Page 1

13

SCHOLLENPOP 2006 COURANT

21:30 FISH - Tekstvirtuoos.. Het is augustus 2005, de negende editie van Schollenpop is net succesvol afgesloten. Van vele kanten kwam de vraag richting de organisatie "Zo jongens volgend jaar de tiende editie dan gaan jullie zeker wel iets speciaals doen hé?” .Deze vraag werd door ons altijd laconiek beantwoord met "Natuurlijk dat doen we toch ieder jaar". Maar in het voorjaar wilde we dat het woordje iets speciaals dan ook invulling gaan geven. Alleen, wat gaan we doen? Wie kan deze tiende editie nou een extra tintje geven. Is het Krezip, Van Dik Hout, Blöf of misschien toch wel Racoon. Maar ja die staan in september al op “Den Haag Beatstad”(?). Uiteindelijk kwam één van de organisatoren met de opmerking: " Waarom boeken we niet gewoon Fish?". Uiteindelijk staat hij al jaren op ons verlanglijstje omdat een aantal leden van de organisatie een groot fan zijn van deze virtuoos. Na lang wikken en wegen, plussen en minnen besluiten we uiteindelijk dan toch te proberen deze Big Fish aan de haak te slaan. Het resultaat is bekend. Zaterdag 5 augustus: FISH@SCHOLLENPOP! Voor vele fans is het dan ook een grote verassing dat de organisatie, d.m.v het aantrekken van extra sponsors hem heeft weten te strikken voor een optreden op het podium van één van de gezelligste festivals van de Haagse regio. We zij er dan ook van overtuigd dat Fish bij de ongedwongen en relaxte sfeer rond Schollenpop past.

www.the-company.com 23:15 Loonaloop - Backpackers..? Voor ons tienjarig jubileum zijn we de internationale markt opgegaan. Na lang varen kwamen we bijna uit aan het eind de wereld. Uit het land van kangoeroes, struisvogels en Saint Guus (Guus Hiddink) presenteren we op het Scheveningse strand Loonaloop. Deze up tempo elektronische danceband heeft met succes op diverse gerenommeerde festivals gespeeld. Zo speelden zij op Glastury, Beachpop en Dance Valley. Loonaloop is qua muziek niet in een hokje te plaatsen. Je hoort in hun muziek verschillende stijlen o.a. drum'n bass, trance en house grooves. Loonaloop's geluid is zeer innovatief, ze combineren diverse elektronische loops en samples met traditionele muziekinstrumenten zoals digeridoo en viool. Bij hun vorige tournees zorgden de Australiërs voor feestjes van Heerlen tot Heerhugowaard en van Amsterdam tot Spijkenisse. Dit jaar zijn onder andere Vlissingen, Scheveningen, Dance Valley in Spaarnwoude en Lowlands aan de beurt. Loonaloop heeft twee albums op zak: “Cleared for take off” (2003) en “Images of flying” (2005), beide verkrijgbaar via Didgeridoo records/ Hot records. Naast reeds bekende hoogtepunten zal de band op de komende tournee ook nieuwe nummers spelen. Zelf omschrijven ze hun live show als 'een audio-trip rond de wereld'. Loonaloops optreden zal voor de vaste en nieuwe Schollenpoppers zeker een ontdekking zijn en zal je niet snel vervelen.

“Run Forrest run...” Welk jaar het was weet ik niet meer, maar het was het eerste jaar van onze Leen als vrijwilliger. Een weekendje Schollenpop zag er destijds ongeveer zo uit: Vrijdagochtend 7 uur als een speer beginnen met vlakken want de podiumbouwers kwamen om 9 uur en alle hardware voor de bartent en backstage rond dezelfde tijd. Zo langzaam aan druppelde die ochtend alles binnen en waren we de gehele dag flink aan het sjouwen met podiumdelen, hekken, barretjes etc… Vaak mooie discussies hoe alles beter op zijn plaats kon worden gezet zodat je alles minimaal 3 keer in je handen had. Waar tekeningen al niet goed voor zijn zeg maar… Maak ze elk jaar en heb nog steeds elk jaar alles een keer of 3 in mijn handen, hahaha… 's Avonds om 11 uur waren we het dan ook helemaal zat en plofte iedereen neer in de bijna voltooide backstage en gingen we braaf slapen, want er was natuurlijk nog een lange dag te gaan op zaterdag. Ik meen me te herinneren dat een fles whisky en een vat bier verder, de zon weer op kwam en alles in gereedheid werd gebracht voor het festival.

Muziek was top zoals altijd en na het sluiten van de horecatent en opbreken van geluid en licht kon de gebruikelijke afterparty voor vrijwilligers beginnen, waar veel bier, vuur en tyraps!!! aan te pas kwamen waar ik verder liever geen uitleg over geef. Na losgesneden te zijn uit mijn stoel, moest zondagochtend weer alles opgeruimd worden, niet de leukste bezigheid na 2 dagen door het mulle zand banjeren en 1 à 2 uurtjes slaap te hebben genoten. Behalve voor Leen dat jaar, die liep vrolijk te werken als een paard. We werden al moe als we naar hem keken, wat uit de opmerkingen van vele van ons ook duidelijk werd. Leen vond het allemaal prachtig en begon op een gegeven moment zelfs te rennen met blokken waar je de festivalhekken in vastzet, waarop de opmerking naar hem toe werd geschreeuwd: “Run Forrest run…”. Uiteindelijk hebben we alles weer van het strand afgesjouwd en was het zondagavond 21.00 uur dat ik mijn voordeur weer voor het eerst zag in 3 dagen. Leen (Forrest) is inmiddels een doorgewinterde Schollenpopper en ik hoop dat hij dat nog lang zal blijven…

www.loonaloop.net

Van Stolkweg 1 - 2585 JL Den Haag

www.crowneplazadenhaag.nl

www.schollenpop.nl

06pagina13  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you