__MAIN_TEXT__

Page 1

Afz. Scouts en Gidsen Vilvoorde Peter Benoitstraat 48, 1800 Vilvoorde

N° 2 | Tweemaandelijks | november - december 2020

Vilvoorde | P924049

WINDROOS november-december 2020

Scouts en Gidsen Vilvoorde Hoveniersstraat 58a (ingang langs Fresiaweg)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be IBAN: BE95 9799 5759 9058


Inhoud

1


Inhoud

Voorwoord Kapoenen Harlekijnen Welpen Akabe Algemeen Verjaardagen Kalender Contactgegevens Jonggidsen Jongverkenners Gidsen Verkenners Jin

3 4 7 11 15 20 27 28 29 36 41 42 44 45

2


Voorwoord Beste leden, ouders en andere scoutssympathisanten, Laten we meteen beginnen met de olifant in de kamer te benoemen: corona heeft ons Belgenlandje stevig in haar greep en ook onze scoutswerking ontsnapt er niet aan. Het was geen evidentie om alle zondagse vergaderingen coronaproof te laten verlopen, maar dankzij de inspanningen van iedereen kunnen we toch zeggen dat het tot nu toe bijzonder goed gelukt is. In het bijzonder willen we van dit voorwoord gebruik maken om onze voltallige leidingsploeg eens extra te bedanken, die ondanks alle onzekerheid en extra regels er elke zondag weer staat om de leden een toffe vergadering te bezorgen. Het lijkt er echter op dat het virus haar greep niet meteen zal lossen. Integendeel, deze windroos was net af toen het jeugdwerk overschakelde naar code rood. Extra regels én het herschrijven van de windroos waren ons deel. Uiteraard werd dit niet op gejuich onthaald, maar als scouts en gidsen zijn wij vastberaden ons steentje bij te dragen aan het verslaan van dat virus. De komende dagen en weken houden wij nauwlettend het nieuws in de gaten en zullen we, indien nodig, opnieuw schakelen. Graag wijzen we er op dat deze windroos onder voorbehoud van verdere maatregelen is geschreven. Houd dus zeker de communicatie in de gaten. Zo, en omdat het niet allemaal slecht nieuws hoeft te zijn, toch ook even een korte terugblik op de afgelopen periode. Onder een stralende zon werd op 19 september het nieuwe scoutsjaar op gang getrapt en kwamen de leden in ware ‘Rad van Fortuin’stijl hun nieuwe leiding te weten. Na enkele vergaderingen kunnen we stellen dat de sfeer in alle takken opperbest is! Ook aan onze lokalen werd de afgelopen weken naarstig voortgewerkt. De installatie van de verwarming is volop bezig, het Kafeeke is in opbouw (hierover ten gepaste tijden meer) en ook de Fourage Fresh actie was met 260 verkochte pakketten een schot in de roos! Met het Happy New Year team staat er bovendien binnenkort alweer een groep enthousiaste ouders klaar om een fantastische actie op poten te zetten, maar hierover later ongetwijfeld meer. Kortom, er wordt niet stilgezeten. Welke kleur ook speelt, wij zijn nog niet uitgespeeld! We kruipen minder dicht bij elkaar dan we gewend zijn, maar blijven eens zo sterk met mekaar verbonden. Stevige linker, de groepsleiding

3


Kapoenen HEEEEEY LIEVE KAPOENTJES!

Weer een nieuwe maand, weer een nieuwe windroos boordevol leuke activiteiten! We zullen je niet te lang ophouden en snel laten lezen wat we komende november en december gaan doen!

Zondag 8 november – geen vergadering Helaas, corona heeft een stokje gestoken voor deze vergadering. Geniet van de extra lange herfstvakantie en tot volgende week!

Zondag 15 november – 14u tot 17u aan de lokalen Lijm, papier marché, schaar en verf – alles wat je nodig hebt om te knutselen, dat vindt je deze zondag op de scouts. We laten onze creativiteit z’n volle gang gaan en worden op 1 dag tijd dé beste kunstenaars van deze generatie. Breng je innerlijke knutselsmurf mee en geniet van deze gezellige zondagnamiddag

Zondag 22 november – 14u tot 17u aan de lokalen Terwijl het buiten waait en koud is, zitten wij deze namiddag lekker binnen gezelschapspelletjes te spelen. Van Monopoly tot Wie is het en van Uno tot Lach-je-rijk, deze zondag is er geen tekort aan spelletjes! Komen is dus de boodschap!

Zondag 29 november – Geen vergadering Wat?! Is het nu al de laatste zondag van de maand? Dus het is geen vergadering? Wat jammer! Geniet deze zondag dan maar van een namiddag thuis en volgende zondag vliegen we er weer in!

4


Kapoenen Zondag 6 december – 14u tot 17u aan de lokalen

♪ Sinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje…♪ Dag lieve Kapoentjes! Zijn jullie dit jaar braaf geweest? Jullie leiding hoopt van wel, want deze zondag hebben we een belangrijke man op bezoek! Niemand minder dan de sint! En zijn roetpieten zijn er ook zeker bij! Zeker komen, want wie

zoet is krijgt lekkers…♪

Vrijdag 11 december – 19u tot 21u aan de lokalen Dit jaar gaat jammer genoeg de schaatsvergadering niet door. Niet getreurd, er is iets mega leuks dat we in de plaats gaan doen! Wij kijken er alvast naar uit!

Vrijdag 18 december – 19u tot 21u aan de lokalen Vanavond vieren we feest! KERSTfeest! We genieten samen van vrolijke kerstmuziek, kleine hapjes, spelletjes en cadeautjes! Vergeet zelf dus geen cadeautje mee te nemen! Het budget is maximaal 5 euro en het moet zowel voor een jongen als meisje geschikt zijn! De leiding zorgt voor hapjes, maar rekent op jullie voor goed en feestelijk humeur mee te nemen! Tot dan!

Vrijdag 25 november – Geen vergadering Het is alweer de laatste zondag van de maand, dus dat betekent geen vergadering. Geniet dus maar van jullie vrije zondag en van de vakantie natuurlijk! Tot de volgende vergadering!

5


Kapoenen Zaterdag 2 januari – 19u tot 21u aan de lokalen Hoeveel is 10 + 7? Wat is de hoofdstad van BelgiÍ? Welk dier maakt een knor-geluid? Wie is de slimste kapoen van het land? Dat zullen we deze zaterdag te weten komen door de ultieme kapoenenquiz! Waag je kans en wie weet ben jij wel de slimste kapoen van de scouts! Studeer maar goed en tot dan!

Ziezo kapoenen, weer een HELE windroos vol supertoffe vergaderingen! Wij staan alvast te springen om komende weken heel veel pret te beleven!

Roos

Dora

Zjef

Fee

6


Harlekijnen

Hey harlekijnen! Na onze grote ontsnapping uit de gevangenis, is het tijd om onze grootste droom waar te maken. We gaan onze eigen raket bouwen om samen naar de ruimte te vliegen zoals echte astronauten en op zoek te gaan naar Marsmannetjes!

Belangrijke mededeling Door de huidige situatie ivm COVID-19 zullen enkele vergaderingen mogelijk niet kunnen doorgaan. Indien een vergadering afgelast wordt, zal dit duidelijk via mail gecommuniceerd worden.

7


Harlekijnen Zondag 8 november – geen vergadering Helaas, corona heeft een stokje gestoken voor deze vergadering. Geniet van de extra lange herfstvakantie en tot volgende week!

Zondag 15 november - 14u tot 17u aan de lokalen Hoe bouw je een super snelle raket die naar de maan kan vliegen? Het is tijd om te kijken wie de beste raket kan maken. Haal dus de beste Bob De Bouwer maar in je boven.

Zondag 22 november - 14u tot 17u aan de lokalen Normaal zou dit weekend ons Harlekijnenweekend plaatsvinden maar door de nieuwe verstrengingen kan dit nu spijtig genoeg niet doorgaan ď Œ Hopelijk kunnen we dit later in het scoutsjaar plaatsen wanneer dit wel terug toegestaan wordt. Jullie worden vandaag dus gewoon verwacht aan de lokalen van 14u tot 17u.

Zondag 29 november - Geen vergadering Helaas is het weeral laatste zondag van de maand en dus geen scouts vandaag. Om jullie saaie zondag toch een beetje toffer te maken kunnen jullie vanavond naar de sterren kijken misschien zien jullie wel 1 van jullie zelfgemaakte raketten in de ruimte vliegen.

8


Harlekijnen Zondag 6 december - 14u tot 17u aan de lokalen Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Hopelijk zijn jullie allemaal even braaf geweest als de leiding dit jaar want de Sint en zijn pieten komen een bezoekje brengen aan onze scouts. Wie van jullie maakt de mooiste tekening om aan Sinterklaas te geven? Hier kunnen jullie alvast oefenen.

Vrijdag 11 december – 19u tot 21u aan de lokalen Helaas kan onze schaatsuitstap dit jaar niet doorgaan… Niet getreurd! Jullie worden toch verwacht voor een leuke verrassing ter vervanging. Wat precies wordt tijdig met jullie meegedeeld.

Vrijdag 18 december - 19u tot 21u aan de lokalen Staat jullie kerstboom al klaar? Die van ons wel want het is tijd voor ons Kerstfeestje!!! Zet allemaal maar jullie mooiste kerstmuts op en bereid jullie voor op een mega toffe avond.

Vrijdag 25 december – Geen vergadering Vandaag vieren we Kerst met onze familie, dus geen vergadering. Prettig kerstfeest en tot volgend jaar!

9


Harlekijnen Zaterdag 2 januari – 19u tot 21u aan de lokalen We zijn net terug op aarde geland en worden als echte supersterren ontvangen voor de première van een megageweldige film. Laat de rode loper maar uitrollen. We verwachten jullie aan de lokalen om 14u. Om 16u mogen jullie ouders jullie met de limousine terug komen ophalen.

HeLp! Ik BeN mIjN bRoErTjEs KwIjT. kUnNeN jUlLiE zE aLlEmAaL tErUgViNdEn?

Liefs, Margot, Simon, Victor, Nico en Basten

10


Welpen Beste Welpen, Na een bijzonder leuke start van het nieuwe scoutsjaar, is het al tijd voor jullie tweede windroos! We hebben jullie in de afgelopen herfstmaanden goed leren kennen (en jullie ons hopelijk ook), en wat zijn jullie een energieke bende! Nu we weten waar we aan toe zijn, kunnen we beginnen met het onderste uit de kan te halen: de spelletjes en activiteiten worden nu extra uitdagend, extra absurd en uiteraard extra leerrijk! Veel leesplezier en tot op de vergadering.

Zondag 8 november – geen vergadering Helaas, corona heeft een stokje gestoken voor deze vergadering. Geniet van de extra lange herfstvakantie en tot volgende week!

Zondag 15 november - 14u tot 17u aan de lokalen Vandaag leren we jullie wijze lessen, lieve welpen. Wij hopen dat het levenslessen zijn waar je ons later bijzonder dankbaar voor bent. Het spel van vandaag zal je namelijk helpen om krachtdadig je mening en gevoelens te uiten aan de rest van de Belgische bevolking. Het viel ons tijdens de vergaderingen namelijk op dat er veel welpen de vergadering graag starten met het samentroepen rond een groot bord met opschrift. Hierboven kunnen jullie alvast een hint vinden die jullie op weg zet om binnenkort zelf de leiding duidelijk te maken wat jullie van de vergadering verwachten.

11


Welpen Zondag 22 november - 9u30 tot 12u aan de speeltuin van domein De Drie Fonteinen Opgelet: Deze vergadering gaat niet op het normale uur (van 14u tot 17u) door, maar van 9u30 tot 12u. Afspraak is aan de speeltuin in domein De Drie Fonteinen. Ophalen kan aan de parking van het Tangebeekbos ter hoogte van de Albert I Laan. Jullie lezen het goed! Vandaag hangen we samen de vroege vogel uit en plukken we de zondag. Vergeet jullie stapschoenekens niet, het ochtendhumeur daarentegen mogen jullie wel thuis laten. Voor de welpen die van hun warme bedje op een zondagochtend houden, geven we deze hint nog mee als extra motivatie:

Zondag 29 november - Geen vergadering En zo zijn we alweer bij de laatste zondag van november aangekomen, beste welpekens! Jullie weten helaas wat dat betekent: doelloos ijsberen in jullie eigen kamertje en de mama en papa van dienst een extra portietje migraine bezorgen. Als jullie zich ĂŠcht te veel vervelen, geven we wat tips mee over wat je nog kan doen: - Doe een hondje na - Laat je broer een hondje nadoen - Laat je zus een hondje nadoen - Ga met je hondje wandelen - Laat je hondje een mens nadoen - Laat je hondje met jou wandelen - Ga zo een zalige pup in het asiel halen

12


Welpen Zondag 6 december - 14u tot 17u aan de lokalen Vandaag maken we de rekening, kleine schurkjes! Eigenlijk, om meer specifiek te zijn, zal het de Lieve Goedheilige Man zijn die daarover vandaag een uitspraak zal doen. Sinterklaas is namelijk in het land, en het toeval wil dat exact op zijn verjaardag, jullie op de scoutsvergadering zijn. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe! Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven. En gelukkig dat jullie allemaal brave schurkjes zijn.

Vrijdag 11 december - 19u tot 21u aan de lokalen Vanaf nu begint het vrijdagvergaderingenseizoen! Jullie leiding hun examens komt namelijk stilaan in het zicht, en zij willen natuurlijk graag met jullie mee op kamp in augustus! De eerste traditionele vrijdagvergadering is natuurlijk onze uitstap naar de schaatsbaan! Omdat het heel moeilijk is om de schaatsbaan te reserveren in deze coronatijden, zal er een waardig alternatief worden voorzien. Geen paniek dus! En uiteraard is er volgend jaar dubbel schaatsplezier.

Vrijdag 18 december - 19u tot 21u aan de lokalen Vandaag testen we jullie bordspelenkennis, beste speelvogels! Wij voorzien de spelletjes, en jullie de hersenkracht. Als je liever je favorietje gezelschapsspelletje van thuis meedoet, mag dat natuurlijk ook.

Zondag 27 december - Geen vergadering Deze laatste zondag kunnen jullie gebruiken om de nieuwjaarsbriefjes nog eens extra na te lezen op foutjes en om ze natuurlijk nog eens extra te oefenen!

13


Welpen Zaterdag 2 januari – 19u tot 21u aan de lokalen Je leest het goed, vandaag houden we vergadering op een zaterdag! Nadat jullie allemaal bekomen zijn van alle feestmaaltijden, vliegen we ook met de scouts 2021 in. Wat we gaan doen houden we nog eventjes voor ons, maar dat het plezant gaat worden, staat vast!

Dit was de laatste windroos van het speciale jaar 2020, lieve welpen! We zien jullie graag terug in 2021 uiteraard. Groetjes van jullie teergeliefde leiding!

14


Akabe Liefste akabeertjes

De winter is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om naar het volgende continent te vliegen. We gaan naaaaaaaaaar …….. ANTARTICA!!!!!!! Bereid je dus maar voor op ijzige temperaturen maar ook (ijs)bere(n) veel plezier.

Zondag 8 november – geen vergadering Helaas, corona heeft een stokje gestoken voor deze vergadering. Geniet van de extra lange herfstvakantie en tot volgende week!

Zondag 15 november – 14u tot 17u aan de lokalen Waw, kijk eens uit het raam! Weet je nog waar we zijn? We zijn nog steeds op Antarctica. En heeft gesneeuwd buiten! Vandaag bouwen een iglo, knutselen we sneeuwvlokjes en skilatten om vervolgens van de besneeuwde bergen te gaan glijden. Om te overleven op Antartica moeten we natuurlijk wel ons eten zelf vangen. Vandaag gaan we dus ook jagen op visjes!

15


Akabe Zondag 22 november – 14u tot 17u aan de lokalen Lang zal hij leven, lang zal hij leven! HIP, HIP, HOERA!!!! Vandaag vieren we Arne zijn verjaardag. ☺ Maak jullie maar klaar voor een spetterend feestje!

Zondag 29 november – Geen vergadering Het is de laatste zondag van de maand, dus vandaag houden we even een rustdag. Het is geen scouts!

Zondag 6 december – 14u tot 17u aan de lokalen

Zie ginds komt de stoomboot,uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer. Hoe waaien de wimpels, al heen en al weer. Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe: "Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!" Oh, lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij. En rijd toch niet stilletjes ons huisje voorbij! Zijn jullie braaf geweest afgelopen jaar? Ik hoop van wel! Want vandaag komt de Sint op bezoek. Smeer jullie stembanden al maar in, zodat jullie mooi kunnen zingen voor Sint en Piet. Jullie kunnen ook alvast een tekening inkleuren op de volgende pagina om dan af te geven aan de goedheilig man.

16


Akabe

17


Akabe Vrijdag 11 december – 19u tot 21u aan de lokalen Natuurlijk zijn we ook naar Antartica gekomen om ons te amuseren. Daarom gaan we vandaag (soort van) schaatsen! De jaarlijkse traditie om met z’n allen naar de schaatsbaan te trekken zal dit jaar niet kunnen doorgaan, maar Team Schaats zal een minstens even leuk alternatief

voorzien.

Vrijdag 18 december – 19u tot 21u aan de lokalen Vanavond kruipen we allemaal samen gezellig onder een dekentje en kijken we een film! Welke film op het scherm komt, verklappen we nog even niet, maar ik kan jullie wel al verzekeren dat het superleuk gaat worden.

Vrijdag 25 december – Geen vergadering Het is kerst!!!! Tijd om samen met je familie er een gezellig avond van de maken. Tot volgend jaar ☺

18


Akabe Zaterdag 2 januari – 19u tot 21u aan de lokalen 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1…. GELUKKIG NIEUWJAAR! Het nieuwe jaar kunnen we natuurlijk niet inzetten zonder een goed feestje. We hopen dan ook dat jullie allemaal aanwezig zijn op ons superleuk nieuwjaarsfeestje. Vergeet zeker je beste dansschoenen niet, zodat we er samen een onvergetelijke avond van kunnen maken.

Zo, liefste Akabeertjes, het zit er weer op! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij!

Veel elleboogjes ;) Gaëlle, Flora, Felix en Paulien

19


Algemeen

20


Algemeen

Verkoop ten voordele van het bouwproject! Elke 1e zondag van de maand of op evenementen. In 2021 bestaat Scouts en Gidsen Vilvoorde 85 jaar. Jullie kunnen daarom dit en volgend scoutsjaar genieten van een super interessante promotie! Wat bieden wij aan? Een standaardpakket (een sweater + T-shirt + das) voor 35 euro i.p.v. 56 euro. Of Een sweater + T-shirt voor 30 euro i.p.v. 45 euro. Twee T-shirts voor 20 euro i.p.v. 30 euro. Twee sweaters voor 40 euro i.p.v. 60 euro.

21


Algemeen

Belangrijk! Een volledig uniform (hemd, groene broek/rok/short en das) is verplicht op elke scoutsactiviteit! Meer info op de volgende pagina of op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/uniform

22


Algemeen

Kentekens Waar plaats je al die kentekens?

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Tak-kenteken Groepslintje Jaarkenteken Das Vlaamse leeuw Internationaal scouts- of gidsenteken Belgische vlag Beloftekenteken (kabouter, wolfje of jonggiverbelofte)

23


Algemeen

Verkoopplaatsen Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Hopper

Vestigingen in Aalst, Antwerpen, Gent, Harelbeke, Hasselt en Leuven Meer info op https://www.hopper.be/winkel

Kentekens zijn elke eerste zondag van de maand te koop bij Matteo of Lize. Daarnaast zijn er bij ons ook tweedehands-uniformen beschikbaar (tot welpenmaten)

24


Algemeen

Tegemoetkomingen van de mutualiteit

Afhankelijk van uw mutualiteit kan het zijn dat u een tegemoetkoming krijgt op het inschrijvingsgeld van het scoutsjaar en van het kamp. Vooringevulde attesten voor verschillende mutualiteiten vindt u terug op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/attesten

25


Algemeen

26


Algemeen November

December

Camilo Puentes

1

Zoé Goossens

2

Nico Simoens, Noor Haroual, Aiko Vermeulen

3

Matteo Conaerts

4

Arthur De Groef

5

Ophelia Van Camp

Nina Bosmans

6

Ben Celik

Lyor Putters Kongolo

7

Paulien Maton, Theo Jaffre

Max Bosmans, Zoé Minne

8 Joran Das

9

Thibaut Deroover

10

Isa Marievoet

11

Tjenne De Vliegher

12 13

Rémy Potoms

14

Simon Van Ginder Deuren

15 16

Yarne Delvaux

Cameron Van Belle

Judith Wijnants

Charlize Jacobs

17 18 19

Charlotte De Vil, Arne Mahieu

Emilie Pruijn

20 21

Lea Geerinck

22

Roxy Pelgrims

23

Cyrano Hernández Morales, Lucas De Moor

24 Joost De Roover, Dahlia Taoussi

25

Niels Nickson

26 27

Annelies De Roover

28

Babette Ramboer

29

Jade Van Asbrouck, Jacques Van Asbrouck

30

Lina Debeer

Ruben Maiquez

31

27


Algemeen

Agenda 2020-2021

11 december

Schaatsen en aprèsschaats

31 december

Oudjaar

6 maart

Skoetefest

8 mei

Italiaanse avond

4 juni

Croque- en inschrijvingsavond kamp

26 juni

Uitstap zee

30 juli

Bagage binnenbrengen

31 juli

Vertrek voorwacht

3 augustus

Vertrek grote takken

8 augustus

Bezoekdag

14 augustus

Terugkomst kamp

27-29 augustus

Herfstontmoeting (leiding en jin)

18 september

Startdag

28


Algemeen

Kapoenen kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Fee Dekoninck Kleurrijke chimpansee

Roos Kempenaers Zorgzame Walrus

Dora Geeraerts Bevallige Rotspelikaan

fee.dekoninck@hotmail.com 0479 32 98 06 rooskempenaers@hotmail.com 0473 47 75 94 dora.geeraerts@gmail.com 0471 38 03 99

Zjef Geys Berner sennenhond

Harlekijnen harlekijnen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Nico Simoens Plichtsbewuste seriema

Victor Van Eenaeme Goedgeluimde olifant

Simon Van Ginder Deuren Agame

Margot Geeraerts Inzichtsrijke spitssnuitdolfijn

Basten Dekoninck Lyrische agame

n-simoens@hotmail.com 0471 94 09 10 victor.vaneenaeme@hotmail.com 0491 13 33 93 simon.vgd@telenet.be 0483 31 35 21 margot.geeraerts@hotmail.com 0471 30 66 31 basten.dekoninck@hotmail.com 0474 13 93 71

Welpen welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Jasmien Leemans Joviale spitsvogel

Lotte Heemeryck Veerkrachtige fitis

jasmienleemans2@gmail.com 0476 54 95 22 lotte.heemeryck@outlook.com 0497 19 12 95

29


Algemeen Toon De Vil Vooruitziende gnoe

Mirko Simoens Gedreven koelan

Willem Mevis Verblijdend leeuwaapje

Annelies De Roover Strijdlustige mungo

dvilt@telenet.be 0478 49 48 75 mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 willem.mevis@hotmail.com 0494 91 20 21 annelies-de-roover@live.be 0470 67 23 71

Akabe akabe@scoutsengidsenvilvoorde.be

Paulien Maton Vurig bloeddrupje

GaĂŤlle Debast Wulpse poema

Flora Vanclooster Hartelijke lijster

Felix Mevis Nobele leeuwerik

paulienmaton@hotmail.com 0479 93 74 40 gaelle-debast@live.be 0472 72 63 34 flora.vanclooster@gmail.com 0471 33 79 10 felix.mevis@gmail.com 0484 75 93 16

Jonggidsen jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Katrien De Vil Scherpzinnige kraanvogel

Celine Van Ginder Deuren Sprankelend Winterkoninkje

Lize Janssens Hartstochtelijke flicka

kadevi@skynet.be 0475 44 74 45 celine.vgd@telenet.be 0485 04 30 14 lize-janssens@hotmail.com 0473 56 17 20

30


Algemeen

Jongverkenners jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Miguel Viana Bravo Verwonderlijke steppelemming

Arthur De Groef Montere muis

Christophe Verbist Ambitieuze slechtvalk

miguelvianabravo@gmail.com 0497 12 26 14 arthur.de.groef@telenet.be 0497 63 76 97 christophe.verbist.g@gmail.com 0499 18 57 15

Gidsen gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

SĂŠbastien Grootjans Trotse kaaiman

Isa Marievoet Zonnige vlinder

Matteo Molinari Goedaardige schaarbek

sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09 isa.marievoet@hotmail.com 0498 48 38 15 matteo.molinari@outlook.be 0476 34 01 39

Verkenners verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Branko T‘ Kint Kritische saiga

Warre Kempenaers Onbevangen kauw

Walt De Bosscher Toegewijde schroefhoorngeit

brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90 warrekempenaers@gmail.com 0479 55 54 07 debosscherwalt@gmail.com 0470 25 57 70

31


Algemeen

Jin jin@scoutsengidsenvilvoorde.be

Maité Robyn Charmant Hert

Katinka Simoens Vlijtige oerakari

maiterobyn@hotmail.com 0483 44 59 77 katinka.simoens@gmail.com 0492 61 66 80

Groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sander Somers Doordachte serval

Victor Van Eenaeme Goedgeluimde olifant

robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sander.somers@outlook.be 0477 91 18 92 victor.vaneenaeme@hotmail.com 0491 13 33 93

Assistent-groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Branko T‘ Kint Kritische saïga

Lotte Heemeryck Veerkrachtige fitis

brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90 lotte.heemeryck@outlook.com 0497 19 12 95

Materiaal en tenten materiaal@scoutsengidsenvilvoorde.be

Branko T‘ Kint Kritische saiga

Sander Somers Doordachte serval

brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90 sander.somers@outlook.be 0477 91 18 92

32


Algemeen Warre Kempenaers Onbevangen kauw

Arthur De Groef Montere muis

Christophe Verbist Ambitieuze slechtvalk

Simon Van Ginder Deuren Agame

MaitĂŠ Robyn Charmant Hert

Nico Simoens Plichtsbewuste seriema

warrekempenaers@gmail.com 0479 55 54 07 arthur.de.groef@telenet.be 0497 63 76 97 christophe.verbist.g@gmail.com 0499 18 57 15 simon.vgd@telenet.be 0483 31 35 21 maiterobyn@hotmail.com 0483 44 59 77 n-simoens@hotmail.com 0471 94 09 10

Uniform en kentekens Matteo Molinari Goedaardige schaarbek

Lize Janssens Hartstochtelijke flicka

matteo.molinari@outlook.be 0476 34 01 39 lize-janssens@hotmail.com 0473 56 17 20

Windroos windroos@scoutsengidsenvilvoorde.be

Basten Dekoninck Lyrische agame

basten.dekoninck@hotmail.com 0474 13 93 71

33


Algemeen

34


Algemeen

35


Jonggidsen

Voordat je begint met het lezen van dit uiterst interessant maar ook wel fun windroosartikel is er iets dat jullie dringend moeten weten. Het is heeeeel belangrijk en super ernstig dus zet even je gsm uit, zet die Netflixserie even uit (die is er straks ook nog no worries) en stuur je ouders, broers en/of zussen, hond of kat of hamster of hagedis even naar buiten zodat je zeker niet gestoord zal worden bij het lezen van deze van de boodschap die ik jullie zo meteen ga mededelen. Ik geef jullie even een paar secondjes om dit te doen.

Is het gelukt? Zijn alle afleidingen buitengewerkt? Hebben jullie mama en papa ook een paraplu meegegeven voor het geval dat het plots begint te regenen en jij ze hebt buitengesloten in hun dunne sweater zonder schoenen aan? Nee? Okay, dan geef ik jullie nog even een paar extra seconden om snel een paraplu naar die arme stakkers te brengen voordat ze een valling krijgen en de komende weken met een vieze snotneus rondlopen.

36


Jonggidsen Zijn jullie klaar? Misschien moeten jullie voor alle zekerheid toch ook nog even een klein snackie naar jullie mamie en papie brengen want ik weet niet hoelang jullie erover gaan doen om mijn top-secret boodschap te lezen en ik wil niet verantwoordelijk zijn voor de uithongering van jullie teergeliefde ouders en de rest van jullie gezin, inclusief kat of hond of hamster of hagedis. Ik stel voor dat jullie toch nog even rechtstaan en een appeltje of een stukje cake of zelfs gewoon een pak droge spaghetti naar hun brengen zodat ik er zeker van ben dat ze veilig zijn terwijl jullie de windroos lezen. Ik geef jullie nog even een momentje.

Ziezo, nu we alle mogelijke noodsituaties of problemen in de kiem hebben gesmoord is het dan nu eigenlijk tijd voor HÉT belangrijkste moment van heel de windroos (inclusief de artikels van de andere takken Ên de algemene info, we weten allemaal dat het jogi-onderdeel de enige paginas zijn die je gelezen moet hebben en met de rest mag je je neus snuiten of je gemorste chocomelk mee opkuisen). Oh wacht, ik moet nu plots echt heeeeeel dringend naar het toilet dus ik ga dat toch nog even snel doen voordat ik jullie het heugelijke nieuws mededeel. Ik ben zo terug!

Sorry voor de vertraging! Ik heb vandaag al vier kopjes koffie en tien glazen cola op dus mijn blaas stond zo goed als op ontploffen. Maar geen zorgen, met mijn blaas is alles weer in orde nu en ik ben helemaal klaar voor de

37


Jonggidsen aankondiging van het nieuws van de eeuw. Zijn jullie er klaar voor? Hier komt het dan: Aller-, aller-, allerliefste Jogi’s. Het is met veel plezier en enthousiasme dat ik jullie kan meedelen dat w*Ding Dong* Eumm, wacht eens. Hebben jullie dat ook gehoord? Ik heb dat mij toch niet ingebeeld he? Wacht, wees eens allemaal stil dan kan ik even luistern of ik he*DINGDONGDINGDONG!!!* Ik dacht al dat ik precies de bel had gehoord! Ja ik verwacht een pakje van bol.com en dat ging normaal gezien gisteren al aankomen dus ik heb daar gisteren de hele dag op zitten wachten aan de deur in de gang op de koude tegels en tegen het einde van de dag zagen mijn tegen blauw en kon ik twee van mijn tien vingers niet meer voelen en was mijn pakje nog altijd niet toegekomen ☹. Maar dat zal het nu dus zijn dus als jullie het niet erg vinden ga ik snel even de deur opendoen om mijn pakje in ontvangst te nemen. Ik ben er binnen twee seconden weer!

Okay hier ben ik weer! Sorry voor de vertraging gurlies maar de paketjesjongen was ZOOOO cute en ik kon niet anders dan een beetje met hem te flirten. Sorry not sorry, maar nu kunnen we dus verder met de belangrijke mededeling. Of wacht, willen jullie anders dat ik jullie laat zien wat er in mijn pakje zit? Het is echt keicool. Ik ben onlangs verslaafd geraakt aan de Netflix-serie ‘Julie and the Phanthoms’ die gaat over een meisje dat in een band zit en terwijl ik hem voor de 52ste keer aan het

38


Jonggidsen herbekijken was, kreeg ik plots een briljant idee: ik ga gewoon ook gitaar leren spelen zodat ik daarna zelf ik een band kan zitten!! Beste idee ooit, toch? Dus heb ik een op bol.com zitten rondsnuffelen op zoek naar goedkope elektrische gitaren en heb ik er een besteld. Willen jullie hem zien? Hier komt hij:

Ik moet toegeven dat hij er een beetje anders uitziet dan op de foto, maar eerlijk gezegd ben ik geen gitaar expert en als bol.com zegt dat dit is hoe een gitaar eruit moet zien, dan vertrouw ik meneer bol zijn woord. Ik ben benieuwd hoe hij zal klinken. Anyway we zijn een beetje aan het afwijken van het initiële onderwerp van dit windroosartikel. Voor de cute jongen aan mijn deur kwam bellen was ik dus bezig met jullie het grote nieuws te vertellen. Zijn jullie er nog steeds klaar voor? Goed, hier komt het dan:

Aller-, aller-, allerliefste Jogi’s. Het is met veel plezier en enthousiasme dat ik jullie kan meedelen dat… WIJ JULLIE NU AL ENORM HARD MISSEN!!!!

Ja… Dat was eigenlijk alles wat we jullie wouden mededelen. Dus voila dat was het dan. Ah wacht er was nog iets dat jullie zeker niet mogen vergeten, maar daarvoor mogen jullie jullie ouders en broers en/of zussen en kat of hond of hamster of hagedis terug binnenhalen dus ik zal jullie daar even de tijd voor geven.

39


Jonggidsen Zeg, zijn jullie nu pas terug? Dat heeft wel heel lang geduurd hĂŠ en ik heb hier al die tijd gewoon op jullie zitten wachten. Maar het is al okay, jullie zijn allemaal veel te schattig en lief dus ik kan niet lang op jullie boos zijn en ik zit ondertussen vijftig levels verder bij candy crush dus die twee uur was zeker geen tijdsverspilling. Er was dus nog iets heel belangrijk dat we aan jullie wouden meegeven en dat je heel goed moet onthouden want het is heel belangrijk: Deze zondag 08/11 organiseren we een online vergadering via het internet waarin we jullie face to face een beetje meer informatie gaan geven over hoe we de vergaderingen de komende weken zullen aanpakken. We zullen jullie die zondag een link doorsturen via de WhatsApp-groep waarop jullie zullen moeten klikken om te online vergadering mee te kunnen volgen. Daarnaast vragen we jullie ook om tegen zondag jullie als groep onder te verdelen in groepjes van vijf. Waarom jullie dit moeten doen leggen we deze zondag uit dus wees zeker aanwezig. Moest je met een probleem zitten waardoor je niet in de online vergadering geraakt, stuur ons dan zeker een berichtje en dan gaan we samen op zoek naar een alternatief đ&#x;˜Š. Ziezo, dat is alles wat jullie voorlopig moeten weten, meer info volgt deze zondag. We hopen dat jullie ondertussen goed studeren, maar ook genoeg pauzes nemen om bijvoorbeeld ‘Julie and the Phantoms’ te kijken of een stukje cake te eten (jammie).

Heeeeeel veeeeel kusjes en knuffels en hopelijk tot zondag!

40


Jongverkenners

41


Gidsen Helloow liefste Gidsen, Hier zijn we weer met een nieuwe windroos (joepiee)!

Voordat we overgaan naar de komende twee maanden, kunnen we met trots, vreugde en toch wel al met een klein beetje heimwee terugkijken naar september en oktober.

Jullie zijn door weer en wind gefietst van Vilvoorde tot Grimbergen en terug (woow), achtervolgd door jullie stalker Matteo (huh wacht wat???). Wij zijn nog altijd heel trots op Emma en Mirthe dat ze ondanks de gietende regen toch zijn vertrokken (applausje).

We hebben ons buikje ook vol gegeten met de lekkere strips van Amélie, waarvoor nog eens dank. Voor de Gidsen die nog altijd niet weten wat strips zijn, dit kunnen jullie ze zien op de foto, maar aub schaam jullie, dat woord is toen wel honderd keer gezegd…

De laatste vergadering hebben we dan ook kennisgemaakt met de eurosongobsessie van Isa en haar eurosongjeugdcrush Daan, naast haar eeuwenlange crush Matteo. Op de foto zien jullie ze samen. Zijn ze niet keivet cute en cool?? Da’s een superidee!

Maar beste Gidsen, 2 mooie maanden staan jullie te wachten. En eindelijk gaan jullie jullie derdewielleider Séba (we love u xx) ontmoeten. Dat is pas iets om naar uit te kijken!

Ja ja… dit was de inleiding van de windroos waarin jullie normaal gezien al onze leuke plannen te weten zouden komen, maar jammer genoeg heeft

42


Gidsen corona daar anders over beslist. Zoals jullie allemaal (hopelijk?) ondertussen al weten, mag de scouts voor +12-jarigen de komende tijd niet doorgaan ☹☹☹☹☹☹☹☹☹☹☹☹☹☹☹☹

MAAR niet getreurd, we zullen niet helemaal van de aardbol verdwijnen. Dat kunnen zowel jullie als wij niet aan. DUUUSSS we gaan elkaar nog zien, maar wel online! We zullen jullie telkens in de messenger/instagram-groep laten weten wanneer we een online vergadering plannen, dus hou de groep zeker int oog net zoals jullie crush xoxo

Ziezo Gidsen, dit was het dan al voor deze windroos. Stay safe en hopelijk zien we jullie voltallig op elke online vergadering! Fun 100% verzekerd!!

Voor degene die in deze tijden al hun huis versierd hebben voor kerst of gewoon al hun kerstboom geplaatst hebben (jaja Gidsen, geloof het of niet, er zijn al mensen die hun kerstboom hebben gezet) wensen we jullie al een zalige kerst en gelukkig nieuwjaar.

Happy Twerk holidays van jullie liefste leiding xxx Isa, Seba en Matteo (Matti voor degene die al gebrainwasht zijn door Isa)

43


Verkenners Gegroet Aardlingen, Goed nieuws, euh sad times, we moeten weer in ons kot van die illegitieme overheid van ons. En dat allemaal voor just a flu bro. Heel goed allemaal om de stem van het volk de mond te snoeren, maar nog beter voor de epic gamers en introverten onder ons, want we zullen al sowieso 1 activiteit online houden: een avondje among us op 6 november. Meer details, onder andere over de Discord server, volgen via Whatsapp. Bijkomend geef ik jullie ook al een kijk tip mee voor deze lockdown: Willy’s en Marjetten. Het volledige (en enige) seizoen is beschikbaar op Telenettv.be voor die OG Telenetgebruikers onder jullie. De arme Proximus gebruikers onder jullie zullen op hun kinne moete kloppe en een politiek correctere serie moeten vinden. Disclaimer: Willy’s en Marjetten is niet voor snowflakes. Bon, dag en bedankt en tot de zesde! De groete thuis en aan de famille! Da we nog lang meug’n meug’n en nog goe kunn’n kunn’n hé. Walt (En de rest van jullie nu al welbekende leiding)

Kritische saiga

Toegewijde schroefhoorngeit

Onbevangen kauw

44


Jin µ

Zo, dat waren alle belangrijke dingen dat we jullie nog te zeggen hadden voor de volgende 2 maanden. We zullen online evenementen nog via messenger aankondigen. Deze vinden plaats om de twee weken, zoals afgesproken. Alvast een zalige kerst toegewenst en goeie examens maken he jongens! Voor de rest hopen we dan de corona eindelijk zijn einde nadert, want dan kunnen we al onze super mega leuke vergaderingen weer laten doorgaan en met onze bottle green pulls rondlopen en iedereen jaloers maken. Want wij hebben de bijna-aller-coolste jin trui ooit gecreëerd! Moesten er nu nog gele letters opstaan…… Groetjes en tot snel!!!!

XXX Katinka en Maité

45


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos november - december 2020  

Windroos november - december 2020  

Advertisement