__MAIN_TEXT__

Page 1

Windroos maart-april 2013

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260 – paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be Rek. nr: 979-9575990-58


Inhoud

Voorwoord………………………………………………………………………………….p2 Kapoenen…………………………………………………….…………………………p4-8 Welpen………………………………………………………………………………...p9-12 Akabe…………………………………………………………………..…………….p13-16 Algemeen…………………………………………………………………..……..p17-20 Info leiding………………………………………………………………………..p21-23 Spelletjes……………………………………………………………….……………….p24 Verjaardagen……………………………………………………………………………p25 Jonggidsen…………………………………………………………………………p26-28 Jongverkenners……………………………………………………….…………p29-31 Gidsen……………………………………………………………………………..…p32-35 Verkenners………………………………………………………………………..p36-39

1


Algemeen Beste lezer, De lente staat voor de deur, wat we alleen maar toejuichen. De dagen worden langer en de zon is meer van de partij. Dit alles wekt bij de leiding energie op om zich de komende maanden weer volop te geven. De komende maanden staat er heel wat te gebeuren. We zijn van plan om de keuken en toiletten in onze lokalen een opknapbeurt te geven. Dit willen we doen om het leven op de scouts zo aangenaam mogelijk te maken. We horen het graag indien jullie ons daarbij willen helpen. ď Š Naast onze goede voornemens is er ook nog onze jaarlijkse Italiaanse avond. We nodigen jullie graag uit om, op zaterdag 16 maart in zaal Uylenspiegel, een lekkere spaghetti te komen eten. Met de lente in het vooruitzicht komt ons zomerkamp steeds dichterbij dat dit jaar door zal gaan in Dourbes. Ons kampterrein bevindt zich in natuurgebied vlak naast een prachtige rivier. Nog niet op de hoogte van de kampdata? Grote takken: 6 – 17 augustus 2013 Kleine takken: 12 – 17 augustus 2013 Naast dit alles, staat er nog veel meer op de planning. Lees snel verder om het allemaal te weten te komen.

Veel plezier!

De groepsleiding

2


Algemeen

3


Kapoenen

Liefste kapoenen, Januari en februari zijn weer voorbij gevlogen. We hebben kunnen genieten van de sneeuw, we zijn samen naar de stoet geweest en ons weekend zit er ook al op als jullie dit aan het lezen zijn  Maak jullie alvast maar klaar voor de volgende twee drukke maanden MAART EN APRIL 

Zondag 10 maart (aan de lokalen van 14u tot 17u) Vandaag gaan we onze schaartjes en kleurpotloden bovenhalen om eens lekker te kunnen knutselen. Het thema waarin we gaan werken is het heerlijke Italië omdat binnenkort de Italiaanse avond eraan komt. Als we goed werken, kunnen we de zaal wel met onze kunstwerkjes versieren.

4


Kapoenen Zondag 17 maart Ouuuuuuuuuuuuuuuh, vandaag is het jammer genoeg geen scouts, maar we kunnen wel een lekkere spaghetti eten op de Italiaanse avond.

Zondag 24 maart (aan de lokalen van 14u tot 17u)

Oefen thuis maar eens goed jullie konijnensprongetjes want deze zondag gaan we het super mega leuke konijnenspel spelen. Voor diegene die niet weten wat een konijnensprongetje is, zie hier het voorbeeld. Veel oefenplezier!

5


Kapoenen

Zondag 31 maart Het is vandaag jammer genoeg de laatste zondag van de maand. Vandaag is het dus geen scouts.

Zondag 7 april Het is paasvakantie jippieeeeeeeeeeee. De paasklokken en de paashaas gaan langskomen. Spijtig genoeg is het vandaag geen scouts. Veel zoekplezier en een prettige vakantie kapoentjes!!

Zondag 14 april (aan de lokalen van 14u tot 17u) Genoeg gerust, vandaag gaan we er terug invliegen. Alles waarmee er te spelen valt gaan we bovenhalen en daarmee gaan we leuke pleinspelletjes spelen. Jullie hebben de voorbije weken genoeg mogen uitrusten dus verwacht maar veel actieve spelletjes.

Zondag 21 april (aan de lokalen van 14u tot 17 u) Vandaag gaan we het iets rustiger aandoen en gaan we lekker met gezelschapspelletjes spelen. Er komt natuurlijk geen gezelschapsspelletjesmiddag als we geen gezelschapspelletjes hebben, dus neem al jullie lievelingsspelletjes mee en dan gaan we daarmee een leuke namiddag beleven.

6


Kapoenen

Zondag 18 april (aan de lokalen van 14u tot 17u) Het groepsfeest komt eraan en dit jaar willen de kapoenen met de beste opvoering komen dus gaan we er vandaag al flink voor beginnen oefenen. Haal jullie dansmoves maar boven want die zullen we flink nodig hebben.

Zondag 5 mei (aan de lokalen van 14u tot 17u) Vorige week hebben we al flink geoefend maar dat is nog lang niet genoeg. We zullen vandaag nog eens extra hard moeten oefenen om toch de beste van heel de scouts te zijn.

7


Kapoenen

Zo kapoenen, dit was het voor maart en april

Tot zondag ď Š

Brent, Fien, Iris, Liesje en Gwen

Kijk ook eens op www.scoutsengidsenvilvoorde.be

8


Welpen

Heey allerliefste welpen! Voor we eens overlopen wat we al allemaal gedaan hebben, hebben wij nog een klein verzoekje voor jullie mama's en papa's. Zouden jullie allen nog een jullie e-mailadres kunnen doorsturen naar welpen@scoutengidsenvilvoorde.be ? Alvast bedankt! Goh, wat zijn de maanden januari en februari toch snel gegaan. We zijn gaan sleeĂŤn, hebben zoveel leuke spelletjes gespeeld, koud gehad en dan lekkere warme chocomelk gedronken, enzovoort enzovoort. Nieuwjaar, drie koningen, valentijn, krokusvakantie, ... Het is allemaal al voorbij! :( Maar niet getreurd! Maart en april komen er aan! Dan gaat hopelijk de zon weer wat schijnen, zullen al je zorgen verdwijnen en kunnen we lekker buiten spelen zodat we ons niet hoeven te vervelen! Hier het grote overzicht:

zondag 10 maart / lokalen / 14u-17u Eigenlijk hopen we dat het vandaag niet zo'n mooi weer is. We gaan namelijk lekker binnen blijven en leuke gezelschapsspelletjes spelen! Joepieeee! Je mag altijd eigen gezelschapsspelletjes meenemen, maar zorg er dan goed voor dat je weet wat van jou is!

9


Welpen zaterdag 16 maart Het is eindelijk weer zover! De Italiaanse avond is er weer! Lekker Italiaans eten, een goede sfeer, goede serveerders en -sters, kortom alles wat je nodig hebt als je eens geen zin hebt om zelf te moeten koken! Jullie zijn allen welkom (en kennissen, familie en vrienden ook) in zaal Uylenspiegel van 12u - 15u en van 17u-22u !

zondag 17 maart Onze buikjes zitten nog vol spaghetti en wij hebben geen zin om onszelf naar de scouts te rollen vandaag. Dus rust maar eens goed uit en ga nog eens tegen den bompa vertellen wat voor een lekkere spaghetti je gisteren gegeten hebt ( moest hij het al vergeten zijn)

zondag 24 maart / lokalen / 14u-17u Nu da we toch al even lui geweest zijn, is het vandaag eens tijd voor iets actief! Dus vandaag gaan we allerlei spelletjes spelen waar we al onze energie kunnen vrijlaten! Zeker komen als je benieuwd bent welke spelletjes dit allemaal zijn!

zondag 31 maart Vandaag geen scouts! De paashaas is op bezoek! Dus we gunnen jullie de tijd op de paaseieren te zoeken!

10


Welpen

zondag 7 april / lokalen / 14u-17u 3 maart hebben we al wat anders gedaan, dus nu weten we nog altijd niet wie nu eigenlijk de slimste welp is onder jullie. Om jullie intelligentie te bewijzen, zullen jullie vandaag dus zeker moeten komen!

Zondag 14 april Ook vandaag is het helaas geen scouts :( :( :( Het kamp is niet meer zo ver weg, dus wij zijn al even het terrein aan het verkennen.

vrijdag 19 april t.e.m zondag 21 april Jullie zaten er waarschijnlijk al heel lang op te wachten en kijken er zo hard naar uit, jaja, het is tijd voor ons ... (tromgeroffel) ... WEEKEND!!!

11


Welpen Er komt nog een brief met verder informatie, maar ik kan jullie wel al verklappen dat het superleuk gaat worden! Wij hebben er alvast zin in!

zondag 28 april Jullie zijn allemaal nog veel te moe van het weekend van vorige week. Dus geniet van een dagje rust en blijf eens lekker thuis lui in de zetel hangen!

zondag 5 mei / lokalen / 14u-17u Het groepsfeest komt eraan, tralalalala. Het wordt dus eens tijd dat we onze koppen bij elkaar steken en zien wat we dan allemaal gaan uitspoken. Gaan we dansen? Of misschien moppen tappen? Dat blijft nog een verrassing!

Oke, dit was het dan weer voor maart en april! Wij hopen jullie veel te mogen zien! Kusjes van jullie allercoolste, - liefste, -mooiste, -geweldigste leiding!

Kaa - Lauren

Chill - Ellen

Machi - Jessica

Hatchi - Arno

Rikki Tikki Tavi - Lisa

12


Akabe Hallo lieve AKABE’ers! Het is al maart seg, tijd voor de lente! En natuurlijk ook tijd voor weer super leuke scouts-activiteiten. Zijn jullie ook zo benieuwd wat we deze maand en in april gaan doen? Lees dan maar snel verder! Hopelijk zien we jullie alle vergaderingen!

16 maart 2013 Vandaag is het onze Italiaanse eetdag! Jullie zijn allemaal welkom voor een lekkere spaghetti ‘s middags of ‘s avonds in zaal De Uylenspiegel (in Vilvoorde) Meer info vind je wat verder in de windroos. Ik hoop jullie allemaal te zien!

ZATERDAG 23 maart 2013 OPGEPAST! DIT IS EEN ZATERDAG Hebben jullie ook eens zin om andere leuke AKABE'ers te ontmoeten? Dan kan dat op zaterdag 23 maart, want dan gaan we met z'n allen naar de AKABE BEVRIJD(T) dag. Dit is een dag vol activiteiten speciaal voor alle AKABE-takken in Vlaams-Brabant. Omdat het een volledige dag is, vragen we je om een lekker lunchpakket mee te nemen zodat we daar kunnen picknicken. We spreken af in het treinstation van Vilvoorde om 10u en zullen daar terug

13


Akabe arriveren rond 18u10. Doe wel wat goede stapschoenen aan en pas je kledij aan het weer aan, want het is een hele dag buiten te doen.

Zondag 31 Maart 2013 Vandaag is het geen scouts, het is namelijk de laatste zondag van de maand. Maar ik denk dat jullie wel iets anders kunnen doen. Ga maar eens in de tuin kijken, ik denk dat de paashaas is geweest!

Zondag 7 april 2013 Jullie hebben het misschien al op school of thuis gemerkt, maar de Paashaas is in het land geweest. Spijtig genoeg zijn niet alle eitjes geraapt geweest en blijven er dus nog een paar over in park Poot. De Paashaas heeft aan ons gevraagd of we die laatste eitjes niet voor hem willen rapen. In ruil daarvoor krijgen we echte kippeneitjes waarmee we pannenkoeken kunnen bakken. Wil jij de paashaas graag helpen? Kom dan zeker af! Afspraak om 14u aan de scoutslokalen

Zondag 14 april 2013

14


Akabe Vandaag is het geen scouts  want de leiding is op kampverkenning! Wij zitten nu op het kampterrein om eens een kijkje te nemen waar de bakker is, waar het zwembad is enzo. Zodat we alles goed weten zijn en er een leuk kamp van kunnen maken in Augustus! 

Zondag 21 April 2013 Dit jaar is het weer tijd voor ons fameus “Groepsfeest” (18 mei) En, omdat wij willen dat de ouders een leuke avond hebben, gaan wij vandaag al beginnen oefenen voor ons dansje/toneeltje/… voor het groepsfeest. We spreken gewoon af aan de scoutslokalen om 14uur, en om 17u mogen jullie terug naar huis

15


Akabe

Zondag 28 april 2013 Vandaag is het geen scouts! Want het is de laatste zondag van de maand. Maar jullie kunnen natuurlijk al een herhalen wat we vorige week hebben geoefend hebben ď Š

Zondag 5 mei 2013 Vandaag is het de laatste vergadering voor het groepsfeest, dus we gaan nog eens goed repeteren dat we volgende week kunnen stralen en schitteren op het podium! Ik hoop dat jullie er allemaal zijn, anders wordt het wel wat moeilijk om te oefenen. We zien jullie om 14u aan de lokalen, en tegen 17u zijn we uitgerepeteerd en mogen jullie terug met mama en papa naar huis. Tot dan! Zo, dat was het dan voor deze 2 maand. Wij hopen dat jullie er elke keer zullen zijn en vragen of jullie kunnen laten weten indien jullie NIET kunnen komen, zo kunnen wij eventueel onze activiteit nog wat aanpassen Groetjes, en tot zondag! Almira

Chelsey

Lize

16


Algemeen

Dassen en kentekens Elke eerste zondag van de maand bij Sofie Op voorhand bestellen is niet nodig!

Er zijn ook terug tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten).

17


Algemeen

Kentekens & uniformen

1 Tak-kenteken 2 Groepslintje 3 Jaarkenteken 4 Das 5 Vlaamse leeuw 6 Internationaal scouts- of gidsenteken 7 Belgische vlag 8 Beloftekenteken (kabouters(s), wolfje(s) of jonggiverbelofte) Voor meer info: kijk op www.scoutsengidsenvlaanderen.be

18


Algemeen

! OPROEP ! Alle gele papiertjes van SON mogen binnen gebracht worden bij Glenn De Munck. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

19


VOLLEDIG UNIFORM - Hemd - Groene broek/rok/short - Das

VERPLICHT OP ELKE SCOUTSACTIVITEIT!!! Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Bij

in Mechelen, Adegemstraat 102

Of in een Hopper-winkel op de volgende adressen: - Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen - De Vilanderstraat 6A, 9300 Aalst - Lange Violettestraat 33, 9000 Gent - Dorpsstraat 13, 3500 Hasselt - Diestsevest 92A, 3000 Leuven - Zandbergstraat 80, 8530 Harelbeke

20


Contactgegevens kapoenen@scoutengidsenvilvoorde.be Liesje Heemeryck Levendige rob Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel Iris Vanherck Waardevolle strandloper Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw Gwen De Sweemer Prikkelende aap

lies123@hotmail.com 0491/36 34 93 brent.verhasselt@hotmail.com 0471/73.46.42 vanherck.iris@belgacom.net 0476/79.66.80 fienebie@hotmail.com 0471/21.39.50 0488/42.38.60 welpen@scoutengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever Jessica Vandeperre Krachtige eekhoorn Lisa Vanhaelen Streepmuis Lauren Adriaenssens Onbezonnen griend Arno Jacobs Speelse spiesbok

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 jessica_vandeperre@hotmail.com 0494/73 99 09 lisakeee_vh@hotmail.com 0470/89 86 86 lauren.a3@hotmail.com 0473/67 03 99 arnojacobs123@hotmail.com 0471/73 46 40 akabe@scoutengidsenvilvoorde.be

Lize Geeraerts Hardnekkige arazari Chelsey Bettens Intense Oestiti Almira Dewit

lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 bettenschelsey@hotmail.com 0492/70 57 43 almiradewit@gmail.com 0499/46 45 68

21


Contactgegevens jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel Pauline Meskens Dartele ekster Gert Van der Brempt Argeloze spoorkoekoek Samuel Vermote Enthousiast schaap

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13 pauline_meskens@hotmail.com 0479/25 65 60 gert-van-der-brempt@hotmail.com 0494/15 82 32 samuelvermote@hotmail.nl 0474/25 14 69 jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sarah Meskens Scherpzinnige ooievaar Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Tom Bossuyt Eigenzinnige arend Paulien Geeraerts Parmantig Sikahert

sarah_meskens@hotmail.com 0474/34 79 29 wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 pohjola666@gmail.com 0471/38 00 35 paulientje-geeraerts@hotmail.com 0479/05 21 96 gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ida Coulommier Vrolijk winterkoninkje Bea Vertongen Heldere patrijs

idake@msn.com 0476/48 57 72 beavertongen@hotmail.com 0476/61 63 86 verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Annelies Vertongen Bedachtzame mus Kaat Van Der Brempt Felle bunzing

anneliesvertongen@hotmail.com 0472/77 75 02 kvanderbrempt@gmail.com 0478/73 96 57

22


Contactgegevens groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be Glenn De Munck Zachtmoedige kiang Lize Geeraerts Hardnekkige arazari

glenndemunck@gmail.com 0474/74 34 36 lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 Materiaal en tenten

Glenn De Munck Zachtmoedige kiang Ellen Janssens Ijverige bergbever

glenndemunck@gmail.com 0474/74 34 36 ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 Dassen en kentekens

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13

23


Spelletjes

24


Verjaardagen Maart

April 1

FrĂŠdĂŠrique Grootjans

2 3 4

Fien Van Meerbeek

5

Yrgen T'kint, Nele Merchiers

6 Christophe Verbist

7

Rune De Groef

8

Chelsey Bettens

9 10

Katinka Simoens, Pepijn Simoens

11

Luca Bosseler

12

Jef Billet

13

Walt De Bosscher

14

Jessica Vandeperre, Mirko Simoens

15

Ianthe T'kint

16 17

Roos Kempenaers

18 19 20 21 22 23

Felix Mevis

24

Sophie Van Daele, Mirthe Spreutels, Thomas Van Daele

25

Xander Van Valckenborgh

26 Lotte Dewit

27 28

Sarah Meskens

29 30 31

25

Eloni Dedeken, Lorena De Ruytter


Jonggidsen Hey allertofste jogi’s,

Zijn jullie klaar voor een maand vol plezier? Het zonnetje komt er weer aan, de sneeuw begint eindelijk te smelten, de lente is in zicht en nog veel leuker ons weekend komt er aan! Lees snel verder om er achter te komen wat voor leuks er allemaal op de agenda staat. Deze 2 maanden, laten we ons volledig gaan! Zondag 10 maart: 14u-18u afspraak aan de speeltuin van drie fonteinen! Omdat jullie je vorige keer zo hard verheugde op het bosspel en het toen door mysterieuze omstandigheden niet door is kunnen gaan, gaan we er nu gewoon dubbel zo hard voor. Het tofste bosspel van het jaar komt eraan en hopelijk is het weer ons ook goed gezind! P.s: we spreken af aan de speeltuin van 3 fonteinen, bij die 2 grote leeuwenkoppen voor wie het nog steeds niet weet zijn ;)

Zondag 17 maart (geen scouts): Helaas speculaas geen scouts vandaag, de leiding heeft zich gisteren heel hard uitgesloofd op de italiaanse eetdag, en ook jullie zijn (hopelijk) jullie buikje komen rond eten! Van al die spaghetti worden wij wat moe, en vandaag is het dus rustdag. Maar geen paniek volgende zondag zijn we weer helemaal opgeladen en klaar om er opnieuw in te vliegen!

26


Jonggidsen

Zondag 24 maart 11u- 14u Vandaag gaan we is speciaal doen. Afspraak om 11u aan de lokalen, we gaan de keukenprinses in ons zelf boven halen, en zorgen dat onze mama’s fier zijn, en jullie met een gerust hart op kamp kunnen laten vertrekken. Wij gaan vandaag koken! (enhet leukste deel: erna opeten natuurlijk ;)!)

Zondag 31 maart (geen scouts) Vandaag is het de laatste zondag van de maand en dat betekent bij de oma op bezoek gaan, de hele dag in je pyjama voor tv zitten, huiswerk maken, ... Want vandaag is het geen scouts! Zondag 7 april 14u-18u Misschien een beetje vroeg maar we gaan onze hersenen vandaag al eens pijnigen over een mogelijk optreden op het groepsfeest. Als we nu al iets verzinnen, weet ik zeker dat jullie allemaal gaan schitteren. Denk vannacht maar allemaal eens goed na, en kom boordevol leuke ideeĂŤn naar de scouts morgen! Zondag 14 april (geen scouts) Vandaag is het geen scouts omdat de leiding jullie kampterrein gaan verkennen is, het terrein uittesten, ons wassen in de koude rivier, al is een pre-kampvuur maken, en natuurlijk uitzoeken of er lekkere frituren in de buurt zijn ;) !

27


Jonggidsen

Zondag 21 april 14u-18u Jonggidsen bereid jullie voor op een namiddag vol beauty. Na 18u zal niemand je nog herkennen, jullie zullen allemaal als herboren uit ons Jonggidsen- Beauty Salon komen.

Vrijdag – Zondag 26-28 april WEEKEND!!! HOERA, wij gaan op weekend, eindelijk, de perfecte tijd om iedereen gewoon NOG beter te leren kennen. Meer info volgt nog via een brief, zouden jullie wel op onderstaand email-adres kunnen laten weten of jullie er bij gaan zijn of niet? Ik kijk er alvast naar uit en hoop dat jullie talrijk aanwezig gaan zijn! pauline_meskens@hotmail.com Zondag 5 mei 14u-18u Al die leuke ideeën voor het groepsfeest gaan we vandaag inoefenen tot we erbij neervallen, en het helemaal van boven tot onder kennen, jaja ‘be prepared’, wij gaan iedereen van hun stoel blazen!

Ziezo het zit er alweer op voor deze 2 maanden, vanaf nu beginnen we al bijna af te tellen naar het kamp! Ik wens jullie zonnige en leuke dagen! Pauline, Sofie, Gert & Samuel

28


Jongverkenners Yoo de mannen! De maanden januari en februari zijn ondertussen ook al achter de rug en het weer wordt hopelijk wat beter dan tijdens het coördinatenspel met de varkens van de verkenners. Na jullie ware passie, risk, te hebben ontdekt, zullen we ook in maart en april proberen jullie te entertainen. Maart en april staan erom bekend dat er tijdens deze twee maanden door vakanties, kampverkenningen en spaghettifestijnen redelijk veel vergaderingen wegvallen en ook dit jaar is dat niet anders. Denk dus allemaal goed na over een eventuele tweede (of derde) hobby, want dat zal broodnodig zijn. Ook zouden we de melkdrinkers onder jullie willen vragen om de flappen van de melkkartons van het merk Joyvalle bij te houden en aan ons af te geven. Als we er genoeg verzamelen, is de melk op het kamp gratis (en dingen die gratis zijn, smaken altijd beter!). Met wat geluk komt er dan ook één of andere bekende artiest optreden op ons kampterrein, dan hebben jullie eens iemand anders om gras naar te gooien. Zondag 10 maart 2013, 14u-18u, station van Vilvoorde (terugkomst eveneens aan station) Goed gezien, vandaag spreken we niet af aan de lokalen. Reeds lange tijd horen wij jullie klaagbeden en genadig als wij van tijd tot tijd zijn, zullen wij aan jullie gejammer ook gehoor geven. Vandaag spelen we dus een spel dat al sinds september op de verlanglijst der jongverkenners staat! Hiervoor verlaten we onze thuisbasis wel, dus vergeet zeker geen €10 mee te nemen (gepast geld wordt ten zeerste geapprecieerd). Zaterdag 16 maart 2013 Vandaag kunnen jullie naar jaarlijkse gewoonte spaghetti komen eten op de Italiaanse Avond van de scouts. Normaal gezien hebben jullie allemaal al een uitnodiging ontvangen in de brievenbus en ook elders in deze windroos zou alle nodige informatie te verkrijgen moeten zijn (ga eens piepen in de rubriek “Algemeen”).

29


Jongverkenners Zondag 17 maart 2013: geen vergadering Aangezien de Italiaanse Avond zichzelf niet opstelt of afbreekt, moet de leiding hun weekend voor dit evenement opofferen. Dat betekent dat jullie geen vergadering hebben vandaag. Tijd om die nieuwe hobby uit te proberen! Zondag 24 maart 2013, 14u-18u, hangar Herhaling is altijd nodig voor wie iets echt goed wil doen. De stellingen van de jongverkenners zijn volgens ons de laatste twee kampen niet meer wat ze zijn geweest en we kunnen alleen maar proberen het dit jaar beter te doen. Daarom herhalen wij vandaag de nobele kunst van het sjorren, zodat jullie deze zomer jullie tijd kunnen doorbrengen in een waar paleis. Of iets dat er op lijkt. Zondag 31 maart 2013: geen vergadering Dit is de laatste zondag van de maand en ook vandaag zijn jullie qua entertainment en amusement volledig onafhankelijk van ons. Kortom: trek jullie plan! Zondag 7 april 2013, 14u-18u, lokalen Het mag dan wel vakantie zijn, toch vinden wij dat er al genoeg vergaderingen wegvallen. Daarom is het vandaag wel vergadering, hoera! Wij hebben jullie wel door. We raden jullie aan om een tweede of derde hobby te vinden en het merendeel zit alsnog gewoon de hele zondagnamiddag voor zijn computer. Niks daarvan, er moet ook af en toe ook iets actiefs ondernomen worden (actief bezig zijn en vet verbranden verhoogt de kans om niet single te sterven, zo blijkt uit onderzoek). Noem vandaag gerust een sportvergadering. Zondag 14 april 2013: geen vergadering De leiding is op kampverkenning en bijgevolg kan er geen vergadering doorgaan. Wij zullen ons bezighouden met de kwaliteit van het terrein te inspecteren en de streek te verkennen (eens zien welke de saaiste dorpjes zijn om jullie langs te sturen!), jullie houden zich dan maar met iets anders bezig‌

30


Jongverkenners Vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april 2013 Het moest er ooit eens van komen en nu is het zover: de jongverkenners gaan op weekend! Meer informatie over hoe, waar en wanneer krijgen jullie nog in een mooier uitgetypte mail. Ook op de website zal extra informatie te vinden zijn. Zondag 28 april 2013: geen vergadering Het is niet alleen de laatste zondag van de maand april, wij zijn jullie eveneens beu gezien na het weekend van vorige week (en jullie ons?). Daarom zien we elkaar nogmaals niet op zondagnamiddag. Tot in mei! Zondag 5 mei, 14u-18u, lokalen Op 18 mei is het zover: dan staan jullie te schitteren op de planken van het wereldberoemde cultuurcentrum Bolwerk te Vilvoorde. Omdat zelfs de beste artiesten een beetje oefening en repetitie nodig hebben, zal deze vergadering besteed worden aan het brainstormen en uitwerken van de beste act ooit gemaakt. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig!

Dat was het voor de maanden maart en april. Wij kijken alvast uit naar de weinige vergaderingen en het weekend! Sarah Wouter Tom Paulien

31


Gidsen

Dag Lieve gidsjes !!! Hopelijk hebben jullie genoten van ons weekend en zijn jullie wat uitgerust na jullie vakantie want we vliegen erweer tegenaan! Spijtig genoeg moesten we wel na het weekend afscheid nemen van Ineke die de eerste maanden jullie fantastisch heeft geĂŤntertained ! DANK U WEL Ineke ! Gidsjes er staat ons heel wat de wachten in de maanden maart en april en hopelijk zijn jullie er klaar voor !

Zondag 10 Maart: 14u-18 u aan lokalen Trek jullie comfortabele broek maar aan en ook goede schoenen want jaja we gaan vandaag sportief doen! Maar niet zomaar we gaan door middel van een spel onze beentjes strekken. Zijn jullie er klaar voor ????? ZATERDAG 16 MAARTďƒ ITALIAANSE avond ! Kom dus gezellig met je familie genieten van een zalig lekker bordje spaghetti ! mjam-mjam Dit heerlijk bordje zal voor jullie klaarstaan in zaal uilenspiegelen vanaf 12u

32


Gidsen

s’middags maar ook s’avonds !

Zondag 17 maart geen scouts De leiding moet na de drukke italiaanse avond de zaal opruimen  dus denk aan ons wanneer jullie rustig in jullie zeteltje zitten en wij aan het poetsen zijn.

Zondag 24 maart: 14u-18u aan de lokalen Hoog tijd dat de gidsen wat centjes gaan verdienen! We moeten namelijk onze patrouillekoffer kunnen aanvullen met grenadine, choco,…. Bovendien kan zo de leiding ook voor leuke dingetjes zorgen voor op kamp. Dus handen uit de mouwen en aan de slag ! Wij gaan vandaag Wafeltjes bakken. Deze wafeltjes zullen verkocht worden aan de scoutslokalen om 17 u en om 18 u ! Indien er Gidsjes zijn die graag bakken mogen altijd al een paar wafeltjes thuis maken zodat we zondag vlotjes en rustig te werk kunnen gaan !

33


Gidsen

Opgelet de vergadering kan een beetje langer duren.

Zondag 31 maart: geen scouts Het is alweer de laatste zondag van de maand dus blijven we lekker in onze luie zetel thuis. Geniet ervan meisjes!

Zondag 7 april: 14u -18u aan de lokalen Ok vandaag doen we een tweede poging voor een strategisch spel ! Tijdens het weekend was dit niet helemaal gelukt dus tijd dat jullie toch kunnen bewijzen dat jullie dit soort spel aankunnen ! Ik ben benieuwd !

Zondag 14 april: geen scouts De leiding is dit weekend op kampverkenning waardoor er geen scouts is ! Volgende week uitgebreid verslag over het kampterrein en de omgeving voor de ge誰nteresseerden ;)

34


Gidsen

Zondag 21 april: 14u-18u aan de lokalen 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21

21

Jullie leiding vond dit wel een leuk getalletje dus besloten we er een spel rond te maken ! Dus jaja we gaan een geheimzinnig 21- spel spelen vandaag. Zondag 28 april: Geen scouts Ohla het is al de laatste zondag van April. Wat gaat die tijd snel ! Zoals jullie dan ook al een tijdje weten is er geen scouts op de laatste zondag van de maand. We zien jullie volgende week terug! Zondag 5 mei: 14u -18 u aan de lokalen Het is weer tijd voor het allerbelangrijkste evenement van het jaar jaja het groepsfeest. Wees niet bang en doe dus vooral mee, gekke toestande maar ook vooral grappige situaties verzekerd ! Na een jaartje pauze zijn vooral de gidsjes blij dat we weer op het podium kunnen staan. Ik zou dus zeggen WE GAAN ERVOOR !!!

Dit was het weer meisjes, nog enkele maandjes en dan is het tijd voor het langverwachte kamp ! Tot snel gidsjes Bea & Ida

35


Verkenners

Gegroet jong geweld! Dit artikel werd geschreven op de vooravond van de leefweek. Terwijl u dit leest is deze echter reeds achter de rug. Er zijn maar twee mogelijke scenario’s:

1) Indien we het niet gehaald hebben, het was fijn u te hebben gekend en als u even tijd hebt … kom ons eens bezoeken in de psychiatrie! Wat hieronder volgt mag u dan ook gewoon negeren… 2) In het geval dat we allemaal de leefweek overleefd hebben, zie hier het programma voor de volgende weken! 10 maart 14u-18u We hebben het er al eens over gehad. Die scoutsskillz, remember?!

17 maart Gisteren zijn jullie massaal spaghetti komen eten met de mama’s en papa’s. wat tijd om die pierkes te verteren!! Geen scouts vandaag!

36


Verkenners 24 maart 14u-18u Een paar weken geleden hebben we onze machtige creativiteitskillz laten zien met een té cool bosspel. Bon, ons reservoir vol ideeën is duidelijk nog niet leeg! Vandaag is het weer zover, uw leiding heeft nog maar is voor een uitstekend programma gezorgd! Dit keer gaan we het stad in. Welke stad, valt nog te zien! Breng alleszins 5eurootjes mee! Afspraak aan het STATION !!!!

31 maart Deze maand zien we elkaar maar bitter weinig want het is weeral geen vergadering vandaag!  

7 april 14u-18u Vandaag staat jullie wel iets heel speciaals te wachten! Trek jullie stapschoenen aan! En vergeet zeker niet jullie uniform en een portie lef !!

37


Verkenners 14 april Weeral geen scouts! Kampverkenning ! sorry dudes !

21 april 14u-18u Hopelijk is het vandaag wat al wat warmer en schijnt het zonnetje want we gaan onze “drijfkrachten” eens testen. Of alle, jullie toch. De leiding wordt namelijk NIET nat vandaag. Jullie daarentegen, wel ik kan geen garanties geven…

38


Verkenners

28 april 14u-18u De laatste vergadering van deze maand, en aangezien we stilaan dichter bij het groepsfeest komen, hoeven jullie niet lang na te denken over wat we vandaag gaan doen?!

5 mei 14u-18u Oefenen voor het groepsfeest.

Greetings, Kaat en Annelies

39


Algemeen

40


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos maart-april 2013  

Windroos maart-april 2013  

Advertisement