__MAIN_TEXT__

Page 1

mei – juni 2014

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260 – paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be Rek. nr: BE95 9799 5759 9058


10-05-2014

1

En van 17u tot 22u

Eten van 12u tot 15u

Italiaanse sfeer muziek.

NIEUWE LOCATIE: CC Bolwerk Vilvoorde

Pasta met spekjes & champignons in een heerlijke roomsaus... Spaghetti Zalm Pasta met gerookte zalm in een lichte roomsaus op smaak gebracht met zongedroogde tomaten...

Spaghetti Boscaiola

De gekende overheerlijke pasta met tomatensaus...

Spaghetti Bolognaise

Italiaanse Avond

Iedereen van harte Welkom

Scouts & Gidsen Vilvoorde

www.scoutsengidsenvilvoorde.be


Inhoud

Voorwoord………………………………………………………………………………….p3 Kapoenen………………………………………………….…………………………p8-10 Welpen……………………………………………………………………………….p11-13 Akabe…………………………………………………………….…………………..p14-17 Algemeen…………………………………………………………………….…….p18-21 Kalender………………………………………………………………………………….p22 Info leiding………………………………………………………………………..p23-25 Spelletjes…………………………………………………………………………………p26 Verjaardagen……………………………………………………………………………p27 Jonggidsen…………………………………………………………………………p28-30 Jongverkenners……………………………………………………….…………p31-36 Gidsen……………………………………………………………………………..…p37-39 Verkenners…………………………………………………………………………p40-45

2


Voorwoord

Beste ouders en leden, 8 maanden voorbij, nog 2 te gaan. Wel twee maanden waarin er heel wat op het programma staat. Lees deze windroos dus zeker goed door en schrijf alle belangrijke data in je agenda. Zo zijn we ondertussen volop bezig met de laatste regelingen voor de Italiaanse Avond. Hopelijk mogen we jullie daar verwachten voor een heerlijke spaghetti en een goed glas wijn. Nadien zullen de laatste vergaderingen op zondag doorgaan met hopelijk eens schitterend weer voor waterspelletjes. Vanaf eind mei zullen de vergaderingen voor de meeste takken op vrijdag doorgaan omdat de meeste leiding dan begint aan de examenreeks. Veel succes ook aan alle leden met proefwerken en examens! In juni starten we met de voorbereidingen voor het kamp. Het kampterrein en de omgeving zijn alvast veelbelovend. Jullie kunnen je vanaf 13 juni inschrijven voor het kamp en komen vanaf dan alles te weten in de kampwindroos. Kom eens langs in de lokalen om een lekkere croque te eten en een praatje te maken met je leiding. Eind juni is de jaarlijkse uitstap naar de zee gepland. De dag erna vindt het voetbaltoernooike plaats. Meer info over de zee en het toernooi vind je bij algemeen. Voor de grote takken start het kamp al een beetje op 2 juli, want dan zullen zij hun patrouillekoffers vullen met potten en pannen en zullen ze hun belangrijkste aankopen al doen. Meer info vind je in de kampwindroos. Hopelijk worden de komende maanden even tof of zelfs toffer dan de rest van het scoutsjaar! We hopen jullie allemaal te mogen zien op ĂŠĂŠn van onze evenementen of natuurlijk op zondagnamiddag/ vrijdagavond! Een stevige linker, De groepsleiding

3


! t e g r o f Don’t g a d k e o Bez s u t s u g 10 au Wat? Aankomst kleine takken

BBQ Namiddagactiviteiten met o.a. wandeling, voetbaltoernooike, KUBB-toernooi Waar? Kampterrein in Jamoigne

Meer info volgt in kampwindroos! 4


13 JUNI CROQUE-AVOND INSCHRIJF- EN INFOAVOND SCOUTSKAMP vanaf 18u tot 22u in de scoutslokalen! VOOR SLECHTS:

€4

€5

Croque

Madame*

et

Croque

Monsieur*

Drank aan democratische prijzen! * 2 croques met groentjes, ook croques uit het vuistje verkrijgbaar 5


6


Algemeen ZATERDAG 28 JUNI Heeey iedereeeeeeen Vandaag doen we onze jaarlijkse activiteit waar iedereen telkens naar uitkijkt . We gaan namelijk met heel de scouts naar de ZEE!!!!! JEEEEEEEEEJ!!!!!! Nuttige informatie We komen allemaal samen aan het station Vilvoorde ten laatste om 8u !!!!! Onze trein vertrekt stipt om 8u 18 op spoor 1. Gelieve allemaal op tijd te komen. ’S Avonds komt de trein aan in Vilvoorde om 18u17 op spoor 1. Het kan natuurlijk zijn dat de trein enkele vertragingen oploopt en dat we een paar minuutjes later aankomen. Meebrengen  10 euro ( af te geven aan je eigen leiding)  lunchpakket  speelgoed om in het zand te spelen (zorg dat je alles kan dragen!!!)  zonnecrème  regenjas (indien slecht weer)  Goed humeur -

7


Kapoenen Liefste kapoenen, Het zijn alweer de laatste 2 scoutsmaanden van het jaar, maar geen nood! We gaan weer allemaal leuke dingen doen  10 mei 2014 (dit is een zaterdag!) Het is vandaag Italiaanse avond op de scouts, wij hopen dan ook dat jullie allemaal van onze superlekkere spaghetti komen eten! Meer info vinden jullie bij ‘Algemeen’.

11 mei 2014 Doordat het gisteren Italiaanse avond was en de leiding nogal moe is van het hele weekend te werken gaan zij nu eens lekker uitslapen en een luie zondag beleven! Tijd voor jullie om wat huiswerk te maken, buiten te spelen, eens bij de oma en opa langs te gaan.. 18 mei 2014 – 14h tot 17h aan de lokalen Waar komen jullie toch vandaan, waar de smurfenhuisjes staan. Hebben jullie ook een eigen taal, ja die smurfen wij allemaal. Doen jullie iets wat wij niet durven, ja want wij zijn echte smurfen. Dit is een lied met een leuk refrein, jullie zijn groot en wij zijn klein. Vandaag spelen we het grote smurfenspel! !!! Omdat we toch met veel eerstejaars kapoenen zitten nodigen we op deze zondag 18 mei, de ouders graag uit na de vergadering om 17h voor een klein info-moment over het kamp. We laten jullie wat foto’s zien, tonen een kleine planning en leggen uit hoe het allemaal in mekaar zit, zo weten jullie dat ook en kunnen jullie (hopelijk) jullie kapoen met een gerust hart mee op kamp sturen!

8


Kapoenen 25 mei 2014 Vandaag is het de laatste zondag van de maand en dus geen scouts, jullie ouders (net als al jullie leiding buiten Laura (YES!)) moeten ook gaan stemmen vandaag SPANNEND! 30 mei 2014 (let op dit is een vrijdag!) – 19h tot 21h aan de lokalen Omdat de meeste leiding met examens zit gaan we vandaag een avondspel spelen. Wat dat is nog een verrassing! Kleed jullie wel goed aan want ’s avonds kan het koud worden! 6 juni 2014 (let op dit is een vrijdag!) – 18h tot 21h aan de lokalen Omdat het onze laatste vergadering samen is gaan we nog eens gezellig samen aan tafel zitten en barbecueën! Breng allemaal jullie eigen stukje vlees mee, de leiding zorgt voor de gezonde groentjes, lekkere sausjes en een heerlijk dessert! Laat ook even weten op kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be of je zou komen, zo weten wij voor hoeveel kapoenen we nog eten moeten voorzien! 13 juni 2014 (let op dit is een vrijdag!) – in de lokalen Vanavond is het croque-avond, deze avond kunnen jullie ouders je komen inschrijven voor het superleuke kamp van 10 tot 16 augustus! Wij hopen dat jullie talrijk meekomen  Ook ontdekken jullie deze avond wat ons kampthema zal worden! Na de inschrijving kunnen jullie genieten van een lekkere croque. Meer info vinden jullie bij ‘Algemeen’. 22 juni 2014 De leiding heeft het nogal druk met hun examens, hun werk en Laura studeert zelfs af dit weekend daarom hebben we beslist dit weekend geen scouts te doen. We halen dit volgende zaterdag zeker dubbel en dik in!!

9


Kapoenen 28 juni 2014 (let op dit is een zaterdag) – Blankenberge Wij gaan naar de zee! We spreken ’s ochtends samen af aan het station van Vilvoorde en daar kunnen jullie ouders je ’s avonds weer komen halen (meer info vinden jullie weer maar eens bij ‘Algemeen’). Wij hopen dat het zonnetje zal schijnen zodat we op het strand kunnen spelen en een duikje kunnen nemen in de zee! Vergeet zeker je bikini/badpak/zwembroek, handdoek, lunchpakket niet! Een schepje of emmertje om kastelen te bouwen is ook altijd leuk, maar maak je rugzak niet te zwaar want je moet hem zelf kunnen dragen! 29 juni 2014 Vandaag is het ons jaarlijks voetbaltoernooike! Dit zal doorgaan in het park Poot, jullie kunnen ook allemaal ijsjes komen eten  Meer info bij ‘Algemeen’. Zo dit was het dan weer kapoenen, hierna komt het kamp (de leiding heeft er zoveel zin in!!). Dikke kusjes en tot volgende zondag! Lize, Arno,

10

Matthias en Laura !


Welpen Hallo daar, Met het welpenweekend en nog enkele vergaderingen achter de rug, zijn we helemaal klaar voor een nieuwe windroos vol activiteiten. We hopen dat jullie dat ook zijn! Er staan jullie komende maanden enkele grootse dingen te wachten, waaronder de verdeling in nesten, de croque-avond, de jaarlijkse uitstap naar de zee en het voetbaltoernooike. We hopen dat jullie allemaal talrijk aanwezig zullen zijn!

- zaterdag 10 mei Vandaag zijn jullie allemaal welkom om met jullie ouders, grootouders, vrienden, … te komen eten op de Italiaanse avond. Jullie zijn welkom in CC Bolwerk. Meer info vinden jullie bij algemeen.

- zondag 11 mei Vandaag mag de leiding uitrusten van het harde werk op de Italiaanse avond en is er dus geen vergadering.

- zondag 18 mei, van 14u tot 17u Deze zondag mogen jullie je van je beste kant tonen tijdens de laddercompetitie! Misschien is er zelfs een prijs weggelegd voor diegenen die het hoogst eindigen ;)

- zondag 25 mei, van 14u tot 17u Jullie weten wat laatste zondag betekent, maar… Dat mogen jullie voor één keer vergeten, want vandaag is het toch vergadering! We gaan profiteren van het feit dat we de lokalen voor ons alleen hebben en gaan een spel spelen waarbij het hele gebouw gebruikt wordt 

11


Welpen - vrijdag 30 mei, van 19u tot 21u Vanavond doen we een tocht door het (redelijk) donker, meer gaan we nog niet verklappen.

- vrijdag 6 juni, van 19u tot 21u Vanavond moeten jullie met een lege maag naar de vergadering komen, want we gaan de traditionele scout in ons naar boven brengen tijdens de Woudloperskeuken! - vrijdag 13 juni Vandaag geen vergadering, maar wel croque-avond, waarbij jullie je ook kunnen inschrijven voor kamp. Allen daarheen!

- vrijdag 20 juni, van 19u tot 21u Het is tijd voor hetgene waar veel van jullie al naar gevraagd hebben: we gaan jullie opdelen in nesten met een groot spel, ter voorbereiding van het kamp. Zeker komen als je kan!

- zaterdag 28 juni Het is weer tijd voor de jaarlijkse, lang naar uitgekeken uitstap naar de zee! Meer informatie vind je elders in de windroos, maar wat wij al kunnen zeggen is dat het superleuk zal worden!

12


Welpen

- zondag 29 juni Tradities zijn er om in ere te houden, daarom zijn jullie allemaal ook dit jaar weer welkom op het voetbaltoernooike in Park Poot.

Groetjes,

jullie leiding!

13


AKABE Heeeeeey allemaal! Het is weer tijd voor 2 nieuwe maanden, de laatste twee van dit jaar. Maar niet getreurd, want we gaan weer een heleboel leuke dingen doen  Hopelijk zijn jullie ondertussen al een beetje uitgerust van ons keicool weekend, zodat we er met veel energie kunnen invliegen!

Zaterdag 10/05/2014 Hmm, wat ruik ik daar? Is misschien de superlekkere spaghetti van onze jaarlijkse Italiaanse Eetdag? Ja, dat is het inderdaad! Jullie komen toch ook meesmullen? Je kan meer informatie vinden in deze windroos onder ‘Algemeen’. Omdat de leiding een heel weekend bezig zal zijn met koken, opdienen, afruimen, opruimen, … is er dit weekend geen vergadering op zondag.

Zondag 18/05/2014 Het is mei, dus dan zou het toch al een beetje warm en mooi weer moeten zijn, hé! En wat kan je beter doen op een zonnige dag dan waterspelletjes? Bereid jullie al maar voor om elkaar nat te maken  Het kan handig zijn als jullie een handdoek (en eventueel droge kleren) meenemen. Wij kijken er al naar uit! Dit is tevens de laatste keer dat we op zondag vergadering zullen houden. Opgelet, de vergaderingen op vrijdagavond gaan door van 19u tot 21u.

14


AKABE Vrijdag 23/05/2014, 19u-21u Vanaf nu moeten wij weer eens een beetje studeren voor onze examens die eraan komen, dus worden de vergaderingen op vrijdagavond gehouden. En deze vrijdag gaan we lekker bbq’en. De leiding zal voor brood en groentjes zorgen, het enige wat jullie moeten doen is een vleesje meenemen voor op de bbq. En dan kunnen wij daar op ons gemakje van genieten 

Vrijdag 30/05/2014, 19u-21u Jullie zien het al, het is de laatste vrijdag van de maand mei. En dat betekent dus geen vergadering  Maar volgende week zijn we er weer! Geniet van jullie weekend! Vrijdag 06/06/2014, 19u-21u Weten jullie waar ik zin in heb? Nee? Awel, in gezelschapspelletjes! Ideaal voor op een vrijdagavond, al zeg ik het zelf  Ik heb er thuis kasten vol van, en ik denk jullie ook wel. Of niet soms? Ik stel voor dat jullie er 1 of twee meenemen en dan doet de leiding dat ook en dan hebben we zeker genoeg keuze.

15


AKABE

Vrijdag 13/06/2014 Jaja, augustus komt dichterbij, en dat betekent… KAMP! Vanavond kunnen jullie ouders jullie komen inschrijven voor het kamp waar we al het hele jaar naar uit kijken. En terwijl kunnen jullie een lekkere croque monsieur komen eten, is dat geen goede regeling? Meer info kan je elders in deze windroos vinden, onder ‘Algemeen’. Vrijdag 20/06/2014, 19u-21u Het is al veel te lang geleden dat we nog iets echt heel actief gedaan hebben, vind ik. Dan doen we dat vandaag, hé. Na een hele week op de schoolbanken zitten, gaan wij ons op deze vrijdagavond eens goed laten gaan. Geen enkel excuus om lui te zijn! Zaterdag 28/06/2014 We gaan met de hele scouts aan Frank Deboosere vragen dat het vandaag mooi weer wordt, want we gaan op uitstap naar de zee! Samen met alle andere takken springen we zoals elk jaar op de trein, om er in Oostende terug af te stappen en ons eens goed te laten gaan aan het strand. Wat heb je allemaal nodig voor een dagje aan het strand? Een handdoek, zonnecrème (we willen niet verbranden), een lunchpakket en drankje(s) en je goed humeur  En nog iets anders, als ik het vergeten ben en je vindt dat het echt belangrijk is. We vertrekken aan het station van Vilvoorde, aan de voorkant. Het precies uur en de prijs zullen later nog meegedeeld worden en kan je waarschijnlijk ook ergens in deze windroos vinden onder ‘Algemeen’.

Zo dat was het dan! Dit was het einde van de normale vergaderingen, maar nog niet van het Scoutsjaar natuurlijk. In augustus gaan we op kamp, maar daarover

16


AKABE kan je alles terugvinden in de kampwindroos die jullie in de loop van juni zullen krijgen. Voor deze 2 laatste maanden geldt nog steeds dat wij het als leiding heel leuk vinden als er op voorhand een seintje wordt gegeven als je niet aanwezig kan zijn. Dit is makkelijker voor ons, want een vergadering voor 2 is anders dan eentje voor 4. Wij doen soms ook aankopen en ook dan is het fijn als we weten hoeveel leden we kunnen verwachten. Bedankt! Tot vrijdag/zaterdag/zondag! Groetjes van jullie leiding, Chelsey Paulien

Sofie

17


Algemeen

Dassen en kentekens Elke eerste zondag van de maand bij Sofie Op voorhand bestellen is niet nodig!

Er zijn ook terug tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten).

18


Algemeen

Kentekens & uniformen

1 Tak-kenteken 2 Groepslintje 3 Jaarkenteken 4 Das 5 Vlaamse leeuw 6 Internationaal scouts- of gidsenteken 7 Belgische vlag 8 Beloftekenteken (kabouters(s), wolfje(s) of jonggiverbelofte) Voor meer info: kijk op www.scoutsengidsenvlaanderen.be

19


Algemeen

! OPROEP ! Alle gele papiertjes van SON mogen binnen gebracht worden bij Ellen Janssens. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

20


VOLLEDIG UNIFORM - Hemd - Groene broek/rok/short - Das

VERPLICHT OP ELKE SCOUTSACTIVITEIT!!! Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Bij

in Mechelen, Adegemstraat 102

Of in een Hopper-winkel op de volgende adressen: - Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen - De Vilanderstraat 6A, 9300 Aalst - Lange Violettestraat 33, 9000 Gent - Dorpsstraat 13, 3500 Hasselt - Diestsevest 92A, 3000 Leuven - Zandbergstraat 80, 8530 Harelbeke

21


Kalender

Agenda 2013-2014

10 mei: Italiaanse avond 13 juni: Croque- en inschrijvingsavond kamp 28 juni: uitstap zee 29 juni: voetbaltoernooike 1 augustus: bagage binnenbrengen 2 augustus: vertrek voorwacht 5 augustus: vertrek grote takken 10 augustus: bezoekdag + aankomst kleine takken 16 augustus: terugkomst kamp 29-31 augustus: herfstontmoeting leiding 7 september: laatste vergadering takken 14 september: overgang

22


Contactgegevens kapoenen@scoutengidsenvilvoorde.be Lize Geeraerts Hardnekkige arazari Arno Jacobs Speelse spiesbok Matthias Simoens Goedwillige steenarend Laura Molinari Elegante stokstaart

lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 arnojacobs123@hotmail.com 0471/73 46 40 matthias.simoens@gmail.com 0488/05.98.71 laura.molinari@skynet.be 0478/79.92.40 welpen@scoutengidsenvilvoorde.be

Iris Vanherck Waardevolle strandloper Thomas De Heneau Opgewekte barry Lo誰ke Jacobs Guitige dingo Dieter Holvoet Ibis

vanherck.iris@belgacom.net 0476/79.66.80 thomasdehenau@skynet.be 0498/20.74.00 loike@hotmail.be 0473/38.98.21 dieter.holvoet@gmail.com 0498/24.85.75 akabe@scoutengidsenvilvoorde.be

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel Chelsey Bettens Intense Oestiti Paulien Geeraerts Parmantig Sikahert

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13 bettenschelsey@hotmail.com 0492/70 57 43 paulientje-geeraerts@hotmail.com 0479/05 21 96

23


Contactgegevens jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be Gwen De Sweemer Prikkelende aap Jessica Vandeperre Krachtige eekhoorn Gert Van der Brempt Argeloze spoorkoekoek Johannes Mevis Onbevreesde kwikstaart

gwen.de.sweemer@gmail.com 0488/42.38.60 jessica_vandeperre@hotmail.com 0494/73 99 09 gert-van-der-brempt@hotmail.com 0494/15 82 32 johannes_mevis@hotmail.com 0498/13.31.45 jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Tom Bossuyt Eigenzinnige arend Lisa Vanhaelen Heftige streepmuis Lauren Adriaenssens Onbezonnen griend Arno Adam Beheerste zeehond Lennert Maenen Steltral

pohjola666@gmail.com 0471/38 00 35 lisakeee_vh@hotmail.com 0470/89 86 86 lauren.a3@hotmail.com 0473/67 03 99 arno.adam9@gmail.com lennertmaenen@hotmail.com 0499/47.13.76 gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw Samuel Vermote Enthousiast schaap

fienebie@hotmail.com 0471/21.39.50 samuelvermote@hotmail.nl 0474/25 14 69 verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 brent.verhasselt@hotmail.com 0471/73.46.42

24


Contactgegevens groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be Ellen Janssens Ijverige bergbever Lize Geeraerts Hardnekkige arazari

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 Materiaal en tenten

Ellen Janssens Ijverige bergbever Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Tom Bossuyt Eigenzinnige arend

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 pohjola666@gmail.com 0471/38 00 35 Dassen en kentekens

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13

25


Spelletjes

26


Verjaardagen Mei

Juni

Victor Van Eename

1

Thibaut Netels

Thomas Gilleman, Sirine Chbib

2

Gert Van der Brempt

Wout Herbosch

3

Wouter Janssens, Arno Saber

4

Elias Van Valckenborgh

5

Caro Vertongen

Emma Cauwenbergh

6

Xander MontĂŠ

7

Manon De Vos

8 9 InĂŠs Schoenmaekers, Noor Holemans, Amber Erbezci

10 11

Blanco Noa

12 13 Dora Geeraerts

Cas Holemans

14 15 16 17

Lize Janssens, Luna Goossens

18 19 20 21

Sarah Goosens

22 23

Noa Haesaert, Giorgio De Ryck

24

Iris Vanherck

25 26 27 28 Jo Bossuyt

29 30 31

27

Alexandre Dazard


Jonggidsen Hey lieve jonggidsjes!! alweer 2 maanden zijn voorbij gevlogen, maar niet getreurd er zijn er nog 2 over! :) En geloof ons maar, dat zullen zeker geen saaie maanden worden, hiphoi ! 11 mei Om de spaghetti en al dat lekker Italiaans eten rustig te verteren, is er geen scouts vandaag. Geniet er van en doe iets leuk op deze 131ste dag van het jaar! Vier Jaap Kwak of Birdy of deze knappe man zijn 70ste verjaardag: Miruts Yifter, Ethiopische atleet.

ZATERDAG 18 mei (13:30 – 18:30 aan de lokalen) Jawel, jawel, vandaag IKEASPEL! Dan komt het er toch nog van, ons groot spel in de Ikea. En zorg maar dat je er bent want anders zal het voor volgend jaar zijn. Laat iets weten of je er bij zal zijn en deel zal nemen aan dit magistraal gebeuren (0494739909). En vergeet zeker niet om jullie uniform NIET aan te doen, en ja, dat is een bevel! :) en het is ZATERDAG, niet zondag.

Zondag 25 mei (13:45 – 18:00 aan het station van Vilvoorde) 25 mei, dan mogen jullie normaal uitslapen en de hele dag in jullie bed blijven liggen of andere dingen doen, maar vandaag niet! Op deze laatste zondag van mei trekken we naar Brussel om daar de ondergrondse stad te gaan verkennen door middel van een spel in de metro. Net hetzelfde als vorige week hebben wij graag dat je laat weten of je er bij zal zijn zodat wij ons mentaal al kunnen voorbereiden op wie we vandaag zullen moeten missen. (Jullie moeten geen geld meenemen voor trein of metro)

28


Jonggidsen Zondag 1 juni (14:00 – 18:00 met de fiets aan de lokalen) Vandaag gaan we iets geweldig, fantastisch, groots doen, iets wat jullie nog nooit eerder hebben gedaan; maar vandaag zal daar verandering in komen, vandaag, op deze eerste dag van juni, zal het gebeuren, een ervaring die jullie eeuwig bij zal blijven en waar jullie nog lang wijs van zullen zijn. Willen jullie groeien in je innere zelf? Willen jullie iets beleven zoals nooit te voren? Kom dan en wij zullen jullie iets onwaarschijnlijks, onvergetelijks bijbrengen.

vrijdag 6 juni ( 17:00-20:00 aan de lokalen, en als het leuk is mogen jullie van ons altijd wat langer blijven ) Het is weer juni, examens, leren en studeren en dan doen we het naar goede gewoonte op zondag. Maar juni is niet alleen leren of studeren, juni is ook het goede weer, de vriendschap en de vreugde, dus dat gaan wij vandaag allemaal samen vieren met een gezellige bbq. Breng iets lekker meer en ...

Vrijdag 13 juni Vandaag is er geen scoutsvergadering maar wij verwachten jullie wel allemaal. Net zoals wij jullie allemaal op kamp verwachten, want vandaag kan je je komen inschrijven voor het kamp - met croque monsieur en al. Dus pak je mama ĂŠn papa mee en kom iets eten en schrijf je tegelijk ook in voor het kamp!

29


Jonggidsen Vrijdag 20 juni Trek je mooiste kleren of kleedje aan en kom in de spotlight staan want vanavond houden we een glamoureuze fotoshoot. Zorg dat jullie in grote getale aanwezig zijn want met hoe meer we zijn, hoe leuker de foto's!

Zaterdag 28 – zondag 29 juni Naar goede gewoonte wordt het laatste weekend voor de grote vakantie een heus scoutsweekend. Zaterdag, olee olee, gaan we met z’n allen naar zee/Blankenbergen (zie foto). En zondag wordt er gevoetbald in een groots voetbaltoernooi met alle voetbalsterren van Vilvoorde, waar volgens mij ongetwijfeld wel enkele van jullie bij horen. Dus als jullie je geroepen voelen en denken dit aan te kunnen, twijfel dan vooral niet en schrijf je in!

Ziezo dit was het weer eens, de laatste windroos. (Snif snif) We hopen jullie veel te zien deze laatste twee maanden, en daarna natuurlijk ook op kamp he meisjes !! En je weet het he, als je stout bent, zaagt of niet komt, krijg je houtduif als totem, moehahahaha….

Kusje, Jullie leiding (Johannes, Gert, Gwen en Jessica)

30


Jongverkenners Hallo daar JV’s! Het jaar zit er bijna op. Mei is al bezig en juni volgt snel (spoiler alert: examens!). Daarna zien we ons een tijdje niet, maar we maken dat allemaal goed op kamp. Let vooral op de culinaire dimensie in dit windroosartikel! We vermelden hier even kort dat de Scouts de rode flapjes van Joyvalle-melk verzamelt. Daarmee kunnen we gratis melk aankopen voor op kamp. Mensen die wel melk lusten hebben daar dan voordeel aan. Rode flapjes mag je altijd aan iemand van de leiding geven. Genoeg over melk, flapjes, kamp en examens. Hier met die planning!

Zaterdag 10 mei 2014 Italiaanse Avond van de Scouts! Allemaal komen eten, want het zal lekker zijn. We doen toch ons best. Opgepast: de locatie is veranderd. Meer informatie over de Italiaanse Avond vinden jullie elders in deze windroos in de categorie “Algemeen�. Niet aanwezig = luid boegeroep. Zondag 11 mei 2014, geen vergadering Geen vergadering vandaag. Jullie leiding is a) aan het uitrusten van de Italiaanse Avond, b) nog aan het opruimen. Wij kunnen jullie helaas niet bezighouden. Vrijdag 16 mei 2014 tot zondag 18 mei 2014: Weekend! Jullie zagen ons al van september de oren van onze kop. Eindelijk is het zover: weekend met de jongverkenners! Waar? Domein De Kluis: Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert

31


Jongverkenners Wanneer? Van vrijdag 16 mei 2014 18:00. Afspraak aan de lokalen, of om 19:00 aan de ingang van de Kluis. Tot zondag 18 mei 2014 14:00. Afhalen in Domein De Kluis. Carpoolen is aangewezen. Wat kost dat? 20 euro per lid, te betalen bij aankomst, “all in” (eten, huur tenten, huur terrein). Wat gaan we doen? Kamperen, zelf leren koken (heel handig voor kamp), ons amuseren, spelletjes spelen, ’s avonds spannende verhalen over dappere dwergenkoningen aan het kampvuur vertellen en veel, veel meer. Bij verdere vragen kunnen jullie de leiding natuurlijk contacteren: onze e-mailadressen en gsmnummers staan in het midden van deze windroos. Zondag 25 mei 2014, geen vergadering Technisch gezien is het de laatste zondag van de maand. Wij zijn jullie ook beu na het weekend (mopje he, mannen). Als dat niet volstaat verzinnen we wel een andere reden waarom het vandaag geen vergadering is. Vrijdag 30 mei 2014, 19u-21u, lokalen Lang hebben jullie niet moeten wachten op jullie volgende vergadering, dus niet klagen alstublieft!  Vanaf vandaag zullen de vergaderingen weer op vrijdagavond plaatsvinden en niet zo lang duren. De reden daarvoor is natuurlijk: de examens, waarvan jullie leiding nu al last heeft. Jullie hopelijk nog niet, dus kom gerust naar de Scouts. Vandaag gaan we iets doen rond een Latijnse term uit de retoriek en kunstgeschiedenis:

Decorum. Dat klinkt ongelooflijk saai, we weten het. Maar als jullie vandaag iets zullen leren, is het wel dat verwachtingen van op voorhand niet altijd blijken te kloppen.

32


Jongverkenners Vrijdag 6 juni 2014, 19-21u, lokalen Het spel dat we vandaag gaan spelen noemen we ongelukkigerwijze het “Ongeluksspel”. We wouden het eigenlijk volgende week op vrijdag de dertiende spelen, maar dan is het al croque-avond. Wanneer de groep iets plant moeten ideeën van takleiding soms verzet worden. Helaas. Zo gaat dat. Wie het lef heeft om zich aan een “ongeluksspel” te wagen, mag vandaag in perfect uniform naar de lokalen komen… Vrijdag 13 juni 2014 Jullie kunnen natuurlijk niet wachten om op kamp te vertrekken. Geen probleem, vandaag beginnen de inschrijvingen aan de lokalen. Beter nog: er zijn ook croques voorzien. Meer informatie over dit concept (de croqueinschrijfavond) is elders in deze windroos te vinden. Bladeren/scrollen maar! Vrijdag 20 juni 2014, 19u-21u, lokalen We hebben ingezien dat dit al onze laatste “particuliere” vergadering van het jaar is! Dat betekent dat we eigenlijk al een beetje afscheid moeten nemen. Hoe kan dat beter dan samen te dineren? Men kan nooit genoeg eten aan de lokalen, precies. Vandaag organiseren wij een barbecue. Jullie nemen zelf jullie stuk vlees mee (of niet, voor de vegetariërs). Wij zorgen voor de nodige gezonde groenten, iets minder gezonde sauzen, borden, bestek en drankjes. Om te voorkomen dat we daar enorm onze broek aan scheuren, vragen wij jullie wel om 2 euro mee te nemen. Dan is er zeker een groot deel terugbetaald.

33


Jongverkenners Overschot gaat in de takkas, die op kamp leeggeroofd wordt in jullie voordeel. Niets te verliezen dus. Zaterdag 28 juni 2014 De barbecue was niet de allerlaatste vergadering, maar wel de allerlaatste met onze tak alleen. Vanaf vandaag zijn alle vergaderingen collectief. Wat er vandaag gaat gebeuren? Dat weten jullie al, maar goed, ik herhaal het nog eens. Zoals elk jaar gaan de Scouts en Gidsen van Vilvoorde vandaag op daguitstap naar de zee. Alle nodige informatie staat ergens anders in deze windroos, in de rubriek “Algemeen”, met mooiere prentjes dan die van ons, hopelijk. Wij weten alleen dat je heel lang op de trein gaat zitten, vroeg gaat moeten opstaan om aan het station af te spreken en zo’n 10 euro zal moeten meenemen (+ extra zakgeld natuurlijk, om je op de dijk te kunnen amuseren met gocarts en weet ik veel). Zondag 29 juni 2014 Vandaag vindt in het Park Poot het voetbaltoernooike plaats. Wie graag voetbalt is welkom. Misschien kunnen we een team met de jongverkenners maken? Vanaf vijf spelers lukt dit. Meer spelers mogen natuurlijk ook, dan kunnen jullie af en toe wisselen en uitrusten (geloof mij, bij warm weer is dat een godsgeschenk). Geïnteresseerden kunnen ons altijd mailen of sms’en. Onze contactgegevens staan in het midden van de windroos. Ergens anders zouden jullie normaal

34


Jongverkenners gezien ook nog een soort affiche voor het voetbaltoernooike op zich moeten vinden. Woensdag 2 juli 2014, 14u, hangar Jullie hebben ons de afgelopen dagen al heel veel gezien. Vandaag nog eens. Bekijk het als “oefenen” voor op kamp, waar we twaalf dagen non-stop op elkaars gezicht zullen moeten zien. Wij kijken er al naar uit!  Vandaag is niet echt een vergadering, maar het is wel belangrijk dat er volk aan de hangar staat om 14u. We gaan namelijk de patrouillekoffers in orde brengen (geen patrouillekoffers = geen eten, want geen kookpotten) en het één en ander aankopen voor op kamp. Zeep, lucifers, toiletpapier, die dingen. Heel fijn als ze aanwezig zijn, heel vervelend als ze ontbreken. Iedereen die nog niet op vakantie is, komt dus beter even langs. Als er genoeg volk is duurt dit niet zo lang en kunnen jullie snel weer naar huis, of ergens anders genieten van het hopelijk goede weer. Het is bijlange niet nodig om vandaag een uniform aan te doen. -Tot zover de vergaderingen van de laatste twee maanden! Wij zien jullie heel, heel graag terug op kamp. Daarover volgt spoedig genoeg meer informatie. Groeten van jullie leiding, Tom Lisa Lauren Lennert Arno

35


Jongverkenners Hier nog een kleurprent van een wit konijn (duurt niet zo lang om in te kleuren):

36


Gidsen

Hey hey Gidsen! Hier de laatste windroos van het jaar (snik snik, jaja). Maar niet getreurd, het wordt nog plezant ;)

Zaterdag 10 mei Allemaal spaghetti komen eten op de Italiaanse avond! Zeker al je vriendjes en familie meebrengen  aangezien de leiding een heel weekend hard moet werken om jullie lekkere spaghetti te bezorgen is het zondag dus geen vergadering.

Zondag 18 mei (14u-18u) Op aanvraag van zij die ons megacool paparazzispel hebben gespeeld gaan we vandaag auto’s wassen! Jawel! CAR WASH! Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig en hebben we genoeg reclame gemaakt want hoe meer auto’s we wassen, hoe meer centjes we verdienen, hoe leuker we deze centjes kunnen spenderen! 

37


Gidsen Zondag 25 mei (14u-18u) Laatste zondag van de maand MAAR aangezien jullie maar niet genoeg kunnen krijgen van water gaan we vandaag met water en verf spelen! Je kent het wel waterballonnen, verftwister,… Wees vandaag dus niet te ijdel en trek niet je beste kleren aan ;) Een handdoek kan ook altijd handig zijn ;)

Zondag 1 juni (14u-18u) Vandaag eerste zondag van de maand MAAR GEEN VERGADERING waaaant…. De examens komen eraaaaaan! Joepieee! Aaargh! Grumble grumble  hopelijk schijnt de zon dan kan je je buiten zetten en iets doen aan die bleke huidjes! Maar focus he, op de boeken! Vrijdag 6 juni (16u-18u) En we kunnen er maar niet genoeg van krijgen! Water Water Water! Hopelijk is de zon niet met vakantie want wij willen graag een zwemmeke placeren! Ideaal om te ontspannen van de eerste examenstress! Indien het toch niet zo goed weer zou zijn zorgen we voor een andere activiteit, zullen we jullie op tijd laten weten!

38


Gidsen Vrijdag 13 juni Naar jaarlijkse gewoonte is het vanavond Croque avond! Ik hoor jullie al denken: ‘Weer eten, dat is niet goed voor mijn lijn!’ Maar ach, laat jullie voor 1 keer nog eens allemaal goed gaan! Ik stel voor een croque-wedstrijdje onder de gidsen? Zondag 22 juni Geen scouts  examens examens examens. Zaterdag 28 juni Jawel! Vandaag gaan we naar de zee! Neem gerust schupjes, harkjes, vormpjes en emmertjes mee om in het zand te spelen! Meer info vinden jullie bij algemeen in de windroos.

Woensdag 2 juli om 14u Patrouillekoffers! Wees talrijk aanwezig dan zijn jullie hier ook weer direct vanaf! 

Voila, voila! Kusjes en lekjes Samuel en Fien

39


Verkenners

Yuu mannen! Jullie goddelijke leiding gaat jullie eens zéér blij maken. Ondanks dat er in de vorige windroos stond dat wij geen vergadering deden op 4/05 is er

tochvergadering. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Zondag 4 mei: Na ons geyolo met al dan geen vergadering te geven op deze stralende dag gaan wij nu eens samen met jullie yolo’en en een evenement van onze goeie vriendjes bij de Chiro bijwonen. Wij gaan namelijk naar Jimping in Melsbroek om daar de Chiro eens gaan te vernederen in de door hen georganiseerde gocartrace. We doen mee in teams die we daar ter plekke maken, maar zo’n gocartrace kost geld, dus we zouden graag hebben dat jullie

allemaal 10euro meenemen om de inkom te betalen en een stevige valhelm om die mietjes van de Chiro ne kopstoot mee te geven onze veiligheid te waarborgen. We spreken hiervoor wel gewoon af om 14uur aan de lokalen vanwaar we met de fiets naar Melsbroek fietsen, het uur dat we terugkomen zal ongeveer rond 18uur zijn, maar dit kan variëren afhankelijk van hoe snel jullie fietsen.

40


Verkenners

Zondag 11 mei: Gisteren allemaal mooi spaghetti komen eten? Allemaal bordje leeggegeten, dessertje opgegeten, niet met die cola gemorst? Allez dan‌ blijf dan maar thuis vandaag, kan jullie leiding eens uitslapen in plaats van onze normale zondag, waarbij we na onze douwtocht direct beginnen met jullie vergadering voor te bereiden. Voor de leden die niet zijn komen eten hebben we nog wel een verrassing, die mogen ons in de namiddag nog verwachten hèhè.

41


Verkenners

Zondag 18 mei: Vandaag verzamelen we eens niet aan de lokalen, maar om 14 uur aan de hangaar voor een “verrassingsvergadering”. Deze zal ook gewoon zoals normaal tot 18 uur duren. Mensen die snel last hebben van blaren bij het sjorren kunnen misschien stoppen met wenen en zich vermannen of uitzonderlijk handschoenen meedoen voor deze “verrassingsvergadering”. Act surprised.

Zondag 25 mei: Speciaal voor jullie schrijf ik dit lied, ween niet omdat je mij vandaag niet ziet. Het is de laatste zondag van de maand, dus houden wij een traditie staand. Het is geen vergadering vandaag, het is geen vergadering vandaag. Het is geen vergadering vanda-a-aaaag, Maar we zien de scouts doodgraag. Mooie liedjes duren niet lang, beste leden, ik ben dan ook bang. Dat het hier bijna gedaan gaat zijn, maar nog één keer het refrein. Het is geen vergadering vandaag, het is geen vergadering vandaag. Het is geen vergadering vanda-a-aaaag, Maar we zien de scouts doodgraag.

42


Verkenners

Vrijdag 30 mei: De examens staan voor de deur, dus spreken we terug af op vrijdagen vanaf vandaag. We spreken om 19uur af aan de hangaar om eens te genieten van een goeie bbq als laatste ontspanning voor het studeren begint. Breng allemaal jullie eigen vleeske en drankske (als iedereen ĂŠĂŠn fles frisdrank of water meeneemt hebben we zeker genoeg*) mee en dan zorgen wij voor wat groentjes. Natuurlijk mag je altijd een bien pastaslaatje of aardappelsalade van de mama meepakken, jullie eigen stoeltje om wat beter te zitten enzovoort mag ook altijd. Wij zorgen ook voor borden en bestek. We zouden wel willen vragen om op voorhand te laten weten of jullie er zijn of niet, zodat wij weten hoeveel groenten we moeten aankopen. Ik herhaal het nog eens aangezien sommige dit wel eens vergeten, het is dus heel belangerijk dat jullie

verwittigen als jullie komen, via facebook, sms of email. De vergadering zal tot 21uur duren en we kijken er al naar uit! *Alcohol is natuurlijk uit den bozen, bij het overtreden van deze regel zal de persoon in kwestie zwaar onder zijn voeten krijgen!

43


Verkenners

Vrijdag 6 Juni: Nu de examens voor de meeste begonnen zijn gaan we jullie hersenen wat laten ontspannen op de scouts door een aantal activiteiten te doen waarbij jullie niet te veel hoeven nadenken (zo kan iedereen ook meedoen). We verwachten jullie dus om 19uur aan de lokalen om tot 21uur met ons te quizzen.

Vrijdag 13 Juni: Vandaag moet de leiding werken  croques maken  en jullie mogen ze opeten  maar tegen een prijsje . Kom eens af, eet een croque, laat ons weten of jullie meegaan op kamp en met welke van jullie vele aandoeningen we rekening moeten houden. Meer info vind je (hopelijk) elders in deze windroos.

44


Verkenners

Vrijdag 20 Juni: Vandaag spreken we in alle rust en geheimzinnigheid af om 18u59 tot 21u01 aan de lokalen. Wees gewaarschuwd dat je als een ander persoon weer thuis zult aankomen. We moeten eens praten beste verkenners‌ praten over het Kamp. Wij zullen enkele geheimen aan jullie vertellen, jullie enkele vragen stellen en proberen aan enkele verzoeken te voldoen. Jullie daarentegen gaan zich hopelijk aan onze regels houden :D. Dus wel je iets meer weten over kampthema, patrouilles, de reden waarom de uil de enige vogel is die de kleur blauw kan waarnemen,‌ kom dan zeker af!

Zaterdag 28 Juni: Breng je schopjes en je glimlach mee, want vandaag trekken we naar de zee! Meer info vind je ook elders in deze windroos.

Zondag 29 Juni: Vandaag is het voetbaltoernooike, wij zouden graag met jullie de traditie die wij een tweede leven hebben gegeven door een verkennersploegske te maken verderzetten. Dus wij willen graag wel een aantal verkennersploegskes maken, deze coachen of zelfs meespelen. We zullen dit in juni eens overleggen en ons dan inschrijven. Meer informatie over het voetbaltoernooike vind je ook elders in deze windroos.

45


! t e g r o f Don’t g a d k e o Bez s u t s u g 10 au Wat? Aankomst kleine takken

BBQ Namiddagactiviteiten met o.a. wandeling, voetbaltoernooike, KUBB-toernooi Waar? Kampterrein in Jamoigne

Meer info volgt in kampwindroos! 46


13 JUNI CROQUE-AVOND INSCHRIJF- EN INFOAVOND SCOUTSKAMP vanaf 18u tot 22u in de scoutslokalen! VOOR SLECHTS:

€4

€5

Croque

Madame*

et

Croque

Monsieur*

Drank aan democratische prijzen! * 2 croques met groentjes, ook croques uit het vuistje verkrijgbaar 47


48


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos mei-juni 2014  

Windroos mei-juni 2014  

Advertisement