Page 1

Februari ‘14


Sponsoren Zoals iedereen weet is een jeugdbeweging leiden niet echt een winstgevende business. Desondanks proberen we onze scouts met al zijn materieel en infrastructuur zo goed mogelijk te onderhouden. Daarom organiseren we verschillende activiteiten tijdens het jaar waarmee we de groepskas wat kunnen spijzen, zoals fuiven, eetfestijnen en groepsverkopen. Toch is het moeilijk om aan onze centjes te komen. We bedanken natuurlijk alle ouders en vrienden om ons te steunen door naar onze activiteiten te komen. Maar om het ons toch wat eenvoudiger te maken stellen we deze boemerang, onze site en de flyers van onze evenementen ter beschikking om te adverteren. Zo kan u een pagina in de boemerang huren en een plekje op de site reserveren voor een heel scoutsjaar. Interesse? Spreek ons dan zeker eens aan of stuur een mailtje naar: groepsleiding@scouts4811.be.

Materiaalverhuur Bent u op zoek naar tafels, stoelen, bijlen, shelters of ander materiaal? Dan kan u terecht bij onze materiaalploeg. Hier kan u voor een bescheiden prijsje ons materiaal ontlenen. Vraag naar Rik Verschueren of stuur een mailtje naar: materiaal@scouts4811.be of bel 0485/84.59.09

Boemerang -1-


Belangrijke Data De volgende data zijn alvast belangrijk. Noteer ze dus al zeker in uw agenda! Hou deze pagina ook de volgende maanden nog in het oog, hij zal immers nog aangevuld worden. 7-9 februari: Gouwgiverweekend 4-6 april: Groepsweekend 9-11 mei: Meiweekend Welpen 9-11 mei: Zeeweekend kapoenen 29 juni – 5 juli: Kapoenenkamp 30 juni – 9 juli: Welpenkamp 1 – 15 juli: Jonggiverkamp

Boemerang -2-


Kapoenen Wie zijn de tofste leden van onze scouts ??? De kapoenen natuurlijk! Alsof we dat ondertussen nog niet wisten! Na een maandje wat rustigere spelletjes te hebben gespeeld is het tijd om nog een keertje zot te doen zonder dat mama en papa het weten ;) En we zijn deze maand niet alleen hoor, we krijgen er niet één, niet twee, niet drie maar wel VIER nieuwe leiders bij. Maar gaan ze onze supergrappige mopjes en onze gigantische hoeveelheid plezier wel aankunnen ? Dat kunnen we alleen maar te weten komen als we deze maand met z’n allen naar de vergaderingen komen! Dus je weet wat je te doen staat!

Zondag 2 februari – geen vergadering Jullie leiding heeft zo hard moeten werken op het feestje van de scouts om centjes te verdienen voor het nieuwe lokaal dat de groepsleiding ons heeft verplicht om een beetje te slapen. En natuurlijk moeten we naar die vier stoere, toffe en uitzonderlijk knappe groepsleiders luisteren. Slapen jullie dus ook maar een keertje uit! Zondag 9 februari – 09:30 tot 12:15 - Verrassingsspel Zoals we al hebben verteld krijgen we deze maand vier nieuwe leiders die een maandje bij ons komen leren om even goede leiders te worden als ons. Maar we hebben gehoord dat ze wat mysterieus zijn… Ze willen zelfs niet zeggen wat ze tijdens deze vergadering gaan doen! Wij staan alvast te popelen om hun spel te spelen en hopelijk jullie ook ! Zondag 16 februari – 09:30 tot 12:15 – Rodeospel Vorige week kreeg Telde een vreemd pakje aan… Bang zoals hij van nature is durfde Telde het pakje niet te openen. Gelukkig kon hij rekenen op zijn hartsvriend Takko om het pakje te openen. In het pakje zat een cowboypak en Boemerang -3-


een briefje: “Beste Telde, ik wil je graag uitnodigen om hier in Texas op zoek te gaan de zwarte Mustang. Het is het mooiste paard dat ik ooit heb gezien en ik wil het graag temmen. Maar je mag alleen komen als je wat oefent in België. Groetjes, je verre oom Ronald.” Komen jullie Telde vandaag helpen om al wat te oefenen voor zijn zoektocht in de prairie ? Als zijn oom ziet dat jullie ook al wat geoefend hebben mogen jullie misschien wel mee . Wij zijn alvast van de partij! Telde heeft trouwens beloofd om zijn hoed en lederen cowboybroek aan te trekken! Zondag 23 februari – 09:30 tot 12:15 – Paravergadering Vandaag gaan we eens laten zien dat we niet zo’n pak pannenkoeken zijn zoals de andere takken. We gaan bewijzen dat we sterker zijn dan ze denken ! Leg je stoerste outfit al maar klaar en schud je spieren al maar los want je zal het nodig hebben. Net zoals de echte para’s gaan we hindernissenparcours afleggen, gevaren trotseren en als het sneeuwt een gigantisch sneeuwballengevecht houden. Kleed je zeker warm aan en neem misschien droge schoenen mee. Haal jullie zakdoeken al maar boven want we hebben jullie slecht nieuws te melden: De maand is weeral om  Maar met één zakdoekje komen jullie al toe want we hebben ook supergoed nieuws te melden: nog maar een paar keer slapen en er begint alweer een maand vol superleuke spelletjes op de scouts ! Dikke knuffels, vuistjes, pinkies en knipoogjes!

Rikki

Inka

Takko

Boemerang -4-

Telde


Welpen Daaag liefste welpies! Januari is weeral voorbij en dat is goed nieuws, waaant jullie leiding is weer terug van weggeweest! Na een hele maand eenzaam binnen te blokken voor de examens hebben we meer goesting dan ooit om loco (dit woordje moest er in van Jacala) spelletjes te spelen! Daarbovenop is er deze maand iets aan de hand met jullie leiding. SPANNEEEEND! Kom maar al uit jullie luie zetel want dit wordt een maand zoals jullie nog nooit gezien hebben! Zondag 2 februari, 9u30-12u15 Rama heeft tijdens de examens veel te veel gesnoept en is een echte dikzak geworden. Om hem te troosten staan we hem vandaag bij en komen we allemaal als echte dikzakken naar de scouts! Degene die hier het best in slaagt krijgt een mmmmmmlekkere prijs! Ps: zorg dat je tegen een stootje kan, want het wordt een wilde vergadering! Zondag 9 februari, 9u30-12u15 Hebben jullie de afgelopen week iets verdachts gezien? Hebben jullie iets vreemds gehoord? Vandaag zijn aandachtigheid en speurtalent noodzakelijk om de vergadering door te komen. Wij stellen voor dat jullie vanaf nu goed rondkijken en dat jullie alle vreemde dingen melden want geen enkel detail mag over het hoofd gezien worden. Verder is uiterste geheimhouding verplicht, anders kan het helemaal mislopen!

Boemerang -5-


Zondag 16 februari, 9u30-12u15 Brrrrrrrrrr brrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrr k k k k k brrrrrrrrr ooouuuuuu brrrrrrrrrrrrbbrrrrrrrr d d d d d rrrrrrrrrrrrrrilrilrilril brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr v v v v brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a a andd d d rrrrrrrrrrrrr aaaaaaaaa a a gggg rrrrrr wowowowo brrrrr rrrrrdd dt tt t brrrrrrrrr h h h e e t t brrrrrrrrr l l l eekkkee rrrrrrrr brrrrrr k k k ouuuuuuu d dd ddd brrrrrrrrrr !!!

Zondag 23 februari, 10u-12u30, SCHAATSBAAN IN WILRIJK Vorige week hebben jullie tijd genoeg gehad om te wennen aan de koude, vandaag mogen jullie je dan ook helemaal uitleven. Haal jullie mooie schaatspakjes maar al boven en oefen je beste kunstjes want vandaag gaan we helemaal los op de schaatsbaan! Kleed je warm aan (mĂŠt sjaal en HANDSCHOENEN!) en neem â‚Ź5 en je pas/siskaart mee! Ziezo, dat was het weer voor deze maand! Hopelijk komen jullie weer allemaal massaal en moest dit niet gaan, laat je ouders dan een mailtje sturen naar welpen@scouts4811.be! Zo weten wij wie we mogen verwachten! DIKKE KUSSEN!

Boemerang -6-


Jonggivers - Februari is een donkere en koude maand. Geen feesten (Valentijn tellen we niet mee!!!), geen vakantie, hoogstwaarschijnlijk sneeuw brrrr… Gelukkig is deze maand een goedgevulde scoutsmaand. Met weer topactiviteiten. Het lichtpuntje in de duisternis! Wij hopen dan ook dat jullie veel komen, zodat jullie ook onze dagen weer wat kleur kunnen geven! Zondag 2 februari– zoektocht in Chillrijk–9u30 tot 12u15 Ja hoor, vandaag houden we geen saaie zoektocht door Wilrijk, maar een MEGACHILLE zoektocht door Chillrijk! Niet te missen, toch? Voor deze vergadering hoeven jullie niets mee te nemen (zelfs geen kompas). Wij zorgen voor uitdagende opdrachten en een beloning voor de winnaar! Zondag 9 februari – patrouillespel – 9u30 tot 12u15 Vandaag kunnen jullie allemaal vriendjes worden binnen jullie patrouille en gaan we wat werken aan de teamspirit. We zullen deze vergadering ontdekken wie de sterkste patrouille is. Zorg er zeker voor dat je komt, want anders heeft je patrouille minder kans om te winnen!

Zaterdag 15 februari– Sluipspel– 19u30 tot 21u30 Jongens, kom vanachter die Playstations vandaan, want vandaag gaan we sluipen in REAL LIFE! Meisjes, ook jullie moeten jullie bewijzen. Schaf je een outfit als hiernaast aan, dan maak je nog meer kans om de beste sluiper te worden! Hopelijk zijn jullie niet bang in het donker, want de vergadering zal ’s avonds door gaan om het extra spannend te maken!

Boemerang -7-


Zondag 23 februari –Kookvergadering – 9u30 tot 13u30 Omnomnomnom! Kookvergadering! Kijk deze week massaal naar Njam en neem de plek van mama of papa over in de keuken om te oefenen, want wij verwachten sterrenniveau! Ga er ook niet te snel van uit dat je gegarandeerd lekker eten op je bord krijgt. Het zou wel eens kunnen dat hierom gestreden moet worden. Neem ook allemaal 4 euro mee. Februari zit er weer op, volgende maand meer van dit! Houdoeeeeee! Timo, Klaartje, Maud, Tiny, Yanni en Linde

Boemerang -8-


Givers Het is al februari en dus zit het jaar zit er al half op ď Œ, maar als we dit wat optimistischer bekijken hebben we nog een vol half jaar ď Š. Daar kan je nogal eindeloze filosofische gesprekken mee voeren, net zoals over deze halve pizza.

Zondag 2 februari – geen vergadering Helaas pindakaas beginnen we deze maand jammer genoeg zonder vergadering maar niet getreurd, want dat wordt gecompenseerd door het spetterend weekend volgende week, allen daarheen dus!!!

Boemerang -9-


Weekend 7-8-9 februari – Gouwgiverweekend Het is zover, tijd voor ons eerste “village people” weekend (hoera)! Pak jullie zakken maar en smeer de fietskettingen, want het wordt een hevige rit. We spreken af om 19u aan het lokaal om samen te vertrekken naar de Hopper (scoutswinkel) MET DE FIETS. Voor meer info check de weekendbrief.

Zaterdag 15 februari - mission “IKEA” - 17u30 – 19u30 Altijd al gedroomd om een sluipspel te spelen tussen de Zweedse meubelen? Dan heb ik goed nieuws want vandaag zal die droom uitkomen!! Info en details kunnen we nog niet meedelen, maar zullen spoedig volgen.

Zondag 23 februari -Pleinspelen op een hoger niveau - 9u tot 12u Ben je wel fan van dikke Berta, tikkertje of verstoppertje maar heb je ook dat gevoel dat je er te oud voor bent? Kom dan zeker vandaag naar de scouts waar al deze klassiekers worden opgepimpt tot een heel ander niveau!! Dikke smakkerds van jullie stabielste leidingsploeg

SE B A ST IA A N Boemerang - 10 -

STABIELE TAFEL SE P PE

R O B BE


Leidingsploeg 2013 – 2014 Kapoenen kapoenen@scouts4811.be Telde Stijn Beirnaert

Hof van Tichelen 43 2610 Wilrijk

0476 65 33 34

Rikkie Janne Fillet

Boomgaardstraat 102 2600 Berchem

0479 91 30 10

Inka Fien Geenen

Clementinastraat 42 2018 antwerpen

0496 91 12 16

Takko Andreas Vanderoost

De Lescluzestraat 39 2600 Berchem

0493 73 16 82

Chill Fien Devolder

Transvaalstraat 75 2600 Berchem

0477 28 24 01

Jacala Inti Molins

Smaragdstraat 32, 2600 Berchem

0485 84 68 33

Chickai Eva Engelen

Volhardingstraat 67 2020 Antwerpen

0475 55 86 99

Baloe Thomas Peeters

Standonklaan 32 2610 Wilrijk

0489 41 47 40

Rama Milo Keunen

Jozef Kennislei 21 2610 Wilrijk

0476 85 43 87

Shere-Khan Lukas Salden

Overwinningsstraat 39 2610 Wilrijk

0493 61 00 09

Welpen welpen@scouts4811.be

Boemerang - 11 -


Jonggivers Jonggivers@scouts4811.be Timo Haesaerts

Legerstraat 65 2610 Wilrijk

Linde Peeters

Begijnenstraat 61 2000 Antwerpen

0475 98 88 48

Yanni Ratajczyk

Pastoor Bauwenslaan 24 bus 2 2610 Wilrijk

0488 12 09 31

Maud Dedecker

Cogels Osylei 37 2600 Berchem

0496 55 63 67

Tiny Vanvoorden

Boudewijnstraat 77 2018 Antwerpen

04 92 82 95 98

Klaartje Hellebaut

Clementinastraat 39 2018 Antwerpen

0497 12 33 53

Robbe Crauwels

Heistraat 262 2610 Wilrijk

0471 02 92 26

Seppe Crauwels

Heistraat 262 2610 Wilrijk

0489 40 27 14

Sebastiaan Van den Noortgate

Kruishofstraat 217 2610 Wilrijk

0491 04 39 34

0472 63 24 39

Givers givers@scouts4811.be

Boemerang - 12 -


Groepsleiding groepsleiding@scouts4811.be Robbe Crauwels

Heistraat 262 2610 Wilrijk

Yanni Ratajczyk

Pastoor Bauwenslaan 24 0488 12 09 bus 2 2610 Wilrijk 31

Andreas Vanderoost

De Lescluzestraat 39 2600 Berchem

0493 73 16 82

Sebastiaan Van den Noortgate

Kruishofstraat 217 2610 Wilrijk

0491 04 39 34

Boemerang - 13 -

0471 02 92 26

Boemerang februari 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you