Page 1

nu10%g kortin

De leukste voorstellingen zie je in

het

PARK

Hong the Show So You Think You Can Dance meets material arts in Hong

€ 28,- / € 26,- (CJP/65+) Dinsdag 5 maart, aanvang 20:15

Haal de grootste talenten uit ‘So You Think You Can Dance’, ‘The Ultimate Dance Battle’ en ‘Holland’s Got Talent’ en je hebt de ideale basis voor een superstrakke show. De bekende film ‘Body Language’ staat live op de planken! Want ‘Hong, the Show’ combineert indrukwekkende kung-fu, zinderende percussie en high energy muziek met moves en breaks in choreografieën van Roy Julen (SYTYCD) en Minh van Minhzone. Het verhaal van Hong is dat van een jonge Aziatische boer met uitstekende kung-fu kwaliteiten. Hij verliest een wedstrijd en vertrekt uit schaamte naar Amerika. Daar komt hij in aanraking met de kunst van urban dance en valt hij voor de charmes van zijn danslerares. Hoe dat afloopt zie je op 5 maart in het Park. Met o.a. Meysam Noori, Shayer Ramsajhul, Sarah Mancini, Kalila Hermant en Remses Rafaela.

BESTEL VOOR 21 MAART MET 10% korting Dat kan via www.hetpark.nl (kortingscode Voorjaarsvoordeel), bel de theaterkassa via 0900-4387275 (€1,- per gesprek) of vul de bon in. (Deze actie geldt niet op eerder gekochte of gereserveerde kaarten)

Naam : Straat : Nr. : Postc. : Plaats : E-mail : Tel. : 1. Titel : Datum: Aantal: 2. Titel : Datum: Aantal: 3. Titel : Datum: Aantal: 4. Titel : Datum: Aantal: 5. Titel : Datum: Aantal: Stuur deze bon op naar Schouwburg het Park, antwoordnummer 1340, 1620 WB, Hoorn. Een postzegel is niet nodig.


Oude Meesters Met Joost Prinsen en Bram van der Vlugt

Celtic Rhythms Peter Corry met Ierse topdansers

Toneel - € 29,- / € 27,- (CJP/65+) Woensdag 6 maart , aanvang 20:15

Show - € 29,- / € 27,- (CJP/65+) Dinsdag 12 maart, aanvang 20:15

Na het zien van de première van ‘Oude Meesters’ was de landelijke pers het erover eens: dit is een stuk dat zijn naam eer aan doet. ‘Wat een vondst om deze twee toneelreuzen samen in het theater te zetten, met hun vakmanschap en spelplezier zijn zij de ideale vertolkers’, schreef het Parool over de toneelvoorstelling van de succesvolle regisseur en schrijver Ger Thijs. ‘Prinsen en Van der Vlugt excelleren in de levendige dialogen, de galgenhumor, de snelle wendingen en de toneelspelersdramatiek die deze twee personages hebben meegekregen’, aldus het NRC Handelsblad.

Laat u meeslepen naar Ierland door de prachtige muziek, de wervelende dans en de betoverende stemmen! West End musicalster Peter Corry, zijn orkest en zijn dansers nemen u mee naar Ierland. Celtic Rythms is een show vol zang, muziek en dans, waarin de magie van Ierland even voelbaar is in het theater. Tijdens de ballads kunt u een speld horen vallen, maar de folksongs nodigen weer uit tot dansen en zingen. Corry kent als geen ander zijn publiek, zet ze even neer in een willekeurige Ierse pub en bezorgt de zaal een prachtige avond!

Horten en Stoten Ellen Dikker

A Lady on Stage Ruth Jacott

Cabaret - € 20,Dinsdag 5 maart, aanvang 20:30

LAATSTE KAARTEN

Theaterconcert - € 35,- / € 33,- (CJP/65+) Woensdag 13 maart, aanvang 20:15 Ruth Jacott is al tijden een van de grote lievelingen van het Nederlands publiek. Prachtig samengevat schreef de IJmuider Courant: ’Ze mag dan de vijftig zijn gepasseerd, in een portie live entertainment geeft zij al die jonge broekies van tegenwoordig het nakijken’.

Ellen Dikker won meerdere grote cabaretprijzen en weet als geen ander het menselijk geploeter hilarisch te verbeelden. Met tragikomische typetjes, absurde sketches en verrassende observaties omarmt zij iedereen die zich met horten en stoten een weg door het leven baant. Deze comédienne pur sang heeft met haar ongelooflijk geestige en intelligente sketches achter de lach een hoop te vertellen.

Zwart op Wit (4+) Unieke zaken

Familievoorstelling - € 15,- / € 10,- (kinderen t/m 12 jaar) Zondag 10 maart, aanvang 14:00 Zwart op Wit is een heerlijke en hilarische zoektocht met poppen, muziek, spel, tekst, objecten en een ingenieus decor. Op een prachtige dag maken twee poppenmakers meneer Swart en meneer De Witt. Op het moment dat de poppen klaar zijn beginnen deze zich iets af te vragen, namelijk: waar komen wij vandaan? Meneer De Witt denkt dat hij gemaakt is maar meneer Swart acht dat onmogelijk. Wie kan er nou zoiets moois, zoiets perfects maken?

LAATSTE KAARTEN

Licht Joris Linssen & Caramba Theaterconcert - € 22,- / € 20,- (CJP/65+) Woensdag 6 maart, aanvang 20:30

Fire in the Hole

De Hulp Toneelstuk geschreven door Maria Goos, met Michiel de Jong en Sieger Sloot

Erik Koller

Wie Joris Linssen heeft zien stralen op televisie in het programma ‘Hello Goodbye’, weet al wat naast TV zijn allergrootste passie is: zijn band Caramba. Al sinds 1999 is Joris de frontman van deze akoestische band. Caramba brengt Nederlandstalige muziek in een ‘latin’ jasje. Afgelopen jaar brak de groep definitief door met de theatershow ‘Vuur’. Het publiek was laaiend enthousiast. In oktober volgde een succesvolle tournee door Mexico en een onvergetelijk optreden in ‘De Wereld Draait Door’. En nu staat de band met een avond met een nieuw concert op de planken van het Park!

Cabaret - € 20,Donderdag 7 maart, aanvang 20:15 De elastische theatermaker met zijn absurdistische en halsbrekende toeren wordt met alles en iedereen vergeleken: van Mr. Bean tot Waardenberg & De Jong. Wie hem ziet, weet dat vergelijkingen hem geen recht doen. Koller is alleen Koller. Eigen stijl, eigen vorm, eigen merk. Zijn voorstellingen zijn een aaneenschakeling van ijzersterk verbeelde situaties. Zonder woorden, maar met veel daden. Zeer herkenbaar en juist daarom soms zo pijnlijk en altijd grappig.

Toneel - € 22,- / € 20,- (CJP/65+) Dinsdag 12 maart, aanvang 20:30

Florissant Marc-Marie Huijbregts

LAATSTE KAARTEN

Cabaret € 27,50,- / € 25,50,- (CJP/65+) Zaterdag 9 maart, aanvang 20:15 Marc-Marie Huijbregts, de ontroerend eerlijke cabaretier, bekend van ’t Schaep’ en als vaste tafelheer in ‘De Wereld Draait Door’, toert dit seizoen door het land met een gloednieuwe show: ‘Florissant’. Voor deze voorstelling zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Hij komt uit een derdewereldland en spreekt met een zwaar accent, Lucas. ‘Loekas’, zo stelt hij zich voor. Niet moeilijk te onthouden: lijkt op koelkast. Maar zijn baas Arnoud zou het zo kunnen vergeten. Arnoud is niet zoveel met andere mensen bezig. Hij is bankier. Lucas is de hulp in de huishouding. Totdat omstandigheden de twee dwingen nader tot elkaar te komen. Een black comedy over geld, mannen en vriendschap. Maria Goos op haar best.

De Eeuwige Vlam The Amazing Stroopwafels

Theaterconcert € 22,- / € 20,- (CJP/65+) Zaterdag 9 maart, aanvang 20:30 Het Algemeen Dagblad noemde de Amazing Stroopwafels ‘het vindingrijke vrijbuiterstrio’ en dat is een passende beschrijving. Bij deze mannen spat het spelplezier er na 33 jaar nog steeds vanaf. Naast klassiekers als ‘De Reus van Rotterdam’, ‘Ik ga naar Frankrijk’ en ‘Oude Maasweg’ brengen The Amazing Stroopwafels ook nieuwe nummers. Vrolijke liedjes worden afgewisseld met prachtige ballades, maar hun oorsprong als straatmuzikanten blijft voelbaar: improvisatie, inspelen op de actualiteit en contact met publiek staan hoog in het vaandel.

Bloedmooi en Zielsongelukkig Theater Artemis

Toneel - € 20,- / € 15,- (CJP/65+) Woensdag 13 maart, aanvang 20:30 Schoonheid. Het kan een zegen zijn, maar ook een vloek. Behalve dat de godin Venus en de jonge sterveling Psyche allebei bloedmooi zijn, valt er geen grotere tegenstelling te bedenken tussen deze twee vrouwen. Wat de een te veel heeft aan zelfvertrouwen, ijdelheid en trots, ontbreekt bij de ander volledig. De Vlaamse schrijver Jeroen Olyslaegers bewerkte het mythologische verhaal van Eros en Psyche tot een eigentijdse vertelling vol humor. Hij zette de mythe flink naar zijn hand en maakte er een verhaal van over het overwinnen van onzekerheden en volwassen worden.


Vocal play uit New York komt naar Hoorn!

DIK TROM DE MUSICAL is leuk, leuker, vetleukst (6+)

Tegen de tijd dat hun eerste set eindigt, staat het publiek al op de banken.

Het ondeugende jongentje uit de kinderboeken komt naar het theater met een spannend verhaal!

Naturally 7 In Concert

Theaterconcert - € 39,50,- Donderdag 14 maart, aanvang 20:15

Familievoorstelling - € 29,50,(kinderen t/m 12 € 19,50,- ) Zaterdag 16 maart aanvang 19:00, Zondag 17 maart, aanvang 14:00

De Amerikaanse zangsensatie Naturally 7 heeft meerstemmige zang met ‘vocal play’ tot een ongekend hoog niveau gebracht. Vocal play gaat veel verder dan a capella en human beatboxing. De zeven zangers bootsen met hun stem tal van muziekinstrumenten na en klinken zo gezamenlijk als een fantastische band. De band maakte een verpletterende indruk als support act van Michael Buble en tijdens het afgelopen Night of the Proms. Wij zijn er dan ook trots op dat deze New Yorkers naar Hoorn komen om onze zaal op zijn kop te zetten!

Drift Nanna Tieman

Toneel - € 20,- / € 18,- (CJP/65+) Zaterdag 16 maart, aanvang 20:30 Een zeldzaam mooi stuk over menselijke angsten, vragen en verlangens. Nanna Tieman bewerkte ‘Madame Bovary’ van Flaubert op zo’n manier dat er een indringende dialoog tussen een ooit intens verliefde man en vrouw overbleef. ‘Drift’ gaat over leven buiten de gebaande paden versus met de stroom mee.

De Zachte Heelmeester Daniël Arends

Cabaret - € 20,- Vrijdag 15 maart, aanvang 20:30 Daniël Arends studeert af aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie en meldt zich vervolgens in 2003 aan bij Comedytrain. Hij ontpopt zich tot één van de grote nieuwe talenten in Toomler, gewapend met een vlijmscherpe tong en een meesterlijke timing. In 2006 wint hij Cametteren. Daniel Arends, de Grote Belofte, is nu terug met zijn allernieuwste cabaretvoorstelling ‘De zachte heelmeester’.

Dik Trom is dé familiemusical van dit moment! En deze keer is Dik niet alleen: hij neemt een heel circus mee. Want Dik is verliefd. Op Nelly. Alleen is Nelly blind en daar wil Dik iets aan doen. Dus begint hij een circus om geld op te halen om haar operatie te kunnen betalen. Zal het Dik lukken? Met o.a. Vera Mann en Ara Halici.

Spirit of Russia 2 The Russian National Dance Theatre

Koekeloere 4+

Kindervoorstelling - € 15,Zaterdag 30 maart, aanvang 14:00 en 16:00 Dans - € 34,- ‘Ik koe-ke-loer hier, ik koe-ke-loer daar, ik koe-ke-loer het he-le jaar!’ Bijna alle Dinsdag 26 maart, aanvang 20:15 Nederlandse kinderen kunnen de vrolijke openingstune van het populaire Beleef het Rusland van weleer in deze nieuwe show van The Russian National Schooltv-programma Koekeloere meezingen. De dierenpoppen zoals de grapDance Theatre, een gezelschap dat zijn strepen op internationaal niveau al pige Moffel en Piertje zijn tot in detail uitgewerkt. Het Algemeen Dagblad ruimschoots heeft verdiend. Russische muziek, vele prachtige kostuums, fraaie schreef: ‘De poppenspelers slagen erin om de kinderen in de zaal - en hun authentieke choreografieën en een groep van ruim 40 dansers presenteren Spirit of Russia 2; een spectaculaire dansshow waarbij alle facetten van de ouders - mee te voeren in het verhaal, wat razend knap is!’ Russische dans te zien zijn.

Pessoa Fernando Lameirinhas en vrienden

Bronnen 3JS

Theaterconcert - € 25,- / € 23,- (CJP/65+) Vrijdag 15 maart, aanvang 20:15 Fado en jazz raken de ziel bij ‘Pessoa’. Dit concert is geïnspireerd op de belangrijkste dichter in de Portugese literatuur, António N. Pessoa (1888-1935). Zanger en gitarist Fernando Lameirinhas wil hem en zijn mooie repertoire eer bewijzen. Samen met zijn muzikanten begeeft Fernando zich in de wereld van Pessoa: poëtisch, melancholisch, soms verdrietig en vol heimwee maar steeds ontroerend in een mooie combinatie van fado en jazz.

Theaterconcert - € 35,- Woensdag 27 en donderdag 28 maart, aanvang 20:15

LLING

EXTRA VOORSTE Francis Poulenc Presentatie PHILIP FRERIKS

Klassiek concert - € 21,50,- /€ 9,- (kinderen t/m 12 jaar) Zondag 17 maart, aanvang 11:30 Philip Freriks neemt u aan de hand van een prachtig verhaal mee naar het Parijs van de beroemde Franse componist Poulenc. Van Poulenc wordt gezegd dat hij nieuwe melodieën wist te maken in een tijd waarin men van mening was dat er op dat terrein weinig nieuws meer te ontwikkelen was. Zijn composities zijn sterk op de melodie gericht. Omlijst door zijn muziek voor sopraan en piano waant u zich in de vroege 20ste eeuw.

Aspects of Love

Met o.a. Ernst Daniël Smid, Lone van Roosendaal en René van Kooten/Freek Bartels

Musical - € 44,50 Donderdag 21 maart, aanvang 20:15 Heeft u ‘Aspects of Love’ in januari gemist? Geen nood, de musical van Andrew Lloyd Webber komt terug in het Park! ‘Aspects of Love’ vertelt het verhaal over de jonge Alex, die hopeloos verliefd wordt op Rose. Maar waar hij dacht een onschuldige romance te beginnen, wordt langzaam maar zeker een langdurige, vurige en gepassioneerde rondedans tussen vijf mensen uit drie generaties. Uiteindelijk laten verovering, verraad en verlies hun ware gezicht laten zien.

Sadettin Kirmiziyüz AVONDLAND

Toneel - € 15,Woensdag 20 maart, aanvang 20:30 De Blind Date van deze maand is een actueel verhaal over het net niet-Turks zijn in Turkije, machismo en schoenpoetsers, zigeunerorkesten, nationalisme en koffiedik kijken. In Turkije wint een progressieve partij de verkiezingen, de wil om bij de EU te horen is voorbij en Obama wordt president van de VS. In Avondland gaat Sadettin Kırmızıyüz juist terug in de tijd en volgt hij het spoor van de reis die zijn ouders 35 jaar geleden hebben gemaakt, vanuit Turkije naar Nederland, waarin hij muzikaal ondersteund wordt door Bülent Aydin.

DAISY CORREIA ZINGT JOSE AFONSO DAISY CORREIA

Theaterconcert - € 23,- Zaterdag 23 maart, aanvang 20:30 Fadozangeres Daisy Correia raakte gefascineerd door het repertoire en de geschiedenis van de volkszanger José Afonso, die wordt gezien als de Portugese Bob Dylan. Zij bewerkte Afonso’s muziek speciaal voor dit concert. Een gedurfde stap want het werk van de Portugese muziek-icoon staat vaak ver af van de fado, Daisy’s specialiteit.

Wie kent ze niet? Jan Dulles, Jaap Kwakman en dit seizoen voor het laatst Jaap de Witte, vormen een van de beste bands van Nederlandse bodem: het zeer geliefde Volendamse trio 3JS. Naast het eigen repertoire komen in ‘Bronnen’ een aantal juweeltjes uit 80 jaar muziekgeschiedenis voorbij. Een heerlijk theaterconcert!


Ikusasa - wereldtheater van wereldformaat. Verhalen vol levenslust en dynamiek!

THIS IS AFRICA! Ikusasa

Muziektheater - € 30,- / € 28,- (CJP/65+) Donderdag 4 april, aanvang 20:15

Paas

Laat u meevoeren naar een van de grootste bruisende townships van Johannesburg. Ikusasa is een kleurrijke mix van het spetterende muziek- en dansleven dat Zuid-Afrika rijk is; van traditionele Gospel tot African house, gebracht door een topcast van vijftien zangers dansers, acteurs en musici. Ikusasa betekent ‘toekomst ‘in Zulu. Verhalen en toekomstdromen van jongeren vormen de inspiratiebron voor deze show. De choreografe is Mapule Sesedinyane, in 2010 choreografe van ‘So You Think You Can Dance’ in Zuid-Afrika.

tip Faulty Towers - The Dining Experience (Engelstalig) gebaseerd op de legendarische TV show met John Cleese € 65,- (inclusief diner), aanvang 19:00 Dinsdag 26 maart t/m maandag 1 april Show -

‘dinershow is smullen!’ Algemeen Dagblad ‘chaotische en hilarische belevenis’ De Telegraaf ‘uitstekende rollen in slapstickachtige show’ De Volkskrant

Twee jaar geleden zat het speciaal voor hen gebouwde restaurant in onze kleine zaal een week lang stampvol. Niemand wilde deze hilarische dinershow missen. Gelukkig komen in maart Basil, Sybil en Manuel terug naar het Park! En dat doen ze met groot plezier. Wees van harte welkom bij ‘Faulty Towers... the Dining Experience’, een driegangendiner in een wel heel bijzonder restaurant. En…Wait to be seated and don’t mention the war!!!

Dansclick 14 Iván Pérez en Marina Mascarell

Ballet en Dans - € 15,- Vrijdag 5 april, aanvang 20:30 Bij DansClick draait alles om het ontdekken van talentvolle choreografen die nog niet bij het grote publiek bekend zijn. Twee keer per jaar gaat DansClick op tournee langs de Nederlandse schouwburgen.

Paastip

Yes, Prime Minister Met o.a. Helmert van Woudenberg

Toneel - € 20,- Zaterdag 6 april, aanvang 20:30 Yes, Prime Minister is een splinternieuwe toneelsatire gebaseerd op de gelijknamige populaire Britse televisieserie uit de jaren ’80 en de theaterhit van Westend. Maar natuurlijk met een stevige vleug anno nu. De eurocrisis blijft Europa onafgebroken teisteren. Bezuinigingen, faillissementen en ontslagen zijn aan de orde van de dag. De politiek struikelt van de ene calamiteit naar de andere. De politici zijn er om licht in de tunnel te laten schijnen. De ambtenaren om te voorkomen dat de politici dat licht als een schijnwerper op het eigen ego richten.

Iedereen Paranormaal Gili

Show - € 20,Dinsdag 9 april , aanvang 20:30 De Vlaamse comedian-mentalist Gili verrast vriend en vijand met zijn succesvolle theatershow ‘Iedereen Paranormaal’ als antwoord op de media-tsunami rond ‘Het Zesde Zintuig’. Gili kenmerkt zich door zijn vijf zintuigen zó goed te gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft. Laat u deze avond verbazen door deze bijzondere man, die alle vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt.

Het Klein Niet Te Vermijden 8+ Het Groot Niet Te Vermijden

Familievoorstelling - € 20,(kinderen t/m 12 jaar € 16,-) Maandag 1 april, aanvang 14:00

Speciaal voor de jonge kijkers, hun ouders én grootouders heeft Het Groot Niet Te Vermijden hun huidige theatershow ‘Save the Last Dance’ omgewerkt tot een dik uur durende show die voor iedereen vanaf acht jaar leuk is! Muziek, héél veel muziek, gekke acts, verkleedpartijen, poppenkast, cowboys, indianen en muzikale grapjes, niets is te dol. Een feest!

Hufterproof Mylene D’Anjou

Cabaret - € 20,- Woensdag 3 april, aanvang 20:30 Als cabaretière en zangeres Mylène d’Anjou tijdens het repeteren van haar nieuwe soloprogramma ‘Hufterproof’, een knobbeltje in haar borst ontdekt, verandert niet alleen haar leven als moeder en echtgenoot. Ook als artiest staat haar wereld behoorlijk op z’n kop. Al gauw vindt zij ook de kracht om haar persoonlijke situatie om te zetten in hilarische verhalen, wrange grappen en strijdbare liedjes. Zo wordt ‘Hufterproof’ niet alleen een theaterprogramma over weerbaarheid en strijdbaarheid, maar ook over troost en de bovenmenselijke kracht van zingen.

extra voorstelling

De Jantjes Met o.a. Willeke Alberti/Luci de Lange, Winston Post en Ellen Evers

Musical - € 39,50 Woensdag 3 april, aanvang 20:15 Met liedjes als ‘Bij ons in de Jordaan’, ‘Westertoren’, ‘Nou Tabe dan’, ‘Word nooit verliefd’ en ‘Omdat ik zoveel van je hou’brengen ‘De Jantjes’ een avond vol Amsterdamse gezelligheid voor jong en oud terug in Schouwburg het Park. Een opvallend goede cast zorgt voor een overtuigende vertolking van de bekende karakters uit het verhaal. Ook de pers was laaiend enthousiast: ‘Naast de kracht van de muziek, droegen ook de volkse humor, de vele kleurrijke uitdrukkingen en het sappige Amsterdamse accent van de personages bij aan het aanhoudende succes van ‘De Jantjes,’ aldus de Telegraaf.

In Die Donker STER EN STEF BOS

Theaterconcert € 22,- / € 20,- (CJP/65+) Woensdag 10 april, aanvang 20:30 Meestal is het geen goed teken wanneer het publiek onderuitgezakt en met de ogen dicht in het rode pluche van het theater zakt. Maar tijdens een concert van Ster is dit precies de bedoeling. Ster is een jonge pianiste en componiste, blind sinds haar geboorte. Ze brengt haar composities begeleid door de rustige gedichten en mijmeringen van Stef Bos. De combinatie van deze twee talenten levert een unieke ervaring op die in al haar klanken rust uitstraalt. Ontdek hoe de waarneming van een concert verandert wanneer alle visuele prikkels wegvallen tijdens ‘In Die Donker’.

237 Redenen voor Seks met Geert Lageveen en Leopold Witte

Liefde Levenslang MET O.A. RENEE FOKKER, LIZ SNOIJINK EN CHRIS TATES

Toneel - € 22,- / € 20,- (CJP/65+) Vrijdag 12 april, aanvang 20:30

Toneel - € 30,- / € 28,- (CJP/65+) Woensdag 10 april, aanvang 20:15

Als u het doet, staat u er dan weleens bij stil waarom u het doet? En wat de beweegredenen van uw partner zijn? Liever niet waarschijnlijk. Geen vraag zo verboden tijdens de daad als ‘Waar denk je aan?’ Het antwoord kan immers zeer ontluisterend zijn. Ik wilde van mijn hoofdpijn af. Of: Ik wilde mijn techniek verbeteren. Zomaar twee van de 237 redenen voor seks, volgens het Orkaterduo Geert Lageveen (regisseur van o.a. Plien en Bianca en Sanne Wallis de Vries) en Leopold Witte (Evert Lodewijkx uit Gooische Vrouwen). Vult u de lijst aan?

Liefde Levenslang is de toneelversie van de film Il y a longtemps que je t’aime van Philippe Claudel. Wanneer Juliette (Liz Snoijink) na vijftien jaar gevangenschap vrijkomt, probeert haar zus Léa (Renée Fokker), die inmiddels getrouwd is en een kind heeft, de band met haar zus weer op te pakken. Het blijkt niet eenvoudig om alle jaren van vooroordelen, angst en afwezigheid te overbruggen. Want hoe goed kennen wij diegene nog met wie we ooit zo close waren?


Terug Naar de Kust Met O.A. KIM PIETERS, MIRYANNE VAN REEDEN, CAS JANSEN EN VINCENT CROISET Toneel - € 29,- / € 27,- (CJP/65+) Vrijdag 19 april, aanvang 20:15

Wij beloven u een show waarbij u voortdurend op het puntje van uw stoel zult zitten.

Diavolo Dance Theater

Internationale show - € 35,- Zaterdag 20 april, aanvang 20:15

Al twintig jaar verovert Diavolo Dance Theater de wereld met acrobatisch danstheater. Net als bij het Canadese Cirque du Soleil bestaat ook deze groep uit dansers, gymnasten, atleten, acteurs en stuntmannen- en vrouwen. Ze hebben met hun spectaculaire optredens al heel wat internationale theaterprijzen in de wacht gesleept. En nu komt Diavolo naar Europa met een show waar de meest bejubelde acts uit gemixt worden met nieuwe werken. Overtuig uzelf en bekijk de filmpjes op www.hetpark.nl

De bloedstollende debuutroman van Saskia Noort nu op het toneel! Na het succes van ‘De eetclub’, kon een Saskia-Noort-vervolg niet uitblijven. ‘Terug naar de kust’ is een psychologische thriller die je aan je stoel gekleefd houdt. Een alleenstaande moeder wordt bedreigd en besluit met haar kinderen onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Maar of dit nu de veilige plek is waar zij op hoopt?

Gunder Daniël Lohues

Nico met z’n Kliko Hilbert Geerling

Begin 2004 wint Micha Wertheim de jury- en publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival. Sindsdien is de toon gezet. Deze innemend arrogante en tegelijk uitermate grappige cabaretier is niet meer weg te denken uit het Nederlandse cabaretlandschap. Scherp, genadeloos, verwarrend, soms ontroerend: de doordenker onder de cabaretiers.

Familievoorstelling - € 15,- / € 10 (kinderen t/m 12) Theaterconcert - € 20,- Zondag 21 april, aanvang 14:00 Woensdag 24 april, aanvang 20:30 De nieuwe vrolijke themavoorstelling van Hilbert Geerling gaat over poëzie. Een album vol nieuwe songs en een hoofd vol nieuwe verhalen. De altijd positieve Gedichten en goochelarij smelten samen tot een magisch sprookje over de Daniël Lohues trekt door het land met zijn nieuwe voorstelling ‘Gunder’. De ene oud-goochelaar, zwerver en dichter Nico. Hoogtepunt is het slot van de voorkeer rockt het wat meer, de andere keer leunt Lohues meer op blues of folk of zelfs stelling waarin Nico samen met zijn publiek een uniek gedicht schrijft. Een betocajun, maar in de basis komt het op hetzelfde neer: weemoed, verlangen, natuur en liefde. Zingt u mee? ‘Zie stun door veur de veurgewassen sloat […] of ik wus verende voorstelling vol gedichten, magie en humor voor iedereen vanaf 6 jaar. hoelang rucola kan lig’n.’

Grote Jongens Tour Comedytrain

The Summer of Love Remember the Sixties in Full Stereo

Hier en Nu (Jubileumvoorstelling) Sjaak Bral

Voor je het Weet Micha Wertheim Cabaret - € 20,-

Zaterdag 13 april , aanvang 20:30

Drie keer Rayen Rayan Panday

Meezingen met Volendam Première

Theaterconcert - € 26,- / € 24,- (CJP/65+) Maandag 22 april, aanvang 20:15 Muziek uit Volendam is zo populair dat het radiostation 100% NL elk jaar moeiteloos de ‘Volendam top-100’ vult. We noemen BZN, The Cats, Nick & Simon, Jan Smit, 3JS, Maribell en Next One en u weet genoeg. ‘Meezingen met Volendam’ is een groots meezingspektakel met de vele topsongs die dit dorp voortgebracht heeft. Hoorn heeft de première, dus kom lekker meezingen!

Nestor (Jubileumconcert) Rob de Nijs

Cabaret - € 15,- Theaterconcert - € 35,Donderdag 18 april, aanvang 20:30 Donderdag 18 april, aanvang 20:15

Iedereen in zijn omgeving is het erover eens: het wordt tijd voor huisje, boompje, beestje! Rayen zelf ziet dat nog helemaal niet zitten. Trouw struint hij alle familiefeestjes af, waaronder de bruiloft waar hij eigenlijk zelf had moeten staan. Eenmaal op de bruiloft zijn alle ogen op Rayen gericht. Rayen neemt het publiek mee in zijn hilarisch relaas rond de komische Bollywood wedding singer, zijn nichtje die optreedt voor het bruidspaar en de speeches.

Hij bewees het wederom in het televisieprogramma ‘Beste zangers van Nederland’: Rob de Nijs behoort ondanks zijn 70 jaar nog altijd tot de top van ons land. Met een paar Edisons op zak en een juryrapport dat zegt dat hij er na 50 jaar nog steeds toe doet, lijkt het einde voor Rob de Nijs nog lang niet in zicht. In ‘Nestor’ speelt hij zijn grootste successen aangevuld met minder bekende pareltjes uit zijn glansrijke repertoire. Het mooiste van zijn carrière lijkt hij voor het laatst te bewaren!

€ 23,- / € 21,- (CJP/65+) Woensdag 17 april, aanvang 20:15 Alle grote comedians zijn klein begonnen. Allemaal traden ze op in kleine zalen en groeiden langzaam uit tot de grote jongens in het vak. Nu komen drie van deze grote namen naar de Hoorn met de ’Grote Jongens Tour’. Ze gaan doen waar ze goed in zijn; u ongelofelijk hard laten lachen! Wie het zijn? Dat is de verrassing als het doek open gaat!

Theaterconcert - € 20,- Vrijdag 19 april , aanvang 20:30 Remember the sixties! Met een live band die de afgelopen jaren een ijzersterke reputatie heeft opgebouwd als vertolkers van hits uit de roemruchte jaren zestig. Voor diegenen die the Happy Tunes niet kennen: een podium vol uitgedoste neohippies die op volle kracht hun vaak nummers de zaal in slingeren. De setlijst verandert regelmatig maar de kans is groot dat er in ieder geval bekende Beatlessongs voorbijkomen (momenteel op veler verzoek ‘I’m The Walrus’ en ‘Strawberry Fields’), en natuurlijk ontbreken nostalgische hoogtepunten van The Mamas and The Papas, The Who en Janis Joplin niet.

Cabaret - € 20,- Zaterdag 20 april, aanvang 20:30 Sjaak is verslingerd aan theater en publiek - een liefde die wederzijds blijkt. Tienduizenden bezoekers, al 15 jaar. Dat gaan we vieren! Waar? Wanneer? Hier en Nu. Met een voorstelling over klachten, met verborgen opdrachten, lachsalvo’s, vol verbazingwekkende verhalen - en een duizelingwekkend geheim.... Een one-manshow vol onverwachte maar trefzekere inzichten, als altijd doordrenkt met humor. Immers, door het gat van de grap waait de wind van de waarheid.

Treasures Ashton Brothers

Cabaret - € 29,Dinsdag 23 en woensdag 24 april, aanvang 20:15 Recensies met vier sterren in veel landelijke kranten spreken duidelijke taal: never break a winning formula! Waar vooraf werd gesproken over ‘schatten uit het verleden’ is de jubileum voorstelling ‘Treasures’ verrassend vernieuwend. Pepijn, Pim, Friso en Joost bewijzen

wederom dat zij in het theater thuishoren. Want wat kunnen de heren eigenlijk niet? In een combinatie van komische acrobatiek, slapstick, muziek, goocheltoeren, zang en het bekende oeverloze gebrabbel hebben Ashton Brothers de lachers in no time op hun hand.


Gerardjan Rijnders regisseert en heeft een prachtige cast tot zijn beschikking, waaronder Carine Crutzen (De kus en Gijsbrecht van Amstel), Paul R. Kooij (De Meeuw en Rain Man), Hein van der Heijden (Vincent en Theo en Oom Wanja), Jules Croiset en Saskia Temmink (De Meeuw).

De Kersentuin Tsjechov 3

Toneel - € 31,- / € 29,- (CJP/65+) Zaterdag 11 mei, aanvang 20:15

Delirium II Javier Guzman Cabaret - € 25,- Vrijdag 26 april, aanvang 20:15 ‘Leven is niet iets waar ik goed in ben, maar ik kan er wel leuk over vertellen’, aldus Javier Guzman. Persoonlijk, nauw betrokken bij ieder onderwerp dat aan bod komt en ontroerend openhartig, dat is Javier in ‘Delirium II’. In navolging van de succesvoorstelling ‘Delirium’ brengt hij een show waarin de lach en de traan elkaar voortdurend aanvullen.

The Jailhouse Junkies

Theaterconcert - € 19,- / € 17,- (CJP/65+) exclusief consumptie Vrijdag 26 april, aanvang 20:30 The Jailhouse Junkies brengen Viva Las Vegas: een show vol hoogtepunten uit de rock & roll. Met een waanzinnige band herleeft de muziek uit de jaren 50 en 60 als nooit tevoren: Viva Las Vegas, Viva Viva Rock & Roll! Met o.a: Niels van der Gulik, Jos Kolenberg, Erik Boogers, Richard Heijerman en Dave Besse. Blazers: Edwin Jans en Jaap de Wit.

Buurman & Buurman Beginnen Voor Zichzelf! 3+

De Grote Jan Rot Show Jan Rot

Jeugd - € 15,- / € 13,- (kind) exclusief consumptie Zondag 28 april,14:00/16:00 Buurman & Buurman wisten afgelopen seizoenen de harten van vele kinderen en hun ouders te veroveren. Gelukkig komen de twee onhandige klussers terug naar het Park! Hoewel, gelukkig? Zij zijn voor zichzelf begonnen, als dat maar goed gaat! Met een hamer, een zaag, stukje touw en wat lijm is alles zo gerepareerd. Hupsakee, lekker makkelijk!

Theaterconcert - € 20,- Zaterdag 11 mei, aanvang 20:30 ‘IJzersterk, intens en ontspannen’, dat is Jan Rot volgens de Telegraaf ten voeten uit. In ‘De grote Jan Rot show’ staat hij met piano en gitaar op het podium en laat hij u alle hoeken van zijn muziekkamer zien. Hij stuift door zijn carrière, van zijn debuut als stersopraan bij de Zandvoortse Zangertjes, zijn tijd als Rocker in Holland, zijn hit met ‘Doe Maar de musical’, tot zijn klassieke avonturen en de meest recente filmpjes op YouTube. Jan staat garant voor een muzikale avond die ook opeens heel intiem en gezellig wordt.

Sing me a Song Mon Amour en Jack Veerman

Theaterconcert - € 24,- / € 22,- (CJP/65+) Zondag 12 mei, aanvang 20:15 De BZN-sound is terug! Oud BZN-er, drummer Jack Veerman, zocht zes gelijkgestemde rasmuzikanten met een ‘BZN hart’. De band Mon Amour was geboren en de gouden hits als Lady McCorey, Sevilla, Pearlydumm en Mon Amour schallen weer door de theaters. Ook maakt Mon Amour u deelgenoot van nieuw, eigen werk, in lijn van BZN. Het plezier van deze band spat van de bühne.

Big Man Drums Circle Percussion

De Grote Improvisatieshow Met Ruben van der Meer en Tijl Beckand

€ 23,- / € 21,- (CJP/65+) Vrijdag 10 mei, aanvang 20:15

Buutvrij Van der Laan & Woe

LAATSTE KAARTEN

Cabaret - € 20,Woensdag 1 mei, aanvang 20:30 In 2011 wonnen zij de prijs Neerlands Hoop voor de meest veelbelovende cabaretiers. Met ‘Buutvrij’ hebben zij zich definitief bewezen en kregen Van der Laan & Woe minimaal 4 sterren van de nationale pers. ‘De uitvoering is al net zo goed als de ideeën. Van der Laan & Woe zijn ontzettend muzikaal en behoren allebei tot de betere acteurs in het cabaret’, schreef het Parool. Regie: Erik van Muiswinkel.

Prei met mij Nathalie Baartman

Cabaret - € 15,Vrijdag 10 mei, aanvang 20:30 Je moet om haar grinniken, en je krijgt tegelijk een licht desolaat, ongemakkelijk gevoel van haar absurde wereldbeeld. Nathalie Baartman zoekt in haar voorstelling naar de liefde en de tederheid. En dat doet ze met ziedende passie. Kortom: een verfrissende cabaretière met een eigenwijs, absurdistisch wereldbeeld in haar handpalm.

In de splinternieuwe voorstelling BIG! MEN! DRUMS! baant Circle Percussion zich een weg door een oerwoud van trommelgeweld, hilariteit en humor. Als niet te stoppen trommeltopsporters slaan zij het theaterpubliek figuurlijk uit hun sloffen. De slagwerkkrant schrijft: ‘Circle Percussion heeft een dynamiek en een feel die bloedmuzikaal en tegelijk toegankelijk is. Het is leuk en het is indrukwekkend.’

Het drieluik TSJECHOV3 wordt na ‘De meeuw’ en ‘Oom Wanja’, wat door het Leidsch Dagblad is omschreven als ‘de beste productie van het jaar’, afgesloten met ‘De Kersentuin’. De Kersentuin De voorstelling vertelt het verhaal van de weduwe Ljoebov die treurt om de ontrouw van haar Parijse minnaar. Zij komt uit Parijs om de zomer door te brengen bij haar broer op het landgoed waar ze is opgegroeid. Daar wachten haar echter andere problemen. Wegens financiële nood moet het landgoed worden verkocht, tenzij er zomerhuisjes op gebouwd worden voor vakantiegangers uit de stad. Ljoebov weigert de werkelijkheid en de veranderende tijd onder ogen te zien. Maar de werkelijkheid is meedogenloos… Prijzen en nominaties voor ‘Oom Wanja’: - Hein van der Heijden winnaar Louis d’Or 2012 - Een van de 5 beste grote zaalvoorstellingen dit seizoen! – Jury Theater Festival - Genomineerd voor de Toneel Publieksprijs

Cabaret - € 28,- Vrijdag 17 mei, aanvang 20:15

In Zeer Goede Staat Roué Verveer Cabaret - € 23,- / € 21,- (CJP/65+) Woensdag 15 mei, aanvang 20:15 Buikpijn. Van het lachen. Geen wonder dat Verveer keer op keer het publiek aan zich weet te binden. Met de rake openingsimprovisaties met zijn publiek is hij direct binnen. Hij ziet alles. ‘In zeer goede Staat’ werd door de Volkskrant gewaardeerd met 4 sterren. De recensent schreef: ‘Die schakeling van pure lol met een stortvloed aan grappen naar ernst gaat Verveer uitstekend af, ongetwijfeld omdat hij in beide stemmingen helemaal eerlijk is’.

Het Beloofde Feest VI: De laatste dans TG Ilay

Toneel - € 15,Woensdag 15 mei, aanvang 20:30 In mei staat de blind date in het teken van de belofte. De Nederlands/Israëlische theatermaker Ilay den Boer begon vijf jaar geleden met zijn zesdelige reeks ‘Het Beloofde Feest’. In iedere voorstelling kijkt hij kritisch naar Israel, ook wel het Beloofde land genoemd, waar iedereen in vrede zou kunnen wonen. Met zijn theatervoorstellingen probeert hij een steentje bij te dragen aan die belofte. Echter werd de belofte nooit ingelost. Daarom schept Ilay in zijn slotstuk zijn eigen feest. Zijn huwelijksfeest. Laten we dansen, drinken en proosten. Op een nieuw begin.

De meesters van de improvisaties komen naar Hoorn. En jij maakt de show! Voortgestuwd door suggesties uit de zaal creëren Ruben, Tijl en een gastspeler de voorstelling. Net als bij de Lama’s. Uniek en onvoorspelbaar. Snel, sneller, snelst. Wie doet een suggestie in de hoge hoed?


Genomineerd voor de Toneel Publieksprijs

Kramer vs. Kramer met Rick Engelkes en Pia Douwes

Toneel - € 26,- / € 24,- (CJP/65+) Donderdag 16 mei, aanvang 20:15 Is er iemand die het droog hield bij de met Oscars bekroonde filmklassieker Kramer vs. Kramer? Dit ultieme scheidingsdrama is bewerkt tot een theatervoorstelling met Rick Engelkes en Pia Douwes als De Vechtende Exen. Ze willen allebei de voogdij over zoontje Billy en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Gelukzoekers Peter Heerschop Comedy@hetPark Cabaret - € 22,- / € 20,- (CJP/65+) Comedycafé Toomler in Hoorn Comedy - € 39,50,- inclusief diverse hapjes Vrijdag 17 mei, aanvang 20:30 Verknocht aan het sfeertje in Toomler? Daarvoor hoeft u voortaan niet meer naar Amsterdam: Hoorn heeft haar eigen comedy club! De jonge stand up comedians van Toomler zorgen voor de goede grappen, wij serveren lekkere happen, u brengt de gezelligheid. En zo hebben we samen een top vrijdagavond! De Othellozaal wordt speciaal voor deze avonden omgebouwd tot een echte comedy club.

Donderdag 30 mei, aanvang 20:15 De voornamelijk door zijn vele televisiewerk bekende cabaretier Peter Heerschop komt met een solocabaret programma. Hij gaat niet zingen (beloofd!), maar wel uitvoerig vertellen. Hij geeft 13 tips om ongelukkig te worden. Ja, ongelukkig! En hij onthult wie de ‘Lieve Marianne’ van zijn populaire radiocolumns is. Hij beschrijft hoe het is om te moeten optreden als je vader net is overleden. Ook staat hij stil bij zijn lesgeven aan moeilijk opvoedbare kinderen, zijn grote teleurstellingen in de liefde en nog veel, heel veel meer. Een avond met verhalen die hij niet wil vergeten. En zijn publiek hierna ook niet meer.

Diva’s in Carré on Tour Karin Bloemen en Cor Bakker € 28,- / € 26,- (CJP/65+) Dinsdag 4 juni, aanvang 20:15

The Buddy Holly Story Met Tim Akkerman

Musical - € 36,- / € 34,- (CJP/65+) Zaterdag 18 mei, 20:15 Een show van een leven, een leven vol met show! Kort geleden ging ‘The Buddy Holly Story’ in première en zowel publiek als pers heeft het verschil nauwelijks kunnen zien. Zó goed is Tim als Buddy. Buddy Holly wás muziek en hoewel hij maar 22 jaar is geworden, schreef hij tijdens zijn korte leven nummer één hits als ‘That’ll be the day’, ‘Peggy Sue’, ‘Oh boy’ en ‘Because I love you’. Tim Akkerman, voormalig leadzanger van Di-Rect, treedt in de huid van deze topmuzikant en hij speelt zijn rol met verve: ‘The Buddy Holly Story’ is een groot muziekspektakel van uitzonderlijke kwaliteit.

Alle Dagen Richard Groenendijk

Cabaret - € 20,- Woensdag 22 mei, aanvang 20:30 Als winnaar van de Poelifinario Cabaretprijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van 2012 heeft Richard Groenendijk zich definitief op de kaart gezet. Gelukkig komt hij met deze voorstelling nog een keer naar het Park ‘. Hij lijkt terloops wat anekdotes te vertellen maar juist onder die grappige verhalen zitten veel meer lagen verborgen, zoals onder andere onzekerheid. Hilariteit en kwetsbaarheid staan volkomen autonoom naast elkaar. Een uitgebalanceerd programma van een cabaretier die zijn vak volledig verstaat’, meldde de jury. De nationale pers bekroonde zijn show ‘Alle Dagen’ met 4 sterren.

Het onbetwiste middelpunt van het theater, de flamboyante diva La Bloemen, staat haar plaats even af aan diegenen die zij bewondert: de kopstukken van het internationale theater. Samen met Cor Bakker brengt zij een ode aan alle diva’s die ooit in Carré stonden. Van Bette Midler tot Adèle Bloemendaal en van Conny Stuart tot Marlene Dietrich. Maar ook mannelijke grootheden als Freek de Jonge, Herman van Veen en Toon Hermans komen aan bod. Karin Bloemen zou La Bloemen niet zijn als dit geen fantastische avond wordt!

Voorjaarskrant het Park  
Voorjaarskrant het Park  

Bestel voor 21 maart met 10% korting een van de volgende voorstellingen.

Advertisement