__MAIN_TEXT__

Page 1

WINDROOS januari – februari 2017

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260, Paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be IBAN: BE95 9799 5759 9058


Inhoud

Voorwoord Kapoenen Harlekijnen Welpen Akabe Algemeen Verjaardagen Kalender Contactgegevens Jonggidsen Jongverkenners Gidsen Verkenners Jin

2 3 6 9 13 21 24 25 26 33 37 40 43 46

1


Voorwoord Een lichtje in een donkere tijd is iets dat warmte geeft en je hart verblijdt. Beste leden en ouders, We wensen jullie in naam van de hele leidingsploeg een voorspoedig 2017 met heel veel hoop en vreugde. Een nieuw jaar is aangebroken en dat wilt ook zeggen dat de dagen stilaan terug beginnen te lengen. De meeste leiding zitten momenteel volop in blokperiode, bij deze wensen we hen dan ook heel veel moed. Hierdoor kan het zijn dat in januari sommige takken op vrijdag scouts zullen hebben. Ideaal om een gezellige avond binnen te houden, of erop uit te trekken en een spel in het donker te spelen. Vanaf februari vliegen we er weer vol in op zondagnamiddag. We willen jullie eraan doen herinneren dat jullie op vrijdag 17 maart allen welkom zijn op het SkoetekafÊe en op zaterdag 18 maart op Skoetejunior met een heuse tienkamp ouders vs. kinderen. ’s Avonds barst het feest dan volledig los met de vijfde editie van Skoetefest. Ook omtrent de lokalen zal er in 2017 heel wat gebeuren. Eind 2016 werd een architect onder de arm genomen en werd het bouwdossier vervolledigd. Zo konden we nog tijdig de bouwaanvraag indienen. De komende maanden zal nog veel papierwerk verricht worden en zullen aannemers gezocht worden. We hopen omstreeks begin april echt met de werken van start te kunnen gaan. Wil je graag je steentje bijdragen of ken je mensen die ons zouden kunnen helpen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via: lokalen@scoutsengidsenvilvoorde.be Ook in 2017 kan je giften schenken die fiscaal aftrekbaar zijn. Meer info hierover vind je in de brief verder in de windroos. We willen jullie alvast allemaal bedanken voor de steun die jullie ons in 2016 gaven en alle hulp die jullie zullen geven in 2017. Aarzel zeker niet om ons aan te spreken als je tips hebt of ons wilt helpen met iets. Samen maken we ook van 2017 een schitterend jaar! Een stevige linker, De groepsleiding

2


Kapoenen Hey allerliefste kapoentjes! Na al die leuke feestjes en al die tijd zonder jullie super toffe leiding is het weer tijd voor enkele leuke vergaderingen. Omdat jullie leiding momenteel zwaar zit te studeren zal de windroos er deze keer wel een beetje anders uitzien, maar geen zorgen, jullie zullen ons niet te veel moeten missen!

Vrijdag 6 januari 19 tot 21u – lokalen

Vandaag gaan we een knutselavond houden. Ideaal dus om jullie creatieve zelve te zijn en de mooiste werkjes te maken. Jullie mogen ook altijd zelf knutselgerief meenemen.

Vrijdag 13 januari 19 tot 27u - lokalen

We kijken allemaal wel eens graag een filmpje. Een vrijdagavond is daar ideaal voor! Vandaag gaan we dus een hele leuke film kijken samen. Er zal ook wat lekkers te eten zijn natuurlijk. Het zal dus heel gezellig zijn dus weer erbij!

Vrijdag 20 januari Vandaag is jullie leiding hard aan het studeren voor de examens. Hierdoor kunnen ze spijtig genoeg dus geen vergadering houden, maar we zijn snel weer terug! Zondag 29 januari Vandaag is het de laatste zondag van de maand, dus jammer genoeg geen scouts!

3


Kapoenen Zondag 5 februari 14 tot 17u - lokalen

Sporten jullie graag? Wij hopen alvast van wel, want vandaag gaan we een sportvergadering houden! Dit wil dus zeggen dat we allerlei sportieve spelletjes gaan spelen en de topatleet in ons gaan ontdekken. Zondag 12 februari 14 tot 17u – lokalen

Vandaag spelen we het grote sokkenspel! Wat dat spel inhoudt is nog een grote verrassing, maar doe alvast allemaal maar twee verschillende paar sokken aan!

Zondag 19 februari 14 tot 17u - lokalen

Vandaag gaan we een vergadering in het teken van carnaval houden! Dat betekent dus dat we onze mooiste verkleedkledij gaan aandoen. Wat we verder gaan doen vandaag is nog een grote verassing.

4


Kapoenen Zondag 26 februari Vandaag is het alweer de laatste zondag van de maand! Dat betekent dus geen scouts.

Zondag 5 maart 14 tot 17u - lokalen

Iedereen kent ze wel, die super leuke Disneyfilms, maar wie is nu eigenlijk de grootste fan? Welk figuur kan jij het beste uitbeelden? Wie is de stoutste slechterik? En wie van jullie is de grootste Disney kenner? Dat zullen we vandaag allemaal te weten komen met het grote Disney spel!

5


Harlekijnen Heeeey Harlekijnen

Hopelijk hebben jullie een geweldige vakantie gehad en zijn jullie allemaal goed uitgerust na al die feesten, want een fantastisch 2017 staat voor de deur. We hebben al eens door het sleutelgat gekeken en het belooft een topjaar te worden! Veel meer dan de eerste drie maanden hebben we spijtig genoeg niet kunnen zien, dus zullen we jullie maar tot maart kunnen vertellen met welke super coole activiteiten we het jaar beginnen.

Vrijdag 13 januari 19u-21u – aan de lokalen

Vanavond toveren we de scoutslokalen om tot een echte cinemazaal. We maken het lekker gezellig (met misschien wel wat chipjes), zetten ons op ons gemak neer en zetten een filmpje op. Wordt het vanavond lachen, gieren en brullen of zitten we allemaal op het puntje van onze stoel of moeten we toch een traantje wegpinken? Dat hangt allemaal van jullie af. Neem maar jullie mooiste film en wie weet kijken we vanavond wel naar jouw film.

Vrijdag 20 januari 19u-21u – aan de lokalen

Vandaag moeten jullie nog geen avondeten hebben gegeten (tenzij jullie zo’n grote maag als Willem hebben) want wij eten pannenkoeken vanavond!!! Maar natuurlijk krijgen jullie niet zomaar 100 pannenkoeken. Om ingrediënten te verzamelen spelen we eerst het grote pannenkoekspel. Hopelijk zijn jullie allemaal goed in vorm want geen ingrediënten, zijn geen pannenkoeken natuurlijk.

6


Harlekijnen

Zondag 29 januari - thuis

Vandaag is het alweer de laatste zondag van de maand. Jullie weten spijtig genoeg allemaal wat dat betekent: weer geen mega toffe activiteiten op de scouts, snik, snik. Maar nu kunnen jullie suuuuuper lang uitslapen en samen met de familie iets leuk doen.

Zondag 5 februari 14u-17u – aan de lokalen

Al dat eten van tijdens te feesten hebben jullie er volgens mij nog niet allemaal af gewerkt. Het is dus hoog tijd om een beetje te sporten! Zijn jullie klaar voor een spannende voetbalmatch of een honkbalwedstrijd? Zorg dus maar dat jullie heel fit zijn, want wij gaan 3 uur zweten. Zeg dus maar al op voorhand thuis dat de douche die avond voor jullie is!

Zondag 12 februari 14u-17u – aan de lokalen

Vinden jullie stappen ook maar zo saai en vermoeiend? Gebruiken jullie liever de fiets of een skatebord? Dan moeten jullie zeker vandaag naar de scouts komen, want het thema van de dag is: ‘alles op wieltjes’. Neem dus allemaal jullie fiets, step, rollerskates, skatebord of nog iets gekker mee. De hele namiddag gaan wij dan spelletjes spelen met onze wieltjes.

7


Harlekijnen Zondag 19 februari 14u-17u – domein drie fonteinen

Die lokalen zijn we alweer beu gezien dus gaan we nog eens ergens anders naartoe. Deze keer gaan we een reuze bosspel spelen in domein drie fonteinen. Doe dus jullie vuilste kleren aan en laarzen, want in januari kan het nog nat en modderig zijn in het bos. We spreken af aan de speeltuin aan het standbeeld van de leeuw waar onze tocht door het bos zal beginnen.

Zondag 26 februari – weeral thuis

Het is weer zover, de laatste zondag van de maand. Wat gaat dat toch snel zeg! Nu moeten jullie ons alweer missen. Daarom mogen jullie altijd lieve briefjes voor ons schrijven als jullie jullie zouden vervelen. Zondag 5 maart 14u–17u – aan de lokalen

Van Afrika tot in Amerika vanop de Himalaya tot in de woestijn. Maak allemaal jullie valiezen klaar, want wij vertrekken vandaag op wereldreis. We nemen het eerste vliegtuig en zien wel in welk land we terechtkomen. We gaan alle tradities en gekke gewoontes van over heel de wereld leren kennen. Misschien leren we wel de regendans van Afrika of karate zoals in China of nog heel andere dingen.

Ziezo dat was het alweer voor de komende weken. Hopelijk kunnen we tegen de volgende windroos al een beetje meer zien van 20107 en dan laten we het jullie zeker weten. Dikke zoenen van jullie kapoenen Nicolas, Willem, Jaan en Laura

8


Welpen GELUKKIG NIEUWJAARRRRRRR lieve Welpjes. Jullie hebben allemaal genoeg tijd gehad om jullie nieuwjaarsbrief voor te lezen (voor wat geld in de plaats) en meer dan genoeg tijd doorgebracht met jullie familie. WEEEL goed nieuws want in het nieuwe jaar worden de activiteiten leuker, spannender, enger, cooler, uitdagender,‌ We hebben hele leuke spelletjes dat we met jullie willen doen en natuurlijk komen er ook enkele super toffe evenementen aan. IK KAN AL NIET WACHTEN (hoor ik jullie denken) dus hier beginnen we met de windroos voor januari tot en met maart.

Zondag 15 januari (van 14u tot 17u aan de lokalen) DRIE KONINGEN, DRIE KONINGEN. GEEF MIJ NEN NIEUWEN HOED. MIJNEN OUDE IS VERSLETEN. MIJN MOEDER MAG HET NIET WETEN. MIJN VADER HEEFT HET GELD OP DE ROOSTER GETELD. Hopelijk kennen jullie het liedje van drie koningen goed uit jullie hoofd, want we gaan op pad in Vilvoorde om jullie zangtalent te laten zien. Nu het zou maar saai zijn als we gewoon met zen allen naar de stad gaan en beginnen te zingen van huis tot huis. DUSSS hebben we er een kleine twist in gedraaid. Er komen teams!!!!!! Om ter meest geld of wat dan ook verzamelen en diegene winnen een prijs. VERKLEDEN is dus de boodschap. Dan geven de mensen zeker een centje.

Zondag 22 januari (van 14u tot 17u aan de lokalen) Na lang elkaar niet gezien te hebben, vragen wij ons af of jullie nog wel weten wie er allemaal in jullie groep zit. Kennen jullie elkaar wel allemaal en wat weet je allemaal over hem/haar (zijn er misschien geheimpjes die naar boven zullen komen) Wie weet, je gaat het zelf wel ontdekken in het grote WELPENSPEL. Mis het niet!!

9


Welpen Zondag 29 januari (laatste zondag van de maand) Met spijt in het hart en longen en nieren en lever en alle andere organen moeten we meedelen dat het vandaag geen scouts is.

Zondag 5 februari (van 14u tot 17u aan de lokalen) Een nieuwe maand een nieuwe start. Doordat het vorige week geen scouts was, gaan we er vandaag extra hard tegenaan!!!! Het wordt een strijd om de beste!!! de laatste die overblijft mag zich tot koning of koningin kronen van de welpen en wint de WELPENGAMES (afgepakt van The Hunger Games hehehe) Doe best niet je mooiste kleren aan, want een winnaar wint nooit zonder een spatje vuil. LET THE GAMES BEGIN!!!

Zondag 12 februari (van 14u tot 17u aan de lokalen) OOOOh wie hebben we hier. Cupido is 2dagen te vroeg gekomen of wat? Hij heeft zijn peilen alleszins op jullie gericht. In het Valentijnspel gaan we op zoek naar jullie ideale match. Wie weet worden er misschien nieuwe koppeltjes gevormd ;) Hopelijk wordt het een roze zondag vol liefde!!!!

10


Welpen Zondag 19 februari (van 14u tot 17u aan het domein 3 fonteinen) Vandaag gaan we nog eens het bos in. We gaan ervoor zorgen dat we ons als echte avonturiers en als een echte scouts gaan gedragen. Wat het spel is, gaan we nog niet zeggen (nananananaaaa). Je moet alleen niet je mooiste broek en T-shirt aandoen, we zijn namelijk in het bos. We hopen dat er een grote opkomst is voor ons leuke spel. Aandacht: we spreken af aan het domein 3 fonteinen!!!!!

Zondag 26 februari Vandaag is het geen scouts. Je hebt nu niet het excuus om je mama of papa niet te helpen in het huishouden hehe ď Š

Zondag 5 maart (van 14u tot 17u aan de lokalen) Aangezien carnaval viel op de laatste zondag van de maand, konden we jullie in je verkleedkleren niet bezichtigen. Wel, omdat we ons toch graag verkleden, gaan we vandaag het grote verkleedspel spelen. We gaan gewoon even doen alsof het op 5 maart carnaval is. Verkleden is dus de boodschap. Maakt niet uit in wat je je gaat verkleden.

11


Welpen Zo dit was het dan voor de maanden januari, februari en een klein stukje van maart. We hopen dat jullie het leuk vonden en als je dit al super vond, wacht maar tot je de andere windroos hebt.

Groetjes van jullie mega coole, super leuke, beste in bottle flippers leiding   

12


Akabe Liefste akabeertjes, Wow, wat gaat de tijd snel. Het is ondertussen al 2017! De maanden zijn weeral voorbij gevlogen. We hebben al weer veel plezier beleefd: de sint is langsgekomen en heeft veel lekkers meegenomen, we zijn gaan

schaatsen, we hebben het allerleukste kerstfeestje ooit gehouden, ‌

Die lijn gaan we de komende maanden gewoon doortrekken. Januari en februari zijn koude maanden, maar bij ons zal je zeker goed opgewarmd worden. Kan je al niet wachten? Lees snel verder om te weten te komen wat we allemaal gaan beleven de komende twee maanden. Let op! In januari houden we nog tweemaal vergadering op vrijdagavond, telkens van 19 tot 21 uur, dit omdat jullie leiding heel druk bezig is met studeren voor de hele moeilijke examens. Vanaf februari gaat de vergadering weer zo als gewoonlijk door op zondagnamiddag.

13


Akabe Vrijdag 13 januari, 19 tot 21u Kom vanavond zeker naar de scouts, want je kan helemaal zelf kiezen welk spelletje je wilt spelen. Neem daarom zeker allemaal jullie favoriete gezelschapsspelletjes mee.

Vrijdag 20 januari, 19 tot 21u

Ook vanavond mogen jullie zelf kiezen wat er op het programma staat. Vanavond kijken we namelijk met z’n allen naar een film. Heb jij een thuis een film die je graag eens samen met ons kijkt? Neem hem zeker mee!

Vrijdag 27 januari Deze week ga je ons een keertje moeten missen helaas. Maar, niet getreurd, volgende week zijn we er weer en dan hebben we iets super leuk voor jullie gepland!

14


Akabe

Zondag 5 februari, 14 tot 17u Wat we juist gaan doen vandaag gaan we jullie niet zomaar verklappen. Nee, om te weten te komen wat we gaan doen, zullen jullie de rebus moeten oplossen. Lukt het je niet meteen, vraag hulp aan je mama, papa, oma, opa, broer, zus, ‌ En om je op de juiste weg te helpen, hebben we ook nog een tip voor jullie:

15


Akabe Zondag 12 februari, 14 tot 17u Binnenkort vieren we Valentijn en daarom spelen we vandaag een spel dat helemaal rond liefde draait. Ooooooooooh! <3 <3 <3

Zondag 19 februari, 14 tot 17u

Verf, verf en nog eens verf! Vandaag gaan we onze creativiteit los laten op een wit canvas en stuk voor stuk prachtige kunstwerken maken. Om ervoor te zorgen dat je je helemaal kan laten gaan zonder te moeten opletten voor vlekken op je mooie kleren, doe je best kleren aan die vuil mogen worden en/of neem je een schort mee! Nemen jullie ook een witte T-shirt mee? Dan kan je deze versieren en zo heb je een leuk aandenken!

16


Akabe

Zondag 26 februari Vandaag is het jammer genoeg weeral de laatste zondag van de maand en dus geen vergadering.

Zondag 5 maart, 13u45 tot 17u JOEPIE! Vandaag gaan we zwemmen! We spreken af om 13u45 aan de lokalen en vertrekken dan gezamenlijk naar het zwembad in Londerzeel (daar is een mega leuke glijbaan!!!!). Vergeet zeker je zwembroek of badpak, handdoek, zwembril, bandjes als je nog niet zo heel goed kan zwemmen, â&#x20AC;Ś niet. Kijk maar naar de tekening op de volgende pagina. Je mag die inkleuren als je dat wilt.

17


Akabe Tegen 17 uur zijn we weer terug aan de lokalen.

18


Akabe

Zo, jongens en meisjes, dit was de windroos voor januari en februari. Wij hopen jullie elke vrijdag/zondag talrijk te zien, zodat heel veel plezier kunnen beleven!

Tot dan! Groetjes,

Batman, Wonder Woman en Superman Aka jullie leiding ;)

19


Algemeen

20


Algemeen

Belangrijk! Een volledig uniform (hemd, groene broek/rok/short en das) is verplicht op elke scoutsactiviteit! Meer info op de volgende pagina of op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/uniform

21


Algemeen

Kentekens Waar plaats je al die kentekens?

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

22

Tak-kenteken Groepslintje Jaarkenteken Das Vlaamse leeuw Internationaal scouts- of gidsenteken Belgische vlag Beloftekenteken (kabouter, wolfje of jonggiverbelofte)


Algemeen

Verkoopplaatsen Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Hopper

Vestigingen in Aalst, Antwerpen, Gent, Harelbeke, Hasselt en Leuven Meer info op https://www.hopper.be/winkel

SON

Winkel in de Adegemstraat 102 te Mechelen Meer info op http://www.sonkamp.be/

Kentekens zijn elke eerste zondag van de maand te koop bij Mirko of Laura. Daarnaast zijn er bij ons ook tweedehandsuniformen beschikbaar.

23


Algemeen

Groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71

robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09 brent.verhasselt@hotmail.be 0471 73 46 42

Kapoenen kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Annelies De Roover Strijdlustige mungo

Frederik Vanclooster Vermakende salangaan

Silke Van Der Brempt Serene aardeekhoorn

annelies-de-roover@live.be 0470 67 23 71 frederik_vanclooster@hotmail.com 0470 21 93 54 silke-van-der-brempt@hotmail.com 0497 87 83 37

Harlekijnen harlekijnen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Nicolas Grootjans Oprechte fennek

Laura Leemans Cavia

24

nicolas.grootjans@hotmail.com 0476 03 50 83 laura.leemans2@gmail.com 0495 38 43 88


Verjaardagen Jaan Bilsen Fleurige hond

Willem Mevis Verblijdend leeuwaapje

jaanbilsen@hotmail.com 0470 59 45 70 willem.mevis@hotmail.com 0494 91 20 21

Welpen welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Louise Adriaenssens Goedhartig kortstaartaapje

Cara De Sweemer Dartele stekelstaarteekhoorn

Robbe Nuyens Verassend stekelvarken

Wolf Van Eenaeme Impulsieve mustang

louise.adriaenssens@hotmail.com 0470 61 80 16 cara.de.sweemer@gmail.com 0471 67 96 93 nuyensr@gmail.com 0496 04 09 21 wolfgang.vaneenaeme@gmail.com 0495 36 99 81

Akabe akabe@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

sofie.adam6@gmail.com 0472 88 94 13 robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Jonggidsen jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ester Vanherck Stralende saki

Flor Van Meerbeek Levensgenietende wauw

ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32 florvanmeerbeek@gmail.com 0478 11 76 33

25


Algemeen Arne Raes Amicale muriqui

arneraes123@gmail.com 0487 45 79 76

Jongverkenners jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Mirko Simoens Gedreven koelan

Branko Tâ&#x20AC;&#x2DC; Kint Kritische saiga

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90

Gidsen gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Samuel Vermote Enthousiast schaap

Robin Simoens Behoedende kameleon

Isabel Meskens Dromerige panda

Jo Bossuyt Gevatte wasbeer

samuelvermote@hotmail.nl 0474 25 14 69 robin.simoens@icloud.com 0474 13 94 43 isabel.meskens@hotmail.com 0474 95 71 12 jo.bossuyt@hotmail.com 0479 07 36 30

Verkenners verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Loike Jacobs Guitige dingo

Eline Maton Charismatische maki

Johannes Mevis Onbevreesde kwikstaart

26

loike@hotmail.be 0473 38 98 21 elinematon@hotmail.com 0472 96 39 08 johannes_mevis@hotmail.com 0498 13 31 45


Verjaardagen Dieter Holvoet Rustvolle ibis

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75

Jin jin@scoutsengidsenvilvoorde.be

Chelsey Bettens Intense oestiti

Thomas De Henau Opgewekte barry

Arno Adam Beheerste zeehond

bettenschelsey@hotmail.com 0492 70 57 43 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 arno.adam9@gmail.com 0479 49 48 87

Materiaal en tenten materiaal@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Thomas De Henau Opgewekte barry

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Dassen en kentekens Mirko Simoens Gedreven koelan

Laura Leemans Cavia

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 laura.leemans2@gmail.com 0495384388

27


Algemeen

Gelukkige verjaardag! Januari

Februari

Lisanne Cauwenbergh, Bo Kempenaers

1

Arne Raes

2

Ramona Schulpen

3

Zahra Hermans

4

Felix Van Meerbeek

Marie Maton, Lotte Heemeryck

5 6

Marilia Viana Bravo

7

Matteo Molinari

Zjef Geys

8

Melissa Van Loock

Emily Baltasar Vieira

9

Matthias Simoens, Laure Goeman

10 Simoens Freek

11

Toon De Vil

12

Silke Van Der Brempt

13

Febe De Vos

14 15

Anouk De Roover, Warre Kempenaers

16 17 18 19 20 21 Thomas Somers

22

Johannes Mevis

23

Siebe Loos

24 Hugo Bartolomäus

25

Thomas De Henau

26 27 28 29

Marjolijn De Vil

30 31

28

Stan Janssens


Algemeen

Agenda 2016- 2017

18 maart

Skoetefest

20 mei

Italiaanse avond

9 juni

Croque- en inschrijvingsavond kamp

24 juni

Uitstap zee

25 juni

Voetbaltoernooike

28 juli

Bagage binnenbrengen

29 juli

Vertrek voorwacht

1 augustus

Vertrek grote takken

6 augustus

Bezoekdag en vertrek kleine takken

12 augustus

Terugkomst kamp

25-28 augustus

Herfstontmoeting (leiding)

3 september

Laatste vergadering

10 september

Startdag

29


Algemeen

30


Algemeen

31


Algemeen

32


Algemeen

33


Jonggidsen Hai giiiiiirls! De tweede helft van het scouts- en schooljaar is weer aangebroken! We gaan nog meer vet leuke dingen doen, dus hopelijk zijn jullie er klaar voor! Jullie kapoentjes, Flor, Arne en Ester

Zondag 15 januari oh oh oh (dit is een late kreet van de kerstman of een kreet die jullie gaan maken als jullie het volgende lezen.) vandaag zal er spijtig genoeg geen vergadering zijn aangezien jullie leiding allemaal in het hoger zitten en morgen/ overmorgen examen hebben. Onze oprechte excuses hiervoor girls!

vrijdag 20 januari van 19 tot 21 uur Na 2 volle weken school kunnen jullie jullie nog is goed ontspannen. Hopelijk kennen jullie de kolonisten van catan? of Carcasonne? deze 2 spelletjes hebben verschillende dingen gemeen. Ze zijn bijvoorbeeld allebei gemaakt door 999 games, ze gaan allebei over de Middeleeuwen en dit zijn gezelschapspelletjes die ik het liefste speel en dus zal meepakken. Ja, jullie kunnen het alvast raden vandaag gaan we gezelschapspelletjes spelen. Breng allemaal een leuk spelletje mee en dan kunnen we er alvast een vrij tot zeer gezellige avond van maken.

29 januari (laatste zondag)

Spijtig, spijtig! Alweer ne laatste zondag van de maand. Doe iets leuk dit weekend, vraag die ene knappe jongen van jouw school mee naar de film bijvoorbeeld. Want voordat je het weet ga je verder studeren en is het te

34


Jonggidsen laat :( (ik spreek uit ervaring). Of blijf is opt gemakske in de zetel zitten, ook altijd fijn.

Zondag 5 februari van 14 tot 18 uur

YAY: vandaag laten we onze creatieve ziel het werk doen; we gaan knutselen! Breng jullie leukste papiertjes, plakbandjes, glitters,... mee, voor de rest zorgen wij !

Zondag 12 februari van 14 tot 18 uur

Lang geleden, toen de Romeinen nog een machtig volk waren en nog veel soldaten hadden die gingen vechten voor het vaderland, bestond er een regel. Deze regel hield in dat soldaten niet mochten trouwen - als ze single waren, zouden ze eerder bereid zijn om zich te geven voor hun land. (de voordelen die je al niet hebt als je single bent heâ&#x20AC;Ś). Er was echter ook een priester in deze tijd. Deze man huwde in het geheim de jonge soldaten en hun geliefden, omdat hij ervan overtuigd was dat liefde alles overwon (pff, melig!!!). Toen de keizer hier achter kwam, liet hij de priester executeren. Dit op de dag van 14 februari. Aaaahhhh, juist, Valentijn! De dag waarop je al dan niet bloemen en dergelijke krijgt van die ene knappe jongen - het is in elk geval de dag waarop je hoopt dat je iets zal krijgen. Wij zorgen ervoor dat jullie deze dag mooi kunnen doorbrengen, want vandaag gaan wij samen met de jvâ&#x20AC;&#x2122;s een spel spelen! Hoezeeeeee!!!!

35


Jonggidsen Zondag 19 februari van 14 tot 18 uur

Helaas pindakaas, leuke dingen kosten geld… We hebben er al een gigantisch leuk half jaar op zitten, en onze centjes zijn bijna op! Daarom organiseren we nog eens een kasactiviteit. Als jullie originele ideetjes hebben waarmee we centjes kunnen verdienen, laat maar komen! Want die duizenden koekjes die de mensen al hebben moeten kopen … da’s maar saai he! Hopelijk zijn jullie met veel aanwezig zodat het toch ook een leuke vergadering wordt!

26 februari

Zoals we op woensdag roze kleren dragen (als je deze zin niet snapt… kijk de film Mean Girls!!), zo is er op de laatste zondag van de maand geen vergadering. Inderdaad, snif snif :’( jullie hebben nu een weekje vakantie! Geniet ervan en tot volgende week!!

Zondag 5 maart van 14 tot 18 uur SCHOONHEIDSBOERDERIJ (aka Beautyfarm) Nagellak, gezichtsmaskertjes, komkommers (?), scrubs, bodylotions, … Allemaal gemaakt zodat wij pretty ladies (en Arne en Flor) ons mooi kunnen voelen ! Deze vergadering gaan we ons onderdompelen in het walhalla van de beauty-producten. HOERA! kom allemaal naar de lokalen van 14 tot 18 uur en breng eventueel jouw favoriete beautystuff mee ;)

36


Jonggidsen Dit was het dan weer voor deze windroos! hopelijk hebben jullie weer veel zin in de komende 2 maand. Ook al zijn er geen coole weekends aan de zee gepland waar we de heilige Sint-Nicolas tegenkomen en de dijk van koksijde onveilig maakten of van gekke hoge duinen sprongen. Wees gerust ook al doen we nu iets volledig anders deze 2 maand gaan weer super zijn!

ps: jullie voltallige aanwezigheid is geweldig!!! dank jullie wel daarvoor !

37


Jongverkenners Iedereen heeft het zijn moeder wel al horen zeggen: van het einde van het jaar word je dik. Gelukkig voor jullie hebben wij, jullie leiding, een maand voorbereid met beweging, sport en beweging. In februari gaan we verder met beweging, een beetje liefde en een reisje. Klinkt goed hé? Ik weet het, ik weet het. Genoeg gekletst, tijd om te beginnen met de planning!

Zondag 15/01 – 14u tot 18u Hopelijk zijn jullie vorige week allemaal mooi aangekomen op de juiste plaats en niet in de Walen ofzo, al zou mij dat niet verbazen. Zoals hierboven al vermeld gaan wij vandaag sporten zodat jullie allemaal terug strakke boys worden. Begin alvast maar met stretchen, zoek je veel te spannende sportbroek en leer de regels van je favoriete sport vanbuiten. Wij zullen jullie vandaag zien aan de lokalen, van 14u tot 18u.

Zondag 22/01 – 14u tot 18u Vandaag in de aanbieding: beweging in de vorm van een stadsspel! Keileuk, weet ik wel. Aangezien we niet altijd ver weg moeten gaan zullen wij Vilvoorde als spelbord gebruiken.

Zondag 29/01 ’t Is weer van dat, de laatste zondag van de maand. Geen scouts.

38


Jongverkenners Zondag 5/02 – 13u45 tot 17u45 – Park drie fonteinen Het is al weer even geleden dat we in de vrije natuur geweest zijn en daar gaan we vandaag iets aan doen. Spoedt u allen naar domein drie fonteinen, het slagveld van vandaag. Wat we precies gaan doen ga ik jullie uiteraard niet vertellen. Wat ik wel al kan verklappen is dat volgend voorwerp een erg belangrijke rol zal spelen:

Vergeet geen stevige schoenen of laarzen aan te doen, mama zal je dankbaar zijn.

Zondag 12/ 02 – 14u tot 18u Zoals jullie misschien weten is het dinsdag 14 februari Valentijn. Helaas moeten wij dan allemaal aan de schoolbanken zitten. Om toch wat te kunnen genieten van deze heuglijke dag hebben wij samen met de jogileiding Cupido ingehuurd.

Zondag 19/ 02 – 13u45 tot 17u45 – Station We gaan op reis met het ijzeren ros, naar de hoofdstad van Europa! Brussel dus. Daar zullen wij de onderwereld verkennen en onveilig maken! We spreken af om 13u45 aan het station van Vilvoorde. Om de treinrit en onze ondergrondse activiteiten te betalen vragen wij jullie om 10 euro mee te nemen. Indien jullie een GSM hebben: meenemen die handel!

39


Jongverkenners Zondag 26/ 02 Potvolkoffie, alweer een laatste zondag?!? Ik mis jullie nu al :’(

Zondag 5/ 03 – 13u45 tot 17u45 – Hangaar Het wordt toch wel tijd om eens te beginnen met oefenen op onze technieken. Branko en ik waren namelijk niet van plan om jullie stelling op het kamp te sjorren, daar mogen jullie zelf voor zorgen! We spreken af aan de hangaar om 13u45. Stevig schoeisel en handschoenen kunnen handig zijn.

Zo, dat is de planning voor januari en februari. Hopelijk zijn jullie weer massaal aanwezig op zondag! En vergeet niet, een uniform bestaat uit een hemd, das en groene broek.

Tot zondag! Jullie topleiding

Branko en Mirko

40


Gidsen Dag meiden, Jullie staan waarschijnlijk te springen om te weten wat we deze maanden allemaal gaan doen, begrijpelijk ook. Daarom heb ik deze windroos speciaal voor jou (en nog 17 andere gidsen) geschreven! Ik zal nu dus aanvangen met deze super spannende editie van de Windroos!!!

Vrijdag 13 januari (19u-21 u) Aangezien jullie leiding nog steeds aan het studeren is *weent*, gaan de vergaderingen nog op vrijdag door. En als dat nog niet erg genoeg is, gaan we deze vrijdag ook nog quizzen. Gelukkig moeten jullie nadenken en niet wij, hihi. Vrijdag 20 januari (19u-21u) Omdat studeren en bang zijn om te falen op al je examens niet zo ontspannend werkt, gaan we vanavond een Spa-avond houden! Voel je vrij om gezichtsmaskertjes, nagellak etc. mee te nemen.

Zondag 29 januari – geen scouts Helaas het is de laatste zondag van de maand  ! Weet je niet wat doen met al deze vrije tijd? Dan mag je altijd een kaarsje branden en bidden dat jullie leiding er door is op de examens (we gaan het nodig hebben). Alvast bedankt!

Zondag 5 februari – geen scouts Jullie leiding moet dringend herstellen van een zware examenperiode. Ik ben hopelijk op dit moment op vakantie . Maar niet getreurd, binnenkort zijn we een hele week bij elkaar! Zondag 12 februari (20u) tot zaterdag 18 februari (12u): LEEFWEEK! Jippiejajee! De beste tijd van het jaar is weer aangebroken en nee ik heb het niet over Kerst! Het is leefweektijd! Meer info vind je in de mail de je ouders hebben gekregen. Tot dan xxxxxxxx

41


Gidsen

Wat je denkt dat we gaan doen:

Wat we echt gaan doen:

Zaterdag! 25 februari (14u-18u) Vandaag (pas op het is een zaterdag!) spreken we af aan de ingang van de Ikea van Zaventem om (je raadt het nooit) een super cool Ikeaspel te spelen! Denk aan het milieu en probeer een beetje samen te rijden  Doe vooral jullie uniform NIET aan, we proberen discreet te zijn ;)! Zondag 5 maart (14u-18u) Vandaag gaan we jullie klaarstomen op het echte leven. Aangezien ze je dat niet op school leren, hebben wij die taak op ons genomen! Je denkt nu waarschijnlijk ‘wat weten die snollen nu van het echte leven?’. Ja je hebt een punt… Toch zeker komen! Dusss als jullie nog niet genoeg hebben van ons gezaag over de examens zou ik zeker komen want het wordt super leuk! Tot dan, XOXO de gidsenleiding

Hier is nog een foto van ons om deze windroos te vullen:

42


Verkenners

vrijdag 12 januari: 19u - 21u aan de lokalen We spelen een spel vanavond. Breng jullie tofste spelletjes mee, Risk, Twister, Monopoly, maakt niet uit.. meebrengen die handel

vrijdag 20 januari: 19u - 21u aan de lokalen Ook deze week spelletjes avond, maar deze keer strijden we tegen elkaar op de Wii of playstation. Breng ook nu jullie favoriete spelletjes mee.

zondag 29 januari: geen vergadering Laatste zondag van de maand aka stomste zondag van de maand, een zondag zonder scouts dus. Probeer jullie niet te hard te vervelen en tot volgende week!

43


Verkenners zondag 5 februari: 14u - 18u aan de lokalen met de fiets!! Vandaag gaan we eens iets doen wat jullie niet gewoon zijn, actief zijn. Breng jullie fiets mee want zo moeten we niet te afhankelijk zijn van de mamaâ&#x20AC;&#x2122;s en papaâ&#x20AC;&#x2122;s en kunnen we helemaal zelf naar het zwembad fietsen

om te gaan zwemmen, feest!

zondag 12 februari: 14u - 18u aan het station van Vilvoorde Vandaag gaan we het iets verder zoeken dan ons Vilvoorde. Daarom verwachten we jullie deze keer aan het STATION van Vilvoorde met 6

euro want we gaan een super tof metrospel spelen.

44


Verkenners zondag 19 februari: 14u - 18u aan de lokalen Het is nog eens tijd voor een stadspel, want wat is er leuker dan het mooie Vilvoorde nog onveiliger maken dan anders. Kom dus allemaal in perfect uniform naar de lokalen!

zondag 26 februari: geen vergadering Alweer zoâ&#x20AC;&#x2122;n treurige zondag die jullie zonder ons moeten doorbrengen.

zondag 5 maart: 14u - 18u aan de lokalen Vandaag is het een geheim, dus als je wilt weten wat we gaan doen zal je gewoon moeten komen. We kunnen wel al verklappen dat het super plezant gaat worden.

kusjes van jullie tofste leiding Loike, Johannes en Eline

45


Jin Hey Jinners, Het is weer eens een nieuw jaar en daarbij hoort een nieuwe windroos. In januari heeft jullie leiding examens en omdat examens zo super leuk zijn, spenderen we daar graag al onze tijd aan. Daarom hebben we in januari vergadering op vrijdagavond. Zoals jullie ongetwijfeld al weten, kan het al eens gebeuren dat we ons niet houden aan de planning in deze windroos. Om genante momenten te vermijden wordt aangeraden af en toe de facebookpagina te checken.

Vrijdag 13 januari: 19-21u aan de lokalen Vanavond nemen we allemaal onze favoriete gezelschapsspelletjes mee. Hopelijk geraken we er tegen het einde van de vergadering over uit welk spel we gaan spelen. We kunnen ook altijd nog black box of poker ofzo spelen, zelfs al zijn dat niet echt gezelschapsspelletjes.

Vrijdag 20 januari: 19-21u aan de lokalen A: Wie wordt de slimste jin ter wereld? B: Ikke! C: Nee, ik ben de slimste ter wereld. D: Ha, iedereen weet dat ik de aller-allerslimste ben van heelâ&#x20AC;Ś A: Zwijg! Dat was obviously een retorische vraag, stupidos! B: Ooooh. C: Ahzo. D: Amai. E: Speciaal. (PS: Vanavond is het quiz) (PPS: Met speciale ronde over buitenlands kamp!) (PPPS: Waarschijnlijk ook met wat uitbeelden en al o.O)

46


Jin

Vrijdag 27 januari Het is vandaag de voor-voorlaatste dag van de laatste week van de eerste maand van het nieuwe jaar. Wat een unieke dag. Het is dan ook geen vergadering.

Vrijdag 3 februari Vandaag organiseren wij het vuurfeest. Iedereen mag komen meehelpen. Meer info is waarschijnlijk te vinden via facebook.

Zondag 12 februari: 14-18u aan de lokalen De hoogdag van bloemisten, chocolatiers en echtscheidingsadvocaten komt eraan. Een goede voorbereiding is essentieel voor het overleven van deze nachtmerrie. â&#x20AC;&#x2DC;Be preparedâ&#x20AC;&#x2122; is het motto van de scouts en dus zien wij het als onze plicht onze arme, onwetende jinners van een basistraining te voorzien. Professionele liefdesexperten zullen jullie door middel van een spel alles aanleren wat jullie moeten weten om deze apocalyps te overleven.

47


Jin

Zondag 19 februari: 14-18u aan de lokalen De wereld kan soms nogal saai en voorspelbaar zijn. Het enige dat deze saaiheid en voorspelbaarheid kan doorbreken is een goede verrassing. Maar waar vindt men zo’n verrassing? Jullie hebben geluk! Vandaag organiseert jullie leiding een verrassingsvergadering! Hou jij ook zo van verrassingen? Kom zeker naar onze exclusieve verrassingsvergadering!

Zondag 26 februari Laatste week van de maand = geen vergadering! Op deze dag krijgen jullie tijd om het huiswerk van de voorbije maand in te halen. Joepie!

Zondag 5 maart: 14-18u aan de lokalen Vandaag gaan we naar ’t stad. Naar DE stad. Naarrrr (tromgeroffel)… Vilvoorde-city! Daar spelen we een spel. Dan gaan we weer naar de lokalen. Dan gaan we naar huis. OMG! WTF! LMAO! YOLO! LOL! OMFG!

Dat was het voor deze windroos. Het is trouwens bijna skoetefest. Jullie mogen allemaal naar de kindernamiddag komen. Daarna is er ook nog een fuif voor de grote kinderen.

Groetjes van jullie opperhoofd en helpers.

48


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos januari - februari 2017  

Windroos januari - februari 2017  

Advertisement