__MAIN_TEXT__

Page 1

maart-april 2014

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260 – paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be Rek. nr: 979-9575990-58


Algemeen

Knip de rode actieflapjes uit je Joyvalle pakken en bezorg ze aan je leiding. Per 10 flapjes krijgen we 1 liter Joyvalle AA melk gratis voor op kamp.


Inhoud

Voorwoord………………………………………………………………………………….p2 Kapoenen…………………………………………………….…………………………p3-6 Welpen……………………………………………………………………………………p7-8 Akabe…………………………………………………………….…………………….p9-12 Algemeen…………………………………………………………………….…….p13-16 Kalender………………………………………………………………………………….p17 Info leiding………………………………………………………………………..p19-21 Spelletjes…………………………………………………………………………………p22 Verjaardagen……………………………………………………………………………p23 Jonggidsen…………………………………………………………………………p24-26 Jongverkenners……………………………………………………….…………p27-31 Gidsen……………………………………………………………………………..…p32-36 Verkenners…………………………………………………………………………p37-38

1


Voorwoord

Beste ouders en leden, Een nieuwe windroos met een nieuw voorwoord. De feestdagen zijn ondertussen ver achter de rug, maar in februari was het groot feest op de scouts. Met de tweede editie van Skoetefest hebben we geprobeerd om Scouts Vilvoorde terug op de kaart te zetten bij de jeugd en we kunnen besluiten dat het een groot succes was. Er kwamen maar liefst meer dan 600 feestvierders opdagen en dronken samen 800 liter bier, frisdrank, water, … en aten ongeveer 200 hamburgers op. Met andere woorden, alles was op. Bedankt aan alle ouders, JOSkes en VOSOG’ers die zijn ingesprongen om te helpen bij vervoer en de tap. Voor het eerst werd er ook een Junior Skoetefest georganiseerd voor alle jonge leden en kinderen. Ook hier kwamen heel wat kinderen op af. Ze oefenden met circusmateriaal, werden geschminkt en opgeleid tot echte DJ’s. We moeten toegeven dat de opkomst altijd beter kon en dat er weinig ouders waren. We werken aan een verbeterd concept om volgend jaar alle ouders en kinderen een fantastische namiddag of avond te kunnen bezorgen. Ideeën en bedenkingen zijn altijd welkom. Nu de lente stilaan in aantocht is, worden de plannen voor het kamp gemaakt. In de paasvakantie trekken we met de leiding op kampverkenning om plaatselijke contacten te leggen en de streek wat beter te leren kennen. Nadien, op 10 mei hoop ik jullie allemaal te verwelkomen op onze traditionele Italiaanse Avond die dit jaar in het CC Bolwerk zal doorgaan. Daar kunnen we jullie in geuren en kleuren vertellen over het kampterrein en de mogelijkheden in de buurt. Een stevige linker! De groepsleiding

2


Kapoenen

Dag liefste kapoentjes, De maand februari zit er al op ! Ik hoop dat jullie allemaal veel plezier hebben beleefd op ons weekend en hopelijk zijn jullie allemaal klaargestoomd voor het grote kamp! Maar voor het zover is hebben we nog enkele maandjes puur plezier op zondag! Ook een dikke dankuwel aan alle aanwezige op onze kindernamiddag met heuse kinderfuif! Het was de moeite, zij die niet aanwezig waren hadden ongelijk. Bij deze: volgend jaar allen aanwezig zijn! Maart staat voor de deur, en dat wilt ook zeggen dat de lente bijna in het land is (hoewel het niet echt winter is geweest‌) Maar wat gaan wij nu doen komende weken? Lees maar snel verder, dan zie je het vanzelf ;) Zondag 9 maart 2014 Vandaag gaan we eens zien hoe sportief jullie zijn! Doe alvast jullie sportkledij aan en jullie sportschoenen, en kom in looppas naar de lokalen (kwestie dat jullie al wat opgewarmd zijn hÊ ;)) Tot zondag!

3


Kapoenen Zondag 16 maart 2014 Wat we vandaag gaan doen is nog een beetje een verrassing, maar ik zou zeker komen als ik jullie was, want zoals altijd gaat het weer een TOP zondagnamiddag worden! Hopelijk zijn jullie weer talrijk aanwezig ^^

Zondag 23 maart 2014 Aangezien het ons vorige maand niet gelukt is wegens omstandigheden, gaan we het deze maand opnieuw proberen! We gaan een stadsspel spelen! We spreken hiervoor af om 13u45 aan de Grote Markt (aan het Stadhuis) Om 16u45 zullen we hier weer verzamelen en mogen jullie terug naar huis! Zondag 30 maart 2014 Laatste zondag van de maand, geen scouts. Tot volgende week! Zondag 06 april 2014 Vandaag is het helaas geen scouts want jullie leiding is zĂŠlf op vakantie! ;( maar niet getreurd, geniet maar van jullie welverdiende vakantie!

4


Kapoenen Zondag 13 april 2014 Aangezien het paasvakantie is, en vele onder jullie weg zijn, gaan wij ee rustweekendje inlassen. Voor zij die op vakantie zijn: GENIET ERVAN! Voor zij die niet op vakantie zijn: Geniet van een rustig zondagje 

Zondag 20 april 2014 Vandaag is het pasen… Jullie horen het al… weer geen scouts vandaag! Maar niet getreurd, volgende week maken we dit dubbel en dik goed! Ps: ik zou eens in jullie tuin gaan kijken, wie wee twat de paashaas heft achtergelaten!

Zondag 27 april 2014 Vandaag gaan we eens zien hoever jullie dierenkennis rijkt.

5


Kapoenen Hiervoor gaan we een uitstapje maken naar‌ PLANCKENDAEL! Jeeeeehj :D meer informatie volgt later

Zondag 4 mei 2014 Vandaag gaan we zoals een echte scout in het bos spelen! We spreken hiervoor af aan het domein 3 fonteinen, aan de ingang van de speeltuin (bij de 2 leeuwen) Afspraak om 13u45, om 16u45 mogen jullie je kapoen weer komen ophalen Ps: vergeet geen slechte kleren

Zo liefste kapoentjes, Dit was het dan voor de volgende maanden! Hopelijk zien we jullie allemaal op zondag! Groetjes, Laura, Lize, Arno en Matthias

6


Welpen

Hallo jongens en meisjes, De eerste twee maanden van het jaar zitten er alweer op, maar niet getreurd: er staan er nog 10 te wachten! We gaan er van het begin een lap op geven met een reuzegroot spel! - zondag 9 maart, van 14u15 tot +-17u Vandaag worden jullie allemaal verwacht in het Blosodomein te Hofstade voor de supertoffe Withlove-dag, de jaarlijkse bijeenkomst met het district. Hier gaan we een supergroot spel spelen met onder andere Scouts Perk, Berg, Hever en Elewijt. Jullie worden verwacht om kwart na 2 aan de hoofdingang. (Zandstraat 3, 1981 Hofstade) - zondag 16 maart, van 14u tot 17u Vandaag mogen jullie alle videospelletjes opzij leggen voor een ouderwetse gezelschapsspelletjesnamiddag! (wat een lang woord!) Wij zullen voor een goed aantal spelletjes zorgen, maar jullie mogen er altijd ook zelf meenemen. - zondag 23 maart, van 10u tot 12u30 Spitter, spetter, spat, vandaag gaan we naar het zwembad! Afspraak aan het Pierebad (Ringlaan 25, 1853 Grimbergen) om 10u in de voormiddag. Vergeet niet â‚Ź4 mee te nemen voor de onkosten. - zondag 30 maart: geen vergadering.

7


Welpen

- zaterdag 5 en zondag 6 april Hier is het dan: ons langverwachte weekend! Plaats deze data al maar in jullie agenda, concrete informatie zullen we binnenkort laten weten. - zondag 13 april, van 14u tot 17u Deze zondag is het geen rustdag: je krijgt de kans om je van je sportiefste kant te tonen op onze sportvergadering! Er zal genoeg keuze zijn, dus zeker komen. - zondag 20 april Vandaag geen vergadering, want jullie leiding gaat de kampplaats al een beetje verkennen en goedkeuren. - zondag 27 april Laatste zondag van de maand = geen vergadering. - Zondag 4 mei, van 11u tot 13u Leg jullie koksmutsen al maar klaar, want vandaag gaan we koken! Wat we juist gaan klaarmaken en opeten blijft een verassing, maar als het even lekker zal zijn dan de wafeltjes komt dat goed in orde.

Iris, Dieter Loike en Barry

8


Akabe Heeeey stoer jongens, Hier spreekt jullie super coole leiding, wij zijn nu ongeveer halverwege het scoutsjaar en wij hopen dat jullie al een leuke tijd met ons hebben beleefd, wij alleszins wel met jullie! Hieronder zullen jullie de planning voor de volgende twee maanden vinden ! hopelijk zijn jullie allemaal talrijk aanwezig ! Mogen we aan de mama’s en de papa’s vragen seintje te geven wanneer jullie niet kunnen komen zo hebben wij een duidelijker overzicht.

9 maart 2014 (14-17 uur) Jippie ! Vandaag gaan we weer naar de jaarlijkse Akabedag, deze keer in Brussel. We spreken dus af om 14 uur aan het atomium en hier mogen de mama’s en de papa’s jullie ook weer om 17 uur komen ophalen. 16 maart 2014 (10.30-12.30 uur) Vandaag gaan we eens een nemen in het stedelijk Vilvoorde, daarom spreken kerk van Vilvoorde. allemaal jullie zwembroek

frisse duik zwembad van we af aan de Vergeet zeker niet!

23 maart 2014 (14-17 uur) Vandaag gaan we echte levende beelden maken van klei, dus neem zeker een short mee !

9


Akabe 30 maart 2014 Vandaag is het weer de laatste zondag van de maand, daarom is er geen vergadering ;( geniet allemaal van jullie scoutsvrije zondag.

6 april 2014 (14-17u) Vandaag gaan we onze eigen paaseieren maken en misschien als jullie braaf zijn geweest is de paashaas langs geweest in de lokalen ;) ! Op het einde van de windroos vinden jullie een kleurplaat voor de paashaas kleuren jullie die alvast in ?

13 april 2014 (14-17u) Begin jullie hersentjes al maar te trainen want vandaag gaan we quizzen.

20 april 2014 Dit weekend is jullie leiding op kamp verkenning dus zal er geen scouts zijn vandaag maar wel zullen dan wel volgende zondag een vergadering geven.

10


Akabe 27 april 2014 Vandaag is het helaas de laatste zondag van de maand! Geniet van dit vrije weekend en hopelijk zien we jullie allemaal volgende week terug! 4 mei 2014 (11-14u) Nu de zomer dichterbij komt is het hoog tijd dat we nog eens buiten komen! Vandaag gaan we picknicken, we maken eerst onze eigen picknickmand klaar aan de lokalen en gaan dan lekker picknicken in het parkje, waar we dan ook leuke groepsspelletjes gaan spelen.

Hopelijk worden het weer twee fantastische maanden! Tot op de vergaderingen! Jullie leiding: Sofie &

Paulien

&

Chelsey

11


Akabe

12


Algemeen

! OPROEP ! Alle gele papiertjes van SON mogen binnen gebracht worden bij Ellen Janssens. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

13


VOLLEDIG UNIFORM - Hemd - Groene broek/rok/short - Das

VERPLICHT OP ELKE SCOUTSACTIVITEIT!!! Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Bij

in Mechelen, Adegemstraat 102

Of in een Hopper-winkel op de volgende adressen: - Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen - De Vilanderstraat 6A, 9300 Aalst - Lange Violettestraat 33, 9000 Gent - Dorpsstraat 13, 3500 Hasselt - Diestsevest 92A, 3000 Leuven - Zandbergstraat 80, 8530 Harelbeke

14


Algemeen

Dassen en kentekens Elke eerste zondag van de maand bij Sofie Op voorhand bestellen is niet nodig!

Er zijn ook terug tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten).

15


Algemeen

Kentekens & uniformen

1 Tak-kenteken 2 Groepslintje 3 Jaarkenteken 4 Das 5 Vlaamse leeuw 6 Internationaal scouts- of gidsenteken 7 Belgische vlag 8 Beloftekenteken (kabouters(s), wolfje(s) of jonggiverbelofte) Voor meer info: kijk op www.scoutsengidsenvlaanderen.be

16


Kalender

Agenda 2013-2014

18-20 april: kampverkenning (geen scouts) 10 mei: Italiaanse avond 13 juni: Croque- en inschrijvingsavond kamp 28 juni: uitstap zee 29 juni: voetbaltoernooike 1 augustus: bagage binnenbrengen 2 augustus: vertrek voorwacht 5 augustus: vertrek grote takken 10 augustus: bezoekdag + aankomst kleine takken 16 augustus: terugkomst kamp 29-31 augustus: herfstontmoeting nieuwe leiding 7 september: laatste vergadering takken 14 september: overgang

17


10-05-2014

18

En van 17u tot 22u

Eten van 12u tot 15u

Italiaanse sfeer muziek.

NIEUWE LOCATIE: CC Bolwerk Vilvoorde

Pasta met spekjes & champignons in een heerlijke roomsaus... Spaghetti Zalm Pasta met gerookte zalm in een lichte roomsaus op smaak gebracht met zongedroogde tomaten...

Spaghetti Boscaiola

De gekende overheerlijke pasta met tomatensaus...

Spaghetti Bolognaise

Italiaanse Avond

Iedereen van harte Welkom

Scouts & Gidsen Vilvoorde

www.scoutsengidsenvilvoorde.be


Contactgegevens kapoenen@scoutengidsenvilvoorde.be Lize Geeraerts Hardnekkige arazari Arno Jacobs Speelse spiesbok Matthias Simoens Goedwillige steenarend Laura Molinari Elegante stokstaart

lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 arnojacobs123@hotmail.com 0471/73 46 40 matthias.simoens@gmail.com 0488/05.98.71 laura.molinari@skynet.be 0478/79.92.40 welpen@scoutengidsenvilvoorde.be

Iris Vanherck Waardevolle strandloper Thomas De Heneau Opgewekte barry Lo誰ke Jacobs Guitige dingo Dieter Holvoet Ibis

vanherck.iris@belgacom.net 0476/79.66.80 thomasdehenau@skynet.be 0498/20.74.00 loike@hotmail.com 0473/38.98.21 dieter.holvoet@gmail.com 0498/24.85.75 akabe@scoutengidsenvilvoorde.be

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel Chelsey Bettens Intense Oestiti Paulien Geeraerts Parmantig Sikahert

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13 bettenschelsey@hotmail.com 0492/70 57 43 paulientje-geeraerts@hotmail.com 0479/05 21 96

19


Contactgegevens jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be Gwen De Sweemer Prikkelende aap Jessica Vandeperre Krachtige eekhoorn Gert Van der Brempt Argeloze spoorkoekoek Johannes Mevis Onbevreesde kwikstaart

gwen.de.sweemer@gmail.com 0488/42.38.60 jessica_vandeperre@hotmail.com 0494/73 99 09 gert-van-der-brempt@hotmail.com 0494/15 82 32 johannes_mevis@hotmail.com 0498/13.31.45 jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Tom Bossuyt Eigenzinnige arend Lisa Vanhaelen Heftige streepmuis Lauren Adriaenssens Onbezonnen griend Arno Adam Beheerste zeehond Lennert Maenen Steltral

pohjola666@gmail.com 0471/38 00 35 lisakeee_vh@hotmail.com 0470/89 86 86 lauren.a3@hotmail.com 0473/67 03 99 arno.adam9@gmail.com lennertmaenen@hotmail.com 0499/47.13.76 gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw Samuel Vermote Enthousiast schaap

fienebie@hotmail.com 0471/21.39.50 samuelvermote@hotmail.nl 0474/25 14 69 verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 brent.verhasselt@hotmail.com 0471/73.46.42

20


Contactgegevens groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be Ellen Janssens Ijverige bergbever Lize Geeraerts Hardnekkige arazari

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 Materiaal en tenten

Ellen Janssens Ijverige bergbever Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Tom Bossuyt Eigenzinnige arend

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 pohjola666@gmail.com 0471/38 00 35 Dassen en kentekens

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13

21


Spelletjes

22


Verjaardagen Maart

April 1

FrĂŠdĂŠrique Grootjans

2 3 4

Fien Van Meerbeek

5

Yrgen T'kint

6 Christophe Verbist, Goossens Sacha

7 8

Chelsey Bettens

9 10

Katinka Simoens, Pepijn Simoens

11 12 13

Walt De Bosscher, Merel Cauwenberg

14

Jessica Vandeperre, Mirko Simoens

15

Ianthe T'kint

Luca Bosseler

16

Yasmine Verbelen

17

Roos Kempenaers

18 19

Stien Van Obbergen

20 21 22 23

Felix Mevis

24

Xander Van Valckenborgh

Sophie Van Daele, Mirthe Spreutels, Thomas Van Daele

25

Dieter Holvoet

26 Lotte Dewit

27 28 29 30 31

23

Eloni Dedeken, Lorena De Ruytter


Jonggidsen Hey liefste jogi’s, het is weer zover. Een nieuwe maand, een nieuwe windroos! Maar voor jullie te weten komen wat we de komende allemaal uit zullen steken, willen we alle jogi’s bedanken die mee hebben geholpen op en in voorbereiding van onze AWESOME afternoon tea met bijhorende veiling. Jullie hebben dat prachtig gedaan!! En we hebben zelf en RECORDBEDRAG binnengehaald (als het op kasactiviteiten aankomt toch  ). Maar dus, voor jullie jullie zelf te goed beginnen vinden, zullen we onze agenda eens bekijken he! Zondag 9 maart (14 – 18 aan de lokalen in perfect uniform!!) Na het metrospel van vorige week in Brussel trekken we vandaag naar Mechelen, ook deze week spreken we weer af aan ons Vilvoords stationnetje (om 13:45, wees zeker op tijd, de trein vertrek om 13:52 op spoor 1!). Jullie zullen dingen ontdekken en te weten komen over Mechelen waar jullie zelfs nog nooit over hebben durven dromen. En wij garanderen je daarbij ook nog eens dat jullie voeten pijn gaan doen, er nooit meer verloren zullen lopen en bij ons zal komen zagen of je nu eindelijk mag stoppen met rondlopen…

moehahahahaaaa!! (normaalgezien zijn we ook tegen 18u terug in datzelfde stationnetje) Zondag 16 maart (14 – 18) Na steeds op zwier te zijn geweest, zien we jullie vandaag graag terug in onze geliefde scoutslokalen voor een super-de-luxe één-tegen-allenspel ! En ook nu geldt zoals altijd: Hoe meer zielen hoe meer vreugd! En ook: Kraait de haan des morgens weer, pak dan toch uw jachtgeweer. Zondag 23 maart (10 – 12 aan het zwembad van Mechelen)

24


Jonggidsen Vandaag een kortere vergadering omdat wij er van uitgaan dat jullie allemaal examens hebben en dus flink willen studeren. En wat is er beter voor nog een hele dag geweldig studeren dan een frisse duik in de ochtend! Wij verwachten een grote opkomst. Adres : Leliestraat 32 Zondag 30 maart Vandaag is het jammer genoeg geen scouts :o, jullie leiding (behalve Gwen) zal jullie enorm hard missen !! Zondag 6 april (14 – 18 aan de lokalen in perfect uniform: jullie kennen Lize ondertussen) Vandaag gaan we totaly spies. Vandaag kan je niemand vertrouwen! Wie is vriend? Wie is vijand? Niemand weet het. BE PREPARED ! Zaterdag 12 april (14 – 18) IKEASPEL!!! Het moest er toch ooit eens van komen :). Deze keer ingepland op een zaterdag zodat de ikea ook effectief open is… Zouden jullie voor deze vergadering wel even willen laten weten (liefst de week ervoor al) of jullie komen of niet, dan kunnen we zien hoe we er geraken. Maar zoals altijd: hoe meer zielen hoe meer vreugd!! Dus kom maar allemaal af, want zij die er niet zijn hebben ongelijk!

Zondag 20 april Vandaag is het Pasen en dus ook geen scouts, daarbij moeten wij met de leidingsploeg eens gaan kijken of ons kampterrein voor deze zomer er nog goed bij ligt. We zien jullie over 2 weken!!

25


Jonggidsen Zondag 27 april (14 – 18) Ook vandaag spijtig genoeg geen scouts, tijd genoeg dus om uit te slapen, de kat eten te geven, een bezoekje te brengen aan de oma en opa, een treurbrief te schrijven naar de leiding omdat jij hen nu eenmaal ook mist (hinthint :p ). Zondag 4 mei (14 – 18) Proficiat aan alle mensen die vandaag, op deze prachtige dag, verjaren (vier mij nvdr.) Vandaag doen wij dan ook creatief met verjaardagen. - beste cadeaus - leukste dingen om te doen - hoe je niet vervelen op familiefeesten - taart?

Gwen

Gert

Johannes

Jessica

(eerste beste foto’s op internet, hiphoi :) )

26


Jongverkenners Hallo jongverkenners! Aanschouw de nieuwe windroos voor de maanden maart en april! De winter is nu officieel voorbij, al is die er nooit echt geweest – misschien komt hij ons in de komende maanden verrassen? Dat zou pech zijn, want ons programma is op iets beter weer afgestemd. Wie meer wil weten over wat dat befaamde programma mag inhouden, leest best gewoon verder. Zondag 9 maart 2014, 14u-18u, speeltuin Domein Drie Fonteinen Deze vergadering trekken we nog eens het bos in. We spreken dan ook af aan de speeltuin van het Domein Drie Fonteinen en niet aan de lokalen. Hou het simpel is het motto van deze vergadering met een klein assortiment aan klassieke bosspelen – in een toch vernieuwend jasje als de creativiteit het op tijd toelaat (we doen ons best!). Wie nog eens “old-school” wil doen, is zeker welkom! Trek alsjeblieft niet je mooiste kleren aan. Zondag 16 maart 2014, 14u-18u, lokalen Experimentje – deel 1. Vandaag is een zeer bijzondere vergadering! We proberen eens iets nieuws uit en hopen dat jullie dat weten te appreciëren. De plannen voor het spel dat we deze vergadering gaan spelen liggen al van midden januari te wachten om het daglicht te zien! Dat belooft, niet? Helaas kunnen we jullie eigenlijk niets verklappen. Dat zou alles verpesten, geloof ons. Wat we jullie wel kunnen zeggen is: • Jullie zullen meerdere ‘technieken’ uit de voorbije maanden nodig hebben om te slagen – relax mannen, het is geen ouderwetse techniekenvergadering, die hebben jullie al achter de rug; • Het spel duurt langer dan vier uur, maar de bovenvermelde uren, 14u18u, blijven geldig (denk daar maar eens over na);

27


Jongverkenners • Voor de toekomst van de tak kan het interessant te zijn naar deze vergadering te komen. Met dit klein beetje informatie gaan jullie het helaas moeten doen. Wij zien jullie graag in de formatie op 16 maart, waar jullie de volgende instructies zullen krijgen. Zondag 23 maart 2014, 14u-18u, locatie voorlopig nog onbekend: geen paniek, zeker verder lezen! Experimentje – deel 2. Hopelijk vonden jullie het spel van vorige week een beetje leuk, want deze vergadering zetten we het gewoon verder en ronden we het uiteindelijk af. Hopelijk. Jullie hebben het goed gelezen, waar we om 14u en 18u afspreken is voorlopig nog niet geweten. Dit hangt namelijk volledig van jullie inzet en prestaties van vorige vergadering af. Als dat niet spannend klinkt! We geven toe, dat ziet er wat onvoorspelbaar en chaotisch van ons uit, maar daarom doen we zeker ons best om in de week tussen 16 en 23 maart bereikbaar te zijn. We zullen ook een mail sturen en een bericht in de op de website achterlaten, zodat niemand vergeet waar we gingen afspreken en zodat leden, die er vorige week niet bij konden zijn, deze week wel kunnen komen. Zondag 30 maart 2014, geen vergadering Maart zit er al op, dit is de laatste zondag van de maand en jullie weten wat dat betekent: geen Scouts. Volgende week meer succes. Zondag 6 april 2014, 14u-18u, lokalen Iedereen weet natuurlijk dat in februari de Olympische Winterspelen in Rusland zijn doorgegaan, maar bijna niemand weet van de

28


Jongverkenners Olympische Lentespelen in Vilvoorde. Dat komt jullie goed uit, want dan is er minder serieuze concurrentie. Vandaag testen we welke jongverkenner uitblinkt in welke (Olympische) discipline. Begin dus zeker op voorhand met jullie trainingsschema en dieet! Wie weet krijg jij ergens wel een podiumplaats? Zondag 13 april 2014, 10u-13u, zwembad Londerzeel U vraagt, wij draaien – deel 1. Wij hebben hier en daar de vraag gekregen om eens te gaan zwemmen. Zelf waren we niet op dat idee gekomen, maar we willen het zeker wel eens proberen! We spreken daarvoor niet af aan de lokalen, maar aan het zwembad in Londerzeel. Niet iedereen van jullie leiding heeft al een rijbewijs (laat staan eigen auto) en onze kennissen hebben het veel te druk – of gebruiken een excuus om jullie niet in hun auto te moeten hebben. Daarom vragen we dat jullie zelf tot aan het zwembad proberen te geraken (vraag het eens aan mama en/of papa, of iemand anders). Geen idee waar dat is? Dat is niet erg: Lijsterstraat 1; 1840 Londerzeel. Het is misschien geen slecht idee om eens buiten de Scouts met elkaar te praten en af te spreken om te carpoolen (= samen in één auto naar het zwembad rijden). Het milieu dankt u. Wij wachten op jullie aan de ingang om 10u (niet 14u). Om 13u komt jullie vervoer jullie hopelijk terug halen, anders wordt het een saaie zondag met een lange wandeling naar huis. Belangrijk: in het zwembad van Londerzeel geldt een dresscode. • Geen loshangende zwemkledij of zwemshorts • Maximale lengte van een zwembroek: tot boven de knie Ik weet niet waarom die regels er zijn, maar ze zijn er. Hou je eraan!

29


Jongverkenners Zondag 20 april 2014, geen vergadering Vandaag geen vergadering! Het is niet alleen paasvakantie, maar ook Paaszondag en jullie leiding is ofwel druk bezig met stages, ofwel op kampverkenning. Daar kijken wij dan eens rond om te zien langs welke oersaaie dorpjes we jullie deze zomer vele kilometers kunnen omsturen tijdens de tweedaagse. Veel plezier bij het eitjes zoeken en hoop dat we niet te veel van die dorpen vinden! Zondag 27 april 2014, 14u-18u, lokalen U vraagt, wij draaien – deel 2. Jullie zijn de voorbije weken bijzonder creatief geweest qua input, want de voorstellen om deze en die vergadering te doen bleven maar opstapelen. Een tweede resultaat daarvan is deze vergadering: de wieltjesvergadering. Sommigen uit het tweede en derde jaar kunnen zich het concept misschien nog voor de geest halen, want we hebben dit vorig jaar ook eens geprobeerd. Voor diegenen die niet weten wat dit zou moeten inhouden, het is heel simpel: Neem allemaal een vervoersmiddel op wieltjes mee naar de lokalen (een fiets is de saaiste mogelijkheid, probeer alsjeblieft jezelf te overtreffen). De rest van de vergadering tasten we limieten van deze vervoersmiddelen af en gaan al rollend door het leven… Zondag 4 mei 2014, 13u-18u, station Vilvoorde U vraagt, wij draaien – deel 3. Jullie vinden het tof. Wij vinden het tof. We hadden het beloofd en nu is het nog eens zo ver. We hebben het natuurlijk over het tweede metrospel van dit jaar! Afspraak om 13u (niet 14u, metrospelen duren altijd langer) aan het station van Vilvoorde. We vragen 30


Jongverkenners jullie ook om 10 euro mee te nemen voor de trein en jullie metroticket (ervaring leert ons dat 10 euro toch de beste richtprijs is). Gepast betalen zou superleuk zijn. We doen ons best om tegen 18u zeker terug te zijn (dat lukt natuurlijk niet exact, de treinen rijden helaas niet op commando), zodat jullie niet in Brussel hoeven te overnachten.

Tot zover de windroos voor de maanden maart en april. Hopelijk vinden jullie het programma er een beetje goed uitzien – wij alleszins wel. Als dat niet het geval is: de maand april hebben jullie min of meer zelf aangevraagd! Weekend zou in mei plaatsvinden. Meer info volgt via mail en in één van de vergaderingen… Groeten van jullie leiding Tom Lisa Lennert Lauren Arno

31


Gidsen Een ding dat jullie gaan ondervinden wanneer eindelijk die grote stap naar leiding gemaakt wordt, is dat introducties schrijven ongelofelijk moeilijk kan zijn. Ofwel ga je voor de marginale tienertaal, ofwel voor het overdreven literair taalgebruik. De middenweg is wat saai. Daarom gaan we het deze keer eens anders proberen aanpakken, voor deze introductie ga ik tienertaal met verzorgde taal combineren. Spannend he? Ik weet het, ik zit ook te trillen op mijn stoel.

Sup, G’s! Tis wé zoveR, Moeder Aarde ontwaakt uit haar lange winterslaap en zegent onze gezichten met een zacht lentebriesje, ma vooral TWORDT WEER EEN TE BIEN SKOETEMAANDJE MAATIES!!! Van de ochtendstond tot de stilte van de nacht heeft jullie loyale leiding gegraven in de donkere achterkamers van hun hoofd. Ettelijke uren zijn er verstreken met het aan elkaar rijgen van verscheidene hersenspinsels in de hoop een spel te boetseren dat een glimlach op jullie gezicht kan toveren. En tis ons egt gelyk fou hart gelukt xd Genoeg met die onzin, er staat een warme pot noedels op mij te wachten ergens op de Oude Markt van Leuven, dus we gaan dit wat sneller doen. Zondag 20u-21u 09/03 – zaterdag 12u 16/03

Het is de week van het leven, de leefweek! Voor zij die nog niet bekend zijn met dit concept, dit houdt in dat we allemaal lekker gezellig in onze lokalen zullen kruipen en hierin gedurende een week zullen samenleven. Zoals een familie, maar dan ja, zonder een familie te zijn. Neen, dat betekent niet dat jullie niet meer naar school moeten, helaas. Er zal natuurlijk ook tijd gemaakt worden voor het studeren van toetsen etc, maar meer info hierover en wat je allemaal moet meenemen zal ondertussen wel al in jullie inbox verschenen zijn. Zo niet: foei, Fien!

een GELUKKIGE familie

32


Gidsen ZATERDAG 22/03 14 u-18u: Hey FAMILIELEDEN (ok, neen, ik stop ermee),

Deze week gaan we eens iets nieuws proberen: het grote paparazzispel. Wat het exact inhoudt zullen jullie de dag zelf wel te weten komen, maar één ding kunnen we je wel al vertellen: kruip eens in de kleren van je favoriete celeb en neem kledij mee dat jij aan zou doen om je te verbergen van de paparazzi. Het is een soort van stadsspel, dus het zal zeker leuk worden. Allemaal komen!

Gelieve geen “Kanyewest” te doen en de paparazzi in elkaar te slaan tijdens ons spel, Alvast bedankt, Jullie leiding Zondag 30/03 Helaas, we weten het allemaal, maar toch doen we ons best het te vergeten. De laatste zondag van de maand, wanneer het waterpeil van het kanaal van Vilvoorde 3 centimeters stijgt door alle tranen van eenzame, ronddwalende scoutsleden. Droog die tranen, meisjes, de volgende vergaderingen zullen extra leuk zijn. Tot dan, zal ook ik mij terug trekken in een hoekje en vanille-ijs eten.

33


Gidsen

Boehoe 

Zondag 06/04 14u-18u: Opnieuw komt je leiding met een nieuw idee op de proppen: Het grote verzamel en bak je eigen taart spel! Inderdaad, dit wordt een bloedstollende combinatie van een ruiltocht en een kookvergadering, maar dan in vreemden hun huis. Allemaal komen dus! Zondag 15/04 14u-18u:

Peking Express! Inderdaad, voor één keer mogen jullie die praktijk begaan waarvoor jullie zwaar gestraft zullen worden op kamp. Geniet ervan, ga op avontuur, maar vooral: blijf verstandig. Er zal een leuke verrassing wachten op de winnaar.

Dit is dus een voorbeeld van een auto waar je niet in mag stappen.

34


Gidsen Zondag 21/04 14 u-18u: De leiding is op kampverkenning en het is Pasen! Dus geen vergadering vandaag. Groetjes aan de Paashaas! Zondag 27/04 Vandaag gaan we jullie onze (voor de meeste) geboortestad leren her appreciëren. Neen, weg aan niet op een gidsbeurt doorheen het wonderlijke Vilvoorde, noch gaan we de kerk bezoeken. Vandaag is het tijd voor een stadsspel dat jullie doorheen alle hoeken en winkels van Vilvoorde zal jagen! De bedoeling is dat de lokale bevolking meedoet aan het spel, dus het zal zeker iets nieuw voor jullie worden! Allemaal komen dus (hoe vaak kan je dit in een windroos schrijven)

Dit is de afbeelding die ik kreeg toen ik “Vilvoordse Glorie” intypte, dus weet wat jullie in petto staat.

35


Gidsen

mmmm‌ Noedels

04/05 Zondag 14 u-18u: Sport, kennen jullie dat? Vinden jullie dat leuk? Ja? Goed zo! Neen? Pech! Vandaag is het sportvergadering! Het weer zal hopelijk goed mee zitten vandaag, dus wat sport in de frisse buitenlucht mag altijd eens. Voor de minderactieven onder jullie is er natuurlijk ook altijd de zachte omhelzing van het lentegras om in neer te liggen. Tot dan! GROETJES

Samuel

Fien

36


Verkenners Dag beste verkenners ! Nou ons uitgefeest is op ons scoutsfuif gaan ons weer eens 'n tal van aktiwiteite doen . Kyk goed na die datums van die vergaderings want daar word wat verskuif . Ook gaan ons in April nog eens op weekend - > hierdie keer met meer hoop ek ! â˜ş Die kamp kom ook al nader aan dus word die eens tyd dat ons tegnieke nog eens word opgefrist . En ja hier kom ons ook met z'n almal na toe!

Sondag 9 Maart van 14u tot 18u Vandag trek ons die stad in om iets baie spesiaals te gaan doen ! Deur die strate sal heel wat kleurvolle waens ry wat dit baie moeilik sal maak om ons doel te bereik. Gekke narre en stoere brandweermanne sal nie te vertroue is - maar wie wel ? Ons verwag julle in perfek uniform !

Sondag 16 Maart van 14u tot 18u aan die hangar Vandag gaan ons ons tegnieke nog eens borsel en ja dit is nodig! So ons verwag julle aan die hangar , goed uitgeslapen sodat jou spiere in puik toestand is . Dit sal nie enkel sjorringen is , dus sien dat jy teenwoordig is sodat jy alles kan vir die kamp!

Sondag 23 Maart van 14u tot 18u 'N teen almal klink wel heel bekend in die ore dink ek. Op naweek het hulle al 'n opdrag volbring ( die vuur 'n heel naweek voortduur ) maar nou is dit tyd vir meer uitdaging , spanning en durf in die spel om alle opdragte te voltooi. As dit regkry sien jy ons miskien nog terug kom met iets spesiaals â˜ş

Sondag 30 Maart van 14u tot 18u aan die stasie Nadat ons ore van ons hoof wees gesaag sal ons dit tog maar doen . Vandag gaan ons Brussel onveilig maak! Nie bo die grond maar onder die grond soos ware mol deur hul gange kruip .

Sondag 6 April geen vergadering Ons weet dat die laaste Sondag van die maand vorige week was , maar omdat dit vir ons nie moontlik is om vandag na die verkenners te kom , draai ons hierdie met vorige week om .

37


Verkenners Sondag 13 April van 14u tot 18u Vandag gaan ons weer die stad in . Maar nie met gekke narre en stroere brandweermanne maar om te sien wie die rykste van vilvoorde word . Ken jy wel al die strate ? Wat sal die duurste wees of kom jy net in die gevangenis tereg omdat jy verwaarloosde praktyke aan die uitvoering is?

Sondag 20 April Vandag sal dit nog eens geen vergadering wees. Dit omdat die leiding opzoek gaan na 'n bakker en 'n beenhouwer voor op kamp â˜ş want 'n lekker stuk vleis en 'n vars brood wil ons tog almal het ?

Vrydag 25 April tot Sondag 27 April Vandag gaan ons op naweek. Nie sommer 'n naweek maar 'n districtsnaweek . Dit is 'n naweek met alle verkenners en gidse van die verkenners van ons distrik. Verdere info sal nog volg.

Sondag 4 Mei geen vergadering Omdat ons weer zoald vorige maand op die laaste Sondag van die maand 'n vergadering gee doen ons daar vandag geen .

Jy Ăźber cool leidig

38


10-05-2014

En van 17u tot 22u

Eten van 12u tot 15u

Italiaanse sfeer muziek.

NIEUWE LOCATIE: CC Bolwerk Vilvoorde

Pasta met spekjes & champignons in een heerlijke roomsaus... Spaghetti Zalm Pasta met gerookte zalm in een lichte roomsaus op smaak gebracht met zongedroogde tomaten...

Spaghetti Boscaiola

De gekende overheerlijke pasta met tomatensaus...

Spaghetti Bolognaise

Italiaanse Avond

Iedereen van harte Welkom

Scouts & Gidsen Vilvoorde

www.scoutsengidsenvilvoorde.be


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos maart-april 2014  

Windroos maart-april 2014  

Advertisement