__MAIN_TEXT__

Page 1

WINDROOS januari – februari 2016

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260, Paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be IBAN: BE95 9799 5759 9058


Inhoud

Voorwoord Kapoenen Harlekijnen Welpen Akabe Algemeen Verjaardagen Kalender Contactgegevens Jonggidsen Jongverkenners Gidsen Verkenners Jin

2 4 6 10 13 15 20 21 22 28 30 34 37 40

1


Voorwoord Beste ouders en leden,

Wij wensen jullie vanuit de hele leidingsploeg het allerbeste voor 2016! Hopelijk werd het nieuwe jaar goed ingezet en werd er al veel plezier beleefd. 2016 zal ook op scoutsvlak weer heel wat te bieden hebben. We zijn volop bezig met de voorbereidingen van Skoetefest dat op 11 en 12 maart hopelijk weer een groot succes zal zijn. We kunnen nu al zeggen dat er op vrijdagavond een afterworkparty zal zijn, zaterdagnamiddag bieden we heel wat animatie voor de kinderen aan en ’s avonds is het tijd voor jong en oud geweld om zich uit te leven op de dansvloer. Meer info over alle feestelijkheden vind je in de windroos of op de website. We blikken ook al even vooruit naar de Italiaanse Avond. Noteer alvast 14 mei in uw agenda, een week vroeger dan eerst meegedeeld. De uitnodiging ontvangt u nog in de brievenbus. Ongeveer een maand geleden mochten we jullie allemaal talrijk verwelkomen op ons Lokalencafé/Après-schaatsbar. In jaren hebben we niet meer zoveel volk gezien, het deed ons enorm veel plezier. Jullie werden geïnformeerd over de stand van zaken. Ondertussen blijven we verder werken aan een oplossing. 2016 zal een cruciaal jaar zijn waarin er heel wat beslissingen genomen zullen worden. We proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de verschillende ontwikkelingen. Moest u zich nog geroepen voelen om een handje bij te steken, laat het ons zeker weten. Verder blijven we ons best doen om elke zondag een toffe, scouteske namiddag te organiseren voor iedereen. Voorlopig zullen sommige takken op vrijdag vergadering hebben, omdat de leiding volop in de examenperiode zit. Voor hen: heel veel succes!

Tot zondag/vrijdag! Een stevige linker, De Groepsleiding

2


Algemeen

3


Kapoenen Zondag 17/01, 14u-16u Vandaag gaan we jullie kennis eens testen met de ultieme quiz! Ben jij de slimste kapoen? Dat zullen we dan wel te weten komen. Afspraak aan de lokalen.

Vrijdag 22/01, 19u-21u Vanavond gaan we het een beetje rustig aan doen, omdat jullie leiding moe is van al dat studeren. We gaan samen een leuke film kijken! Afspraak aan de lokalen.

Zondag 31/01 Helaas pindakaas, vandaag is het geen vergadering ď Œ Het gepaste moment dus om je allerliefste oma, opa, nonkel, tante, neven en nichten nog eens te bezoeken. Tot volgende week!

Zondag 07/02, 14u-17u Het is carnaval! En dat wil zeggen dat we vandaag iets gaan knutselen. Jullie mogen allemaal verkleed komen, want dat hoort nu eenmaal bij carnaval! Afspraak aan de lokalen.

Zondag 14/02, 14u15-17u15 Trek je laarzen en dikke jas al maar aan, want zoals jullie al weten is Paulien gek op spelletjes in het bos en dat betekent dus dat we vandaag een superleuk bosspel gaan spelen! We spreken af aan de speeltuin van de drie fonteinen. Zodat jullie mama en papa jullie broers en zussen op tijd kunnen gaan afzetten en ophalen aan de lokalen spreken we af om 14u15 en 17u15.

4


Kapoenen Zondag 21/02 14u-17u Vandaag gooien we het eens over een andere boeg en trekken we de stad in om een spel te spelen. Afspraak aan de lokalen.

Zondag 28/02 Vandaag is het de laatste zondag van de maand en dus spijtig genoeg geen vergadering ď Œ Tot volgende week!

Zondag 06/03 14u-17u Vandaag we lekker soep maken om een beetje geld in te zamelen voor onze kas. Zo kunnen we veel leuke dingen doen doorheen het jaar ď Š Vertel het zeker maar aan iedereen door! Afspraak aan de lokalen.

Ziezo, dit is wat wij de komende maand gaan doen. We hopen dat jullie er even veel zin in hebben als wij! Groetjes van jullie leiding,

Isabel

Robin

Paulien

5


Harlekijnen Dag Harlekijnen! In februari en maart gaan we weer geweldig coole dingen doen, zeker komen is dus de boodschap!

Vrijdag 15 januari (19u-21u) aan de lokalen: Vandaag gaan we een tocht door het donker doen met alle Harlekijnen. We maken een gezellige wandeling van! Neem zeker alle zaklampen, fietslampen, flikkerlichten en alles wat licht geeft mee. Ook vragen wij om laarzen aan te doen een kleren die zeker vuil mogen worden mee te nemen aangezien we niet altijd over verharde wegen zullen wandelen.

Vrijdag 22 januari (19u-21u) aan de lokalen: Vandaag gaan we een toffe film kijken in de lokalen als jullie voorstellen hebben mogen jullie je favoriete dvd meenemen naar de scouts!

Zondag 31 januari geen vergadering: Het is weer de laatste zondag van de maand wat betekent dat we elkaar een weekje zullen moeten missen! Dus ga eens op bezoek bij de bomma en de bompa en kijk daar maar met een stukje taart naar hoe Wout Van Aert wereldkampioen veldrijden zal worden in Zolder. Tot volgende zondag!

6


Harlekijnen Zondag 7 februari (13u45-16u45) aan het ruiterijcomplex: Deze zondag gaan we een super groot en cool bosspel spelen dus doe allemaal jullie dikke jas aan en een warme sjaal, waterdichte laarzen en kom maar naar de 3 fonteinen. WE SPREKEN EEN KWARTIERTJE VROEGER AF AAN HET RUITERIJCOMPLEX!!! Wees maar allemaal aanwezig dan maken we er samen een topzondag van!

7


Harlekijnen Zondag 14 februari (14u-17u) aan de lokalen: Het is Valentijn en ook wij gaan die liefde delen met elkaar door een groot koppeltjesspel te spelen. Wie is het beste koppeltje? Welk koppel vult elkaar het beste aan en kent elkaar het beste? In dit spelletje wint alleen maar een koppeltje dat de overwinning verdient en wie dat wordt? Dat zullen we deze zondag wel ontdekken!

Zondag 21 februari (14u-17u) aan de lokalen: Vandaag gaan we knutselen, maar wat we gaan knutselen dat is nog een verrassing! Vergeet zeker jullie creatieve hersentjes niet dan ben ik er zeker van dat we allemaal super toffe, mooie en leuke dingen te zien zullen krijgen!

Zondag 28 februari geen vergadering: Er is vandaag ook geen scouts voor jullie jammer genoeg ď Œ Maar een weekje uitrusten zal jullie misschien wel goed doen (en ons natuurlijk ook) zodat we er vanaf volgende week terug volop tegenaan kunnen gaan!

8


Harlekijnen Zondag 6 maart (14u-17u) aan de lokalen: Hopelijk zien we jullie allemaal deze zondag! Onze onderbroek boven onze broek en onze t-shirt dragen we boven onze pull. We eten dus ‘s ochtends patatjes en ’s avonds cornflakes. Dus niet 1,2,3 maar 3,2,1. We gaan vandaag dus alles omgekeerd of achterstevoren doen. Vandaag is het omgekeerd dag en jullie weten wat dat betekent.

Veel groetjes en tot op de scouts

Louise

Jacob

Brent

Jo

De Harlekijnenleiding!

9


Welpen Hallo stoere welpen, Ook in januari, februari en maart gaan wij leuke dingen doen! Nieuwsgierig? Lees dan verder hieronder… 

Vrijdag 15 januari (in de lokalen van 19u tot 21u) Vandaag is het filmavond! Jeujjjjj  Neem allemaal maar een aantal dvd’s mee om te beslissen welke film we gaan kijken!

Vrijdag 22 januari: (in de lokalen van 19u tot 21u) Monopoly, Uno, Wie is het?, Cluedo,… Breng vandaag allemaal jullie favoriete spelletje mee want we gaan gezelschapsspelletjes spelen! 

Vrijdag 29 januari Vandaag jammer genoeg geen scouts!  

10


Welpen Zondag 7 februari: (in de lokalen van 14u tot 17u) Vandaag spelen we een megacoolsupertofspel : 1 tegen allen ! Wie de meeste opdrachten wint, is de coolste welp! 

Zondag 14 februari: (in de lokalen van 14u tot 17u) 14 februari is de dag van de liefde, daarom gaan we een valentijnsspel spelen!

Zondag 21 februari We gaan op uitstap! Waar? Dat blijft nog even een verrassing… Er volgt nog een e-mail.

Zondag 28 februari Ga allemaal maar naar de oma koekjes eten, want vandaag is er jammer genoeg geen scouts! 

11


Welpen Zondag 6 maart: (aan de lokalen van 14u tot 17u) Pak je fietsje mee, je step, je rolschaatsen of andere toffe voertuigen WANT VANDAAG IS HET WIELTJESVERGADERING!!!!

Zoals jullie zien: heel veel toffe dingen!!! Tot binnenkort! Alvast een tof eindejaar van jullie welpenleiding Anton, Sofie, Robin en SĂŠbastien

12


Akabe Dag akabe! Eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar! 2015 was een geweldig jaar en 2016 zal nog beter worden. Zie hier het overzicht van de volgende weken. Door de examens van jullie geliefde leiding, zullen in januari niet veel vergaderingen zijn. Maar we maken dit goed door ze extra leuk te maken

24 januari 2016 Desserts! Deze zondag gaat alles draaien rond desserts. We gaan verschillende soorten maken en misschien erna ook op eten! Jamie! Aan de scoutslokalen van 14 tot 17u!

31 januari 2016 Lekker ruiken is belangrijk! Daarom gaan we deze vergadering onze eigen zeepjes maken. Geen excuus meer om stinkend te vertrekken van de scouts! Aan de scoutslokalen van 14 tot 17u!

7 februari 2016 De Akabolympische spelen! Wie van jullie kan zich goud permitteren? Een hele namiddag opdrachten doen tegen anderen mensen! De winnaar zal eeuwige roem hebben en kan zich verwachten aan een geweldige prijs die hij/zij nooit meer zal vergeten! Aan de scoutslokalen van 14 tot 17u!

13


Akabe 14 februari 2016 We moeten er ooit wel eens over beginnen‌ Geld! En daarom gaan wij werken! Vandaag gaan wij er alles aan doen om onze kas wat bij te spijzen. Zorg er maar voor dat jullie je mooiste glimlach mee hebben, zodat we op kamp kei coole dingen gaan kunnen doen! Aan de scoutslokalen van 14 tot 17u!

21 februari 2016 Het is weer eens die vergadering! Wij gaan tijdens deze mooie zonnige dagen nog eens werken aan onze conditie! Doet u trainingsbroekske en basketsloefkes maar aan want wij gaan sporten! Aan de scoutslokalen van 14 tot 17u!

28 febrari 2016 Die laatste zondag van de maand toch?! Spijtig genoeg dus geen vergadering, maar volgende week zijn we er weer!

6 maart 2016 Al weer een nieuwe maand! Na dat jullie ons een weekje hebben moeten missen kunnen jullie weer buiten komen! Wij gaan eens testen hoe slim jullie zijn! Met een reeks van raadsels en opdrachten kunnen jullie zo een trofee winnen en bewijzen dat jullie AKABE waardig zijn!

Veel kusjes en knuffels van jullie leiding! Annelies, Chelsey en Nicolas

14


Algemeen

Belangrijk! Een volledig uniform (hemd, groene broek/rok/short en das) is verplicht op elke scoutsactiviteit! Meer info op de volgende pagina of op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/uniform

15


Algemeen

Kentekens Waar plaats je al die kentekens?

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

16

Tak-kenteken Groepslintje Jaarkenteken Das Vlaamse leeuw Internationaal scouts- of gidsenteken Belgische vlag Beloftekenteken (kabouter, wolfje of jonggiverbelofte)


Algemeen

Verkoopplaatsen Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Hopper

Vestigingen in Aalst, Antwerpen, Gent, Harelbeke, Hasselt en Leuven Meer info op https://www.hopper.be/winkel

SON

Winkel in de Adegemstraat 102 te Mechelen Meer info op http://www.sonkamp.be/

Kentekens zijn elke eerste zondag van de maand te koop bij Nicolas of Anton. Daarnaast zijn er bij ons ook tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten)

17


Algemeen

OPROEP! Alle gele papiertjes van SON mogen binnengebracht worden bij Ellen Janssens. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

18


Verjaardagen

Gelukkige verjaardag! Januari

Februari

Lisanne Cauwenbergh, Bo Kempenaers

1

Arne Raes

2 3 4

Marie Maton, Lotte Heemeryck

Felix Van Meerbeek

5 6

Marilia Viana Bravo

7

Matteo Molinari

Maxine Cauwenbergh

8

Emily Baltasar Vieira

9

Paulien Geeraerts, Matthias Simoens

10 Simoens Freek

11

Toon Devil

12

Silke Van Der Brempt

13 14 15

Anouk De Roover, Warre Kempenaers

16 17 18 19 20 21 Thomas Somers

22

Johannes Mevis

23

Siebe Loos

24 Hugo Bartolom채us

25

Thomas De Henau

26

Riew Vuylsteke

27 Jeremy Van Der Niepen

28 29

Marjolijn De Vil

30 31

19


Algemeen

Agenda 2015- 2016

20

12 maart

Skoetefest

14 mei

Italiaanse avond

10 juni

Croque- en inschrijvingsavond kamp

25 juni

Uitstap zee

26 juni

Voetbaltoernooike

29 juli

Bagage binnenbrengen

30 juli

Vertrek voorwacht

2 augustus

Vertrek grote takken

8 augustus

Vertrek kleine takken

13 augustus

Terugkomst kamp

26-28 augustus

Herfstontmoeting (leiding en jin)

4 september

Laatste vergadering

11 september

Overgang


Algemeen

Kapoenen kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be Paulien Geeraerts Parmantig sikahert

geeraerts.paulien@gmail.com 0479 05 21 96

Isabel Meskens Dromerige panda

isabel.meskens@hotmail.com 0474 95 71 12

Robin Simoens Behoedende kameleon

robin.simoens@icloud.com 0474 13 94 43

Harlekijnen harlekijnen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

Louise Adriaenssens Goedhartig kortstaartaapje

Arno Jacobs Speelse spiesbok

Jo Bossuyt Gevatte wasbeer

brent.verhasselt@hotmail.be 0471 73 46 42 louise.adriaenssens@hotmail.com 0470 61 80 16 arnojacobs123@hotmail.com 0468 16 01 11 jo.bossuyt@hotmail.com 0479 07 36 30

Welpen welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

Anton Adriaenssens Zelfzekere ani

sofie.adam6@gmail.com 0472 88 94 13 robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09 anton.a3@hotmail.com 0477 32 22 62

21


Algemeen

Akabe akabe@scoutsengidsenvilvoorde.be

Chelsey Bettens Intense oestiti

Annelies De Roover Strijdlustige mungo

Nicolas Grootjans Oprechte fennek

bettenschelsey@hotmail.com 0492 70 57 43 annelies-de-roover@live.be 0470 67 23 71 nicolas.grootjans@hotmail.com 0476 03 50 83

Jonggidsen jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Dieter Holvoet Rustvolle ibis

Ester Vanherck Stralende saki

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75 ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32

Jongverkenners jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Loike Jacobs Guitige dingo

Arno Adam Beheerste zeehond

loike@hotmail.be 0473 38 98 21 arno.adam9@gmail.com 0479 49 48 87

Gidsen gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw

Samuel Vermote Enthousiast schaap

22

fienebie@hotmail.com 0471 21 39 50 samuelvermote@hotmail.nl 0474 25 14 69


Algemeen Gert Van Der Brempt Argeloze spoorkoekoek

Lauren Adriaenssens Onbezonnen griend

gert-van-der-brempt@hotmail.com 0494 15 82 32 lauren.a3@hotmail.com 0473 67 03 99

Verkenners verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ida Coulommier Vrolijk winterkoninkje

Thomas De Henau Opgewekte barry

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Johannes Mevis Onbevreesde kwikstaart

idake@msn.com 0476 48 57 72 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 johannes_mevis@hotmail.com 0498 13 31 45

Jin jin@scoutsengidsenvilvoorde.be

Lize Geeraerts Hardnekkige arazari

Lisa Vanhaelen Heftige streepmuis

lizegeeraerts@gmail.com 0472 62 21 63 lisakeee_vh@hotmail.com 0470 89 86 86

Groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 sofie.adam6@gmail.com 0472 88 94 13

23


Algemeen

Assistent-groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw

matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 fienebie@hotmail.com 0471 21 39 50

Materiaal en tenten materiaal@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Thomas De Henau Opgewekte barry

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Dassen en kentekens Nicolas Grootjans Oprechte fennek

Anton Adriaenssens Zelfzekere ani

nicolas.grootjans@gmail.com 0476 03 50 83 anton.a3@hotmail.com 0477 32 22 62

Windroos en website Dieter Holvoet Rustvolle ibis

24

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75


Algemeen

25


Algemeen

26


Jonggidsen Hallo liefste jogi's, Hopelijk hebben jullie evenveel genoten van de vergaderingen van de voorbije maand als ons. Dankzij jullie enthousiasme bij het maken én het verkopen van de kerstkaartjes was de verkoop op de markt was echt een succes. Applausje voor jezelf! Maar goed, genoeg over voorbije maand, dit staat er te komen voor de komende maanden.

zondag 17 januari, 14 – 16u Aangezien wij, jullie leiding, nog steeds in de examens zitten, doen we het deze zondag op het gemak met een leuke quiz. Iedereen komen, want met twee quizzen is een beetje moeilijk. Ohja, en omdat we nog veel te studeren hebben, zal de vergadering uitzonderlijk al stoppen om 16u. Wij vinden het ook jammer!

zondag 24 januari Deze zondag geen vergadering, maar niet getreurd, want in de plaats gaan we volgende maand op de laatste zondag naar de Withlovedag!

zondag 31 januari Ook deze week geen vergadering, want het is alweer de laatste zondag van de maand.

zondag 7 februari, 14 – 18u Vandaag spelen we het Grote Levensechte Levensweg-spel! Het thema klinkt voor een deel van jullie mogelijk bekend in de oren, maar we gaan iets helemaal anders doen. Het wordt leuk, dus zeker komen als je kunt.

zondag 14 februari, 14 – 18u Vandaag is het Valentijn, en daarom spelen we – speciaal voor de singles onder de jogi's – een Valentijnsspel met de jongverkenners. Ik hoor

27


Jonggidsen jullie al denken: "Ohnee, jongens!" Geen paniek! De meesten bijten niet. Allen daarheen dus!

vrijdag 19 – zondag 21 februari Van vrijdag tot zondag zal het jaarlijkse weekend doorgaan, meer info wordt zoals gewoonlijk nog later gecommuniceerd, zowel per brief als per mail.

zondag 28 februari Laatste zondag = geen vergadering!

zondag 6 maart, 14 – 18u Het is weer tijd voor de jaarlijkse districtsdag in het Blosodomein te Hofstade! We spreken af om 14u aan de hoofdingang van het domein, en jullie ouders mogen jullie komen ophalen om 18u.

zondag 13 maart Na de voorbije, heel vermoeiende dagen en nachten, krijgt de leiding een welverdiende pauze en is het dus geen vergadering. Hoezo, jullie weten niet waar het over gaat? Skoetefest natuurlijk! Vanaf dit jaar zal er op zaterdag een afterwork plaatsvinden (voor volwassenen), meer info elders in de windroos.

zondag 20 maart, 14 – 18u Deze zondag zullen we spenderen zoals mensen vroeger een zondag spendeerden: met gezelschapsspelletjes. Meer specifiek: een ganzenbord. Maar neen, we gaan niet aan een tafel zitten en pionnetjes verplaatsen, we gaan een groter spel spelen, met meer beweging enzo. Tot dan!

28


Jongverkenners Gelukkig nieuwjaar allemaal! Er staan ons ongetwijfeld nog vele avonturen te wachten in 2016. Natuurlijk kan je deze avonturen enkel meemaken als je aanwezig bent op de vergadering. Duh! Daarom wil ik jullie waarschuwen dat we in januari nog 2 vergaderingen op vrijdag doen. We hebben zondag immers tijd nodig om in onze zetel TV te kijken te studeren.

Zondag 10 januari: dropping (14-18u) Even herhalen wat er in de vorige windroos stond: Voor de eerstejaars onder ons: Dropping is SUPERLEUK! Het is ook een kleine voorbereiding voor de dropping op kamp. Het is een ervaring die je nooit vergeet. Je kan leren werken met een kaart en kompas en nog veel meer! Doe goede stapschoenen aan! We verwachten jullie om 14u aan de lokalen in perfect uniform.

Vrijdag 15 januari: casino (19-21u) We toveren ons lokaal om tot een echt ‘casino royal’. We spelen namelijk poker. De minimum inzet is duizend miljoen miljard euro dus vraag jullie papa en mama alvast voor wat extra zakgeld. Voor diegenen die dit niet kunnen betalen zullen we ook wat toffe gezelschapsspellen voorzien. Als je thuis een pokerset of een supermegaleuk gezelschapsspel hebben, mag je dit ook meenemen. Opgelet: dit is een vrijdag! Dat is die dag aan het einde van de week voor het weekend echt begonnen is. Afspraak aan de lokalen. Dus niet aan het casino.

29


Jongverkenners Vrijdag 22 januari: filmavond (19-21u) We toveren ons lokaal om tot een echte cinemazaal. Toegang tot deze exclusieve cinema is inbegrepen in jullie lidmaatschap van de scouts. Dat betekent dat je zeker moet komen. Welke film er wordt gespeeld weten we nog niet, maar je mag je favoriete DVD meenemen en we zullen ter plaatse kiezen welke we gaan zien. Afspraak aan de lokalen om 19u.

Zondag 31 januari: geen vergadering “O nee het is vandaag geen vergadering! Wat moet ik nu doen?” “Geen nood! Jullie leiding to the rescue! Hier is iets om jullie bezig te houden.”

Zondag 7 februari: wieltjesvergadering (14-18u) Het is de bedoeling dat jullie vandaag een voertuig met wielen meenemen naar de scouts. Het maakt eigenlijk niet uit wat je meeneemt, zolang het wielen heeft en je jezelf ermee kunt voortbewegen. Er zijn wel enkele uitzonderingen: auto’s, vliegtuigen, scooters, treinen, monstertrucks en quads zijn niet toegestaan. Afspraak om 14u aan de lokalen.

30


Jongverkenners Zondag 14 februari: Valentijn (14-18u) Het is Valentijn en daarom gaan we vandaag samen met de jonggidsen een Valentijnsspel spelen. Haal al uw romantische skills uit de kast en kom maar naar de lokalen. Ook diegenen die geen romantische skills bezitten mogen natuurlijk meedoen.

Zondag 21 februari: oorlogje (14-18u) We gaan een spel spelen waarbij het de bedoeling is dat we de slechteriken op geheel humane wijze neer te knallen. We hebben wel geen geweren. Hoe we dit probleem gaan oplossen zullen we nog wel zien. Het staat vast dat jullie tegen het einde van deze vergadering zullen kunnen sluipen, mikken en samenwerken als een team. Afspraak aan de lokalen om 1400 uur.

Zondag 28 februari: Geen vergadering Vandaag is het de laatste zondag van de maand dus is het spijtig genoeg geen vergadering! tot volgende week! :D

Zondag 6 maart: Withlovedag (14-18u) Vandaag is het een speciale dag, Het is districtsdag ! We verwachten jullie dan ook op deze super fantastische dag aan de ingang van Hofstade om 14u in perfect uniform. Jullie mama's of papa's mogen jullie komen halen om 18u.

31


Jongverkenners Dat was het alweer voor deze windroos. Groetjes van jullie leiding en tot de volgende keer!

32


Gidsen Vrijdag 15 januari 19u tot 21u: Film! Vandaag maken we van het gidsenlokaal onze eigen cinemazaal! Jaja, film op groot scherm! De boeffers onder jullie mogen zeker en vast chips en pop corn meebrengen ( Lauren ;) ). Voor het kiezen van de film zal er waarschijnlijk nog een poll aangemaakt worden op onze gidsenpagina!

Vrijdag 22 januari 19u tot 21u: Singstar en Just Dance!! Wie is de Beyoncé onder ons? Warm jullie stemmen al maar op en stretch die spiertjes want vandaag gaan we alles van onszelf geven met Singstar en Just Dance  Woehoew!

Vrijdag 29 januari: geen vergadering Jeej! Jeej! Jeej! Ik heb vandaag mijn laatste examen gehad dus ben dat waarschijnlijk ergens aan het vieren dus geen vergadering vandaag 

Zondag 7 februari 14u tot 18u: Vandaag spelen we Gert zijn spel vol met wonderlijke avonturen en ongelooflijke schepsels. Ben jij even benieuwd als mij hoe dit spel zal gaan? Kom dan zeker naar de scouts vandaag!

33


Gidsen Zondag 14 februari 14u15 tot 18u15: Metrospel! Afspraak om 14u15 aan het station van Vilvoorde met 8 euro voor de trein en metro. We zijn terug rond 18u15 terug, dit kan vroeger of later zijn afhankelijk van de treinen.

Zaterdag 20 februari 14u15 tot 17u45: Vandaag is het ikeaspel! Wordt jij een echte zakenvrouw en verdien je bakken geld of is intelligentie niets voor jou en beland je op straat? Wie trouwt er rijk of overvalt een bank? Levensweg zal ons alle antwoorden geven. Afspraak om 14u15 aan de ikea in Zaventem. Hier zullen we ook eindigen om 17u45.

34


Gidsen Zondag 28 februari 19u: Vandaag begint onze leefweek dames! Wij zullen hiervoor nog wel een mail sturen met meer info en afspraken. Hopelijk kunnen jullie allemaal komen en dan maken we er een onvergetelijke week van ď Š

Hopelijk zijn jullie allemaal massaal aanwezig! Groetjes Lauren, Samuel, Gert en Fien

35


Verkenners Vrijdag 15/01: 19u-21u (aan de lokalen) We spelen een spel vanavond. Risk, Twister, maakt niet uit meebrengen die handel.

Vrijdag 22/01: 19u-21u (aan de lokalen) We gaan eens een beetje no-lifen vanavond, breng je favoriete spelletjes op Wii, Ps2 of andere breng ze gerust mee het wordt een strijd voor eeuwige roem.

Zondag 31/01: geen vergadering Vandaag is het de laatste zondag van de maand en dus geen scouts. Nu heb je tijd om een beetje te gaan chillen met uw vrienden in het park, hoest hoest. Of gewoon een hele dag eens lekker niks te doen, dat kan ook eens deugd doen. Zondag 07/02: WEER geen vergadering  Vandaag weeral geen vergadering, wa is dees. Wat nu? Geen zorgen boys we zijn jullie (nog) niet beu hoor, volgende week is het weer ‘gewoon’ vergadering.

36


Verkenners Zondag 14/02: 14u-18u (aan de lokalen) Zoals jullie wel weten is Valentijn een commerciële stunt en heeft de dag eigenlijk geen speciale waarde. Het concept ‘Liefde’ is echter zo moeilijk dat we toch een valentijnsspel gaan spelen. Trek jullie mooiste kleren maar want vandaag gaan we vrouwen versieren.

Zondag 21/02 13u45-17u45 (aan het Station van Vilvoorde) Vandaag gaan we de stad onveilig maken met de gang, maar welke stad dat zien jullie dan wel. We spreken dus af aan HET STATION om 13u45 en zijn terug om 17u45. Vergeet niet om 5 euro mee te nemen voor de trein.

Zondag 28/02 14u-18u (aan de lokalen) Zoals jullie weten is 2016 een schrikkeljaar en zijn er dus 29 dagen in februari, maar is dit wel echt zo? Einstein ontdekte de veroorzaker van de zwaartekracht, ruimtetijd. Hij ontdekte dat de ruimte rond een massa gebogen was, zodat andere objecten die gebogen ruimte volgden en dus tot een grotere massa aangetrokken worden. De ruimte om ons heen is dus gebogen, en wij krommen hem zelf ook met onze eigen massa. Maar die ruimte kromming blijkt ook effect te hebben op de tijd. Door dat de ruimte gebogen is, gaat de tijd langzamer. In een zwart gat is die kromming oneindig. De tijd staat daar dus stil! Dit is voor veel mensen te abstract, maar het is ook dichter bij huis te zien. Als een tweeling zich opsplitst bijvoorbeeld, de een leeft voor 10 jaar in een onderzeeboot op de bodem van de oceaan, en de ander woont op Mount Everest. Na die 10 jaar zouden ze nog altijd even oud moeten zijn. Maar de man van de onderzeeboot blijkt jonger te zijn. Het scheelt weinig, slechts enkele seconden of misschien minuten. Dit komt omdat de man van de onderzeeboot dichter bij de aardkern was. Dat is het middelpunt van de massa van onze planeet, daar is de ruimte kromming het sterkst. Daar gaat de tijd dan ook het langzaamst. Daar heeft hij zelf niets van gemerkt, omdat zijn hersenen ook langzamer werkten. Hoe zit het nu juist? Dat gaan wij, slimme verkenners, proberen te ontdekken.

37


Verkenners

Zondag 6/03 14u-18u (aan de lokalen) We zijn op dat ogenblik in het jaar gekomen waarop dat de leiding een beetje minder creatief is. Daarom spelen we vandaag de klassieker: ĂŠĂŠntegen-allen. Zijn jullie sterker dan de leiding( tuurlijk niet)?

Dat was het weer voor deze windroos. Tot dan!!!! Barry, Johannes, Ida en Matthias

38


Jin Hejhej Jinners, hier zijn we weer met onze agenda voor komende maanden! Vorige windroos hebben we jullie al gelukkig nieuwjaar gewenst etc, dus giene ziever deze keer, over tot de orde van de dag!

VRIJDAG 15/11 @lokalen Jullie worden om 19u aan de lokalen verwacht, perfect uniform moet niet op vrijdag, maar doe toch een hemd/trui van de scouts aan ;-) Lisa heeft voetbal, dus er zijn 2 mogelijkheden:  We gaan supporteren voor Lisa  Jullie moeten het met Lize doen vanavond Welke parel zal het worden?

VS Ohja, tegen 21u mogen jullie terug naar huis ;-)

39


Jin VRIJDAG 22/01 @ lokalen Vandaag ist “team brak, opt gemak!” We nodigen jullie allemaal uit om gezellig een filmpje te komen zien. Rustig, opt gemak. Niet te druk, niet te veel nadenken… Drankje & chipke worden voorzien, wees welkom!

ZATERDAG 23/01 OPGELET! Dit is een zaterdag! Zoals gezegd, worden er 6 jinners gevraagd om te helpen op de VOSOG-quiz. Meer info volgt via mail.

ZONDAG 31/01 Laatste zondag van de maand, geen scouts. Jullie mogen doen waar jullie zin in hebben! Wij zijn niet verantwoordelijk vandaag ^^

40


Jin Februari, dat wilt zeggen: terug normaal ritme en scouts op zondag! JEEUHJ. Dit wilt ook zeggen, terug van 14h – 18h, IN PERFECT UNIFORM

ZONDAG 07/02 @ lokalen Vandaag gaan we nog eens een ouderwets stadsspel spelen, kom dus met de fiets dan zijn jullie mobieler  Gezien jullie de windroos niet lezen maakt het eigenlijk niet eens uit wat ik hier zet. Ik kan even goed zetten dat het kook vergadering is en dat we stront met bonen gaan eten, of dat we een fietstocht gaan maken, of een bosspel… anyway… Kom maar met de fiets naar de lokalen! Ohja, spelletje: gezien jullie allemaal nen bak moeten, hierbij een paar raadseltjes zodat jullie genen bak meer moeten. Wie ons (jin@scoutsengidsenvilvoorde) als eerste de juiste antwoorden geeft, moet geen bak meer, of heeft 1 “joker” (voor de volgende keer dat je niet verwittigd is het dan ok) ENKEL NAAR HET ALGEMEEN JIN-E-MAIlADRES STUREN OF HET TELT NIET! 1.

41


Jin 2.

3.

Vier mannen zijn tot hun nek in de grond begraven. Ze kunnen totaal niet bewegen, zelfs hun hoofd niet, dus kunnen ze alleen naar voren kijken. Tussen man A en B staat een dikke muur. Elke man heeft een muts op. Ze weten dat er 2 rode en 2 blauwe mutsen zijn. De mannen weten niet welke kleur muts ze op hebben. Om te voorkomen dat ze doodgeschoten zullen worden moet een man binnen 10 minuten tegen de beul roepen welke kleur muts hij op heeft. Als het fout is gaan ze er allemaal aan. Er mag niet met elkaar gesproken worden. Na vijf minuten roept een van de mannen de juiste kleur van zijn muts. Vraag: wie van de mannen roept de kleur van zijn muts en hoe weet hij dat?

42


Jin ZONDAG 14/02 @ Lokalen Vandaag gaan we het grote Tinder-zoek-een-lief-voor-Lisa-Spel spelen! Zoals al eerder meegedeeld, maak het zaterdag 13/02 even uit met jullie lief, en maak het dan de 15e terug aan! Bespaart jullie ineens ook ne cadeau ;-)

ZONDAG 21/02 – ZATERDAG 27/02 Deze week is het leefweek, we spreken zondag af rond 8uur aan de lokalen. Zie dat je al gegeten hebt! Zaterdag mogen jullie terug naar huis  een uitgebreide mail met alle info, praktische details etcetc volgt uiteraard nog!

Dat brengt ons dan weer naar Maart, het jaar vliegt voorbij seg…

43


Jin ZONDAG 06/03 @ hangaar Vandaag gaan we een vlottentocht doen! ofnee, eerst een vlot properen te maken, en als dat niet lukt gaan we maar gewoon vissen. En als jullie dat niet geloven maak ik jullie wel iets anders wijs ;-) See you there or be square

Zo, dat was het weer voor de komende maanden! Tot vrijdag/zondag! (en vergeet niet te verwittigen indien je niet kan komen hĂŠ!)

XOXO

Lize & Lisa

44


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos januari-februari 2016  

Windroos januari-februari 2016  

Advertisement