Page 1

Mei ‘12


Sponsoren Zoals iedereen weet is een jeugdbeweging leiden niet echt een winstgevende business. Desondanks proberen we onze scouts met al zijn materieel en infrastructuur zo goed mogelijk te onderhouden. Daarom organiseren we verschillende activiteiten tijdens het jaar waarmee we de groepskas wat kunnen spijzen, zoals fuiven, eetfestijnen en groepsverkopen. Toch is het moeilijk om aan onze centjes te komen. We bedanken natuurlijk alle ouders en vrienden om ons te steunen door naar onze activiteiten te komen. Maar om het ons toch wat eenvoudiger te maken stellen we deze boemerang, onze site en de flyers van onze evenementen ter beschikking om te adverteren. Zo kan u een pagina in de boemerang huren en een plekje op de site reserveren voor een heel scoutsjaar. Interesse? Spreek ons dan zeker eens aan of stuur een mailtje naar: groepsleiding@scouts4811.be.

Materiaalverhuur Bent u op zoek naar tafels, stoelen, bijlen, shelters of ander materiaal? Dan kan u terecht bij onze materiaalploeg. Hier kan u voor een bescheiden prijsje ons materiaal ontlenen. Vraag naar Rik Verschueren of stuur een mailtje naar: materiaal@scouts4811.be of bel 0485/84.59.09

Boemerang 1


Belangrijke Data De volgende data zijn alvast belangrijk. Noteer ze dus al zeker in uw agenda! Hou deze pagina ook de volgende maanden nog in het oog, hij zal immers nog aangevuld worden. Mei

Juli

Kapoenenweekend

4-6/05

Jonggiverweekend

4-6/05

Giverweekend

11-13/05

Hot Dog-Boefcontest

27/05

Kapoenenkamp

1-6/07

Welpenkamp

1-10/07

Jonggiverkamp

1-15/07

Giverkamp

1-15/07

Jinkamp

6-20/07

Boemerang 2


Kapoenen Aangezien dat we het in april rustig aan hebben gedaan gaan we er deze maand nog is stevig tegen aan. En hoe kan dat beter dan met een kapoenenweekend? Diegene die in november mee waren weten dat dit onvergetelijk is. En diegene die nog niet mee waren zijn ondertussen zo jaloers dat ze die fout geen tweede keer zullen maken‌ Maar dat is niet het enige dat we deze maand gaan doen hoor, we hebben nog veel meer voor jullie in petto. Wat? Ontdek het hier onder‌

4 tot 6 mei: Zeeweekend! We trekken met zen allen naar de zee, waar we in een fantastisch huisje verblijven vlak aan de duinen en op nog geen 20 meter van het strand. Als het goede weer nu nog mee wilt zitten moet je zeker je zwembroek meenemen. Maar vergeet ook je haak en ooglapje niet, want we maker er een heus piratenweekend van! Alle informatie over het weekend vind je in de weekenbrief die op de website staat. Ga daar dus zeker eens piepen: www.scouts4811.be

Zondag 13 mei: Brandweer vergadering Wij zijn bij de brandweer, wij zijn bij de brandweer, wij zijn bij de brandweer en als het brandt dan blussen wij het vuuuuuuuur! Hopelijk doen deze tijdloze woorden van Samson en Gert nog een belletje rinkelen bij jullie, want vandaag zijn jullie voor 1 voormiddag ook allemaal even bij de brandweer. We verwachten jullie van 9u30 tot 12u15 aan het lokaal om de vuurzee te komen bestrijden. Verkleden mag zeker en vast!

Boemerang 3


Zondag 20 mei: Kinderboerderij Dit is dĂŠ lievelingsvergadering van Kerri. Ze houdt er immers van om al die kleine geitjes te zien rond springen, de biggetjes van hooi te voorzien en de schapen te scheren. Maar wij weten heel erg zeker dat zij niet de enige is die dit leuk vindt. Kom dus allemaal af naar de kinderboerderij van Wilrijk om 10uur en dan kunnen jullie terug opgepikt worden om 12u30. Het adres van de kinderboerderij is Lievevrouwkesbosweg 20 2610 Wilrijk-Antwerpen. Dat is vlak aan de schaatsbaan Antartica.

Zondag 27 mei: In-mei-leggen-alle-vogels-een-ei-spel Aangezien dat er geen enkele andere maand is die zo’n mooi gezegde heeft, maken we hier een spel van. Wat dit juist zal inhouden blijft nog even een verrassing. Maar het zal zeker de moeite zijn om op de gewone uren (9u30 tot 12u15) naar onze lokalen af te zakken. Zo allerliefste rakkers, dat was het voor deze maand Dikke zoenen voor onze allerliefste kapoenen kampioenen Toto,Kora,Kerri & Veva

Boemerang 4


Welpen Liefste welpen, IKEA-bazen en landlopers, Hopelijk zijn jullie al een beetje bekomen van het zware zakenweekend. Werken op zaterdag, en dan nog wel om een nieuwe IKEA op te richten, dat verdient veel respect! Maar de tijd staat niet stil dus staan wij al helemaal klaar voor de nieuwe maand mei. Lees snel verder en ontdek wat er deze keer op het programma staat…

Zondag 6 mei: Paradag Vandaag voor één keer niet in uniform. Waarom niet? We gaan ons lekker vuil maken! Vandaag is het namelijk paradag. Wij maken voor jullie een onvergetelijk parcours, en jullie mogen jezelf helemaal uitleven. Vraag al maar aan mama of papa om een warm bad te laten lopen! J Van 09u30 tot 12u15 aan het lokaal.

Zondag 13 mei: Oe en Chikai-spel Zoals jullie al een heel semester hebben gezien, lopen er twee stoere kerels rond bij ons die al véél hebben geholpen: Oe en Chikai! Deze keer hebben zij de leiding helemaal in handen. Ben je benieuwd welk fantastisch spel ze voor jullie gemaakt hebben? Kom dan op de gewone uren naar het lokaal!

Boemerang 5


Zaterdagavond 19 mei: Avondspel Omdat jullie leiding zo geweldig leuk is, hebben ze voor jullie dessert gemaakt. Jeuj, smullen maar! Maar‌ Niets is gratis in het leven, dus zullen jullie eerst moeten bewijzen dat jullie het verdiend hebben. Toon aan ons dat jullie goed kunnen samenwerken en jullie worden beloond! Opgelet, dit is een zaterdagavond. De vergadering begint om 19u00 en duurt tot 21u30.

Zondag 27 mei: Geen vergadering Sorry, vandaag geen vergadering! De leiding is zich enorm aan het INspannen voor de examens zodat ze lekker kunnen ONTspannen op kamp – en dat is zeker in jullie voordeel ;-) Tot binnenkort! Een stevige linker van jullie allerliefste leiding, Kaa Akela Bagheera Raksha

En natuurlijk ook van Oe en Chikai!

Boemerang 6

Rikki Tikki Tavi


Jonggivers Dries: “In de maand Mei leggen alle vogels een ei!” Robbe: “Amai Dries, dat is echt de slechtste intro van een jonggiverprogramma dat ik ooit heb gehoord!” Timo: “Het is niet omdat we op het einde van het jaar zijn dat je minder moeite moet doen.” Dries:” Aah, hier komt de commentaar al direct, dus jullie denken dat jullie het beter kunnen?” Timo & Robbe: “……” Dries:” AHA, ni geloeve dus! “ Fabs:” Zageventen, in de plaats van te zeveren, begint da programma eens te schrijven!” Dries: “Oke jonggivers, niet letten op de zever hierboven, de maand Mei gaat weer een geniale maand worden! Eentje voor in de boekskes, lezen jullie even mee?”

4 – 5 – 6 mei WEEKEND Dit weekend gaan naar Lint!!! En het is niet zomaar een weekend, we gaan met de fiets! Dries: “Hoe sweet is da??” Fabs:”OW YEAH, ik heb er al super veel goesting in!” Alle info vinden jullie terug in de weekendbrief, die jullie vinden op onze website bij de downloads!

Zondag 13 mei: Bosspel Timo:”Pffff, ik ben nog altijd gene mens sinds het weekend, zo geniaal, maar zo vermoeiend!” Robbe:”Kunnen we vandaag ni iets chill doen? Iets lekker old skool.”Omdat iedereen nog wat aan het uitblazen is van het fietsweekend, doen we vandaag een bosspel, dus niks te moeilijk. We verwachten jullie op de gewone uren aan het lokaal!

Zaterdag 19 mei: Gotcha Fabs:”Gotcha Timo! Geeft uw kaartje maar af!” Timo:”Ni gelove Fabs, ge hebt alles er naast geschoten” Robbe:”Nene Timo, ik heb het gezien, heel uwe rug hangt vol!” Dries:”Gotcha Robbe!” Robbe:”Hey wa? Nee Boemerang 7


da’s ni eerlijk, ik was met iemand anders bezig” Dries:”Kom jongen, afdokken da kaartje!” De leiding oefent alvast het Gotcha-spel, maar hebben jullie het in je om de Big-Gotcha-Boss te worden? Timo:”Ik pak iedereen!” Of heb je gewoon goesting om Timo te vernederen? Kom dan zeker af naar de vergadering op ZATERDAG van 19u tot 21u, aan het lokaal natuurlijk!

Zondag 27 mei: 3e jaarsspel Dries:”Zeg, eigenlijk hebben wij toch al veel vergaderingen gemaakt dit jaar hé?” Robbe:”Ja, amai, ’t zal nog ni!” Fabs:”Misschien is het eens aan de 3e jaars om iets voor te bereiden?” Timo:”Kleir” Vandaag is het aan de 3e jaars jonggivers om een geniaal spel in elkaar te steken! Wij zijn alvast benieuwd wat dat gaat worden? Tedi’s zetel wars? Lotte’s handbal training? Of gewoon het Bruno-is-de-grootsteplayer-spel? Kom zeker meedoen op de gewone uren aan het lokaal! Dries:”Ja mannekes, het zit er al weer op!” Robbe:”Ja pfiew, kben er nog altijd ni goed van.” Fabs:”Alé Robbe, en het kamp moet nog beginnen!” Robbe:” Ja das waar, maar ik heb er wel ongelooflijk veel goesting in!!” Timo:” Ja ik ook! Kan ik eindelijk eens wat stoute mannen tussen de piketten leggen! Muhahahahaha!” Dries:”haha ja das waar, maar eerst nog de maand juni he!” Fabs:”Hey mannen, jullie weten toch dat dit in den boemrang komt he!” Timo & Dries:”Ooops J” Zo beste jonggivers, dat was het dan weer, we zien jullie al weer terug in de maand juni! Vele scoutse lebbers van uw helden: Robbe, Fabs, Timo & Dries

Boemerang 8


Givers Liebe Givers, Wilkommen in die Maand Mai, wenn alle Vögels ein Ei leggen. Auch diese Maand haben Wilhelm und Zimon ganz plezante Sachen vorbereit. Natürlich hebben wir ein Weekend, das wordt ganz löllig! Aber laat uns beginnen am Begin!

Sonntag 6. Mai! Diezen Tag haben wir etwas spezialles geplant. Wir gaan Battlen gegen den 54 und den 26-46. Waar? In das FORT VAN WILRIJK, also spreken wir af aan den Eingang bei KFCO Wilrijk. Die vergadering fint plaats von 10u bis 13u!

11. bis 13 Mai! Ganz geil! Wir fahren nach Schilde en daar werden wir WEEKEND haben! De Information kreigen jullie in einer Brief! Vergeet niet: Milo jij moet samen met je patrouille een spel maken voor de zaterdag!

Sonntag 20 Mai! Vandaach doen we etwas heel Belangreik! Es ist nameleik TECHNIEKENVERGADERING! Und nü sagen jullie warscheinleik: ach nein! Nicht plezant! Maar jawohl, sehr plezant! Allemaal kommen, want als du nichts bouwen kan op Kamp, bekommst du petzen! Also: von 9u30 bis 12u15.

Boemerang 9


Sonntag 27. Mai! Nach al das sjorren und so, gaan wir diese keer iets plezants machen! Nimm allemaal jullie Schwimmgerief mit und komm nach BEVEREN ZWEMBAD, want wir gaan schwimmen! Ganz Geil! Neem ooch 2 Euro mit! Für Carpooling kunnen jullie auch bei uns mal hören. Vergadering von 10u bis 12u in Beveren, komm bitte op Zeit! Soso, was eine tolle maand is das! Bis nächste mal! Tschüss, Adolf und Heinrich

Boemerang 10


Leidingsploeg 2011 – 2012 Kapoenen – kapoenen@scouts4811.be Veva De Lescluzestraat 39 Pieter Vanderoost 2600 Berchem Kora Jozefkennislei 21 Roxanne Keunen 2610 Wilrijk Kerri Valaarstraat 90 Inge Verhoeven 2610 Wilrijk Toto Varenlaan 19 Jente De Ridder 2610 Wilrijk

Welpen – welpen@scouts4811.be Bagheera Jozefkennislei 21 Sam Keunen 2610 Wilrijk Akela Varenlaan 19 Sanne De Ridder 2610 Wilrijk Raksha Della Faillelaan 18 Hannah Corbett 2020 Antwerpen Rikki Tikki Tavi Della Faillelaan 18 Laura Corbett 2020 Antwerpen Kaa Frans Nagelsplein 18 Mathias D’Haen 2610 Wilrijk

Boemerang 11

0499 13 70 30 0477 22 68 32 0484 14 25 44 0474 78 21 49

0478 45 30 98 0477 77 91 99 0484 17 51 96 0498 73 61 03 0476 38 32 13


Jonggivers – jonggivers@scouts4811.be Malisgoed 18 Fabrice Skaric 2610 Wilrijk Legerstraat 65 Timo Haesaerts 2610 Wilrijk Heistraat Robbe Crauwels 2610 Wilrijk Dennenlaan 94 Andries Demeulenaere 2610 Wilrijk Givers – givers@scouts4811.be Mevr. Courtmansstraat 17 Willem Migom 2600 Berchem Hof ter Schriecklaan 35 Simon Van den Hende 2600 berchem Groepsleiding – groepsleiding@scouts4811.be De Lescluzestraat 39 Pieter Vanderoost 2600 Berchem Varenlaan 19 Jente De Ridder 2610 Wilrijk Valaarstraat 90 Inge Verhoeven 2610 Wilrijk Perckhoevelaan 40 Matthias Levrie 2610 Wilrijk

Boemerang 12

0473 83 44 27 0472 63 24 39 0471 02 92 26 0478 74 37 22

0494 75 32 22 0499 37 63 95

0499 13 70 30 0474 78 21 49 0484 14 25 44 0493 02 01 93

Boemerang Mei  

Het prorgrammaboekje van Scouts 48/11 voor de maand mei.