullie even hard uit naar de activiteiten die we hebben klaarstaan als wij. Dan kan het al niet meer stuk.

Dikke kusjes en knuffels van jullie leiding Mirko, Jef, Frederique, Toon, Basten en Laura

9


Welpen Zaterdag 12 mei – Italiaanse dag in CC Het Bolwerk BIKKE BIKKE BIK, HAP HAP HAP!!!! Hebben jullie ook reuzehonger en zin in een overheerlijke spaghetti? Dat komt goed uit, want jullie zijn allemaal welkom om van deze te komen proeven op de Italiaanse avond. Alle info vinden jullie op de uitnodiging die jullie normaal allemaal in jullie brievenbus hebben gekregen. Volgende vergadering willen wij dan graag jullie punten voor het eten en sfeer en gezelligheid weten. Allen daarheen dus! Zondag 20 mei - 14u tot 17u aan de lokalen Waarschijnlijk hebben jullie het ook allemaal al gemerkt maar het begint eindelijk toch een beetje warmer te worden. Omdat de grens tussen warm en TE warm snel overschreden is, gaan we daar vandaag iets aan proberen doen. Vandaag gaan we waterspelletjes spelen! Wie het droogste is aan het einde van de vergadering wint... of verliest een leuke afkoeling, dat hangt waarschijnlijk af van hoe warm het is en laten we hopen dat het warm zal zijn. Zondag 27 mei – geen vergadering Het is weer zover laatste zondag van de maand en jullie weten allemaal wel wat dit betekent. Maar niet getreurd volgend weekend zijn we er weer met een leuke activiteit. Tijdens dit scoutsvrije weekend kan je eens wat langer tv kijken en heb je wat meer tijd voor je huiswerk joepieeeee! đ&#x;˜Š Als je toch niets te doen hebt en je je heel hard verveeld kan je je even bezig houden met deze raadsels. “Wat komt 1 keer in een minuut, 2 keer in een moment maar nooit in duizend jaar?â€? “Wat heeft 4 vingers en een duim maar leeft niet?â€? “Wat vliegt wanneer het geboren wordt, ligt wanneer het leeft, en loopt wanneer het dood is?â€?

10


Welpen Vrijdag 1 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Vandaag gaan jullie als een echte groep moeten samenwerken. Er staan jullie namelijk heel wat moeilijke opdrachten te wachten. Echter is er wel een groot probleem. Iemand van de welpen is de mol. Dat wilt zeggen dat hij of zij jullie zal proberen dwarsbomen bij het uitvoeren van deze opdrachten. Niemand weet op voorhand wie de mol is, dus aan jullie om hem of haar te ontmaskeren! Enkel met teambuilding zullen jullie erin slagen om alle opdrachten te voltooien en de mol te vinden. Veel succes! Vrijdag 8 juni – 18u tot 22u aan de lokalen Vandaag zullen jullie langs kunnen komen om je in te schrijven voor het kamp in augustus. Neem zeker een van je ouders mee om je in te schrijven, maar je kan altijd je oma('s), opa('s), broer(s) en/of zus(sen) meenemen want je kan ook een heerlijke croque monsieur komen eten. Zeker komen dus om je in te schrijven voor het kamp en/of een lekkere croque te eten. De informatie hierover vind je terug bij ‘Algemeen’.

Vrijdag 15 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Vanavond gaan we het ‘rustiger’ aandoen en onze innerlijke Picasso’s het stuur laten overnemen: we gaan namelijk knutselen. Zorg dat je fris bent en slechte kleren aandoet en wie weet ontdek jij je verborgen talent nog wel vanavond.

11


Welpen Zaterdag 23 juni – 8u tot 18u aan het station van Vilvoorde Vandaag zijn wij minstens even enthousiast als jullie! Wow, dan moet er wel iets heel leuks zijn gepland... Ja hoor, wees daar maar zeker van, want vandaag gaan we met z’n allen naar de zee! Vandaag gaan we op het strand eens zien of jullie even goed kunnen voetballen als Willem of misschien beter zandkastelen kunnen bouwen dan Celine en Bram of denk jij dat je beter kan zwemmen dan Yaro of toch maar lekker luieren op het strand zoals Frederik. Voel je je niet uitgedaagd door ons, geen zorgen, MaitĂŠ is er ook om samen met jullie uitgebreid de redder te bestuderen đ&#x;˜‰. Breng alvast al jullie strandspulletjes, jullie zwemkledij en natuurlijk jullie zonnecrème (want dat moet van mama) mee en het zonnetje doet wel de rest! Een lunchpakket is zeker ook handig, want we gaan de hele dag op het strand zitten. Voor meer praktische informatie moet je eens kijken in de windroos bij ‘Algemeen’. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig, want we gaan een super dag beleven! Liefste Welpjes, dit was de laatste officiĂŤle vergadering van dit jaar‌ Hopelijk hebben jullie er wat van kunnen genieten en vonden jullie het leuk. Er staat echter iets veel leuker voor de deur: VAKANTIEEEEE!!!!! Tenerife, Ibiza, HawaĂŻ, de Belgische kust,‌ geen enkele vakantiebestemming is veilig dit jaar, want deze stoere Welpen zetten de hele wereld op z’n kop! Natuurlijk is het nog niet helemaal gedaan, want datgene waar jullie het hele jaar naartoe streven, elke zondagnamiddag voor trainen, dag in dag uit mentaal op voorbereiden, staat ook nog voor de deur: SCOUTSKAAAAAAAAMP!!!!! De komende maanden gaat jullie leiding de koppen bij elkaar steken om het beste kamp ooit voor te bereiden. We hebben jullie het voorbije jaar van kop tot teen bestudeerd en weten nu wat jullie allemaal leuk vinden đ&#x;˜‰. Geniet van jullie welverdiende vakantie patatjes en tot in augustus! Dikke knuffels en een stevige linker van jullie Welpenleiding xxx

12


Akabe Hey daar allerliefste akabeertjes! De zomer is in het land en zo komt ook de zomervakantie, inclusief het zalige scoutskamp, in zicht. Dit is dan ook meteen onze laatste windroos van dit scoutsjaar, snif. Maar niet getreurd, we gaan er nog spetterende vergaderingen vol plezier van maken!

Zaterdag 12 mei - 12u tot 15u & 17u tot 22u in CC Het Bolwerk Wat eten we vandaag? Spaghetti Spaghetti Spaghetti! Kom smullen van een lekker bord spaghetti op onze Italiaanse avond, geserveerd door jullie favoriete leiding!

Zondag 20 mei – 14u tot 17u aan de lokalen Deze zondag maken we een reis ver terug in de tijd, meer bepaald naar de middeleeuwen. We gaan samen met de harlekijnen op avontuur om kastelen te veroveren, koningen te ontmoeten, riddertoernooien te winnen en met draken te vechten.

Zondag 27 mei – geen vergadering Laatste zondag van de maand, dus jullie zullen ons even moeten missen.

Zondag 3 juni – geen vergadering Jullie leiding is zwaar aan het zwoegen achter hun studieboeken en ze leggen het ene na het andere examen af. Helaas kan de vergadering van deze week hierdoor niet doorgaan.

13


Akabe Vrijdag 8 juni – 18u tot 22u aan de lokalen Altijd al eens in een echte tent willen slapen? Dat kan op ons supertof scoutskamp! Kom deze vrijdag een lekkere croque monsieur eten en kom je inschrijven voor het zomerkamp. Kan je er niet bij zijn maar wil je toch wel heel graag mee op kamp? Geef ons een seintje en dan komen we jou een andere keer inschrijven.

Zondag 17 juni – 14u tot 17u aan de lokalen Ook wat nood aan afkoeling? Deze week staan er waterspelletjes op het programma! Zwemkledij en een handdoek zullen zeker van pas komen.

Zaterdag 23 juni – 8u tot 18u aan het station van Vilvoorde Met de trein naar Oostende, tjoeke tjoeke tuut! We trekken met heel de scouts richting de kust voor een heerlijk dagje aan het strand.

Vergeet zeker geen rugzakje met een lunchpakket, voldoende water, zonnecrème, zwemgerief, handdoek en een regenjas bij slecht weer. Schuppen, emmertjes, strandspeelgoed en strandballen mogen zeker ook mee! Verder vragen we nog 10 euro voor de trein.

Heel veel dikke kussen van jullie leiding! Annelies, Ester, Louise en Walt

14


Algemeen

Belangrijk!

Een volledig uniform (hemd, groene broek/rok/short en das) is verplicht op elke scoutsactiviteit! Meer info op de volgende pagina of op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/uniform

Kentekens 15


Algemeen

Waar plaats je al die kentekens?

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Tak-kenteken Groepslintje Jaarkenteken Das Vlaamse leeuw Internationaal scouts- of gidsenteken Belgische vlag Beloftekenteken (kabouter, wolfje of jonggiverbelofte)

16


Algemeen

Verkoopplaatsen Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Hopper

Vestigingen in Aalst, Antwerpen, Gent, Harelbeke, Hasselt en Leuven Meer info op https://www.hopper.be/winkel

Kentekens zijn elke eerste zondag van de maand te koop bij Laura of Lize. Daarnaast zijn er bij ons ook tweedehands-uniformen beschikbaar (tot welpenmaten)

17


Algemeen

Tegemoetkomingen van de mutualiteit

Afhankelijk van uw mutualiteit kan het zijn dat u een tegemoetkoming krijgt op het inschrijvingsgeld van het scoutsjaar en van het kamp. Vooringevulde attesten voor verschillende mutualiteiten vindt u terug op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/attesten

18


Algemeen

19


Algemeen

Prijs? ₏10, af te geven bij vertrek Wat nemen we mee? Lunchpakket, zonnecrème, zwemkledij & eventueel spelletjes voor op het strand. Uren? We nemen de trein om 8u25, dus spreken af om 8u aan het station. We zijn terug in Vilvoorde om 18u10

20


Algemeen

21


Algemeen

22


Algemeen

23


Verjaardagen

Gelukkige verjaardag!

24


Algemeen

Agenda 2017-2018

12 mei

Italiaanse avond

8 juni

Croque- en inschrijvingsavond kamp

23 juni

Uitstap zee

24 juni

Voetbaltoernooike

3 augustus

Bagage binnenbrengen

4 augustus

Vertrek voorwacht

7 augustus

Vertrek grote takken

13 augustus

Vertrek kleine takken

18 augustus

Terugkomst kamp

24-26 augustus

Herfstontmoeting (leiding en jin)

2 september

Laatste vergadering

9 september

Startdag

25


Algemeen

Kapoenen kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sander Somers Doordachte serval

Lize Janssens Hartstochtelijke flicka

Margot Geeraerts Inzichtrijke spitssnuitdolfijn

Bram Loos Ludieke secretarisvogel

sander.somers@outlook.be 0477 91 18 92 lize-janssens@hotmail.com 0473 56 17 20 margot.geeraerts@hotmail.com 0471 30 66 31 bram.loos2@telenet.be 0487 22 31 41

Harlekijnen harlekijnen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Laura Leemans Bereidwillige cavia

Toon De Vil Vooruitziende gnoe

Jef Geeraerts Loyale beo

Mirko Simoens Gedreven koelan

Basten Dekoninck Lyrische agame

Frederique Grootjans Vastberaden kookaburra

laura.leemans2@gmail.com 0495 38 43 88 dvilt@telenet.be 0478 49 48 75 jef.geeraerts@hotmail.com 0479 09 32 35 mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 basten.dekoninck@hotmail.com 0474 13 93 71 frederique.grootjans@gmail.com 0471 30 35 59

Welpen welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Yaro Debeer Bekoorlijke springbok

debeeryaro@yahoo.com 0498 57 55 63

26


Algemeen Willem Mevis Verblijdend leeuwaapje

Frederik Vanclooster Vermakende salangaan

Bram Dewit Bedaarde goendi

MaitĂŠ Robyn Charmant hert

Celine Van Ginder Deuren Sprankelend winterkoninkje

willem.mevis@hotmail.com 0494 91 20 21 frederik.vanclooster@gmail.com 0470 21 93 54 bram1dewit@gmail.com 0499 70 74 88 maiterobyn@hotmail.com 0483 44 59 77 celine.vgd@telenet.be 0485 04 30 14

Akabe akabe@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ester Vanherck Stralende saki

Annelies De Roover Strijdlustige mungo

Louise Adriaenssens Goedhartig kortstaartaapje

Walt De Bosscher Toegewijde schroefhoorngeit

ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32 annelies-de-roover@live.be 0470 67 23 71 louise.adriaenssens@hotmail.com 0470 61 80 16 debosscherwalt@gmail.com 0470 25 57 70

Jonggidsen jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Paulien Maton Vurig bloeddrupje

Silke Van Der Brempt Serene aardeekhoorn

Cara De Sweemer Dartele stekelstaarteekhoorn

paulienmaton@hotmail.com 0479 93 74 40 silke-van-der-brempt@hotmail.com 0487 23 59 53 cara.de.sweemer@gmail.com 0471 67 96 93

27


Algemeen GaĂŤlle Debast Wulpse poema

gaelle-debast@live.be 0472 72 63 34

Jongverkenners jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Branko T‘ Kint Kritische saiga

Arno Adam Beheerste zeehond

Thijs Haelwaeters Onbestemde beloega

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90 arno.adam9@gmail.com 0479 49 48 87 thijs.haelwaeters@gmail.com 0471 43 97 31 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71

Gidsen gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Robin Simoens Behoedende kameleon

Isabel Meskens Dromerige panda

Jo Bossuyt Gevatte wasbeer

robin.simoens@icloud.com 0474 13 94 43 isabel.meskens@hotmail.com 0474 95 71 12 jo.bossuyt@hotmail.com 0479 07 36 30

Verkenners verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Eline Maton Charismatische maki

Flor Van Meerbeek Levensgenietende wauw

elinematon@hotmail.com 0472 96 39 08 florvanmeerbeek@gmail.com 0478 11 76 33

28


Algemeen

Jin jin@scoutsengidsenvilvoorde.be

Dieter Holvoet Rustvolle ibis

Thomas De Henau Opgewekte barry

Ellen Janssens Ijverige bergbever

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18

Groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Dieter Holvoet Rustvolle ibis

Thomas De Henau Opgewekte barry

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71

Assistent-groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ester Vanherck Stralende saki

Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32 brent.verhasselt@hotmail.be 0471 73 46 42

Materiaal en tenten materiaal@scoutsengidsenvilvoorde.be

Mirko Simoens Gedreven koelan

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49

29


Algemeen thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00

Thomas De Henau Opgewekte barry

matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

brent.verhasselt@hotmail.be 0471 73 46 42

Dassen en kentekens Laura Leemans Bereidwillige cavia

Lize Janssens Hartstochtelijke flicka

laura.leemans2@gmail.com 0495 38 43 88 lize-janssens@hotmail.com 0473 56 17 20

Windroos Sander Somers Doordachte serval

Communicatie Jef Geeraerts Loyale beo

Frederik Vanclooster Vermakende salangaan

sander.somers@hotmail.com 0477 91 18 92

(Facebook, website, etc.) jef.geeraerts@hotmail.com 0479 09 32 35 frederik.vanclooster@gmail.com 0470 21 93 54

30


Algemeen

Want melk is goed voor elk Woehoe, ook dit jaar sparen wij weer mee voor gratis melk op kamp! Rep je dus naar de winkel en sla een lading melk van Joyvalle in - de flapjes op de bussen kan je ons dan bezorgen op zondag! Breng jouw flapjes ten laatste binnen op de scouts zondag 20 mei (zoek naar de grote Joyvalle doos!) Je kan ze daarna nog bezorgen tot 30 mei bij de Verlande Vijvers 9 te Grimbergen.

31


Algemeen

32


Jonggidsen Halloooooooooooooooooo liefste jonggidsen!!!! Laatste windroos van het jaar is alweer daar, boehoe, maar niet getreurd: de laatste maanden van het schooljaar kondigen ook het kamp aan en dat is toch hetgene waar we al het jaar naar uitkijken he ;)

Zaterdag 12 mei – Italiaanse Dag in CC Het Bolwerk Dit weekend geen scoutsvergadering want jullie leiding is druk bezig met het organiseren en opruimen van de ITALIAANSE EETAVOND, kom dus zeker allemaal eens langs om een lekker spaghetti te eten en neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee

Zondag 20 mei - 14u tot 18u aan de lokalen Van foetus tot in onze schommelstoel met breinaalden en een kat naast ons, het is een levensloop die ons allemaal te wachten staat. Wij geven jullie vandaag al een voorsmaakje want we spelen het grote opgroeispel! Afspraak om 14u aan de lokalen!

Zondag 27 mei – geen vergadering LAATSTE ZONDAG VAN DE MAAND (niet te hard wenen alsjeblieft, volgende week wordt het zeker en vast extra leuk)

Zondag 3 juni - 14u tot 18u aan de lokalen Warm weer, felle zon, dit vraagt maar voor 1 ding: waterspelletjes!!! En dit is dan ook wat we gaan doen vandaag ☺ Bereid jullie maar voor op een superleuke AQUADAG met water overal (ps: neem misschien ook droge kleren mee die je kan aandoen om naar huis te gaan) (pps: als het heel slecht weer is voorzien we iets anders)

33


Jonggidsen Vrijdag 8 juni – 18u tot 22u aan de lokalen Vrijdag 8 juni, vrijdag 8 juni, vrijdag 8 juni!!!! Schrijf het in jullie agenda rood omcirkeld, dit is eigenlijk de enige avond die ertoe doet deze maand want vandaag kunnen jullie je samen met je mama en je papa komen inschrijven voor het kamp! Heel belangrijk dus om hier aanwezig te zijn â˜ş Er zijn natuurlijk zoals ieder jaar croque monsieurs voor de hongerigen onder ons.

Als je een kampvuur als dit niet wilt missen, kom dan zeker langs!

Zondag 17 juni - 13u tot 17u aan de lokalen Vandaag spreken we al af om 13u voor een gezellige picknick in parkpoot gevolgd door enkel typische scoutspelletjes. Neem zeker allemaal iets mee om te eten (pasta, broodjes, dessertjes, laat je gaan!!!) zodat het een mega lekker wordt! Om 17u mogen jullie weer naar huis!

Zaterdag 23 juni - 8u tot 18u aan het station van Vilvoorde Wij gaan naar zee, naar zee en iedereen mag mee Bobientje en Marlene want met 2 is maar met2 Wij gaan naar zee, naar zee en iedereen mag mee. De hele straat de hele stad mag mee met ons naar zee. Wij gaan naar zee naar zee en iedereen mag mee. Bobientje en Marlene want met 2 is maar met 2. Wij gaan naar zee, naar zee en iedereen mag mee. De hele sraat de hele stad mag mee met ons naar zee.

En jullie mogen ook allemaal mee, joepie! (Meer info vind je bij algemeen)

34


Jonggidsen

Woensdag 4 juli – 14u aan de hangaar Vandaag verwachten we nog 1 keer jullie massale opkomst voordat we op kamp vertrekken want vandaag maken we de patrouillekoffers klaar. Voor de eerstejaars en nieuwelingen onder jullie (die ondertussen al niet meer zo nieuw zijn maar toch) een eerste kennismaking met het grote kamp gebeuren en dus super tof! (En voor de anderen: een must om te komen want anders zouden we wel eens zonder potten en pannen kunnen komen te zitten op kamp…. ☺) Om 14 uur worden jullie verwacht aan de hangaar!

Ziezo dat was het voor de laatste maanden voor dit jaar, hopelijk gunt de zon ons nog een paar mooie vergaderingen en anders zullen wij jullie zonnetjes wel zijn (of jullie die van ons ☺ ) XXXXXXX jullie lieve leiding

35


Jongverkenners Eplaa, Hier zijn we weer met een windroos vol leuke activiteiten. Kleine Reminder: Als je niet kan komen is het leuk voor ons dat er verwittigd wordt. We merken ook dat er de laatste tijd niet zo veel meer in perfect uniform gekomen wordt. Jullie zijn een grote tak er wordt dus van jullie verwacht om in perfect uniform (hemd, das, groene broek) in de formatie te staan. Bon genoeg gezaagd nu kunnen we aan de eigenlijke windroos beginnen.

Zondag 6 mei – geen Vergadering Helaas pindakaas geen vergadering vandaag 

Zaterdag 12 mei – Italiaanse avond Wat smaakt er beter dan een gewone spaghetti? De spaghetti van de scouts natuurlijk, daarom zijn jullie allemaal uitgenodigd op de Italiaanse avond. Meer info vind je bij het stukje algemeen.

Zondag 20 mei - 14u15 tot 17u45 aan het Station Omdat jullie vroegen om nog een keer een metrospel te doen en wij super leuke leiding zijn, staat er bij deze een metrospel gepland. Het zal vergelijkbaar zijn met vorige keer maar toch niet helemaal dus zorg dat je erbij bent. Vergeet geen 5 euro mee te nemen voor de trein en de metro.

Zondag 27 Mei – geen vergadering Jullie leiding is al vollenbak terug aan het studeren voor hun examens. Hopelijk hebben we niet te veel herexamens dan kunnen we ook eens genieten van de vakantie.

36


Jongverkenners Vrijdag 1 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Vandaag laten we onze innerlijke pyromaan naar buiten komen en maken we een vuurtje zoals alleen Jongverkenners dat kunnen. Misschien zijn er zelfs marshmallows voorzien, wie weet dat (wij natuurlijk maar als we alles hier in de windroos zouden zeggen is er ook geen verrassing meer aan he).

Vrijdag 8 juni –18u tot 22u aan de lokalen Vandaag kunnen jullie je komen inschrijven voor het kamp (kei leuk) en een lekker croqueske komen eten. Kan je er vanavond niet bij zijn? Geen probleem, laat iets weten en dan komen we langs of regelen we wel iets. Vergeet zeker ook niet jullie medische fiche eens na te kijken en opnieuw in te dien via de groepsadministratie, zo zijn we zeker dat we de laatste versie hebben. Als er met de groepsadministratie problemen zijn of met de medische fiche kan je altijd iemand van de groepsleiding contacteren.

Vrijdag 15 juni –19u tot 21u30 aan de lokalen Aangezien we dit jaar nog maar één dropping hebben gedaan gaan we jullie skills nog eens testen. Weet je iets niet, geen probleem de leiding stapt mee om zeker te zijn dat alles veilig gaat. Tip: doe dus je stapschoenen aan ☺

Zaterdag 23 juni – 8u tot 18u aan het Station van Vilvoorde We spreken af om 8u aan het Station van Vilvoorde. We gaan dit jaar naar Oostende in plaats van naar Blankenberge. Breng zeker 10 euro mee voor de trein. We zijn terug rond ongeveer 18u10. Hopelijk schijnt de zon wat dan kunnen we zwemmen, tot dan!

37


Jongverkenners Zondag 24 juni – 11u tot 17u30 in Park Poot Naar Jaarlijkse gewoonte organiseert Scouts en Gidsen Vilvoorde weer hun voetbaltoernooike, een 5 tegen 5 tornooi met langs de zijlijn lekkere hamburgers en allerlei verfrissende drankjes. Inschrijven kan via voetbaltoernooike@scoutsengidsenvilvoorde.be

Woensdag 4 juli – 14u aan de hangaar Op kamp vertrekken zonder een propere patrouillekoffer gaat natuurlijk niet, daarom zijn jullie allemaal welkom vanaf 14u aan de hangaar.

Dit was het dan weer voor deze windroos. Groetjes, Adam, Branko, Thijs en Matthias

38


Gidsen Dag mijn lieve gidsjes, we gaan weer 2 maanden tegemoet met hopelijk veel zonnige vergaderingen! Hopelijk zijn jullie even talrijk aanwezig als vorige maand (lees op sarcastische manier đ&#x;˜‰). Zaterdag 12 mei – Italiaanse avond Kom zeker in de middag of ’s avonds (of beide) van onze heerlijke spaghetti proeven in CC Het Bolwerk. Pluspunt: je kan toekijken terwijl je leiding hard aan het werken is. Zondag 20 mei - 14u tot 18u aan de lokalen Aangezien we de vorige keer dat we dit spel gingen spelen met 3 waren, doen we een tweede poging. Als jullie niet weten over welk spel ik het heb, omdat jullie gemiddeld met 3 per vergadering zijn đ&#x;˜‰ het gaat over laddercompetitie, hoezee!

Zondag 27 mei – geen vergadering Helaasss, het is laatste zondag ☚ . Breng je familie een bezoekje of studeer voor je toetsen op maandag. We zien jullie volgende week terug!

Vrijdag 1 juni - 18u tot 20u aan de lokalen De examens zijn weer in aantocht en wij zijn gegarandeerd al volop aan het stressen voor de examens, vandaar dat we vergadering doen op vrijdag! En wat doet jullie leiding graag om de stress tegen te gaan? Inderdaad, eten! We gaan picknicken dus laat je mama een lekkere pastasalade maken en kom dan doen alsof je hem zelf hebt gemaakt, om 18u aan de lokalen xx Vrijdag 8 juni – 18u tot 22u aan de lokalen Kom vandaag zeker een croque eten en je inschrijven zodat je zeker meekan op kamp dat zonder twijfel super leuk zal worden! Laat ons iets

39


Gidsen weten als je niet kan komen naar de croque-avond maar je wel wilt inschrijven voor ons super leuk kamp! Meer info en uren ergens anders in deze windroos.

Vrijdag 15 juni - 19u tot 21u aan de lokalen Vandaag houden we de origineelste vrijdagvergadering ooit, want jullie leiding zit volop in de examens en heeft spijtig genoeg geen tijd om een cool spel in elkaar te steken, dussss we gaan een film kijken! Neem je favo disneyfilm, teendrama of thriller mee (en eventueel een snackje want we hebben geen kasgeld meer hihi).

Zaterdag 23 juni – 8u tot 18u aan het station van Vilvoorde Yay het is weer tijd voor onze jaarlijkse uitstap naar de zee, maaaar dit jaar gaat het net iets anders zijn, dus zie dat je erbij bent! Jo en ik (Isabel) kunnen helaas niet mee, wat jullie ongetwijfeld enorm spijtig vinden. Maaaar niet getreurd want Robin zal zeker en vast aanwezig zijn om jullie te entertainen, feest! Meer info ergens anders in deze windroos. Ik verwacht een foto van een zandkasteel zoals deze

Zondag 24 juni – Voetbaltoernooike Stel dat jullie een talent voor voetbal hebben waar wij niets van afweten, mag je je zeker inschrijven om mee te doen aan het voetbaltoernooike of je kan ook gewoon komen supporteren! Meer info ergens anders in deze windroos.

40


Gidsen De vier personen die er waren toen we deze film keken, snappen de referentie

Woensdag 4 juli - 14u30? aan de hangaar Én het is nog niet gedaan met de scouts want jullie mogen de patrouillekoffers komen maken, jippiejajeej!!!!! Ik vermoed dat dit om 14u30 zal doorgaan maar aangezien de groepsleiding hier vaag over doet zullen we het exacte uur nog doorgeven.

Dit is het weer voor deze windroos, groetjes jullie allerliefsteleiding! Xoxo Robin, Jo en Isabel

41


Verkenners Zondag 6 mei – 14u tot 18u aan de lokalen hopelijk is het vandaag goed weer, pak allemaal jullie zwembroek mee en een handdoek. Kleren die beetje vuil mogen worden is ook handig, we gaan vandaag een activiteit doen die jullie allemaal al lang wouden doen dus ZEKER KOMEN! ( je moet altijd proberen komen eh)

Zaterdag 12 mei – Italiaanse Dag in CC Het Bolwerk MMMMMMMMMMMMM SPAGHETTI! Dit weekend worden jullie massaal met al jullie vrienden en familie verwacht op de Italiaanse avond om een lekkere spaghetti te komen eten.

42


Verkenners Zondag 20 mei – 14u tot 18u aan de lokalen Aangezien we vorige keer niet tegen de gidsen hebben kunnen spelen gaan we dit deze maand nog maar is proberen. We hebben op districtsweekend al laten zien dat we een zware scouts zijn, nu gaan we is laten zien dat we sterke verkenners zijn. Grab them by the ***** boysss. (liefst niet letterlijk)

Zondag 27 mei – geen vergadering Spijtige zaak, de laatste zondag van de maand is daar alweer. Deze zondag zullen jullie jullie zelf moeten entertainen.

Vrijdag 1 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Aangezien jullie in de winter het vuur niet aankregen, gaan we dit nu opnieuw proberen maar met minder natte takken. JAWEL, vandaag doen we barbecue pak allemaal jullie vleesje mee en wij zullen voor nog meer lekkers zorgen!

43


Verkenners Vrijdag 8 juni – 18u tot 22u aan de lokalen CROQUE- EN INSCHRIJVINGSAVOND!! Pak jullie ouders mee voor een lekkere croque en vooral om je in te schrijven voor het kamp! Allemaal zeker mee komen op kamp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrijdag 15 juni – 19u tot 21u aan de lokalen Aangezien jullie leiding examens heeft gaat de vergadering door op vrijdagavond in plaats van zondag en gaan we gewoon lekker gezellig een film kijken. Pak dus jullie dekentjes, kussentjes, knuffels, chips, snoep, popcorn, cola, whatever jullie willen om het nog knusser te maken, wij zorgen wel voor de film!

Zaterdag 23 juni – 8u tot 18u aan het station van Vilvoorde Ook dit jaar sluiten we in schoonheid af en wat kan daar niet bij ontbreken, inderdaad een dagje zee! Trek jullie zwembroek aan, steek jullie schopjes en emmertjes in jullie rugzak, vraag de mama of ze jullie al eens insmeert en dan zien we jullie aan het station voor een (hopelijk) zonnig dagje zee. Vergeet zeker de tien euro voor de trein niet!

44


Verkenners Zondag 24 juni – 11u park Rollenveld voor het voetbaltoernooike Nudat jullie helemaal uitgewaaid zijn aan zee, kunnen jullie met een fris hoofd het allerleukste voetbaltoernooike van het land gaan winnen. Dus team up en zie dat jullie niet zonder de eerste plaats naar huis gaan!

Woensdag 14 juli - 14u aan de hangaar Patrouillekoffers maken zichzelf niet, dus vandaag is er een momentje gepland om naar de winkel te gaan en alle potten en pannen mooi in de patrouillekoffer te steken (zodat jullie patrouillekoffer er toch een dag een beetje deftig uitziet). Kom allemaal dan is dat op een uurtje in orde!

45


Jin Heey liefste jinners, Ons buitenlands kamp blijft dichter en dichter komen: dagplannjingen zijn reeds gemaakt en jingediend bij JEKA, de leidjing is gaan luisteren naar jinteressante jinfo, tips en ervarjingen van de JEKA-vrijwilligers en bjinnenkort doen we onze eigen jinfoavond. Spannend he? Maar eerst nog wat gewone vergaderjingen, hier komen ze:

Djinsdag 8 mei - 20u aan de lokalen Deze hebben we al vermeld jin de vorige wjindroos, maar is heel belangrijk, dus hier gaat hij nog is: de jinfoavond! Om zowel jullie als de ouders op de hoogte te brengen van de plannen en huidige stand van zaken wat betreft het buitenlands kamp, organiseren we deze avond een jinfomoment jin de lokalen. Er zal een presentatie zijn met veel jinfo, leuke video’s en duizeljingwekkende overgangen, dus kom dat zien!

Zaterdag 12 mei - 12u tot 22u jin het Bolwerk Vandaag is het zoals elk jaar Italiaanse Avond (en dag). Wat er verschillend is van andere jaren is dat jullie niet meer alleen spaghetti zullen komen eten, maar dat er voor jullie ook een shiftje is opzijgezet. Doorheen de dag en de avond zullen jullie op het podium en jin de zaal schitteren met de envelopjes en de prijzen van de tombola! Een concrete shiftenlijst regelen we later nog wel, maar bij deze weten jullie het al.

Zondag 20 mei - 13u45 tot 17u45 jin Domejin de 3 Fontejinen Het is lang geleden, dus we zullen nog eens afspreken aan de 3 Fontejinen. Dit bosspel zal mjinstens even leuk zijn als de vorigen, die op zich al fantastisch waren, dus zeker komen.

46


Jin Zondag 27 mei – geen vergaderjing Zoals elke laatste zondag geen vergaderjing. Studeer maar wat, het is nodig.

Vrijdag 1 juni - 19u tot 21u aan de lokalen Vanavond kijken we een film! Neenee, mopje, we gaan sporten. Een beetje frisse lucht tijdens deze drukke periode zal jullie goed doen! Afspraak aan de lokalen voor de mysterieuze Chakamadese spelen!

Vrijdag 8 juni - 18u tot 22u aan de lokalen Ben je van plan om mee te gaan op bjinnenlands kamp? Of niet, en eet je gewoon graag croques? Kom dan zeker naar de croque- en/of jinschijvjingenavond! Kan je er niet bij zijn en wil je toch mee op kamp, laat dan iets weten en dan regelen we de jinschrijvjing wel op een ander moment.

Vrijdag 15 juni - 19u tot 21u aan de lokalen Omdat we weten dat we jullie met eten veel eenvoudiger aan de lokalen krijgen (en omdat sporten op vrijdag goed is voor één keer), hebben we besloten een barbecue te organiseren. Neem zelf een vleesje mee (tenzij jullie van die verzuurde mensen zijn die dat ook not done vinden) en wij zorgen voor de rest.

47


Jin Zaterdag 23 juni – 8u tot 18u10 We zouden zoals andere leidjing Sprjingliedjes kunnen quoten, maar dat gaan we dus niet doen. Vandaag gaan we met de NMBS naar Oostende (jaja, je hoort het juist, niet Blankenberge). Vergeet niet om 10 euro mee te nemen en – jindien vertragjingen – een aanzienlijke portie geduld.

Maandag 2 en djinsdag 3 juli Voor de leidjing is het deze week werkweek, een voorbereidjing naar het kamp toe. Voor ons is het (gelukkig?) maar 2 dagen werkweek aangezien we de 4de al op buitenlands kamp vertrekken. Wat houden deze twee dagen dan juist jin? Materiaal opruimen, kuisen en controleren en jullie patrouillekoffers maken zijn enkele voorbeeldjes. Concrete afspraken volgen later nog, maar probeer dus wel deze dagen vrij te houden.

Dag en bedankt, Dieter, Ellen en Barry

48


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos mei - juni 2018  

Windroos mei - juni 2018  

Advertisement