Page 1

www.abimo.net

Jan Wouters

Met tekeningen van Steven Dhon dt

tekst - blabla iemand?

VOORBEELDBLADZIJDEN


De

Hele

Wereld rond

De hele wereld rond

DE HELE WERELD ROND M: Jos Bielen ’s Avonds op mijn kamer, helemaal alleen, droom ik van de mensen, de wereld om me heen, reis ik zonder zorgen altijd ergens heen.

Van de hoogste bergen tot de diepste zee, zweven aan een vlieger of glijden op een slee, alle vrienden samen, iedereen mag mee.

MET EEN BOOTJE VAN PAPIER, OP DE RUG VAN EEN KAMEEL, OP EEN REUZEGROTE HOND REIS IK IN GEDACHTEN DE HELE WERELD ROND.

Bij de indianen veilig rond het vuur, midden in het oerwoud, een met de natuur: languit in de zetel en toch op avontuur!

ACTIVITEITENTIPS BIJ ‘GENERAAL’ en ‘DE HELE WERELD ROND’ •

• • • • • •

Laat een groot raam tekenen met daarnaast een kast. Laat de kinderen even wegdromen bij het lied of een rustig muziekje. Vraag om in het raam hun droomvergezicht te tekenen en van de kast een fantasiekasteel te maken. Vanuit de lucht ziet de wereld er heel anders uit. Bekijk je eigen stad of dorp op Google Earth. Kijk ook eens even op de droomplaatsen van de kinderen. Vouw bootjes of vliegtuigjes van papier. Laat er een droom, een wens… op tekenen of schrijven, laat ze daarna wegvliegen of wegdrijven op het water. Bekijk en bespreek enkele ‘vliegtuigen’ van Panamarenko. Speel het geheugenspel ‘Ik ga op reis en neem mee…’. Waarin willen de kinderen de meester, de juf, hun vriendjes,… veranderen? Laat het vertellen, tekenen of schrijven. Bekijk enkele schilderijen van René Magritte, Salvador Dalí (bv. De verzoeking van Sint-Antonius), Escher… Wat kan? Wat kan niet?

Uit ‘Regen van Limonade’ - Jan Wouters met tekeningen van Steven Dhondt - verkrijgbaar bij Abimo Uitgeverij

Klik hier om het lied te horen!


Generaal! ’s Avonds in mijn kamer worden kasten kastelen, vensters verre landen en mijn bed een boot

op woelige baren vol avonturen en gevaren, ben ik de generaal op zijn magische paard, die met bergen fantasie en getrokken zwaard griezels, geesten en beesten moeiteloos bedaart, zweef ik in gedachten van de ene wereld naar de andere, kan ik alles en iedereen betoveren, veroveren en veranderen.

Uit ‘Regen van Limonade’ - Jan Wouters met tekeningen van Steven Dhondt - verkrijgbaar bij Abimo Uitgeverij

Regen van limonade  
Regen van limonade  

Regen van limonade