Page 1

n a a t o o Sch Zomer 2010 E en achtknoop of Vlaamse steek is een knoop die aan het einde van een lijn gelegd wordt met als doel de doorsnede van de lijn tevergroten, om zo bijvoorbeeld te voorkomen dat de schoot op een zeilboot uit een blok of een leioog schiet.


In

deze schootaan »» Van de Voorzitter »» Lentetocht »» Para cruise »» Het interview »» Zij waren erbij »» Senioren dagen »» Beleggingsadvies »» Varen doe je Samen »» Kombuis koken »» Donderdagavond »» Oproep »» Look Hot Stay Cool »» Kinder pagina

1

2 4 8 10 11 13 14 18 19 20 21 22 23


V an

de voorzitter

2


L entetocht 2010 Donderdag 13 mei 2010 ’s Morgens half elf was iedereen present. 13 mei? Het leek wel 13 januari, zo koud was het. Met twee truien en een winterjas stapte iedereen op zijn eigen boot richting De Ham. Er was een puzzelvaart uitgezet. Allerlei vlaggetjes waren aan de waterkant geplaatst verspreid over de Ham en die moesten worden gezocht. Rond half twee werd er richting de Maaslanden gevaren. Daar aangekomen kon men met moeite een goede stijger vinden. Langs de waterkant was het vol blubber. Dat was wel even opletten. Plankjes werden neergelegd om droog aan de kant te komen. Maar eenmaal aan de kant moest er worden gezocht naar de Mongoolse hutten. Ze bestonden dus echt. Schitterende tenten met name van binnen. Al snel verzamelden iedereen zich in en rondom de tent. Er werd gelachen en geborreld. Een kampvuur werd gemaakt, want de temperatuur bleef rond het nulpunt. Snel werd het warm en iedereen vermaakte zich prima. Liedjes werden gezongen en Mieke van Wamel moest van Ben de trekzak erbij halen. Geweldig, wat kan ze goed spelen. Supergezellig. Na de barbecue werd er gezellig gekeuveld en lekker een borreltje gedronken. Terwijl Karel Terlingen de jeugd vermaakte konden de ouders lekker blijven zitten tot in de late uurtjes. En maar weer rustig aan terug naar de boot door de modder. Sommige moesten hierbij worden geholpen.

4


De volgende morgen verzamelen en gereed maken voor een speurtocht door Megen. Verschillende vragen moesten worden beantwoord. Megen is een schitterend plaatsje om eens een keer te bezoeken.

“Je hoeft niet ver weg om schik te hebben.� Nadat we een paar uur rond hadden gelopen door Megen moesten we soep gaan eten bij Marjo van de Camp Tenminste, we dachten dat het bij Marjo was, maar het was bij haar tweelingzus.Jeetje, wat lijken die op elkaar. Willem, de man van Marjo verzorgde alles netjes.

Onderweg terug hebben we nog een limerick verzonnen op het goede weekend. Deze werd gezongen op de haven. Het weekend werd afgesloten wederom met een borrel op de goede afloop!. Volgend jaar weer. En het motto is: Je hoeft niet ver weg om schik te hebben.

5


P aracruise 2010 Zondag 20 juni 2010 was het weer zover. Voor de vijfde keer paracruise bij ons in de haven. Om 11.30 arriveren de eerste mensen. Iedereen is blij en opgeruimd want dit is toch wel heel bijzonder. De mensen in de rolstoel worden aan boord gehesen op de motorboten en diegenen die nog enigszins mobiel zijn kunnen op een zeilboot. Zo ook Nienke.

Adrie’s dijkenloop is een Stichting die deze soort activiteiten organiseerd. Nienke mocht meevaren op een echte zeilboot en wel op die van de familie Roelofs. Ze vond het helemaal geweldig en heeft ontzettend genoten. Nienke werd dan ook gekroond tot schipper door Theo. Ben en Mieke van Wamel zijn volop in de weer deze dag. Mede dankzij het kraantje bij hen aan boord kunnen de mensen geholpen worden.

Liz Roelofs schrijft: Nienke is 43 jaar. Zij zit in het Thomashuis. ( Hier op de foto met lichtblauwe jas

Het Thomashuis is een huis voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. www.thomashuisnet.com Nienke is geboren in Leiden en is toen in Katwijk gaan wonen. Haar ouders werden te oud om voor Nienke te zorgen. Daarom is Nienke door haar zus in het Thomashuis geplaatst in Beneden-Leeuwen. Jan is de vaste begeleider van Nienke. Hij brengt haar elke vrijdag naar de gehandicapte sport en daarna weer terug naar het Thomashuis.

8


Zij mochten met hun zus en papa en mama aan boord van de zeilboot van Ad en Diny van Rossum. Wat waren ze opgetogen! Zo geweldig vonden zij het. Ze mochten meehelpen de motor starten. Ze voelden zich een echte kapitein. Met elk stukje werd driftig meegeholpen, zo ook met het hijsen van de zeilen. Als eerste wilden ze langs hun huis varen aan de Maas te Maasbommel. Dat was een mooi gezicht vanaf de Maas. Toen richting Appeltern waar een demonstratie gegeven werd door een waterskier, die veel kunstjes deed. Cas en Jens kwamen niet meer bij van het lachen. Wat vonden ze het mooi allemaal! Daarna weer terug naar de haven, waar nog een gezellig samenzijn was in de loods. Er werd gezongen en gelachen en genoten van het koud buffet, wat voortreffelijk verzorgd was.

Hierboven op de foto staan Cas en Jens met donkerblauwe jas. Cas en Jens van de Rakt is een eeneiige tweeling uit Maasbommel. Zij zijn meervoudige gehandicapt, al zou je dat op het eerste gezicht niet meteen zeggen. Zij kunnen niet zelfstandig eten en drinken en zijn volledig van sondevoeding afhankelijk. Tevens hebben ze een stofwisselingsziekte. Daarnaast zijn ze verstandelijk beperkt bijna acht jaar en 1 meter groot.

Wij willen alle schippers en vrijwilligers van Adrie’s Dijkenloop hartelijk bedanken die deze mooie dag mogelijk hebben gemaakt.

Tamara van Wamel geniet met volle teugen.

9


H et

interview

Sophie van Zwam en Lara van Dinteren hebben op de Pearl op 20 juni 2010 de para cruise mee gevaren. De para cruise is een uitje voor mensen met een beperking en hun begeleiders en andere hulpverleners. Al deze mensen varen dan op verschillende boten uit de haven mee. In totaal waren we met ong. 20 boten op reis. Op de Pearl waren 2 vrijwilligers: Hans en Antonet, opgestapt en die hebben wij geïnterviewd. Zo kwamen we erachter wat ze allemaal doen bij de vrijwilligershulp voor de mensen met een beperking, ze helpen namelijk mee met de organisatie voor de tripjes en uitjes voor de mensen met een beperking. Wij vroegen hoeveel mensen met een beperking er lid van zijn en we kregen als antwoord: Ze hebben niet een bepaald aantal het is namelijk voor alle mensen met een beperking binnen maas en waal . We vroegen ook wat voor activiteiten ze allemaal deden en ze gaan bijv. naar Disney land parijs en bijv. de para cruise en organiseren wiekendjes weg voor de mensen met een beperking. We vroegen ook hoeveel keer per jaar ze iets voor de mensen met een beperking deden en dit was hun antwoord: ong. 2 t/m 3 keer per jaar. En ze verlenen al 2 jaar vrijwilligershulp. Je hoeft niet een bepaalde leeftijd te hebben om vrijwilliger te worden. We vroegen ook wat ze van de para cruise vinden (vonden) ze vinden het kei gezellig en ze vinden het leuk dat de schippers er wat tijd voor kunnen vrij maken en er aan mee willen doen. We vroegen ook wat de reacties na zo’n dag zijn en dat zijn ze vinden het heel leuk en je word bijna dood geknuffeld! Sophie Einde Lara

10


Z ij

waren erbij

) Op zondag 20 juni zijn we (Cas, Jens, Sara en papa en mama voor de eerste keer meegeweest met de paracruise. Na het aandoen van de zwemvesten mochten we mee op de zeilboot van Ad en Diny. Op de motor de haven uitgevaren. Het Buiten de haven de zeilen gehesen. Het weer was redelijk. er warm wat wel t was droog, het waaide redelijk, het moch zijn.

Ad en Diny hebben ons de boot laten zien en uitleg gegeven over de boot en de besturing daarvan. de Toen we niet meer met de motor voeren maar alleen met geOijen ing zeilen, zijn we op de Maas eerst een stukje richt gaan zodat we vanaf de boot ons huis aan de dijk konden zien. Daarna omge n bote e draaid en richting Appeltern gevaren samen met de ander van de paracruise. Het was een mooie belevenis voor de kinderen en voor ons. aan Cas en Jens mochten met de kapiteinspet op ook nog even het roer zitten. name De motorboot met waterskiër was mooi om te zien, met natuurlijk de sprongen die werden gemaakt. Op de Maas nog rondjes gevaren en steeds overstag gegaan lijk waarbij we goed moesten opletten. Ook nog zo snel moge gevaren waarbij we de andere boten inhaalden en we ‘eerste’ waren. Na afloop van de vaartocht hebben de kinderen nog ballonnen opgelaten voor de ballonenwedstrijd. Daarna in de mooi versierde loods nog genoten van het optreden van Roy Otters en van het buffet. De kinderen kregen nog een medaille i.v.m. het 1e lustrum van de paracruise. Het was een zeer geslaagde middag. Ad en Diny en iedereen van de organisatie heel hartelijk bedankt. met vriendelijke groeten, Cas, Jens, Sara, Sylvia en Emil

11


S eniorendagen . Met het houden van een viscompetitie, waarbij 19 leden streden om de kanjertroffee, hebben wij een zeer geslaagd halfjaar afgerond. Deze strijd begon woensdag 17 maart om 13.00 uur in een van de forellenvijvers ‘t Mun te Appeltern. Het weer werkte bijzonder mee. Het was de eerste mooie dag na een lange winter. Er werd direct al veel forel gevangen. Diverse hapjes en een stevig borreltje deden de ronde. Tegen 16.30 uur togen wij naar het clubhuis alwaar de winnaar bekend werd gemaakt. Als 3de eindigde Truus, als 2de Cobi en Fons werd voor de 2de maal kanjerkoning met een totale lengte van 124cm. en ontving de wisselbeker. Een eervolle vermelding voor Jos met de vangst van een “schobbelaar” van wel 28 cm, alsmede Theo die een zalmforel ving van 48cm. Uiteraard zullen wij volgend jaar weer de strijd aangaan om Fons te verslaan. AAN ALLE LEDEN VAN WSV DE GOUDEN HAM Een nieuw seizoen gaat weer van start na de laatste hijsdag in de herfst, om de 14 dagen op woensdag. Dit seizoen sluit de woensdag vóór de eerste hijsdag met het vissen in de forrellenvijvers ‘t Mun, waarbij gestreden wordt voor de kanjerkoningwisselbeker. Wij doen hierbij een oproep aan alle leden van de Gouden Ham. Iedereen die op deze woensdagen tijd heeft is van harte welkom vanaf 10.30 uur en duurt meestal tot ongeveer 16.00 uur. Wij hebben deze dagen seniorendagen genoemd, maar deze dagen zijn eigenlijk bedoeld voor iedereen, die in het winterseizoen gezellig, en zonder enige verplichting, aan diverse activiteiten willen meedoen. Je kunt je dan even aanmelden bij Fons. Deelname is uiteraard geheel vrijblijvend en zoveel mogelijk kosteloos. Bij de eerste woensdag wordt globaal het programma vastgesteld en iedereen kan zijn ideeën kenbaar maken om deze dagen leuk in te vullen. Tevens zal er bekeken worden wie en hoe de coördinatie van de volgende dagen uitgevoerd zal worden. Tot de eerste woensdag na de laatste hijsdag en denk alvast na over de invulling van de woensdagen. Jo, Margot en Theo

13


B eleggingsadvies Michelle Blaauw – KNRM Rekent u zich maar niet rijk, want we hebben het hier over vakantie, redders, watersport en plezier hebben van je liefhebberij. En over elkaar geen onnodige ergernis bezorgen. We gaan vastmaken! Aan de wal en aan elkaar. Op pad! Als we voor de vakantie onze vertrouwde box in de haven verlaten voor een paar weken in een ander vaargebied, komen de landvasten tevoorschijn. Sommige extra lang, voor gebruik in havens met getij. Vaak liggen de bootjes in de haven zij aan zij. Is het water wat onrustig in de haven, dan wordt er soms een zwaar beroep gedaan op de kikkers aan dek en aan de geestelijke spankracht van de opvarenden.

Geruisloos vast? Het is jammer dat we ons niet altijd realiseren dat niet elke soort touw geschikt is voor ieder gebruik. Een afgedankte val (lekker lang: twee maal de mastlengte en een beetje) kan gemakkelijk doormidden en worden gebruikt als landvast. Lijkt het. Gebruik ze in een haventje met wat golfslag en het feest kan beginnen. IEEEEEE. IEIEEEEE . IEEEEEEE. En dat dan de hele nacht lang. Is het u ooit opgevallen? Een val is nu eenmaal niet geschikt om te dienen als landvast. Weggooien is natuurlijk zonde, want het grootste deel van zo’n lijn is nog prima bruikbaar. U kunt er misschien beter een paar prachtige oceaanmatten van knopen. Zo moeilijk is dat niet, kijkt u maar op animatedknots. com bij de “masthead knot mat”. Of op www.knoopenzo.nl/indeknoop015/0. htm.

14


Elasticiteit Een val mag niet rekken, maar een landvast moet rekken. Heeft hij daar moeite mee, dan bevestigen we nog een rubberen of metalen rekker in de landvast om als schokbreker te dienen. En, de spring houdt de boot in het gareel, de landvast houdt hem bij de wal. Ze hoeven helemaal niet snaarstrak te staan. Na jarenlang gebruik kan ook bij een landvast de rek er een beetje uitgaan. Als hij daar ook een piepend verhaal over begint te vertellen wordt het tijd voor een nieuwe.

Soms kan het zonder Sommige reddingboten van de KNRM hoeven nooit aan te leggen omdat ze vanaf het strand worden gelanceerd. Vanaf de bootwagen varen ze de zee in, en bij terugkomst wacht de bootwagen ze op. Ze varen de bootwagen in, worden opgetild en klaar is kees. Ze maken alleen vast aan een ander bootje als dat moet worden gesleept. Deze redders liggen dus bijna nooit voor de kant. De havenboten leggen wel gewoon aan, en keren meestal terug naar hun vaste ligplaats waar de twaalfstrengs gevlochten landvasten-op-maat op ze liggen te wachten.

Dikke knopen helpen niet En dan een tweede probleempje. Bij het maken van een belegsel op een kikker Goede vaart, fijne vakantie! wordt blijkbaar vaak gedacht, dat meer ook beter is. Toch is een eenvoudige knoop voldoende om uw boot vast te leggen. Een lijntje erbij kan wel helpen uw boot in het gareel te houden als het weer wat slechter wordt, maar de knoop hoeft niet dikker, dat helpt niet. Cleat hitch, ook weer bij animated knots.

15


H. Post Nijmegen B.V. Hogelandseweg 25 Postbus 1103 6501 BC Nijmegen Telefoon 024–3782525 Telefax 024-3772659

Gas en Lastechniek Hogelandseweg 25 Postbus 1103 6501 BC Nijmegen Telefoon 024–3772905 Telefax 024-3771138

Aandrijftechniek Bevestigingsmaterialen Hydrauliek Hijsmaterialen Pakkingen Slangen Werk- & Veiligheidskleding Zeilmakerij

Propaangas Propaanvulstation Propaangereedschap Camping Gaz Technische gassen Lastechniek Persoonlijke beschermingsmiddelen


V aren

doe je samen

Beste mensen, De afgelopen maanden zijn we druk geweest met het actualiseren van de tien Knooppuntenboekjes van Varen doe je samen! Samen met Laurens van Zijp (Communicatiebureau BCP) en opmaker Marcel van Berk (Hoge Bomen) hebben we de vele opmerkingen en suggesties verwerkt en zijn er enkele nieuwe detailkaarten geplaatst van de Hydrografische Dienst, de ANWB en Stentec Software. Drukkerij Libertas heeft, net als vorig jaar, de 50.000 Knooppuntenboekjes weer gedrukt.   Distributie en distributiepunten Net als vorig jaar worden de boekjes en mappen verspreid door de deelnemende organisaties en op bovenstaande beurzen, maar ze zijn binnenkort ook af te halen bij diverse watersportwinkels in Nederland. Een overzicht wordt begin volgende week op de website www.varendoejesamen. nl geplaatst. De oplage is beperkt en het kan zijn dat boekjes snel op zijn. De boekjes zijn echter ook van de website als pdf te downloaden. U kunt de boekjes die u download, het beste opslaan op een usb-stick of een cd. Als u besluit zelf te printen, adviseren wij u dat ‘zwart / wit’ te doen.   Vorig jaar hebben we nog veel ‘historische persoonlijke bestellingen‘ verstuurd. Dat heeft de ons erg veel tijd en - ondanks de vele vrijwillige bijdragen in de verzendkosten - veel geld gekost. We hebben dan ook besloten om dit jaar geen materiaal te versturen. Wel is het aantal distributiepunten verhoogd en is de landelijke dekking verbeterd.  

Nieuwe verzamelmappen Rijkswaterstaat Zuid-Holland heeft het mogelijk gemaakt om nieuwe dikkere verzamelmappen te maken waar alle boekjes goed in passen. We zijn ze daarvoor erg dankbaar! Website Eind vorig jaar is de website van www. varendoejesamen.nl geheel vernieuwd. Op de site is naast de pdf Knooppuntenboekjes nog veel meer nuttige informatie over veilig varen te vinden.   Het bereiken van de juiste doelgroep Varen doe je samen! staat regelmatig in de Nederlandse watersportbladen en met die aandacht zijn we ontzettend blij. We proberen uiteraard ook de watersporters te bereiken die de watersportbladen niet lezen. Als u daar suggesties voor heeft zijn die van harte welkom.   Namens de projectorganisaties wens ik u alvast een mooi en veilig vaarseizoen toe!   Met vriendelijke groet,   Hylke Steensma Projectleider Varen doe je samen!   Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN) Bezoekadres: Hoofdstraat 82, 3972 LB Driebergen-Rijsenburg Postadres: Postbus 102, 3970 AC DriebergenRijsenburg T. + 31 (0)343 52 47 49 F. + 31 (0)343 52 47 58 M. +31 (0)6 26 25 48 99 E.  h.steensma@srn.nl W. www.varendoejesamen.nl en www.srn.nl

18


K ombuis

koken

De overheerlijke Marjo soep

Zomerse salade

Mais- kaassoep 5-6 personen

Ingrediënten voor 4 personen 250 gr zuurkool 125 gr appelen 125 gr zure augurken 2 uien 2 hardgekookte eieren 4 haringen 1/8 liter water 1 ei zout, peper mosterd suiker 1/8 liter olijfolie azijn of citroensap

2 eetlepels olie 1 grote gesnipperde ui 2 tenen knoflook,fijn gehakt 1 blikje mais pureren, niet te fijn 1 blikje gepelde tomaat pureren,pureren niet te fijn 1 eetlepel hot pepersaus 1 liter kippenbouillon,met of zonder kippen vlees 125 ml slagroom 250 gr geraspte belegen kaas of plakjes cheddar kaas

Bereidingswijze

Zakje tortillachips Koriander

• Schep de in kleine blokjes gesneden appelen en augurken, de in plakjes gesneden eieren en de gesnipperde uien samen met de kleingemaakte haringen door de uit elkaar geplukte zuurkool (dit gaat het beste met twee vorken).

Bereidingswijze • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zacht aan. • Schep de mais,tomaat en pepersaus er door en fruit alles nog 5 min.na • Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. • Als laatste de slagroom en koriander toevoegen en verhitten, niet koken!

• Roer ei, mosterd, zout, peper en suiker tot een zalfje en voeg scheutje voor scheutje de olijfolie toe. • Breng de saus op smaak met wat azijn of citroensap, giet deze uit over de salade en laat alles goed intrekken.

• Schep de soep in een kom,strooi de tortillachips er op. Daaroverheen de grof geraste kaas of cheddar en een beetje koriander. Heeeerlijk!!!!!!!!!!!!!

19


D onderdag

avond

Tien donderdagavonden waren de meesten present, zo’n kleine dertig schepen op de start van de zeilwedstrijden van de wsv gouden ham. De schepen onder vol zeil, de bemanningen met verbeten gezichten, zo van nu zullen we wel eens zien….en op veel van die avonden was de grote afwezige : een stijve bries. Helaas, vaak werd het zeilfestijn een drijfwedstrijd. Eén keer had ik die bijna gewonnen, door het roer te wrikken had ik een onoverbrugbare voorsprong opgebouwd, maar de tijd was te kort, wel kreeg ik commentaar dat het een zeilwedstrijd was en dan mag je niet wrikken, maar ja dat kwam van iemand met zo’n groot stuurwiel en daar is het moeilijk mee wrikken…. Maar iedere donderdagavond was er toch een heel plezierige sfeer zowel vóór als na de wedstrijd. Fons schonk zijn heerlijke koffie en erna een koel biertje, wat wil een mens nog meer? De organisatie was perfect, Theo, met zijn team, Johan en Willemien op het startschip, alles klopte, alleen het dringen voor de startlijn met A en B klassers was wel eens een beetje veel van het goede, Zou het niet beter zijn de A klassers eerst te laten starten, ze halen de B-tjes toch in en dan voorkom je een hoop irritatie als er aan de wind gestart wordt en er dus gekruist moet worden. Het “bakboord” gebrul is dan niet van de lucht en sommige schippers blijken dan ineens heel erg slechthorend en met de blik op oneindig houden zij hun koers….maar alles

is goed gegaan, het goed zeemanschap wist een harde confrontatie te voorkomen. Het is bijna een goede traditie geworden dat ik als laatste finishte, Sorry Johan en Willemien en Cor die de finish vlag moest weghalen, jullie moesten vaak op mij wachten, gelukkig mis ik de “juiste wedstrijd mentaliteit” dus ik leed daar niet onder, integendeel ik had altijd de zekerheid dat ik het langst had genoten ! Als geen ander had ik de gelegenheid de spiegels van alle boten te bekijken, en het wedstrijdveld te overzien, vooraan de snelle jongens in hun gestroomlijnde jachten, de grote schepen met hun hoge masten die de hoge winden nog konden vangen, waar de kleinere boten onderdoor dreven, zowaar een fraai gezicht. En de uitslagenlijst, waar ik dank zij SW-factor en de afwezigheid van sommigen op enkele avonden, toch niet helemaal onderaan bungelde, behoedde mij voor een smadelijke afgang bij het thuisfront. Zij hebben een heel vertekend beeld van mijn prestaties. Het zij zo. Volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn en ik hoop jullie ook. Dank aan iedereen die dit mogelijk maakten, Jullie hebben in ieder geval allemaal gewonnen!!! Henk

20


oepoproepoproepoproepoproep Middels deze weg graag jullie aandacht voor het volgende; al een aantal jaar wordt er op de maandag en de vrijdag avond door de jeugdzeil commissie zeilles gegeven aan optimist en splash zeilers. Door het vertrek van een van onze leden hebben we nu een te smalle bezetting om de continu誰teit van de jeugd zeillessen te waarborgen! Wie van onze leden voelt zich aangetrokken om samen met ons de jeugd ( op dit moment ongeveer 18 deelnemers ) les te geven? Je kan nu nog instromen of aan het begin van volgend seizoen beginnen. De lessen duren 2 uur en er staan gemiddeld 10 lesavonden ingepland. Onze focus ligt op het leren van de praktijk van het zeilen en daarnaast geven we een aanzet tot het leren van de voorrang regels e.d. Het belangrijkste is echter dat de kinderen plezier hebben in het zeilen! Spreekt dit je aan en heb je het gevoel dat je met ons aan de toekomst van de watersport wilt werken meld je dan aan of kom op maandag of vrijdagavond eens kennis maken. Voor meer info kun je ook bellen met Derek Oosterhoff tel.nr 06-53213504

advertentie

21


Look

hot cool stay

Het is weer zomer! Het seizoen om weer lekker te zonnen en bruin te bakken. Voordat je op je handoek springt en de zon zijn werk laat doen, moet je een paar dingen weten. Om te voorkomen dat je mooi gebruinde huid veranderd in brandweerwagenrood hebben we hier een paar handige tips op een rijtje gezet.

smeren smeren en nog eens smeren Iedereen weet he. Toch gebeurt het nog vaak genoed dat mensen in de zon verbranden. Dit kan heel eenvoudig voorkomen worden door je goed in te smeren. Voordat je gaat zonnen natuurlijk, maar ook om de 20 minuten tijdens het zonnen. Huidtype 1 (zeer licht huidtype, verbrandt snel, bruint nooit) factor 30 Huidtype 2 (licht huidtype, verbrandt vrij snel, bruint langzaam) factor 15-20 Huidtype 3 (vrij licht huidtype, verbrandt niet snel, wordt makkelijk bruin) factor 10-15 Huidtype 4 (iets getint huidtype, verbrandt (vrijwel) nooit, bruint snel) factor 5-10 Kinderen tot 16 jaar ongeacht het huidtype factor 30 !

Toch verbrand? Ben je tijdens het zonnen in slaap gevallen en toch verbrand? Pure aloĂŤ vera is de oplossing. Dit is een soort olie afkomstig van de aloĂŤ vera plant. Smeer het voor dat je gaat slapen op de verbrandde huid, en de volgende dag is het rood als op toverslag veranderd in diep bruin. Het is te koop bij de betere drogist of op internet te bestellen. Je kunt het flesje het best in de koelkast bewaren. Als je het dan op je verbrandde huis smeert, wordt de verbranding meteen verkoelt.

Water laat je branden! Als je in de buurt van water bent, zoals op de boot of aan het zwembad worde je sneller bruin, maar verbrand je ook sneller! Dat komt doordat het water de zonnestralen reflecteren op je huid. Daardoor neemt je huid twee keer zoveel UV straling op waardoor je nog sneller kan verbranden. Nog


Kids a n i g Pa t?

da e j t wis

Er in de 19e eeuw reeds verwarring was tussen het woord ‘boot’ en ‘schip’ ? De verwarring is meegekomen met de uitvinding van de stoomboot . Eerst waren het kleine bootjes, daarna schepen die aangedreven werden door stoom. Men sprak van stoomboten en stoomschepen.

e l z z pu De Rode zijlboot is verdwaald! Kun jij de weg terug naar de haven vinden?


Schootaan  
Schootaan  

schootaan incompleet

Advertisement