__MAIN_TEXT__

Page 1

WINDROOS mei – juni 2017

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260, Paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be IBAN: BE95 9799 5759 9058


Inhoud

Voorwoord Kapoenen Harlekijnen Welpen Akabe Algemeen Verjaardagen Kalender Contactgegevens Jonggidsen Jongverkenners Gidsen Verkenners Jin

2 3 5 9 12 16 21 22 23 35 39 42 45 49

1


Algemeen

Beste ouders en leden,

Dit is alweer de laatste gewone windroos van het scoutsjaar. Dat wilt zeggen dat de zomer nu echt wel dichterbij komt en dat we stilaan kunnen uitkijken naar het scoutskamp. Met een korte terugblik kunnen we zeggen dat er een geslaagde drukke periode opzit. Een geweldige vijfde editie van Skoetefest heeft heel wat centjes voor de nieuwe lokalen opgebracht en ook de sfeer was fantastisch. We bekijken hoe we van SkoetekafĂŠe en Skoetejunior iets beters kunnen maken. Tips en ideeĂŤn zijn steeds welkom. De leiding ging ondertussen ook op kampverkenning. We ontdekten de streek rond het kampterrein en bereidden de bezoekdag, indeling van het kampterrein en praktische afspraken met bakker, beenhouwer en boer voor. Als het weer wat meezit wordt het zeker een prachtig kamp in een mooie, rustige omgeving. Jullie kunnen hier zelf van komen genieten op de bezoekdag (6 augustus). Meer info in deze windroos en de kampwindroos. De komende maanden beloven ook nog druk te worden met heel was scoutsactiviteiten zoals de Italiaanse avond (20 mei), croque- en inschrijvingsavond (9 juni), de uitstap naar de zee (25 juni) en het voetbaltoernooike (26 juni). Hopelijk mogen we jullie allemaal talrijk verwelkomen op deze activiteiten. Jullie kunnen ook nog sparen voor Joyvalle/Appelsientje en Lotus speculoospasta. Geef je flapjes en/of codes zeker af aan de leiding voor 26 mei. Opgelet, in de kalender stond een foutje. Het kamp voor de kleine takken gaat wel degelijk door van zondag 6 augustus tot zaterdag 12 augustus.

Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Een stevige linker! De groepsleiding

2


Kapoenen Hey allerliefste kapoentjes! Jammer genoeg is het scoutsjaar bijna gedaan, maar dat wilt niet zeggen dat we moeten treuren want de laatste vergaderingen gaan nog super leuk worden! Mis het dus zeker niet, want met het mooie weer in aantocht gaan we er nog het beste van maken voor de laatste maanden.

Zondag 14 mei 14 tot 16u – lokalen

Wat er vandaag op de planning staat is nog een verassing voor jullie, maar we kunnen wel al beloven dat het een heel leuke vergadering zal worden! Rond 16u beĂŤindigen we de vergadering omdat er hierna voor de ouders nog een infomoment volgt met uitleg over het kamp.

Zaterdag 20 mei Vandaag is het de Italiaanse avond. Jullie zijn vanaf de middag welkom om eens van onze heerlijke Italiaanse keuken te proeven. Meer info over de Italiaanse avond vind je bij algemene info in de windroos.

Zondag 28 mei Vandaag is het de laatste zondag van de maand, hierdoor is er geen vergadering vandaag. Zondag 4 juni 11 tot 13u – lokalen

Nu het al wat beter weer wordt is het tijd voor een super lekkere picknick! We spreken dus iets vroeger af zodat we genoeg tijd hebben om onze picknick zelf klaar te maken.

3


Kapoenen Vrijdag 9 juni Vandaag is het de croque-avond. Jullie zijn samen met jullie ouders welkom om een lekkere croque te komen eten bij ons! Meer info vind je bij de algemene info in de windroos.

Zondag 18 juni Jullie leiding is hard aan het studeren voor de examens waardoor we vandaag geen vergadering kunnen doen. Volgende week zijn we er weer met een super toffe laatste vergadering! Zaterdag 24 juni Vandaag gaan we met heel de scouts naar de zee, neem dus zeker zwemgerief en zonnecrème mee want we gaan eens goed genieten van zon, zee en strand!

4


Harlekijnen “Kunnen we Harlekino’s en Harlekina’s?” “Ayay leiding.” “Wij horen jullie niet?” “AYAY LEIDING!”

Hier is hij dan, onze nieuwe windroos en wat wilt een nieuwe windroos zeggen? Nog meer plezier dan de vorige! Het mooie weer staat voor de deur en de hele wereld staat in bloei, wij gaan dus ons saaie lokaal laten voor was het is en deze bloei met eigen ogen aanschouwen. We trekken erop uit!

zondag 14 mei 14u-17u – aan de lokalen

Jullie dachten toch niet dat we die schildersdoeken die we vorige keer zouden beschilderen, op zouden bergen in de kelder? Nee nee! Aangezien we ons de vorige keer niet van onze creatiefste kant hebben kunnen laten zien, verwachten deze keer éxtra mooie schilderijtjes. Zo mooi dat ze museums daar miljoenen voor willen geven. Maar eerst krijgen de mama’s, papa’s, broers, zussen, vrienden, vriendinnen en huisdieren de kans om jullie kunstwerkjes voor een vriendenprijsje te kopen. (maar die miljoenen mogen natuurlijk ook wel) Vanaf 16u30 kunnen zij jullie schilderijtjes komen bewonderen op onze kunstveiling. Zaterdag 20 mei 12u – 15u en 17u – 22u – CC Bolwwerk

Mama Mia, wat een pizza! Geen pizza, maar spaghetti vandaag, want heel deze dag staat in het teken van Italië. Jullie zijn allemaal welkom om van onze overheerlijke spaghetti te komen proeven op de Italiaanse avond. Alle info vinden jullie op de uitnodiging die jullie normaal allemaal in jullie brievenbus hebben gekregen. Volgende vergadering willen wij dan graag jullie punten voor het eten en sfeer en gezelligheid weten. Allen daarheen dus!

5


Harlekijnen zondag 28 mei

Ja, lap zeg! Nu had ik toch wel een enorme nood aan mij uit te leven op de scouts, maar nu is het geen scouts, want het is de laatste zondag van de maand… Geen zorgen, je kan je vandaag nog steeds uitleven, het is namelijk de nationale feestdag van Ethiopië, een land ergens in Afrika waar Willem is geweest op zijn wereldreis. Daar is het dus groot feest met veel confetti en muziek! Als je op tijd vertrekt met het vliegtuig, dan haal je het nog, maar niet te lang blijven plakken, want morgen is het school. ተዝናና እና በሚቀጥለው ሳምንት እንገናኝ! (“Veel plezier en tot volgende week” in het Amhaars, de taal die ze in Ethiopië spreken. Vraag het maar aan Willem!)

Vrijdag 31 maart 19u – 21u – aan de lokalen

Vandaag gaan we weer eens buitenspelen! Dit met een spel dat je nog maar zelden gespeeld kan hebben. Willem is een sportieve kerel en Nicolas eerder de genie, daarom hebben we deze twee kwaliteiten gecombineerd in één spel: Honkopoly! De combinatie van honkbal, waar de sportievelingen onder jullie zich kunnen bewijzen en monopoly, waar de geniën en echte business mannen kunnen tonen hoe je geld verdient. Massaal aanwezig zijn is dus boodschap!

de

6


Harlekijnen

Vrijdag 9 juni – INSCHRIJVINGSAVOND

Iedereen klaar om op kamp te gaan? Wij alvast wel! Deze avond is dé kans om je in te schrijven voor een onvergetelijk kamp. Daarnaast kan je ook je buikje vullen met de geweldige croques die door de leiding gemaakt zullen worden. Er na nog zin in een Cola of een Ice-Tea? Ook daar zijn we op voorbereid! Vrijdag 9 juni aan de Scoutslokalen, tot dan.

Vrijdag 16 juni 19u – 21u - aan de lokalen

Waar is da feestje? Hier is da feestje, natuurlijk! Deze vrijdag wordt ons lokaal omgetoverd tot een echte discotheek. Vanavond mogen jullie je mooiste verkleedkleren bovenhalen want wij gaan een gigantisch feestje bouwen. Je leest het goed ja! Schud je heupen al maar los en oefen op je coolste dansmoves, want die zal je zeker nodig hebben. We verwachten jullie met zoveel mogelijk zodat we de pannen eens goed van het dak kunnen dansen. Tot dan feestvarenkens!

Zaterdag 24 juni – Station Vilvoorde

Vandaag zijn wij minstens even enthousiast als jullie, Harlekijntjes! Wow, dan moet er wel iets heel leuks zijn gepland… Ja hoor, wees daar maar zeker van, want vandaag gaan we met z’n allen naar de zee! Vandaag gaan we op het strand eens zien of jullie even goed kunnen voetballen als Willem of misschien beter zandkastelen kunnen bouwen dan Jaan of denk jij dat je beter kan zwemmen dan Laura of toch maar lekker luieren op het strand zoals Nicolas. Breng alvast al jullie strandspulletjes, jullie zwemkledij en natuurlijk jullie zonnecrème (want dat moet van mama) mee en het zonnetje doet wel de rest! Voor meer praktische informatie moet je eens kijken in de windroos bij ‘Algemeen’. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig, want we gaan een super dag beleven!

zondag 25 juni – Park Poot

Als jullie na gisteren nog niet moe zijn kunnen jullie je met je vrienden inschrijven voor het jaarlijkse voetbaltoernooitje dat de Scouts

7


Harlekijnen organiseert in het Park Poot, achter de scoutslokalen. Als je geen groot voetbaltalent bent, kan je ook altijd komen supporteren voor de ploeg van de leiding! Praktische informatie hierover staat onder ‘Algemeen’.

Amai zeg, dat ziet er weer super leuk uit! Maar helaas komt aan alle mooie liedjes een eind, dus ook aan deze windroos. Maar niet getreurd, lieve harlekijntjes, de kampwindroos komt er vliegensvlug aan!

En toen kwam er een varkentje met een lange snuit en deze windroos is nu écht uit!

Groetjes Jaan, Nicolas en Laura en een knorretje van Willem

8


Welpen Hey allerstoerste en coolste Welpen!

Wat gaat de tijd snel vooruit! Het is al de allerlaatste gewone windroos van het jaar. Hopelijk hebben jullie je al minstens even hard geamuseerd als wij. De zon begint volop te schijnen en de dagen worden warmer en langer. Dat betekent dus dat we nog meer buiten gaan kunnen spelen en ons gaan kunnen amuseren! Over naar het programma van mei en juli:

Zondag 14mei: 14u tot 17u aan de lokalen Vandaag gaat de JIN een spel voor jullie voorbereiden. Wij weten zelf nog niet wat we gaan spelen, dus voor ons blijft het ook nog een verassing ď Š

Zaterdag 20 mei: italiaanse avond We hopen jullie vandaag allemaal te zien met mama en papa, oma en opa, tantes en nonkels, ... Jullie kunnen komen genieten van een heerlijke spaghetti. Meer informatie vind je in de windroos bij algemeen. Hopelijk hebben jullie allemaal de affiche voor het raam gehangen! ;)

Zondag 28 mei: Geen scouts :( Vandaag mag je lekker lang slapen en lui zijn. Breng oma en opa eens een bezoekje ď Š Volgende week zijn we er weer!

9


Welpen Vrijdag 2 juni: 19u tot 21u aan de lokalen Vandaag gaan we naar het park gaan, waar we al een paar spelletjes gaan spelen die zeker ook nog zullen voorkomen op kamp ;)

Vrijdag 9 juni: Croque en inschrijvingen kamp Duid deze dag alvast aan in de agenda van mama en papa en zeg dat ze zeker moeten komen. Vandaag kan je inschrijven voor het kamp en kom je ook te weten wat het kampthema zal zijn. We spelen vandaag geen spel, maar je kan met het hele gezin langskomen om alles in orde te brengen voor het kamp en ondertussen kan je nog een lekkere croque eten. Meer info vind je bij algemeen.

Vrijdag 16 juni: 19u tot 21u aan de lokalen Dit is zowat de laatste gewone vergadering van het jaar en we sluiten af met een groot feest! Je hoeft helemaal niets mee te brengen, de leiding zorgt voor alles!

10


Welpen Zaterdag 24 juni: zee De jaarlijkse trip naar zee. Hopelijk schijnt vandaag de zon en is het warm. Waar en wanneer je juist moet zijn en wat de trip kost, vind je bij algemeen. Toch zeker niet vergeten: zonnecrème, regenjas, zwemgerief en lunchpakket. Aan zee kan het heel ander weer zijn dan in het binnenland. We gaan normaal niet van het strand af, dus zorg dat je voldoende eten en drinken voorziet, zakgeld is niet nodig.

Zondag 25 juni: voetbaltoernooike - Park poot Traditioneel sluiten we het gewone jaar af met het voetbaltoernooike. Jullie zijn misschien nog wat te jong om het op te nemen tegen de toppers van Vilvoorde, maar je kan steeds papa of mama overtuigen om een ploegje op te richten. Kom gerust eens kijken wat we allemaal aan het doen zijn, er zijn hamburgers en drankjes voorzien.

Zo dit was het dan weer voor deze windroos. Hopelijk maken jullie veel plezier en tot de volgende vergaderingen!!!

Cara – Robbe – Louise

11


Akabe Dag iedereen! Met iedereen bedoel ik natuurlijk alle akabeërs, maar dat wisten jullie waarschijnlijk al wel. Als jullie dit lezen zijn we net naar Bellewearde geweest, maar daar stopt het niet bij. Ook de volgende maanden zijn weer gevuld met superleuke activiteiten. Onder andere onze jaarlijkse uitstap naar de zee en de Italiaanse Avond, maar we gaan ook nog eens naar het park en ons uitleven met water! De volgende windroos is de kampwindroos en dan weten jullie wat we deze zomer allemaal gaan uitspoken! Ik stel voor om er de komende twee maanden nog eens heel stevig in te vliegen, zoals we eigenlijk al heel het jaar doen he  Omdat de leiding binnenkort met de examens begint, zullen de vergaderingen in juni op vrijdagavond doorgaan. Hier komt ie:

Zondag 14 mei (14u-17u) aan de lokalen: Hopelijk is het goed weer vandaag, want wij gaan waterspelletjes spelen. Doe dus niet je mooiste kostuum aan, want je kan misschien wel een beetje nat worden… We krijgen trouwens hulp van de lieve mensen van de jin die eens komen testen hoe het voelt om leiding te zijn. Als het minder goed weer is voorzien we natuurlijk iets anders! Zaterdag 20 mei, CC Het Bolwerk: Dit weekend is er geen scouts op zondag, maar jullie zijn allemaal uitgenodigd op onze jaarlijkse Italiaanse Avond in CC Het Bolwerk. De leiding maakt daar voor jullie de lekkerste spaghetti ter wereld, het enigste dat jullie moeten doen is komen eten! Meer info vind je elders in de windroos. Zondag 28 mei: Ondertussen weten jullie het al wel, dit is de laatste zondag van de maand dus deze week geen vergadering. Wij zien jullie graag terug volgende week! Indien je niet echt weet wat doen, mag je deze punten verbinden en kijken wat er tevoorschijn komt.

12


Akabe

Vrijdag 2 juni (19u-21u) aan de lokalen: Cluedo: een mysterieus spel waarbij we met zijn allen detective zijn en op zoek moeten in het park naar een misdadiger, spannend! De leiding zit al op het juiste spoor, maar jullie zullen toch nog heel hard moeten helpen‌

13


Akabe

Vrijdag 9 juni , aan de lokalen: Vandaag een hele belangrijke avond! Het is namelijk croque- en inschrijvingsavond. Dit betekent dat jullie allemaal langs mogen komen (samen met jullie ouders) om jullie in te schrijven voor het kamp. Terwijl kan je dan ook nog een croque monsieur (of madame) eten, als dat geen mooie combinatie is. Dit is dus het moment om al je vragen over kamp te stellen aan de leiding en je hopelijk in te schrijven. Nog meer info hierover staat elders in de windroos. Vrijdag 16 juni (19u-21u) aan de lokalen: De Olympische Akabe-spelen zullen vandaag plaatsvinden! We gaan uitzoeken wie van jullie uitblinkt in disciplines zoals schoenenpetanque of borstelsteelwerpen. Dat de beste moge winnen!

14


Akabe Zaterdag 24 juni, aan het station: Dit is ook een traditie die al heel lang meegaat: het laatste weekend van juni gaan we met zijn allen naar zee. En daarmee bedoel ik niet alleen wij met Akabe, maar met gans de scouts! We gaan naar Blankenberge waar we op het strand gaan spelen, voetballen, vliegeren, zandkastelen bouwen en veel meer. Zoals jullie al kunnen raden is dit een superleuke dag. Ook hierover staat nog meer info vermeld elders in deze windroos.

Voila dit was het voor de laatste vergaderingen van het scoutsjaar. Hopelijk tot snel, SĂŠbastien, Sofie en Robin

15


Algemeen

Belangrijk! Een volledig uniform (hemd, groene broek/rok/short en das) is verplicht op elke scoutsactiviteit! Meer info op de volgende pagina of op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/uniform

16


Algemeen

Kentekens Waar plaats je al die kentekens?

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Tak-kenteken Groepslintje Jaarkenteken Das Vlaamse leeuw Internationaal scouts- of gidsenteken Belgische vlag Beloftekenteken (kabouter, wolfje of jonggiverbelofte)

17


Algemeen

Verkoopplaatsen Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Hopper

Vestigingen in Aalst, Antwerpen, Gent, Harelbeke, Hasselt en Leuven Meer info op https://www.hopper.be/winkel

SON

Winkel in de Adegemstraat 102 te Mechelen Meer info op http://www.sonkamp.be/

Kentekens zijn elke eerste zondag van de maand te koop bij Mirko of Laura. Daarnaast zijn er bij ons ook tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten)

18


Algemeen

19


Algemeen

20


Algemeen

Gelukkige verjaardag! Mei Victor Van Eename

Juni 1 2

Matthias Van Camp

3 Arno Saber

4

Elias Van Valckenborgh

5

Caro Vertongen

Emma Cauwenbergh

6

Mona Maiquez

Xander Monté

7

Manon De Vos, Jasmien Leemans

Loes Reins

8

Leemans Laura

9

Inès Schoenmaekers, Noor Holemans

10

Floris Rossaert

11

Erdem Senel

12

Moa De WIlde

13

Dora Geeraerts

14

Vincent Noël

Blanco Noa

Cas Holemans

15 16 Claire Hermans

17

Lize Janssens, Luna Goossens

18

Valentin Goblet

19 Ida Reins

20 21

Sarah Goosens

22

Jens Van Hee

23 Harun Senel

24

Ella Van Geyseghem

25 26

Xander Balanck

27 28 Jo Bossuyt

Lore Janssens

29 30

Alexandre Dazard

31

21


Algemeen

Agenda 2016- 2017

20 mei

Italiaanse avond

9 juni

Croque- en inschrijvingsavond kamp

24 juni

Uitstap zee

25 juni

Voetbaltoernooike

28 juli

Bagage binnenbrengen

29 juli

Vertrek voorwacht

1 augustus

Vertrek grote takken

6 augustus

Bezoekdag en vertrek kleine takken

12 augustus

Terugkomst kamp

25-28 augustus

Herfstontmoeting (leiding)

3 september

Laatste vergadering

10 september

Startdag

22


Algemeen

Groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71

robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09 brent.verhasselt@hotmail.be 0471 73 46 42

Kapoenen kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Annelies De Roover Strijdlustige mungo

Frederik Vanclooster Vermakende salangaan

Silke Van Der Brempt Serene aardeekhoorn

annelies-de-roover@live.be 0470 67 23 71 frederik_vanclooster@hotmail.com 0470 21 93 54 silke-van-der-brempt@hotmail.com 0497 87 83 37

Harlekijnen harlekijnen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Nicolas Grootjans Oprechte fennek

Laura Leemans Cavia

nicolas.grootjans@hotmail.com 0476 03 50 83 laura.leemans2@gmail.com 0495 38 43 88

23


Algemeen Jaan Bilsen Fleurige hond

Willem Mevis Verblijdend leeuwaapje

jaanbilsen@hotmail.com 0470 59 45 70 willem.mevis@hotmail.com 0494 91 20 21

Welpen welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Louise Adriaenssens Goedhartig kortstaartaapje

Cara De Sweemer Dartele stekelstaarteekhoorn

Robbe Nuyens Verassend stekelvarken

Wolf Van Eenaeme Impulsieve mustang

louise.adriaenssens@hotmail.com 0470 61 80 16 cara.de.sweemer@gmail.com 0471 67 96 93 nuyensr@gmail.com 0496 04 09 21 wolfgang.vaneenaeme@gmail.com 0495 36 99 81

Akabe akabe@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

sofie.adam6@gmail.com 0472 88 94 13 robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Jonggidsen jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ester Vanherck Stralende saki

Flor Van Meerbeek Levensgenietende wauw

ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32 florvanmeerbeek@gmail.com 0478 11 76 33

24


Algemeen Arne Raes Amicale muriqui

arneraes123@gmail.com 0487 45 79 76

Jongverkenners jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Mirko Simoens Gedreven koelan

Branko T‘ Kint Kritische saiga

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90

Gidsen gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Samuel Vermote Enthousiast schaap

Robin Simoens Behoedende kameleon

Isabel Meskens Dromerige panda

Jo Bossuyt Gevatte wasbeer

samuelvermote@hotmail.nl 0474 25 14 69 robin.simoens@icloud.com 0474 13 94 43 isabel.meskens@hotmail.com 0474 95 71 12 jo.bossuyt@hotmail.com 0479 07 36 30

Verkenners verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Loike Jacobs Guitige dingo

Eline Maton Charismatische maki

Johannes Mevis Onbevreesde kwikstaart

loike@hotmail.be 0473 38 98 21 elinematon@hotmail.com 0472 96 39 08 johannes_mevis@hotmail.com 0498 13 31 45

25


Algemeen Dieter Holvoet Rustvolle ibis

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75

Jin jin@scoutsengidsenvilvoorde.be

Chelsey Bettens Intense oestiti

Thomas De Henau Opgewekte barry

Arno Adam Beheerste zeehond

bettenschelsey@hotmail.com 0492 70 57 43 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 arno.adam9@gmail.com 0479 49 48 87

Materiaal en tenten materiaal@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Thomas De Henau Opgewekte barry

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Dassen en kentekens Mirko Simoens Gedreven koelan

Laura Leemans Cavia

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 laura.leemans2@gmail.com 0495384388

26


Algemeen

27


Algemeen

28


Algemeen

Joepie, we gaan naar de zee!

Op zaterdag 24 juni trekken we weer met de hele scoutsgroep richting Blankenberge! Wat moet je weten?  Ten laatste om 7u55u aan het station van Vilvoorde! De trein vertrekt om 8u13 en we willen iedereen graag mee   Rond 17u47 zullen we terug aankomen in ons lieftallig Vilvoorde.  De prijs van ons uitstapje zal 10 euro bedragen om de kosten van de trein te dekken. Kleine takken hoeven geen extra zakgeld mee, voor grote takken is dit optioneel.  Wat mag je zeker niet vergeten? Je lunchpakket, zwemgerief, eventueel een regenjas voor slecht weer, alles wat nodig is om je te amuseren op het strand, zonnecrème, handdoek, je goed humeur , … Let wel op dat je niet te veel meeneemt, we gaan nu eenmaal met de trein 

29


Algemeen

Scouts en Gidsen Vilvoorde presenteert:

VOETBALTOERNOOIKE Waneer?

Zondag 25 juni 2017, 11u-17u

Waar?

Park Poot (Rolleveld, Far-West, 1800 Vilvoorde)

Wie?

Voor iedereen! Ploegen vanaf 5 personen zijn welkom.

Hoe?

Inschrijven ï‚’ mailen naar

voetbaltoernooike@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ook hamburgers en drank te koop.

30


Algemeen

Bezoekdag 6 augustus 2017 - Bras- Haut Programma Vanaf 11u

Welkom op het terrein + installatie kleine takken

12u30

Middagmaal

14u30

Scouteske activiteiten: korte dropping, initiatie technieken, KUBB-toernooi

16u00

Taart en koffie

16u30

Formatie en afscheid

17u00

Naar huis

Inschrijven* Alle informatie over het inschrijven voor de bezoekdag komt in de kampwindroos. * Leden die zich inschrijven voor het kamp, hoeven zich niet in te schrijven voor de bezoekdag.

31


Algemeen

32


Algemeen Beste leden, beste ouders en sympathisanten,

Zoals steeds vliegt de tijd… echter wordt er niet stilgezeten om de plannen van de nieuwe Scouts-en Gidsenlokalen te concretiseren. De voorbije maanden stonden voornamelijk in het teken van administratie. Het verzamelen van informatie en zorgen voor alle nodige vergunningen waren de taken. We zijn nu op het punt dat de finalizering van het lastenboek bijna een feit is. Onze officiële bouwvergunning hebben we op 10 april mogen ontvangen van Stad Vilvoorde. Nu kunnen dan ook de verdere stappen gezet worden. Het aanschrijven van aannemers, het bepalen van het uiteindelijk budget, het verderzetten van de gesprekken met de banken, blijven zoeken naar subsidiemogelijkheden, enzovoort… Nog heel wat werk voor de boeg om uiteindelijk het finale resultaat te gaan bereiken – ONZE nieuwe lokalen ! Eén ding is zeker, dankzij de gedrevenheid van velen zijn we er van overtuigd dat dit project meer dan realistisch is en we er samen alles aan zullen doen om dit te doen slagen !! Wil je meer details weten of eens kijken waar de nieuwe lokalen nu echt zullen komen nodigen we jullie ook allen uit op het info-moment dat plaatsvindt voor alle buurtbewoners op zondag 7 mei. Vanaf 10u30 tot 13u00 kan je aan de Fresiaweg even langskomen om wat meer info te vergaren en kennis te maken met de buurt en buurtbewoners. Leiding en leden van de VZW zullen aanwezig zijn om iedereen te woord te staan, vergezeld van een drankje en een hapje. Financieel is het jaar 2017 (of moeten we zeggen eind 2016) positief ingezet. Een meer dan geslaagd ‘Happy New Years’ feest heeft ettelijke duizenden euro’s in het laatje gebracht. (we kunnen we nu reeds meegeven dat editie 2017 ook reeds een feit is - snel inschrijven is wel de boodschap ) Daarnaast mochten we via verschillende kanalen enkele giften (met of zonder fiscaal attest) ontvangen die ons op dit moment als VZW in staat stellen om de komende maanden de voorbereidende werken zelf te financieren.

33


Algemeen Ook het voorbije ‘Skoetefest’ werd supergeorganiseerd door de leiding en vele helpende handen, en mag een succes genoemd worden op alle vlakken, dus ook financieel . Op het terrein zelf hebben we enkele weken geleden met enkele oudScouts een opruimactie uitgevoerd. Het snoeien van alle gewassen en het omzagen van enkele kleine bomen waren noodzakelijk teneinde de grondsondering te laten uitvoeren. Het was een eerste concrete stap op ‘onze’ grond ! In de komende weken zullen alle werkgroepen terug bijeengeroepen worden en zal de verdere planning uit de doeken gedaan worden. We gaan meer focussen op het frequenter delen van informatie en updates. Zeer binnenkort zal je ook alle vorderingen in dit bouwdossier kunnen volgen via onze eigen ontwikkelde website. Zo zal je altijd op de hoogte kunnen blijven van de vorderingen, maar ook een inzicht krijgen waar en wanneer we jullie ondersteuning vragen en kunnen gebruiken. Ook wensen we nog mee te geven dat enkele vrijwilligers een nieuw initiatief opgestart zijn om een heuse, originele veiling te organiseren ten voordele van de nieuwe lokalen. Noteer alvast de datum : zondag 22 oktober 2017 in de Kruitfabriek te Vilvoorde. Meer details volgen zo snel mogelijk. Ondertussen blijven we ter jullie beschikking voor alle vragen en/of suggesties. We danken jullie reeds voor de ondersteuning en het constante vertrouwen in de Scouts en Gidsengroep van Vilvoorde.

Namens het team van de VZW, een stevige linker, Levenslustige Olifant (ofte Koen Somers) Voorzitter VZW Scouts en Gidsen Vilvoorde koen.somers@scoutsengidsenvilvoorde.be 0492 46 28 35

34


Jonggidsen Hey meiden! Het is weer zo ver, het einde van het scoutsjaar nadert, wat betekent dat‌ Het kamp er ook aankomt! HEUY! Spannend! We maken er nog een bangelijke 2 maanden van vol vette activiteiten, hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij!

Zondag 14 mei van 14 tot 18 uur Vandaag geven wij onze rol van jullie schitterende leiding zijn even door aan de JIN. Zij gaan voor jullie een activiteit in elkaar steken, die hopelijk even leuk is als jullie gewoon zijn ;)

Zaterdag 20 mei Italiaanse avond geen scouts Naar goede gewoonten was er gisterenavond het scoutsevenement van het jaar. Neen, niet Skoetefest,neen ook niet scoutskamp, Maar de enige echte italiaanse avond! Jullie hebben geluk want jullie zullen (nog) niet moeten werken. Maar jullie coole stoere leiding daarentegen die moeten ganse avond en dag alles opbouwen, opdienen, afwassen, afbreken enzo.. Omdat wij zo uitgeput zijn zal er vandaag geen vergadering zijn, maar graag zien wij jullie allemaal zaterdag op de italiaanse avond voor een lekkere spaghetti bolognaise, carbonara, vegetarisch... . Ook zal er een tombola georganiseerd worden waar tal van spetterende prijzen kunnen gewonnen worden!

35


Jonggidsen Zondag 28 mei laatste zondag - geen scouts Vandaag kunnen jullie allemaal nog is naar de mis gaan, en een keer bij de pastoor langsgaan om te biechten over al jullie zonden die jullie hebben begaan de laatste maanden. Jullie moeten niet doen alsof jullie van niks weten, de zak chips die jullie meegepakt hebben naar boven, frietjes die je voor het tv hebt gegeten, een ganse fles cola op je eentje gedronken. Jaja, het is niet omdat mama het niet ziet dat god het ook niet ziet eh! We will see you next week eh, no worries!

Zondag 4 juni 19:00-21:00 Vandaag spreken we af aan de lokalen, de vergadering van vandaag is nog een verassing en vooral afhankelijk van het weer we verwachten jullie om 7 uur aan de lokalen, waar jullie om 9 uur terug mogen opgehaald worden door jullie ouders!

Vrijdag 9 juni inschrijvingen + croque avond - geen scouts Wij hopen dat jullie allemaal mee komen op kamp. Want met hoe meer we zijn, hoe minder je moet afwassen, maar de hoeveelheid die je moet afwassen is wel groter geworden. Met hoe meer we zijn, hoe groter we onze stelling kunnen bouwen, dit gaat dan wel ten koste van een gezellige shelter zoals vorig jaar (NOT). And last but not least , met hoe meer jullie zijn hoe meer vetcoole spellen we kunnen spelen, en hoe meer we de andere groepen kunnen terroriseren en ons eigen verdedigen op nachtwaak. (plus de sfeer is altijd iets uitbundiger als we me veel zijn xx). Vanavond zijn jullie allemaal uitgenodigd om een lekkere croque te eten en jullie daarna of ervoor in te schrijven voor het enige echte scoutskamp 2017.

36


Jonggidsen Vrijdag 16 juni van 19 tot 21 uur Whoop whoop that’s the sound of barbeque, whoop whoop that’s the sound of barbeque. tik tok that’s the sound of a chicken, tik tok that’s the sound of a chicken. knor knor that’s the sound of a pork, knor knor that’s the sound of a pork. Spijtig genoeg zullen we de sounds niet meer horen want ze zijn hoogstwaarschijnlijk ( en hopelijk) al dood voor we zo gaan bakken. Vandaag is het barbecue, pak allemaal jullie eigen vleesjes mee en dan wordt het een heel gezellige avond! (leiding zorgt voor de drank en groentjes en dergelijke.)

Zaterdag 24 juni Met de trein naar Blankenberge (Tjoeke Tjoeke Tuut) Want daar zitten de jv’s (Tjoeke Tjoeke Tuut Tuut) Die ons weken lang verwennen (Tjoeke Tjoeke Tuut) Daarom werden ze ook niet ons lief

Het was een lange hete zomer, in Blankenberge op het strand Het was Romantisch, echt een droomdag Maar ik was vooral verbrand (omdat ik mij niet had ingesmeerd!!!) Ze kwamen ons redden van onze pijnen, Wat hebben zij ons toen geleerd. (dat we ons moeten insmeren) Dat wij niet zo weg zouden Kwijnen, Als wij ons maar hadden ingesmeerd.

37


Jonggidsen

Met de trein naar Blankenberge (Tjoeke Tjoeke Tuut) Want daar zitten de jv’s (Tjoeke Tjoeke Tuut Tuut) Die ons weken lang verwennen (Tjoeke Tjoeke Tuut) Daarom werd ze ook niet ons lief

Joepie, het is weer tijd om de grote plas van België te gaan bezoeken! Meer informatie hierover vinden jullie onder ‘Algemeen’. XXXX

Zondag 25 juni voetbaltoernooike Vandaag wordt het voetbaltoernooike georganiseerd? Jawel, je hebt het goed gehoord, het oh zo befaamde en mega populaire voetbaltoernooike van scouts Vilvoorde. jawel, dit is voor jullie allemaal een uitnodiging om een ploegje van de jonggidsen op te stellen en al die ouwe mannen daar van da veld te stampen! Laat is zien waarvoor jullie staan en wat jullie dit jaar allemaal al geleerd hebben!

Zo dames, dit was het weer voor de komende twee maanden. Hopelijk zien we jullie massaal verschijnen - hoe meer volk, hoe meer plezier we kunnen maken!

38


Jongverkenners

Zondag 14 mei 14u-18u Vandaag is het tijd voor een verrassing aangezien ik het zelf nog niet weet! En nee dat komt niet omdat ik geen inspiratie ofzo heb.

Zaterdag 20 mei Vandaag staat er iets heel simpel op het programma: sliertjes met saus erop eten en cola drinken! Verzamel al je vrienden en kom je helemaal volboefen op onze jaarlijkse Italiaanse avond! Alle informatie over uren en dat soort dingen kan je terugvinden in deze windroos!

Aangezien wij elkaar allemaal zaterdag al gaan zien is het zondag geen scouts!

Zondag 28 mei Komt dat tegen, mei is al bijna voorbij (rijmpjes knallen). Het is de laatste zondag en zodus hebben jullie vandaag veel vrije tijd. Die kan je vervolgens nuttig gebruiken om bijvoorbeeld eens goed uit te slapen! Voor de vroege vogels onder ons die liever wat nuttiger bezig zijn heb ik ook een voorstel:

39


Jongverkenners

neem 400 gr zuiver amandelpoeder, 300 gr poedersuiker en 2 eiwitten, en meng met een keukenrobot of gewoon met de hand onder mekaar. En tadaaaaa je hebt gewoon keiveel marsepein. Goed plan nietwaar?

Lekker met chocolade btw

Vrijdag 2 juni 19u-21u

Ja kijk de foto zegt wel genoeg denk ik. Trek allemaal jullie smoking aan, steek al wat azen in je mouwen en oefen die pokerface alvast! Ik zorg voor spiekbriefjes, de kas voor een paar drankjes die passen bij mannen van jullie klasse en dan moeten jullie maar zorgen voor de sfeer heeee!

40


Jongverkenners

Vrijdag 9 juni 18u-22u Goed nieuws voor de mama en de papa! Dubbel goed nieuws zelf! Het is vandaag namelijk tijd voor onze jaarlijkse Croque-en

inschrijfavond! Vandaag dus geen stress om het eten op tijd op tafel te krijgen! Ook de afwas nemen wij deze avond over! Joepie! Je kan je ook inschrijven voor het kamp! De mama en papa kunnen vanaf dan dus zeker zijn van twee weekjes rust in de zomer. Fantastisch nietwaar? Ik ben er dan ook zeker van dat jullie massaal aanwezig zullen zijn!

Vrijdag 16 juni 18u-20u Pakt allemaal een vleesje mee, dan zorgen wij voor stokbrood, saus en een beetje groetjes. Tijd voor een BBQ’ken!

ZATERDAG 24 juni heel vroeg – een uur of 18 Tijd voor onze jaarlijkse uitstap naar de zee! De info staat wel ergens in deze windroos!

Zo dit was het dan, de voorlaatste windroos van dit jaar! Enkel de kampwindroos komt er nu nog aan. Hopelijk zijn jullie weer even talrijk en enthousiast aanwezig deze maand!

Vele kusjes van jullie liefhebbende leiding Branko en Mirko

41


Gidsen Dag liefste gidsen, hier speciaal voor jullie is alweer een mooie editie van onze windroos. Ik ben moe en wil nappen, maar toch doe ik dit speciaal voor jullie. Indien jullie deze arme jongen willen steunen, kan je altijd een donatie storten op de rekening BE20 3630 6691 2256. Dank u voor uw medeleven. Nu volgt hetgene waarop jullie allemaal gewacht hebben, het overzicht van de superleuke activiteiten die jullie superleuke leiding voor jullie gepland heeft ď Š. 14 mei Vandaag komen we te weten wie van jullie de wereld gaan overheersen en wie het onderspit zal moeten delven. Vriendschappen zullen stranden en levens zullen verwoest worden. Niets zal nog zijn zoals het was. We gaan risken. 20 mei: Italiaanse avond Vandaag wordt jullie leiding helaas afgemat. Dit betekent dus ook dat er geen vergadering is vandaag ď Œ. Jullie zijn wel allemaal welkom om te komen eten en toe te kijken hoe onze (Samuel waarschijnlijk niet, want komt Samuel ooit helpen??) ziel ons lichaam verlaat, nadat de zoveelste persoon geen alsjeblieft of dank u zegt. 27 mei Alweer geen scouts, balen. Hier is een mooie foto om je te troosten.

42


Gidsen 2 juni (19u-21u) Filmavond hoera, hopelijk kiezen jullie deze keer wel een leuke film. Indien jullie dit niet doen, verlaat ik jullie en ga ik leuke dingen doen, zoals in de quick zitten en mijn gevoelens wegeten. Luister ook niet naar de filmsuggesties van Jo, want zij zal er weer alles aan doen om niet de film te hoeven kijken die ik wil kijken. Dank bij voorbaat, liefste minions. 9 juni: Croque avond Vandaag moet jullie leiding alweer doodgaan. Heb jij zin in een lekkere croque, die door jouw arme leiding, die in een veel te warme keuken staan en bezwijken onder de stress dat dit hele gebeuren met zich meebrengt, wordt gemaakt? Dan is vandaag jouw dag yay. Neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee. Vergeet ook niet dat de kampinschrijvingen dan plaatsvinden dus als je meewilt op kamp, zou ik eens langskomen xo (meer info bij algemeen) 16 juni (18u30-21u) Heb je altijd al willen weten wat Isabel zoal eet? Dan is het vandaag jouw kans om hierachter te komen. Vandaag gaan we allemaal samen kijken naar Isabel die eet, joepie. Jullie mogen allemaal iets meebrengen, maar dat zullen we nog bespreken (zodat niet iedereen hetzelfde meebrengt, want Isabel heeft graag variatie in haar voeding). 24 juni: Zee Jullie arme leiding is nu nog volop aan het leren en heeft geen zin om jullie vrolijkheid te ervaren. Dus wij komen niet mee met jullie naar de zee. We gaan zoeken naar hulpleiding en brengen jullie dan wel op de hoogte van hoewatwaarwanneerwie.

43


Gidsen 5 juli Kamp is in zicht dus vandaag gaan jullie de patrouillekoffers vullen met alles wat nodig is op kamp. Met hoe meer we zijn, hoe sneller het gedaan is en hoe sneller iedereen terug zijn leuke leven kan gaan leiden en genieten van de zon (die er dan hopelijk is). Wie er niet is komt in ons burnbook, naast Robin zijn ex en zal een verrassing krijgen op kamp hihi xxx

VEEEL KUSJES EN LEKJES VAN JULLIE ALLERLIEFSTE LEIDING XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

44


Verkenners Zondag 14 mei: Geen scouts 14 mei is de 134ste dag van het jaar (135ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 231 dagen tot het einde van het jaar. 1643 - Lodewijk XIV wordt koning van Frankrijk. 1796 - Eerste vaccinaties tegen pokken door Edward Jenner. 2008 - De Belgische toptennisster Justine Henin maakt bekend te stoppen met tennis. Zij won 41 toernooien. (voor de rest is er niet zo heel veel spannends gebeurt in de wereld op 14 mei, dus maak daar maar verandering in)

Zondag 21 mei: Geen scouts Om de spaghetti en al dat lekker Italiaans eten rustig te verteren, is er geen scouts vandaag. Geniet er van en doe iets leuk op deze 130ste dag van het jaar! Herdenkt Annie M. G. Smith. Of feest! Op de geboorte van Nortorious B.I.G. , Gotye, Cavendisch, Rousseau of Sacharov. Vrijdag 26 mei: 19u tot 21u aan de lokalen SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE SURPRISE

45


Verkenners Vrijdag 2 juni: van 19u tot 21u aan de lokalen

46


Verkenners Vrijdag 9 juni: Vanaf 19u aan de lokalen Vandaag is er geen scoutsvergadering maar wij verwachten jullie wel allemaal. Net zoals wij jullie allemaal op kamp verwachten, want vandaag kan je je komen inschrijven voor het kamp - met croque

monsieur en al. Dus pak je mama ĂŠn papa mee en kom iets eten en schrijf je in voor het kamp tegelijkertijd.

Vrijdag 16 juni: van 19 u tot 21u aan de lokalen TRAINING VOOR VOLGENDE WEEK !

47


Verkenners Zaterdag 24 en zondag 25 juni: Naar goede gewoonte wordt het laatste weekend voor de grote vakantie een heus scoutsweekend. Zaterdag, olee olee, gaan we met z’n allen naar zee/Blankenbergen (zie foto). En zondag wordt er gevoetbald in een groots voetbaltoernooi met alle voetbalsterren van Vilvoorde, waar volgens mij ongetwijfeld wel enkele van jullie bij horen. Dus als jullie je geroepen voelen en denken dit aan te kunnen, twijfel dan vooral niet en schrijf je in!

Geniet van jullie vakantie! xoxo, Jullie liefste leiding

48


Jin Hallo jinners, jin-mensen, jintisten, jinthousiastellingen... Er is mij verteld geweest dat na april mei komt en daarna juni. Dus bij dezen de windroos voor mei en juni. Er zijn een heleboel evenementen deze windroos dus jullie zullen jullie zeker niet vervelen. Opgelet: in juni is het vergadering op vrijdag omwille van de examens.

Zondag 14 mei: 14u-18u a.d. lokalen Volgend jaar krijgen jullie waarschijnlijk allemaal toestemming om in de leiding te gaan (als jullie heel braaf zijn dit jaar). Om jullie op dit privilege voor te bereiden mogen jullie deze zondag al eens leiding geven aan een tak. Jullie bereiden zelf een vergadering voor en communiceren naar de normale leiding van die tak wat jullie gaan doen. De normale leiding zal jullie helpen tijdens de vergadering, maar de organisatie doen jullie. Als jullie vragen hebben kunnen jullie die altijd stellen aan jullie topleiding ;) Wij zullen jullie nog laten weten via facebook aan welke tak jullie leiding zullen geven. Laat ook iets weten als je niet kan komen!

Zaterdag 20 mei E 'ancora una volta la notte italiana. Ciò significa che il sole non si riunisce in quanto il tubo è ancora a letto dopo tutto quello che ripulire la notte precedente. Maggiori informazioni in generale. PS: Google translate is kei handig ;)

49


Jin Zondag 28 mei Geen vergadering. Jullie kunnen deze tijd gebruiken om eens goed te studeren voor de examens. Joepie examens! Dat is bijna even leuk als vakantie ;) Alle vergaderingen in juni zijn op vrijdagavond, zodat jullie nog genoeg tijd hebben om te studeren. Als jullie alle studeerpauzes van de hele week opsparen denk ik eigenlijk wel dat jullie genoeg tijd hebben om even naar de scouts te komen.

Vrijdag 2 juni 19u-21u a.d. lokalen Vandaag doen we een barbecue. Weten jullie wat dit is? Ja? OkĂŠ dan. Niet vergeten wat barbecuevlees mee te nemen. Groentjes enzo regelt de leiding wel. Bwek groentjes! Maar bon, er zullen groentjes zijn.

Vrijdag 9 juni Het zijn de inschrijvingen voor op kamp vanavond, maar dat is niet zo belangrijk. Het beste van vanavond is dat er croques zijn. Zoals jullie weten maakt de scouts de beste croque van heel de wereld. Van overal komen ze hier naartoe om dit culinair wonder te mogen ervaren. Niet te missen dus. Meer info onder algemeen.

50


Jin Vrijdag 16 juni 19u-21u a.d. lokalen Het is tijd voor jullie theorie-examen ‘leiding geven bij de scouts’. Zoals jullie weten verwachten wij dat de cursus gekend is tot en met pagina 1083 met appendix A tot L erbij natuurlijk. Het eindresultaat wordt naar beneden afgerond. Het examen is gesloten boek. Gsm’s, smartphones, smartwatches, smartglasses en smartpennen zijn niet toegestaan. In geval van ziekte een doktersbriefje afgeven op het secretariaat, anders bent u ongewettigd afwezig. Neem allemaal een balpen en wat gezond verstand mee. jk

Zaterdag 24 juni: station van Vilvoorde Zon, zee, strand en een café, wat moet een mens nog meer? We gaan op uitstap naar de zee. Voor diegenen die bang zijn van water en/of zand: deze uitstap is zeker iets voor jullie! Het is immers niet verplicht om effectief naar het strand te gaan. Zelfs bij slecht weer zullen we wel iets vinden om te doen . Meer info vinden jullie waarschijnlijk ergens onder algemeen.

51


Jin Zondag 25 juni: park Poot Vandaag organiseert de scouts een voetbaltoernooike. Als jullie zelf willen meespelen of jullie kennen iemand die wilt meespelen moeten jullie dit zeker laten weten. Iedereen is welkom. Er is totaal geen voetbalervaring vereist. Jullie mogen ook gewoon komen supporteren of iets komen eten en drinken. Meer info onder algemeen.

Dat was het dan voor deze windroos, niet vergeten dat het binnenkort buitenlands kamp is. De volgende windroos zal de kampwindroos zijn en daarna is het gedaan met dit scoutsjaar ď Œ.

Groetjes van de leidingsploeg

- A, B en C

52


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos mei - juni 2017  

Windroos mei - juni 2017  

Advertisement