Page 1


Van de voorzitter Van de voorzitter Carnavalsbal Volleybaltoernooi LANparty Verjaardagen Rectificatie Agenda Leidingdag

Scoutingnieuws Nummer 3, Jaargang 1, Maart 2009 Verschijnt viermaal per jaar Uitgave van Scouting Zevenbergen Geprint door Heliview Research Breda Redactie Carlos van Beek Colin van Leest Angelina van Kinderen Jennyfer Heyden Ivo Korteweg Email nieuwsredactie@krynen.nl

Gescout! Krista Heijligers

Voor onze jaarlijkse eieractie (11 april) zijn wij dringend opzoek naar lege eierdozen. Alle formaten zijn van harte welkom. De lege eierdozen kunt u inleveren bij de speltakleiding. Alvast bedankt voor uw medewerking, Commissie eieractie

Geachte lezers, Keer op keer doen wij ons best om het Scoutingnieuws voor iedereen zo leuk en interessant mogelijk te maken. Om dat te kunnen doen zouden we ook graag van jou input willen... Ja jij ja! Vandaar dat we bij deze jullie hulp vragen! Heb je een gave activiteit beleefd met je speltak? Leuke foto’s? Weet je een goede mop? Heb je sappige roddels en wist-jedatjes? Verzoekjes of andere ideeÍn? Zet alles op de mail naar nieuwsredactie@krynen.nl en we zorgen dat het in de volgende editie gepubliceerd wordt!


Het jaar 2009 is al weer enkele maanden oud en in die periode zijn er natuurlijk ook al vele speltakbijeenkomsten geweest, alsmede enkele groepsactiviteiten, namelijk de nieuwjaarsreceptie, de LAN-party en het scoutingbal, het carnavalsfeest van Scouting Zevenbergen. Er zullen nog vele leuke en leerzame activiteiten volgen, daar ben ik van overtuigd. De nieuwjaarsreceptie op zondag 4 januari was dan wel niet zo druk bezocht, maar wederom erg gezellig. De organisatie was voor de zoveelste keer in handen van de barcommissie. De verzorging was perfect. Complimenten. Tijdens zo’n receptie mag of moet je als voorzitter altijd even het woord nemen. Niet iedereen zit daar natuurlijk op te wachten, maar het hoort er nu eenmaal bij. Even terugblikken op het voorgaande jaar, in dit geval 2008, en even vooruit kijken naar het nieuwe kalenderjaar. Het jaar 2008 kende vooral vele hoogtepunten, met name de vele groepsactiviteiten waarbij het enthousiasme van de deelnemers en de leden van de werkgroepen die zich met de organisatie hebben bemoeid, soms ongekende vormen aangenomen hebben. Bijzonder was Arjen’s bus met een mobiele zendinstallatie aan boord, tijdens de JOTA/ JOTI in oktober, en natuurlijk ook de playbackshow in november en uiteraard het jubilieumfeest van de stam. Daarnaast is onder aanvoering van een groepje fanatieke redactieleden de informatie over Scouting Zevenbergen opgenomen in een vernieuwd scoutingblad en hebben we van de Rotary een aanhangwagen mogen ontvangen. Hartelijk dank daarvoor. Eén van de minpunten was de inbraak in scoutingboerderij Den Biggelaar, waarbij de inbrekers het nodige hebben ontvreemd. Al met al toch een fantastisch scoutingjaar, zoals ik er diverse mee heb mogen maken. Er zijn natuurlijk altijd wel zaken voor verbetering vatbaar, maar toch kan ik stellen dat er over het algemeen met veel enthousiasme en inzet is gewerkt en dat er door de leiding van de speltakken en andere betrokkenen veel aandacht is voor de wekelijkse scoutingactiviteiten en het grote aantal groepsactiviteiten. Ook dit jaar zullen er nog enkele volgen die bijzonder zijn. Wat dachten jullie van de Beverdoedag op zaterdag 27 juni? Dan komen er honderden kinderen uit de regio WestBrabant naar Scouting Zevenbergen om hier een leuke dag mee te maken. Met de inzet van de vele leden van de vereniging gaat dat vast lukken. Voor de leiding zal het bestuur met ondersteuning van een drietal stamleden proberen op zaterdag 4 juli een gezellige leidingdag te organiseren en in oktober van dit jaar zal bij Scouting Zevenbergen voor de 25ste keer de JOTA/JOTI plaatsvinden, een echt jublieum dus. Tenslotte is het nog vermeldenswaardig dat dit jaar de voorbereidingen worden getroffen voor het jubileumjaar van Scouting Nederland. In 2010 bestaat scouting in Nederland namelijk 100 jaar. Dat belooft een jaar met spannende, leuke en spectaculaire activiteiten te worden. Jullie worden daar natuurlijk nog nader over geïnformeerd. Zie bladzijde 3 voor het vervolg!


Vervolg van bladzijde 2 Tenslotte is tijdens de nieuwjaarsreceptie stilgestaan bij het gegeven dat enkele personen 10 jaar, 15 jaar of nog veel langer bij Scouting Zevenbergen zitten. Dat zijn over het algemeen natuurlijk allemaal mensen waar je vaak op terug kunt vallen en die veel voor de speltak en de groep hebben betekend of nog steeds betekenen. Bijzondere aandacht is geschonken aan Carola Lambregts die meer dan 30 jaar haar inzet heeft getoond en aan Yvonne Fens die als beverleidster afscheid heeft genomen van de groep. In december 2008 heeft Joke van Sliedregt trouwens ook al afscheid genomen als beverleidster - dit vond plaats tijdens een speltakbijeenkomst - en al eerder heeft Daan Raaijmakers aangegeven niet meer verder te willen als teamleider van de rimbammers (zaterdaggroep). In de loop van vorig jaar is ook afscheid genomen van Corina en Anthony Schoones. Corina is jarenlang actief geweest bij de begeleiding van de explorers en Anthony heeft vele jaren van zijn scoutingleven in het stichtingsbestuur gezeten. Beiden zijn tijdens de groepsraad in november benoemd tot erelid van Scouting Zevenbergen. Ik hoop dat het vervolg van 2009 weer veel scoutingplezier oplevert en dat we er met z’n allen, leden, leiding, bestuur en andere betrokkenen wederom een fantastish scoutingjaar van maken. In je eentje krijg je dat niet voor elkaar. Dat zullen we toch echt samen moeten doen. Dat geldt uiteraard voor vrijwel alles wat met scouting te maken heeft. Het grote voordeel van onze vereniging is, vind ik, dat er in ieder geval voldoende mensen zijn om die kar te trekken, dus wat dat betreft zou het zeker moeten lukken. Misschien at ik teveel Ad van Dongen Andijvie, sla of fruit Ik heb wel horen zeggen; daar sla je groen van uit of lag ik van de week te lang in het groene gras mijn vader roept dat ik altijd al een rare snijboon was… Ut Scoutingbal van di joar was eel leutig. De bevers begonne me um Kèès te geve om zeuven uure. Afzender: Groentje De Rimbammers kwamme wa loater en ok die deeju meej de spellekes meej en konne veul punte P.S. Gelukkig is de leidingdag winne. De gidsen en verkenners moakte de tijd ook groen. vol tot een uurke of tien, en toen war ut tijd veur de grootte. De Jeugdroad ad toen ok al gezonge en gedaanst. De diejees Christian en Niels lietuh de EMPPEE DRIEKES um ok Kèès geve. Ut duurde nog wa langer natuurlijk, mar noa de klok van 10ne goat de tijd altijd wa arder agge bier in ou ande eb. Ge kekt vur de fotokes mar op dun homepeeche; www.scoutingzevenbergen.com


Maandag 29 december 2008 was het weer zover….. Acht teams stonden klaar om te strijden om de bekende wisselbeker. De acht teams werden die avond in twee poules verdeeld en werkten een halve competitie af. De eerste twee van elke poule plaatsten zich voor de kruisfinales, terwijl de nummers drie en vier van elke poule onderling de plaatsen 5 tot en met 8 mochten gaan verdelen. En sinds lange tijd was er zelfs weer een ladies’-team aanwezig! Uiteindelijk is de stand geworden: 1. Stam 1 2. Bestuur 3. Stam 2 4. Verkennersleiding 5. Leiding rimbammers 6. Ladies’ Team 7. Explorers 8. Pivo’s Iedereen weer ontzettend bedankt voor zijn inzet en sportiviteit! We kijken alweer uit naar het volleybaltoernooi aan het einde van dit jaar.

Ieder jaar in januari organiseert de Stam een LANparty. Even voor de mensen die niet bekend zijn met een LANparty; tijdens zo'n party sleept iedereen z'n computer naar de scouting om een heel weekend lang tegen elkaar te gamen. Vrijdagavond 16 januari werden alle pc's klaargezet en alle games werden geïnstalleerd. Verder was er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om "actief" te gamen op een Nintendo WII. Speciaal voor de WII was er een groot scherm opgehangen tussen de gidsen/verkennerruimte en de bar. Op zaterdagmiddag rond een uur of twee was het tijd voor de Verkenners om elkaar uit te dagen. Maar helaas werkte het netwerk niet helemaal zoals het zou het moeten... Gelukkig vonden ze het wel leuk! Na het vertrek van de Verkenners was het weer tijd voor de "grote" mensen. Er werden verschillende race- en schietspellen gespeeld tot diep in de nacht. Op zondag werden de laatste games gespeeld en 's middags hebben we alles gezamelijk in recordtempo opgeruimd. Het was zeker weer leuk en menig gamer kijkt al weer uit naar januari 2010!


Mike Fens (10) Elroy van Andel (14) Gabrielle Ehiosogie (11) Monique Krijnen (20) Ferdinand van Dijk (19) Huub Bogert (8) Guenevere van der Lans (23) Arend Tuinenga (26) Daan Raaijmakers (31) Emiel Schoones (20) Martijn van Roessel (13) Milou Bax (14) Robin Brouwers (7) Bjรถrn Martens (19) Bo van Leeuwen (10) Nienke Groeneveld (8) Dylain Chatrer (7)

Dennis Wevers (16) Loek Stuyts (11) Roel Pover (11) Angelina van Kinderen (26) John Heyden (24) Niels de Groot (27) Yara Dupuis (8) Jan Collijn (51) Richel Gruyters (11) Ronald Hoogendijk (16) Tamara Vos (13) Angelo de Rooy (24) Anoek Biemans (11) Mari Luijten (16) John van Sliedregt (41) Thomas Nelemans (11)

In de vorige edities van het Scoutingnieuws zijn we twee mensen vergeten te feliciteren...

Heeft op 21 oktober 2008 de mooie leeftijd van 10 jaar bereikt!

Is op 8 februari 2009 alweer 15 jaar oud geworden! Jack, Joris, bij deze feliciteren we jullie als nog met jullie verjaardagen! Hopelijk hebben jullie een leuke dag gehad! De redactie van het Scoutingnieuws

Joost van Vlimmeren (13) Valentijn van Dijk (24) Romy van Rijswijk (10) Laurens van Bree (16) Ruud Buurstede (37) Sanne Kegge (6) Colin van Leest (26) Iris Klaasen (12) Ivo Korteweg (19) Abigail Sives (10) Dennis van de Sanden (19) Marian Dictus (26) Mathijs de Gouw (11)


Nationale scoutingdag za.28.maart heel de groep

Eieractie za.11.april heel de groep

Scouting Fundays vr.08 t/m zo.10.mei explorers, pivo’s

Wisselweek

4 juli is het leidingdag voor alle leiding en kaderleden. Het thema dit jaar is GROEN. Groene kikkers, groen haar, groene auto's, groene schoenen, je kan het zo gek niet bedenken. Als het maar groen is, dan past het bij die dag! Binnenkort ontvang je het inschrijfformulier. Houd ook de Groentjes in de gaten in deze editie van het Scoutingnieuws en ze zullen ook in Den Biggelaar verschijnen. Groeten, De leidingdag commissie

vr.12 t/m do.18.juni heel de groep

Beverdoedag za.27.juni regioactiviteit bij Scouting Zevenbergen

Leidingdag za.4.juli alle leiding van de groep

Op 1 maart 2009 zijn onze explorerbegeleiders Kim Kuijsters en Christian Krijnen mama en papa geworden van een gezonde dochter, die ze Evi genoemd hebben. Papa en mama zijn erg blij met hun lieve aanwinst van 3745 gram en 55 centimeter. Papa weet zeker dat hij zijn dochter over 5 jaartjes iedere vrijdag of zaterdag naar de bevers gaat brengen, want met zoveel scoutingbloed in de familie moet dat wel goedkomen. Langs deze weg willen wij (Christian & Kim) iedereen hartelijk bedanken voor de vele lieve kaartjes die we hebben ontvangen.


Naam? Krista Heijligers Leeftijd? 30 Waar kennen we je van? De eerste en enige vrouwelijke verkennerleiding bij Scouting Zevenbergen en sinds kort weer adviseur bij de Pivo’s. Hoe ben je ooit bij scouting terecht gekomen? Met een vriendinnetje meegekomen naar de kabouters (heeeel lang geleden). Wat is er zo leuk aan je speltak? Bij de Verkenners kun je stoere dingen doen en de kinderen krijgen de mogelijkheid om dingen te ondernemen die ze thuis niet kunnen of mogen. Zoals bijvoorbeeld stoken en zeepkistenrace. En verder vind ik het kamp altijd erg leuk met ‘mijn mannen’. Wat is het leukste wat je afgelopen jaar hebt gedaan bij scouting? Kan ik zo niet zeggen, er zijn zoveel leuke dingen geweest. Wat is je leukste/mooiste/gekste scoutingervaring tot nu toe? Ik vind de PiToMa altijd erg leuk en de kampen met de kids zijn hele mooie afsluiters van het seizoen. Wat is je lievelingseten? Spaghetti. Wie is je lievelingsartiest? Te veel om op te noemen. En je lievelingskleur? Blauw. Andere hobby’s naast scouting? Ik lees graag spannende boeken. Ook tekenen en schilderen vind ik erg leuk. En Sims2 spelen op de pc. Wie is je held? Pipi Langkous. Weet je wat je later wilt worden, als je groot bent? Mama en oud en gezond. Wat kunnen we van jou in de toekomst bij scouting nog verwachten? Ik denk dat ik voorlopig blijf doen wat ik nu doe. Wat moet de rest absoluut nog aan jou ontdekken? Weet ik niet. En wat moeten we juist niet van jou weten? Dat ik vaak in mijn neus peuter (vooral in de auto).

08.09.3 (mrt2009)  

Scoutingnieuws 08.09.3 van Scouting Zevenbergen (maart 2009)

08.09.3 (mrt2009)  

Scoutingnieuws 08.09.3 van Scouting Zevenbergen (maart 2009)

Advertisement