__MAIN_TEXT__

Page 1

Windroos januari-februari 2013

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260 – paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be Rek. nr: 979-9575990-58


Inhoud

Voorwoord………………………………………………………………………………….p2 Kapoenen…………………………………………………….…………………………p4-8 Welpen………………………………………………………………………………...p9-13 Akabe…………………………………………………………………..…………….p14-20 Info leiding………………………………………………………………………..p21-23 Algemeen…………………………………………………………………..……..p24-27 Spelletjes……………………………………………………………….……………….p28 Verjaardagen……………………………………………………………………………p29 Jonggidsen…………………………………………………………………………p30-32 Jongverkenners……………………………………………………….…………p33-35 Gidsen……………………………………………………………………………..…p36-40 Verkenners………………………………………………………………………..p41-43

1


Algemeen

Beste leden, ouders en sympathisanten, De voorbije maanden zaten weer vol met activiteiten. Er was de dag van de jeugdbeweging, het schaatsen, de traditionele kerstfeestjes en tal van andere leuke activiteiten. De leiding is gemotiveerd en is goed voorbereid om de activiteiten in het nieuwe jaar in goede banen te leiden. De leden mogen er zeker van zijn dat er hun onvergetelijke momenten te wachten staan. Aangezien er nog veel leiding examens hebben in januari, zullen de activiteiten eerder vrijdagavond doorgaan. Zo kan de leiding hun zondag gebruiken om te leren, terwijl leden zich op vrijdagavond kunnen uitleven tijdens een fakkeltocht, bosspel, gezelschaps- en thema-avonden. Tot slot wensen we jullie nog allemaal fijne feesten en een gelukkig 2013! Feest ze, de groepsleiding

2


Algemeen

3


Kapoenen

Liefste kapoenen, Allereerst een gelukkig nieuwjaar voor jullie allemaal. Nu we weten dat jullie vorig jaar zo braaf zijn geweest, staan wij (de leiding)in het nieuwe jaar (2013) weer elke zondag voor jullie klaar. Wij verwachten jullie dan ook voltallig na de kerstvakantie. We hebben toffe dingen in petto voor jullie. Laten we eens beginnen: Zondag 6 januari 2013: 14u tot 17u aan de lokalen Vandaag is het een speciale dag. Het is namelijk driekoningen. Wij gaan niet rondgaan en het bekende liedje zingen. Jullie mogen vandaag laten zien dat jullie je onherkenbaar als koningen of koninginnen kunnen verkleden. Vergeet dus geen verkleedkledij mee te brengen. Drie Koningen, Drie Koningen, Geef mij een nieuwe hoed. Mijn ouwe is versleten, mijn moeder mag 't niet weten mijn vader heeft het geld al op de rooster geteld.

4


Kapoenen

Zondag 13 januari 2013: 14u tot 17u aan de lokalen Op het programma van vandaag staat wieltjesdag! Jullie kunnen laten zien wat voor spectaculaire dingen jullie wel niet kunnen met jullie fiets / step / rolschaatsen / skateboard / ‌ Laat jullie talent maar eens zien aan de andere kapoenen en aan de leiding. Vergeet vandaag dus zeker geen

OF zelf nog aan denken.

OF iets waar jullie

Zondag 20 januari 2013: 14u tot 17u aan de lokalen

Als jullie weten wat dit is

en

wat dit is

5


Kapoenen

dan weten jullie misschien al wat we gaan doen vandaag. Jaja, jullie hebben het goed gezien op de eerste tekening staan ganzen en op de tweede een bord. Ganzen + bord = ganzenbord! Wij gaan vandaag het ganzenbordspel spelen. We zijn er zeker van dat dit een heel tof spel gaat worden! Dus allemaal komen is de boodschap. Zondag 27 januari 2013: De maand januari zit er alweer op. Het is tijd dat we nog eens uitrusten en langsgaan bij onze familie. Maar dat kunnen we niet doen als we naar de scouts gaan. Daarom, vandaag geen vergadering. En nu is februari aan de beurt. Wat gaat de tijd toch snel! Zondag 3 februari 2013: 14 u tot 17u aan de lokalen Vandaag kunnen jullie een beetje zelf bepalen wat we gaan doen. Het is namelijk sport- en spelnamiddag voor de kapoenen. De leiding zal ervoor zorgen dat jullie je niet zullen vervelen en moe gespeeld naar huis kunnen.

6


Kapoenen

Zondag 10 februari 2013: 14u tot 17u aan de lokalen Op deze eerste zondag van de krokusvakantie mogen jullie allemaal verkleed naar de scouts komen. Jullie mogen de fantasie haar werk laten doen. Je mag komen als koe, kikker, prinses of vrachtwagenchauffeur. Het maakt niet uit. Het is carnaval! En wij gaan met jullie naar de carnavalstoet kijken.

Zondag 17 februari 2013: OPGELET 10u tot 11u30 aan het zwembad Vandaag gaan we eens iets anders doen dan gewoonlijk. We gaan ons niet als vissen verkleden, maar we gaan ons wel als vissen gedragen. We gaan zwemmen. We verwachten jullie om 10u aan het zwembad van Vilvoorde ’t Zeepaardje. Vergeet zeker geen badpak of zwembroek mee te brengen.

7


Kapoenen

Zondag 24 februari 2013: Het is de laatste zondag van de maand februari dus jullie hebben weer eens de kans om gezellig in de zetel te zitten. Vandaag geen scouts. We hebben jullie nog iets belangrijks te melden. Wij gaan 1-3 maart op weekend. Verdere info volgt nog maar schrijf dit alvast op de agenda. Zo, dit was het dan voor januari en februari.

8


Welpen

Hey allerliefste welpen! Amai zeg, wat gaat de tijd weer snel. Ondertussen is de eerste sneeuw gevallen en zit de kerstvakantie er weer op. Hopelijk hebben jullie superhard genoten van de leuke tijd thuis met veel pakjes, lekker eten, leuke feestjes, tof gezelschap, ‌ Ook bij de scouts zijn er al vier leuke maanden voorbij. De leiding begint al stilletjes te denken aan het kamp en we hopen natuurlijk dat jullie allemaal meegaan. Maar dat is voor binnen enkele maanden. Eerst staan er nog twee heel leuke en een beetje koude maanden op het programma, namelijk januari en februari. Hieronder kunnen jullie lezen welke toffe spelletjes jullie allemaal zullen spelen. Maar eerst nog een kort nieuwjaarsbriefje van jullie allertofste leiding!

9


Welpen

Kiekeboe! Kiekeboe! ‘t Oude jaar doet zijn oogjes toe ‘t Nieuwe jaar is weer daar En jouw leiding staat al klaar Om je net als grote mensen Heel veel liefs te wensen Kusjes krijg je ook erbij Vind je dat niet flink van mij? Maar eerst roepen we luid en klaar: Veel geluk in het nieuwe jaar! Je (grote) kapoenen, Arno, Lisa, Lauren, Jessica en Ellen Nu alle belangrijke dingen gezegd zijn, is het de tijd voor iets wat nog belangrijker is. Het programma van januari-februari! Zondag 13 januari 14u-17u lokalen Het is nog steeds winter en dat betekent dat het nog flink koud kan zijn buiten. Daarom hebben we voor jullie een leuke en creatieve activiteit voorzien waarbij we lekker binnen kunnen blijven. Vandaag halen we onze artistieke talenten boven en tonen we het beste van onszelf in de enige echte welpenknutselvergadering. Benieuwd wat we gaan maken? Kom dan zeker een kijkje nemen!

10


Welpen Zondag 20 januari 14u-17u lokalen Nadat we vorige week het een beetje rustig aan hebben gedaan, wordt het de tijd om die extra kilootjes na de feestdagen weg te werken. We gaan een hele namiddag toffe kleine en minder kleine spelletjes spelen. Kleed je dus goed warm aan zodat je goed kan meedoen. Zondag 27 januari geen scouts Zoals iedere laatste zondag van de maand, is het nu ook geen scouts. Tijd om uit te rusten van vorige week en je voor te bereiden op volgende week. Je kan gezellig binnen blijven en een filmpje kijken of trek je warme kleren aan en maak een stevige boswandeling. Wij kijken alweer uit naar volgende week! Zondag 3 februari 14u-17u lokalen Nieuwe maand en tijd om nieuwe plaatsen te verkennen. Vandaag trekken we onze stoute stapschoenen aan en wandelen we helemaal naar Vilvoorde centrum. Als jullie willen weten welke spannende dingen we allemaal gaan beleven, raad ik jullie aan om te komen. Het belooft weer een heus avontuur te worden!

11


Welpen Zondag 10 februari 14u-17u lokalen (Houd de scoutssite in het oog!!) Vandaag rusten we een beetje uit van de grote ontdekkingstocht van vorige week. We spelen een spel vanavond! Of beter gezegd deze namiddag. Je mag gerust je allertofste gezelschapsspelletjes meenemen, maar zorg dat je weet welke van jou zijn. Omdat het zou kunnen dat alle leiding op vakantie is, kan het zijn dat deze vergadering nog afgelast wordt. We plaatsen tijdig een bericht op de scoutssite! Zondag 17 februari 14u-17u lokalen 14 februari is een dag waar alle geliefden hard naar uitkijken. Deze dag is net voorbij en we hebben een brief gekregen van Cupido. Hij heeft wel duizenden pijlen afgeschoten op Valentijn, maar is er enkele vergeten. Hij vraagt onze hulp om alle overige pijlen op tijd af te schieten zodat er toch nog genoeg koppeltjes gevormd kunnen worden. Komen jullie helpen? Zondag 24 februari 14u-17u lokalen Weeral de laatste zondag van de maand en dat betekent geen scouts. We geven je enkele tips om je niet te vervelen. Maak eerst heel veel rommel op je kamer en ruim daarna alles netjes terug op. Zo kan je vertellen dat je hard gewerkt hebt. Je kunt natuurlijk ook lekkere pannenkoeken of wafels maken voor je mama en papa.

12


Welpen Zondag 3 maart 14u-17u lokalen Vandaag gaan we op zoek naar de slimste welp ter scouts Vilvoorde. Benieuwd of jij één jaar gratis zonder afwas wint van je leiding? Kom dan zeker af en test je kennis. Studeer alvast alle kinderencyclopedieën en woordenboeken uit het hoofd en kijk elke dag naar het Karrewietjournaal! (Dit laatste is wel een echte tip! )

Ziezo, we hebben weer een hele drukke maand met actieve en rustige spelletjes op het programma. Wij hopen jullie allemaal talrijk te zien om onze leuke namiddagen! We kunnen jullie ook al vertellen dat we van 19 tot 21 april op welpenweekend gaan. Schrijf deze datum dus alvast in het groot in de agenda van jullie mama en papa zodat jullie zeker kunnen meegaan. Tot op zondag! Jullie leiding,

Kaa Lauren

Hathi Arno

Rikki Tiki Tavi Lisa

Chill Ellen

Malchi Jessica

13


Akabe

Dag lieve Akabe’ertjes, Eerst en vooral willen wij jullie allemaal een zeer gelukkig nieuwjaar wensen! Hopelijk hebben jullie genoten van de vakantie, dan kunnen we er nu terug een volledig jaar tegenaan! Wij staan alvast klaar met veel goesting voor de rest van het jaar! Zijn jullie ook zo benieuwd naar wat we deze 2 maand allemaal gaan doen? Hihi, lees dan maar snel verder!

Zondag 6 januari Vandaag gaan we drie-koningen zingen! Dus, jullie mogen jullie allemaal verkleden als een koning. Weten jullie wie de échte drie koningen zijn? Dat zijn Melchior, Kaspar en Balthazar! We spreken af aan de scoutslokalen (niet in uniform, maar verkleed ) om 14u. Om 17u mogen mama en papa hun koning/koniging terug komen halen! Volgende kleurplaat mogen jullie inkleuren als het geen scouts is Tot dan allemaal! Hopelijk zijn jullie allemaal mooi verkleed!

14


Akabe

Zondag 13 januari Deze week is het geen vergadering! Jammer, tot volgende week!

15


Akabe

Zondag 20 januari Januari is de maand van de nieuwjaarsrecepties. Als je denkt dat alle feestjes gedaan zijn, krijg je plots die ene leuke uitnodiging van de nieuwjaarsreceptie van je werk. Wel, vorige week kreeg ik ook zo’n uitnodiging in mijn bus. Willen jullie eens zien?

En dit was de tekst die op de achterkant stond:

“Beste Alimra, Chelsey en Lize, Graag nodigen wij jullie uit op onze nieuwjaarsborrel op zondag 20 januari 2013 in de Scoutslokalen van Vilvoorde. Uiteraard zijn al jullie leden ook uitgenodigd en meer dan welkom! (kunnen jullie dit even doorgeven?) We verwachten jullie om 14u in de verbindingstraat paviljoen 6, te Vilvoorde, in feestelijke kledij. Ook mogen jullie een klein cadeautje meenemen van ongeveer €5. 16


Akabe

Graag een seintje als je kan komen! Tot dan! Wij kijken er alvast naar uit” Amaai, ik ben is benieuwd wat dat gaat zijn! Maar ik heb er wel al zin in seg, een échte nieuwjaarsreceptie, voor ons! Laat maar aan ons weten of jullie erbij kunnen zijn (de receptie zal tot 17u duren)

Zondag 27 januari Vandaag is het geen scouts, rust maar eens goed uit zodat jullie morgen terug naar school kunnen! Tot volgende week

Zondag 3 februari ‘Tis al februari, wat vliegt de tijd toch weer voorbij! Voor dat we het weten gaan we al terug op kamp! Mar bon, eerst eens zien wat we vandaag gaan doen. Wel, vandaag gaan we KNUTSELEN! Jippieee!! Neem dus allemaal een slechte tshirt mee, jullie knutselshort en alles wat nog van pas kan komen. Graag een seintje als jullie komen (of niet)

Zondag 10 februari Geen scouts deze week!

17


Akabe

Zondag 17 februari Vandaag gaan we naar de filmvoorstelling in jeugdhuis De Far. We gewoon af om 14u aan de scoutslokalen, in uniform. Dan gaan we tevoet naar de far voor een super leuke film! Tegen 17u zullen we terug zijn aan de scoutslokalen. Aangezien wij hiervoor moeten reserveren, gelieve voor 10 februari te laten weten of jullie meekomen!

De verschrikkelijke ikke Zondag 24 februari

Geen scouts deze week!

18


Akabe

Zondag 3 maart Vandaag gaan we op uitstap! We spreken af aan het station van Vilvoorde (om 13h) in uniform. Als jullie een abonnement hebben, of een kortingskaart voor de trein, vergeet deze dan zeker niet mee te nemen! We gaan de trein nemen naar Mechelen-nekkerspoel, vandaar gaan we nog een inieminie stukje wandelen tot onze eindbestemming: Het Speelgoedmuseum! Na onze superleuke speel- en ontdekkingstocht in dus leuke museum, nemen we de trein terug naar Vilvoorde. Om 10 na 5 zijn we terug in Vilvoorde. Aangezien we ook voor dit bezoek het museum moeten verwittigen, zouden wij graag tegen 17 februari weten wie er wel of niet meegaat.

19


Akabe

Zo, dit was het dan weer voor deze 2 maand! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij!

Tot zondag allemaal!

Almira, Chelsey en Lize

20


Contactgegevens kapoenen@scoutengidsenvilvoorde.be Liesje Heemeryck Levendige rob Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel Iris Vanherck Waardevolle strandloper Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw Gwen De Sweemer Prikkelende aap

lies123@hotmail.com 0491/36 34 93 brent.verhasselt@hotmail.com 0471/73.46.42 iris.vanherck@hotmail.com 0476/79.66.80 fienebie@hotmail.com 0471/21.39.50 0488/42.38.60 welpen@scoutengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever Jessica Vandeperre Krachtige eekhoorn Lisa Vanhaelen Streepmuis Lauren Adriaenssens Onbezonnen griend Arno Jacobs Speelse spiesbok

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 jessica_vandeperre@hotmail.com 0494/73 99 09 lisakeee_vh@hotmail.com 0470/89 86 86 lauren.a3@hotmail.com 0473/67 03 99 arnojacobs123@hotmail.com 0471/73 46 40 akabe@scoutengidsenvilvoorde.be

Lize Geeraerts Hardnekkige arazari Chelsey Bettens Intense Oestiti Almira Dewit

lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 bettenschelsey@hotmail.com 0492/70 57 43 almiradewit@gmail.com 0499/46 45 68

21


Contactgegevens jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel Pauline Meskens Dartele ekster Gert Van der Brempt Argeloze spoorkoekoek Samuel Vermote Enthousiast schaap

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13 pauline_meskens@hotmail.com 0479/25 65 60 gert-van-der-brempt@hotmail.com 0494/15 82 32 samuelvermote@hotmail.nl 0474/25 14 69 jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sarah Meskens Scherpzinnige ooievaar Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Tom Bossuyt Eigenzinnige arend Paulien Geeraerts Parmantig Sikahert

sarah_meskens@hotmail.com 0474/34 79 29 wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 pohjola666@gmail.com 0471/38 00 35 paulientje-geeraerts@hotmail.com 0479/05 21 96 gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ida Coulommier Vrolijk winterkoninkje Ineke Heemeryck Motiverende lijster Bea Vertongen Heldere patrijs

idake@msn.com 0476/48 57 72 inekeheemeryck@gmail.com 0496/36 80 48 beavertongen@hotmail.com 0476/61 63 86 verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Annelies Vertongen Bedachtzame mus Kaat Van Der Brempt Felle bunzing

anneliesvertongen@hotmail.com 0472/77 75 02 kvanderbrempt@gmail.com 0478/73 96 57

22


Contactgegevens groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be Glenn De Munck Zachtmoedige kiang Lize Geeraerts Hardnekkige arazari

glenndemunck@gmail.com 0474/74 34 36 lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 Materiaal en tenten

Glenn De Munck Zachtmoedige kiang Ellen Janssens Ijverige bergbever

glenndemunck@gmail.com 0474/74 34 36 ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 Dassen en kentekens

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13

23


Algemeen

Dassen en kentekens Elke eerste zondag van de maand bij Sofie Op voorhand bestellen is niet nodig!

Er zijn ook terug tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten).

24


Algemeen

Kentekens & uniformen

1 Tak-kenteken 2 Groepslintje 3 Jaarkenteken 4 Das 5 Vlaamse leeuw 6 Internationaal scouts- of gidsenteken 7 Belgische vlag 8 Beloftekenteken (kabouters(s), wolfje(s) of jonggiverbelofte) Voor meer info: kijk op www.scoutsengidsenvlaanderen.be

25


Algemeen

! OPROEP ! Alle gele papiertjes van SON mogen binnen gebracht worden bij Glenn De Munck. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

26


VOLLEDIG UNIFORM - Hemd - Groene broek/rok/short - Das

VERPLICHT OP ELKE SCOUTSACTIVITEIT!!! Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Bij

in Mechelen, Adegemstraat 102

Of in een Hopper-winkel op de volgende adressen: - Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen - De Vilanderstraat 6A, 9300 Aalst - Lange Violettestraat 33, 9000 Gent - Dorpsstraat 13, 3500 Hasselt - Diestsevest 92A, 3000 Leuven - Zandbergstraat 80, 8530 Harelbeke

27


Spelletjes

28


Verjaardagen Januari

Februari 1

Arne Raes

2

Liesje Heemeryck

3 4

Marie Maton

Maxine Cauwenbergh

Felix Van Meerbeek

5 6

Marilia Viana Bravo

7

Matteo Molinari

8 9

Pailien Geeraerts, Matthias Simoens

10 11

Almira Dewit, Toon Devil, ChloĂŤ Jacobs, Lentel Jacobs

12

Warre Kempenaers, Silke Van Der Brempt, Anouk De Roover

13 14 15 16 17 Tom Bossuyt

Vincent Verbist

18 19 20 21 22

Johannes Mevis

23

Siebe Loos

24 25 Thomas De Henau

26 27

Jeremy Van Der Niepen

28 29

Marjolijn De Vil

30 31

29

Beatrijs Vertongen


Jonggidsen Liefste Jogi’s, Eerst en vooral, ne gelukkige nieuwjaar voor iedereen! De laatste twee maanden waren al super tof!! Maar nu de nieuwe leiding het een beetje onder de knie begint te krijgen, en we jullie al een beetje beter hebben leren kennen, zijn we er van overtuigd dat de volgende twee maanden zelfs NOG toffer gaan zijn =D Dus wees er zeker bij! Zondag 6 januari 14u-18u Deze stond al vermeld in de vorige windroos, maar voor de duidelijkheid zetten we hem er toch nog eens bij. We gaan vandaag 3-koningen zingen! Voor sommigen van jullie waarschijnlijk al een eeuwigheid geleden, maar bon. De bedoeling is dus dat ge u verkleed in een van de drie kongingen Dit zouden jullie kunnen zijn! Melchior, Caspar en Balthasar, en op die manier gaan jullie dus van deur tot deur zingen, enzv. Deze keer niet te veel snoepgoed, maar eerder iets om de kas mee te spijzen, of gezond voedsel (kan ook lekker zijn!) Afspraak om 2 uur aan de lokalen. En nu nog een beetje geschiedenis rechtstreeks van wikipedia =D

De vermelding van de wijzen in de bijbel is betrekkelijk summier: slechts in het Evangelie volgens Matteüs wordt van hun aanbidding verteld. Hun precieze herkomst, hun namen, zelfs hun aantal worden niet vermeld. Wel wordt verteld dat de wijzen vanuit het oosten naar Jeruzalem kwamen omdat ze een ster hadden gezien. Uit de verschijning van de ster hadden zij opgemaakt dat de langverwachte, ware "koning der Joden" zojuist was geboren. Dit kwam de toenmalige koning der Joden, Herodes I, ter ore. Herodes was zeer bevreesd voor troonpretendenten, hij liet zelfs zijn eigen zoons Alexander en Aristobulus (7 v. Chr.) en Antipater (4 v. Chr.) executeren uit vrees dat ze hem van de troon zouden stoten. De geboorte van een andere koning was dan ook slecht nieuws voor hem. Hij ontbood de schriftgeleerden en priesters aan zijn hof om te weten te komen waar de Messias geboren zou worden. Volgens de profetie was dat in Bethlehem. Daarna ontbood hij de wijzen en gaf hen de opdracht om de pasgeboren Messias in Bethlehem te gaan opzoeken. Hij speldde de wijzen op de mouw dat hij wilde weten waar het kind was, zodat hij hem zelf ook hulde kon gaan bewijzen, maar in werkelijkheid wilde hij een rivaal uit de weg ruimen. De wijzen zagen terwijl ze in Jeruzalem waren de opvallende ster weer aan het firmament. De ster ging hen voor en bleef staan boven de plaats waar het kind verbleef. Op die manier vonden de wijzen Maria en de pasgeboren Jezus. Ze vielen op hun knieën en boden het kind goud, wierook en mirre aan. God waarschuwde in een droom de wijzen tenslotte niet naar Herodes terug te gaan. Ze keerden daarom langs een andere route naar hun land terug. Toen Herodes ontdekte dat hij bedrogen was liet hij alle jongetjes in Bethlehem tot de leeftijd van twee jaar vermoorden om er zeker van te zijn dat de pasgeboren voorspelde koning der Joden, Jezus, er bij zou zijn. Jozef was echter door God gewaarschuwd en had tijdig met Maria en Jezus de vlucht genomen naar Egypte. (wikipedia)

Vrijdag 11 januari 19u-21u De vergadering gaat vandaag door op vrijdag van 19u tot 21u, anders zouden Sofie en Pauline er niet bij kunnen zijn (zij hebben namenlijk heeeeeel moeilijke examens). Vandaag gaan we een spannende spooktocht houden. We bezoeken de engste (niet gevaarlijkste) plekjes van Vilvoorde, bekend om hun vreselijke en mysterieuze legendes, met ons als jullie gids! Het gaat waarschijnlijk wel nog koud zijn (misschien wel de geesten die door je heen zweven?) dus kleed je warm aan. Na afloop drinken we warme chocomel in de

30


Jonggidsen lokalen, reden genoeg om te komen dus! Afspraak aan de lokalen, voor wie nog twijfels zou hebben. Vrijdag 19 januari 19u-21u Nu jullie allemaal bekomen zijn van vorige week is het tijd voor een vergadering waar je eens geen nachtmerries van krijgt. De laatste vergadering op vrijdag, voor nu, dus een perfect moment om eens gezellig en warm? In het lokaal een gezelschapspelletje te spelen! Neem allemaal je favoriete spel mee, maar liefst een beetje variatie, we kunnen geen 2u aan een stuk weerwolfje spelen. Afspraak om 19u aan de lokalen natuurlijk!

Of wel? Zondag 27 januari Het is een trieste dag vandaag. De hemel is grijs en er valt niets te beleven. Het enige dat er te doen is? Een hele dag studeren... Want het is geen scouts, en aangezien niemand van ons een leven heeft buiten de scouts kunnen we ons geen andere bezigheden op zondag inbeelden... Of zo zou het toch moeten zijn, mrja, jullie populaire meisjes zullen wel genoeg te doen hebben op een zondagnamiddag zeker. Jullie leiding zal wel een hele dag triest zitten studeren...

Zondag 3 februari 14u-18u Terug vergaderingen op zondag, en dat betekent? Nog meer scouts!! En we gaan er meteen volenbak tegenaan met een supermegacool BOSSPEL!!! Trek allemaal ulle vuile kleren aan, want het is eens geen tijd voor een modeshow vandaag. We gaan eens breken met het cliché en geen stratego spelen =O, maar wel.... Een drugsspel!!! Afspraak om 14u aan de lokalen!

Om problemen met de groepsleiding te voorkomen.

Zondag 10 februari 14u- 18u (aan de hangaar!) Er zijn zo van die bepaalde dingen die niemand echt leuk vindt, maar wel moeten gebeuren. Jullie hebben een bepaalde reputatie op t’kamp ivm een bepaald heel belangrijk aspect van t’kamp, en daar zouden we graag iets aan willen doen, want bepaalde leiding hebben misschien ook wel een probleem met dit bepaald iets. Een kleine vergelijking ter verduidelijking -> Bepaalde leiding + x = totale mislukking Afspraak om 14u aan de, euhm, hangars.

31


Jonggidsen Zondag 17 februari 14u-18u Love is in the air enzuuu, dus vandaag gaan we samen met de ‘stoere mannen’ van de jv’s een superleuk, superromantisch en supermelig valentijnsspel spelen =D jeeeeeeej! Koppeltjes gegarandeert!! Afspraak om 14u aan de lokalen. Allemaal komen, anders zijn er misschien eenzame jv’s, en da is gewoon zielig.

Dit willen we niet, dus allemaal komen!

Zondag 24 februari Geen uitroeptekens vandaag... want het is weer de laatste zondag van de maand. Er gewoon al over schrijven maakt mij droevig, dus kun je je wel inbeelden hoe het zou zijn bij mij thuis op zo een ‘laatste zondag van de maand’. Maar toch, veel plezier met jullie vrije namiddag, alsof dat mogelijk zou zijn.

Zondag 3 Maart 14u-18u Het wordt misschien wel eens tijd om een beetje geld in het laatje te brengen, dus vandaag doen we een kasactiviteit. En omdat het nog nooit eerder is gedaan, gaan we bakken! Wafels, pannenkoeken of croque monsieurs, daar zijn we nog niet echt uit, wie weet doen we wel iets totaal nieuws =O Hoe dan ook, allemaal zeker komen!! Afspraak om 14u aan de lokalen.

Ons streefdoel!

En dat is dan jullie vooruitzicht voor het nieuwe jaar!! Ik hoop dat jullie er even hard naar uitkijken als wij dat doen, want het wordt zeker weten nog beter,cooler,leuker,geweldiger en fantastischer dan vorig jaar!

Jullie allertofste en sympathiekste leiding, Gert, Samuel, Sofie en Pauline

32


Jongverkenners Beste Jv’s! Als jullie benieuwd zijn wat voor een zotte dingen we weer gaan meemaken in januari en februari moet jullie zeker verder lezen! Een deel van jullie arme leiding heeft zijn examens al gehad in december en het andere deel heeft in januari examens, dus de vergadering zullen in januari op vrijdag zijn. 4 januari 2013-19 tot 21u lokalen Ik denk aan Las Vegas, limousines en veel spelletjes. Vanavond is het casino-avond, kostuum of galakleding is toegelaten =) Breng vooral jullie favoriete games mee waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaant WE SPELEN EEN SPEL VANAVOND! 11 januari 2013- 19 tot 21u lokalen Na zo’n hele week is iedereen wel moe, dus we gaan ontspannen met een film. We zullen alvast echte meisjesfilms meenemen, maar als jullie thuis iets beters hebben liggen moogt ge da gerust meebrengen, en degene dat iets om te eten willen meepakken gaan we ook niet tegenhouden!

18 januari 2013- 19 tot 21u lokalen Vandaag gaan we de verjaardag van een hele speciale persoon vieren, benieuwd wie het is, kom dan zeker af! Het wordt zeker een feestje!!! PS: cadeautjes zijn toegelaten =)

33


Jongverkenners 25 januari 2013- GEEN VERGADERING 3 februari 2013 -14 tot 18u Vandaag spelen we nog eens een stadsspel, we gaan Vilvoorde nekeer laten zien wie dat de jv’s vn scouts vilvoorde zijn, Hiervoor spreken we af aan de KERK

10 februari 2013-14-18u bos Ik denk dat het tijd wordt om den bos nog eens te verkennen. Met al die vrijdagen vergadering, waar da ge nooit vuil werd, er waren sommige misschien al vergeten dat ge in de scouts zit Dus we spreken om 13:45 af aan de speeltuin en de ouders mogen jullie terug komen ophalen om 17:45 Breng vuile kleren mee! 17 februari 2013-14 tot 18u lokalen Ja jongens, ge weet welke periode van het jaar het is. VALENTIJN! We gaan deze zondag dan ook een valentijnsspel, anti-valentijnsspel spelen. Dit doen we zeker niet met de jogi’s hoor ;) Al dat lief en leed zal zich afspelen aan de lokalen

34


Jongverkenners

3 maart 2013-14 tot 18u lokalen Wat we vandaag gaan doen is nog een verrassing, als jullie nieuwsgierig zijn moeten jullie zeker komen

Tot dan! We hopen jullie veel te zien de komende 2 maanden! Paulien, Sarah, Tom & Wouter

35


Gidsen

Vilvoorde, 1 januari 2013!

Bij het schrijven van onze nieuwjaarsbrief, vergeten wij onze gidsjes niet. Na alweer twee maanden dikke pret, is het tijd dat Bea uit Lyon vertrekt! Zij staat ook dan voor jullie klaar, voor een spetterend tweede deel van het scoutsjaar. Eindelijk zijn die vervelende examens uit het land, en kunnen we weer spelen, heel plezant! De meesre vergaderingen gaan terug op zondag door, zodat jullie allemaal weer kunnen komen, hoor!

36


Gidsen

Op 6 januari 2013 komen er drie koningen van ver, ze volgden heel lang die fonkelende ster. Helemaal naar hier, voor een namiddag vol plezier. De gidsen zullen hun cadeautjes moeten verzamelen, want anders is dat voor de baby dik balen. Als ze in hun opzet zijn geslaagd, dan worden ze niet meer door hen geplaagd! Januari staat gelijk aan winterse dagen, maar ons hoor je absoluut niet klagen. Wij spelen een spel vandaag , en wel binnen graag. En moest er plots op die 13 januari 2013 een sneeuwvlokje naar beneden vallen, dan

6/01/2013

13/01/2013

14u – 18u

14u – 18u

@ lokalen

@ lokalen

3koningenspel

Binnenhuisspel

zullen wij als eerste spelen met de

ZATERDAG

sneeuwballen!

19/01/2013 VOSOGKWIS

Op ZATERDAG 19 januari 2013, zullen wij

Hostesses

ons op de VOSOGKWIS laten zien.

spelen

Hoe, wat, wanneer kom je nog te weten, schrijf de data op zodat je ze zeker niet zal vergeten!

37


Gidsen

Elke maand is er een dag dat jullie niet naar de scouts mogen komen, deze maand valt dan 27 januari uit de bomen. Wij bereiden iets spetterend voor jullie voor. Het heeft absoluut niets te maken met ons weekend hoor! Als alle voorbereidingen zijn gemaakt, dan geven we jullie vrijdag 1 februari een speciale kaart. Die brengt ons naar een ander lokaal,

1-2-3 februari 2013

voor een weekendje weg met jullie allemaal!

WEEKEND (brief volgt)

Op 10 februari 2013 gaan we jullie uitdagen, met wel honderdduizend opdrachten en vragen, We spelen 1 tegen allen in de lokalen, en hopelijk lukt het niet om alles binnen te halen. Een tegenopdracht komt er dan, wij worden nu al een beetje bang!

38


Gidsen

24 februari vliegt

Dan komt 17 februari ook voor in

voorbij, eindelijk

onze rijm, natuurlijk spelen wij

een weekendje rust

vandaag een spel rond VALENTIJN.

voor mij!

Wij houden een parade jongens achter de hand, hopelijk vallen jullie niet door de mand. Als jullie eindigen met twee, dan zit vandaag zeker mee!

Op 3 maart 2013 wordt er een spel door de derdejaars voorbereid. Meer willen we hier nog niet over kwijt. Laura, NoĂŤlia en Loike maken een spel, ja ook voor Isabel!

39


Gidsen

Gelukkig is dat rijmen eindelijk gedaan en is alle flauwekul hier van de baan. Ook in januari en februari hebben we graag dat jullie iets laten weten indien jullie er niet bij kunnen zijn, een berichtje sturen naar de leiding is dan best wel fijn. Als slot wensen we jullie alles waar jullie van dromen en vergeet in 2013 niet naar de scouts te komen!

40


Verkenners Hallooooo Jaja, het is zover. We hebben het jaar 2012 overleefd en de Maya’s dik in hun *** gepakt! Nu alleen hopen dat het allemaal even goed is afgelopen met jullie examenresultaten, maar daar twijfelen we niet aan ;) Helaas, helaas is het nu onze beurt om te laten tonen aan onze proffen wat we waard zijn, dus in januari zullen we nog steeds op vrijdagavond vergadering houden. Dit maken we natuurlijk ruimschoots goed in februari, want dan staat onze LEEFWEEK op de planning :D Bon, we gaan der nekeer aan beginnen 

Vrijdag 04/01 Bon, we gaan 2013 opt gemakske beginnen en het wa rustig aan doen. Allez, “rustig” is relatief op de scouts natuurlijk ;) We gaan dus ne quiz spelen. Gene sissiquiz zoals de JV’s doen, ook gene joepiequiz zoals de Jogi’s doen en ook gene sinterklaasquiz zoals wij is hebben gedaan (ook al was da gene gemakkelijke). NEE, wij gaan ne VERKENNERQUIZ doen, die wel wa meer in zijn mars gaat hebben dan ne gewone quiz. Verkleedpartijen, marshmellows en drie koningen liederen inbegrepen. Van 19u tot 21u vergadering!

Vrijdag 11/01 Vanavond gaan we het al iets minder rustig aan doen en eens op pad gaan door Vilvoorde…. Van 19u tot 21u vergadering

41


Verkenners

Vrijdag 18/01 Get dressed, gentlemen. Vanavond is het tijd om jullie meest strategische kant naar boven te halen, en NEE, we gaan geen stratego spelen. We gaan een klein beetje Las Vegas naar hier halen (buiten dan de strippers en tijger uit de Hangover) en zien we de beste pokerface heeft op deze planeet buiten Lady Gaga. Vergadering van 19u tot 21u.

Zondag 03/02 Tijd voor ĂŠĂŠn van de klassiekers. Vandaag gaan we stad Vilvoorde onveilig maken! (En wat in de meeste windroosartikels een loze grap is, is bij jullie waarschijnlijk echt het geval). Van 14u tot 18u vergadering.

42


Verkenners

Zondag 10/02 tot Vrijdag 15/02 LEEFWEEK! LEEFWEEK! LEEFWEEK! Meer info volgt nog. Bon, dit was het dan voor de maanden januari en februari. Adios! Anne, Lies en Kaat

43


Algemeen

44


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos januari-februari 2013  

Windroos januari-februari 2013  

Advertisement