Page 1


Van de redactie

1

Nieuwjaarsreceptie

2

Volleybaltoernooi Carnaval Agenda

3

Lanparty

4

Uitslag fotowedstrijd 100 Jaar agenda

5

Redactie Carlos van Beek, Colin van Leest, Angelina van Kinderen, Jennyfer Heyden en Ivo Korteweg

Gescout!

6

nieuwsredactie@scoutingzevenbergen.com

7

Online! Het scoutingnieuws is nu ook online te lezen op www.scoutingzevenbergen.com!

Sanne & Jochem

Verjaardagen Geboortekaart Jochem

Scoutingnieuws Nummer 3, Jaargang 2, Maart 2010 Verschijnt viermaal per jaar Uitgave van Scouting Zevenbergen Geprint door Heliview Research Breda

Het feestjaar is begonnen scouting Nederland bestaat 100 jaar en wij 65 jaar, dit zijn we met zijn allen aan het vieren. Hier heb je misschien nog niet zoveel van gemerkt maar dit gaat zeker nog komen. Iedereen is druk in de weer om de leukste activiteiten te organiseren. Welke dit zijn kun je lezen in de feestagenda verderop in deze editie. We hebben een grandioos gezellig carnaval achter de rug en gaan ons voorbereiden op het grote spektakel in het centrum van Zevenbergen. In het centrum wordt de Scout-it Out georganiseerd, dit grootse evenement is gekoppeld aan onze jaarlijks terugkerende eieractie. Maar er gebeurt op 27 maart nog meer, de uitslag van de foto wedstrijd wordt dan bekend gemaakt. Namens de redactie wens ik jullie allen veel lees en feestplezier.

Heliview Research is een onafhankelijk full-service marktonderzoeksbureau, gespecialiseerd in onderzoeken op het gebied van automatisering, HRM, verzekeringen, mobiliteit en kantoorartikelen.

Lage Mosten 1, Breda www.heliview.nl/research


In het jaar 2010 viert Scouting haar 100 jarig bestaan! Voor Scouting Zevenbergen is het een dubbel jubileumjaar, aangezien zij zelf 65 jaar bestaan. Ter ere hiervan is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Moerdijk een taart overhandigd aan de burgemeester. Dit jaar worden er vele grootschalige activiteiten georganiseerd die betrekking hebben op het 100 jarig bestaan. De eerste activiteit zal plaatsvinden op 27 maart. Die dag zal Scouting Zevenbergen (landscouting), samen met de Matthijs Heldt Groep (waterscouting) het centrum van Zevenbergen gaan bezetten. De bezoekers van het centrum kunnen die dag niet om Scouting heen. Iedereen kan zelf zien wat Scouting omvat en hoe de leden hun vrijetijd besteden. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s. Dit terwijl Scouting écht niet meer "oudbollig" is, want ook wordt er gebruik gemaakt van moderne technieken. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 kaderleden. Er zijn in Nederland ca. 1.100 Scoutinggroepen. Wereldwijd telt Scouting 38 miljoen leden. Scouting Zevenbergen is met 200 leden één van de grotere verenigingen van de regio. Bij Scouting Zevenbergen zijn 50 vrijwilligers actief als leiding of bestuur. Kijk voor meer informatie op www.scouting.nl of www.scoutingzevenbergen.nl


Ook dit jaar hebben we weer uitbundig carnaval gevierd op scouting. Al was het dit jaar wel met een andere opzet dan andere jaren. Dit maal werd de grote ruimte gebruikt voor alle spelletjes en de gidsen/verkenner ruimte werd gebruikt als disco! Er waren allerlei spelletjes zoals mikado, schminken, twister, schilderij maken, hole in the wall en nog veel meer. Ook de jeugdraad was dit jaar weer van de partij! Iedereen kon dus kiezen of ze lekker wilden dansen of spelletjes doen. Met zijn allen hebben we er weer een leuk feestje van gemaakt. Helaas duurt het weer een jaar voor het volgende carnavalsbal!

Beverweekend vr.9 t/m za.10.april bevers den Biggelaar

Lintjesregen (100) do.29.april

Scouts2Day (100) za.15.mei vanaf de rimbammers Utrecht

Scouting Fundays vr.4 t/m zo.6.juni explorers, pivo’s Walibi World Flevoland

BeverDoeDag (100) za.12.juni bevers Dierenpark Amersfoort

Wisselweek ma.21 t/m zo.27.juni heel de groep den Biggelaar

Gidsenweekend vr.2 t/m zo.4.juli gidsen elders

Verkennerweekend za.10.juli verkenners den Biggelaar

Tijdens de kerstvakantie hebben de leiding en oudere leden van onze groep het jaarlijkse volleybal toernooi gespeeld. Er waren 7 teams genaamd: Explorers, Vrouwen, Rimbamteam, Lamstam, Bestuur, Verkennersteam, en het Jubileumteam. Net na 22.00 werd de wisselbeker door wedstrijdleider Ad, uitgereikt aan de winnaars, het Jubileumteam, o.l.v. B. Het was een sportieve doch spannende strijd, en daarna werd het jaar nog gezellig afgesloten.


LAN (=local area network), wat eigenlijk betekend dat je gezellig bij elkaar gaat zitten en computerspelletjes speelt tegen en met elkaar. Voor de 5e keer organiseerde de LAM-stam de LAN-party. Vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag lekker het hele weekend spelletjes spelen tot diep in de nacht. De verkenners deden al jaren mee op de zaterdagmiddag, maar dit jaar waren voor het eerst ook de allerkleinste erbij! De bevers kwamen om 9uur om lekker tegen elkaar te racen, en natuurlijk op een heel groot scherm op de Wii te spelen. De leiding zorgde voor kindvriendelijke spelletjes en vanaf 9uur doken alle bevertjes achter een PC. Sommigen hadden echt talent, dat kon je zien. De een wat meer voor racen, en de ander wat meer voor botsen. Om 11uur was het tijd om de wisselen. De bevers naar huis, en de gidsen hadden hun vrijdagavondprogramma verzet naar vrijdag zodat ook de dames naar hartelust konden racen, schieten en Wii-en. Er is natuurlijk niks zo leuk als op één van je vriendinnen te schieten of er eens lekker hard tegenaan te botsen. Om 13uur was het ook voor de gidsen weer klaar. Om 14uur zouden de verkenners komen, en er moesten nog een hoop laptop klaargezet worden om alle kinderen tegelijk te kunnen laten spelen. Het was duidelijk te zien dat hierbij wel een aantal jongens zaten die ook thuis dit soort spelletjes regelmatig spelen. Om 16uur werden de verkenners achter de PC’s vandaag gehaald, het programma was afgelopen. Voor de ‘weekendgasten’ na uren toekijken weer de mogelijkheid om zelf hun favoriete spel te spelen. Het kameraadschap en broederliefde welke zich uitte in het eindeloos oplappen en genezen van je teamgenoten in de strijd tegen honderden zombies was fantastisch om te zien. Het scoutinggebouw leek zaterdagavond achter de Wii wel een rock-podium, iedereen wilde zijn kunsten laten zien met het spel Guitar Hero. Maar ook het overbekende bowlen en tafeltennis werd overmatig veel gespeeld. Nadat diep in de nacht de laatste pc’s en laptops werden uitgeschakeld keerde de rust weer terug in de Biggelaar. Zondagmiddag nog een paar uurtje spelen, om het af te leren en toen zat het er al weer op. Iedereen hartelijk dank voor het ‘uitlenen’ van de PC en laptops om alle kids te kunnen laten spelen!


De foto’s zijn allemaal binnen, iedereen bedankt voor de inzendingen. De jury is heeft zich over de foto’s ontfermt en gaat beslissen wie de grote winnaar wordt. Wie dit gaat worden blijft nog even geheim, dit wordt 27 maart (tijdens de scout it out en eieractie) bekend gemaakt in het centrum van Zevenbergen. Dus zorg dat je aanwezig bent de prijsuitreiking is om 15.00 uur, de gehele dag kunnen alle inzendingen bewonderd worden in het centrum. Bij onze informatietent zal een soort fotogalerie ingericht worden. Iedereen is de gehele dag welkom om alle creaties te bewonderen. Tot 15.00 uur in het centrum en vergeet het niet tegen heel je familie te zeggen dat ze welkom zijn.

100 Agenda Nieuwjaarsreceptie Taart aanbieden aan de Gemeente Moerdijk ma.4.januari bestuur Scout It Out, Eieractie, Uitslag fotowedstrijd In het centrum van Zevenbergen za.27.maart heel de groep Lintjesregen do.29.april Scouts2Day za.15.mei vanaf de rimbammers Utrecht BeverDoeDag za.12.juni bevers Dierenpark Amersfoort

JubJam ma.26.juli t/m wo.4.augustus rimbammers, gidsen, verkenners, explorers Roermond Opening-Seizoens-Hike 65 jaar Scouting Zevenbergen! vr.10 t/m za.11.september heel de groep locatie nog geheim PiToMa do.16. t/m za.18.september Vanaf pivo’s Onder voorbehoud! Jubileumviering met de Regio september Leidingfeest en reünie zo.21.november vanaf pivo’s Officiële afsluiting feestjaar za.11 of za.18.december


6 jaar, bever

10 jaar, rimbammer (rechts op foto)

Hoe ben je bij de scouting terecht gekomen? Dat weet ik eigenlijk niet meer. Volgend jaar ga ik al naar de Rimbammers, dus dat weet ik ĂŠcht niet meer.

Hoe ben je bij de scouting terecht gekomen? In de krant stond dat je bij scouting kon komen enzo en toen ben ik een keer gaan kijken en toen ben ik op scouting gegaan.

Wat vind je zo leuk aan jouw speltak? Dat je kunt klimmen en kunt helpen met touwen enzo. Eigenlijk vind ik alles wel leuk.

Wat vind je zo leuk aan jouw speltak? Je leert er veel en het is gewoon leuk om met andere kinderen te zijn.

Wat wil je later worden? Leiding op scouting. Wat is je leukste scoutingervaring? Toen met carnaval dat vond ik leuk, want Celine en CornĂŠ gingen met mij mee. Wat is je lievelingskleur? Groen en rood. Wat zijn je hobby's? Judo, en ik ga op turnen. Wil je nog iets kwijt aan de kinderen van de scouting? Nee Wat mogen we echt niet van jou weten? Dat weet ik eigenlijk niet.

Wat wil je later worden? Dat weet ik nog niet. Wat is je leukste scoutingervaring? Het kamp, toen was het een soort geschiedeniskamp. Je moest opdrachten doen voor de koning en dan kon je blokken hout verdienen. dat was een heel leuk kamp. Wat is je lievelingskleur? Licht groen. Wat zijn je hobby's? Scouting, toneel en zeilen. Wil je nog iets kwijt aan de kinderen van de scouting? Ik doe aan iedereen de groetjes!! Wat mogen we echt niet van jou weten? Op wie ik verliefd ben, dat mogen jullie echt niet weten!! (want die zit ook op scouting...)


Mike Fens (11) Elroy van Andel (15) Raweno den Hollander (9) Gabrielle Ehiosogie (12) Monique Krijnen (21) Ferdinand van Dijk (20) Huub Bogert (9) Guenevere van der Lans (24) Candy Brosens (25) Arend Tuinenga (27) Daan Raaijmakers (32) Yamairoh Poewasak (13) Milou Bax (15) Max Hamelink (6) Robin Brouwers (8) Bjรถrn Martens (20) Bo van Leeuwen (11)

Loek Stuyts (12) Angelina van Kinderen (27) John Heyden (25) Niels de Groot (28) Jan Collijn (52) Richel Gruyters (12) Tamara Vos (14) Angelo de Rooy (25) Anoek Biemans (12) John van Sliedregt (42) Thomas Nelemans (12)

Opa Adri en Jochem

Naomi Surewaard (7) Sam Kerstens (11) Joost van Vlimmeren (14) Valentijn van Dijk (25) Romy van Rijswijk (11) Laurens van Bree (17) Ruud Buurstede (38) Sanne Kegge (7) Colin van Leest (27) Iris Klaasen (13) Ivo Korteweg (20) Esmeralda van Mourik (8) Dennis van de Sanden (20) Marian Dictus (27) Mathijs de Gouw (12) Milan Teuns (7)

De redactie wil Michiel en Martine van Gorp feliciteren met de geboorte van hun zoon Jochem!

09.10.3 (mrt2010)  

Scoutingnieuws 09.10.3 van Scouting Zevenbergen (maart 2010)

Advertisement