Page 1

5

SCHOLLENPOP 2006 COURANT

13:00 The Icons - Winnaar Schollenpopvoorrondes!! Zaterdagavond 20 mei.The Icons weten de jury met een energieke optreden in een overvolle Duinslag te overtuigen dat zij klaar zijn voor het grote werk op 5 augustus. Zodoende openen deze drie jonge meiden deze tiende editie van Schollenpop. Bij deze drie meiden van respectievelijk 16, 17 en 18 jaar begon het in juli 2004 te kriebelen. Ze wilden hun muziek delen met anderen en wilde dit laten horen op het podium. Met lang oefenen, knippen en plakken creëren ze naar eigen zeggen de “ABE stijl”. Dit zijn de eerste letters van de namen van de meiden. De muziek heeft veel weg van de melodische punkrock. The Icons wonnen in juli 2005 de <19Talent Event waar zij drie festivaloptredens en opnametijd in de Basementstudio mee wonnen. Op deze festivals werd ervaring opgedaan en de gewonnen opnametijd werd gebruikt voor het opnemen van een demo;'Less is more'. Deze kwam in februari 2006 uit. Inmiddels hebben de dames een aantal songs geschreven die zij onder andere al bij de optredens Plein Open, het Zeeheldenfestival en in het Paard van Troje ten gehore hebben gebracht. Door het vele optreden hebben ze inmiddels een goede naam in de Haagse muziekscene. Dit blijkt ook als the Icons optreden, want dan zit de zaal steevast vol met een grote schare fans, waaronder veel leeftijdsgenoten. Tot hun fans mogen ze ook Spike van Di-rect rekenen, die waarschijnlijk een grote FOTO: “RED” ziet tussen de twee Haagse bands. Voor de The Icons is het hopen dat hun carrière net zo overeenkomst verloopt als de heren van Di-rect, die wonnen in 2000 ook als 16 jarige jochies de voorronde en mochten Parkpop 2006 afsluiten, dus dames Let it Rock!!!!!!

www.theicons.nl

13:55 40 Stone - Winnaar 2.... De tweede band die in 2006 hun muzikale kunsten op het Schollenpoppodium mag vertonen is 40 Stone. De heren wonnen samen met The Icons de finale van de voorrondes. De Haags/Delftse formatie 40 Stone is rond het millennium ontstaan en speelt sinds 2004 in de huidige formatie. Vanaf dat moment is er intensief gewerkt aan nieuwe nummers, met als resultaat een gloednieuwe demo! Het jaar 2005 bleek een goed jaar te zijn voor 40 Stone. De band wist de "Parkpop Locals Only" competitie te winnen. In de voorronde, opgenomen en uitgezonden door RTV WEST, moest de band het opnemen tegen andere lokale bands. De uiteindelijke prijs was een half uurtje spelen op het grootste gratis popfestival Parkpop, dat jaar goed voor 300.000 bezoekers. Naast 40 Stone speelde onder anderen Killing Joke, De Dijk en Within Temptation. De stijl van 40 Stone is te omschrijven als een dynamische mix van rock/nu-metal, afgewisseld met gevoeligere momenten. Hiphopgeïnspireerde drumbeats, meerstemmige zangpartijen, een rauw basgeluid en strakke gitaarpartijen bepalen de unieke sound van 40 Stone. Deze sound is te beschrijven als een mengeling van de nu-metal van Deftones, de donkere sferen van Tool en de melodie van bands als Staind en Linkin Park. De heren zullen zeker een groot aantal muziekliefhebbers met hun knallende gitaren, roffelende drums en een dijk van stem verblijden.

VOORRONDES

Voorafgaand aan het festival organiseert de stichting Schollenpop i.s.m. Welzijn Scheveningen voorrondes voor bands uit de regio Den Haag. De winnaar van deze voorrondes opent het festival. De voorrondes vinden plaats in: Muziekcentrum De Duinslag, Stadhoudersplantsoen 26 te Den Haag.

M e e d o e n

m e t

d e

v o o r r o n d e s

2 0 0 7 ?

www.40stone.com

Kijk medio september op onze site www.schollenpop.nl voor meer informatie.

Quotes: Het is alweer een tijdje geleden, maar ik herinner me een super gezellig festival op een te gekke plek. We zijn de hele dag gebleven want zowel voor als achter het podium was het goed toeven. Jahweettoch! Pieter Both(zanger Beef)

Ik herinner mij Schollenpop omdat het een prachtige locatie aan zee was. Meestal sta je in een donkere zaal of op een festival omringt door hekken. Maar hier kon ik zover kijken dat ik de mooie vrouwen op het Engelse strand bijna zag liggen (bij wijze van spreken dan...).. De sfeer was ongedwongen en relaxed, zoals een festival hoort te zijn! Moeten Marco Roelofs(Heideroosjes) we nog eens doen!

Laatst stond ik op een buitenpodium ergens in het oosten van het land, de zon scheen in mijn ogen en toen ik mijn ogen sloot rook ik de zeelucht, het strand en ik moest weer aan de dag van Schollenpop 2001 denken. Tim Akkerman(Di-rect)

Als ik aan Schollenpop denk, denk ik ook aan een van de leukste dagen van het jaar. Zon, zand, bier, vrienden en muziek,de ideale combinatie. Ook al die vrijwilligers die iedere keer weer dagen bezig zijn vind ik bijzonder. Arie Spaans(Suburbs)

www.schollenpop.nl

06pagina05  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you