Megin 2022

Page 1

MEGIN

MEGIN MAGAZINE

2022


MEGIN “Det finnes en tydelig kraft i naturen rundt oss, ubemerket av folk flest.. Fordi den ikke er fysisk, er den ukjent for vitenskapen. Til tross for dette har den blitt anerkjent av mennesker gjennom tusenvis av år som en underliggende essens som gjør det mulig for alt som lever å oppleve at det lever. Alle eksisterende ting inneholder essensen, og er holdt sammen av den. Alt i det fysiske universet pulserer og vibrerer med den; det som ingenting kan eksistere uten. Denne levende essensen har mange navn verden over. Chi, Ki og Prana er noen av dem.Av det urgamle nordiske folket ble den omtalt som Megin - indre kraft. Det gir oss mennesker styrke, og ikke minst evnen til å skape.”

Ansvarlig utgiver digital versjon: School of fashion industry Høyskolen Kristiania Ansvarlig redaktør: Marlene Solberg Oda Kleiven Veronica Sæthre Innholdsansvarlig: Marlene Solberg Oda Kleiven Veronica Sæthre Layout: Marlene Solberg Bilder: Unsplash.com

MAGAZINE

2022


INNHOLD MEGIN MEGIN

2-3

REDAKTØRENES ORD

6-7

SOFI/FAGSKOLEN KRISTIANIA

8-9

STYLING

12-15

PRESENTASJONER

16-21

STYLING

22-25

STEEN & STRØM JUBILEUM

26-35

I FELTET

36-39

STYLING

42-45

STUDENTENE RETAIL

48-65

STUDENTENE INTERIØR

66-107

STYLING

110-113


REDAKTØRENES ORD Gjennom dette studieåret har studentene ved Interiør Design og Retail Design jobbet med unike prosjekter som vi ønsker å vise ved å produsere dette magasinet. Vi håper det vil gi deg et godt innblikk i både utdanningen ved SOFI og hvordan vi har jobbet med interiør- og retailfaget generelt.

Den røde tråden i årets Megin er FARGERIKE TRENDER. Etter flere år med nedstengninger og lite sosialkontakt har mange av oss kjent på at vi er klare for gjenåpningen av samfunnet.Vi har sett mange ulike nye trender blomstre det siste året sammen med befolkningen og dette er noe årets studenter har hatt mye fokus på gjennom skoleåret. Vi har fått samarbeide med ulike bedrifter der vi har hatt fokus på trender innen bærekraft, farger, og konsepter generelt. I dette magasinet har vi i den sammenheng valg å fokusere på noen av disse samarbeidene for å vise hva ulike studenter har gjort i året som har gått. Vi ønsker å takke 124m2, Steen & Strøm Department Stores, Nobels fredssenter og VB for de flotte samarbeidene vi har hatt gjennom skoleåret, og vi vil i dette magasinet vise til noe av arbeidet. Du vil også lese om noen av studentenes arbeidstilnærmingsperioder og andre prosjekter vi har hatt som stylinger, konseptutviklinger og studieturen vår til Salone del Mobile i Milano som er verdens største designmesse innen møbler og interiør.

Vi ønsker også å takke alle lærerne for et spennende og innholdsrikt skoleår.

Takk for oss! Redaksjonen MARLENE, ODA OG VERONICA

6

7

9


SOFI

SCHOOL OF FASHION INDUSTRY OM SOFI – SCHOOL OF FASHION INDUSTRY 1. august 2021 ble School of Fashion Industry en del av Fagskolen Kristiania. Fagskolen Kristiania har et bredt tilbud av utdanninger innen fagområdene design, kommunikasjon og teknologi, helse og oppvekst, samt økonomi og administrasjon. Med nærmere 3 000 studenter og et bredt studietilbud i Oslo, Bergen og på nett, er Fagskolen Kristiania en av Norges største fagskoler.

SoFI – School of Fashion Industry, tilbyr praktisk rettede utdanninger innen hele spekteret av mote og interiør.Vi ble stiftet i 2009 og tilbyr de toårige utdanningene Motedesign og Moteindustri, samt de halvårige utdanningene Motekonsulent og Motekommunikasjon som steds- og nettbasert med samlinger. I tillegg tilbyr vi også de ettårige utdanningene Interiør og Retail Design. Alle utdanningene er NOKUT-godkjente og støttet av lånekassen.

På SoFI møtes du av erfarne og dyktige bransjeaktører, som vet hva som kreves for å lykkes innen de ulike fagområdene.Våre utdanninger gjør studentene attraktive for næringslivet, og vår visjon er å utdanne fagkompetente medarbeidere til moteindustrien.Vi skal utvikle kunnskap og tro på egne erfaringer i møte med et nytt arbeidsmarked og ønsker å skape trygghet rundt de tekniske og håndverksmessige ferdighetene som moteindustrien krever.

FAGSKOLEN 8

KRISTIANIA 9S

T

I

Y L

N G styling: EMILIE KJØLE - INTERIØR foto: CILJE FOSS

12

13


styling: ELINE PEDERSEN, JULIE NILFJORD,VERONICA SÆTHRE - RETAIL DESIGN foto: SVEINUNG S. BRÅTHEN AS 14

15


PRESENTASJONER MENT I januar fikk interiør- og retail studentene utdelt Modul 3. Dette var en fiktiv oppgave hvor det ble tenk at MENT skulle delta på Milano Designfair 2022 som en del av DOGAs messestand. Studentene ble delt opp i designfirmaer, hvor hvert firma skulle levere et konsept, målgruppemoodboard, materialmoodboard, og hvert sitt arealforslag.

1.

MENT ble startet av søstrene Ingvild og Sidsel i et gammelt fabrikklokale på Fåberg i 2012. De produserer kvalitetsprodukter som ikke er påvirket av kortvarige trender, og som heller fokuserer på bærekraft. De ønsker å tilføre noe nytt uventet som får mennesker til å stoppe opp.

De ønsker at konseptet for standen skal representere selskapets filosofi samtidig som det skal rettes mot et internasjonalt marked. MENT ønsker også at det skal være en aktivitet knyttet til standen som bidrar til markedsføring og synlighet i sosiale medier.

2.

1.

Studentene hadde jevnlig forelesning og veiledninger med 124m2, hvor de fikk vite hva som er viktig å fokusere på når man skal sette opp en stand, samt se tidligere stander som 124m2 har gjort. Studentene skulle også lage en styling knyttet til konseptet de hadde valgt, hvor Susanne Swegen var veileder.

Disse styling-bildene er produsert i tre ulike grupper bestående av: 1. ODA KLEIVEN, JULIE NILFJORD, ELINE PEDERSEN 2. MARLENE SOLBERG, SVETLAN BALDERSHEIM,VERONICA SÆTHRE 3. CECILIE SAMWAYS, HEDDA SMESTAD,VAIA SELA, IRENE PREGNOLATO

3. 16

17


PRESENTASJONER COLLECTED BY BIKBOK Collected by BIKBOK Noe vi har lært gjennom skoleåret på SOFI er at man må tørre å kaste seg ut i de mulighetene man får, og da vi skulle jobbe med et fiktivt BIKBOK prosjekt på skolen var det noen av oss som kjente ekstra på dette. Vi fikk som oppgave å skape et konsept for det nåværende BIKBOK der vi skulle satse på en eldre målgruppe.Vi ønsker derfor å presentere et konsept som kunne hente tilbake denne gruppen mennesker som kanskje hadde handlet på BIKBOK tidligere, men som nå følte seg litt for gamle. Vi ønsket å skape et konsept knyttet til det allerede eksisterende konseptet til BIKBOK. Da vi ønsket å appellere til en litt eldre målgruppe enn den allerede eksisterende, så vi mye på hva denne kundegruppen verdsetter og hva de forventer av en kjøpsopplevelse. Vi hadde også sett på undersøkelser som presiserte at underholdning for å fremme konseptets kommersielle budskap var viktig for å nå ut til målgruppen og dette ønsket vi at skulle bli et sentralt tema for konseptet vårt. Gruppens tanker var at vi ville skape et møtepunkt for unge i form av en butikk. Konseptet ville fungere på en slik måte at vi ønsket å dele inn butikken i forskjellige soner, der store deler av lokalet skulle utnyttes til salg av merkets egne varer. Deler av lokalet vil bli brukt som et kampanjeområde, og dette området ville være med på skille konseptet fra andre klesbutikker og sette nettopp denne butikken på kartet når det kommer til trender og etterspørsel. Denne kampanjesonen skulle bestå av tilleggsprodukter, der butikken gikk inn i korte samarbeid med andre eksterne virksomheter for å skape en kreativ kjøpsopplevelse for kundene. Vi så for oss at dette konseptet ville fungere som et møtepunkt for unge voksne både på dagtid og til kvelds, og vi hadde et ønske om å gi kundene maksimalt med tilbud på en og samme plass. På kveldstid ser vi for oss at dette område blir omgjort til en faktisk bar. Ønsket vårt var å transformere Collected by BIKBOK til et hipt samlingspunkt, med DJ og servering av drikke. Vi jobbet med oppgaven i tre uker, og gjennom denne tiden var vi inne i mange ulike butikker i Oslo for å hente inspirasjon.Vi besøkte blant annet Sanatorium, Eske Interiør og Eftir, her snakket vi litt med de ansatte og fikk et innblikk i hva de følte funket i deres butikk og hvorfor. Når vi hadde landet på et konsept for vår fiktive oppgave satte vi i gang med design av presentasjon og Archicad tegning.Vi sendte da også mail til en av lederne i Varner-gruppen som eier BIKBOK og fortalte om prosjektet. Dette førte til at vi fikk presentere prosjektet i et møte med flere av BIKBOK og Varners ansatte, blant annet PR og konseptansvarlige Julie Varner. Preentert av MARLENE SOLBERG, JULIE NILFJORD, ODA KLEIVEN OG VERONICA SÆTHRE

18

19


PRESENTASJONER FUTURE HOME

design:CAROLINE ENGELHART

Offentlig rom – kontor Til modul 5 som var offentlig rom, så kunne vi velge mellom tre ulike oppgaver: café, frisør eller kontor. Og kontoroppgaven viste seg å være en reell oppgave. Tech-selskapet Futurehome (futurehome – simpler, safer, smarter home) hadde tatt kontakt med skolen for å få hjelp til å renovere sine lokaler. Selskapet holdt en zoom presentasjon på skolen hvor de presenterte seg selv og sine ønsker. De hadde flere behov, men et generelt ønske var oppgradering av design og farger på budsjett, med fokus på gjenbruk.Vi som valgte denne oppgaven, dro på befaring hos Futurehome i Nydalen. Det var veldig lærerikt å dra til en fysisk lokasjon, snakke med de involverte i prosjektet, høre enda mere om deres behov og ønsker samt det å kunne stille egne spørsmål.Vi gikk rundt i lokalet med penn, papir og målebånd, vi tok bilder, filmet og målte. Og selv om vi tenke at vi tok bilder av alle vinkler og kroker og målte både her og der, så lærte vi at vi nesten aldri kan få tatt for mange bilder eller å ta for mange mål. Et tips er å filme lokalet. Det var utrolig lærerikt og givende å få jobbe med et reelt prosjekt. Og endelig sluttprodukt presenterte vi for Futurehome ved Jon Audun. Så nå gjenstår det bare å se om kunden kommer til å gå videre med noen av våre ideer! AMY - INTERIØR

design:AMY BOSCH 20

design:CAROLINE ENGELHART

design:AMY BOSCH 21


styling: CILJE FOSS - INTERIØR foto: CILJE FOSS 22

23


styling: CILJE FOSS, EMILIE KJØLE, LOTTE BANG-LARSSEN foto: SVEINUNG S. BRÅTHEN AS 24

25


JUBILEUM

STEEN & STRØM

Kjøpesenteret Steen & Strøm feier i år 225 årsjubileum. Dette skal, som alt annet, markeres med utstillinger, kampanjer og diverse. Retail designstudentene fikk det ærefulle oppdraget med å designe kjøpesenterets vindusutstilling. Utstillingen skal illustrere viktige tidsepoker gjennom historien til Steen & Strøm, Oslo og Norge de siste 225 årene.

225 ÅR

Hver student fikk utdelt et vindu og en tidsepoke. Studentene startet arbeidet i desember, der de startet med Research av perioden og idemyldring. De kom raskt i gang med å skissere ulike forslag og planlegge hvert vindu ned til den minste detalj. Når vinduene var ferdig planlagt, var det klær, kostymer, møbler og tidsriktige rekvisitter som sto for tur. Flere av elevene måtte også lage rekvisitter selv. Dette innebar snekring, foliering og maling, noe flere av studentene ikke hadde vert borti tidligere, og som de da måtte lære seg underveis.

Selve monteringen av vinduene tok 5 dager. Eleven hadde da forberedt seg i flere uker, og var klare for en lang uke fylt med spenning og utfordringer. Allerede tidlig i monteringen støtte flere studenter på utfordringer. Enkelte bestillinger ble ikke levert i tide, og man måtte da trå til andre løsninger. Flere rekvisitter ble også ødelagt, eller ble ikke som man hadde tenkt. Dette er utfordringer som hele tiden dukker opp i et slikt prosjekt.

Oppdrag som dette er en god måte å få erfare hvordan yrket fungerer i det virkelige liv. Studentene har fått mye ny kunnskap, som de kan ta med seg videre når som utdanningen straks er ferdig. Vi ønsker å takke Steen & Strøm Department store for samarbeidet og muligheten til å gjennomføre et slikt arbeid. Alle bildene er tatt i samarbeid med Steen & Strøm av Knut Neerland / Magent Fotografer.. ODA - RETAIL DESIGN

26

27


FOTO: KNUT NEERLAND / MAGENT FOTOGRAFER. 28

29


FOTO: KNUT NEERLAND / MAGENT FOTOGRAFER. 30

31


FOTO: KNUT NEERLAND / MAGENT FOTOGRAFER. 32

33


FOTO: KNUT NEERLAND / MAGENT FOTOGRAFER. 32

33


I FELTET

MESTERGRUPPEN

Jeg har søkt praksisplass hos Mestergruppen, som er et av Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling. Jeg har jobbet direkte med Vibecke Caspari Nord som er retail designer og interiørarkitekt i avdeling MG Marked, butikk- og anleggsutvikling.Vibecke har også vært foreleser på skolen i noen dager. I uke 6, 7 og 8 har jeg fulgt daglig arbeidsrutiner ved å delta i interne møter og møter med kunder og oppdragsgivere. Jeg har vært på befaring på den nye XL-Bygg butikken som skal åpne i juni på Sentrum Bygg på Alnabru, og valgt fargepalett på hele butikken. Jeg har også vært i møte i Drøbak med Hestra butikkinnredning som tilbydd meg å jobbe på deres kontor i en dag. Dette var en stor mulighet for å se hvordan de jobber direkte med kunder og butikker og hvordan de tegner i programmet ArchiCAD. I disse tre ukene har jeg jobbet daglig med ArchiCAD. Jeg har tegnet visualisering av utstillinger og salgskontorer til Systemhus og Blinkhus, som har gått gjennom en re-branding og nytt design. I denne tilfelle tegnet jeg de kontorene fra aktuelle bilder som Vibecke tok når hun var på befaring. Jeg tegnet lokalene i ArchiCAD og satt inn de design elementene som er i en design manual utarbeidet fra et eksternt designbyrå. Noen av disse kontorene ønsket å gjenbruke noen møbler, så måtte jeg vise dem hvordan disse passer inn i designet. Jeg har også laget visualiseringer av et nytt butikkonsept som skal åpne i Gjøvik, et samarbeid mellom XL-Bygg og Mal Proff. En shop-in-shop løsning som skal brukes av både private og profesjonelle kunder. På dette prosjektet har jeg jobbet tett med to andre kolleger i avdelingen, de tegnet planløsning i 2D i AutoCAD og jeg lagde 3D visualiseringer i ArchiCAD, slik at kunder (MalProff) kunne få en bedre forståelse på hvordan butikken skal se ut. I designet måtte jeg ta hensyn til både XL-Bygg og MalProff sine design profiler. Det har vært en utrolig fin og lærerik opplevelse å jobbe med Mestergruppen på så mange prosjekter samtidig. Jeg er svært fornøyd med mitt valg å søke hos dem fordi jeg føler jeg lærte masse i en relativ kort tid. IRENE - RETAIL DESIGN

34

35


I FELTET MOVE BOLIGSTYLING AS Min arbeidstilnærmingsperiode Under arbeidstilnærmingsperioden i uke 6, 7 og 8 var jeg så heldig å få være utplassert hos Move Boligstyling AS som holder til ved Smestad/Huseby i Oslo. Jeg hadde fulgt dette firmaet på Instagram i mange år og syntes stilen deres gjenspeilet min egen veldig godt. Boligstyling var i tillegg noe jeg visste ganske lite om og ville lære mer om, så da bestemte jeg meg for å sende en søknad og CV til dem. Hos Move tok de meg veldig godt imot og behandlet meg som en fullverdig ansatt fra den første dagen. Jeg fikk oppdateringer for hvor jeg skulle møte opp og til hvilken tid gjennom kalendersystemet deres og jeg hadde fulle og innholdsrike arbeidsdager hver dag. Jeg ble kastet ut i jobben med en gang, noe som var veldig fint fordi det gjorde at jeg måtte lære raskt og at jeg glemte at jeg egentlig var veldig nervøs. Det var fire herlige jenter som jobbet hos Move, i tillegg til fire fantastiske bærere/transportører, og de lærte meg mer enn jeg trodde var mulig på de tre ukene jeg var der. Jeg fikk prøve meg på så og si alle arbeidsoppgavene til en boligstylist, som befaringer, forberedelser og pakking, bæring, bestilling av produkter og selvfølgelig også styling.Vi stylet alt fra små leiligheter til store eneboliger, i alt fra Lillestrøm til Drammen, men aller mest i Oslo og omegn. Det som overrasket meg mest med boligstyling var nok hvor mye jobb det var og at man aldri helt kunne vite hva man skulle neste dag, fordi det kom nye befaringer og stylinger fortløpende hele tiden. Samtidig var arbeidsdagen utrolig variert og dermed aldri kjedelig. Det morsomste med jobben syntes jeg var selve stylingen, og spesielt å style de litt «mindre fine» boligene, fordi det var da jeg følte boligstylingen virkelig kom til sin rett og man fikk se hvor utrolig mange hakk stylingen hevet boligen. Det var gøy å få erfare at boligstyling faktisk fungerer og at det å presentere boligen på denne måten med veldig stor sannsynlighet vil øke salgssummen. Også må jeg legge til at jeg syntes det var supergøy å se lageret deres første dagen, det var som å komme inn i en helt enormt stor godteributikk stappfull av møbler, tekstiler, planter og stæsj – alt man kunne drømme om! I løpet av 15 arbeidsdager hos Move fikk jeg være med på fem befaringer, åtte pakk av styling og ti stylinger. Nå vet jeg mye mer om hva det innebærer å jobbe som boligstylist og har i tillegg fått tilbud om å jobbe freelance for dem i høysesonger. Jeg fikk utrolig mye ut av arbeidstilnærmingsperioden og det ble en kjempefin erfaring som jeg tar med meg videre på interiør-reisen min! CILJE - INTERIØR A

36

37styling: MARLENE SOLBERG OG SVETLANA BALDERSHEIM - RETAIL DESIGN foto: SVEINUNG S. BRÅTHEN AS 40

41


styling: CECILIE SAMWAYS OG IRENE PREGNOLATO - RETAIL DESIGN foto: SVEINUNG S. BRÅTHEN AS 42

43RETAIL DESIGN

21/22 Redaksjonen ba hver elev fra Retail Design skrive en kort tekst med følgende innhold: - presentere seg selv - hvorfor valgte de å søke til SOFI - opplevelse av studietiden sin - ønske for fremtiden Det er også lagt ved et utvalg av arbeid fra hver av elevene, noe av det de har jobbet med under studietiden. Her er studentprofilene for årets Retail Design

46

47


Irene Pregnolato

E-mail: irenepregno@gmail.com Jeg er en 34 år gammel kvinne fra Milano som har nå bodd i Oslo i 8 år. Jeg har tidligere studert Interior Design på Politecnico di Milano men har jobbet i reiseliv bransjen i 16 år. Likevel har interessen til interiør og design alltid vært inni meg og under pandemien bestemte jeg meg for å følge drømmene mine og ta nye utfordringer. Jeg valgte Retail Design fordi jeg synes det er spennende å kunne kombinere design og markedsføring. Gjennom året har vi lært om målgruppeanalyse, trendforecasting og visual merchandising men også om digitale verktøy som Photoshop, InDesign og ArchiCAD. Det har vært et utrolig fint og lærerikt år med masse inspirasjon og kreativitet. Det som jeg likte best er å lage nye butikkonsepter og tegne planløsninger som vil funke optimalt til både ansatte og kunder.

Jeg kunne tenke meg å ha en varierende og spennende jobb hvor jeg har mulighet til å se på helheten av en design prosess, fra den kreative delen med idemyldring, moodboard og farger til den tekniske delen med tegninger, befaringer og materialer.

Bilder → Modul 2: DUO Juleoppgave: Stue Modul 3: Ment messestand Fordypningsoppgave: Re-share 48

49


Oda Kleiven

E-mail: oda2505@gmail.com Instagram: portfoliobyoda Hei! Jeg heter Oda og er 20 år. Jeg har hele livet vært glad i å bruke hendene og skape noe. Jeg valgte derfor kunst, design og arkitektur på videregående, en kreativ linje hvor jeg fikk bruke kreativiteten til det fulle. Siden den gang har interessen for interiør og arkitektur vokst.

i bransjen, samt hatt dyktige forelesere og veiledere. Gjennom min tid på SoFi har jeg skapt min egen portefølje som jeg er stolt av å ta med videre inn i arbeidslivet. Jeg gleder meg til nye utfordringer og et spennende arbeidsliv som Retail designer.

Jeg har også hatt stor interesse av å vite hvordan forbrukersamfunnet fungerer. Hva er det som styrer forbrukere til kjøp, og hva er det som påvirker hva vi kjøper? Retail design er et studie som kombinerer begge disse interessene, og passet meg perfekt. I løpet av dette året på SoFi har jeg fått muligheten til å la mine kreative sider blomstre, samtidig som jeg hver dag har blitt utfordret og lært utrolig mye. Blant annet har jeg visualisert oppgavene mine i Archicad, Photoshop og InDesign. Vi har presentert oppgaver for aktører 50

Bilder → Fordypningsoppgave. 51


Cecilie Kongsli Eker Samways

E-mail: glass@ceciliesamways.com Instagram: ceciliesamways Jeg har en bachelor i markedsføring og psykologi fra Lancaster University i England, og jobbet etter endt utdannelse som mellomleder i FMCG bransjen og som prosjektleder i mange år. Jeg har alltid hatt et stort behov for å utfolde meg kreativt, og en av mine store lidenskaper er glassfusing. Etter 10 år i England vendte jeg nesen hjem til Norge, og åpnet etterhvert eget verksted med utsalg i Son. I den perioden var jeg heldig nok til å vinne et par offentlige utsmykningsoppdrag, som var veldig gøy.

kompetanse med kvalifikasjoner innen et fag jeg har jobbet med i mange år. Jeg synes det var litt skummelt å sette meg på skolebenken igjen, men er veldig glad for at jeg tok det valget. Det har vært et spennende og lærerikt skoleår. Kombinasjonen med teoretisk læring og praktisk utførelse har vært veldig fin, samt samarbeidet med veiledere og mentorer fra bransjen. Å lære ArchiCad gledet jeg meg til, og jeg håper å kunne fortsette å bruke dette som et verktøy. Etter studiene ønsker jeg å kombinere min arbeidserfaring og ny kunnskap i en jobb innen retail- og interiørbransjen. Jeg synes det er spennende å jobbe med vindusutstillinger samt å utarbeide gode løsninger for kontorer, møterom, kantiner og offentlige rom.

De siste årene har jeg eid og drevet en interiørbutikk med kafè. Med det har jeg hatt muligheten til å jobbe strukturert og løsningsorientert, men også kunnet bruke den kreative siden av meg selv. Jeg trives best med det, og søkte Retail Design først og fremst fordi jeg hadde lyst til å utfordre meg selv, men også for å bygge min formelle

Bilder → Fordypningsoppgave. 52

53


Alicja Styrnik

E-mail: alicjastyrnik@gmail.com Instagram: alicjastyrnik Ubevisst har jeg alltid hatt lyst til å jobbe som dekoratør / visual merchandiser. I oppveksten ble jeg veldig inspirert av min bestefar som var dekoratør for et møbelfirma. Han introduserte meg for kreativitet, ulike teknikker, kunst og designhistorie. Lenge trodde jeg at jeg ville bli kunstner, men jeg tok en sjanse og søkte meg inn på Retail Design- studie. Det viste seg å være midt i blinken for meg. Studiet hadde en bratt læringskurve og spennende oppgaver.Vi ble introdusert for bl.a. fargepsykologi og kundepsykologi, noe jeg synes er kjempespennende. Det var også veldig kjekt å lære 3D-programmet Archicad og se ideer komme til liv på skjermen. Jeg gleder meg til å gå ut i arbeidslivet og teste all kunnskapen fra det intensive skoleåret.

54

I mine arbeider liker jeg å kombinere det tradisjonelle med moderne, gammelt og nytt. Jeg synes at det finnes en gylden midtvei mellom bestemors 80-talls baderomsfliser og moderne hvite flater. Av og til, for å skape noe nytt, må vi se tilbake på det som var før. Eksamensoppgaven “4th Floor” er inspirert av 80-talls kjøpesentre med nedsenket tak, fontene, dramatisk belysning og neonlys. “4th Floor Lounge” har en Miami Vice-følelse. Konseptet har fokus på unge designere og small businesses.

Bilder → “4th Floor” Fordypningsoppgave. 55


Hedda Byberg Smedstad

E-mail: heddabs@icloud.com Instagram: heddasmedstad Mitt navn er Hedda Byberg Smedstad. Jeg er 22 år gammel og har tdiligere en utdanning innen interiør design. Jeg har så lenge jeg kan huske vært oppslukt i det estetiske og syns derfor interiør og retail er en veldig spennende og gøyal yrkesvei. Ikke bare handler interiør og retail om at det man skaper skal være fint, men også at man gjennom valg av materialer, forspråk og detaljer kan skape ulike følelser og emosjoner. For meg er interiør og retail en historiefortelling. Jeg ønsker gjennom mitt arbeid å bringe butikker og hjem til live, gjennom en historie av farger, mønstre, teksturer og formspråk. Jeg ønsker å bruke teori om vår egen psyke i arbeidet jeg gjør for å forebygge mennekers liv i det daglige. Interiør og retail handler om så mye mer enn bare å skape noe som er vakkert og skjønt.

Det handler like mye om å skape miljøer og steder som får oss mennesker til å føle oss bedre, friskere, roligere og mer kreative, rett og slett forebygging av menneskers helse. Til høyre ser dere noen visualiseringer fra fordypningsoppgaven min, som gikk ut på å lage en helt ny butikk på Steen og Støm. Butikken skal selge “party wear” til både menn og kvinner. Butikken skal til en hver tid ha en DJ, som under åpningstiden skal spille nye, passende musikk for å gjøre opplevelsen mer minneverdig.

Bilder → STROBE, klesbutikk for Steen og Strøm Fordypningsoppgave. 56

57


Svetlana Baldersheim

E-mail: svetlana.baldersheim@hotmail.com Jeg har utdannelse innen tekstilproduksjon og har tidligere jobbet innen salg, kontroll og logistikk i produksjon. Jeg har alltid vært opptatt av det visuelle i butikker som jeg har handlet i eller passert på gaten. Det er dette som har inspirert meg til å ta dette Retail Design studiet, og derfor har jeg også satset 100 % slik at jeg kan oppnå å få drømmejobben.

blant annet en kampanje og en utstilling tilrettelagt Jernia konseptet. I min fordypningsoppgaver, deltok jeg i ett prosjekt i forbindelse med 225-årskampanjen på Steen & Strøm, hvor jeg ble tildelt en av 13 vindusutstillinger. I prosjektet var jeg ansvarlige for kreativ utvikling, skisser, budsjett, innkjøp, produksjon og montering.

Dette året har vært utrolig intensivt og veldig lærerikt.Vi har kommet godt inn i bruk av programvare som Archicad og InDesign, samt fag som materiallære og målgruppeanalyse. Spesielt spennende har det vært å lære om fargenes egenskaper, kreative teknikker, komposisjon, styling og ‘visual merchandising’.

Jeg ser nå veldig frem til å begynne å jobbe som selger og å få ansvar som visual merchandiser.

Bilder → Fordypningsoppgave: — Skandinaviske Badedrakter- Butikk på Steen & Strøm — Vindusutstilling av 60 tallet også på Steen & Strøm.

I min praksisperiode på Jernia lærte jeg mye om kundebehov, vareplassering og spesifikk kundebehandling. Jeg laget 58

59


Veronica Sæthre

E-mail: Veronica.saethre@live.no Instagram: veronicasaethre Gjennom ulike kreative og spennende utfordringer har jeg funnet ut at drømmen er å jobbe innen butikksdesign eller visual merchandising. Jeg ønsker å kunne bruke den kreative siden av meg selv i jobb sammenheng og det har SOFI absolutt vist at er en mulighet.

Hei, jeg heter Veronica og jeg er en 25 år gammel kvinne som har vokst opp i Oslo-området. Jeg har tidligere en bachelorgrad i statsvitenskap og internasjonale relasjoner fra Skottland, men da jeg kom tilbake til Oslo og begynte å jobbe for Illums Bolighus møbelavdeling bestemte jeg meg for at jeg ønsket å fortsette i denne retningen i stedet. Jeg valgte SOFI fordi det virket som en god mulighet til å utvikle faglig kunnskap om bransjen, samt få et innblikk i hva jeg selv ønsket å gjøre videre. Under studietiden har jeg vært med på ulike spennende prosjekter som 225 års jubileumsutstillingen for Steen & Strøm og ulike stylinger. Dette har gitt meg god forståelse for faget og har hjulpet meg med å finne ut hvilken retning jeg vil fortsette i etter studiet.

60

Bilder → Rendringbilde av Ment messemodul. Styling av Ment. “Den magiske natur”. Bilde fra Styling med Sveinung Bråthen.

61


Marlene Solberg

E-mail: marlenessolberg@gmail.com Instagram: marleness.jpg Dette året har jeg gått på studiet Retail Design. Kreativitet og estetikk har alltid vært noe jeg har interessert meg for. Å skape en opplevelse i form av noe vakkert å se på, skulle vise seg å være mer givende for meg, enn jeg trodde. Jeg hadde ikke så mye erfaring med dette fra før, men visste at jeg ønsket å utvikle meg i retningen av kreativitet.

En av de styrkene jeg har tilskaffet i løpet av året er forståelsen av helheten til et prosjekt. Det kreves innhenting av informasjon og kreativ tenking før man kan sette en plan i livet. Dette er absolutt en krevende, men morsom prosess. Hele fagfelte Retail Design falt meg I smak og jeg er inspirert til å utvikle ferdighetene mine innen digitale verktøy og produksjon av materiale relatert til praktisk design for butikkkonsepter og visual merchandising.

Året på Retail Design har vært utrolig givende. Å lære om selve teorien bak design og arkitektur vi omgir oss av er utrolig inspirerende. Også mestring av design-programmer I form av visualisering i Archicad, samt redigering og presentasjon i Photoshop og InDesign. I studieløpet fikk vi muligheten til samarbeide med Steen & Strøm Department Store, noe som virkelig var en givende mulighet, en introduksjon av arbeidslivet på en bekvem måte.

A COOLER PLANET - A MELTING STYLE

Bilder → Fordypningsoppgave og skisse i Photoshop 62

63


INTERIØR

21/22 Redaksjonen ba hver elev fra Interiør Design skrive en kort tekst med følgende innhold: - presentere seg selv - hvorfor valgte de å søke til SOFI - opplevelse av studietiden sin - ønske for fremtiden Det er også lagt ved et utvalg av arbeid fra hver av elevene, noe av det de har jobbet med under studietiden. Her er studentprofilene for årets Interiør Design

64

65


Alexandra Gzyl

E-mail: alexgzyl@icloud.com

Jeg heter Alexandra, er 23 år gammel og kommer fra Moss. I 2020 - 21 bodde jeg i Bergen, da tok jeg et årsstudium i Filosofi. På grunn av korona ble det ganskje kjedelig, og jeg bestemte meg fort for å flytte til Oslo med en venninne når jeg ble ferdig.

En av mine hobbyer er foto, og jeg har drevet med analogt fotografi i noen år. En oppgave som var veldig gøy var fotostyling med fotograf. Her lærte vi i praksis hvor lite som skal til for å skape betydelige endringer i et bilde.

Min mor driver en secondhannd møbelbutikk, og jeg har blitt veldig inspirert av henne. Hun gikk på SoFi for noen år siden, og anbefalte det sterkt.

Det har vært veldig gøy å få lære Archicad, fargepsykologi og alt som har med styling å gjøre. Jeg er takknemlig for dette året, og veien videre går ut i arbeidslivet i håp om å videre-dyrke interessen.

Jeg øsnket å dyrke interessen mer, og å lære mer i dybden om alt fra farger til materialer og historie. Så da falt valget på SoFi, og jeg er fornøyd med det i ettertid. Året på SoFi har vært svært lærerikt, og det har vært mange spennende oppgaver.Vi har jobbet i både grupper og alene, og lært oss å utfordre hverandre og oss selv.

Bilder → Modul 5, styling med fotograf, opptaksprøve og Fordypningsoppgave. 66

67


Hege Marita Birkeland

E-mail: hegemaritab@gmail.com Instagram: hmbinterior Etter 7 år i vekterbransjen bestemte jeg meg for å legge uniformen på hylla og endelig satse på det jeg virkelig ville jobbe med - interiør. I mange år har jeg hatt denne drømmen men det virket skummelt å realisere denne drømmen da det ville innebære å gå ned i inntekt for en periode. Hvis man ikke satser, vinner man heller ikke. Sommeren 2021 tenkte jeg at det var nå eller aldri og slengte inn en søknad. Dette ble starten på et veldig interessant skoleår! I september opprettet jeg mitt eget firma og har siden jobbet for meg selv og samarbeidet mye med Boligstyling Norge AS. Her har jeg fått et godt innblikk i hvordan hverdagen til boligstylister er og hvordan de jobber.

På interiørstudiet på Fagskolen Kristiania lærer man om fargelære, komposisjon, styling og programmer som Photoshop, InDesign og Archicad for å nevne noe. Jeg har lært så utrolig mye på kort tid som jeg kan ta med meg videre. Programmet Archicad er noe vi begynte med fra starten av, og det er utrolig gøy å lære hvordan man kan illustrere ideer for både deg selv og kunder. Det å kunne dette programmet åpner opp for mange jobbmuligheter og er et fantastisk verktøy

Bilder → Prosjekt Tittel Fordypningsoppgave. 68

69


Alisha Naigles

E-mail: alishanaiigles@gmail.com Instagram: designby.an Jeg heter Alisha Naigles, er 23 år gammel og kommer fra Moss. I dag bor jeg i Oslo med en venninne.

Jeg er veldig glad for at jeg tok steget og søkte meg inn på studiet, det har gitt meg veldig mye.

Tidligere har jeg jobbet og reist en del, samt tatt et år med medievitenskap på NTNU i Trondheim. Medievitenskap var ikke helt for meg. Jeg har lenge drømt om å jobbe med interiør og jeg bestemte meg for å følge magefølelsen og søke meg inn på interiørdesign, noe jeg er veldig takknemlig for at jeg gjorde.

Drømmen videre er å studere interiørarkitektur og videreutvikle kunnskapen og dyrke lidenskapen, men først skal jeg ta et år hvor jeg prøver meg i arbeidslivet. Dette året har absolutt bidratt til å forsterke interessen min i interiørfaget. Jeg håper at veien videre vil bli like givende som året på SOFI har vært.

Året på SOFI har vært veldig lærerikt og spennende. Noe av det mest interessante for min del har vært å få god opplæring i tegneprogrammet Archicad samt kunnskaper innenfor Photoshop og Indesign. Fargepsykologi og rommets påvirkningskraft er også temaer vi har hatt om som har vekket stor interesse for min del.

Bilder → Styling, fordypningsoppgave, modul 5 - offentlig rom 70

71


Amy Soon Bosch

E-mail: amysbosch@gmail.com Instagram: amysbosch.interior Omgivelsene påvirker oss.

Jeg har en stor interesse for klassisk og moderne skandinavisk design og jeg stortrivdes i praksisperioden hos A. Huseby. Hos A.Huseby ble jeg eksponert for rådgivning av kunder innenfor farger og tekstiler, planlegging av utstilling, styling av butikken, opplæring med møbelleverandører og salg av møbler og interiør (med mere).

Jeg har et mål om å skape gode opplevelser i de rommene vi befinner oss i, uavhengig om det er private eller offentlige rom. For meg er samspillet mellom det funksjonelle og det estetiske viktig når jeg utformer planløsninger. Fordypningsoppgaven min valgte jeg derfor å kalle: En opplevelse av dialog mellom farger og funksjon. Det har vært et veldig lærerikt og intensivt studieår, og vi har vært igjennom ulike moduler: small space living, takterrasse, offentlig rom/ kontorlokale, stand/messer og leilighet. Oppgavene har vi tegnet i ArchiCad som er et digitalt tegneprogram. I ArchiCad har jeg lært å tegne i 2D (plan), i 3D (perspektiv), lage oppriss, snitt og tekniske tegninger samt å bruke rehabiliteringsverktøyet. Presentasjon av oppgavene har vi laget i Indesign. 72

Fra tidligere har jeg 13 års erfaring innen økonomi, som statsautorisert revisor og financial controller, og jeg ser at tidligere erfaringer innen prosjektledelse, kundemøter og ressursstyring er kompetanse som vil komme godt med i hverdagen til en interiørdesigner.

Bilder → Fordypningsoppgave: En opplevelse av dialog mellom farger og funksjon. 73


Anna Theresa Fyen

E-mail: Annatheresafyen@gmail.com Instagram: A.t.f.home

Mitt navn er Anna Theresa Fyen, jeg er 29 år og har tidligere en bachelor i HR og Personalledelse. Før bacheloren så gikk jeg på Ringerike folkehøgskole på linjen Fashion og Design. Jeg har alltid hatt interessen for interiør, design og generelt håndarbeid. Jeg opprettet mitt eget enkeltmannsforetak A.t.f. home der jeg produserer interiør lys av soya, flislagte kuber/bord og mosaikk blokker. Dermed økte interessen innenfor interiør samt lysten til å lære nye programmer slik at jeg kunne videreutvikle mitt eget foretak. Archicad, InDesign og Photoshop var viktig for meg å lære. Da turte jeg endelig å ta det studiet som jeg lenge har tenkt på. Det har vært en bratt læringskurve og studiet har bidratt med å utfordre meg selv og utvikle min kompetanse innen faget. 74

Fremover vil jeg jobbe med mitt eget foretak, men det vil være mer på hobbybasis. Tanken er å jobbe med interiør fremover, om det blir interiør konsulent, boligstyling e.l. det vil tiden vise. Mitt ønske er i hovedsak å hjelpe mennesker med å finne sin egen stil og gi veiledning til andre for å skape et personlig, unikt og nydelig hjem.

Bilder → Prosjekt Tittel Fordypningsoppgave. 75


Caroline Engelhart

E-mail: caroline_reinskou@hotmail.com Instagram: Engelhart Interiørdesign Jeg har tidligere jobbet som prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver, men fant ut at jeg ønsket å endre kurs. Ettersom jeg brenner for interiørdesign, føltes det som et naturlig valg.

Jeg blir inspirert av naturen, form, farge og av menneskene rundt meg. I min fordypningsoppgave utviklet jeg en «ungdomshub» på Fornebu. Ettersom jeg har tilknytning til området, var det ekstra motiverende å jobbe med dette prosjektet. Etter nøye research, viste det seg at møteplasser for ungdom er noe av det området trenger mest. Og siden det er én ting alle innbyggerne på Fornebu har til felles, nemlig nærhet til sjøen, kalte jeg konseptet mitt for «AfterSea».

Jeg elsker å jobbe med kreative prosesser og konsept. Det jeg liker best er å tenke ut gode planløsninger, materialvalg, fargebruk og skape rom som tilfredsstiller brukernes behov. Jeg er opptatt av hvordan fargene påvirker oss – enten det er i et kontorfellesskap eller i et hjem. Et rom skal gi positiv energi og stimulere sansene våre.

Takk for et fantastisk lærerikt og morsomt år med utrolig mange dyktige medstudenter.

Materialer er også viktig for meg. Jeg har fokus på bærekraft, kvalitet og sanselighet. Jeg liker å kombinere ulike materialer, og tenke litt «utenfor boksen».

Bilder → AfterSea Fordypningsoppgave. 76

77


Christina Calero Jacobsen

E-mail: jacobsenchristina@hotmail.com Instagram: @chris.tinacalero Interiør og omgivelser har alltid vært noe jeg brenner for. Jeg synes det er spennende med alle mulighetene et rom har med tanke på utforming, farger, materialer og belysning.

Det jeg oppdaget at jeg liker aller best, og der jeg finner min ”flyt”, er når jeg sitter og tegner i ArchiCad. Med en utrolig dyktig lærer ble jeg opplært i å mestre, og elske, dette verktøyet og mine ambisjoner er å bli enda bedre.

Jeg har jobbet i servicebransjen i over tjue år, noe som har vært veldig givende, for jeg er glad i å jobbe med mennesker. Men da jeg ble permittert under korona-pandemien gav det meg en mulighet til å gjøre noe annet. Jeg bestemte meg for å utforske min kreative side og følge drømmen om å studere interiør.

Jeg synes absolutt alle aspektene ved interiør er gøy, fra planlegging til utforming, og har derfor en intensjon om å skaffe meg en jobb hvor jeg kan fortsette å praktisere og lære mer om alt vi har vært igjennom dette året.

Studieåret har vært en lærerik opplevelse og jeg har tilegnet meg masse kunnskap, som bl.a. fargene og deres psykologi, diverse materialer, og om hvordan komponere et moodboard - både for å illustrere fargeog materialvalg, men også for å vise stemning og målgruppe.

Bilder Leilighet Nansenløkka Fordypningsoppgave. 78

79


Cilje Foss

E-mail: ciljefoss@icloud.com Instagram: interior.cilje / ciljefoss Mitt navn er Cilje Malin Foss, jeg er 23 år gammel og kommer fra Asker. Helt fra jeg var liten har interiør vært en stor interesse. Jeg kunne sitte i timesvis å drømme meg bort i inspirasjonsbilder på Pinterest og ommøblerte rommet mitt sikkert annenhver måned. For noen år siden bestemte jeg meg for at jeg ville gjøre interessen til karriere og begynte på interiørarkitektstudie i Oxford i England. På grunn av pandemien ble det vanskelig å fortsette der, så etter ett år bestemte jeg meg for å begynne her på SoFI og det angrer jeg ikke på!

har blitt veldig realistisk. Dette året har utfordret meg til å komme utenfor komfortsonen og jobbe med stiler og farger jeg ikke visste at jeg likte, og jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har lært og alle de fine lærerne og medelevene jeg har møtt. Jeg tror på at hvordan vi har det rundt oss påvirker oss både fysisk og psykisk, så drømmen min for fremtiden er nok å starte for meg selv og hjelpe andre med å skape gode og funksjonelle hjem å leve i.

Dette året har vært innholdsrikt, stressende (på en bra måte;), morsomt og utrolig lærerikt. Jeg synes det beste med året har vært å lære Archicad og få muligheten til å visualisere alle ideene mine. I tillegg synes jeg det har vært veldig fint at alle foreleserne selv kommer fra bransjen slik at det vi lærer

Bilder → Takterrasseoppgave + fordypningsoppgave. 80

81


Emilie Helene Eriksen

Mail: emilie.interior@gmail.com LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/erikseninterior/ Instagram: @eriksen.interior

Mitt navn er Emilie Eriksen, og jeg er en 25 år gammel jente fra Halden. Fra før har jeg fullført studiet motekonsulent på School of Fashion Industry, og jobber fra 6 år tilbake som selger for klesbutikken Pondus Home of Brands.

Videre ut i arbeidslivet vil jeg ta med meg alt mine dyktige forelesere og gjesteforelesere har lært meg under dette morsomme, men intensive skoleåret. Med kunnskap om interiør og innredning i private hjem og offentlig sektor, er målet og håpet å få jobbe med boligstyling, interiørdesign og som interiørkonsulent tiden som kommer.

Etter flere permitteringer og til slutt en midlertidig oppsigelse fra jobben min under pandemien, bestemte jeg meg for å gjøre det jeg lenge har villet, men ikke turt, nemlig å søke om plass på interiørstudiet. Med leilighet og samboer i Halden var det ikke aktuelt for meg å flytte til Oslo, men dette året har gått overraskende fort. Tidlige morgener og lange dager som pendler har absolutt vært verdt det. Gjennom dette skoleåret på Fagskolen Kristiania har jeg tatt i bruk mine kreative evner nærmest uten begrensninger. Jeg har fått lære meg ArchiCad, et program jeg under studietiden har hatt mye glede av. Jeg har blitt mer bevisst på fargevalg og fargepsykologi, og ikke minst fått lære mer om styling, oppsett og komposisjon for å nevne noe.

Bilder → Fra fordypningsoppgaven: Treningsstudio med showroom 82

83


Emilie G. Kjøle

E-mail: emiliekjole@gmail.com Instagram: interior.kjole Mitt navn er Emilie, er 19 år, og kommer fra Asker. Fra tidligere av har jeg gått media og kommunikasjons linjen på Sandvika Videregående Skole.

hatt.Vi har gjort og opplevd så utrolig mye på bare ett år. Etter praksisen hos DinBoligStylist har jeg fått jobbtilbud hos de til sommeren. Dette hadde jeg aldri fått til uten SoFi. Jeg er utrolig takknemlig og glad for alle mulighetene, lærdommen og ikke minst venner jeg har fått på dette fantastiske året hos SoFi/Fagskolen Kristiania.

Jeg har alltid hatt det kreative inne i meg, og ville eksperimentere mer på interiør og arkitektur. Jeg har dykket dypere ned i min egen kreativitet og fått en realistisk innsikt i hvordan det er i interiør bransjen. Året har vært spennende og ikke minst utrolig morsomt. Det er mange spennende veier å gå med utdanning fra interiør studiet hos SoFi. Jeg har tenkt å kombinere denne utdanningen med markedsføring eller økonomi. Da kan jeg starte for meg selv og designe drømme hjemmet mitt og andres.

Bilder → Fordypningsoppgave Terrasse Prosjekt Styling Offentlig Rom Offentlig Rom Prosjekt

Bildene jeg har valgt ut er fra ulike prosjekter jeg har gjort i løpet av mitt år på SoFi. Dette har vært det mest lærerike og interessante året jeg har 84

85


Henriette Etholm

E-mail: hsetholm@gmail.com Instagram: hseinteriors Jeg heter Henriette og er 27 år. Jeg er oppvokst i London, Zürich og Oslo, og bor i Oslo.

“dyppe tærne” i interiør design. Etter året på SOFI har jeg lært utrolig mye. Ikke bare har jeg lært om stilhistorie, trend forecasting, styling, materialer og farger, men har også fått en digital verktøykasse i Photoshop, inDesign og Archicad.

Jeg har vært interresert i interiør så lenge jeg kan huske. I skoletimer satt jeg ofte å tegnet rom og interiør, og det beste jeg visste var å tilbringe tid i flotte interiører og interiørbutikker. Da jeg skulle studere valgte å gå en en helt annen retning, som ikke var kreativ. Da jeg var ferdig med både bachelor og master innenfor International Relations og International Security, klarte jeg fortsatt ikke gi slipp på lysten til å utforske interessen for interiør design. For meg var ettårs-studiet på SOFI perfekt. Jeg tenkte at jeg kunne dyppe tærne mine i interiør design uten å forplikte meg til en 3-årig bachelor. Til tross for at studiet kun var ett år, forsto jeg raskt at studiet var mer enn å bare

Bilder Café oppgave, Fordypningsoppgave, Café oppgave, Styling fordypningsoppgave 86

87


Kristina Skree Moe

E-mail: kristinaskree96@gmail.com Instagram: kristinaskvm Hei! Jeg er ei 26 år gammel jente fra et lite sted i Vest-Telemark. Jeg er tidligere utdannet sykepleier, og har jobbet som dette i tre år. Jeg ble usikker på om dette var det jeg ønsket å jobbe med restent av livet, og utviklet samtidig en stor interesse for interiør. Dette ønsket jeg å bygge videre på, og valgte derfor å starte på interiørstudiet på Fagskolen Kristiania.

veldig glad for den kunnskapen jeg har fått gjennom å jobbe med de ulike verktøyene, som Archicad, InDesign og Photoshop. Denne kompetansen vil jeg ha stor nytte av fremover.

Jeg har tidligere tenkt at det kreative ikke har vært noe for meg, og at det er vanskelig å lære seg. Likevel har jeg vært nysgjerrig, og dermed fått en stor interesse for faget. I løpet av året har min kreative side utviklet seg mye. Dette har blitt en del av meg som jeg gleder meg til å utforske videre. Noe av det gøyeste i løpet av studietiden har vært å bli kjent med så mange fine mennesker, som deler den samme interessen. I tillegg er jeg

Bilder fra fordypningsoppgaven Toppleilighet på Nansenløkka, Fornebu 88

89


Kristine Rennan

E-mail: rennankristine@gmail.com Instagram: designby_kr Mitt navn er Kristine Rennan, jeg er 21 år og kommer fra Trondheim. Jeg har alltid vært glad i å uttrykke meg gjennom kreativitet både på skolen og hjemme.

Selv elsker jeg å jobbe med farger og smarte løsninger for en enklere hverdag. Jeg gleder meg til å jobbe videre innen fagfeltet, og ser frem til å lære mer.

Interessen for interiør har alltid vært der, men den økte etter et år på folkehøyskole hvor jeg gikk Arkitektur og Interiør. Det var her jeg ble introdusert for SoFI og studiet var perfekt for meg som ikke ønsket en helt vanlig studiedag. Gjennom dette studieåret har jeg lært så utrolig mye på kort tid. Etter flere timer med spennende fag og fantastiske forelesere har jeg blitt mye mer interessert for det psykologiske innen farger og interiør. Hvordan helheten i hjemmet, og vår oppfatning av farger kan påvirke mennesker på så forskjellige måter. 90

Bilder → Fordypningsoppgave Harmonisk Blomstereng 91


Lisa Endresen

E-mail: lisaendresen@hotmail.com Instagram: livingwlisa

Hei! Jeg er en 26 år gammel jente med stor interesse for interiør, arkitektur og design. Jeg er født og oppvokst på Sunnmøre men har nå bosatt meg i Oslo. Jeg har jobbet i interiør- og klesbutikk som visual merchandiser hvor jeg fikk skikkelig smaken på interiør og styling. Jeg har alltid vært veldig handy og elsker å pusse opp rom og møbler. Jeg valgte SOFI fordi jeg ville se hvordan interiørarkitekter og stylister jobber dag til dag og hvordan de jobber tverrfaglig. Jeg har lært så utrolig mye og gleder meg til veien videre som interiørarkitekt.

Bilder → Leiligheten til familien Olsen og styling til et frisørsalong konsept. 92

93


Marie Gylseth

E-mail: mgylseth@live.no Instagram: mg_designarchitecture Mitt navn er Marie Gylseth. Jeg er 23 år og oppvokst på Grefsen i Oslo. Jeg har fullført de 3 første årene av master i arkitektur på AHO, og valgte dette året å ta permisjon for å gå interiør design.

photoshop. Spesielt gøy har det vært å jobbe med archicad å se hvordan noe som starter som en ide, utvikler seg og blir til “virkelighet”. Jeg ser for meg at kombinasjonen av arkitektur og interiør vil gi meg en bedre kunnskap og forståelse innen begge feltene. Det er to fag som er med på å berike hverandre. Drømmen er å kunne jobbe med både interiør og arkitektur, hvor jeg skaper gode omgivelser og atmosfærer.

Etter de første tre årene som arkitektstudent, kjente jeg en nysgjerrighet på å lære mer om inventaret i tillegg til eksteriøret. Interiør er og har lenge vært en stor lidenskap og hobby for meg. Jeg har alltid vært opptatt å ha det fint i omgivelsene rundt meg, alt fra i hjemmet, på jobb, men også til hvordan jeg kler meg, så lang som til hvordan jeg danderer maten min. Jeg ønsket dykke videre inn i denne interessen. Det har vært et morsomt, og lærerikt år, hvor man har lært mye på kort tid. Blant annet fargelære, komposisjon, styling, stilhistorie, og tekniske programmer som archicad, indesign og

Bilder → Modul 2 - small space living Fordypningsoppgave. 94

95


Marie Søderberg Svellet

E-mail: mariesvellet@me.com LinkedIn: linkedin.com/in/mariesvellet/ Instagram: mss.interior Kreativitet har alltid vært en av mine interesser gjennom hele livet. Om det har vært kreativitet gjennom maling, tegning, foto eller interiør, har det alltid vært i fokus gjennom mine interesser. Når jeg skjønte at man kunne jobbe med hobbyen sin, falt brikkene på plass.

Jeg håper å finne en praksisplass eller arbeidsplass hvor jeg kan få bruk for all kunnskapen jeg har tilegnet meg, og få mulighet til å lære enda mer og utvikle meg i en bransje som stadig er i utvikling.

Etter denne utdanningen sitter jeg igjen med en dypere forståelse og kompetanse for interiør og kreative prosesser. Kunnskapen jeg har tilegnet meg gjennom bl.a. Archicad, InDesign, Photoshop, styling og komposisjon er noe jeg håper jeg får bruk for ute i arbeidslivet. Etter min praksis hos Romlab AS fikk jeg en smakebit på hvordan den fremtidige hverdagen kan se ut, og det falt i smak.

Bilder → Toppetasje Fornebu Fordypningsoppgave 96

97


Martine Holtvedt

E-mail: martineh_98@hotmail.com Linkedin: https://www.linkedin.com/ in/martine-holtvedt-616ba3226/ Min interesse for interiør startet i tidlig alder. Det begynte med at jeg fikk pusse opp jenterommet mitt hjemme. Jeg har også hatt en interesse for å reise på loppemarked sammen med Mamma og gi nytt liv til gamle gjenstander. Da jeg skulle velge studieretning falt derimot valget på eiendomsmegling. Underveis i studiet kjente jeg på at jeg manglet å kunne utfolde meg kreativt. Etter jeg var ferdig med bacheloren min, valgte jeg å ta 1 år interiørstudie på SoFi, for å kunne få erfaring innenfor interiørdesign. Det må være det beste valget jeg har tatt noensinne!

det grunnlaget jeg trenger for å kunne jobbe med interiør i fremtiden. På veien videre skal jeg bygge videre på masterstudie i regnskap og revisjon i Bergen. I fremtiden håper jeg på å kunne kombinere økonomistudiet med interiørutdannelsen. Drømmen er å kunne starte mitt eget interiørfirma.

På studiet har vi lært alt fra digitale verktøy som Archicad, Photoshop og InDesign til å lage fysiske moodboard, stylinger m.m. Året har vært lærerikt med mye utflukter til forskjellige leverandører innenfor møbler, belysning og arkitektur, samtidig som jeg har fått venner for livet. Studiet har gitt meg

Bilder → Leilighet i Nansenløkka fra fordypningsoppgave. 98

99


Mia D. Slettbakken

E-mail: mia.slettbakken@gmail.com Instagram: interior.bymia Helt siden jeg var liten har jeg vært opptatt av interiør og arkitektur. Jeg har alltid elsket å gå og kikke i møbelbutikker, og å ommublere og dekorere rommet mitt. Når jeg er ute, både her hjemme i Oslo og i utlandet, går jeg ofte og ser på arkitekturen på bygningene rundt meg og blir inspirert.

Dette skoleåret har gått utrolig fort, og vi har lært helt sykt mye på kort tid.Vi har blant annet lært om stilhistorie, fargepsykologi, moodboard, trendforecasting, lyssetting, universell utforming, og, mine personlige favoritter: Archicad og styling. Klassemiljøet har vært kjempebra, alle har hjulpet hverandre med ting vi har lurt på og heiet hverandre frem, og lærerne har også vært veldig flinke. Det har i tillegg vært utrolig lærerikt å ha så mange forelesninger fra ulike folk i bransjen!

Når jeg i løpet av friåret mitt skulle finne ut av hva jeg ville studere og jobbe med, synes jeg det var vanskelig, for jeg ville drive med noe jeg faktisk synes var spennende og gøy. Da jeg kom over interiør-studiet til SOFI ble jeg veldig interessert og søkte med en gang. Et praktisk rettet ettårig studie var jo midt i blinken for meg. Når til og med det å jobbe med opptaksprøven var morsomt, skjønte jeg at jeg hadde valgt rett, og det har dette året bevist for meg om og om igjen.

Bilder → Fordypningsoppgave. 100

101


Sandra Sivertsvik

E-mail: ssivertsvik@icloud.com Instagram: designby__sandra Mitt navn er Sandra Sivertsvik, jeg er 22 år og kommer fra Skatval. Fra jeg var liten har jeg alltid vært interessert i interiør, og valget ble da enkelt da jeg skulle begynne på videregående. Det første året gikk jeg Design & Håndverk og videre Interiør & Utstillingsdesign. I løpet av året på interiør, var klassen min med på en konkurranse der jeg endte opp med en 2. plass i Trøndersk Mesterskap i Interiør og Utstillingsdesign.

I løpet av året ved SOFI har jeg lært utrolig mye nytt på kort tid. Jeg har utfordret meg selv på mange områder og sitter igjen med nyttig kunnskap jeg kommer til å ta med meg videre. Jeg gleder meg til å jobbe innen interiør og er veldig spent for hva fremtiden vil bringe.

For å gå dypere i interessen for interiør, begynte jeg i 2019 på arkitektur og interiørlinjen ved Sandefjord Folkehøyskole. I løpet av året på folkehøyskolen ble jeg flinkere på å gå ut av min egen komfortsone, og det var her jeg ble introdusert for SOFI.

102

Bilder → Fordypningsoppgave Et sted i Italia 103


Synneve Totland

E-mail: synnevetotland@gmail.com Instagram: synneve.interior Hei mitt navn Synneve. Jeg er 22 år og kommer fra Bergen. Året før jeg begynte på Sofi tok jeg et jobbår hvor jeg parallelt tok et nettkurs i interiør hos NKI. Jeg fant fort ut at dette var noe jeg trives veldig med og det å ta et år på Sofi ble et naturlig valg.

stil. Her er noen bilder av prosjekter jeg har jobbet med dette året. Det har vært lærerike og gøye prosjekter å jobbe med.

Dette har vært et veldig kjekt år. Jeg har lært overraskende mye på så kort tid. Det har vært spennende å lære om styling, fargelære, stilhistorie og mye mer. Etter dette året sitter jeg igjen med mye ny kunnskap og gleden av å ha møtt mange dyktige medelever, lærere og andre i bransjen. Videre ønsker jeg å jobbe innenfor dette feltet. Jeg liker å jobbe kreativt, skapende og praktisk. Mitt ønske er å kunne skape unike rom. For meg er god innredning essensielt for en god atmosfære og jeg setter stor pris på rom med særpreg og en gjennomført

Bilder → fordypningsoppgave, juleoppgave Takterrasseoppgave og styling. 104

105


Ylva Skogheim Fjærtoft

E-mail: ylvaskogheim@hotmail.com Instagram: ylvacreatives Mitt navn er Ylva, jeg er 23 år gammel og kommer fra Elverum. De siste fire årene har jeg bodd i Oslo.

Interiørbransjen har mange spennende retninger, men etter dette året på SoFi synes jeg en karriere innenfor interiørdesign virker spennende. Etter et oppdrag i boligstyling tenker jeg at dette også er noe jeg kunne tenkt meg å jobbe med videre.

Før dette året på SoFi har jeg tatt bachelor i Markedsføring og Salgsledelse på Høyskolen Kristiania. Tidligere har jeg gått linjen reise, livsstil og helse på Risøy Folkehøyskole.

Dette året på SoFi har vært utrolig lærerikt på alle måter. Jeg har lært mye om meg selv, om mennesker og ikke minst om interiør og hvordan bransjen fungerer.

Interiør har vært en stor hobby og interesse for meg så lenge jeg kan huske. Etter bacheloren ønsket jeg å studere interiør for å spisse bacheloren min mer mot interiør. Bacheloroppgaven min handlet om hva som skal til for å få kunden til å velge gjenbruk av interiør, fremfor å kjøpe nytt. Miljøaspektet er i dag svært viktig i alle bransjer, interiør inkludert. Kvalitetssikkert og tidløst design er derfor noe jeg synes er svært viktig innenfor interiør.

Bilder → Fra prosjektene Le Corbusier, fordypning og small space living 106

107styling: AMY S. BOSCH, CECILIE HÅBJØRG, CHRISTINA JACOBSEN - INTERIØR foto: SVEINUNG S. BRÅTHEN AS 110

111


styling: MAIA NILSEN MELLEFONT - INTERIØR foto: MAIA NILSEN MELLEFONT 112

113


styling: LISE BØRVIG & HEDDA SMESTAD - RETAIL DESIGN foto: SVEINUNG S. BRÅTHEN AS 114

115MAGAZINE

2022