Page 1

December ‘11


Boemerang -1-


Boemerang -2-


Sponsoren Zoals iedereen weet is een jeugdbeweging leiden niet echt een winstgevende business. Desondanks proberen we onze scouts met al zijn materieel en infrastructuur zo goed mogelijk te onderhouden. Daarom organiseren we verschillende activiteiten tijdens het jaar waarmee we de groepskas wat kunnen spijzen, zoals fuiven, eetfestijnen en groepsverkopen. Toch is het moeilijk om aan onze centjes te komen. We bedanken natuurlijk alle ouders en vrienden om ons te steunen door naar onze activiteiten te komen. Maar om het ons toch wat eenvoudiger te maken stellen we deze boemerang, onze site en de flyers van onze evenementen ter beschikking om te adverteren. Zo kan u een pagina in de boemerang huren en een plekje op de site reserveren voor een heel scoutsjaar. Interesse? Spreek ons dan zeker eens aan of stuur een mailtje naar: groepsleiding@scouts4811.be.

Materiaalverhuur Bent u op zoek naar tafels, stoelen, bijlen, shelters of ander materiaal? Dan kan u terecht bij onze materiaalploeg. Hier kan u voor een bescheiden prijsje ons materiaal ontlenen. Vraag naar Rik Verschueren of stuur een mailtje naar: materiaal@scouts4811.be of bel 0485/84.59.09

Boemerang -3-


Belangrijke Data De volgende data zijn alvast belangrijk. Noteer ze dus al zeker in uw agenda! Hou deze pagina ook de volgende maanden nog in het oog, hij zal immers nog aangevuld worden. December

Vaderweekend

9-11/12

Januari

Nieuwsjaarsreceptie

7/01

Jin café

27/01

Februari

Tis Gebeurd fuif

03/02

Maart

Vrouwenweekend

3-4/03

Groepsweekend

9-11/03

Knooppunt fuif

24/03

April

Oriëntatieloop

22/04

Mei

Kapoenenweekend

4-6/05

Vaderweekend Indien er nog vaders, leiders of oud-leiders geïnteresseerd zijn om zich in te schrijven voor het vaderweekend: dit kan nog tot en met vrijdag 2 december. Wat moet u hiervoor doen? 1. Stuur een e-mail als bevestiging van je deelname naar wouter.demeulenaere@gmail.com 2. Stort 30 euro op rekening 775-5965799-29 (Scouts 4811) met vermelding ‘Vaderweekend 2011 + naam’

Boemerang -4-


Kapoenen Olalala, 2011 is al weer bijna voorbij. Enigszins is dit spijtig, want het scoutsjaar is al half voorbij. Maar anderzijds betekent dit dat er nog een spetterend halfjaar aankomt én dat we in december veel feestjes en cadeautjes tegemoet gaan. We hebben immers de Sint, kerstmis, oudjaar én de verjaardag van Kerri en Toto (cadeautjes en knuffels zijn welkom).

Zondag 4 december: De Sint komt! Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest het afgelopen jaar. Want denk eraan: de Sint brengt zijn grote boek mee en zal jullie eens goed aan de tand voelen. Wie braaf is geweest krijgt lekkers en wie stout is vliegt in de zak van Zwarte Piet. Maar ik ben ervan overtuigd dat er alleen maar brave kapoenen zijn dit jaar, dus laat je zeker niet afschrikken ;-) We verwachten jullie om 9u30 zodat we ons lokaal nog gezellig kunnen maken voordat de Sint komt. Om 12u15 mogen jullie mama en papa je komen ophalen want dan zal je schoentje gevuld zijn.

Zondag 11 december: Geen vergadering Spijtig genoeg is er vandaag geen vergadering. Toto en Veva zijn immers op weekend met jullie papa’s. Dit betekent wel dat jullie héél de zondag de tijd hebben om, samen met mama, met jullie nieuwe Sinterklaas speelgoed te spelen.

Boemerang -5-


Zaterdag 17 december: Kerstfeestje Vandaag is het de laatste vergadering van 2011 en dat gaan we vieren! We maken er een geweldig kapoenen-kerstfeest van. En omdat cadeautjes niet mogen ontbreken op een kerstfeest mogen jullie allemaal 1 cadeautje meepakken (budget rond de 4 euro). Dit cadeautje moet zowel geschikt zijn voor jongens als meisjes, we gaan ze immers spelenderwijs verdelen dus je weet niet op voorhand wie je cadeautje zal krijgen. De leiding zorgt ook voor een verrassing; laat hiervoor een beetje plaats in je maag ;-) We verwachten jullie van 19u tot 21u aan het lokaal.

Zondag 25 december: Kerstmis Vandaag is het dan ook ĂŠcht kerstmis. Waarschijnlijk vieren jullie dit allemaal met de hele familie dus zullen we jullie vandaag maar met rust laten. We kijken er alvast naar uit om jullie terug te zien in 2012 en wensen jullie fijne feestdagen toe! Allemaal ne stevige linker van, Vettige Veva, Kirrende Kora, Knetterende Kerri & Torenhoge Toto .

Boemerang -6-


Welpen Dag onze allerliefste welpjes! Weeral een maand voorbij! En wat voor een maand, geweldige bosspelen en een heerlijk belofteweekend! Zijn jullie al bekomen? Ik hoop van wel want nu is het tijd voor FEEST! 2 keer in één maand zelfs, laat dat maar komen! 

Zondag 4 december: “Hij komt, hij komt, de lieve goede sint mijn beste vriend, uw beste vriend, de vriend van ieder kind!” Zijn jullie er klaar voor om allemaal samen uit volle borst mee te zingen? Kom dan zeker naar deze leuke vergadering! Natuurlijk zijn alleen de brave kindjes welkom maar dat kan geen probleem zijn voor onze welpen hé! Gewone uren aan het lokaal.

Zondag 11 december: Wat zouden we doen zonder mannen? Niet veel maar toch iets heerlijk: Lekker uitslapen! Het is mannenweekend dus geen vergadering, hierbij kunnen jullie lekker genieten van jullie warme bedje! Tot volgende week!

Zaterdag 17 december: Om de vergadering van vorige week goed te maken is het nog is feest! Deze keer maken we er zelfs weer het beste feestje van het jaar van! Het is KERSTFEEST! En geen gewoon kerstfeestje maar een echt kerstfeestje met cadeautjes en prachtige versiering, hiervoor mogen jullie zelf allemaal een cadeautje meenemen van maximum 5 euro! De 3 leukste kerstmannen en de leukste kerstvrouw van de hele wereld verwachten jullie om 19.00 uur aan het lokaal en jullie kunnen dan naar huis om 21:30.

Boemerang -7-


Zondag 25 december: Het is kerstmis vandaag! Tijd om samen met je nichtjes en neefjes en je grote familie feest te vieren. Geen vergadering dus, maar we kijken er zeker naar uit jullie volgend jaar terug te zien! ď Š Geniet van jullie vakantie! Dit was het voor deze maand, zelfs voor dit jaar! Tot volgend jaar allerliefste welpjes van ons! Dikke zoenen! Bagheera

Akela

Raksha

Boemerang -8-

Kaa

Hathi


Boemerang -9-


Boemerang - 10 -


Jonggivers Jaja de maand december is begonnen de laatste maand van 2011 is begonnen, de winter is nu echt aangebroken, de sneeuw kan nu eindelijk vallen, het is de tijd om al de nieuwjaarsbrieven te schrijven en de examens gaan stilaan ook beginnen. Maar geen gemaar en gemopper want er breekt natuurlijk ook een nieuwe scouts maand aan. En deze maand staat alles in thema van gezelligheid !!!!

Zondag 4 december : Gezelschapsspellen We beginnen met zondagmorgen gezellige spelen lekker knus in het lokaal. We hebben het natuurlijk over gezelschapspellen. Dus iedereen is welkom op de normale uren dit wil dus zeggen van 9u30 tot 12u15. Iedereen mag zeker zijn favoriete gezelschapspelletjes meenemen.

Zaterdag 10 december : Filmvergadering Vandaag gaan we onze culturele blikken op de wereld verruimen. Jaja we gaan vandaag gezellig een film zien om al die examenstress te vergeten. Let op we hebben deze week op zaterdagavond vergadering van 19u30 tot 21u45. Dus iedereen met educatieve films rond het paargedrag van de meikevers breng ze zeker mee. Grapje  iedereen met een toffe, grappige film mag deze zeker meenemen.

Boemerang - 11 -


Vrijdag 16 december : Kerstfeestvergadering We gaan het jaar 2011 in schoonheid en gezellig afsluiten dit doen we natuurlijk steeds met een KERSTFEESTJE. Dit doen we vrijdagavond van 19u30 tot 21u45. Vergeet zeker geen cadeautje mee te nemen van 4 euro.

Zondag 25 december : geen vergadering  !!! Deze week is er geen vergadering we wensen jullie allemaal een prettige vakantie. Trouwens als je je echt niet kunt laten zijn er nog steeds de gezellige spelletjes op onze site om te spelen. Wist je dat welpenleider Kaa momenteel bijna alle topscores heeft dat kunnen wij als jonggivers toch niet laten gebeuren hé . Het jonggiverforum is trouwens ook open als je wat grappig of iets anders wil vertellen kan dat steeds daarop. Zo dat was het voor dit jaar tot volgend jaar !!! Dikke gezellige knipoog ;) Dries, Robbe, Timo en Fabs

Boemerang - 12 -


Givers Allerliefst givers: het is een zware maar fantastische maand geweest. Kort na de leefweek hebben we een eerste patrouillespel gehad en zijn we collectief doodgevroren in Bornem. Maar zoals altijd gaat een scoutsjaar in stijgende lijn, op naar 2012! December betekent het kerstfeestje, en we gaan er iets speciaals van maken. Deze maand ook een speciaal item. Onderaan staan enkele vragen. Diegene die de antwoorden het eerst naar mij kan doormailen mag een vergadering kiezen wat we doen!!! Bv turnvergadering, game-vergadering, knutselvergadering, ik-ben-fantastisch-vergadering, Jackass vergadering, actionpainting-vergadering,… Zolang het haalbaar is zorgen wij ervoor.

Zondag 4 december 2011 Vorige week hebben we met z’n allen het lokaal verfraaid, vandaag is het tijd voor deel II! Een extra laagje verf kan zeker geen kwaad, we steken nog één keer met z’n allen de handen uit de mouwen en we zorgen ervoor dat we 2012 in een spiksplinternieuw lokaal kunnen aanvatten. Vorige keer deden we het zuur werk (opkuisen etc), nu enkel schilderen en tekenen! Er gaan coole logo’s en tekeningen op de muren komen, indien je inspiratie hebt, maak er een tekening van (paint :D ) en mail het door! Zoals elke week, van 9u30 tot kwart na 12 aan het lokaal! Neem dikke verfkwasten, schilderkledij en kleine lekjes muurverf dat je over hebt (nodig voor de tekeningen!) mee! Hou Facebook in het oog daar zal alles nog eens opstaan.

11 december 2011 Vandaag is het geen vergadering, 50% van de giverleiding zit op mannenweekend, samen met een hoop van jullie papa’s. Aangezien jullie hier en daar ook al wat moeten blokken, skippen we een weekje niet. Gebruik de tijd nuttig, braaf zijn hé!

Boemerang - 13 -


Zaterdagavond 17 december 2011 Tijd voor het jaarlijkse KERSTFEESTJE!!! Ha, het leek een droge maand te worden, maar we sluiten de maand en het jaar af met een dikke knaller. Jullie worden deze zaterdag verwacht om 19u00 in GALAKLEDIJ! Wij voorzien voor jullie een echt Galadiner met aansluitend pakjestijd! Neem allemaal 5 euro mee voor het eten en een ZELFGEMAAKT PAKJE. Er zijn 2 speciallekes:  De mannen nemen een pakje mee voor de dames, de dames voor de mannen.  Indien je als koppel (giver + giverin) toepasselijk toekomt in het lokaal krijg je een verrassing… Het feestje duurt tot 23u, maar het lokaal blijft open tot 24u. Samengevat: Galakledij, een lege maag, vijf euro en een zelfgemaakt pakje. Laat zeker weten als je er niet kan zijn.

25 december 2011 Het is kerstweekend, dus uiteraard geen vergadering. Prettige feestdagen en tot op de nieuwjaarsreceptie! Peace out! & Hou facebook in het oog voor updates. Simon en Willem

Vragen: 1. Uit welke film komt dit epicz zwaard? 2. Raadsel: Je komt voor een splitsing. Beide richtingen leiden naar een deur, de ene gaat naar de hel, de andere naar de hemel. Voor de deuren staan 2 identieke mongols. De ene liegt ALTIJD, de andere spreekt ALTIJD de waarheid. Ze weten dat ook van elkaar (serieuze hint). Je weet niet welke liegt en welke de waarheid spreekt. Je mag aan 1 van de 2 broers (je weet niet welke), één vraag stellen. Welke vraag stel je, waaruit je kan concluderen welke deur er je met zekerheid naar de hemel zal brengen? 3. Wie was het 1e slachtoffer van Emma voor de Gotcha? 4. Geef Willem alsook Simon’s volledige totem. (voortotem+dier) 5. Wat was het thema van het groepsweekend vorig jaar? 6. Raadsel 2: Op de weg naar New York kwam ik een man tegen met zeven vrouwen. Iedere vrouw had zeven zakken, Elke zak had zeven katten, Elke kat had zeven poesjes Poesjes, katten, zakken, vrouwen... Hoeveel gingen er naar New York?

Boemerang - 14 -


Boemerang - 15 -


Boemerang - 16 -


Leidingsploeg 2011 – 2012 Kapoenen – kapoenen@scouts4811.be Veva De Lescluzestraat 39 Pieter Vanderoost 2600 Berchem Kora Jozefkennislei 21 Roxanne Keunen 2610 Wilrijk Kerri Valaarstraat 90 Inge Verhoeven 2610 Wilrijk Toto Varenlaan 19 Jente De Ridder 2610 Wilrijk

Welpen – welpen@scouts4811.be Bagheera Jozefkennislei 21 Sam Keunen 2610 Wilrijk Hathi Flamingolaan 24 Larissa Bleys 2610 Wilrijk Akela Varenlaan 19 Sanne De Ridder 2610 Wilrijk Raksha Della Faillelaan 18 Hannah Corbett 2020 Antwerpen Kaa Frans Nagelsplein 18 Mathias D’Haen 2610 Wilrijk

Boemerang - 17 -

0499 13 70 30 0477 22 68 32 0484 14 25 44 0477 77 56 23

0478 45 30 98 0485 34 71 28 0477 77 91 99 0484 17 51 96 0476 38 32 13


Jonggivers – jonggivers@scouts4811.be Malisgoed 18 Fabrice Skaric 2610 Wilrijk Legerstraat 65 Timo Haesaerts 2610 Wilrijk Heistraat Robbe Crauwels 2610 Wilrijk Dennenlaan 94 Andries Demeulenaere 2610 Wilrijk Givers – givers@scouts4811.be Mevr. Courtmansstraat 17 Willem Migom 2600 Berchem Hof ter Schriecklaan 35 Simon Van den Hende 2600 berchem Groepsleiding – groepsleiding@scouts4811.be De Lescluzestraat 39 Pieter Vanderoost 2600 Berchem Varenlaan 19 Jente De Ridder 2610 Wilrijk Valaarstraat 90 Inge Verhoeven 2610 Wilrijk Perckhoevelaan 40 Matthias Levrie 2610 Wilrijk

Boemerang - 18 -

0473 83 44 27 0472 63 24 39 0471 02 92 26 0478 74 37 22

0494 75 32 22 0499 37 63 95

0499 13 70 30 0477 77 56 23 0484 14 25 44 0493 02 01 93

Boemerang December 2011  
Boemerang December 2011  

Het programmaboekje van Scouts 48-11 voor de maand december.