__MAIN_TEXT__

Page 1

WINDROOS november – december 2016

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260, Paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be IBAN: BE95 9799 5759 9058


Inhoud

Voorwoord Kapoenen Harlekijnen Welpen Akabe Algemeen Verjaardagen Kalender Contactgegevens Jonggidsen Jongverkenners Gidsen Verkenners Jin

2 3 5 9 12 18 21 22 23 30 34 38 46 49

1


Voorwoord Beste ouders en leden,

Het jaar is ondertussen al eventjes bezig en iedereen heeft z’n draai ondertussen gevonden in de nieuwe tak. We zijn heel blij te mogen zeggen dat we heel veel nieuwe leden hebben mogen verwelkomen. Met de vordering van het jaar komen ook de weekends dichterbij. De harlekijnen zijn al op weekend geweest en eind deze maand trekken nog enkele takken naar een andere streek om er een weekend lang te spelen. In december komt traditiegetrouw de Sint een bezoekje brengen. Met hem komen ook de proefwerken en examens in het land en zullen er voor veel takken vrijdagavondvergaderingen zijn. Op 9 december zullen we met de hele scoutsgroep de schaatsbaan in Leest onveilig maken en nadien kan je in de lokalen terecht voor een hapje en een drankje tijdens onze après-schaats. Op 31 december kan je de overgang van oud naar nieuw komen vieren in de Spiegeltent in Vilvoorde. Dat alles in stijl met een heus buffet en live muziek. Meer info vind je verder in de windroos, op de website en op facebook. De opbrengsten gaan naar de bouw van de nieuwe lokalen. 6 november is er een startvergadering doorgegaan om de bouw van onze nieuwe lokalen nu echt in gang te steken. Werkgroepen werden opgericht en een eerste brainstorm gedaan. Nu wordt het tijd om echt de handen uit de mouwen te steken (op financieel, bouwkundig, public relations, … vlak) zodat de bouw snel van start kan gaan. Wil je hier graag nog je steentje aan bijdragen, spreek dan gerust iemand van de leiding of groepsleiding aan. We hopen jullie allemaal talrijk te zien op één van onze activiteiten of bouwvergaderingen. Heb je nog vragen of suggesties, spreek ons gerust aan.

Een stevige linker, De groepsleiding

2


Kapoenen Dag beste kapoentjes, Wat zijn de eerste maanden toch weer ontzettend snel voorbij gevlogen‌ Gelukkig staan wij weer klaar met een heleboel leuke activiteiten! Lees maar verder om te weten te komen wat we van plan zijn in november en december.

Zondag 13 november 14 tot 17u – lokalen

Vandaag gaan we testen wie de allerslimste kapoen is! We organiseren een supergrote quiz waaraan alle kapoenen kunnen meedoen! Denk jij dat je kan winnen? Kom daar zeker deze zondag naar de scouts!

Zondag 20 november Volgende week, het laatste weekend van de maand, gaan we met de kapoenen en welpen op weekend naar Leuven. Ter compensatie is er vandaag helaas geen vergadering. Tijd voor de leiding om hard te studeren.

Vrijdag 25 november - zondag 27 november We gaan op weekend! Vrijdag om 19u verwachten we jullie aan de lokalen en gaan we samen met de welpen naar Leuven. Voor meer info over benodigdheden, centjes, enzovoort verwijzen we naar de brief in verband met het weekend. Plezier gegarandeerd!

Zondag 4 december 14 tot 17u - lokalen

Goed nieuws voor alle brave kapoentjes, want ook dit jaar komt de Sint weer langs! Waarschijnlijk brengt hij weer heel wat lekkers mee. Als je een tekening hebt gemaakt, mag je die altijd meebrengen om aan Sinterklaas te geven.

3


Kapoenen Vrijdag 9 december lokalen

Trek vandaag maar jullie warme kleren aan, want we gaan schaatsen! Meer informatie over het uur van afspraak en de centjes kan je vinden in het stukje Algemeen in de windroos. Vergeet zeker je handschoenen niet!

Vrijdag 16 december 19 tot 21u - lokalen

Wat is jullie favoriete gezelschapsspel? Monopoly? Uno? Wie is het? ‌ Vandaag gaan we gezelschapsspelletjes spelen! Dus neem allemaal jullie favoriete spelen mee.

Zondag 25 december Het is kerstmis! Tijd om pakjes te openen, kerstbomen te versieren en te feesten met je familie en vriendjes! Helaas is het vandaag dus geen scouts.

Zondag 1 januari Prettig nieuwjaar gewenst aan alle kapoentjes en ouders! Ook vandaag is het helaas geen scouts!

Zondag 8 januari De leiding heeft het zeer druk met de examens! Vandaag zal de vergadering dus niet doorgaan zodat we kunnen studeren. We zien jullie graag terug volgende week!

4


Harlekijnen 13 november: 14u tot 17u (aan de lokalen) Vandaag wordt het eens tijd dat wij wat centjes gaan verdienen om nog meer leuke activiteiten te kunnen doen. Wat is er beter dan lekkere versgebakken wafels met een warme chocomelk in deze koude periode van het jaar? Inderdaad, niets! Daarom organiseren wij de grootste wafelbak van heel Vilvoorde. Nodig dus al je vriendjes, je mama en papa, oma en opa, tantes en nonkels, honden en katten, … uit om te komen smullen van onze overheerlijke wafels!

20 november: 9u tot 12u (Pierenbad Grimbergen) De lokalen kennen we ondertussen allemaal vanbinnen en vanbuiten. Vandaag gaat onze vergadering dus door op verplaatsing, want wij gaan ZWEMMEN!!! Jullie worden allemaal verwacht om 9u aan het Pierenbad in Grimbergen met jullie zwemkledij. Laat ons maar eens zien wat voor waterratten jullie zijn of misschien zitten er ook wel mooie zeemeerminnen in onze groep. Of wil je liever tienduizend keer van de glijbaan gaan? Vandaag kan het allemaal! 27 november: thuis  Oh nee! Het is alweer de laatste zondag van de maand. Jullie weten wat dat helaas betekent: vandaag geen scouts, snik, snik. Maar niet getreurd, nu kunnen jullie eens langs gaan bij de oma en opa om jullie zotte avonturen te vertellen.

4 december: 14u tot 17u (aan de lokalen) Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest, want vandaag maakt Sinterklaas een tussenstopje aan onze lokalen. En misschien heeft hij wel zijn grote zak vol lekkers mee voor alle brave harlekijnen. Om

5


Harlekijnen Sinterklaas héél gelukkig te maken, vinden jullie verder een kleurplaat die jullie kunnen inkleuren en aan de Sint geven.

9 december: Schaatsen Joepie! Het is weer zover, wij gaan schaatsen! Doe al maar die warme jas en handschoenen aan, want het kan wel eens koud worden op de schaatsbaan. Nadat we moe maar voldaan terugkeren naar de lokalen, kunnen jullie mama’s en papa’s en jullie natuurlijk ook, iets komen drinken en napraten aan de après-schaatsbar. Let wel op, want dit is een vrijdag! Verdere info vinden jullie verder in de windroos.

16 december: 19u tot 21u Opgelet! Dit is een vrijdag! Vandaag gaan we het eens heel gezellig maken en allemaal samen gezelschapspelletjes spelen. Heb jij een vaste hand voor dokter Bibber of ben je een kei in Twister? Of ga je liever voor een goed ouderwets ganzenbord? Hoe meer, hoe beter! Neem dus maar jullie leukste spelletjes mee en dat belooft dat een toffe avond te worden!

25 december: geen vergadering Vandaag is het weer geen scouts, maar voor één keer zullen jullie dit niet zo erg vinden. Want het is Kerstmis!!! Ga dus maar allemaal om het meest kroketten eten bij familie of vrienden. Hopelijk krijgen jullie allemaal super leuke cadeautjes zodat jullie de volgende vergadering aan ons kunnen vertellen wat jullie allemaal gekregen hebben.

6


Harlekijnen 1 januari: geen scouts Vandaag is het opnieuw geen scouts omdat jullie weeral gaan feesten. Of misschien nog moeten uitrusten omdat jullie de vorige nacht zolang zijn opgebleven om naar het vuurwerk te kijken.

6 januari: 19u tot 21u Pas op! Alweer een vrijdag! Hopelijk hebben jullie jullie hersenen in de vakantie niet uitgeschakeld, want deze avond organiseren wij de megaDisney-quiz! Bekijk alvast maar de hele dag Disney-films want al die info ga je nodig hebben om de winnaar te kunnen worden van deze super coole quiz! Natuurlijk gaat de quiz niet enkel over Disney, want anders zou het maar wat saai zijn! Bereid jullie dus maar goed voor!

7


Harlekijnen

8


Welpen

Wazzap welpjes, hoe staat ie? Geloof het of niet, maar er zijn alweer 2 maanden gepasseerd! Maak jullie maar geen zorgen, het jaar is nog verre van gedaan dus er is nog tijd genoeg om ons zeker even hard te amuseren. Dit is wat we de komende weken van plan zijn met jullie: Zondag 13 november: 14h tot 17h (aan de lokalen) Het is weer de tijd van het jaar om de stad Vilvoorde wat onveilig te maken. Dus maak jullie borst al maar nat en trek jullie stoute schoenen aan, we gaan een GROOOOOT stadspel spelen! Zondag 20 november: 14h tot 17h (aan de lokalen) Welke weetgrage welp weet de wonderlijkste weetjes? Wij gaan vragen stellen, het is aan jullie om die te beantwoorden. Correct te beantwoorden, weliswaar!! ď Š Vrijdag 25 tot zondag 27 november Deze datum vrijhouden, aanduiden en nog eens aanduiden in jullie agenda, want dan trekken we er allemaal samen op uit voor een paar dagen. Inderdaad, het is tijd voor het wereldberoemde welpenweekend! Verdere informatie volgt via mail, we zouden nu toch niet te veel willen verklappen hĂŠ!

9


Welpen Zondag 4 december: 14h tot 17h (aan de lokalen) De dagen worden korter en kouder, je kan wolkjes blazen in de lucht, handschoenen en mutsen worden weer bovengehaald. Ja welpjes, het wordt winter. Maar gelukkig betekent dit ook dat onze lieve, goede Sint weer in het land is. Begin dus al maar met die Sinterklaasliedjes weer wat in te oefenen en natuurlijk met wat braaf te zijn, maar dat moet niet zo moeilijk zijn voor jullie… Denk ik toch  Vrijdag 9 december (aan de lokalen) Vandaag gaan we met de hele scouts schaatsen. Vergeet zeker geen handschoenen!!!! Voor meer info moet je bij algemeen gaan kijken, ik kan jullie er alleen maar aan herinneren iets te komen drinken in de après-schaatsbar!

Vrijdag 16 december: 18h tot 19h30 (aan de lokalen) Dit is de laatste vergadering van 2016, en het is bijna Kerstmis! Redenen genoeg dus om vandaag een feestje te geven in de lokalen. Duik die feestneus dus maar op, want die zal je nodig hebben op het feestje van het jaar!

10


Welpen Zondag 23 en 30 december: geen scouts Het is kerstvakantie. Deze koude dagen kan je lekker met je familie en vrienden genieten van een lekker warm kerstfeest, dat zijn onze plannen toch! We zien jullie volgend jaar! Zondag 8 januari: 14h tot 17h (aan de lokalen) Het nieuwe jaar is een feit, het einde van de vakantie jammer genoeg ook. Maar geen getreur, het is de eerste vergadering van het jaar, en jullie mogen meteen als de Drie Koningen verkleed komen. Jaja het is zover, we vragen ons af wie vandaag een boon in zijn taart gaat vinden? VoilĂ , dat was het voor de komende maanden. Allerliefste kusjes en knuffels van jullie leiding!

Eend Cara

Eend Robbe

Eend Louise

Eend Wolf

11


Akabe Liefste akabeërs, Wij zijn heel heel heeeeeel blij en vereerd om aan het begin van dit jaar niet één, niet twee, niet drie, niet vier, maar wel VIJF nieuwe akabeleden mochten verwelkomen! Onze toffe bende telt zo in totaal maar liefst acht plezante jongens en meisjes. Wij zijn ook echt heel blij om te zien dat jullie allemaal zo goed met elkaar overweg kunnen, ondanks jullie onderlinge verschillen. Dit jaar zullen we zeker nog enorm veel plezier en avonturen beleven tezamen. De eerste twee maanden van dit fantastische jaar zijn al voorbijgevlogen! En wat voor een twee maanden!! We hebben al het megagrote ganzenbordspel gespeeld, op zoektocht gegaan naar een heuse piratenschat, kiwi’s, bananen en appelen omgetoverd tot heerlijke smoothies, … Kortom, we hebben ons al super goed geamuseerd. Met die hele lekkere smoothies hebben we trouwens een groot succes geboekt, zoals jullie wel hebben kunnen merken aan al de mensen die zelfs in de rij stonden te wachten voor een smoothie. We waren helemaal uitverkocht, tot op de laatste druppel! Het geld dat we met deze activiteit hebben verzameld kunnen we gebruiken om eens een uitstapje te doen. Wat we juist gaan doen, gaan we natuurlijk nog niet aan jullie verklappen ;) We zullen nog niet te ver vooruitkijken, laat ons eerst eens kijken naar wat we de komende twee maanden gepland hebben staan. We kunnen jullie al beloven dat we ons zelfs nog meer gaan amuseren!! Opgelet! Kijk zeker goed naar de datum en het uur waarop het scouts is. Aangezien jullie leiding tijdens de wintermaanden hard moet studeren, helaas ook op zondag, zal het een aantal keer scouts zijn op vrijdagavond. PS: Willen jullie nog steeds iets laten weten als je niet kan komen naar de scouts? Zo weten wij steeds met hoeveel we zullen zijn. Alvast bedankt!

12


Akabe Zondag 13 november (14u-17u) Vandaag gaan we zien of jullie sterker zijn dan jullie leiding. We verzamelen om 14u aan de lokalen om een groot één tegen allen spel te spelen. Zijn jullie sterk, slim en snel genoeg om alle opdrachten tot een goed einde te brengen?

Zondag 20 november (14u-17u) Het is zover!! Arne wordt 8 jaar en dat gaan we vieren!!! Speciaal voor zijn verjaardag heeft Arne ons uitgenodigd om naar zijn verjaardagsfeestje te komen. We zullen met iedereen direct na de formatie vertrekken. Meer info volgt nog per mail.

Zondag 27 november Ooooooooooh het is het laatste weekend van de maand dus is er geen vergadering vandaag    Jullie gaan ons blijkbaar super hard moeten missen dit weekend, maar geen zorgen volgende week staan we weer helemaal klaar voor jullie!!

Zondag 4 december (14u-17u) Oh wie klopt daar op de deur? JAWEL!! Het is de Sint!! De sint heeft speciaal voor onze scouts een gaatje gevonden in zijn super druk agenda en is van plan is langs te komen bij de lieve kindjes van de scouts. Ben jij braaf geweest dit jaar? Of was je een beetje stout? Dat zullen we allemaal deze zondag te weten komen tijdens het bezoek van de sint  Op de volgende bladzijde vinden jullie al direct een tekening die jullie mogen kleuren voor de sint en zijn zwarte pieten.

13


Akabe

14


Akabe Vrijdag 9 december (18u30-21u) Misschien sneeuwt het nog niet buiten, maar binnen ligt er al zeker genoeg ijs. Wij gaan onze stoute schoenen (of beter gezegd schaatsen) aandoen en dat ijs gaan opzoeken. Jullie worden om 18u30 verwacht aan de scoutslokalen. De rest van de info vinden jullie in het midden van de windroos. Vergeet zeker geen handschoenen mee te nemen.

Vrijdag 16 december (19u-21u) Binnenkort is het zover, de kerstman komt dan langs met zijn grote zak vol speelgoed. Bij akabe gaan we dit ook vieren en dit door een super deluxe kerstfeestje te organiseren. Wat moet je meenemen? - Verkleedkledij want zonder zou het maar een saai feestje zijn - Een cadeautje (max 5euro) - Goed humeur (BELANGRIJK!!)

Zondag 25 december Vandaag is het weer de laatste zondag. Waarschijnlijk zullen jullie dat niet erg vinden want jullie hebben vast en zeker leuke cadeautjes gekregen om heel de dag mee te spelen.

15


Akabe Zondag 1 januari Vandaag zal er uitzonderlijk geen vergadering gehouden worden. Het is namelijk NIEUWJAAR. Dus hierbij aan elke leuke Akabe’er GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!!!!!

Vrijdag 6 januari (19u-21u) Vandaag is het een speciale dag. Het is de dag dat er 3 koningen aan de kribbe van Jezus stonden. Dat moeten we vieren. We gaan (allemaal verkleed) drie koningen gaan zingen. Hopelijk zijn jullie allemaal aanwezig!!

Zo, dit was het alweer voorlopig‌

Groetjes van jullie super leuke leiding, Tot zondag/vrijdag!!

16


Spelletjes

17


Algemeen

Belangrijk! Een volledig uniform (hemd, groene broek/rok/short en das) is verplicht op elke scoutsactiviteit! Meer info op de volgende pagina of op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/uniform

18


Algemeen

Kentekens Waar plaats je al die kentekens?

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Tak-kenteken Groepslintje Jaarkenteken Das Vlaamse leeuw Internationaal scouts- of gidsenteken Belgische vlag Beloftekenteken (kabouter, wolfje of jonggiverbelofte)

19


Algemeen

Verkoopplaatsen Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Hopper

Vestigingen in Aalst, Antwerpen, Gent, Harelbeke, Hasselt en Leuven Meer info op https://www.hopper.be/winkel

SON

Winkel in de Adegemstraat 102 te Mechelen Meer info op http://www.sonkamp.be/

Kentekens zijn elke eerste zondag van de maand te koop bij Mirko of Laura. Daarnaast zijn er bij ons ook tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten)

20


Verjaardagen

Gelukkige verjaardag! November

December

Camino Puentes

1

Nico Simoens, Aiko Vermeulen

Zoë Goossens

2

Robbe Nuyens, David Hermans

3 Max Bosmans, Zoë Minne

Nina Bosmans

4

Arthur De Groef, Andrea Manova

5

Ophelia Van Camp

6

Ben Celik

7

Paulien Maton

8 Joran Das

9

Noah Estevez Obrero

Senne Raes

10

Cameron Van Belle

Isa Marievoet

11 12

Thomas Szalaï

13

Stijn Buys

14

Lucas Van Valckenborgh

15

Judith Wijnants Jef Geeraerts

16 17 18

Sean Wijlants

Robin Simoens

19

Emilie Pruijn

Arne Mahieu

20

Jesse Cauwenbergh

21 22 23

Flor Van Meerbeek

24

Frederik Vanclooster

Joost De Roover

25

Niels Nickson

26 27

Annelies De Roover

Lina De Beer

28 29 30

Ruben Maiquez

31

21


Algemeen

Agenda 2016- 2017

9 december

Schaatsen en aprèsschaats

18 maart

Skoetefest

20 mei

Italiaanse avond

9 juni

Croque- en inschrijvingsavond kamp

24 juni

Uitstap zee

25 juni

Voetbaltoernooike

28 juli

Bagage binnenbrengen

29 juli

Vertrek voorwacht

1 augustus

Vertrek grote takken

8 augustus

Bezoekdag en vertrek kleine takken

12 augustus

Terugkomst kamp

25-28 augustus

Herfstontmoeting (leiding)

3 september

Laatste vergadering

10 september

Startdag

22


Algemeen

Groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71

robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09 brent.verhasselt@hotmail.be 0471 73 46 42

Kapoenen kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Annelies De Roover Strijdlustige mungo

Frederik Vanclooster Vermakende salangaan

Silke Van Der Brempt Serene aardeekhoorn

annelies-de-roover@live.be 0470 67 23 71 frederik_vanclooster@hotmail.com 0470 21 93 54 silke-van-der-brempt@hotmail.com 0497 87 83 37

Harlekijnen harlekijnen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Nicolas Grootjans Oprechte fennek

Laura Leemans Cavia

nicolas.grootjans@hotmail.com 0476 03 50 83 laura.leemans2@gmail.com 0495 38 43 88

23


Algemeen Jaan Bilsen Fleurige hond

Willem Mevis Verblijdend leeuwaapje

jaanbilsen@hotmail.com 0470 59 45 70 willem.mevis@hotmail.com 0494 91 20 21

Welpen welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Louise Adriaenssens Goedhartig kortstaartaapje

Cara De Sweemer Dartele stekelstaarteekhoorn

Robbe Nuyens Verassend stekelvarken

Wolf Van Eenaeme Impulsieve mustang

louise.adriaenssens@hotmail.com 0470 61 80 16 cara.de.sweemer@gmail.com 0471 67 96 93 nuyensr@gmail.com 0496 04 09 21 wolfgang.vaneenaeme@gmail.com 0495 36 99 81

Akabe akabe@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

sofie.adam6@gmail.com 0472 88 94 13 robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Jonggidsen jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ester Vanherck Stralende saki

Flor Van Meerbeek Levensgenietende wauw

24

ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32 florvanmeerbeek@gmail.com 0478 11 76 33


Algemeen Arne Raes Amicale muriqui

arneraes123@gmail.com 0487 45 79 76

Jongverkenners jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Mirko Simoens Gedreven koelan

Branko T‘ Kint Kritische saiga

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 brankocool007@hotmail.be 0491 18 39 90

Gidsen gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Samuel Vermote Enthousiast schaap

Robin Simoens Behoedende kameleon

Isabel Meskens Dromerige panda

Jo Bossuyt Gevatte wasbeer

samuelvermote@hotmail.nl 0474 25 14 69 robin.simoens@icloud.com 0474 13 94 43 isabel.meskens@hotmail.com 0474 95 71 12 jo.bossuyt@hotmail.com 0479 07 36 30

Verkenners verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Loike Jacobs Guitige dingo

Eline Maton Charismatische maki

Johannes Mevis Onbevreesde kwikstaart

loike@hotmail.be 0473 38 98 21 elinematon@hotmail.com 0472 96 39 08 johannes_mevis@hotmail.com 0498 13 31 45

25


Algemeen Dieter Holvoet Rustvolle ibis

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75

Jin jin@scoutsengidsenvilvoorde.be

Chelsey Bettens Intense oestiti

Thomas De Henau Opgewekte barry

Arno Adam Beheerste zeehond

bettenschelsey@hotmail.com 0492 70 57 43 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 arno.adam9@gmail.com 0479 49 48 87

Materiaal en tenten materiaal@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Thomas De Henau Opgewekte barry

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Dassen en kentekens Mirko Simoens Gedreven koelan

Laura Leemans Cavia

26

mirko.simoens@gmail.com 0499 30 14 49 laura.leemans2@gmail.com 0495384388


Algemeen

INFORMATIE OVER DE SCHAATSACTIVITEIT OP VRIJDAG 9 DECEMBER 2016 Beste leden, ouders en sympathisanten Naar jaarlijkse traditie gaan we met alle takken samen schaatsen te Leest. Dit jaar vindt deze activiteit plaats op vrijdag 9 december 2016. Wij verzamelen om 18u30 aan de lokalen en zijn normaal gezien om 21u30 terug. Opgelet: het is niet zo uitzonderlijk dat de bus even vastzit in het verkeer! Hiervoor is een alternatief voorzien: Net zoals vorig jaar is er voor de gezelligheid al vanaf 21u een “après-schaatsbar” voorzien met verscheidene dranken aan democratische prijzen. Zeker niet vergeten mee te geven: 1. 15 euro, aan de lokalen cash te betalen gepast), 2. dikke kousen, 3. handschoenen (verplicht op de schaatsbaan!), 4. goed humeur, eventueel met snuifje kerstsfeer.

(liefst

Wij hopen jullie in grote getale te zien! Team (après)schaats

27


Algemeen

Uitnodiging

Scouts en Gidsen Vilvoorde hebben een groeiend aantal leden. Ze werken daarom hard aan een project om in een eigen ruimte hun activiteiten te organiseren. De bouwplannen liggen klaar. Aan de nodige fondsen wordt gewerkt…

Kom en feest mee met ons op 31 december 2016 in een spectaculaire Spiegeltent op de Franklin Rooseveltlaan in Vilvoorde. Vanaf 19.30 uur staan een aperitief en hapjes op jou te wachten. Een heerlijk viergangenbuffet voor jong en oud, een grandioos optreden van de hippe partyband Tracy Lane, champagne om 24 uur en een spetterend dansfeest met DJ Koenius zorgen voor een knallende overgang van oud naar nieuw! Dit alles voor  € 75,- vanaf 17 jaar  € 50,- voor de 13- tot 16-jarigen  € 35,- voor de 6- tot 12-jarigen (aangepast menu) Alle dranken zijn inbegrepen tot 24 uur. We voorzien tevens een leuke kinderhoek met spelletjes (let op: geen live kindertoezicht).

28


Algemeen Je kan het overeenstemmend bedrag storten op BE87 0017 9469 37 94 op naam van vzw Scouts en Gidsen Vilvoorde. Je inschrijving is pas geldig na ontvangst van je betaling. Je krijgt dan een bevestiging. De uiterste inschrijvingsdatum is 1 december 2016. Wens je meer info? Dit kan via happynewyear@scoutsengidsenvilvoorde.be.

Alvast tot dan!

Alle scouts en gidsen van Vilvoorde

Met de volle steun van

29


Jonggidsen Hey lieve jogi’s! Aaaahhh, de tweede windroos van het scoutsjaar, alweer boordevol vet leuke activiteiten! Hopelijk zien we jullie even talrijk verschijnen als bij de vorige vergaderingen. Zijn jullie er klaar voor? Jullie gaan nog 2 toffere maanden tegemoet, nu denken jullie allemaal waarschijnlijk “hoe kan dat nu de 2 eerste maanden waren al zo tof”. Tja jogis wij jullie super uber coole leiding hebben weer veel super coole activiteiten voorzien voor jullie!!!! ZATERDAG 12/11, van 14 tot 18 uur aan de lokalen Ah, de Zweden, het volk met een alfabet van 29 letters. Het volk waaraan we dynamiet, de melkmachine, de ritssluiting, de lucifer, Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemunta Efraïmsdochter Langkous AKA Pippi Langkous en de Zweedse massage te danken hebben. Ja, wat een toppers zijn dat toch! Want zonder de Zweden zou er ook geen Ikea zijn, en zonder de Ikea… Zouden er ten eerste geen Zweedse balletjes zijn, maar zouden wij ten tweede ook niet het fantastische IKEASPEL kunnen spelen!! Jaja, wij gaan nog eens de Ikea onveilig maken! We spreken af om 14 uur aan de lokalen, en om 18 uur kunnen jullie ouders je daar terug oppikken. BELANGRIJK: we gaan undercover, dus het is belangrijk dat jullie vandaag uitzonderlijk geen uniform aanhebben! We zouden ook willen vragen of er een paar ouders kunnen rijden indien nodig.

Zondag 20 november Helaas pindakaas, deze week is er geen vergadering… Maar droog je tranen, want volgende week staat er iets mega leuk op de planning !

30


Jonggidsen Vrijdag 25 november (om 18u30 aan de lokalen)  zondag 27 november (om 12 uur aan de lokalen) WOEHOE, je leest het goed!! We gaan op weekend, dit weekend! De locatie en het thema zijn nog super-geheim, maar hiervoor krijgen jullie nog een mailtje in jullie virtuele brievenbussen.

Zondag 4 december, 14 uur tot 18 uur aan de lokalen December is aangebroken! Woepwoep! Dat betekent: Sinterklaas die komt (yay!), examens enzo (nay!), de Kerstman die komt (yay!) en Nieuwjaar vieren (yay!). We beginnen met Sinterklaas vieren. Deze vergadering spelen we dan ook het grote Sinterklaasspel. Voor het zover is kunnen jullie je nog amuseren met deze vet mooie sinterklaas kleurplaat (’t is niet dat jullie iets beters te doen hebben he… ;) )

31


Jonggidsen VRIJDAG 9 DECEMBER Joepieee, vandaag gaan we rondjes draaien op bevroren water met speciale dingen aan onze voeten! Meer informatie over deze activiteit vinden jullie bij “Algemeen” in de windroos  Vergeet zeker geen handschoenen mee te nemen!

Vrijdag 16 december van 19 uur tot 21 uur aan de lokalen Het is koud buiten, de wind waait, mogelijk regent het, misschien sneeuwt het zelfs,… Wat is er op zo’n moment beter dan onder een dekentje voor de televisie kruipen met snacks en warme chocomelk, en een leuke film?! Bitter weinig, dat vinden wij ook. Daarom doen we vanavond een filmavondje! Voel je vrij om dekentjes, snacks en films mee te brengen, dan wordt het zeker gezellig!

Vrijdag 23 december van 19 uur tot 21 uur aan de lokalen

Lange tijd geleden was er eens een mevrouw. Er was ook een man. Ze werden verliefd. De vrouw werd zwanger, maar echter niet op de normale manier, en ook niet van de man. Ze werd zwanger van een of andere “verheven”, speciale buitenstaander. On-ge-lo-fe-lijk, ik weet het. Maar daar stopt het dus niet hè. Die mevrouw moest dus bevallen. Ze waren helaas niet gewoon thuis – ze waren in een grote, volle stad omdat er een volkstelling aan de gang was. Omdat alle hotels zo vol waren als een ei, kregen ze een stalletje toegewezen om in te gaan chillen. Nu, ik heb gehoord dat het niet zo

32


Jonggidsen super chill was daar, want er waren beesten en ja ik zou schrik hebben om daarbij te slapen. En daarenboven moest mevrouw uitgerekend op die avond nog bevallen ook! En zo geschiedde: er kwam een kindje ter wereld met de naam Jehosjoea AKA Jezus! Jezus was een echte beroemdheid, die vanalles deed voor allemaal mensen en zo nog bekender werd. Zo bekend zelfs, dat wij vandaag de dag nog steeds zijn verjaardag vieren! #goals! Kan je het al raden? Vandaag gaan we Jezus zijn verjaardag AKA kerstmis vieren, olé! Dit gaan we doen met lekker eten, olé olé! Breng allemaal een vleesje en een klein cadeautje mee (<5 euro) en dan maken we er een gezellige avond van  ps: het is ook de verjaardag van de coolste leiding (Flor) , een kleine attentie is altijd welkom  FEEESTTEN!

Zondag 1 januari GELUKKIG NIEUWJAAAAAAAAAAAAR! Vandaag is het geen vergadering, snif snif! Rust maar lekker uit van jullie wilde avond en lees die nieuwjaarsbrief maar goed voor. Tot volgende week!

Zondag 8 januari van 14 uur tot 18 uur aan de lokalen Ken je dat liedje voor zo drie koningen, waaraan je een nieuwe hoed vraagt? Omdat de oude versleten is, en je moeder mag het niet weten en je vader heeft ook nog eens het geld op de rooster geteld? Ja ja, dat liedje! Vandaag gaan we dat een stuk of duizend keer zingen, van deur tot deur in Vilvoorde! Hopelijk krijgen we dan lekker veel koekjes hihi. Kom allemaal op jullie best verkleed!

Zo, dit was het weer voor deze windroos! XOXO jullie mega-leuke leiding

33


Jongverkenners Al twee maand van het nieuwe jaar voorbij? Dat gaat hier snel! Gelukkig hebben we al een knalprogramma voor de komende twee maanden:

Zondag 13 november: 14u-18u Lokalen Tik tak tik tak vandaag is het tijd vooooooor… Het grote 100 minuten spel! Klinkt fantastisch nietwaar? Wij zien jullie graag verschijnen om 14u aan de lokalen (en geen minuut later).

Zondag 20 november: 14u-18u Lokalen Na twee maanden met jullie op te trekken zijn wij tot de conclusie gekomen dat jullie stuk voor stuk stoere jv’s zijn! Vandaag gaan wij een testen hoe stoer! Jullie krijgen een hoop knotsgekke opdrachten die jullie moeten uitvoeren. Als jullie hierin slagen mogen jullie een tegenopdracht verzinnen! Massaal afkomen is dus de boodschap!

Zondag 27 november: 14u-18u Vandaag is het geen vergadering  Jullie zullen deze zondag moeten doorkomen zonder ons gezelschap! Ga maar naar de bomma of ga het varken uithangen met je vrienden! Als jullie echt niet weten wat te doen kunnen jullie volgende hanjie oplossen:

34


Jongverkenners

“Een hanjie is een beeldpuzzel die bestaat uit een leeg diagram met getallen boven en links van het diagram. Elk getal staat voor één of meer aaneengesloten vakjes van een bepaalde kleur in de betreffende kolom of op de betreffende regel. Door deze vakjes kloppend in te kleuren, vormt zich een afbeelding in het diagram: de oplossing van de puzzel.” –

Wikipedia Al wie een juist opgeloste hanjie afgeeft krijgt een koekje.

Zondag 4 december: 14u-18u Lokalen December. Een maand van veel verschillen. Examens, maar gelukkig ook vakantie. En feestjes :D We beginnen met de verjaardag van SintNicolaas, ook bekend als de Sint. Die blaast vandaag 1735 kaarsjes uit. Vandaag gaan wij eerst een groot spel spelen om de sint te eren en daarna gaan wij kijken of er voor ons ook geen snoepjes zijn.

Vrijdag 9 december Naar goede jaarlijkse gewoonte gaan we schaatsen! Doe maar allemaal een goede warme broek aan en pak stevige wanten mee. Meer

35


Jongverkenners informatie over centjes en vertrekuren vinden jullie ergens anders in deze windroos. Wisten jullie dat mensen in de prehistorie ook al schaatsen hadden? Zij gebruikten wel dierenbotten in de plaats van normale schaatsen zoals wij. Zo, dat weten jullie ook al weer.

Vrijdag 16 december 19u-21u lokalen December, dat zijn examens ď &#x152; Daarom vergaderen we vandaag op vrijdag, zodat we zondag kunnen studeren. Op deze donkere koude avond gaan we het bos intrekken voor enkele oerklassiekers te spelen. Jullie zullen zelf kunnen kiezen tussen enkele spelletjes die allemaal even tof en spannend zijn. Zorg voor stevige, warme kleren en schoenen. Ook een zaklamp kan best handig zijn in een donker bos!

Zondag 25 december Vandaag is het kerstmis en dus is het geen vergadering. Veel plezier op de kerstfeestjes van de familie. Vergeet niet om je lelijkste trui aan te trekken. Het is maar ĂŠĂŠn keer kerst!

36


Jongverkenners Zondag 1 Januari Gelukkig Nieuwjaar! Geen Scouts! Jammer ! Weet je niet wat te doen? Stuur dan een nieuwjaarsbriefje naar jullie leiding (mirko.simoens@gmail.com en brankocool007@hotmail.be)! Je krijgt er zeker een terug dan!

Zondag 8 januari Na al die feestdagen met veel te veel lekker eten zijn we allemaal veel te dik. Wij zullen deze zondag dan ook gebruiken om daar iets aan te doen. Vandaag gaan we de omgeving wat verkennen met een goede ouderwetse dropping! Een eerste tip staat al in het jaarlied:

De eerste sjorring met jezelf in de knoop Een simpel kruis, ‘t was rijp voor de sloop Maar je hebt dapper doorgezet En nu sjorren we ons eigen bed Je eerste dropping liep niet als een trein De weg kwijt in de maneschijn Maar niet gepanikeerd, je hebt één les geleerd Hou je kaart nooit omgekeerd Zoals je ziet, niet zo gemakkelijk. Daarmee dat we nu al eens oefenen zodat het op kamp veel beter gaat!

Zo, dat was het voor de komende twee maanden! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij! Toedels! Mirko en Branko

37


Gidsen Gegroet, lieve leden en nieuwsgierige sympathisanten die dit stuk papier (of deze webpagina indien je één van die hippe mensen bent die e-books lezen etc) onder ogen hebben genomen. Mijn naam is Samuel Vermote en ik schrijf deze maand de windroos. Mijn hobby’s zijn snowboarden, obscure muziek maken waar amper iemand naar luistert en natuurlijk leiding geven. Ik heb blauwe ogen en om één of andere reden heb ik mensen overtuigd dat ik goed ben in het schrijven van windrozen. Dat is niet waar. Niettemin zal ik even kort uitleggen hoe deze windroos in elkaar zit en dan kunnen we samen smullen van deze lekkere metaforische taart van letters. Ik zei je dat ik niet kon schrijven.

Eerst ga ik de maand november en december personifiëren in de hoop een ludieke toon te zetten voor de rest van de windroos, waarbij ik voornamelijk de draak ga steken met onze volkstradities. Hierbij ga ik een verwijzing maken naar inbraak en mogelijke aanranding, dus probeer dat zeker niet te missen. Vervolgens ga ik de verschillende spellen van de komende maanden uit de doeken doen. Hiervoor ga ik gebruik maken van een heel arsenaal van schrijftechnieken, van rijm vorm tot hondentaal. Tot slot ga ik eindigen door jullie leiding ploeg belachelijk te maken door humoristische foto’s bij hun namen te plaatsen. Kortom, lachen geblazen. Tot zo!

Haha, toiletten zijn grappig.

38


Gidsen Ah, november en december. Het komische duo van de kalender. De goede student en het feestbeest. De diëtist en die vriendin waarmee je altijd kebab gaat eten. De verjaardag maand van Miley Cyrus en de verjaardag maand van Jezus Christus. Ja, november lijkt best een saaie maand wanneer je haar vergelijkt met haar hippere zus december. Maar niet getreurd! Alhoewel de ene zus misschien meer in de bibliotheek rondhangt dan de andere, blijven ze niettemin één ding gemeenschappelijk hebben: hun ouders! En ouders zijn cool. (Hey, ouders!) Waar ik met deze vergelijking overduidelijk naartoe wil, is dat november zoveel meer is dan een log obstakel op de weg naar kerstmis en je wintersportvakantie. Neen, november telt zondagen en zondagen betekenen scoutsvergaderingen. Scoutsvergaderingen met amusante spelen, scoutsvergaderingen met je vriendinnen. Oh en december is de enige maand waarin we oude, onbekende mannen toelaten ons huis binnen te dringen etc.

Zondag 13/11

Levensweg 14u – 18u lokalen:

Ah de weg van het leven. De baan van de levensloop. De route van het doen en laten. De koers van het bestaan. De kasseiweg van de bezieling. De handelwijze van het aanzijn. De rijstrook van de vita. De koers van het hachje. De tocht van de existentie. De provinciale weg van het zijn.

Deze zondag spelen we levensweg! Ben jij teleurgesteld met de wegge van je leefwijze? Kom dan zeker deze zondag vier uur volop genieten van een alternatieve methode van aanzijn! Dat je om zes uur terug moet verdrinken in de deprimerende realiteit van het alledaagse zijn zorgen voor na de vergadering. Allemaal komen dus!  

39


Gidsen (gesponsord door synoniemen.net â&#x20AC;&#x201C; zit je in de penarie bij het schrijven van een paper? Geen probleem! Surf snel naar synoniemen.net en vind het woord dat jij zoekt!)

Yay! Realiteit!

Zondag 20/11

1 tegen allen 14u â&#x20AC;&#x201C; 18u lokalen:

Het motto van de drie musketiers moesten ze absolutistische vorsten zijn in Tsaristisch Rusland. Dat was een snuggere mop. Tijd om te balanceren:

40


Gidsen

XD

Zo, alles is terug mooi in evenwicht.

Deze zondag spelen we 1 tegen allen. Bereid jullie dus maar voor op opdrachten die even afwisselend zijn als het bewind in de Nederlanden gedurende de Tachtigjarige Oorlog.

LOL

Zeker komen dus!

41


Gidsen Zondag 27/11

Laatste zondag

Vandaag moet je niet komen, je mag in je bed blijven dromen. Ik zou eigenlijk moeten werken aan mijn masterproef, prioriteiten stellen is niet mijn sterkste troef.

Zondag 4/12

14u â&#x20AC;&#x201C; 18u Locatie variabel van team. (Laat ons dus weten of je komt of niet dan kunnen wij de groepen verdelen!!!)

Samuels extravagante race der zeven seizoenen en twintig oceanen op wielen voor piraten

Alhoewel ik van mening ben dat de titel meer dan voldoende zou moeten zijn om de opzet van dit spel te begrijpen, zal ik het toch nog even samenvatten in de hoop jullie warm te krijgen voor deze zondag. In dit spel zullen twee groepen het tegen elkaar opnemen om als eerste de finishlijn te bereiken. Beide groepen zullen vanop verschillende punten starten en geleidelijk aan via sms begeleid worden naar hun bestemming. Hiervoor zullen jullie echter gebruik moeten maken van verschillende transportmiddelen (geen auto weliswaar, liften is en blijft i l l e g a a l, meisjes). Het is bijgevolg van uiterst belang dat jullie de nodige objecten meenemen naar deze vergadering:

Per groep: Een grote houten plank.

Per persoon: -Een fiets

42


Gidsen -Een vuilniszak -Een step/rollerskates/skateboard/heelies

Tot dan, ranzige racers!

Opgelet: illegaal!

Ik ben inmiddels al een tijdje aan deze windroos bezig dus de inmiddels al belachelijk lage kwaliteit zal vanaf nu uitsluitend blijven zakken. U bent gewaarschuwd.

Vrijdag 9/12

Schaatsen Wanneer is dat Robin?

Verzamelen om 18.30u, terug om 21.30u. Kom dus zeker op tijd!! De bus wacht NIET ď &#x160;

Je weet wel wat schaatsen is, je zit in het middelbaar.

43


Gidsen

Vrijdag 16/12

Film 19u â&#x20AC;&#x201C; 21u lokalen:

Dat ding waar je naar een ding kijkt en er komen leuke dingen op het ding. Vergeet wel niet je eigen dingen mee te nemen want wij hebben niet veel dingen die jullie leuk vinden denk ik. Je mag ook dingen meenemen om te eten als je wil, wij zullen zelf ook wat dingen voorzien. Tot dan!

Slecht ding.

Vrijdag 23/12

Kerstfeestje 19u â&#x20AC;&#x201C; 21u lokalen: CADEAU VAN MAX 5 EURO VOORZIEN!

44

Goed ding.


Gidsen Vanavond vieren we de geboorte van Jezus door het eten van fastfood en het geven van cadeaus aan elkaar. Hoera! Inderdaad, vanavond gaan we ons niet enkel gezellig samen volproppen, maar spelen we ook secret Santa. Je weet wel, dat spel waarbij je hoopt een lieve teddybeer uit te pakken, maar uiteindelijk naar huis gaat met een macaroniketting (BEDANKT LEDEN). Aan wie jij je cadeau gaat moeten geven, zal je nog via de informatiesnelweg gemeld worden. Hopelijk tot dan!

Vrijdag 30/12

Geen vergadering

(Deze leegte symboliseert de leegte die je in je hart voelt omdat er deze vrijdag geen vergadering is. Bovendien is het ook een goed excuus voor mij om niets te moeten schrijven, ik moet namelijk dringend voortwerken aan mijn thesis.)

Vrijdag 6/01 Pokeravond 19u â&#x20AC;&#x201C; 21u lokalen:

Poker. Pokerrrrr. P tot de o tot de k tot de e tot de r. Pokerrrrrrrrrrrrrr.

Doei.

45


Verkenners Zondag 13 november: 14-18uur aan de lokalen in perfect uniform met jullie fiets Omdat jullie zo graag met de fiets op stap gaan, staat er vandaag een mooie, leuke en vooral uitdagende fietstocht op jullie te wachten. Zorg dat je fiets helemaal in orde is, want er is dit jaar geen barry bij die al die problemen snel kan oplossen. Verder hebben jullie voldoende warme kleding nodig (eventueel een regenjas) en goede schoenen. Het is een soort dropping dus je vertrekt zonder de leiding. Tot dan!

Zondag 20 november: kasactiviteit: 14-18 uur aan de lokalen in perfect uniform Het is weer zover! We gaan moneys verzamelen. Aangezien een smoothie even duur is als een durum, gaan we deze lekkere snack verkopen voor een “democratische” prijs. Kom dus zeker massaal af en zeg aan jullie vrienden en familie dat ze vanaf 17 uur mogen komen smullen. We willen samen iets leuks doen met het geld dus kom dus maar allemaal meehelpen!

Zondag 27 november: geen vergadering Zéééééér spijtig, maar vandaag zal het gewoon luieren in de zetel worden of huiswerk maken. Wij gaan jullie ook missen hoor

Zondag 4 december: de sint: van 14 tot 18 aan de lokalen in perfect uniform Hij is er weer bij! De leukste bejaarde die we kennen zal vandaag in de lokalen aanwezig zijn om snoepgoed en chocolade uit te delen! Ben jij dit jaar braaf geweest? Kom dan zeker langs vandaag!

46


Verkenners Vrijdag 9 december: schaatsen: uur ergens anders in de windroos te vinden Een van de leukste dagen van het jaar is weer aangebroken. Vergeet niet dat dit een vrijdag is. Maar het schaatsen is nog niet alles! Na het schaatsen kunnen we allemaal gezellig iets gaan drinken op de après schaats in de lokalen. Verdere info over deze dag vind je elders in de windroos.

Vrijdag 16 december: kerstfeestje: Van 18u tot 21u aan de lokalen. Een kei vet cool barbecue-vuurke-kerstmisfeest staat er vandaag op jullie te wachten. Kom dus zeker af en neem je eigen vleesje mee. Dit is de perfecte pauze voor de examens en kun je even tot rust komen.

Zondag 25 december: geen vergadering Aangezien het vandaag de dag is dat jullie alle cadeau’s dat al lang onder de kerstboom lagen krijgen en jullie natuurlijk super nieuwsgierig zijn of de kerstman langs komt. Laten we jullie van deze mooie dag genieten en is het geen vergadering.

Zondag 1 januari: geen vergadering Wééral zo’n pracht dag. Wij wensen jullie alvast een heel prachtig nieuw jaar toe met veel leuke scoutsmomenten. Kijk al vast een keer bij volgende vergadering.

Vrijdag 6 januari: drie koningen: van 19 tot 21 uur aan de lokalen. Vandaag is het drie koningen! Verkleed je dus in de beste, stoerste en rijkste koning en kom zo naar de scouts. Neem

47


Verkenners ook een snack mee want we gaan samen een suuuuuuper spannende film kijken. Durf jij te komen? Vergeet ook zeker geen films mee te nemen, want zonder een film gaat het niet lukken hĂŠ. Tot dan! Dit was het weer voor deze windroos, maar geen nood! Hierna komt er snel nog eentje aan!

Xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo Eline, Johannes en Loike

48


Jin Hallo Jinners, Aan de vorige windroos hebben jullie helaas niet zoveel gehad want er zijn veel veranderingen gebeurd door ongeziene omstandigheden. We hopen dat we ons deze keer beter aan de planning kunnen houden. Als jullie nog steeds iets hebben van dit zou ik graag nog eens op een zondagnamiddag doen? Laat het dan zeker weten, dan proberen wij dit in te plannen.

13 November 2016 (14-18 uur aan de lokalen) Vandaag spelen we een spel! Ik ga jullie nog niet vertellen wat we gaan spelen, maar wat ik jullie wel al kan vertellen is dat jullie vandaag vaak in duoâ&#x20AC;&#x2122;s gaan doorbrengen. Als jullie soms thuis kussens, dekens, grote jurken (van oma of mama), dassen of maatpakken (van opa of papa) hebben liggen en kunnen meebrengen zou dit een leuk voordeel betekenen in het spel!

20 November 2016 Vandaag is het jullie eerste zelf georganiseerde kasactiviteit. Jullie gaan zelf hiervoor nog reclame de wereld insturen zodat we veel geld kunnen inzamelen voor het buitenlandskamp!

27 November 2016 Jammer genoeg is er geen vergadering deze zondag. Ga nog een laatste keer eens goed feesten voor dat die examens van jullie beginnen!

Maar niet getreurd volgende zondag zijn we er weer!

49


Jin 4 December 2016 (14-18 uur aan de lokalen) Wij doen mee aan het grote sintenspel. Maak u geen zorgen, gewoonlijk krijgen alle aanwezigen snoep, zelfs al zijn ze supermegastout geweest. Goed nieuws dus voor de jin!

9 December 2016 We gaan schaatsen zoals al de rest van de scouts, verdere info vinden jullie elders in de windroos.

16 December 2016 (vrijdag 19-21 uur aan de lokalen) Vanavond gaan we een filmpje kijken:

Hahahaha natuurlijk zal het niet deze disneyfilm zijn maar eentje dat jullie zelf mogen kiezen. Leuke ideetjes? Laat ze zeker weten via de FB pagina (anders kiest Barry er eentje).

23 December 2016 (vrijdag 19-21 uur aan de lokalen) Iedere tak heeft zo zijn kerstfeestje, dus kunnen wij toch moeilijk onderdoen. Om toch helemaal met deze trend mee te kunnen doen kan een cadeautje van +- 5 euro niet ontbreken (breng deze dan ook zeker mee ;) ). Laat voor 16 december weten of je komt zo kunnen wij het gepaste eten en drinken voorzien (waar jullie 10 euro voor moeten meebrengen).

50


Jin 30 december 2016 Vandaag helaas weer de laatste van de maand. Geniet van de voorlaatste dag van het jaar, ga samen een pintje nemen en lach maar met jullie leiding die aan het studeren is. Wij wensen jullie alleszins een gelukkig Nieuwjaar!

8 Januari (zaterdag 10-14.30 uur) Vandaag mogen (moeten) jullie gaan helpen in de spiegeltent in Vilvoorde. Hier gaan jullie wafeltjes uitdelen aan de oude mensjes van Vilvoorde en omstreken. Jullie moeten minimum met 8 zijn. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig want ook dit levert weer centjes op voor het buitenlandskamp. Door onze examens zal niemand van de leiding aanwezig kunnen zijn maar ik weet zeker dat jullie dit goed gaan doen! Als er toch problemen zouden zijn bellen jullie ons maar op.

51


Jin Hopelijk vonden jullie het de afgelopen twee maand een even fijne start dan wij, we kunnen alleszins niet wachten tot de rest van het jaar!

Kusjesssss en knuffelsssss Jullie leiding: Barry

Adam

Chelsey

52


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos november-december 2016  

Windroos november-december 2016  

Advertisement