Page 1

r door!

Lezend de zome

+

ZELS

PUZ

es

am en g

Vol leestips voor de zomervakantie Welke boeken zou jij willen verslinden deze zomer?

LEESNET ZOMERPLAN

zomer 2017 • www.leesnet.nu


Beste ouder/verzorger!

ZOMERLEZEN VOORKOMT ‘ZOMERDIP’!

Zomervakantie! Dé tijd om te ontspannen en met je kinderen leuke dingen te doen. Maar vergeet niet ook een stapeltje boeken te halen. Wist je namelijk dat als een kind in de zomervakantie niet leest, zijn of haar leesniveau met wel 1 of 2 avi-niveaus achteruit kan gaan? In het onderwijs heet dit de ‘zomerdip’. Zonde! Lezen is een vaardigheid die je moet onderhouden. En dat hoeft helemaal niet zo veel inspanning te kosten: met een kwartiertje lezen per dag, blijft je kind al op leesniveau!

P.S. Heb je vragen over Zomerlezen of over deze leesgids? Bel of mail ons: 076 5041810 info@leesnet.nu

Hoe je je kind kunt motiveren om te lezen tijdens de vakantie? Heel simpel: met het juiste boek! Oud-kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutte zei niet voor niets: “Er is voor iedereen een passend boek. Luister goed naar wat je kind leuk vindt en ga samen op zoek!”

Kijk en Lees

Voor dit gidsje selecteerden we 19 boektoppers voor een zomerzachte prijs! Blader het samen door en kijk wat jullie aanspreekt. Is een boek nog te moeilijk voor je kind om zelf te lezen? Lees het dan gerust voor – ook dát hoort bij zomerlezen. Zo komen alle kinderen lezend de zomer door!

Dorette Zwaans, leesbevorderaar Doe een zomerboek cadeau! Een kwartier per dag zomerlezen! Sluit aan bij de interesse van je kind! Laat je kind zelf boeken kiezen! Lees voor of lees lekker samen!

LEESNET ZOMERPLAN


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

DE BOEKENVERSLINDER ‘Aah!’ ... Een ijselijke kreet klinkt

boekenkast te springen.

vanuit de boekenkast. Het

‘Is dit een sprookje of is dit echt?’

sprookjesboek heeft het als eerste

Het sprookjesboek slikt.

gezien. De kasteeltoren op zijn

‘Laat het maar aan mij over,’ zegt

voorkant staat te trillen van schrik.

een detectiveboek dapper.

‘Ik eerst!’ roept dan een bang boek.

Dan springt hij, zet het op een hollen

‘Nee, ik!’ roept een dikke pil en hij

en verstopt zich achter de bank.

duwt zich tussen de andere boeken

Vanuit zijn schuilplaats gluurt hij

door naar het randje van de plank.

naar het monster dat langzaam naar

Stripboeken, spannende, zielige,

de kast loopt.

leerzame en grappige boeken … Ze

‘De boekenverslinder...’

verdringen zich om als eerste uit de

fluistert hij.

PSSST...!

De boekenverslinder is op zoek naar heerlijke boeken. Blader maar eens door deze gids. Welke boeken zou jij willen verslinden?

Hoeveel bange boeken tel je in deze gids?

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

3


8-9

BERT EN BART … EN DE ZOEN VAN DE ZOMBIE lden Bert en Bart naar de bak In de bibliotheek.wande De bak was leeg.

met zombiestrips op!’ ‘Hoe kan dat?’ vroeg Bert. ‘De zombiestrips zijn nooit ‘Ik heb een vermoeden,’ zei Bart. Hij liep naar de bibliothecaris. ‘Meneer,’ zei Bart. ‘Was hier vandaag een dokter met een ijzeren sportbroek en twee bibliotheekpasjes?’ ‘Inderdaad!’ zei de bibliothecaris. ‘Hij hield erg van zombiestrips, geloof ik.’ ‘Niet zoveel als wij,’ zei Bert sip. ‘Wacht eens,’ zei Bart. ‘Heeft u nog een ander soort zombieboek?’ ‘Hoe weet je dat?’ vroeg de bibliothecaris ­geschrokken. ‘Ik weet het niet,’ zei Bart. ‘Maar dit is een ­bibliotheek.’ een ‘Je hebt gelijk,’ fluisterde de bibliothecaris. ‘Er is nog naar zich boog Hij lijk!’ zombieboek, maar dat is gevaar nd de jongens toe. ‘Ik leen het meestal zelf, zodat niema lenen.’ kan het anders ‘Dat boek zoeken we!’ zei Bert. wij ‘Als er letters in staan en het over zombies gaat zijn tevreden,’ zei Bart.

4

grapp ig grieze len!

Ja, dit boek wil ik verslinden!

Tip!


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

Los jij hem op?

meer knagers op de volgende bladzijde! Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

5


8-9

HELP, HET REGENT STENEN! Oerknagers woonden eeuwen geleden in een prehistorische stad genaamd Rotsfort. De meest moedige van alle oerknagers was Geronimo Stilstone, een knager met een verwarde vacht en een intellectuele uitstraling, en een verre voorouder van Geronimo Stilton! Stilstone heeft de hele geschiedenis van de oerknagers opgeschreven, eh gebeiteld in steen.

6

urenveel kle en tekening

avontuur


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

Help, het regent stenen!

Eerst werd Rotsfort opgeschrikt door een meteorietenregen en daarna door een buikgriepepidemie. Alle inwoners stonden op het punt om uit te sterven! Er was één knager die nergens last van had en hij moest een gevaarlijke tocht gaan maken om de Rotsfortenaren te redden. Drie keer raden wie die knager was … Ja, dit boek wil ik verslinden!

grapp

ig!

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

7


9+

G. RUWEL: GEEN PANIEK en MISSIE GESLAAGD Monsters bestaan en ze zijn overal. Toch zien mensen bijna nooit een monster in het echt. Dat komt door de geheim agenten van de Geheime Monster Dienst. Zij houden alle monsters verborgen voor de mensen, zodat de monsters ongestoord hun gang kunnen gaan. Ontdek de monsterwereld in deze boeken over de beste geheim agent van de Geheime Monster Dienst: Geheim agent G. Ruwel.

Stripboek

grapp

ig!

met

de har t kaf

Ja, dit boek wil ik verslinden!

8

Ja, dit boek wil ik verslinden!


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

Zo word je striptekenaar! interview • michiel van de vijver Striptekenaar G. Ruwel

Hoe verzin je een stripverhaal? Vaak zet ik een stripfiguur in een situatie die hij niet leuk vindt. Bijvoorbeeld dat hij in de wachtkamer van de tandarts zit en bijna aan de beurt is. Wat zou hij doen? Blijft hij? Wil hij weg? Hij bedenkt dan vast een smoes. En wat als hij niet alleen is? Dat hij samen met een vriendje in de wachtkamer zit. Dan kan hij niet zomaar gaan. Misschien jokt hij tegen zijn vriendje dat hij eigenlijk naar zijn zieke moeder moet. Hij wil natuurlijk niet dat zijn vriendje erachter komt dat hij bang is voor de tandarts, dus probeert het vriendje weg te sturen. Nou ja, voordat je er erg in hebt, ben je een verhaaltje aan het verzinnen.

Hoe lang doe je over een verhaal? Het is best veel werk om een strip te maken. Je moet van tevoren goed nadenken over wát je gaat tekenen. Je schrijft dus eerst het verhaal. Als dat klaar is, doe ik daarna ongeveer drie dagen over het maken van 1 strip-pagina. Ik schets, trek over, inkt en kleur. En dat voor elke pagina. Een heel stripboek is dus al snel een paar maanden werk. En dat terwijl je zo’n stripboek vaak in een uurtje al uit hebt! Waar teken je je verhalen mee, met de hand of met de computer? Ik begin met potlood, zodra ik tevreden ben over de schets trek ik alle lijnen over met inkt. Dat doe ik zo netjes mogelijk met een penseel (een soort dunne kwast). Inkleuren doe ik wel met de computer. Ook kleine foutjes werk ik stiekem met de computer

weg. Sommige tekenaars doen alles digitaal, maar ik vind het nou eenmaal leuker om op papier te werken.

MONSTERS

Hoe word je een striptekenaar? Door vooral heel veel te tekenen! En door veel verhaaltjes te schrijven. Want het verhaaltje moet natuurlijk leuk zijn. Als je dat maar lang genoeg doet, word je steeds beter. Op een gegeven moment misschien wel zó goed, dat je er je werk van kan maken.

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

9


probeer het zelf!

10

en tek na! hem


Gou v a n ramp dgr oef

DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

geen moeilijke woorden

De boy

Rik

DE RAMP VAN GOUDGROEF

pmaDe r eDramp nvan av feorgGoudgroef duoG

da D ijk

kiR yobwoC

st

Cowboy Rik ra

De mannen moeten worden bevrijd.

ram

D Gou e ram dgr p v oef an

De

Ze vragen of wij komen helpen.’

pv

e,’

va

n

an

te

zit

9 4-

46

-4 37 -0

90

97 8n

l .n et

ak

65:21 71-60-10

01-06-17 12:56

ar

niet te dik

w

cover-RampGoudgroef.indd 1

artskjiD adiL Lida Dijkstra

w .m

www.maretak.nl

Ja, dit boek wil ik verslinden! isb

Ze

Spannend? Er zijn nog meer boeken over cowboy Rik: een paard voor rik isbn 978-90-437-0464-9 De bankroof De spookstad

vr

D

e

m

ne

ijn

m

‘O

e

‘D

Er

oef

indianen. Zal het Rik lukken zijn vrienden te redden? En zijn ze daarna nog op tijd om de mijnwerkers te bevrijden?

dgr

de mannen in. Ze worden bedreigd door gevaarlijke Koki-

Gou

paardje Kik hem halen. Kik maakt het gevaar-teken met zijn hoef. Wat bedoelt hij daarmee? Rik besluit achter de helpers aan te gaan. Al snel haalt hij

De ramp van Goudgroef

ze gt Fi we n G n. ag nen l ti oud en Ee gr en m ni n g of oe mij oef e r w ten nw is pa t m ote ij ko wo erk ing ho ard ee, gro e e m en rde rs v sto Ri ef. W je K om ep d he n b as rt. de k be at ik h at help lp evr t. en in ma slui bed em hij t ers i j d. d .’ Za ian nne t ac oel hal e jo ver no l he en. n in hte t hi en. K ng tre k is .Z r d j d g aa ik m . H t na op t Ri e e wo he rm Sp a ij b ar tij k lu d rd lpe ee akt aal Go Er ann om kke ? en rs he t. O ud n zij en tg be aa g de zij d? n p n dr n ev een roe m nv eig te aa f. ee og ijn rie s ga m r-t ko Rik d w n n D er de do an e m e paa eer ke mt ke n or . A a D ba b z r n t r d o e st er ge l sn m ijn g sp nkr vo eke e et e va el oo oo or be dde n h z ar ijn aa ks f vr rik ov n l i jke lt ta er ijd ? E d en n co Ko hij zij ? w kin bo ze y d Ri aa k: rn a

an

Een grote groep helpers vertrekt naar Goudgroef. Rik mag niet mee, omdat hij te jong is. Hij baalt. Opeens komt zijn

spannend!

artskjiD adiL

Cow

Li

jong is. Hij baalt. Opeens komt zijn paardje Kik hem halen. Kik maakt het gevaar-teken ‘O nee,’ zegt Fin. met zijn hoef. Wat bedoelt hij daarmee? De helpers worden bedreigd door gevaarlijke ‘De mijn van Goudgroef is ingestort. tien mijnwerkers Koki-indianen! Zal het Rik lukken zijn vrienden enEr zitten de wel werkers invast. de mijn te redden?

Lida Dijkstra

De ramp van De mijn van Goudgroef is ingestort. Rik mag niet met de helpers mee, omdat hij te Goudgroef

feorgduoG nav pmar eD

8-9

co

ve

r-R

am pG

ou dg

ro

ef. in

dd

1

w

Vind je lezen soms lastig? De ramp van Goudgroef helpt je!

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

11


9+

- SABOTAGE IN HET KLIMPARK

detective

lees ook Ken je Rocky Beach? Dit stadje ligt in Californië, in Amerika. Het super detectiveteam Justus, Jonas en Peter, samen , wonen er. Er is altijd wel iets aan de hand. Telkens lossen een nieuw mysterie op. Op de kaart zie je waar al deze avonturen zich afspelen!

spann

end!

© illustratie: Jan Saβe

Ja, dit boek wil ik verslinden!

12


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

de er iets onvoorstelbaars. Net En toen… toenhetgebeur volgende platform had bereikt, begon het

voordat Peter onder hem te kraken. ‘Die plank!’ brulde Justus. ‘Die plank onder je is gebroken!’ hij naar Peter had geen schijn van kans. Met een gil stortte de grond op hout nterde verspli het kwam d beneden. Kraken terecht. niet bij. ‘Pak mijn hand!’ schreeuwde Bob, maar hij kon er net zich zette en w eidstou veiligh het Justus greep bliksemsnel je.’ heb Ik Peter! en, beweg schrap. ‘Niet Hoewel Nu werd duidelijk hoe belangrijk het railsysteem was. nog w eidstou veiligh de hangbrug was ingestort, werkte het en hen bij rs Lande Steef was en prima. Met een paar second g. omhoo Peter ze n samen trokke rs ‘Dit kan gewoon niet waar zijn,’ hijgde Steef Lande n Gistere elkaar. achter vertwijfeld. ‘Twee keer pech zo vlak rd honde en ieuw gloedn is Alles ! hebben we alles nog getest dit?’ kan Hoe procent veilig.

tot

l!

sne

© illustratie: Jan Saβe

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

13


9+

- HAAIENEILAND

detec

tive

Island, waar een piratenfilm wordt De drie ??? zijnomop Shark het eiland zwemt een haai! Een onderaardse gemaakt. Maar een gang voert Justus, Bob en Peter ver onder de zee, naar … omgekeerde wereld

. Justus en Bob waren achter hun vriend aan gerend . pakken te tas Bob bukte zich om zijn zwembroek uit zijn strand Peter!’ ‘Just, . abrupt stopte Hij . Toen viel zijn blik op de oceaan ‘Wat is er?’ Peter kwam overeind. Zonder iets te zeBob naar de zee. Toen werd Peters gezicht groen. wees ggen dreigend Tussen de jongens en de motorboot stak donker en zo groot ns minste was Het een driehoekig ding uit het water. water. het door am langza schoof het en als Peters borstkas ‘Een haai!’ hijgde Peter. ‘En hij is enorm! Als mijn vader in het water is, is hij verloren!’ Ja, dit boek wil ik verslinden!

met leuke Extra’s

14

grapp

ig!


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

Zoek het spoor! Kun jij goed spoorzoeken? zoeken een gemene dief. Welk spoor leidt de jongens naar de dief?

Maak je eigen spoor! Wil jij een spoor achterlaten voor je vrienden? Zorg dat het niet opvalt. Probeer deze manieren eens! 1 Maak pijlen die de weg wijzen. Gebruik takjes of dennenappels. 2 Leg hoopjes stenen langs de kant van de weg. Leg er ook een precies op de hoek als je afslaat. 3 Hang stukjes wol in bomen of aan lantaarnpalen.

Oplossing: De blote voeten!

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

15


9+

GEKRAKEEL OM EEN SCHOTS KASTEEL ... Toen Mairi MacFlee, een muizinnetje die samen met de Thea Sisters op het Topford College zat, halsoverkop naar haar geboorteland moest vertrekken vanwege een geheimzinnige missie, maakte vooral Violet zich ernstige zorgen. Toen de Sisters ook nog een vreemd sms’je van Mairi kregen en ze daarna niets meer

van haar vernamen, besloten ze meteen naar Schotland af te reizen om uit te zoeken wat er met hun vriendin aan de poot was. Al snel bleek dat de geheimzinnige missie iets te maken had met het eeuwenoude familiekasteel van de MacFlees, en die waren op z’n zachtst gezegd niet erg blij met de komst van de vijf vriendinnen ...

vriendin

nen

Ja, dit boek wil ik verslinden!

16


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden? veel kleurtekeningen

leuke weetj es!

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

17


10+

GEVAAR OP ZEE Eindelijk heeft Carlijn vakantie. Nu kan ze weg van die rotschool, waar ze al jaren getreiterd werd! Na de vakantie wordt ze een brugklasser. Dan mag ze lekker opnieuw beginnen. Maar eerst gaat Carlijn op zeilvakantie, samen met haar ouders en broer. Midden op zee worden ze verrast door noodweer. Het schip, De Omslag, zinkt! Carlijn spoelt aan op een verlaten strand. Zal ze dit avontuur overleven? Ja, dit boek wil ik verslinden!

makkelijk lezen

18

niet z o dik

spannend

Lezen best moeilijk? Door de rustige bladzijdes met veel ruimte en duidelijke letters is dit boek heel geschikt voor jou!


10+

DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

VLO EN STIEKEL Ontmoet Floris, ofwel Vlo. Niet zo dapper, best wel klein, en constant dwarsgezeten door de grote bullebak Arjan. Zijn leven is niet echt denderend, totdat er een nieuwe leerling de klas in komt lopen. Een piepklein meisje in kleurige kleren. Stiekel durft alles. Ze is zelfs niet bang voor Arjan, en ze neemt Floris onder haar hoede. Langzaam maar zeker komt Floris erachter dat het leven niet zo gewoon is als hij altijd dacht: Stiekel deelt een groot geheim met hem en Arjan blijkt een voodoomoeder te hebben... En als Arjan doorkrijgt dat Floris dat weet, beginnen de problemen pas echt!

Ja, dit boek wil ik verslinden!

klas zitten. Omdat hij zo klein was, Floris ging voordaarin deneerge zet. Floris vond het best. De plek had de juf hem en naast hem was leeg en hij zat zo ver mogelijk bij Arjan zijn vrienden vandaan. hardop ‘Waar was ik gebleven?’ vroeg juffrouw Jutter zich af. Meteen riep Elise: ‘Onze nieuwe klasgenoot!’ ‘Dat is ook zo,’ reageerde de juf verstrooid. ‘Dankjewel, Elise. Allemaal rustig blijven zitten, dan ga ik haar halen.’ langs Zodra de deur gesloten was, vloog een prop papier de krullen van Floris. Een volgende stuiterde via zijn

achterhoofd op de grond. riep Elise. ‘Dat heb ik gezien, en ik ga het tegen de juf zeggen,’ zat Hij Erik. riep ?’ vlooien van last zo’n ook jullie n ‘Hebbe achter in het lokaal, naast Arjan. kinderen Floris keek over zijn schouder en zag dat bijna alle warm hoofd zijn voelde Hij . waren n zichzelf aan het krabbe om. weer snel zich e draaid en n worde ‘Kijk, nu is het een rode vlo!’ schreeuwde Arjan. De hele klas barstte in lachen uit. mond. De deur ging open en onmiddellijk hield iedereen zijn even keek Ze . binnen lokaal het stapte Jutter w Juffrou . streng de klas rond en wenkte toen iemand naar binnen deurde in dat meisje het Vol verbazing keek Floris naar . opening stond. Iemand zoals zij had hij nog nooit gezien

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

19


10+ lekker dik!

DE RAKETWEDSTRIJD de schuurdeur verschijnt een grote Voor het raamdvan morrelt met een sleutel in het slot.

schaduw. Ieman meteen Sterre zet een paar passen achteruit, zodat ze niet an buurm de wat weten zeker moet Ze n. worde gezien kan heen. komt doen voor ze hem beschuldigt. Ze kijkt om zich Waar kan ze zich verschuilen?

Bouw een waterraket! Sterre doet mee aan een ontwerpwedstrijd. Maar niet iedereen is daar blij mee. Wie saboteert haar? Heb jij net als Sterre een passie hebben voor ruimtevaart? Of zou je zelf ook graag een waterraket willen bouwen? Lees dan zeker dit boek! Elk hoofdstuk wordt afgesloten met leuke weetjes over de ruimte en ruimtevaart: de oerknal, zwarte gaten, astronautentraining, donkere materie‌ Het komt allemaal voorbij! Natuurlijk sluit het boek af met tips om zelf een waterraket te bouwen.

Nog meer info? Ga naar www.space-expo.nl/waterraket-maken!

20

Ja, dit boek wil ik verslinden!

MET EEN RAKET DE RUIMTE IN?


10+

DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

MZZL-MEIDEN PARTY!

beroemd zijn

lekke r lang

In dit deel van MZZL-meiden gaan Hanna, Tanja en Joan een weekend naar Londen. Het wordt een weekend vol belevenissen! Tanja gaat zich aanmelden bij diverse modellenbureaus. Op een daarvan werkt een wel heel leuke jongen! Hanna kan Pieter uit Monaco maar niet uit haar hoofd zetten, wat haar vriendje Jasper erg boos maakt. Maar Hanna kan echt niet kiezen… Tot ze een dérde leuke jongen ontmoet. Joan is met heel andere dingen bezig dan jongens. Haar single verovert de hitlijsten en ze komt op tv! Ze heeft voor niemand meer tijd. Heeft ze het te hoog in het hoofd?

hirt!

ek + T-s

uk bo Superle

Ja, dit boek wil ik verslinden!

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

21


EEN INFORMATIEBOEK VOOR IEDEREEN!

MIJN KIND HOUDT GEWOON NIET ZO VAN LEZEN. Herken je bovenstaande uitspraak? Dan zien jij en je kind zomerlezen misschien als een pittige opgave.

22


Beste ouder/verzorger! Je ziet jezelf al elke dag worstelen om je kind aan het lezen te krijgen. Zo wordt zomerlezen een soort straf. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig is het ook niet nodig!

in hun leesontwikkeling! Mooie gedichtjes of grappige verhalenbundels tellen ook. En wat dacht je van informatieboeken? Die zijn bij uitstek geschikt voor kinderen die niet graag lezen of lezen moeilijk vinden!

Voor ieder kind is er een passend boek. Bij een goed kinderboek hoef je echt niet meteen te denken aan dikke, literair verantwoorde boeken. Ook stripboeken en moppenboekjes kunnen kinderen helpen

Doordat er zo veel verschillende onderwerpen zijn, is er altijd wel een boek te vinden dat past bij de interesse van jouw kind. Want elk kind is van nature nieuwsgierig. De vele kleurenfoto’s of illustraties die in informatieve boeken staan zijn een goede ondersteuning bij het lezen.

Soms hoor je mensen wel eens zeggen: ‘Ja, maar dan wordt lezen alleen maar plaatjes kijken!’ Niets is minder waar. Zelfs de grootste letterhater zal de uitleg bij een plaatje lezen, als het hem of haar voldoende interesseert. Je zult zien dat veel kinderen dan zelfs boven hun niveau teksten willen begrijpen. En is het leesniveau toch een beetje te hoog? Dan lees je je kind toch voor? Goed voor de woordenschat!

LEESNET ZOMERPLAN zomer 2017 • www.leesnet.nu

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!


9+

OP AVONTUUR MET IZZY SOTO! Dankzij de W.I.T.T. reist wetenschapster

BOEIEND

Ja, dit boek wil ik verslinden!

Isabel Soto razendsnel de wereld over. Ze kan er zelfs mee naar andere tijden reizen! Tijdens haar onderzoeken beleeft ze spannende avonturen. Ontdek samen met deze knappe kop waarom de Titanic verging of hoe piraten leefden!

Wie waren in de 18e eeuw de Piraten van de CaraĂŻben? Wat aten ze en waar sliepen ze? Waarom roofden ze eigenlijk?

24

ECHT RD? GEBEU

Ja, dit boek wil ik verslinden!


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

spann

end

Waarom verging de Titanic? Wie reisden er op mee? Wie overleefden de ramp?

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

25


9+

SPORT EN PASSIE!

veel foto's

+ online extra's

Naam: ........................................................

Anagram Wat heb je nodig als cheerleader?

...................................................................... Groep/klas: ...............................................

Print dit blad.

O jee, de letters staan allemaal door elkaar. Zet jij ze weer goed? 1. (heysegonnmc) ____________________ 2. (npompo) ____________________ 3. (aonegofm) ____________________ 4. (atm) ____________________ 5. (keizum)____________________ 6. (ejkor) ____________________

Sport en passie CHEERLEADING

26

BLAD 1

© 2015 Ars Scribendi Uitgeverij


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden? en over beroemde sporters

mijn sport

Ja, dit boek wil ik verslinden!

Wil jij op hockey? Of alles weten over cheerleading? Deze boeken vertellen alles wat je wilt weten, en meer: over de outfits, de spelregels en over beroemde sporters. Bij elk boek hoort een internetcode voor een website met video’s, puzzels, quizzen

Ja, dit boek wil ik verslinden!

en links naar andere sites over jouw favoriete sport!

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

27


WOORDZOEKER SPORTEN In veel sporten worden Engelse woorden gebruikt. Kun jij ze vinden?

cheerleading corner dribbel dummy flyer hockey keeper shoot squad strafpush tumbling yell

28

E

I

R

L

M

R

T

C

N

T

R

L

E

W

M

L

D

I

E

I

R

S

O

E

S

G

E

S

O

L

I

Q

T

B

A

G

H

S

H

N

O

R

L

G

A

T

T

G

B

N

S

Q

O

I

Y

E

S

E

E

F

A

C

L

I

E

U

C

D

E

L

E

T

T

E

Y

N

O

L

R

A

K

A

L

L

O

N

C

O

S

M

E

B

E

D

E

E

K

O

I

W

E

S

O

P

M

M

H

T

Y

L

R

T

N

A

H

B

R

H

S

U

P

F

A

R

T

S

B

T

P

E

F

L

S

T

D

T

D

E

S

D

F

N

E

C

B

L

Y

R

E

P

E

E

K

U

R

G

E

M

A

T

Y

I

H

A

F

H

M

E

N

R

K

A

H

R

R

E

N

R

O

C

E

E

X

N

F

Q

D

S

T

K

R

W

O

I

O

F


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

10+

WEES BLIJ… DAT JE GEEN NINJA BENT! Je woont in Japan in de zestiende eeuw, je bent 10 jaar en je wordt opgeleid tot ninja, ofwel schaduwkrijger. Je leert met wapens omgaan en jezelf onzichtbaar maken. Cool! Maar dan … Je wordt ingezet als spion, saboteur en moordenaar! Dacht jij dat een dag rekenen en taal moordend is? Wees blij dat je geen ninja bent!

supergrappig

veel kleurtekeningen

Ja, dit boek wil ik verslinden!

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

29


10+

PIMP JE SCHOOLSTUFF! Klaar om aan de slag te gaan? Met dit boek boordevol creatieve knutselideeën start je het nieuwe schooljaar goed! •

Maak je eigen grappige potloodbeestjes.

Maak een supercool en schattig verzameldoosje.

Beplak je pennen met kleurige kraaltjes

Knutsel een naam-ritshanger voor al je vriendinnen!

creat

ief

er kk len! e l se ut kn

Ja, dit boek wil ik verslinden!

30


duidelijke stappen

DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

31


KNUTSEL JE EIGEN MONSTER!

32

Neem een gekleurd vouwblaadje. Vouw het blaadje verticaal om, precies in het midden.

Vouw het blaadje open, vouw het dan horizontaal om en vouw weer open.

Knip 1 hoekje uit.

Vouw de hoeken links en rechts over elkaar heen en plak vast.

Knip uit wit en zwart papier 2 enge ogen en een rij gevaarlijke tanden. Plak ze op.

Je boekenverslinder is klaar om je pagina’s te verorberen!


DE BOEKENVERSLINDER • Welke boeken wil jij verslinden?

10+

TREKTOCHTEN Wil jij wel eens een stoere trektocht maken, of ga je deze zomervakantie de bergen in? In de bergen vind je prachtige uitzichten, frisse lucht en spannende paden. Wil jij geen blaren, spierpijn of zonnesteek? Wees dan goed voorbereid en lees dit boek! Je leest welke uitrusting je nodigt heb. Wat je moet kunnen als je lange tochten wilt maken. En wat je moet doen als het gevaarlijk wordt!

tips voor klimmers

Ja, dit boek wil ik verslinden!

handige

weetje

s

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

33


Oplossing: 1 kilo bloem, 600 gram boter, 320 gram suiker, 2 eieren, 4000 gram kersen, 200 gram suiker.

Kersentaart VOOR HET DEEG

lekke

r!

Justus is jarig. bakken een kersentaart voor hun vriend. Het recept is voor 1 taart, maar de jongens willen er 4 bakken!

Weet jij hoeveel ze overal van nodig hebben?

Bak je eigen taart!

VOOR 4 TAARTEN:

250 g bloem

_________________ kilo

150 g boter

_________________ gram

80 g suiker

_________________ gram

1/2 ei

_________________ eieren

VOOR HET BELEG

VOOR 4 TAARTEN:

?

1 kilo kersen

_________________ gram

50 gram suiker

_________________ gram

Doe de bloem, de boter en de suiker in een kom. Roer het ei erdoor. Kneed alles tot een soepel deeg en leg dat in de koelkast. Wacht een half uur Was en ontpit de kersen en haal er de steeltjes af. Kook ze met de suiker tot jam Rol nu het deeg uit en doe het in een vorm. Houd 1 deel over. Schep de kersen erop. Rol het tweede deel deeg uit en drapeer het over de kersen. Bak de taart 30 minuten op 180° C. Lekker! Mmmmmmmmmmm!

© illustratie: Jan Saβe

34


Beste ouder/verzorger!

de boekenverslinder heeft zijn keuze gemaakt

Zo bestel je de boeken die je kind graag leest: • 1

Ga naar www.leesnet.nu en bestel de boeken van je keuze. Vul je adresgegevens en mailadres in. Betaal en krijg je boek(en) binnen twee dagen thuisgestuurd.

• 2

Kruis op de bestelkaart de boeken van je keuze aan. Vul je adresgegevens en mailadres in en verstuur de kaart. Je ontvangt een Ideal-factuur op je mailadres. Zodra wij je betaling hebben ontvangen, krijg je de boeken snel thuisgestuurd.

• 3

Ga naar de boekwinkel in de buurt. Bestel de boeken van je keuze. Je betaalt altijd de zomeractieprijs.

Voorwaarden: • •

Welke boeken wil jij deze zomer verslinden? Zet een kruisje bij de boeken van jouw keuze. Ga ermee naar je ouder (of opa en oma)!

Deze actieprijzen zijn geldig tot 15 september 2017. Prijzen in deze boekengids zijn exclusief € 2,95 verzendkosten. Gratis levering vanaf € 15.

GÉÉN VERZENDKOSTEN VANAF € 15 Contact? Leesnet Zomerplan p/a Leerlooierstraat 6 4871 EN ETTEN-LEUR

076 5041810

Bestel veilig en snel op www.leesnet.nu! • Géén verzendkosten vanaf € 15!

bestel@leesnet.nu


MOOIE BOEKEN BESTEL JE HIER! Aantal

of bestel snel op www.leesnet.nu

Titel

Prijs

Bert en Bart … en de zoen van de zombie

€ 9,95

Oerknagers: Help, het regent stenen!

€ 5,95

G. Ruwel: Geen paniek

€ 9,95

G. Ruwel: Missie geslaagd

€ 9,95

De ramp van Goudgroef

€ 8,95

De drie ???: Sabotage in het klimpark

€ 7,95

De drie ???: Haaieneiland

€ 9,95

Thea sisters: Gekrakeel om een Schots kasteel

€ 8,95

Gevaar op zee

€ 9,95

Vlo en stiekel

€ 13,95

De raketwedstrijd

€ 9,95

MZZL-meiden Party!, mét t-shirt!

€ 9,95

Isabel Soto: Titanic

€ 8,95

Isabel Soto: Piraten

€ 8,95

Sport en Passie: Hockey!

€ 8,95

Sport en Passie: Chearleading!

€ 8,95

Wees blij… dat je geen Ninja bent!

€ 8,95

Pimp je schoolstuff! - knutselboek

€ 7,95

Trektochten

€ 8,95

Subtotaal

Als je op vakantie gaat, kun je natuurlijk niet zonder een spannend boek. Voor in de auto, het vliegtuig of in je luie stoel. Maar ook als je lekker thuisblijft! Plof in een hangmat, fris drankje ernaast en een heerlijke stapel boeken binnen handbereik. Je beleeft dan de spannendste avonturen en komt op de mooiste plekken!

Verzendkosten: € 2,95 (Gratis verzending vanaf € 15)

Straat:

............................................... Nr. .........*)

Postcode:

................ Plaats: .................................*)

Telefoon:

.................................................................*)

E-mail:

.................................................................*)

Vul de kaart in, frankeer en stuur op. Je ontvangt een Ideal-factuur via je mailadres. Na betaling ontvang je je boeken thuis. Of bestel snel op www.leesnet.nu!

leesbaar invullen svp!

dhr/mw ..................................................*)

*)

Naam:

De boekenverslinder weet er wel raad mee. En jij? Het Leesnet Zomerplan is een samenwerking van

Kijk en Lees

LEESNET ZOMERPLAN

Lezend de zomer door!  

De boekenverslinder, wie verslaat hem? De boekenverslinder heeft het gemunt op de boeken in de boekenkast. En jij? Welke boeken zou jij deze...

Lezend de zomer door!  

De boekenverslinder, wie verslaat hem? De boekenverslinder heeft het gemunt op de boeken in de boekenkast. En jij? Welke boeken zou jij deze...

Advertisement